HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.09.15. 10:07 HRita

SZÉPSÉG: Parfüm - illatos körséta az érzékek birodalmában

A parfüm? Hát az valami csodás dolog! Egyszerre öltöztet és vetkőztet, felpezsdíti az érzékeket, önbizalmat ad. Ha magunkra fújjuk, egy teljesen új világ tárul elénk. Egy új világ színekkel, ízekkel, de legfőképpen illatokkal és benyomásokkal. Elbűvöl, elvarázsol, és a rabjává tesz. Szavakkal nem kifejezhető érzéseket és gondolatokat közvetít, és üzen a férfiaknak is: Itt vagyok, dugjatok védjetek meg!
Minden nőnek szüksége van tehát parfümre, a csábítás egyik legalapvetőbb eszközére, mert nem elég csak a magunkra kent tusfürdő, testápoló, sampon, nappali arckrém, hajhab, kézkrém és dezodor illata, mi hódítani is akarunk.
Bár a cél mindig ugyanaz – egy szép, illatos világ elérése a szeretett férfi oldalán – az illatbegyűjtési stratégiák nőtípusonként eltérőek.

Az ezoterikus beállítottságú lány, aki a párkapcsolati kudarcokat eddig a kedvezőtlen fényszögeknek - közérthetőbben a bolygók közötti szögviszonyoknak - tulajdonította, sorsfordító elhatározást tesz: parfümöt vásárol. Ám ezt a dolgot is az élet mélyebb összefüggéseiben értelmezi és éli meg. A parfümhoroszkópot elolvasva kiderül számára, amit már eddig is tudott, hogy ő vízöntőként nonkonformista, eredeti gondolkozású, kreatív, egyedi és utánozhatatlan, így a hozzá tartozó illat is kicsit szokatlan, egyedi és eredeti, mely nem jön szembe vele az utcán.
Tehénszar! – ugrik be E.B.L.-nak első lehetőségként a jegyek alapján, de aztán elveti, mert ő mégiscsak csábítani és delejezni akar. Jó, akkor marad annál a friss, mégis szenvedélyes virágillatnál, amelyet a horoszkóp elsőként ajánl. Másnap megveszi, otthon magára fújja, mélyet szippant belőle, és megfájdul tőle a feje. Émelyegni kezd. Már bánja, hogy próbafújás nélkül vette meg az illatot, de hát a horoszkóp ezt ajánlotta! Szörnyen elkeseredik, de kis idő elteltével rájön a megoldásra. Hiszen az ő aszcendense - ami nyilas - sokkal meghatározóbb és erőteljesebb, mint a Nap-jegye! Végre megértette és megnyugodott. Még aznap visszatér a boltba, és megvásárolja a temperamentumos, nyilas-jegyűeknek való parfümöt. Előbbi tévedése még inkább ráébreszti arra, hogy az asztrológia egzakt, megbízható tudományág, ami sosem okoz csalódást, és amire minden körülmények között lehet számítani.

A céltudatos típus általában az érett nők korosztályából kerül ki: hosszú évek óta ugyanazt a jól bevált, megszokott, általában rettenetesen irritáló illatot fújja magára, amit az istennek se akarnak kivonni a forgalomból. Minden születésnapjára egy 50 ml-es kiszerelésű parfümöt kér, és azt osztja be egész évre. A férj boldog, mert nincs se sértődés, se durci: az ajándékkal nem lehet melléfogni. Hozzácsap egy csokor virágot is, és teljes az öröm. A hosszú párkapcsolat titka: „kedvencillat”, tolerancia, elfogadás és kiszámíthatóság.

A kutató egész életében álmai illatát keresi, de soha nem találja meg. Aránylag felkészült a témában, tudja, hogyan kell nekiállni a parfümmustrának. Bemegy a Duglászba (igen, a kutató tudja, hogy ezt így kell ejteni, ellentétben a Michael-lel, mert az Dáglesz), és a legszimpatikusabb eladót kipécézve magának beszédbe elegyedik vele, és a segítségét kéri.

- Szia! Tudnál nekem segíteni? Parfümöt szeretnék vásárolni.
(A tapasztalt eladólány bólint egyet, a zöldfülű, akit hamarosan kirúgnak, rádörren, hogy „Miért, mi mást?!”)
- Múltkor végigpróbáltam az orientális-fűszeres illatcsaládot, de nem igazán jött be. Túl tömények, nehezek, pláne így nyáron. Valami frissre, könnyűre vágyom, olyan szappanszagúra.
- Talán a tisztaság illatú parfümökre gondolsz.
- Igen, pont azokra!

Ezek után az eladó odavezeti az érdeklődőt a potenciális álomillatokhoz, aki tizenhat darabot végigpróbál négy parfümönként szigorúan pörkölt kávéba szippantva, mely – mint azt a kutató kitűnően tudja – semlegesíti az illatokat újabbaknak helyet szorítva. Az egyik megtetszik neki, magára fújja, és közli az eladóval, hogy a fejjegy igazán elnyerte a tetszését, de most elmegy egy félórára, addigra már az illat szívjegye fog inkább érvényesülni, ezáltal komplexebb képet alkothat a parfümről.
Az első tíz percben még mindig friss és üde az illat, de a harmincadik körül elviselhetetlenül szúróssá válik. A kutató ezt annak tudja be, hogy a bőre és annak kipárolgása nem fér össze a parfümmel. Megint nem találta meg álmai illatát. Nem baj, holnap újra próbálkozik, ezúttal a ciprusos-gyümölcsös illatcsaládot próbálja ki – egy másik parfümériában, ahol még nem ismerik.

A parfümmániás önjelölt szakértő gondos precizitással megillatolja a parfümöt, diagnosztizálja az illatcsaládot, komponenseire bontja, majd újra összerakja. Naprakész és követi az aktuális trendeket. Megveti és lenézi az Oriflame-es, Avon-os és Fm-es parfümöket, a józsefvárosi piacot pedig egyenesen Szodomának és Gomorrának tartja, és reméli, hogy a piaci kofák örökké a Gyehenna tüzében fognak égni. Ad a minőségre tehát, de a mennyiségre is: húsz üvegig nem is veszi komolyan magát, a huszonegyedik üvegtől kezdve pedig tanácsokat osztogat, és virtuális egyesületeket alapít, ahol parfümán sorstársaival együtt értekezik az illatokról és azok rejtélyes birodalmáról.

1. Jó reggelt Illat-Angyalok!
Ma kedvezőbb napnak nézek elébe, és ezt egy kedves topiklakónak köszönhető illattal ünneplem meg. Valentino Very Valentino-ban grasszálok egész nap, mert a számomra kellemesen lepuhuló nőies vonalat képviselő, igaz, kissé zöldes indítással beköszönő virágos-tisztaságillat hosszan megtartja a felsorolt tulajdonságait.
Mindenkinek nyugodt napot, és olyan illatot kívánok, amiben hasonlóan jól érzi magát, mint én ebben!

2. A Virgin Islands Water egy hűvös, fás kókuszillat. Cseppet sem édes, az első fél órában rajtam kifejezetten pasis. Melegben nagyon szeretem, felfrissít.

3. Végül estére Sweet Oriental Dream lettem, a karomra pedig egy kis Amandes Orientales-t kentem. Ez utóbbi továbbra sem nyerte el tetszésem, hiába érzem benne a mandulát, vaníliát, az egész még mindig gyermekkori mesenyomdám illatára emlékeztet.

4. Sziasztok!
Ma Chanel Egoist. Méltatlanul elfeledett illat ez is. Ha ez egy új niche parfüm lenne, és nem dolgozna a beidegződés, hogy dehát ez férfi illat!, egy csomó nő használná. Erősen fűszeres, leginkább a fahéj, a szegfűszeg, a koriander, a szegfű és a rózsa érződik szantálos-vaníliás alapon, meleg és nagyon karakteres (sokat lágyul és édesedik, de még úgy is). Lutens Rousse-barátok imádnák.
Nem értem a férfiakat... Amerre járok, csak aquás-citrusos egyenillatfelhőt ereget a birkanyáj... senki nem vállal be v.mi tököset, v.mi mást, v.mi egyedit, amitől esetleg kitűnne egy kicsit a tömegből, ami mondana valamit a személyiségéről... vagy lehet, hogy nincs is mit mondani róla, ez a baj?

 Igen, ez a baj. Ezért tart ott a világ, ahol: mert a férfiak csak aquás-citrusos illatcsaládú parfümöt hajlandóak használni. Bezzeg mi mindent bevetünk a csábítás érdekében: a virágosat, a gyümölcsöset, a citrusosat, a ciprusosat, az orientálisat, a fűszereset, a fásat és ezeknek kombinációját. És ha még így se veszik észre magukat a pasik, az csak azért van, mert szűk látókőrűek. Hja, aquás-citrusosak…

23 komment

Címkék: parfüm


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr31382981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.15. 11:37:40

Na a céltudatos-éretteknél az Opium márkát szeretném megemlíteni, az általam ismert legagresszívabb illat, kitörölhetetlen.

Biztos kellemes valakinek.

Ernoke 2009.09.15. 13:08:03

ha diktátor lennék, az első rendelkezésem az lenne, h férfiaknak megtiltanám a parfümhasználatot. szerintem gusztustalan, ha valakin nem a saját szagát érzem, meg így hogy döntsem el, h vonzó-e szexuálisan vagy nem?:D nőkön is zavar, de velük nem akarok dugni, ezért elviselem.:D

Marcellus_Magnus 2009.09.15. 13:11:53

"A parfümhoroszkópot elolvasva kiderül számára, amit már eddig is tudott, hogy ő vízöntőként nonkonformista, eredeti gondolkozású, kreatív, egyedi és utánozhatatlan, így a hozzá tartozó illat is kicsit szokatlan, egyedi és eredeti, mely nem jön szembe vele az utcán."

Best. Sentence. Ever.
Az valami zseniális, amikor az ember tömegtermékektől tudja meg, hogy ő mennyire egyedi és nonkonformista... A parfümhoroszkóp létezése pedig teljesen új mélységeket nyitott meg előttem.

Amúgy én férfiként speciel nem használok aquás-citrusos illatot. Sem. A mindennapokra a dezodor teljesen elegendő.

oriza triznyák 2009.09.15. 14:21:04

A modorosról "tévedtem" ide, de asszem sűrű látogató leszek Egy huzamban végigolvastam majdnem az összes postot, de hagyok holnapra is. :-)

oriza triznyák 2009.09.15. 14:21:43

a hejesirásomat most hagyjuk... :-)

hjebnko 2009.09.15. 18:06:56

ez a blog genyó jó

Csórómajszter 2009.09.17. 09:52:41

Höhhh jómagam sem használok akváscitrusosat, csak fújós szagot, de évek óta ugyanazt. Mondjuk más is használja, mert elég ismert márka, de így ha az ellenségeim rmküldik a zombipandákat akkor nem találnak meg mert túl sok lesz a nyom:D
Visszatérve, Emokével értek egyet, hogy férfinek a parfüm nem passzol, de lehetnénk változatosabbak szaglatban is az ziher.

virágelvtárs 2009.09.21. 16:36:03

Na, ha valami kérdésetek van a témával kapcsolatban, nyugodtan kérdezzetek meg engem.
Tutijó tippleim vannak, némelyik kissé macerás.

Legnagyobb Tisztelettel
Jean-baptiste Grenouille

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 19:40:05

@virágelvtárs: És a választ még megvárhatjuk, vagy rögtön levágod a hajunkat és beletekersz a zsíros lepelbe? :)

virágelvtárs 2009.09.22. 01:29:29

@HRita: Nem, sajnos ti nem vagytok jók. A legjobb cél érdekében szűz francia lányokra van szükség, kosztümösökre.
Montam, hogy macerás.

De ha végülis nem jön össze, még egy pláza parfümosztályára csak felvesznek.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.22. 09:40:03

@virágelvtárs: Ha másnak nem is, biztonsági őrnek biztosan. Akit két hónap múlva 100%-os szagláscsökkenés miatt leszázalékolnak, végül elbocsátanak. Inkább ne válts munkahelyet ;)

Erzsebet 2009.09.27. 17:46:49

Én attól undorodom, hogy a roma csajok erős édes illatú parfümöt használnak. Ez keveredik a jellegzetes testszagukkal.Buszban, liftben elmegy az étvágyam, legalább lefogyok.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.27. 18:03:41

@Erzsebet: Nem hiszem, hogy ez az émelyítő parfüm etnikumra lenne jellemző :)
Britney Spears, Naomi Campbell parfümök, Ralph Lauren Hot, ezek mind borzasztóan édesek, de elég sok szőke, Playboy nyuszi medálos, újgazdag csajszin is éreztem már. Ott mondjuk nem keveredett testszaggal, az igaz :)

sorica123 (törölt) 2009.09.28. 08:12:17

@Erzsebet: @HRita: tudom, melyikről van szó. Kis mennyiségben egész jó szaga van, de általában borzasztóan befújják magukat vele. Fiúknak is készül (vagy más-más illata lesz mindkét nemen, és ugyanaz a típus?), ők is húzzák vele a csíkot... általában valamiért valóban a romák kattantak rá elsősorban, de éreztem már máson is.

Erzsebet 2009.09.28. 11:23:41

Roma csávókon is éreztem édeskés illatot, ami a férfi test kipárolgásával keveredett. Női illatot a meleg férfiak használnak, úgy gondoltam. A romáknál régóta szokás a testük illatosítása, bőrük fehérítése. Az ő szépség ideáljukként a skandináv típus figyeltem meg. Már a kiscsajok is szőke, kékszemű babával játszanak.

sorica123 (törölt) 2009.09.29. 07:31:50

@Erzsebet: női illatot a melegek használnak - vagy a piperkőcök. Ez a szőke-kékszemű téma igaz - jó nagy kitolás velük, hogy ez így alakult, mert hát ők mindenek, csak nem szőkekékszeműek.

Erzsebet 2009.09.29. 11:31:50

@ Sorica123: Ismerős roma családról veszem a példát. Köztük is voltak világos színű egyedek, őket tartották szépnek. Bajnak számított, hogy a kislány bőre idővel bebarnult. Sötét színű rokonaikat pedig "niggernek" titulálták.

andie 2009.11.18. 17:36:23

Hú, én találtam olyan férfi illatot, amit magamra fújva is nagyon imádtam. Egy Burberry volt meg valamelyik ruhabolt pultján volt egy a bolt nevével egyező parfüm, csak nem ugrik be melyik. Olyan kétnevű egyik fele... :-DDD

beryl 2010.01.16. 11:23:56

hogy ez mennyire vicces volt :) ritka jót mulattam, kösziii

Timeazsofia 2012.01.02. 14:09:34

Halálra röhögtem magam! :))) Nagyon-nagyon vicces!
süti beállítások módosítása