HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.10.12. 13:00 HRita

NŐTÍPUSOK&KLISÉK: A nők és a politika – a tájékozatlantól az agitátorig

    Az apolitikus nők nem foglalkoznak politikával, és erre büszkék. Vagy azért, mert tényleg lövésük sincs a témáról; se tehetségük, se kedvük aktuálpolitikai kérdéseket feszegetni, vagy egyszerűen csak kínosnak érzik, hogy nőként ilyen témába bonyolódjanak.

- Odaáll elém egyik nap a kollégám, és elkezdi mondani, hogy így a Ferkó, meg úgy a Ferkó. Lop, csal, hazudik és elege van belőle. Erre én: A Szabó Feri a másik részlegen?? Ő mindig olyan tisztességesnek tűnt pedig. Mire a kolega: Áh, dehogyis! A Furcsány Lelenc!
Hát én nem értem ezt a Norbit, össze-vissza beszél. Minek traktál ilyen hülyeségekkel, amikor azt se tudom, miről van szó?! Rémes.

Az apolitikus nők az előzőhöz képest egy árnyalattal kevésbé tájékozatlan fajtája a politikusokat csak női magazinokból – érintőlegesen – ismeri. Tisztában van vele, hogy Deutsch Tamás politikus, aki pályájának csúcspontjaként felvette a felesége nevét. Így lett Deutsch-Für Tamás. Milyen rendes. Aztán elvált. Milyen szemét. Azt is tudja, hogy Medgyessy Péter Korzikán nyaralt a családjával. Ott szóba elegyedett egy magyar turistával. Milyen rendes. Képet nem engedett készíteni kettejükről. Milyen szemét.

A politikától ódzkodó „ízig-vérig nő” szerint a politika férfias téma, ezért nem ártja bele magát. Politizáló társaságban hallgat, ha a véleményét kérdezik, hárít. Arra hivatkozik, hogy ő csak nő, nem ért hozzá, és nem szívesen blamálná magát vagy folyna bele ilyen kényes dolgokba. Provokatív nekiszegezett kérdések után viszont gyakran kiderül, hogy mégis van véleménye, méghozzá radikális.

- De a halálbüntetésről csak van valami véleményed neked is, nem?
- Jaj, igazából nem is tudom. Tényleg. De mondjuk aki megöli a saját embertársát párezer forintért… Vagy bosszúból megkínozza. Benzint önt rá például, elevenen elégeti, hát azt basszátok meg, ugyanúgy ropogósra kéne sütni! Talio-elv, azt mondom! Szemet szemért, fogat fogért. Aki öl, azt is ki kell nyírni, ilyen egyszerű ez. Simán. Vagy ráküldeni az áldozat rokonait. Összezárni a gyilkossal őket, és a kezükbe adni lángszórót vagy foszfort vagy akármit! Hú, de felbasztam az agyam most! De miért, hát nincs igazam? Gondolkodott volna előre az állatja. Így meg? Hűsöl egy pár évet a sitten tévével, nettel, azt’ kiengedik. Kezdheti elölről. Undorító!
Nem véletlenül hanyagolom én a politikát, annyi a szennyes ügy! Az a legjobb, ha nem is foglalkozunk vele.

A csalódott-rezignált apolitikus nőnek régebben volt véleménye, talán még politizált is, de időközben rájött, hogy mindegyik politikus egyforma. Egyik se jobb a másiknál. Egykutya. Szavazni nem megy el, mert úgyse az ő cetlijén múlik a végeredmény, két rossz közül meg nem fog választani, nem őrült meg. Távolmaradásával tüntet.

- Én nem is tudom, kit választhatnék… A jelenlegi felhozatalból senkire sem adnám szívesen a szavazatomat. Csupa nóném ipse. Ezek közül kire? Nem is megyek el, inkább viszem a gyereket libegőzni.

A politizáló nők egy részét alapvetően nem érdekli a politika, viszont párjuk szeret politizálni, ők pedig mindenben társai a férfinak, ezért otthon magvas beszélgetéseket folytatnak a témában. Kedvesük politikai hovatartozása miatt Magyar Hírlapot olvasnak, szidják a kormányt, és tüntetésre járnak A kedvesükkel való szakítása után új kedvesükhöz igazodva Népszabadságot olvasnak, támogatják a kormányt, és nem járnak tüntetésre.

A politizáló mamócák kritikusan, szakértőként állnak hozzá a politikai kérdésekhez, mert tudják, hogy a politikai élet eseményei döntően befolyásolják gyermekük életét, jövőjét, későbbi boldogulását.

- Az Országház egy családi napközi, teljes ellátással. Csak annyi a különbség, hogy a „házirendre” minden napközis tojik nagy ívben, mi meg szívunk egyvégtében. Nem jó ez így.
- Igen, igen, valóban. Az egész ország egy óvoda. Borzasztó!
- Nekünk a legrosszabb. Ha urambocsá’ egynél több babát szülünk, még mi járunk rosszul. Nem becsülnek meg minket, pedig mi vagyunk azok, akik tesznek róla, hogy ne haljon ki a nemzet! Régen se volt jó, most se jó. Minden drágul, a fizetés és a gyes összege viszont egyre csökken. Már a pelenka ára is az egekben van, Dönci babának meg csak nem mondhatom, hogy ne kakikáljon annyit! Ilyen országba szüljünk gyereket? Jaj, Döncike, a mami nem úgy gondolta, persze, hogy szeret téged!

A politikai kacsákat készpénznek vevő, azokon nyammogó-szörnyülködő és álhíreket továbbadó nők leginkább a pánikkeltés miatt politizálnak. Ők azok, akik a jól értesültség látszatát keltve felhívják a figyelmet a visszásságokra, és óva intenek.

- Tegnap egy stewardess barátnőm mesélte, hogy a Ferihegyen két gép áll teljesen felszerelve és ellátva minden földi jóval, hogy ha az elvtársak lába alatt forró lenne a talaj, rögtön el tudjanak menekülni. Elképesztő, hogy mik vannak!
- Te, ez a barátnőd látta belülről a felszerelt gépet, vagy rá volt írva a repülőkre, hogy menekülés esetére fenntartva? Ugyan, ne viccelj már!
- Miért, nem hihető?
- Őszintén szólva, nem.
- Hát adja Isten, hogy neked legyen igazad! De azért tartsd nyitva a szemed te is!

A bizakodót a remény élteti. Őt is megrendítik a problémák, de ad még egy esélyt, nem gyalázkodik, nem vádol, hanem kivár:

- Hát valahogy el kell indulni valamerre. Válságban az ország, az tény, de valakinek fel kellett vállalnia a megszorításokat, és ezek valóban szükségesek. Valaki megtette ezt, most meg persze támadják, de akárki üljön is a főnöki székben, üres konyhában bolond a háziasszony, ugye. Én azt mondom, minden jóra fordul, csak várjunk türelemmel!

A politikáról józanul gondolkodó mindenkit higgadtságra int. Fontosnak tartja a politikát, amiről véleménye szerint okosan is lehet beszélgetni. Ezt demonstrálandó a női fórumon topikot indít: Beszélgessünk a politikáról higgadtan!-címmel felvet valami aktuálpolitikai kérdést, majd a topikindító hozzászólásban megkéri a wazzegeseket, a figyiszeseket, a mélybaloldaliakat és az antikat, hogy ők ne szóljanak hozzá a témához. Az első nem témába vágó topiktársat elküldi a francba (nem ez volt a kérdés!), aztán megérkezik a többi hozzászóló is: a pártolók - igen, ez egy jó kezdeményezés, végre nem acsarkodva cserélhetünk eszmét, és az ellenzők is - milyen sivár életed lehet, hogy te egyfolytában csak a politikáról pampogsz! Aztán jön a replika: Miért, Kiszel Tünde szemöldöke érdekesebb?
A topikindító elkezd wazzegelni, a pártolók csitítják, az ellenzők pedig diadalmasan mosolygó szmájlival nyugtázzák, hogy igen, kibújt a szög a zsákból. A topikindító megunja az egészet, és a „Mit szeretnél tulajdonképpen?”-kérdésre azt feleli, hogy egy gondtalan, politikamentes hetet eltölteni a Maldív-szigeteken. Jövő héten indul is. Gyorsan linkel még egy politikai témájú cikket, aztán tényleg elhúz a Maldív-szigetekre.

A szélsőséges-agitátorok minden esetben a nyilvánosságra hajtanak, missziójuk beteljesítéséhez közönségre van szükségük. Küldetésük az általuk vallott eszmék ráerőszakolása a publikumra, legyen az a 7-es busz utazóközönsége vagy a háziorvosi rendelő várótermében ülők. Elsődleges és másodlagos nemi jellegüket leszámítva nem sok hasonlóságot mutatnak a női nemmel. Ahogy öregszenek, egyre fanatikusabban hirdetik az igét. Ha értő fülekre találnak, maximális hangerőn szidják a komenistákat, ha pedig ellenállásba ütköznek, ugyanezt a hangerőt és vehemenciát hozzák, csak mellé még kurvaanyáznak, hazaárulóznak és zsidóbérenceznek is.

Az interaktív politikai műsorba betelefonáló nő provokatíve kihangsúlyozza bemutatkozásnál a teljes nevét, lakhelyét, valamint hozzáteszi, hogy ő nem fél. Az eredeti témát csak a felszínen karcolgatja, rögtön rátér az őt rettenetesen foglalkoztató kérdésekre. Kiemeli, hogy kik miatt tart ott az ország, ahol és mennyire kilátástalan a helyzet. Általában közlendőjét nem tudja végigmondani, mert a telefonvonal megszakad, de legközelebb újrapróbálkozik. És mindig elölről kezdi, tehát a nézők sose tudják meg, mit is akart kihozni beszédéből. A nézők legnagyobb része ezt nem bánja.

Ennél még egy fokkal merészebb a szemtől szemben agitáló. Buszon, vonaton vagy villamoson jól láthatóan fogja kezében a nemzeti radikális újságot; a cikkeket olvasva fejét rázza és hangosan cicceg. Körbehordozza a tekintetét, várja a hatást, de az utasok általában nem foglalkoznak vele. Következő lépésként előveszi a mobilját, és felhívja egy harcostársát:

- Te Csilluskám, mindenképpen vedd meg a legújabb számot! Elképesztő, hogy mit írnak a 27. oldalon. Olvasom, hallgasd csak (felemeli a hangját): A H1N1-vírust a zsidó maffia szabadította Európára! Gondoltad volna? Nem? Hát én igen! Én már a kezdetektől sejtettem. Szóval mindenképpen vedd meg, tudományos pontossággal leír minden részletet, óriási!

Ekkor megint körbenéz, és elkap egy-egy furcsálló pillantást, de ez még mindig nem elég ahhoz, hogy bárkibe is belekössön. Csalódottan újra elmélyed a lapban, és fáradhatatlanul ingatja a fejét, cöcög, majd öntudatos, döngő léptekkel elhagyja a járművet.

29 komment

Címkék: politizálás


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr351443387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.12. 13:15:54

Hehhe, eszembe jutott pár idősebb rokonom politikai evolúciója (odaát már írtam róluk közvetetten):

2002: Szélsőséges agitátor: "Orbán cigány, Ezüsthajó, Kaya Ibrahim, koronaúsztatás"

2006: Azt hiszi, hogy józanul gondokodó: "Orbán szemét árokásó, itt a jólét, mit káráltok, 300 ft-os euró, haha!"

2009: A csalódott: "Szemét az összes, nem megyek el szavazni többet" (ha már az eddigieket segített megválasztani).

Már bocsánatot kívánok :-))

oriza triznyák 2009.10.12. 14:02:18

Kihagytad a bezzeg régen egész más volt... típust.

Amikor még 3,50 volt a kenyér, meg lehetett venni a gyereknek ócsón a Tiszacipőt, azembernek meg a Kanizsait, a nyaralás meg volt oldva beutalóval,a munkásőrők meg rendet tartottak, nem úgy,mint most, mert amit ez azorbánviktorcsinálaznemigaz...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.12. 14:07:48

@oriza triznyák: Ó, hát én rengeteg mindent kihagytam. Remélem, hogy ti majd kiegészítitek :)

oriza triznyák 2009.10.12. 14:09:46

Abban nem lesz hiány, ez (is) jó kis téma! :-)

aribeth 2009.10.12. 14:15:06

Tizenkilenc éves koromig én is szívesen politizáltam, mivel fiatal voltam, okos, és nálam volt a bölcsek köve. A barátaim ugyanebben a betegségben szenvedtek, csak épp más pártokkal rokonszenveztek, ezért véget nem érő vitákat folytattunk a 2002-es választási fordulók között. Annyi baromságot hordtunk össze, hogy kész csoda, hogy nem szakadt ránk a plafon. :-)
Majd egyik napról a másikra átváltottam bölcs-rezignált-elmehet mindenki a picsába-apolitikus üzemmódba. Azóta legfeljebb a PoliDilis topikokat olvasgatom az Indexen, mert hajlamos vagyok a mazochizmusra, és mert _az emberi jellem legmélyebb bugyrait_ lehet ott megismerni.

LEN 2009.10.12. 14:44:29

Megvan, amikor egy újságíró megkérdezte Maggie Thatcher férjét?:
-Mr. Thatcher, otthon ki hordja a nadrágot?
-Én! És én is vasalom...

Mitya Ivanov 2009.10.12. 15:21:50

még ezt nem tudtam elolvasni, de nekem volt egy olyan koléganőm, aki egy egy súlyosabb hír hallatán megkérdezett engem, hogy erről és erről mit kell gondolni:)
Pl amikor medgyesi P kubában nyaralt, vagy amikor megpuccsolta az SZDSZ, de így volt ez az népszavazásokkor. Megkérdezte, hogy mit kell gondolni:) ez melyik tipus?

oriza triznyák 2009.10.12. 15:59:26

@Mitya Ivanov: Öööö... az ún. agyatlan p.csa!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.12. 16:01:46

@Mitya Ivanov: Jaj, ez ismerős :D
Ez valamennyire az ízig-vérig nő kategóriája, aki rábízza magát és a döntést az erős és okos férfira, mer' az úgyis jobban tudja :)
Ennek _analógiája_, mikor az ősösztönös férfi megkéri a barátnőjét, hogy kísérje el ruhaboltba, és válasszon neki pulóvert, mer' ő ahhoz úgyis jobban ért.

Styxx 2009.10.12. 17:06:58

ezek szerint az apolitikus és a politizáló nők legalább annyira hülye picsák, mint amennyire gyökér faszok az az apolitikus és a politizáló férfiak?:-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.12. 17:15:40

@Styxx: Ezek szerint mindenki picsa vagy fasz :) Érdekes elgondolás, de én azért hagynék nyitva kiskapukat is ;)

sorica123 (törölt) 2009.10.12. 18:01:27

@HRita: néha én is gyanakodni kezdek, de nem hiszem el, hogy emberek nincsenek:)
Még mindig hitegetem magam, hogy ez csak sztereotípia, eltúlzott viselkedésük folytán olvashatunk itt ezekről a humán lótérképekről stb

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.10.12. 18:05:08

"Ha Bajnai és Orbán fuldokolna a Dunában, és választanod kellene, akkor szoláriumba mennél inkább vagy műkörmöshöz?" :D

Vérbárány 2009.10.12. 18:14:40

A Mindenben társ nőknél talán nincs is durvább eset. Teljesen üres a fejük, de nem semmi van benne, hanem BÁÁÁÁÁRMI, amit az emberük gondol, aki aztán a leggyakoribb esetben címeres ökör.
Szörnyű!

Vérbárány 2009.10.12. 18:19:57

Ja, és elviselhetetlen még a kacsarajongó.
A legvadabb konteokat is beveszik, de nem azért, mert átgondolták és hihető nekik úgy is, hanem azért, mert már az elején elvesztik a fonalat, de a végeredmény tetszik nekik.
Ha történetesen viszketni és pirosodni kezd nekik "ott", az is a Baptista Fogorvosok Szabad Szakszervezete, vagy a Csőszerelők és Bojlerkészítők Nemzetközi Testvérisége, de végsősoron mindenképpen a zzzzzsidók műve.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.12. 18:26:49

@Juci RKC: Politikai vicc az apolitikus nőkről. És tényleg milyen találó! Óriási :D
@Jarema: "de a végeredmény tetszik nekik." Ez is tipikus. Nagyon jókat írtok!

2009.10.12. 20:30:45

@Juci RKC:
A piros színű, csajszis kettlebell az beütött, rendesen. Rózsaszín-hellókittysben is van már? :))

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.10.12. 22:14:17

@tff: Nana, nem szólunk be a piros kettlebell miatt :D
Hellokittys rózsaszínnel nem szolgálhatok, de van néhány morc böszme fekete.
Viszont a piros rendkívül fotogén és jól illik a blogom színéhez :D
Én kérek elnézést.

aribeth 2009.10.12. 22:58:04

@Juci RKC:
:-)))

Én ezt így ismerem (egy sorozatból, de biztos van még ezer változata):
A feleséged és az ügyvéded fuldokolnak a folyóban. Választanod kell: moziba mész, vagy ebédelni?

sorica123 (törölt) 2009.10.13. 13:51:43

Jaj, az ízigvérignőt betűre tapasztaltam egyszer, manikűrösnél ült, domborodó hassal, és nyomta a rizsát arról, hogy aki lop, annak le kell vágni a kezét. Na szegény kölök, jó rezgéseket kap az anyja hasában, remélem fejre nem ejti...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.13. 19:53:49

@sorica123: Nem lehet, hogy az a nő inkább valami szélsőséges agitátor volt? :) Az ízig-vérig nő - ha egyáltalán véleményt nyilvánít, mert ritkán teszi - nem kíván a másiknak rosszabbat, csak ugyanazt :)
De az is lehet, hogy ez a kézlevágás valami elfojtott tudatalatti félelem volt a manikűrösével szemben, és így nyilvánult meg :D Mindenesetre érdekes, pláne hogy "áldott" állapotban nyilatkozta ezt...

sorica123 (törölt) 2009.10.13. 21:22:03

@HRita: nem tudom, nehezen jött bele, de eljutott odáig, hogy Szent Istvánnak volt igaza. Tudod, akkor volt ez, hogy egy tyúk érték fölött lecsapták a tolvaj kezét...

Wildschwein 2009.10.14. 10:57:18

@sorica123: Az nem Szent László volt? Nem biztos, csak úgy rémlik...

Amúgy ez a poszt is jól mutatja, hogy mekkora értéket is képvisel az ún. demokrácia. (Nemcsak a nők miatt.)

IndaMuncher 2009.10.14. 15:50:28

"Jaj, Döncike,"
Innentől LOL. :D

sorica123 (törölt) 2009.10.14. 16:14:08

@Wildschwein: László volt az, na. Nem is tudom, a nő kit mondott, de Lászlónak volt ez a törvénykönyve, István alatt nem is tudom, mi volt a rendszer. A demokrácia egyik ellensége az emberi butaság, kicsinyesség és társai. Amit sajnos sokan nőies vonásoknak tartanak történelmi berögződések meg egy rakat ilyen tapasztalati példa miatt (volt kolléganő, rokon, stb, aki dettó elhitte, hogy mi sem normálisabb, mint az ő rosszféle provincializmusa. És itt nem ám leminősíteni akarok, hanem azt próbálom mondani, hogy a butaságot nem kell locsolgatni-dédelgetni-tápoldatozni, mint a szobafikuszt, kedves Zemberek...)

Wildschwein 2009.10.14. 16:32:13

@sorica123: na én viszont őszintén mondom, hogy a butaság és a kicsinyesség nem kizárólag női vonások. Abban is igazad van, hogy ezek a tulajdonságok a demokrácia ellenségei. Nem is működik szegény ebben a hatalmas ellenszélben.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.14. 16:33:26

@Wildschwein: Már Szent Istvánnál (II. törvénykönyv) előjön a téma, csak a pontosság kedvéért :)

"A rabszolgák tolvajlásáról
Ha valaki a rabszolgák közül lopást követ el, első esetben adja vissza a lopott dolgot, és orrát, ha tudja, váltsa meg öt tinóval, ha pedig nem tudja, vágják le azt. Ha orra levágása után ismét lopást követ el, füleit váltsa meg öt tinóval, ha tudja, ha pedig nem, vágják le azokat. Ha pedig harmadszor is lopást követ el, életét veszítse.

A szabadok tolvajlásáról
Ha valaki a szabadok közül lopást követ el, úgy határoztunk, hogy eme törvény szerint adjon elégtételt: ha először: váltsa meg magát, ha tudja, ha pedig nem tudja, adják el. Ha pedig eladása után is lopást követ el, a rabszolgákról szóló törvény szerint bűnhődjék.

Úgyszintén
Ha másodszor (követ el lopást a szabad ember), hasonló törvény alá essék, ha pedig harmadszor is, élete vesztésével bűnhődjék."

lárvalányhaj 2009.10.19. 03:01:25

@oriza triznyák:

vannak ezek a hatvan és a halál közti nők, akik Gyurcsányba szerelmesek. pl. nagymutternek megvan az összes Gyurcsány-életrajz, Dobrev Klára könyve, meg amit akartok. amikor ott vagyunk, mindig kifejti, hogy "az az értelmes, okos ember" mennyit tesz az országért, és hogy ezek a csúnya magyarok nem képesek értékelni az államférfi nagy áldozatait. a család legtöbb tagja baller, de azért az ilyen szövegek hallatán ők is csóválják a fejüket.

egyébként én ifjonti éveimben anarchista voltam, és az összes családi eseményt kihasználtam, hogy agitálhassak egy sort. még meg se ettük a húslevest, és én máris borítottam a sztorikat az osztály nélküli társadalomról :D hja, kérem, fiatalság, bolondság ;)

Édy Endre 2 2010.03.31. 04:59:14

Egy drágabolgáruras betelefonáló nénikét szívesen hallanék. :)
süti beállítások módosítása