HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.11.14. 09:00 HRita

SZÉPSÉG: Olvasói poszt – Élménydús hétvégi program: a családi bjutinap

Gabica egy szupi családi víkendprogramba nyújt bepillantást, melynek középpontjában a família igényes és magukra sokat adó hölgytagjai állnak: a sárkányság jegyeit magán viselő Anya, a babaprojekten keményen dolgozó Kriszti és a gyermeknevelés útvesztőiben bolyongó Szandi.

Anya és a két lánya vasárnap már reggel hatkor kipattan az ágyból. Nem, nem munka vagy egyéb halaszthatatlan dolog miatt, hanem a szent szépítkezőnap jött el újra.
Anya félkómában morog mindenért, a világ minden baja az ő vállát nyomja, és persze a legfőbb hibás szokás szerint a férje. Apa fülét-farkát behúzva igyekszik láthatatlanná válni, miközben előkészíti Anya gyógyszereit, reggelijét meg a ruhákat aznapra. Amiből persze semmi nem lesz jó, mivel vasárnap hatkor ébredni kész istencsapása, normális ember tíz óra előtt nem ébredne fel munkaszüneti napon. De hát muszáj, ez létfontosságú, az ember ötven felett már minden nap egyre közelebb kerül a sírhoz, hát legalább a látszatot őrizze meg.
Kriszti közben frissen pattan, csacsog és intézkedik, miközben éjszakás műszakból hazaért vőlegénye aludni próbálna, de sikertelenül. A lány egyik kezével kicsinosítja a lépesméz színű falon lévő trendi, piros órát, másikkal a negyedik sms-t küldi a barátnőjének, mivel annyi mindent meg kell tárgyalni az este tízkor elküldött utolsó üzijük óta. De közben átvillan az agyán, hogy nemsokára harminc éves lesz, és még mindig nem teljesítette a legfőbb kötelességét: hol van az az édes tündi-bündi-kicsi lány, aki tiszta anyja, és olyan jól állna neki az a rózsaszín kis szoknya, amit Szandi gyerekének vett a minap. Úgyhogy nincs mese, csábos hálóruci feldob és irány a háló, kötelesség is van a világon.
Szandi eközben erős fejfájással ébred, az a néha édes gyerek, de most inkább büdös kölök megint egész éjjel sírt, pedig minden ismerős azt mondta, hogy két év felett már nem fog. De azóta eltelt fél év, és ő még mindig nem aludt végig egy éjszakát sem. Magába szólít egy kis fejfájás-csillapítót, közben reggelit gyárt a gyereknek meg az apjának. Vele sem rózsás mostanában a helyzet, mindig csak bulizni járna, és a legkisebb semmiségért is vitázik. Ma sem nagyon aludt itthon, de majd most. Meglátja este, és minden rendbe jön újra. Vagy legalább egy-két nap nyugalom lesz.

Reggel hét, Szandi már a kocsiban, a kötelességek mostanra letudva, indulhat a nőcis nap. Első körben irány Kriszti, majd felveszik az anyjukat. Mindenki félkómában ül, hallgatnak, de már töltődnek a mai nap eseményeire. Nyolckor megérkeznek Julcsikához, aki a család közös fodrásza, és a régi jó viszonyra tekintettel saját lakásán fogadja őket.

Idővel elmúlik az álmosság, ebbe belesegít az a tengernyi habos – tejes – cappuccino, amit felhörpölnek, illetve Julcsika bíráló/dicsérő szavai.

- Drágám, Te már megint mit tettél magaddal? Nem megmondtam, hogy csakis a jojobás-mandulatejes-kókuszolajos pakolás segít? Aztán ne nekem panaszkodj, ha öt év múlva olyan száraz lesz a hajad, hogy seperni tudnál vele! Na jó, ma kapsz extra adagot belőle, de nem azért mondom, vegyél azonnal. 35.000 forint egy négy alkalmas kúra, és hetente háromszor kell, de hát Te is tudod, életem, a nők fő fegyvere a szépség. Az pedig mindent megér.
Jaj, Krisztikém, hát veled nagyon meg vagyok elégedve. Látom, rendesen csinálod, amit megbeszéltünk, minden éjjel megvan a meleg izzasztás a fejecskédnek. Nem is lehet összehasonlítani az egy évvel ezelőtti állapotával. Hogy a Józsi panaszkodik, hogy nem tud hozzád bújni, mert óvod a fejed? Mondd csak meg neki, hogyha szereti a gyönyörű nőjét, akkor viseljen el ennyit. És ne akarja rángatni a hajad olyankor sem, még tönkreteszi a műremekemet.
Szandi, Szandi, Szandi… Hát erre már nem is mondok semmit. Hogy leszel így vonzó és trendi? Hol a tupír, amit javasoltam? De ne aggódj, majd ma varázsolunk olyat, hogy szemed-szád eláll.

Közben jár a fésű, csattog az olló, kenődik a festék, felkerül a melír, búg a hajszárító.

Délután egyre mindhárman csili-vili új hajjal pattannak a kocsiba. Sajnos Julcsika megint elszórakozta az időt, meg be sem állt a beszélőkéje, de nem baj, az eredmény minden pénzt megér. Viszont rohanni kell, mert fél kettőre várja őket a pedikűrös meg a manikűrös.
Pár szabályt áthágva, de időben beesnek. A módszer a szokásos, felváltva ülnek be mindenhová, a gyereket közben meghozza Szandi párja, aki már most imádja a szépítkezést, nézi, ahogy a nénik szép új körmöket varázsolnak a családnak, nagyot, díszeset, csillogóst, mintásat, Krisztinek pedig hegyeset, mert a neten úgy olvasta, hogy most ez a sikk. És hogy a kiskirálylány is jól érezze magát, egy kis átlátszó lakkot azért ő is kap. Szépülnek a lányok, közben megy a csacsogás, kitárgyalásra kerülnek a szomszédok, a rokonok, az ismerősök, a lelki bajok, és persze az elmaradhatatlan téma: a pasik. Hat órakor már elhagyják a helyszínt, közben az áldott Gizike, a pedikűrös néni hozatott nekik egy kis pizzát, és még meg is ehették a szalonban. Innen már csak egy fél óra, és otthon vannak, ahol a család férfi tagjai közben megnézték a Forma-1 aktuális futamát, pár meccset, megfőzték az estebédet plusz még kicsit takarítottak is, hogy bebizonyítsák, érnek annyit, mint a nők. Meg különben is, parancsba kapták.
A nősereg beviharzik, learatják a dicséreteket, végigpanaszkodják az estét, hogy milyen elviselhetetlen volt az egész, hogy mennyi ideig tartott, és már a Gizike keze sem olyan, mint régen. De alig várják, hogy elteljen újabb három hét, és megint elérkezzen a szépítkezős napjuk. Ám addig sincs vész: szerdán, munka után testületileg elmennek Kingához, aki a földkerekség legjobb kozmetikusa.

Köszi Gabica, ez igencsak érzékletesre sikeredett: szinte érzem az orromban a hidrogén-peroxid semmivel össze nem téveszthető illatát és hallom a hajszárító andalító búgását.
A levágott hajak, nedves törülközők és lereszelt körömmaradványok társaságában elfogyasztott pizzát pedig külön irigylem tőlük. Dolce vita.

24 komment

Címkék: családi program szépségszalon olvasói poszt


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr951523035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.14. 09:15:18

Első, első!!!!!
Még életemben nem elsőztem! Most muszáj volt.
Szóval már maga a kifejezés, hogy bjutizás komoly hányinger.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.14. 14:19:15

Egy egész napot ezzel elcseszni? Hárman menni és inkább mindenkit mindenhol végigvárni, csakhogy ne egyedül? Én azt a magamra fordított másfél órát is sajnálom (ha festés is, 2.5), ha elmegyek a fodrászhoz. A kozmetikáról nem is beszélve, kerülöm, mint a pestist. Megoldom otthon, magamnak, lopott negyedórákban.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.14. 14:44:41

@Krisztinca: Ez a családi szépítkezés szerintem valami olyasmi lehet, mint a hétvégi plázázás ugyancsak családi körben. Együtt bemennek minden boltba, végigvárják, míg mindannyian felpróbálják a _kiszemelt rucikat_, a gyereknek meg vesznek egy heppimílt vasárnapi ebéd gyanánt, a műanyag szarsággal meg, amit adnak a menühöz, legalább ellesz egy darabig. Aztán lefényképezik magukat a vízesésnél vagy a szökőkútnál, és mennek haza :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.14. 15:19:01

Mégis eltelik az idő valamivel anélkül, hogy akár egyetlen szinapszist is meg kéne mozdítani az agyban, mégis úgy érezzük, mintha csináltunk volna valamit.

Pernilla 2009.11.14. 15:27:33

@HRita: és hogy továbbszőjem a gondolatot, este összevesznek azon, hogy melyik kép kerüljön fel az iwiwre "imádott kiccsaládom" címmel:)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.14. 17:49:20

@HRita: számomra elképzelhetetlen. A plázázás még csak-csak, egy évben 1x-2x... de kb 40 percig köt le. Idegesít a zaj.

Erzsebet 2009.11.14. 18:23:25

Ez a ún. bjutizás egyes rétegeknél családi programmá vált. A házunkban lakó roma család nőtagjai is egyszerre mennek fodrászhoz. Van akinek van ideje egész nap a hajával és körmével bíbelődni. Szellemi igényük nincs, sportolni lusták. Arról nem is beszélek, hogy kifogtak olyan férfit, aki a házimunkát is elvégzi és a gyerekekkel is foglalkozik.

lárvalányhaj 2009.11.14. 22:48:13

hű, én nem vagyok oda a bjutizásért... utoljára az esküvő előtt került sor átfogó bjutizásra, de én igazság szerint azt is kurvára untam. persze eljárok időnként fodrászhoz, kozmetikushoz, mert muszáj, de szar, h közben semmi értelmeset nem lehet csinálni.

2009.11.15. 10:11:29

Az ilyen családi buliból kimaradtam,sajnos, mert fiaim vannak, és irigylem azokat akiknek nincs ilyenre szükségük.

Ha megyek haza már innen kérek időpontot a pedikűröshöz, meg a kozmetikushoz is, mert abban kis városban ami mellett a falum van, ezen szakmák művelői olyan nagy urak, hogy a pápához könnyebb bejutni, mint hozzájuk.

(Az itteni árak nem drágábbak, de utálom amikor géppel csizsolgatják a lábamat.)

Nem vagyok egy divat macska, csak muszáj időnként manikür-pedikűr- kozmetikus - fodrász - fogorvos -masszőr, hogy valamelyest emberi formám legyen, mert szebb az már garantáltan nem leszek.

2009.11.15. 10:19:35

@Krisztinca: én Pesten mindig mindent a plázában intézek el:Pl.hétfőn, ha leszálok a vonatról, valahogy kimenekülök a Keletiből, irány az Aréna, ott lehet kényelmesen ingyen parkolni, tudok találkozni a családommal, enni- inni, vécére menni, világos van, meleg van, nem esik az eső. Ott van minden egy helyen, a patikától a drogériáig, nem kell körbe caplatnom a kutyaszaros várost, és figyelni a zsebesekre, kerülgetni a hajléktalanokat. Le tudok ülni, ha elfáradok. Indulás előtt még van időm bevásárolni, mert a tesco éjfélig nyitvan van.
A plázát Isten adományának tartom, mert ott bizotnságban érzem magam, be van kamerázva. Kicsit falanszter, de ilyen a világ - sajnos.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.15. 13:17:56

@Frengi: ebben igazad van, én a céltalan lődörgést nem birom, célirányosan megyek, és igen, ilyenkor én is elintézem célirányosan a postát, patikát, bankot, hazafelé a heti bevásárlást.

Mitya Ivanov 2009.11.16. 13:46:17

@Erzsebet: te olyan modoros vagy.
De jól áll:)

Erzsebet 2009.11.16. 14:42:08

@Mitya Ivanov: Csak azt írom, hogy a fiatalok körében sikk az ún. bjutizás.A tanult intelligens lányok, akik plusz jól is néznek ki, nehezen találnak maguknak párt. A pasiknak ez a bjutizós típus jön be. Mellesleg még sok pénzükbe kerül, hogy jól nézzen ki a partnerük.

Mitya Ivanov 2009.11.16. 15:09:00

@Erzsebet:
mondjukm én rendszeresen olvasom ezt a blogot, de talán ez az első poszt amit nem tudok hova tenni. Még sosem találkoztam ilyen nőkkel, akiknek bjutizós napjuk volt, még a szót sem hallottam igy korábban. Meg leírva sem. Vannak nőismerőseim, akik szeeretnek igényesen kinézni, de a bjutizás nincs. A bartánőm egyszerre megy fiodrászhoz a hugával egy ismerősükhöz, de az nem bjutizás. Igaz, sosem vagyok ott, tehát beszélhetnek krémekről, meg pakolásokról, de szerintem nem

Erzsebet 2009.11.16. 15:19:19

@ Mitya Ivanov: Ezt az ún "bjuti" kifejezést én is csak a blogon olvastam. Engem nem tanítottak angolul, így nem használok angol szavakat. Felénk szépség szalonnak hívják. Sok lány tölti itt az idejét, költi a pénzét. Az MLM-poszton említett lakástakarék pénztárnál volt egy 50-en felüli, vidéki kolléganőm, aki úgy viselkedett, mint egy 16 éves csajszi. Ő a nagyközség minden szépség intézményébe bejáratos volt. Nagyon gazdag volt, sokat költött magára. Képzelheted, azt az idős, érett bőrt agyon szoláriumozva. Mint egy vén maskara.

Mitya Ivanov 2009.11.16. 15:25:22

@Erzsebet: ez már egy másik nőtipus, hahó HRita, figyelj: 60+ nő, aki 20- nak képzeli magát.

Erzsebet 2009.11.16. 20:18:43

@Mitya Ivanov: Ez igazi jó poszt. Idősödő hölgyek, akik fiatal lánynak érzik magukat. Az ismerősöm és a 20-on éves lánya egy férfibe voltak szerelmesek. A lányhoz kicsit idős, az 52 éves anyához pedig fiatal.Ezért összevesztek, a lány nővér szállásra költözött vidéki palotájukból.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.16. 20:25:16

@Mitya Ivanov: @Erzsebet: Már elkezdtem "A kikapós szépasszony" posztomat, de nagyon nehezen lassan haladok vele. Eléggé megérintett a téma UGYANIS :)

Mitya Ivanov 2009.11.17. 08:53:50

@Erzsebet: igazán harmonkus anya-lány kapcsolat lehetett

GAbica 2009.11.17. 11:57:25

@Mitya Ivanov: összehozzalak a családommal? :)
amúgy az ismerőseik nagy része is ezt a vonalat képviseli.

és egy korábbi hozzászólásra reagálva, nem, nem roma a familia, a sváb vonalat képviselik túlnyomó arányban a felmenők.

GLG 2009.11.18. 16:08:42

@Erzsebet: Soha nem ertettem, hogy hogy csinaljak ezek a lanyok, de ebben tenyleg nagyon profik! Rengeteg pasi bedol nekik, fizetik a szolit, fodraszt, mukormost, sot nemelyik meg el is megy veluk! En is adok a kulsomre, van mukormom, szolizni is szoktam neha, de kulfoldon ezek a dolgok annyira dragak, hogy neha azt kivanom, barcsak en is olyan tipusu lany lennek, akinek a pasija elmegy vele a "Kingahoz/Tundihez/Kittyhez" (fodrasz/mukormos/kozmetikus - mikor epp mi...) es persze a vegen ki is fizeti az egesz szolgaltatast... Mar probalkoztam azzal is, hogy megmagyarazom a baratomnak, hogy ez igazabol az O erdeke, hogy jol nezzek ki, mert neki kell engem neznie egesz nap (bla-bla-bla), de nem jott be...

Caddy 2009.11.20. 23:15:27

Komolyan felkelnek reggel hatkor csak azért, hogy a fodrászhoz egyszerre érjenek oda? Hát én tuti azt mondanám,hogy köszi én leszek a harmadik és megyek tizenegyre. :) Önző is vagyok, meg aludni is szeretek.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.21. 17:44:26

@Caddy: Nekem meg biztos mindig közbejönne valami, ami miatt SAJNOS nem tudnék velük tartani :)
Ilyen családba szerintem születni kell, nekik valószínűleg ez így természetes :)

Caddy 2009.11.23. 22:19:16

@HRita: ne is mondd! Mi hárman vagyunk lányok, de ilyet nem szoktunk csinálni. :S Viszont egy közös ebédet is nehéz összeegyeztetni. Nemhogy egy egész napot!
süti beállítások módosítása