HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.11.24. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Az örök szingli

Az örök szingli nem tartja magát szinglinek, csak most épp nincs senkije. Épp sosincs senkije, valahogy mindig így jön ki a lépés. A kifejezésért viszont rettenetesen haragszik, mert valamiféle pejoratív élt érez ki a szóból, sőt, párkapcsolatban élő, beképzelt ismerőseire is, akik a háta mögött ezzel a szóval illetik őt. Igazán felfoghatná már mindenki, hogy neki ez így tökéletesen megfelel, nincs szüksége egy koszos, büdös, állandóan borostás hapira, aki minden bizonnyal csak kihasználná, becsapná, megalázná, majd félredobná, mint a kapcarongyot.

Őt, aki bizonyítottan rendkívül okos teremtés, és kiváló elemzőképességgel, kristálytiszta logikával van megáldva. Megbízható, céltudatos, talpraesett, rettenthetetlen, aki olykor – ha a szükség megkívánja – kemény is tud lenni. Mindezek miatt nem véletlenül örvend osztatlan népszerűségnek nagy múlttal rendelkező munkahelyén. Tisztelettel és elismeréssel néznek fel rá, tudják, hogy bármikor, bármilyen esetben számíthatnak rá, mert őt nem várják otthon hátráltató körülmények.
Tökéletesen tudatában van annak, hogy már milyen sokat tett le arra a bizonyos asztalra, hogy méltán megbecsült munkaerő, aki nélkül nem tartana ott a cég, ahol. Segít a kevésbé hozzáértő kollégáknak, túlórázik, továbbképzésekre jár és fejlődik. Ünnepek alkalmával viszont csak hosszas unszolásra vállalja el a munkát, nehogy úgy tűnjön, melómániás, mert nem az, igazán nem. Van hobbija, kedvtelései és kedvenc szabadidős tevékenységei.
Imádja a Jóbarátokat, és minden vicces, jópofa sorozatot, valamint a Vészhelyzetet, a Doctor House-t, a Született feleségeket, egyszóval az összes magányos estékre kitalált könnyed vagy elgondolkodtatónak szánt sorozatot, melyek díszdobozos dvd-kiadásban ott sorakoznak közvetlenül a 107 cm képátlójú plazmatévé melletti polcon az első évadtól kezdve a legutolsóig.
Gyengéi a Forma-1 és tenisz kupa közvetítések, mindig van egy aktuális sportcsillag-kedvence, akiről nem titkolt elfogultsággal beszél, s akinek pályafutását rajongó lelkesedéssel követi végig. Addig sem kell a környezetében élő emberekkel foglalkoznia.
Kedvence miatt egészen rabjává válik az adott sportnak, maga is eljárogat néha teniszedzésekre, de ott csakhamar rádöbben, hogy az intenzív testmozgás nem neki való, ezért inkább visszaül a televízió elé, és csendben álmodozik tovább az izzadt és jóképű teniszbajnokról.
Ellenben külsejére sokat ad, hiszen az ő beosztásában nem tolerálható semmiféle igénytelenség. Naprakészen követi a divatot, haját kéthetente melíroztatja, mert nincs annál undorítóbb, mint a hárommilliméternyire lenőtt haj. Újabb és újabb frizurákat szemel ki magának a Cosmopolitanből vagy a Joyból, és meg is valósíttatja azokat jó hírű fodrászával, függetlenül attól, hogy mennyire áll jól neki. Mert nem is ez a lényeg, hanem hogy lássák, ő nem kampányszerűen foglakozik magával, hanem állandó jelleggel.
Az ápolt kéz munkájában elengedhetetlenül fontos, ezért a heti paraffinos kezelést és a szolidan elegáns műkörmöket soha nem hagyja ki a heti ritmusból. Szoliba is rendszeresen eljár, hogy egy kis egészséges színt kölcsönözzön bőrének, s az aranybarna ragyogással még a feszített munkatempót is jobban bírja. Mindez nála belülről fakadó igényesség, és még véletlenül sem a férfiaknak akar tetszeni, akik mind felejtősek. Vagy azért, mert iskolázottságban, intelligenciában és emberi kiválóságban nem ütik meg az ő igényszintjét, vagy azért, mert – érthetetlen módon - nem kell nekik.
Otthonát is belső igényességgel rendezi be. Állandóan csinosítgatva alakítja ki professzionálisan kényelmes és extrán szuper világát, ami csak az övé. Ő szerezte meg, ő robotolt érte, az ő ízlését dicséri, ezért nem hajlandó megosztani senkivel, még rövid időre sem.
Ennek ellenére vagy talán éppen ezért kétszemélyes baldachinos franciaágyban alszik, mert ő szeret cica módjára végignyújtózni az ágyikóban. Meg aztán egyszer hátha. De igazából sose… Az ikeás éjjeliszekrényben meg úgyis sok minden elfér, az is bőven elég a boldogsághoz, és annak még szájszaga se lesz reggelre.
Legújabb szerzeménye a csúcstechnológiás plazmatévé, ami igaz, hogy majdnem kétszázezerbe került, de simán megérte, kellett már. És így még a szegényebb rokonok is jól járnak: tökéletesen működő, ám nem síkképernyős tévéjét nagyvonalúan nekik ajándékozza.
Az új tévéhez aztán vesz 5.1-es hangszórókat, és a legoptimálisabb helyekre rakja a szobában, mert a Szex és New York egyértelműen élvezhetetlen 5.1 nélkül.
Nem nagyravágyó vagy telhetetlen, egyszerűen csak szereti meglepni magát apróságokkal. És hiába mondják az okosok, hogy mindez pótcselekvés, ő tudja, hogy nem az. Már második használatkor tapasztalta például masszázs zuhanykabinjának áldásos hatását. Boldog volt, mikor megvette, boldog volt, mikor kipróbálta, és azóta egyfolytában boldog, mert neki megadatott, hogy mindig azzal tusolhat. Ha lenne valami ótvar pasija, az úgyis csak elinná vagy ellovizná a pénzt, aztán ott állna télvíz idején masszázs zuhanykabin nélkül.
Csúcskategóriás, intelligens hűtőgépe dugig van pakolva ínyencfalatokkal, de mivel az élelmiszerek természete az, hogy egy idő után megromoljanak, egy hét múlva kidobja a libamájat, a prágai sonkát és az Old Amsterdamot. Most mit csináljon, ha megromlott, hát megromlott. Ez van, csak nem fogja a fölösleges ételeket elvinni a hajléktalanoknak, nem ők dolgoztak meg érte.
Szociális érzékenysége mellett környezettudatos is. Gyöngyházfényű mosogatógépét általában két tányérral, egy pohárral és három evőeszközzel indítja be, mert nincs kedve elmosogatni. Általában semmilyen házimunkához nincs kedve, a kupiban úgyis otthonosabban érzi magát és így mindig szembesülhet önállóságával, függetlenségével: száműzve vannak a degenerált barmok, akik uralkodhatnának fölötte, elnyomhatnák vagy bármiért beszólhatnának.
Természetszeretete kimerül abban, hogy nem tart háziállatot és nincsenek növényei, mert tisztában van azzal, hogy nem bírják egymást. Rögös út és rengeteg növény halála vezetett a felismerésig, de legalább belátja, és nem erőlteti a dolgot. Az állatokról meg a növényekről gondoskodni kell, az meg nem az ő stílusa. Mindenki foglalkozzon a maga dolgával és a saját életével, és akkor nem lesz semmi kényelmetlenség. Ilyen egyszerű ez.
De az ő életével tényleg minden rendben van, nem szenved hiányt semmiben, boldog, élete kiteljesedett. Ezt a harmóniát hirdeti a hangulatos kis sarok kényelmes fotellal, meleg fényű állólámpával – ahová sosincs ideje vagy kedve bevackolni magát, de azért mégis jó, hogy ott van.
A rokoni érintkezést azonban, ha csak teheti, kerüli, mert a Bridget Jones naplójából tudja, hogy a „pöffeszkedő családosok” és a rokonok szingli nőktől mást nem is tudnak kérdezni, minthogy mikor megy már férjhez, mikor szül gyerekeket. Erre pedig, köszöni szépen, semmi szüksége.
Azért hetente felhívja szüleit, és érdeklődik hogylétük felől, de aztán hirtelen véget vet a csevejnek, mert keresik a céges mobilon; de ígéri, egy hét múlva majd megint telefonál.

A karácsonyi ünnepeket vagy magányosan, begubózva tölti, és ekkor rátör az évenkénti időszakos önsajnálat, vagy pedig hozzácsapódik valamelyik családos rokonához, aki örömmel fogadja pereputtyával együtt egészen addig, míg ajándékozásra nem kerül a sor. Ekkor a szülők arcáról lehervad a mosoly, mert a szingli rokon a látogatások és családi kapcsolatok ápolásának hiányát kompenzálandó lesöpri őket a színről ajándékok tekintetében. A gyerekek viszont örülnek, és a nő is örül, mert milyen kevés energiabefektetéssel sikerült mosolyt csalni a gyerekek arcára. Lám, mégse kell ezt az összetartó szeretet dolgot túllihegni, láthatóan az ő ajándékai a legszuperebbek, most ő a kedvenc.
Ez az önelégedettség eltart egészen szilveszterig, amikor is a Dom Perignont magányosan kortyolgatva rádöbben, hogy már megint eltelt egy év, és még mindig nincs senkije, pedig ő minden szempontból főnyeremény. De kár is ezzel foglalkozni, inkább vesz januárban egy új autót.

125 komment

Címkék: szingli


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr771544610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.24. 12:19:06

@HRita:

Akik nem vágják a poént azoknak meg hiába magyarázod, nem?

GAbica 2009.11.24. 12:23:17

Akkor újra próbálom :)

@afromagyar: Soha életemben nem voltam első a fizummal. Pedig anya nem vagyok és (már leírva is sok) 14 éve kapok rendszeresen, minden hónapban fizetést. Amikor anyáékkal éltem az is egy történet, a volt férjem egy teljesen másik, a jelenlegi helyzet meg egy harmadik. Valami mindig adódik ami fontosabb, mint hogy magamra költsem.
De ahogy mondani szokás, pozitiv életszemlélet, szarni rá :)

@HRita: Aki nem vágja, az eléggé szomorú, meg annak hiába mondod. :) Egyes fórumokon ennek gyönyörű példái sorakoznak.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.11.24. 13:01:44

F1 rajongás bizony, és mindig, Mindig, MINDIG Kimi Räikkönen-nek drukkolnak.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.24. 13:03:24

@afromagyar: Aztán innen már csak egy lépés a KÖZÖS KASSZA, ami persze senkinek se jó, de azért mégis sokan erőltetik :) Így legalább egész hónapban mehet a harc, hogy a KÖZÖS pénzből most új robotgép kelljen-e vagy inkább rádió az autóba.

mici˙ 2009.11.24. 13:19:32

@HRita: ebben az értelemben (önző elégedetlenkedő, kompromisszumra képtelen picsa) a szingli nem feltétlenül egyedülálló.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.24. 13:22:53

@mici˙: És tényleg. Vannak, akik házasság és gyerek után is ilyenek maradnak. Kemény.

eastern sugar 2009.11.24. 13:24:59

no, tipikus cosmo girl, illetve magyarországon csak szeretne ilyen lenni a cosmopolitan olvasóközönsége, mert az ilyen helyeken hirdetett *cuki, csajos rózsaszín smart masszírozós üléssel* vagy a swarowski kristályokkal kirakott szájfény hatvanezerért általában nem az a dolog, amit egy 20 és 30 közötti csaj kurvára megengedhet magának. itthon. de a kép tökéletes, csak azt mondanám, hogy ezek a csajszik inkább erre az életstílusra vágynak, ami itt le van írva, mert ezt vetíti nekik a teljes egészében a német verzióból fordított cosmo, csak legalább abban magázzák az olvasókat:)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.11.24. 13:25:48

@HRita: De igen. De ismerek ilyen nőket :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.24. 14:04:02

@Szigi.:

És saját honlapot krehálnak, rózsaszín alapon szemfájdító vibrálással és mindenféle animált GIF hirdeti, hogy ICEMAN FOREWER!!!

kerikak 2009.11.24. 14:05:58

@HRita: én levágtam és jól szórakoztam ezen a poszton is, csak ellenállhatatlan késztetést éreztem hogy leírjam hogy egyszer majdnem én is :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.24. 14:07:02

nagyon merges vagyok, mert irtam es eltunt...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.24. 14:23:02

@afromagyar: És még csak nem is késve jelenik meg, mert nem találom az eltűnt hozzászólásodat a kommentek között se.
Pedig érdekelne, hogy mit írtál :) És tényleg mentsétek el, amit írtok, mostanában túl sok kommentet elnyel a blog.hu vagy mi.

vincere 2009.11.24. 14:30:56

inkább nem is megyek bele a részletekbe, mert erről a témáról regényt tudnék írni...
nagyon jó poszt!
a való életben persze nem minden pontosan ilyen (pl. az én tévém "csak" 102 cm, és nem plazma...), de komolyra fordítva a szót, ilyen életstílus mellett is lehet valaki nem-önző, nem-csajos (de utálom azt a szót), nem-műnő, hanem igazi. én legalábbis törekszem rá :-)

oriza triznyák 2009.11.24. 14:38:17

@vincere: a "csajos", az smafu. De a "nőcis"! Na attól nyílik a bicska...

greggrant 2009.11.24. 14:46:49

ez a poszt szerintem nagyon apró módosításokkal a férfiszinglikre is igaz; legalábbis a volt főnököm a sorozatoktól eltekintve pont ez az életstílus és felfogás volt :)

greggrant 2009.11.24. 14:48:03

@greggrant: természetesen a férfibarát helyébe a barátnőt írva, ahol csak szerepel :)

vincere 2009.11.24. 14:52:09

(eltűnt, amit írtam!) szóval

@oriza triznyák: én nemcsak a szót utálom, hanem a jelentését is. nyilván vannak csak nőknek szóló programok, illetve olyanok, amit csak nők csinálnak, ettől még nem kell kötelezően "csajos"-nak (buta, vihogós, műkörmös, agyonszolizott csajok képe ugrik be nekem) lenniük.

egyszer dolgoztam egy projektben, úgy alakult, h. csak nők voltunk benne különböző helyekről. az e-mail kommunikáció egy idő után sajnos átment totál "csajos"-ba, hogy mi csajok milyen szuperek vagyunk, milyen jól meg tudunk oldani mindent, tele szmájlikkal, magánéleti utalásokkal és egyebekkel, mintha kiscsaj korunk óta együtt lógnánk - mindez komoly munkaügyben. alig vártam, h. vége legyen!

raoul_duke 2009.11.24. 15:03:40

Ez majdnem uniszex lett egyébként tényleg. Kicsit kevesebb Szex és New York, jóval több Hennessy/Jack Daniels és lehetőleg minél több fura felszerelést igénylő sport, és kábé kész a párja.

Blackrock (törölt) 2009.11.24. 15:05:41

Az asszony 2 lagjobb barátnője is szingli már évek óta. Na, ők pont nem ilyenek.:)))

eastern sugar 2009.11.24. 15:07:40

ez a csajos dolog engem is jelentősen ki tud borítani, csajos minden ami csöpögős, és van benne lehetőleg modoros esküvő, mondjuk a szex és new york film az annak az idegtépő fasságnak a tőkéletes iskolapéldája, hogy mi is a csajos. no és csajos azon picsogni, hogy a férfiak szánalmas lények, mert nem tudják, mire való az arcszauna

eastern sugar 2009.11.24. 15:10:41

ezer bocsánat, nagyon hülye a blogmotor

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.24. 15:12:57

@pavlovna:

Yeeepppeee!
Egyszer egy kolléganőm, miután hosszasan sikertelenül próbált velem kontaktust teremteni, szó szerint a fejemhez vágta, hogy egy pöcs vagyok, mert még harisnyákról sem lehet velem beszélgetni.:D

kerikak 2009.11.24. 15:14:24

én sem tudtam mi az az arcszauna, eddig nem is hallottam még ezt a szót, de a gugli segített :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.24. 15:16:31

@pavlovna: Mondom, hogy meghülyült a rendszer... Utólagos engedelmeddel kiszedtem a másik kettőt :)

oriza triznyák 2009.11.24. 15:22:36

Ismerős csaj panaszkodott egyszer, aki 250 km-re költözött otthonról a férje kedvéért, hogy milyen szar, itt csak a pasi haverjai vannak, és nem tud kivel csajos témákról beszélgetni, és hogy kiakadt, amikor kiderült, hogy a srác (egyébként hajós!) haverjai azt hitték, hogy a szempillaspirál sosem fogy ki, vagy ilyesmi.

Nehéz volt együttérzést tanúsítanom...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.24. 15:24:27

@HRita: azt irtam, hogy van most egy szingli vendegem es hozott magaval egy Glamour magazint. Gyorsan atlapoztam es felmerult bennem, hogy az ebben levo cuccokra vajon tenyleg van-e Magyarorszagon fizetokepes kereslet...
60ezres csizma, 26ezres farmer, kristalyokkal kirakott toll...
Ha van, akkor semmi gond nincs otthon :).

En viszont nyomorultul ereztem egy pillanatig magam, merthogy nekem nincsenek ilyenek, aztan megraztam magam es aszontam, ezek csak TARGYAK. Nekem van CSALADOM.
(Aztan mikor a magazin hatasara ki akartam fosteni a szemem, rajottem, hogy az egy szem szempillaspiralom be van szaradva, es megint nyomin ereztem magam. Par pillanatig csak.)

eastern sugar 2009.11.24. 15:24:51

nem akarok mindig ezzel jönni, de pár hónapja volt a cosmóban egy cikk ilyen különféle női eszközökről, hogy szempillavasaló meg speciális hajszárító meg alakformáló gumibugyi meg mittudomén, és volt hozzá egy felmérés, hogy melyik pasi hányat ismer ezen csajos eszközökből, /én az ötből kettőt, pedig lány vagyok, szégyelltem is magam/ és volt hozzá értékelés, hogy jani az ötből hármat, hát van még mit fejlődnie a nők ismeretének terén, béci egyet, hát ez a béci, igazán tipikus pasi, csak a sör meg a foci, meg ilyenek, hát nekem sírnom kellett komolyan. aki nem használ szempillavasalót, mint a csajos csaj alapvető eszközét, az megézheti magát

2009.11.24. 15:27:41

@Modor Tibi: igen, volt egy film, aminek single volt a cime, de magyarul már facérokra fordították, ami szerintem jobban kifejezi az állapotot.

A single csak simán egyedül álló, mint a ledig, de a facér abban benne van az is hogy még kapható bármire.

oriza triznyák 2009.11.24. 15:33:12

Jajj, szempillavasalóról jut eszembe: volt egy cikk a velveten arról, hogy ki mennyit költ szépségápolásra egy hónapban. Volt egy komment egy csajtól, aki nemtom hány hetente megy szempilladúsításra. Ragasztanak fel neki, mint a póthajat

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.24. 15:34:50

@pavlovna: A Cosmopolitannél kártékonyabb magazint még nem láttam. Ahogy "minden gátlás nélkül", "felszabadultan" írnak benne a szexről: ragadd magadhoz a kezdeményezést, akár erővel is szerezd meg a _pasit_, majdcsak rájön, hogy te is kellesz neki. _Ez igen!_ A frankón odamondogatós életvezetési tanácsaik meg a tűnj ki a tömegből, légy eredeti _csajszi_ divatjukkal, jájj. Lesz ennek még jövője a blogon ;)

Aztán meg főleg többet fog tudni a nőkről bármelyik férfi, ha tudja, mi a szar az a szempillavasaló. (Mi az?)

vincere 2009.11.24. 15:35:28

én se tudom, mi az a szempillavasaló. nem inkább -göndörítő? azt se mertem még megfogni se a drogéria polcán, középkori kínzóeszköznek tűnik.

vincere 2009.11.24. 15:37:11

szempillagöndörítő lesz az. a vasalóra egy találatot se hoz ki a google.
de ezt sem értem, mire való

oriza triznyák 2009.11.24. 15:40:53

Sztem a szempillavasaló poén volt...

eastern sugar 2009.11.24. 15:46:13

fingom nincs azóta sem, hogy mi az, de látjátok, ti sem értitek meg soha a női lelket, ha nem tudjátok:D ja, hát én is imádom, ahogy a cosmóban a szexről írnak, nagyon komoly, mutattam egyszer a barátomnak, egészen kiakadt rajta, hogy mi lenne, ha egyszer valaki jobbról balra akarná tekerni a farkát a leírás szerint:) azért mit látszik, csak elolvasom...álszent vagyok, az van:) de egyébként különösen a neked is jár egy kis hétköznapi luxus felkiáltással árult ötvenezres sminktermékek tetszenek, na meg a megmondjuk milyen a pasi az alapján, hogy milyen színű alsógatyát visel-cikkek

Erzsebet 2009.11.24. 15:47:02

A házunkban is lakik egy 33 éves hajadon. Ő is egyetemet végzett, doktorátussal, felső fokú nyelvvizsgákkal rendelkezik. Hasonlít az Eta-jelenséghez. Tanárnő mama és mérnök papa leánya. Világ életében kitűnő tanuló volt. Vezető állásban van. Jól néz ki, de óvodás kora óta antiszociális. Komor, barátságtalan. Az ilyet a pasik is kerülik. A barátnők is elkerültek mellőle. Húga évek óta férjnél van. Társasága özvegy anyjából és annak 60 év körüli vénlány barátnőjéből áll. Szabad idejükben vásárolgatnak. A nyári hétvégeket a közeli tóparton töltik. Ünnepekre húgáékhoz utaznak. Anyagi körülményei sem változtak. Gyermekkora óta él egy panelban. Autójukat eladták. A lány fél vezetni. Részben szánom az ilyeneket. Alattunk egy 40- körüli szingli pasi élt. Gazdag szülei bejárónőt tartottak. Minden naposak voltak a veszekedések. Nem viselte el, ha porszívóztam, mostam, fiammal veszekedtem. Részben szánom az ilyeneket. Megöregszenek, nem lesz senkijük. Nem minden az anyagiak és a karrier.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.24. 15:48:45

@oriza triznyák: megmondom oszinten, lehet, furcsa, de az en _emberem_ azt sem tudta, mi az a tampon, es egesz ki volt akadva, mikor elmagyaraztam neki.
Egyreszt naluk betetet hasznalnak a lanyok/asszonyok, masreszt ok ilyenekrol sosem beszelnek.

oriza triznyák 2009.11.24. 16:05:48

Az enyém is elszállt :-(((

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.24. 17:00:30

@afromagyar:

De azért örült amikor megmutattad neki az eredeti cseroki indiánhaj tampont, nem?:D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.24. 17:09:31

@afromagyar:

Én ismertem a tampont. Már gyerekkoromban remek bombát tudtam csinálni belőle.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.24. 17:20:36

@El Topo (Sgt. Elias):
hat ennek nagyon orulok :). Remelem, nem adtad oda senkinek hasznalatra.

Mitya Ivanov 2009.11.24. 17:27:21

valamelyik női kommentelő magyarázza el nekem a következőt: egy nő utálja a sportot, ha sportközvetítés van a tévében, akkor kimegy a konyhába, vagy simán elmenekül. Viszont ha műkorcsolya és boxközvetítés (!) van, akkor ottragad a képernyő előtt és végignézi. Miért? A sportok közül pont ezt a kettőt nem szeretem, és azért? Vagy az egyik nagyon nőies, a másik meg extra férfias?

Mitya Ivanov 2009.11.24. 17:31:02

@oriza triznyák:
"a szempillaspirál sosem fogy ki, "

ma is tanultam valami újat

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.24. 17:40:22

@afromagyar:

Ja, neeeeem!:) Arról csak homályos elképzeléseim voltak, hogy eredetileg mire való! Egyébként sem lehetett volna használni, mert mire elkészült a bomba, addigra öklömnyi méretű volt és alufóliába volt csomagolva, az meg már csak szemet szúr.:)

vincere 2009.11.24. 17:51:27

@Mitya Ivanov: csak a magam nevében tudok nyilatkozni. műkorcsolyát nézem, ha épp van, de direkt a vízisportokat nézem, meg időnként az atlétikát. meg a fontosabb focimeccseket. meg az olimpián minden magyar vonatkozású versenyt.

(El Topo vízilabdás kommentje szóról szóra rólam szól - kivéve természetesen, h. Kásáról van szó, valamint hogy abban a pillanatban kiábrándultam belőle -, de engem a sport része is komolyan érdekel)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.24. 17:55:03

@vincere:

Te is pengetted? Milyen bevállalós vagy itt ország-világ előtt!

Jihhhhaaaa!

vincere 2009.11.24. 17:59:53

@El Topo (Sgt. Elias): hm, akkor biztos félreértettem valamit....

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.24. 18:17:52

@vincere:

Na gyere, Topo bácsi segít!
Hol akadtál el?

2009.11.24. 18:51:36

@vincere: egy filmben láttam, azóta én is magamévá tettem az ötletet: kitűnően meg lehet vele fogni a dekketm ha még oly kicsi is, így a dzsangából semmi nem vész kárba

2009.11.24. 19:08:36

Én ügyelek arra, hogy nőies legyek, mert a nőies külső férfias belsőt takar, és attól félek ha úgy öltöznék ahogyan szertnék (bakancs, meg valami laza nadrág és póló) még a lehetőségét is elszalasztanám annak hogy valami férfi ember szóba álljon velem.
Ezért aztán ami lehet rózsaszin, (laptopot is csak erős akarattal vettem bordót, és nem pinket),

A pink és virágmintás cuccok megvédtek attól is hogy a fiaim, vagy a férjem lenyúlják a holmijaimat, mert kinek kell egy rózsszaszin laptoptatyó? Vagy egy virág mintás zokni? Igy viszont nem kellett aggóni, hogy az eastpack övtáskámnak lába kel, rózsaszint még vészhelyzetben sem veszenek a pasik magukra.

Erzsebet 2009.11.24. 20:15:02

@Afromagyar: Egy érdekes történetnek voltam tanúja vásárlás közben: Egy férfi vevőt elküldött a lánya tampont venni. Se a vevő, se az eladónő nem tudta milyen kell. Még én úgy voltam nevelve, hogy ne intézzük a család férfi tagjai előtt az ilyen ügyeinket. Egyszer fiam is szólt, hogy rossz borotválkozó szert vettem neki. Mondtam, én nem értek hozzá, őt sem küldöm el tamponért. Neki égés lenne.

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.11.24. 21:31:57

hümm, hát nemtom, a post szerintem kevés magyar szinglire illik, a magyarok kevésbé fancy-mód nyomják (valószínűleg még a nagyonmenedzser pinák is sokkal kevésbé tehetősek mint nyugat-európai vagy amerikai társaik).
van egy lány a házunkban, a szemében villog a vágy, hogy Paris Hilton lehessen, felpumpáltatta a száját, szőkére festette a fekete haját, kilógatja a seggét, de mindezt egy Váci úti szoba-konyhás lakásban csinálja, ahol a szüleivel él, akik esténként csirkenyakat főznek a két velük lakó macskának.
nem a szingliséggel van a baj, hanem a képzetekkel, amik (franc tudja miért) a szingli nőképhez társulnak. A sorozatok mind erős, gazdag, szép (és megkockáztatom, többé-kevésbé) boldog nőket mutogatnak a szinglik mintapéldányaiként. mellesleg a szingliség életformává válását szerintem nem az önzés, hanem sokkal inkább a világ brutális változásai (elsősorban talán a férfi és női szerepek zűrzavarossága) okozzák, szóval azért érdemes óvatosan pálcát törni felettük, meg hát ugye azért ez a "veled is megtörténhet"-kategória.
amúgy meg iszonyatosan sok kapcsolatban élő förtelmes picsa van, aki naphosszat csak hajvasalóról, körömlakkról, meg step-aerobic edzésről dumál. egyedül ez a típus talán még jobb is, mert hiába az öntudatos szingli álarc, kicsit talán azért több bennük az alázat magányosan...szóval azt hiszem jobb lenne egy post ami nem a szingliket froclizza, hanem a borzalmasan idegesítő, buta lányokat.

Mitya Ivanov 2009.11.24. 21:48:55

@mlly_blm: ebben a blogban az összes borzalmasan idegesítő, buta lányról volt/van/lesz poszt. Asszem

Amúgy igazad van, ilyen nagyvárosi, cosmopolitan-metropolitan tipusú szingliket nem ismerek egyet sem. Azok az egyedülálló nők, akiket ismerek, egy sem ilyenek miatt van egyedül. Tényleg sok oka lehet, pl az hogy nem elég vonzó, vagy ő ezt gondolja magáról, hogy nem elég vonzó, és emiatt visszahúzódó vagy éppen leszbikus, csak nem meri felvállalni stb.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.24. 22:04:03

@mlly_blm: "azért érdemes óvatosan pálcát törni felettük, meg hát ugye azért ez a "veled is megtörténhet"-kategória."
A blog egyáltalán nem a pálcatörésről szól, és nem értek egyet azzal, hogy ez a típus a "veled is megtörténhet"-kategória lenne. Lehet egyedül lenni vagy egyedül maradni, de ebből nem következik egyenesen, hogy emiatt az "állapot" miatt ilyen tulajdonságokat is fel kéne venni.

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.11.24. 22:16:08

félreértesz, én pont azt mondom, hogy akik ilyen tulajdonságokkal rendelkeznek, azok pont nem a magyar szinglik. ezek inkább a magyar felsőmenedzser macák, legtöbbször felsőmenedzser utánfutóval . a magyar szingli inkább gürcölő nyomorult, aki a joy-ból tanulja az önérzetet, de max arra van pénze, najó, esetleg még pár, az ázsia centerben kapható vacakra.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.24. 22:21:57

@mlly_blm: Én leginkább ilyeneket ismerek, mint akikről a posztban írtam. Te másféléket. Nincs baj ezzel, de én nem tudok arról írni, amit nem ismerek, tehát maradok ennél a típusnál :)

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.11.24. 22:27:05

jó, világos, csak szerintem így torz a kép. de ezzel sincs baj:)

LyukasBogrács 2009.11.24. 22:32:30

Nekem a volt kolléganőm ilyen.
Amíg harminc alatt volt, addig a Szex és New Yorkot nyomta, most hogy már anyakorú, már a Született feleségekre izgul. Meg is van neki az összes évad DVD-n, és képes napokig azt nézni, ha üzleti utak miatt lemaradásban van.

Ha úgy gondolja, elmegy Thaiföldre motorozni, Szibériába trekkingelni (figyelitek?), Milánóba shoppingolni.

Az életét a személyi edzője koordinálja, aki annyira lelkiismeretes, hogy képes a nap közepén telefonálni, hogy akkor most egyen meg egy almát.
És meg is eszi.

Mindemellett dohányzik.

GAbica 2009.11.25. 07:08:10

@mlly_blm: Ritához csatlakozva, már az elején is írtam, hogy jól ismerem az ilyen típust. És nem egy rohangál belőle az ismerettségi körömben. Úgyhogy nem torz a kép. Amúgy is a blog lényege pont hogy nem a pálcatörés. Olvasd el a felső sarkot :)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.11.25. 10:03:40

@HRita: nalam annal az ujsag viszi a primet, amelyik irta, hogy van egy lany, kvazi kurva, pasikkal penzert dug, de nem annak hivja magat, van ra valami szep kifejezes, de ez jo neki, mert mindene megvan es milyen jol el.

nah ez az ujsag is -tobbek kozott- fiatal lanyokanak szolt

eljen a nep neveles

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.25. 10:16:37

@HRita: en ismerek ilyet is, olyat is. Egyik megveszi a Glamour-ban levo meregdraga, de annal ertelmetlenebb cuccokat, a masik kinezi, mi a _trendi_ es megveszi annak az olcso utanzatat.
Elobbi szimplan hulye, utobbi szanalmas (merthogy a lenyeg, h legyen azon a cuccon egy markajelzes, a tobbi nem szamit).

Meg olyan szinglit is ismerek, aki kemenyen dolgozik, jol is keres, megis tudja, mi-mennyi-hany meter.
Ha olyanja van, elmegy nyaralni; de nem fogja a _mobcsijat_ havonta lecserelni, mert az neki csak szimplan munkaeszkoz, nem statusszimbolum. Nem a legfrissebb Joy-bol fogja kilesni, mit kell hordani, hanem van onallo velemenye. Meg esze is, nem is keves.
O a munka miatt maganyos, viszont az igaz, ha elmegy bulizni, kirugja a haz falat es a leheto legritkabb eseteben megy haza egyedul ;).

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.25. 10:46:52

@pingwin:

Mi a faszon csodálkozol? Anyányi nők a lányaikat egyenesen kurvának nevelik.

GAbica 2009.11.25. 11:50:10

@LyukasBogrács: Az, hogy mindemellett dohányzik, miért fontos info? Vagy lemaradtam valamiről?

oriza triznyák 2009.11.25. 11:56:34

@Gabica [a legboldogabb]: gondolom a személyi edző koordinálta életmód miatt

GAbica 2009.11.25. 11:58:22

@oriza triznyák: Valóban. Lehet, pihennem kellene kicsit.
Amúgy ha elmész egy gyurma-terem előtt, nézd meg, hogy hányan jönnek ki életmentő cigire két gyakorlat között :)

Caddy 2009.11.25. 14:42:19

Időnként én is a szívemhez kaptam, de nem fedem le a kategóriát. :) Se a tv, se a pénz nem stimmel. :)

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.11.25. 15:11:39

hahaha a poszt rólam szól, pedig nem is vagyok szingli:)

tabanyi 2009.11.25. 15:36:19

Sosem értettem ezt az "9x% önhibáján kívül" dolgot.
Szerintem pont fordított az arány. Magyarországon csak az a nő szingli, aki vagy nagyon válogatós, vagy menthetetlenül ronda. Ez utóbbi kategóriába a szingli nők max. 5-10%-a tartozik. Ők valóban önhibájukon kívül vannak egyedül, de a többiek megérdemlik a cikizést.

oriza triznyák 2009.11.25. 15:46:31

@tabanyi: férfi vagy nő vagy?

Én hosszú szingli múlttal rendelkező nőként nem tudok egyetérteni. Sem menthetetlenül rondának, sem (túl) válogatósnak nem tartom magam, mégis hosszú évek teltek el úgy az életemből, hogy nem volt három hétnél hosszabb kapcsolatom. És volt kb. 6 ugyanilyen barátnőm. Együtt jártunk bulizni, és a buli előtti melegítéseknél mindenki elmesélte az aktuális gáz-pasi sztoriját. Ütős történetek voltak...

LyukasBogrács 2009.11.25. 16:49:11

Az ontudatos no leparkolja a Citroen C1-et a zebrara, kiszall, bevagja az ajtot, beriasztozza, hanyagul eldobja a cigarettajat, bevonul az ejjel-nappaliba, kosaraba vag nehany zsomlet, zsirmentes joghurtot, egy doboz Wiskast, meg egy kis doboz Biopon Automata Colort. Odavagja a penztarpultra a kosarat, kozben a telefonjat nyomkorassza boszen, mire a penztarosfiu felenken megkerdezi:
-Figyelj, te ugye szingli vagy, nem?
Az ontudatos no arca felderul, elvigyorodik, es kisse felrefoditott fejjel, iskolas affektalassal valaszol:
-Igeeeen, de honnan tudtaaaad?
-Kurva ronda vagy.

LyukasBogrács 2009.11.25. 16:55:04

@Gabica [a legboldogabb]:
Mert jo kontrasztot mutat a szigoru kardio-edzessel, spinningelessel, antioxidans bevitellel, tizorai almaval egyutt.

Pernilla 2009.11.25. 19:02:48

@pingwin: asszem az eszkortlány a hivatalos kifejezés. magyarul luxuskurvának mondanám:)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.25. 20:14:00

@Pernilla:

Aha, meg felnőttfilmes színésznő!
Még jó, hogy nem színművésznek nevezteti magát!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.25. 20:18:36

Jó, hogy jókor jövök, de aki látja, ezt még feltétlen olvassa el!

tibor.blog.hu/2008/12/17/korai_kurvak

sorciére 2009.11.25. 22:15:08

Én is ismerek egy szingli-típust. Ez a fajta kipróbálta ugyan a tartós kapcsolatot, de rájött, hogy nem éri meg a fáradságot. Nem néz Vészhelyzetet, az túl horrorisztikus a kis lelkének, viszont rajong a Poirot-történetekért. A Jóbarátok sem az esete, helyette tízéveseknek való ifjúsági filmeket néz. Szabadidejében -és az van neki sok - használhatatlan ékszereket és mütyüröket gyárt, hohohó, mintha valami hasznosat csinálnánk! Sajnos nincs saját lakása, soha nem is fog annyit keresni, hogy vehessen egyet, ezért borítékolható, hogy ottmarad a szülei -?- nyakán, a büdös életben nem lesz se férje, se gyereke. De azért el van telve az érzéssel, hog ŐŐŐ aztán értékesen tölti az életét, tesz-vesz, blogol, fontos ember ám ő.
Hát van ilyen szingli is.

Celtic 2009.11.25. 22:29:02

De szepen rimelt nathanp most elokapott irasara:
modoros.blog.hu/2009/03/23/a_technika_es_a_kisember

"Zenét nem hallgat, de akciós walkman mobiljában 2 gigás memória van, vagy a "push-to-talkot is tudja" Nokiára wapról tölt ingyenes autós játékokat, amikkel soha nem játszik.
Matsui DVD-je divx-et is játszik, a Nortek 5.1 hangrendszer hangsugárzói a falakra erősített virágtartó konzolokon az ő foteljére vannak belőve."

"Legújabb szerzeménye a csúcstechnológiás plazmatévé, ami igaz, hogy majdnem kétszázezerbe került, de simán megérte, kellett már. És így még a szegényebb rokonok is jól járnak: tökéletesen működő, ám nem síkképernyős tévéjét nagyvonalúan nekik ajándékozza.
Az új tévéhez aztán vesz 5.1-es hangszórókat, és a legoptimálisabb helyekre rakja a szobában, mert a Szex és New York egyértelműen élvezhetetlen 5.1 nélkül."

Es ezek a visszatero szovegek is szepen zarjak keretbe:
"De az ő életével tényleg minden rendben van, nem szenved hiányt semmiben, boldog, élete kiteljesedett"

Jolett, na :)

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.11.25. 22:40:01

sorciére és az jobb lenne, ha dagadt, melírozott hajú (a legtöbb esetben megcsalt) feleség, hisztis gyerekeket abajgató, csudaszép bianca sztorik felett sírdogáló családanya válna egy ilyen nőből? és mégis kinek is lenne jobb?

(tudomtudom, a legjobb az volna, ha minden nő atomfizikus Pamela Anderson volna, aki ráadásul egy szakácsnő és egy elmeápoló erényeivel is bír)

tabanyi 2009.11.25. 23:50:53

@oriza triznyák: Férfi.

Az én értelmezésemben az nem is szingli, akinek folyamatosan egymás után sok rövid távú kapcsolata van. A szinglinek nincs kapcsolata.

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.11.26. 12:18:12

@tabanyi: szerintem igen ritka, hogy valaki egyáltalán nem akar párt találni, úgyhogy a szinglik általában próbálkoznak, de mivel egy csomó próbálkozásuk kudarcba fullad, ezért szinglik maradnak. nem olyan könnyű találni valakit akit hosszú távon is el akarsz viselni.
és ezért faszság szinglizni, rondázni meg leszbikusozni.

albert1 2009.11.26. 19:01:12

Ej, de kéne egy ilyen...! :)

Balfake 2009.11.26. 21:14:48

Mitől lenne? Ronda nők tényleg vannak, sőt szinglik és leszbikusok is. :D

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.11.26. 21:35:56

(ha csak a szép emberek házasodnának már rég kihalt volna az emberiség.)
jaja, vannak rondák, szinglik és leszbikusok is, de rengeteg szingli nem ronda, nem leszbikus, sőt, még csak nem is ostoba, önző, gazdag geci. ezért tartom baromságnak kapásból levalamilyenezni az egyedülállókat, ez nem ennyire egyszerű kérdés.

sorica123 (törölt) 2009.11.28. 13:10:54

@HRita: ez legalább három elemből áll össze: önző, aszociális (el is fogadta, sőt, rá is játszik, 'elvből', hogy nem érdeklik az emberek), szeret villantani. Az ilyennel nyilván pont hülye lesz bárki is összejönni.
Viszont emiatt a típus miatt kimondani, hogy csak az az ember, aki vállaltan 'csak átmenetileg' van egyedül, és nem teljes az élete egy másik ember nélkül (nem teljes, tehát önállóan nem ember az illető??)... hát azért ezt én így nem mondanám ki.
@mlly_blm: és igen: amíg nem megy el az ilyen nő arra a szintre, hogy pl nem adja a kajáját a hajléktalanoknak, meg elvből férfigyűlölő lesz, miért baj, hogy ilyen. Én csak a szociális-környezetes részen buktam ki, az tényleg ellenszenvessé tette a figurát. Meg még az, hogy folyton azt hangoztatja, hogy neki nem kell pasi. Akkor ne dumáljon róla folyamatosan, ha nem kell...

Erzsebet 2009.11.28. 14:28:11

A házunkban él egy másik szingli lány is. Már írtam róla, ő escortozott külföldön. Ő 32 éves, a város legszebb lányaként tartották nyilván. Nagyon egyszerű családból való, ő sem egy iskolázott. Szépségéből kifolyólag igényei magasak. Otthon nagyon lusta és rendetlen. Fiatal kora óta rossz erkölcsű. Nem hiszem, hogy ő a férfiak álma. A másik lány, akiről írtam is túlzottan nagyképű. Munkája kapcsán sok helyen külföldön is megfordult, ott sem talált magához valót. Az ilyenek nem család szeretőek, a kisgyerekekkel sem tudnak kommunikálni.

F79 2009.11.30. 13:59:27

Sajnos nagyon talált a poszt, érintve érzem magam, és persze, értem, hogy ez görbe tükör, de túl sok az igazság benne mégis. Ugyanakkor nem tudom, mit lehet tenni ez ellen, hogy ne váljon az ember örök szinglivé, ha sokáig egyedül vagyunk, egyszerűen 'elszinglisedünk', és nehéz ebből kilépni. A kommentek között is ott van, hogy talán túl magasra tesszük a mércét, semmi se jó? Na persze, válogathatnék, de miből? A kb 5-6 jelentkezőből, aki van, négy karikagyűrűs, a maradékból egy felettes, egy tartós kapcsolatban él, és akkor inkább nézem a Szex és New Yorkot ( a -még egyelőre-csak kisképernyős tévémen-de lehet hogy Karácsonyra, nem pótcselekvésként meglepem magam egy nagyobbal...). Általában jól elszórakozom a modoroson, ásésen és ezen is, de ma szomorú lettem.

LyukasBogrács 2009.11.30. 18:10:52

@örök szingli?:
En sok hozzad hasonloval talalkoztam, de egyikukrol sem sutott le, hogy tarsat keresnenek, vagy legalabbis nyitottak lennenek egy kapcsolatra.

Egytol-egyig az orrukba esett az eso.

Na, nem mintha en barki alomlovagja lennek... azert ezt tegyuk hozza.

Ernoke 2009.12.01. 10:01:10

@LyukasBogrács: tökre bírom ezt a "magasra teszi a mércét"-dolgot... talán úgy kéne társat választanunk, mint a szüleinknek, akik ugye többnyire kényszerből limitált számú jelentkezőből nagyon gyorsan kiválasztották a házastársukat. akivel 2 év házasság után kizárólag üvöltve bírtak már beszélni, és azóta folyamatosan azon bánkódnak, h minek mentek hozzá.
az ember igenis válogassa meg jól, h kihez köti az életét. ne vegyünk már példát az előző generáció elkúrt házasságairól.:S

Ernoke 2009.12.01. 10:07:07

@örök szingli?: sajnos a társkeresés kibaszott macerás dolog. nem, nem 5-6 fasziból kell válogatni, akik közül 4 nős, hanem úton-útfélen ismerkedni kell. bárhol, bármilyen eszköz segítségével, tudatosan. akkor is bevállalni egy randit, ha első látásra nem annyira tetszik az illető, ki tudja, mi lesz belőle. akkor is adni egy esélyt, ha bizonyos szempontjaidnak nem felel meg. vannak olyan szerencsés nők, akiknek ezt nem kellett végigjárniuk, én is ismerek ilyet, 2-t is.:D de ha nem sétál be a herceg az ajtódon, ki kell lépni rajta, és igenis végig kell játszani az összes feleslegesnek látszó kört is. fárasztó, de csak így lehet.

F79 2009.12.01. 11:46:18

@LyukasBogrács: lehet hogy igaz, de azt akartam kifejezni hogy annyira nem fogom alacsonyra tenni a mércét hogy házas, stbkel kezdjek.egyébként meg ismerkedési lehetőségek sincsenek
ernoke: persze de hová lehet lépni?
net-nem
szórakozóhelyen ismerkedni nem lehet
utcán-nem lehet
munkahely-korlátozott(ld 5-6 jelentkező)
barátaim-mind ilyen-olyan (ld.poszt szingli aki leszólja a barátai kapcsolatát)párkapcsolatban, első (haha)házasság, stb
stb.
na mindegy.nem kell hogy mindenki hasznos tagja legyen a páros társadalomnak.

GAbica 2009.12.01. 12:28:07

@örök szingli?: Már bocsi, de ez baromság. Miért nem lehet szórakozóhelyen/utcán/neten ismerkedni??? Miért szűkíted le a barátokra és a munkára?
Így persze hogy nem marad több lehetséges jelölt.
Basszus, bárhol lehet ismerkedni, ha akarod. De ha nem, akkor még szép, hogy nem jön össze.

Ernoke 2009.12.01. 12:34:18

@örök szingli?:

net - miért nem? a legjobb barátaim közül szinte mindegyiket ott ismertem meg... én ezt tartom a legjobbnak.
szórakozóhelyen ismerkedni lehet, ugyanúgy mint bárhol máshol, bár néha valóban gázos.
utcán - miért nem? volt már, h villamoson ismerkedtem meg vkivel...
munkahely - na ott meg én nem.
barátaim - 1 kivétellel mindegyik páros, de nyilván meg lehet ismerkedni az ő barátaikkal is, stb.

nekem úgy tűnik, h te valójában tényleg nem keresel párt...

F79 2009.12.01. 12:48:04

de keresek csak lehet tök béna vagyok. szórakozóhelyen az eddigi pályafutásom során nem igazán sikerült, zavar hogy mindenki iszik ( beleértve magamat is) szerintem ez nem jó alap.
majd elgondolkodom az írottakon.

LyukasBogrács 2009.12.01. 21:54:18

@Ernoke:
A választást ne keverjük össze a válogatással.

A különbség a hozzáállásban van.

Az egyik esetben a férfi és a nő találkozik párszor, alkalmuk van legalábbis egy kicsit megismerni egymást és utána egyik fél udvariasan elköszönhet.

A másik esetben (ez a gyakoribb)
a férfi kezdeményez, mire a nő beszól, kioszt, lenéz, lekezel, "mit bámulsz?" "neked nem jutott ...?" stb.

Mind a kettő egyedülálló, de érzed ugye a különbséget?

raoul_duke 2009.12.01. 22:03:36

@Ernoke: @örök szingli?: az "ismerkedni tudás" egy (valamennyire) fejleszthető tulajdonság. Viszont többnyire nagyon nem érti meg a könnyen ismerkedő a nehezen ismerkedőben (és fordítva), hogy mit nem ért a másik :).

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.01. 22:55:18

@pavlovna: Pedig pont ilyen nő rengeteg van Magyarországon. Képbe jön ilyenkor a dellás arc, aki ezt alapszinten beszponzorálja.

@Modor Tibi: Forma 1 rajongó, sznob nő, arról tudnék mesélni, öcsém. :DD

gabcigirl 2010.01.07. 11:24:06

@Mitya Ivanov:

Ez hülyeség. Arra nem gondol senki hogy valaki csak azért szingli egy ideig, mert csupa hozzá baromira nem illő pasast fúj mindig útjába a szél?

Ez nem okvetlen a nő hibája és önteltsége : a mai világban nem nagy kunszt sajnos kretén fickókba botlani...Aki mondjuk felérne egy sorscsapással. De a szingli meg nem az a fajta aki belemegy valamilyen vállalahatatlanul rossz kapcsolatba, csak hogy ne szólják meg a szomszédfok meg az évente háromszor szeme elé kerülő rokonyok:)))
süti beállítások módosítása