HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.12.13. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Olvasói poszt – A hipochonder-virulens öregasszony

Ez alkalommal El Topo kamerádunk tudósít testközelből és kacagnivalóan jópofa stílusban a kicsit hipochonder, kicsit bőbeszédű, de mindenképpen rokonszenves nőtípusról, akinek személyében - nem mellesleg - Elias őrmester úr kedves nagymamáját is tisztelhetjük.

Nagyanyám a Moszad ellen

A virulens öregasszony mintapéldánya az én nagymamám volt. Anyai nagymamám.

Időtlen idők óta egyedül csinált mindent, mivel nagyapám nyugdíjazása napján elhatározta, hogy ő ugyan ebben az életben soha többé semmit nem csinál, kivéve a nagyon-nagyon gondos borotválkozást és Népszabadsággal az arcon történő alvást. A szorgos semmittevés hamarosan meghozta gyümölcsét, egyre jobban elhatalmasodó agyér-elmeszesedés formájában. Innentől kezdve már csak idő kérdése volt, hogy nagyanyám megözvegyüljön, és ez volt az a pont, amikor elkezdett kiteljesedni a maga teljes személyiségében. Először is megszervezte a nagyfater temetését. Hivatalos volt rá boldog-boldogtalan, még a helyi párttitkár is, mivel az öreg anno tagja volt A pártnak. És hát itt egy kis intermezzo következett, ugyanis a funkci, aki egy kis beszéddel is készült, nem vette észre, hogy nem azon a kapun ment be a temetőbe, amelyiken szokott. Nem tűnt fel neki az sem, hogy az elhunyt elvtárs kitliben van. Mindenesetre előkaparta a céduláját, és megrezegtette a hangját, elkezdte ecsetelni, hogy S. elvtárs egész élete a párté volt. Ezt megvitatandó sajnos előlépett a rabbi, akit támogatott a kántor is. Dagadtak a homlokerek, ahogy megpróbálta túlüvölteni egymást a két vén fószer, a gyászoló csődület pedig a szája szélét rágcsálta, mivel röhögni mégsem illik egy temetésen.

A nagyanyám egyedül maradt, és sokat találkoztunk vele, megszoktuk bizonyos szokásait. Például egy hangyányit hipochonder volt. Jóval elmúlt már nyolcvanéves, de még szemüveg nélkül olvasott. Egyszercsak azzal állt elő, hogy:
- Émmá’ fiam, meg fogok vakulni!
- Jaj, Mama! Mi a fenét ki nem találsz! Hogy vakulnál már meg?
- Szürkehályogom van – közölte drámai egyszerűséggel.
- Na jól van, Mama. Ha így kell lenni, akkor így kell lenni. Ne is foglalkozzunk vele, inkább gyere, szívjunk el egy cigit az erkélyen!
Nagyi takarékos asszony volt, kizárólag akkor cigarettázott, ha megkínáltam, akkor viszont szívesen. Az erkély egy jó magas ház hetedik emeleti erkélye. Szívjuk a cigit, Mama zsémbel:
- Nézd meg a sok büdös gazembert! Hát oda szórják a csikket a fűbe!
Azzal lemutatott a hetedik emeleti erkélyről a ház előtti fűsávba. Kinéztem a szememet, mire felfogtam, hogy valóban néhány cigarettavég van a fűben.
Máskor azzal jött, hogy ő már éhen fog halni, mert egy falatot sem tud lenyelni. Rettenetesen fáj a nyelőcsöve. Vakartam egyet a nyakamon, aztán megkínáltam egy kis töltött paprikával, természetesen jó forrón, mert csak úgy szerette. A paradicsom kellemesen csípős volt, a töltelék is jó borsos, fűszeres. Nagyi bedobott a gallér mögé két mélytányérral belőle. Utána megivott egy jó erős feketét, elszívott egy jó cigit, és kezdte elölről a panaszkodást.

Egy zimankós téli szombaton reggel elindultam valahova, és a kapun kilépve irtózatosan seggre estem. Egy jégpálya volt az egész város, akkora ónos eső esett. Pánikba estem: a nagyi ilyenkor szokott piacra menni! Inaltam vissza telefonálni neki, hogy el ne induljon, de elkéstem. A korai időpontban a nagymutter már a Koltóiban boldogította a személyzetet, miután combnyaktörést kapott a Klauzál téri csarnok felé mentében.
A legnagyobb természetességgel gyógyult fel, de természetesen nem tudott nyugton megülni otthon, sőt, a közeli pedikűrös sem volt elég jó neki. Kizárólag az Akácfa utcai szolgáltatásait volt hajlandó igénybe venni, ami azért nem volt közel. Az egyik ilyen útján jól elgázolta egy autó. Egy hasonló korú tata vezette, és éppen a járdára tolatott fel gyök kettővel! A nagyanyám mindenesetre elesett és eltörött a kulcscsontja. Hazatérve így kommentálta az esetet:
- A büdös csibész! Hát EGÉSZ ÉLETEMRE NYOMORÉKKÁ TETT!!! (83 éves volt ekkor.)

Nyolcvanhat évesen elérkezettnek látta az időt, hogy életében először látogatást tegyen a Szentföldön. Eredetileg úgy volt, hogy két barátnőjével megy, de azok hamarosan lemorzsolódtak. Megkérdeztem, hogy miért, de nagyanyám erre csak annyit felelt:
- Ezzel a két vénasszonnyal nem megyek sehova, mert lassúak és folyton nyafognak.
A két vénasszony mintegy húsz évvel volt fiatalabb nála, nem összesen, fejenként.
Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy kivigyem a repülőtérre. Na, most aki tudja, tudja, hogy ha El-Al gép indul valahonnan valahova, hát ott egészen komoly biztonsági intézkedések tudnak lenni. Komoly tekintetű, sötét öltönyös-kosztümös emberek járnak-kelnek, méregetik az utazókat. A retikülből diszkréten kivillan a Jericho, zakó alatt domborodik az UZI. Ilyenkor az utasokat alaposan kikérdezik, mindenféle sületlenségről faggatják őket. Az én véleményem az, hogy elsősorban nem is a válaszokat, hanem a reakciókat figyelik. Keresik a rebbenő tekintetet, gyöngyöző homlokot, tördelő ujjakat.

Érkezünk a reptérre, kicsit korán, még senki nincs ott, csak a sötétek. Nagyanyámmal odatáncolunk a pulthoz, odacsődül néhány ilyen, kérdezik, én is utazom-e? Mondom: nem, csak a mama. Ránéztek, és megkezdődött a lidércnyomás. Az egyik megkérdezte tőle: Van önnek arab ismerőse? Nagyanyám boldog volt, hogy valakit érdekelnek az ő ismerősei, vett egy nagyobb levegőt és:
- Hát így konkrétan arab szerintem nincs. A házban van egy bolt, azt egy házaspár vezeti, de azok nem arabok, hanem kínaiak. Van két tündéri kislányuk, mint a játékbabák. Amikor mennek az iskolába egyforma szoknyában, rózsaszínű masnival a hajukban, olyan szépen köszönnek, az ember ne is hinné. De arab, az így konkrétan nincs. A mellettem lévő lakásban ugyan van egy román nő, akinek a férje – na ezt képzelje el – francia. Azok szerintem nem normálisak, este tizenegykor még nekiállnak mosogatni. Csak úgy csörög a sok eszcájg a mosogatóban, alig hallom a Mirandolina kettőszázhuszonnyolcadik részét. Maga nézi? Van ott maguknál is? Ja, de ott tartottam, hogy arab ismerősöm az nincs. Bááááár, mikor hatvankilencben, vagy hetvenegyben? megvették a Murányi utcai lakást, na látja lehet, hogy azt egy arab vette meg. Pakisztánban arabok laknak? Nahát ez azt hiszem pakisztáni volt, egy belgyógyász. Na annak volt egy irtózatosan kövér felesége, aki valami hihetetlen módon volt kifestve. Alkudott körömszakadtáig, végén még azt is kikötötte, hogy a pillangós állólámpát hagyjam ott neki. Maga látott már ilyet? Ilyen alumíniumból, vagy miből volt a lába. Nem a nőnek, a lámpának, kedveském. Akora segge volt – isten bocsássa meg -, mint egy háromajtós koloniál szekrény…

És így tovább, és így tovább. A szemek üvegesedni kezdtek, az éber tekintetek idegesen cikáztak, és a zakók is egyre szűkebbnek bizonyultak. Én csendesen szakadtam a röhögéstől, nagyanyám csak mondta, a derék fiatalok meg azt hiszem, még aznap kérték a leszerelésüket.

El Topónak köszönöm, hogy idegenlégiósként részt vett az akcióban, valamint ezúton biztatom, hogy alkalomadtán lepjen meg minket további történetekkel is. Igény volna rá :))

104 komment

Címkék: olvasói poszt hipochonder öregasszony


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr751592533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greggrant 2009.12.13. 10:35:54

@El Topo (Sgt. Elias): grat, mikor lesz már saját, működő blogod? Amennyit kommentelsz, lenne időd rá :P
Egyébként a parfümjeiket még a cucializmusban szerezték be, nagytételben, és máig csak azt hajlandóak magukra fújni :) rózsavíz, etc.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.13. 10:44:07

@greggrant: Rózsavíz? Huhú, ha még csak az lenne, de nem. YSL Opium! Ha szagoltál már fejfájdítóan büdöset, na ez az. És általában olyan idősebb nők használják, akiknek már megkopott a szaglásuk, azaz jól be kell fújniuk magukat ezzel, hogy érezzék.

2009.12.13. 10:49:42

@HRita: mert ha látásuk kopok, akkor feltesz egy szemüveget, de mit tegyen az orrával, nincs is erre rendes kifejezés: vak vagyok az orromra, szokta volt nagyanyám mondani

Szalacsi_Dezső 2009.12.13. 10:50:17

És az én nagyanyám is virulensebb volt, mint a H1N1 és a H5N1 együttvéve.

2009.12.13. 10:53:18

@El Topo (Sgt. Egyébként meg megérdemlik a biztonságiak, miért kérdeznek hülyeségeket.

cometneni 2009.12.13. 11:52:22

Szerintem krasznaja moszkvát csurgatnak magukra, nem az opiumot. na, az az igazi vegyi fegyverük. a többi stimmel! :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.13. 12:04:28

Az én _olvasatomban_ ebbe a fajtába tartozik az a nénitípus is, aki az összes termékbemutatós kirándulásra elmegy, jól megebédel, végighallgatja a 4 órás bemutatót, átveszi az ajándékot, aztán hazamegy. A terméket soha nem veszi meg, viszont jól érzi magát. Így járta be egész Magyarországot, és a lakása tele van elemes szörpkeverővel, rózsaszín lámpával, táskaszettekkel, majd karácsonykor szétosztja a hasznosabbnál hasznosabb ajándékokat. Hazaérve mindenkinek elmeséli az élményeket, a termálfürdőt, a fóti filmgyárat, másnap meg figyeli a postaládába bedobott újabb meghívót :) Bírom az ilyeneket :))

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 12:21:18

@HRita:

Ez apám.:) Csak ő még anyámat is elcipeli, akinek viszont tele van a púpja az egésszel.

vincere 2009.12.13. 14:08:55

micsoda kellemes meglepetés vasárnapra :-)
simán beillene a jövőbeli regényed egyik fejezetének!!

kIára 2009.12.13. 14:27:01

Virulens öregasszonyt alig ismerek, de van egy hipochonder sógórnőm.
Egynapos utazásra a férjével (öcsém) becsomagol kb. másfél kiló gyógyszert, kenőcsöt, kis üvegcsékben egészségügyi szeszt és benzint, kötszert, hőmérőt és vudubabát.

Étteremben nem mer enni, bárhová megy saját evőeszközt visz magával, amit evés előtt végigdörzsöl fertőtlenítővel. A nap megégeti, a szél kiszárítja, az eső cserzi, a meleg lazítja, a hideg csípi – szerinte normális időjárás a légpárásítóval, sókristályos ózónosítóval, digitálisan programozott hőközponttal tuningolt szoba.

Ha nem figyelsz, elmeséli az elmúlt tíz nap székelését, mikor volt kellemesen rostos, mikor volt félkemény, mikor látott benne furcsaságokat és ez szerinte mit jelent.
Hetente kimossa a mosogatógépet!
Könyvet kesztyűben olvas, a tesóm összes antikváriumi könyvét el kellett vinnem, mert ki tudja milyen fertőző betegek kezében fordult meg, illetve lehet hogy negyven éve beletüsszentett valaki és az veszélyes.
Állandóan fáj a haja, a fülcimpája, a veséje, a latin-magyar szótárt a betegségek definiálására használja.
Engem nem szeret, mert dohányzom, ha tíz percre felugrom hozzájuk, távozásom után szellőztet (pedig rá se gyújtottam).

Hüvelymosóból van legalább ötféle, meg kefírrel tartja rendben a lenti flóráját, nyilvános helyen soha nem ül le, mert ki tudja mi tör rá a betét, bugyi, harisnya, nadrág pajzson.
Eddig volt legalább 8 nem létező cisztája, évente 2-3 csomó a mellében, tüdő-, máj-, vese-, pajzsmirigyrákja.
A csodákban nem hisz, de van néhány homeopátiás bogyója, cseppje aminek segítségével életben tartja magát.

Gyerekük egyelőre nincs; sajnos nem mertem megkérdezni az öcsém, hogy be kell-e szesszel kennie a farkát előtte, vagy ilyesmi, de én erre gyanakszom.

kIára 2009.12.13. 14:58:23

Kimaradt a szájápolás, a minden fertő kapuja előtti söprés.

Van kétféle habzó fogpor, és egy állítólag vulkáni kövekből készült natúr fogpor, extra-fluoros fogkrém, sós fogkrém, és szömörcés meg egyéb szájvíz. Kéthetente extraként jön a szénporos-szódabikarbonás átdörzsölés.
Számolatlan fogkefe, elektromosból kettő és egy multifunkcionális bigyó (vizet spriccel, forog, ínymasszázst végez stb.), lepedékdörzsi, fogselyem.
Szegény annyit mosta a fogát, hogy a fogorvosa állította le, mert elkoptak a sok keféléstől. Nem vicc.

váj mí 2009.12.13. 15:45:32

@kIára:
Öööö.. a fogpor az mire való? Életemben nem használtam olyat.
A tesódat viszont kétségkívül szentté fogják avatni a mérhetetlen türelem oltárán ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 16:28:25

Na gyerekek, a fogmosásról is eszembe jutott valami! Meg apámról is esett már szó...
Na, egyszer elmentünk sielni az öreggel Olaszországba, vagy hova. Egyik reggel gyanútlanul faszgitároztam az apartman közepén, egyszercsak csörtet kifelé az öregharcos a fürdőszobából és feketén habzik a szája. Már éppen átfutottam fejben a különféle ördögűző szertartások liturgiáját, mikor kiderült, hogy csomagoláskor apám azt a fogkefét csomagolta el magának, amivel én a bakancsomat boxoltam.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.13. 16:44:38

@El Topo (Sgt. Elias): Eléggé együtt tudok érezni apáddal: én múltkor egy áttáncolt éjszaka után kellemesen elnehezült tagokkal lefekvéshez készülődtem, de mivel tőlem az emo stílus meglehetősen távol áll, gondoltam, lemosom a szemfestéket. NAMÁRMOST a szemét Avon ugyanolyan átlátszó ibrikbe csomagolta a körömlakklemosót, mint a szemfestékest.
A jóleső fáradtság egy pillanat alatt elmúlt, viszont amit produkáltam, azt szerintem Szent Pál se csinálta szebben _azon a bizonyos_ damaszkuszi úton. Végül kikúráltam magam paradicsomkarikákkal, uborkaszeletekkel, műkönnyel, de akkor is minden az Avon hibája, ez vitathatatlan tény.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 17:04:35

@HRita:

Arról azt hiszem már beszéltem, hogy a feleségem huszonharminc féle krémet vásárolt rendszeresen a házi természetgyógyásztól, ezek viszont minde ugyanolyan pitliben voltak, csak a cimke volt más rajtuk.
Egyszer tetőtől talpig bekente magát valami sunakrémmel, testápoló helyett.

váj mí 2009.12.13. 18:48:47

@HRita:
Úúúú, legalább acetonos volt?

@El Topo (Sgt. Elias):
Szőrtelenítő volt vagy csak "karbantartó" ? ;)
És különben is, mi az a faszgitározás?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 19:00:27

@vincere:

Próbálj inkább megvesztegetni!

sorica123 (törölt) 2009.12.13. 19:27:07

Ez kurvajó volt:))))) nagyon jól van megírva. Meg nagymama eleve nem lehetett egy unalmas jelenség. Szegény moszadok ezt jól megkapták, kellett nekik okvetetlenkedni.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 19:30:15

@sorica123:

Unalmas az nem volt, arra leteszem az esküt.
Azt elfelejtettem megírni, amikor vonattal utazott Hódmezővásárhelyre.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 19:42:15

@HRita:

Ha már így faggattok (baszdmeg, de nagygeci pozőr vagyok), szóval a nagymutter elindult Hódmezővásárhelyre meglátogatni a nővérét. Apám vitte ki a Keleti pályaudvarra, és nagyon gondosan a szájába rágta a tudnivalókat. A vonat csak Szentesen, Hódmezővásárhely-nagyállomáson, és Szegeden áll meg. A MÁSODIK megállónál kell leszállni, és ott már várni fogja A nővére fia. Nagyanyám elindult a vonattal, de Vásárhelyen hiába volt int egy komplett fogadóbizottság, nem érkezett meg. Nem szállt le a vonatról, de rajta sem volt.
Szentesen volt ismerős vasutas, felhívták telefonon, de ott sem látták. Eltűnt. Mobiltelefon akkoriban még nem volt egyáltalán. Óriási keresés indult meg a nagyanyám után, aki aztán este 11 után esett be a nővéréék házába, porosan, sárosan, kimerülten.
Kiderült, hogy Szentes után, valahol a nyilt pályán pirosat kapott a szerelvény és nagyanyám lepattant a vonatról, frissen-fürgén. Bolyongott legelőn, szántóföldön, ismeretlen falvakon keresztül, de csak nem hasonlított semmi hódmezővásárhelyre. Aztán valahogy stoppal jutott révbe végül.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.13. 20:01:09

@El Topo (Sgt. Elias): :D Ismerős! Nagymamám nővére pont ugyanezt játszotta el, csak más úticéllal. De ugyanezek a stációk voltak: előbb leszállás, nem találás, kutatás, bazmegolás, végül egymásra sírva borulás :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 20:05:44

@HRita:

Ő is a pusztában szállt le valahol? Mert az a súlyos szerintem igazán a történetben.
Máig nem értem hogyan volt képes peron nélkül egyáltalán lejutni a vagonból!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 20:17:07

@vincere:

Te már tényleg csak szmájlizol nekem.:)

Erzsebet 2009.12.13. 20:31:51

El Topo@ : Nem kellett volna egyedül elengedni a nagymamát ilyen messzi útra. Az én anyukámra is úgy kell vigyázni, mint egy játszótéri gyerekre. Állandóan kísérni kell. Idegbajt kaptam, amikor egyedül járt piacra, buszmegállóban kellett keresgélnem. A mobil telefont nem tudja használni. Nekem sokba van az állandó buszozás, nem is beszélve, hogy kora reggel járunk ki.

2009.12.13. 20:45:46

@Erzsebet: ajánlom olvasd el Graham Green regényét az Utazások nagynénémmel, és akkor meg kapod a választ, hogy miért kellett elengedni.
Mégis csak jobb 86 évesen elpatkolni egy Szent-Földi zarándoklaton, mint egy elfekvőben, mennyivel jobban hangzik?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 20:47:40

@Frengi:

Kétségkívül ez a helyzet, annyit azért okvetlen megjegyeznék, hogy nagymamámat nem konkrétan lelki okok vitték a szentföldre. Kimondottan turistáskodni ment.

kIára 2009.12.14. 00:11:55

@váj mí:

Fogport én is használok (egy év alatt kb. egy doboz), nagyon jól lehet sikálni a fogakat és egy másfajta tisztaságérzet keletkezik a szájban, fogakon.

A tesóm nem lesz szent, mert szerintem szeretőt vagy szeretőket tart, ugyanakkor évek óta finanszírozza a steril életvitelt, tehát valamilyen szinten bejöhet neki ez a dolog, illetve felelőssé tehető, hogy idáig fajultak a dolgok.

Ja és még egy sztori.
Egyszer közösen nyaraltunk, valahogy elkeveredtünk egy folyópartra. A víz kellemes és mély, úszkáltak benne a halacskák, volt szúnyog és darázs, nem messze egy lószaros lóúsztató, és koszos purdék hancúroztak szóval tiszta nyári bukolika.
Azt a hisztit... Az egy dolog, hogy nem volt fürdőruhám, és emiatt a gyerekekre való tekintettel magamon tartottam a bugyit, de a tény, hogy én abban a halas, szitakötős, vízibolhás vízben lubickoltam az valami borzalom. Nemcsak én, mindenki bement a vízbe, és jól érezte magát. Ő elment az árnyékba, leterített két plédet, habtestének szabad felületét bekente valami rovarriasztó, egyben UV-sugárzásvédő combókrémmel, egyik kezében egy napernyővé avanzsált esernyővel, a másik kezében egy könyvvel és be-beszólt, hogy hagyjuk már abba, mert fertőzést kapunk.
A visszaúton végig arról panaszkodott, hogy milyen büdösek vagyunk, mindenkinek zuhanyozni kellett (szó szerint ránkparancsolt).
Nem ez a lényeg. Mivel csak egy zuhanyzó volt, miután mi befejeztük, bement, valami fertőtlenítővel sterilizálta, csak utána mehetett be a tesóm, végignézte (vagy talán segített) hogy milyen alaposan tisztálkodott, majd ismét fertőtlenítette a kabint és ő is lezuhanyzott.

kIára 2009.12.14. 00:24:09

Csak hogy a hipochondriát mellőzve hozzászóljak a virulens öregasszony témához is.
Egyik kedvenc lábjegyzetem Terry Pratchettől:

„Nagyi különösebb erőfeszítés nélkül a vállára dobta az öntudatlan tündét*.
(…)
* Mint korábban már említésre került a Korongvilág krónikáiban, teljes mezőgazdasági kultúrákat alapoztak idős, feketébe öltözött hölgyek teherbírási és emelési képességeire.”
 
Kicsit hajaznak a gyönge és gyámoltalan nénikre, akik banyatankkal felszerelkezve már kész bkv-terminátorok.

GAbica 2009.12.14. 08:55:44

Nem vagyok egy ideig, aztán csak kapkodom a fejem a sok jobbnál jobb poszt láttán :)
De ez abszolút kedvencem :D:D:D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.14. 10:15:27

Beszarok a rohogestol!!! :) Azt hittem, az en nagyanyamat nem lehet uberelni, pedig de :).

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.14. 10:30:18

@Erzsebet: Nekem apam tevedt el (videkikent Pesten). Gondolta, elmegy a zoldsegeshez (kb 2 perc a haztol), de visszafele kis kiterot tett. Vagy 2 ora mulva hivott, nem tudom, honnan. Taxit kellett fognia. Akkor meg sikerult az alattunk lakohoz becsongetnie. Ja, es amit vett a zoldsegesben, mindet elhagyta (eredetileg par paprikat es paradicsomot vett es a zsebeben akarta hazahozni, de kipotyogtak). Mondta is: na, elhagytam a lecsonakvalot.

GAbica 2009.12.14. 10:31:25

Arra gondoltam Rita, írok neked a pengeszájú, sznob öregasszonyról. Persze, csak ha szeretnéd :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.14. 10:50:36

@afromagyar: :D jaj de helyes :) sok idős ember, pláne, ha vidéki, egyszerűen leblokkol a nagyvárosban, és akkor is rossz irányba megy, ha csak egy háznyira van a bolt :))

@Gabica [a legboldogabb]: Naná, hogy szeretném :))

váj mí 2009.12.14. 11:48:11

@El Topo (Sgt. Elias):
Az ápolókencének sem örülhetett túlságosan, amilyen aranyárban mérik ;). Bár nekem is volt olyan haverom, aki a másnapos borotválkozás záróakkordjaként a barátnője centenként is horribilis összegbe kerülő parfümjét kente a képére. Azt a visítást és hisztit, amire aznap úgy dél körül ébredtem, azt hiszem, sosem felejtem el :)
Különben ez a faszvakarás (köszi a linket) valami genetikailag kódolt cucc a pasiknál?

@kIára:
Hümm, megint okosabb lettem, a fogpor tekintetében ;). Bár azt hiszem, maradok az egyszerű fluoridos fogkrémnél ;). (Különben egyszer megkérdeztem a fogorvost, akihez járok -néha ...-, hogy ezek a gyémántos-polírozó-istenörömés fogkrémek valóban használnak-e valamit, vagy csak szimpla parasztvakítás. Aszonta, hogy ártani éppen nem ártanak, de minden fogkrémben a fluor a lényeg, a többi marketing. Nu, azóta évente egyszer elmegyek fogfehérítésre, a reklámokat meg körberöhögöm, és maradok a szimpla fogkrémeknél ...)
Mondjuk, én nem akartam felvetni, de valami ilyesmi jutott eszembe a tesód kapcsán nekem is, hogy ezt ép ésszel csak szeretők mellett lehet elviselni ;)

váj mí 2009.12.14. 12:00:55

Ezt az időskori eltévelyedést a nagyapám űzte mesterfokon. Képes volt a kábé 150 méterre levő kukáktól 1,5 óra múlva előkeveredni tök ártatlan képpel, hogy ő csak a szemetet dobta ki. Persze lófaszt, mert 10 percnyi hiányzás után a család mentőakciót indított, és a kukák 500 méteres körzetében sehol sem volt látható az öreg. Ki tudja, merre kolbászolt? De a rekordot azzal állította fel, amikor 2 napra eltűnt, és 40 kilométerrel arrébb bukkant fel a pszichiátrián. Azóta korlátozva van a lakásból való kijutás joga ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 12:57:21

@váj mí:

Még jó, hogy én sosem csináltam ilyet. A saját kozmetikumaimat legalább felismerem.

váj mí 2009.12.14. 12:59:13

@El Topo (Sgt. Elias):
Másnaposan is? A többi kurvárahasonlító tégely között is? ;)
Egyébként nem adtál választ a genetikai kódoltságot illetően .... :D

GAbica 2009.12.14. 13:03:21

@váj mí: szerintem annyira sem nő, sem pasi nem lehet másnapos, hogy összekeverje a kencéit. Aznapos, az más dolog. A megoldás meg, ha mégis: sok különböző tégely, és akkor tuti a siker :)

váj mí 2009.12.14. 13:09:45

@Gabica [a legboldogabb]:
Hádde ezek ugyanazt a márkát használták, valami kibaxott nagy (és kurvadrága, ofkórsz) divattervező nevével fémjelzettet. Ezeknek meg az a tulajdonságuk, hogy kábé megegyező üvegcsékbe töltik a cuccost, az egyetlen megkülönböztető jelzés a 8 pontos betűkkel írt "for men" vagy "for women" jelzés. Másnaposan ezt észrevenni meg ugye kihívás ... ;)

GAbica 2009.12.14. 13:13:31

@váj mí: hát az tuti :)
Az én nagyon trendi és okos húgom, aki hasonlót használ a pasijával, úgy oldotta meg, hogy külön polc volt nekik a fürdőben. Később meg csini-édi-bédi szalagocskát fűzöcskézett a sajátja köré :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 13:42:53

@váj mí:

Bocsánat, pótolnám!
Szóval genetikai eredetű, amennyiben a nőknek genetikai okokból nincs zacsijuk, ami alvás közben az ember combjához tapadhat, viszketést okozva ezzel.
Namármost ettől függetlenül bárki állítsa is az ellenkezőjét a férfi tűnődésének legalkalmasabb elősegítője a pöcsvakargatás. Akár azt kell eldönteni, hogyan hozzuk vissza az Apollo 13-at, akár csak azt, hogy hol vagyunk éppen, a faszgitáron való virtuóz játék páratlanul elősegíti a magvas gondolatok keletkezését.
Nagyon tudom ajánlani, már aki megteheti, ugye...

GAbica 2009.12.14. 13:47:18

@El Topo (Sgt. Elias): azért a nőknél is vannak tűnödést/gondolkodást elősegítendő mozdulatok :)

váj mí 2009.12.14. 14:14:25

@Gabica [a legboldogabb]:
Garfield szavaival élve (amikor először látta meg Ubult): "Édesjóistenkém" ....

@El Topo (Sgt. Elias):
Hádde ez, mármint a viszketési alosztály a napi rendszeres, esti-reggeli tisztálkodással, nem kiváltható?
De azért mesélj! Milyen korszakalkotó ötletek jutottak eszedbe faszvakarás közben? :)

GAbica 2009.12.14. 14:18:28

@váj mí: Nem láttál még pasira ragadt zacsit? Hacsak nem fázik éjjel, tuti odaragad. Legalábbis nekem eddig mindenki, aki mellett ébredtem az így kezdte a napját. És ezerszázalék, hogy oda volt ragadva, akármilyen tisztálkodás is folyt előtte :)
A húgom meg egy jelenség, róla végtelen sok posztot lehetne írni.

GAbica 2009.12.14. 14:19:52

@váj mí: Nők vagyunk, tudod te is :)
Mert a hajtincs csavargatás az szerintem mindenkinek alap és akkor azzal durvább talaj felé nem is tévedtünk :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 14:25:23

@váj mí:

Tökmindegy, mennyit fürödtél este, a zacsi reggelre odatapad, hacsak nem nagyterpeszben alszik az ember.
Magvas gondolatok faszgitározás közben:
-Kéne inni még egy kávét...
-mi is van ma, szerda?
-Hova a picsába megyek ma, volt valami az eszemben...
-Ki ez a dög az ágyamban?

GAbica 2009.12.14. 14:26:23

@El Topo (Sgt. Elias): :D :D :D
egyik jobb mint a másik, de az utolsó üt igazán

pannonfunk 2009.12.14. 14:42:26

És a hegesztés fortélyairól mikor tudunk meg többet?

váj mí 2009.12.14. 14:46:36

@Gabica [a legboldogabb]:
Öööö.. hát inkább lehet/talán/valószínűleg/ésatöbbi nem figyeltem.. mármint a pasijaim odaragadt zacsiját. Igaz, én sem előttük igazítottam meg soha a tangát vagy éppen azt, amit ;)
Reggel különben is inkább a koffein és nikotinadagommal vagyok elfoglalva, amíg az nics meg, addig mindenki egy kibaszott hátráltató zombi. Egyébként utána is, csak már jobban viselem ;)
Viszont, ivarérett emlékeim szerint a büdös életben nem csavargattam a hajtincseimet, már csak azért sem, mert hullámos a hajam, és mindig is azt szerettem volna, hogy egyenes legyen ;)

@El Topo (Sgt. Elias):
Jaaaa, ezek nekem csikló-izgatás nélkül is eszembe jutnak ;)

váj mí 2009.12.14. 14:50:14

@Gabica [a legboldogabb]:
Öööö.. hát inkább lehet/talán/valószínűleg/ésatöbbi nem figyeltem.. mármint a pasijaim odaragadt zacsiját. Igaz, én sem előttük igazítottam meg soha a tangát vagy éppen azt, amit ;)
Reggel különben is inkább a koffein és nikotinadagommal vagyok elfoglalva, amíg az nics meg, addig mindenki egy kibaszott hátráltató zombi. Egyébként utána is, csak már jobban viselem ;)
Viszont, ivarérett emlékeim szerint a büdös életben nem csavargattam a hajtincseimet, már csak azért sem, mert hullámos a hajam, és mindig is azt szerettem volna, hogy egyenes legyen ;)

@El Topo (Sgt. Elias):
Jaaaa, ezek nekem csikló-izgatás nélkül is eszembe jutnak ;)

GAbica 2009.12.14. 14:51:50

@váj mí: én meg pont fordítva vagyok a hajammal. amúgy a göndör húgom spec egyenesíti a tincseit gondolkodás közben.
De azért ha megerőlteted magad, tuti neked is jut eszedbe valami.
Reggel én meg izé, nikotin és koffein alap, de a hogyismondjákcsak, volt alkalmam megfigyelni a jelenséget, ha érted, hogy értem.

váj mí 2009.12.14. 15:09:12

@Gabica [a legboldogabb]:
Én inkább békén hagyom a tincseimet. Volt egy időszak, hogy vasaltam a dögöket, de hamar meguntam (még jó, hogy a vasaló-izé csak kölcsönbe volt, így nem csesztem rá ezreket..) Most hetente kétszer kifésülöm őket hajmosások alkalmával, kapnak habot, oszt élvezkedjenek, ahogy akarnak.
Eszembe, eszembe .. perszehogy eszembe, valszeg csak provokálok ;)
Értem én, legalábbis el tudom képzelni, csak még nem szembesültem vele ....

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 15:26:32

@váj mí:

Én sem faszverésről beszéltem háni!

váj mí 2009.12.14. 15:32:01

@El Topo (Sgt. Elias):
Jóvanna .. vakarásról, de az már csak pár centire van ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 15:37:10

@váj mí:

Hát, nyuszi, egyszer megmutatom, mi minden múlhat pár centin.

kIára 2009.12.14. 16:16:47

Kicsit off ez a faszvakarás, mondjuk a hipochondria mentén be lehet szuszakolni mint kényszeres tevékenységet.
Saját megfigyelésem csupán annyi, hogy fele-fele arányban vannak faszgitározó és nemfaszgitározó egyedek. Nem éltem annyi hímneművel, hogy általános következtetést vonjak le, az eddigi arány azonban pontosan 50%.
A zacsiragadást megfigyelhettem, összefüggést azonban nem találtam. Van olyan is, hogy ragadni ragad, de gitározni nem gitározik.

albert1 2009.12.14. 16:20:03

@El Topo (Sgt. Elias):
Hát hogy Budapestről Hódmezővásárhelyre így kellett menni, és a Keletiből Szegedre így ment valaha is vonat, az számomra alig hihető. De nem vagyok modoros, és megelőlegezem, hogy a helységnevek kitaláltak. Még jó, hogy írtad, hogy pozőr vagy. ;)
www.logsped.hu/vasutterkep.h

De a kommentekhez: nagyanyám szomszédasszonya Szegedről akart menni Debrecenbe. Mikor felért a Nyugatiba, átszállt- a Szegedre visszafelé menő vonatra. Nem is igazán értette, hogyhogy haza érkezett meg, és nem Debrecenbe. Szegény...

Tiborr · http://1solumipsum.tumblr.com/ 2009.12.14. 16:57:10

@Gabica [a legboldogabb]: Hát én egyszer aznaposan beleharptam a szappanba. Fogat akartam mosni ugyanis.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.14. 17:04:19

@Tiborr: De ott még a forma sem egyezik, szinte összetéveszthetetlen a kettő :D neked mégis sikerült :) Nem semmi! :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 17:29:06

@kIára:

Én egy palival élek együtt, belőle tudok messzemenő következtetéseket levonni. Viszont ez az egy hovatovább tartós kapcsolatnak tűnik.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.14. 18:12:11

@El Topo (Sgt. Elias): ennyire meghasonlottál a nacssasszony után? Nemááá...
Egyébként a poszt osztályon felüli...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 18:22:28

@Krisztinca:

Aha, ez az a pacák, aki reggelente szemben borotválkozik velem.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 18:51:20

@Krisztinca:

Békés, nyugodt emberek vagyunk mindketten. Néha van egy kis súrlódás, de ez minden.

tête d'ange 2009.12.14. 18:59:39

@HRita:

az avonos szemfestéklemoso/koromlakklemoso sztoridrol jutott eszembe h itt nálunk a fahéjat meg a pirospaprikát teszik ugyanolyan uvegcsébe.

a tobbit a képzeletetekre bizom ...

PS. naggggyon találo a poszt !!

vincere 2009.12.14. 19:13:21

@Gabica [a legboldogabb]: én egyszer annyira fáradt voltam (már két hete nyomtam a napi 10-12 óra melót), h. álltam az (ablaktalan) fürdőben, és percekig kellett gondolkoznom, h. a nappali vagy az éjszakai krémet kenjem az arcomra...

mondjuk erről jut eszembe, h. jópár éve volt egy olyan időszak, mikor nagyon sokat utaztam külföldre, emellett sajnos párhavonta új albérletbe kellett költöznöm, h. jöttem haza, a reptéren rendelném a minibuszt, de nem jut eszembe, hol is lakom épp, annyira fáradt voltam... a nők a pult mögött csak néztek kerek szemmel. asszem 5 percig tartott, mire eszembe jutott a saját címem!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.14. 19:14:47

@tête d'ange: :)) Én is készítettem már fahéjas körözöttet. Nem volt jó :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 19:16:06

@vincere:

Aha, ilyenen már én is sokat tűnődtem, két tubussal a kezemben.:)

Na jó, egyszer előfordult velem is, hogy borotvahabot nyomattam a fogkefére,de nem okozott különösebb fennakadást. Habzott az is.

vincere 2009.12.14. 19:19:36

@Gabica [a legboldogabb]: akkor egy következő verzió: én a göndör hajamat régen egyszerűen feltekertem az ujjamra, tehát a göndörség megmaradt.
rajtam kívül senkit nem ismerek, aki soha nem akart egyenes hajat... a fodrász is minden áldott alkalommal megkérdezi (kb 6 éve járok hozzá), h. egyenesre szárítsa-e. néha elgondolkozom, h. mennyire nem-divatos vagyok akkor, de ez a legszebb dolog rajtam, na :-)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.14. 19:20:15

@HRita:

Na basszátok meg, ezt még elmonom gyorsan.
Egyszer rakottkrumplit akartam csinálni. Reggel felkeltem, jó korán főztem krumplit, tojást, szeltem kalbászt, pirítottam szalonnát, und so weiter, aztán szépen összeraktam egy pataki tálba és benyomattam a hűtőgépbe.
Valamikor tizenegy felé előkerült a feleségem, hogy nem csinálok akkor kaját?
Én mint a bazári majom, nekiszaladtam, főztem krumplit, tojást, vágtam kolbászt, i tak dalse...
Csak ne találtam a kedvenc pataki tálamat.
Sokat nem szaroztam, elővettem egy Jénait, összeraktam abba. Csak amikor a tejfölt vettem volna elő, és ott vigyorgott a hűtőben a pataki tál, akkor kaptam a fejemhez.

vincere 2009.12.14. 19:25:22

@El Topo (Sgt. Elias): tényleg fényűző élete lehetett a feleségednek melletted :-D

tête d'ange 2009.12.14. 19:49:14

@HRita:

nekem az volt eddig a legjobb, amikor gyonyoru almáspitét készitettem, és a sutés utolso három percében jottem rá, hogy kihagytam belole a fahéjat. Hát szorjuk meg gyorsan egy kis fahéjjal, még biztos nem késo ...

késo lett és szegény pirospaprikás almáspitém a kukában végezte.

amúgy a kezdo konyhatundérekrol is lehetne irni valamit.
Engem annyira megihletnek a saját hulyeségeim, hogy azokbol egy regényt tudnék irni. Néha nagyon szoke vagyok. Bár néha mi nok mindannyian nagyon szokék vagyunk.

farkasokkal tancolo 2009.12.14. 20:02:19

Ezekről a krémekről jut eszembe, hogy milyen feledhetetlen pofát vágott a férjem, amikor a kicsípett fenekét tévedésből a lányom szőrtelenítő krémjével kente be... és nem értette mitől gyúlt lángra az egész hóbelevanc.

Viszont ilyen virulens öregasszonyunk nekünk is vot.
Margit néninek hívták. Volt egy férje, aki kissé (hm) habókos volt, és mikor fasizmus volt akkor szocialista eszméket terjesztett nyakra főre, amikor meg beütött a szocializmus, akkor hirtelen horthysta lett. Így nem csoda, ha többször is volt börtönben.

Margit néni bement a parancsnokhoz, hogy némi kedvezményt kérjen a férjének. A parancsnok meg dugni akart volna vele inkább. Margit néni akkor benyúlt a blúzába, kiszedte a műmellét (mellrákja volt előzőleg) és a pasas arcába vágta, hogy "ez kell? Tessék!". Hát szegény Károlyka nem kapott kedvezményt...

Gyerektelen volt, és nemigen konyított a háztartáshoz, de az igyekezet megvolt benne. Anyósom nővére volt mellesleg, és amikor a férjem született, annyira szegények voltak anyósomék, hogy kénytelen volt Margit néninek adni hetes dajkaságba. Margit néni vasalni se nagyon szeretett, levágta a kisbaba összes mandzsettáját és gallérját, mert minek az.
Amúgy imádta a férjemet..

Margit néni egy fogalom volt egyébként. Egy társbérleti lakásban lakott, a fürdőszobában volt a konyhája is... Ennek ellenére minden évben tartott a lakásában egy hatalmas rokontalálkozót, volt hogy egyszerre 50-en zsúfolódtunk abban a kis szobában. Nagyon vidáman telt minden alkalommal, a sajátságos környezet ellenére.

A beszédstílusára jellemző, hogy zat-zet képzőket rakott véletlenszerűen kiválasztott szavak mellé. "A magzatokat köpjétek ebbe a kis tányérba - Endrézet nyújtsd ide a karzatodat.". stb "Egyétek meg ezeket a kis buta szendvicseket!" - ezekre még én is emlékszem.

Rengeteget beszélt, és érdekes dolgokat. És olyan egészséges volt, mint a makk. Valamikor 30 éves kora táján le kellett operálni a mellét ugyan, de ezt úgy dolgozta fel, hogy "én rákos vagyok és még mindig élek, ezek a buták meg mind meghalnak bibibíí".

86 éves korában még mindene tökéletesen működött, és ez lett a veszte. Mert egy gerontológus meg akarta vizsgálni. Sietett a megbeszélt időpontra, és közben elütötte egy autó...

GAbica 2009.12.15. 07:47:44

@Tiborr: szappan és fogkrém... tényleg hasonlítanak :D
érdekes lehetett, az mondjuk igaz

@vincere: milyen rohadt nagy szerencse, hogy én nem használok külön krémet mindenre, így ilyen probléma tuti nem adódik velem. Van egy krémem, ha száradna az arcom, aztán szeva. Nem vagyok híve a túlzott kence-ficélésnek.
Bezzeg anyám már 30 éves kora előtt ránctalanítokkal kente magát, hogy megelőzze a bajt. Csak felesleges, mert a korral úgysem lehet harcolni (kétségbe is van esve miatta). Aztán ahogy drága nagypapám mondta mindig a mamának: "Ne szórakoztass már életem, mellettem ráncosodtál meg, azt ne hidd, hogy nem imádom minden egyes ráncod külön külön. Hogy néznél már ki sima arccal, hát bohóc vagy te?"

GAbica 2009.12.15. 07:51:48

@vincere: Megértelek :) Amúgy nekem szögegyenes a hajam, csinálhatok vele bármit. Van egy "masinériám", azzal lehet göndöríteni a fürtöket. De eltökölök vele jó egy órát legalább, közben párszor leégetem a fejbőröm, párszor nem engedi ki a tincset és már azt hiszem, rajta marad. Az eredmény az tényleg jó, meg szép, de ha egy flakon lakkot nyomnék rá, akkor is legkésőbb másnapra kiengedi a göndörségét.
Nem arról van szó, van akinek a kedvéért azért ezt elég rendszeresen eljátszom :D Hiába no, nőből vagyok, szeretem ha tetszek annak, akinek tetszeni akarok.

@El Topo (Sgt. Elias): :D

@tête d'ange: írd meg és majd jól elolvassuk :)

vincere 2009.12.15. 09:48:31

@Gabica [a legboldogabb]: ez nagyon szép, amit a nagypapád mondott! szerintem nő nem is kívánhat többet :-)

nem tudom, ez vigasztal-e: a hosszú göndör haj ápolása iszonyú macera és sok időt vesz igénybe. néha úgy érzem, levágnám az egészet a francba...

GAbica 2009.12.15. 09:52:22

@vincere: Szokták mondani, hogy a második házasság az igazi. Náluk mindenesetre bejött :) Úgy majd ötven évre.
Igen, tudom, meg nem kell vigasztalni, azért szeretem a hajam. Bár nekem a szemem a legjobb részem :)

Mokele-Mbembe 2009.12.15. 16:36:11

@HRita: "Az én _olvasatomban_ ebbe a fajtába tartozik az a nénitípus is, aki az összes termékbemutatós kirándulásra elmegy, jól megebédel, végighallgatja a 4 órás bemutatót, átveszi az ajándékot, aztán hazamegy"

Ez az anyósom drágamama. De ő meg is veszi a sok sz@rt, és dugdossa otthon, mert már mindenki letolta a sok szemét miatt...

nyílméregbéka 2009.12.15. 21:42:24

Topo, ez de jó volt! :-)
De kár, hogy nem vagyok rokonod; elüldögélnék a családi összejöveteleken és jegyzetelnék! :-D

Nekem ilyenfajta nagymamám nincs; viszont aki van, az most, 85 évesen olyan félelmetesen fitt szellemileg, hogy mielőtt meglátogatnám, fel kell készülnöm a napi belpolitikából, mert jobban képben van, mint én a legjobb formámban. Egyszer nekem szegezte a kérdést, hogy mi is van ezzel a kormányzati negyeddel (1-2 éve) - hát főtt a fejem rendesen, mire bármit is tudtam válaszolni, mert őszintén szólva szarok a kormányzati negyedre, Őt viszont élénken érdekli, ÉS MÉG vagy 150 más téma!
Irigylem! :-)

vincere 2009.12.15. 22:35:23

@nyílméregbéka: az én nagymamám is 85 éves, viszont ő már nem bírja úgy szegény szellemileg :-(
fizikailag viszont nem hagyja magát, sokszor elesett, de idén a combnyaktörésből is felépült, hiába, szívós sváb asszony.

ezekről a politikai kérdésekről jut eszembe, apukám évek óta ki se mozdul otthonról, naponta végignézi az összes csatornán az összes híradót. olyan szinten képben van, amilyet még nem láttatok. volt olyan, h. hazamentem, és a saját munkaterületemen mondott olyanokat, amiket én még nem is hallottam...

Selkt-Sa 2009.12.17. 11:49:56

@El Topo (Sgt. Elias):

a jó isten tartsa meg a nagymamádat jó egészségben :D

jogfolyt. vérnyúl

noirp 2009.12.22. 13:33:23

@Audi Achtzig: Az mért nem jutott eszébe, hogy Szegedről Db.-be közvetlenül, busszal menjen? :OO

andrzej · http://jankowskiek.wordpress.com 2010.01.25. 22:26:11

Ez nagyon jó! Kösz, feldobtad az estémet... :-)

niyabinghi 2010.08.06. 13:36:07

A töltött paprikás részről jut eszembe Pepin bácsi: "Ez a bukta, ejjó, kár, hogy rajtam a kórság."

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.06. 22:18:41

Hát ezen behaltam, imádom a nénit. Lesz még több sztori is róla?
süti beállítások módosítása