HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.02.01. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: A lelki szemetesláda

 A lelki szemetesládát azért szeretik és keresik az emberek, mert ő mindenki gondját-baját megérti, elgondolkodik rajtuk, komolyan veszi, majd tehetségéhez és kompetenciájához mérten tanácsot is ad.
Nem akart ő ilyen lenni, csak azzá vált; valahogy megérzik rajta embertársai, hogy ő elmélyültebb, empatikusabb, mint az átlag. És hát – ezt kénytelen hozzátenni – egyre kevesebb ilyen beállítottságú ember rohangál a világban. A társadalmi és individuális problémák nőttön nőnek, már-már megoldhatatlannak tűnnek, ezért a lelki szemetesláda tudja és érzi, hogy ki vannak rá - a jó szóra - éhezve ennek a sárgolyónak a lakói. Aztán mivel ő tényleg felelősen gondolkodó nő, aki az élet és az emberiség jobbítását, elviselhetőbbé tételét tűzte zászlajára, nem is él vissza kivételes helyzetével.
Valahogy kiskora óta mindig megtalálták őt a bizonytalanok és a problémás személyiségek, ami egyfajta küldetéstudatot eredményezett benne. Erdő-mező virágai mind a barátai, és még a madarak se repülnek el, ha ő közelít feléjük. Ősösztönös és megbonthatatlan harmóniában él magával és a világgal, így nem csoda, ha ezt a környezetében élők is megérzik, és szeretnének egy csipetnyit kapni ebből a tudatosan megélt szeretethalmazból – vagy csak egyszer végre jól kipanaszkodni magukat valakinek.

Miután sikerült elhitetnie magáról, hogy ő a világ legkiegyensúlyozottabb egzisztenciája, minden titkok tudója, fáradhatatlan lelkesedéssel veti bele magát újra és újra világmegváltó missziójába.
Meghallgatja a magányos szívűeket, és megpróbál utat mutatni nekik. Ha nincs ötlete, akkor is, mert ha ő nem képes rá, akkor ki? Nem hagyhatja cserben a hozzá fordulókat:

- Úú, Adél, ráérsz most egy kicsit? Annyira nem látok kiutat. Mintha összeesküdött volna ellenem minden. Légyszi segíts, mert a többiek mind olyan felszínesek, nem érzik át a problémámat, de te tudom, hogy igen. Na, akkor mondom, jó?
- Persze, nyugodtan, most van időm.
- Az a nagyon-nagyon jó benned, hogy mindig van időd! Tehát az a helyzet, hogy betoji vagyok, nem merek belevágni semmibe, és azt hiszem – bár ezt nehéz kimondani, de neked ki merem -, félek a pasiktól. Pedig milyen jó lenne már végre tartozni valakihez!

Majd a betoji lány hosszasan ecseteli, hogy miért is szeretne párra lelni, hogy mennyi-mennyi előnye van ennek az állapotnak, és ő mennyire-mennyire tehetetlennek érzi magát.
Adél figyelmesen végighallgatja, néha hümmög is, majd nagy levegőt vesz, és megállapítja, hogy a probléma nem egyszerű, de van remény:

- A probléma, nem egyszerű, de van remény. Ahogy így elmesélted nekem a dolgokat, nagyon azt érzem, hogy görcsös vagy és merev. Foggal-körömmel ragaszkodsz az elveidhez, a szokásaidhoz, és hiába óhajtod, a szíved még nincs kész bárkit is befogadni. Először magadban kell lerendezned ezeket a tényeket, amiket nagyon nyíltan és őszintén elmondtál nekem. Vedd kicsit lazábban az életet, legyél szabad, de ne szabados. Érted, érzed a különbséget? Tudod, gyakran mondják, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy amit görcsösen akarunk, az nem fog teljesülni. Amint kicsit oldottabb leszel, értem ezt a gátlásaidra is, mindjárt észre fogják venni ezt rajtad - a férfiak is -, és akkor az Isten sem ment meg attól, hogy jól bepasizz. Mit szólsz?
- Hú, Adél, most már minden világos. Éreztem én, hogy ez a probléma, de magamtól nem biztos, hogy rájöttem volna. Viszont így, hogy segítettél, minden egyszerűbb, és most már látom, hogy van megoldás. Köszi, nagyon köszi!
- Igazán nincs mit. Örülök, hogy segíthettem. És ha bármi van, bátran fordulj hozzám!

Ezek a tematikus beszélgetések általában heti rendszerességgel ismétlődnek, melyeknek a konklúziója mindig az, hogy „innentől minden más lesz”, bár a lelki szemetesláda és „kis betege” is tudja, hogy valójában minden marad, ahogy volt. Mindenesetre a páciens lelke megkönnyebbült, jól kilelkizte magát, a lelki szemetesládának pedig osztályrészül az elégedettség-érzés jut, hogy ismét valami jót tett egy embertársával.

A segítő szándékú nő egyik kedvenc személyiségfeltáró technikája a „bábáskodó módszer”. Irányítva kérdez, mintegy eljuttatva beszélgetőtársát a végső felismerésig, aki ezt „aha-élményként” megélve rendkívüli módon örül, a lelki szemetesláda pedig méltán büszke magára, mert mindezt Szókratész se csinálhatta volna szebben.

Ilyen lélekkel áll hozzá az életet túlkomplikáló, bonyolult lelkű és önbizalomhiányos emberekhez is. Segít nekik kimászni a gödörből, meghallgatja őket, rátapint a gócpontra, és önbizalom-erősítő rohamra indul.


- Nem, én nem így látom a helyzetedet. Te valamiért el akarod hitetni magadról, hogy nem vagy szerethető. Valóban így érzed? Te sem szereted önmagad? Gondolkozz el egy pillanatig, hogy vajon miért látod ilyen borzalmasan komplikáltnak az életedet. Tényleg ennyire bonyolult? Vagy nem lehet esetleg, hogy csak te reagálod túl? Nézz magad köré, vedd észre a téged körülvevő világot! Mindig a legegyszerűbb dolgok a legharmonikusabbak. Nézd meg egy birsalmafa kérgét: a maga nemes egyszerűségével tekeredik és csavarodik, gyönyörű esztétikai élményt nyújtva a csodálóinak. Érted már, mit akarok mondani?
- Hogy birsalma vagyok?
- Nem! Nem! Csak azt, hogy a birsalmafa sem gondolkodik és filozofál, hanem teszi a dolgát, létezik, és mégis mindenki szereti.
- Aha, kezdem kapiskálni. Tehát akkor inkább a saját személyiségemre koncentráljak, és ne bonyolítsam túl az életemet?
- Igen! Igen! Pont erről van szó. Az élet maga amúgy is eléggé bonyolult, fölösleges még neked is rátenned egy lapáttal.
- De jó, leesett végre. Hm, köszi szépen, gondolkozni fogok a dolgokon.
- Rendben, szuper, aztán ha elakadsz valamiben, szólj nyugodtan.

Az életet túlbonyolító páciens már a beszélgetés után két perccel elakad, de mivel nem akar teljesen reménytelen esetnek tűnni, becsülettel próbálkozik a maga módján, és türelmesen kivárja a pár napot, hogy aztán újra elölről kezdje a panaszáradatot, a lelki szemetesládának újabb örömforrást és tapasztalatszerzési lehetőséget szerezve ezzel.

A segítő szándékú nő általában végül mindig megszívja:
Vagy belefárad a meg nem fogadott tanácsokba és az általa kisiklottnak vélt életekbe, és felhagy a tanácsadással: ekkor „barátai” elfordulnak tőle, hiszen csalódtak benne, sőt, az egész világban, mert ha már rá – a mindig bölcs és éretten gondolkodó Adélra - nem lehet számítani, akkor minden remény elveszett.
Vagy pedig miután orákulumként osztja az észt és adja a jó tanácsot, visszavonhatatlanul elhiteti magáról, hogy neki semmi problémája az életben, vagy ha van is, azt megoldja maga, ahogy a másokét is. Ez esetben a barátok észre sem veszik próbálkozásait, vagy pedig lerázzák:

- Hm, ööö, hát hogy is fogjak hozzá… Emlékszel, hogy múltkor beszélgettünk ilyen dolgokról, hogy barátság meg szerelem? Na, most én is pont…
- Jaj, Adél, hát hogy a viharba ne emlékeznék? Minden szóra! Ééés már sokat haladt előre az ügy, úgy vettem észre. Alakulgatnak a dolgok a Norbival. Jó, mi? Nélküled nem is biztos, hogy itt tartanánk. Bár azért van néhány homályos pont, tök jó lenne, ha azt is megbeszélhetnénk.
- Igazából most nekem lenne egy-két kérdésem…
- Nem mondod? Hú, hát ez bizony nehéz ügy. De hát te annyira okos vagy, biztos meg tudod oldani egyedül is, én az ilyenhez nem nagyon értek.

És a lelki szemetesláda tényleg megoldja: betol négy kupica pálinkát, négy vagy öt sört, két fröccsöt, majd problémájának forrását mobilján felhívva először szerelmet vall neki, rögtönzött kiselőadást tartva biztosítja őt az érzéseiről, végül pedig lekurvázza önmagát, és kéri a hívott felet, hogy többet ne keresse és ne is vegye komolyan, mert ő túl görcsös, bonyolult, és nem méltó arra, hogy boldog legyen. A férfi ugyan nem érti a helyzetet, de elfogadja, mert ismeri a nőt: minden helyzetben frappánsan és bölcsen oldja meg a helyzetet. Bizonyára most sincs ez másként.

94 komment

Címkék: a lelki szemetesláda


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr371717059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.01. 09:18:57

Hohhó, nyilván itt most a nőtipusról van szó, de a lelki szemetesládaság aztán végképp nem női privilégium. Vagy ha igen, akkor én nő vagyok, mint azt valamelyik nap megállapította itt egy páciens.

Mitya Ivanov 2010.02.01. 09:22:10

jó írás:)

kiegészíteném azzal, hogy a lelki szemetesláda tipusú nő mindig olyan alanyokat keres, akik nála kevésbé iskolázottabbak, vagy valóban kevésbé erős önismerettel rendelkeznek, és így mintegy a rendszeres tanácsadással uralkodhat rajtuk. Azonban az ilyen nőnek legtöbbször szintén szüksége van lelki szemetesládára, mint ahogy le is van írva. Ha megtalálja ezt a valakit, akkor érzelmi vámpír lesz belőle, és isten ments tőle.
Sokszor ebben a nőtipusban fellelehető az áldozat-önfeláldozó tipusú nő is, aki saját sikertelenségét azzal magyarázza, hogy ő mindenkinek segít, mindig csak másra gondol, neki mindig fontosabb volt az, hogy aki segítségre szorult, annak segítsen, ápolja a lelküket és eközben nem maradt idő saját problémáira. Mindezt a vele egy légtérben élőknek, vagy dolgozóknak mondja el, akik nem veszik igénybe a lelki szemetesláda szolgáltatást, hanem csak annyit látnak, hogy ez a nő egy érzelmi vámpír és mások lelkén élősködik.

GAbica 2010.02.01. 09:33:52

Már az sem volt könnyű, mikor elkezdtem nem a nyakamba venni és meghallgatni a világ összes baját.
"Vagy belefárad a meg nem fogadott tanácsokba és az általa kisiklottnak vélt életekbe, és felhagy a tanácsadással: ekkor „barátai” elfordulnak tőle, hiszen csalódtak benne, sőt, az egész világban, mert ha már rá – a mindig bölcs és éretten gondolkodó Adélra - nem lehet számítani, akkor minden remény elveszett."
Erről mesélhetnék egy sort...
Néha hasznos megtudni, ki is az, akinek tényleg fontos vagy, kinek meg csak a vállad meg a füled.

GAbica 2010.02.01. 09:37:33

@Mitya Ivanov: Van ilyen is, de az is, mikor egyszerűen csak meghallgatsz bárkit, mert nyitott vagy a világra és egyszer csak azt veszed észre, hogy már csak épp magadra nincs időd, mert valakinek mindig szüksége van arra, hogy jól kibeszélhesse magát, mert te olyan jó hallgatóság vagy.
És ha szerencséd van, egyszer leesik, hogy jó meghallgatni másokat is, csak azért néha te is beszélnél.

Mitya Ivanov 2010.02.01. 09:40:10

@El Topo (Sgt. Elias): kb 1,5 évig a munkahelyemen enegm is leki szemetesládának próbáltak használni, mert biztos jól hallgattam, meg válaszként kimondtam azt ami baromi kézenfekvő volt. Nem is értettem, hogy olyan tipusú kérdésektre, mint
- "Képzeld nem hív XY, most mit tegyek?"
- "Hívd fel"
miért nem jönek rá maguktól egyesek. aztán ez egy idő után nagyon fárasztó lett, ezért elhajtottam mindenkit, aki ilyen hülyeségekkel keresett meg, vagy emiatt ült mellém ebédnél. Igaz, hogy emiatt kibirhatatlannak, alkalmazkodásra képtelennek, mogorvának írtak le azok, akik korábban szemetesként akartak használni, de nem bánom.

Mitya Ivanov 2010.02.01. 09:41:11

@Gabica [almighty]: igen azért itam hogy ez egy altipus. Értem mint mondasz, lásd el Topo kommentjére adott válaszom:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.01. 09:43:56

@Mitya Ivanov:

Fene tudja, sokszor volt olyan, hogy tízpontos nyulacskák sírtak a tüdőmre borulva. Ahhoz kell vér a pucába, hogy egy ilyennek azt mondja a férfiember, hogy na hessapicsába, ne nekem nyüszögj!:D

Mitya Ivanov 2010.02.01. 09:45:31

@El Topo (Sgt. Elias):
elhiheted, én nem fullextrás csajokról írtam:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.01. 09:47:54

@Mitya Ivanov:

Nanananana, áljon meg a fáklyásmenet!
Ha fullextrásakat hagyunk az ölünkbe ülve szipogni, akkor egérkét viszont milyen alapon hajzjuk el?

GAbica 2010.02.01. 09:49:49

@El Topo (Sgt. Elias): picsafüst, ahogy mondani szokták :D

Mitya Ivanov 2010.02.01. 09:53:17

@El Topo (Sgt. Elias): én nem tudom, mert fullos csajok nem jöttek hozzám panaszkodni, ezért nem is ültettem az ölembe őket.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.01. 09:55:38

@Mitya Ivanov:

Egy időben nagyon jó kapcsolatot ápoltam az egyik legnépesebb fővárosi tánckarral.:D Gondolhatod, hogy rövid gyakorlás után úgy vígasztaltam, mint Bródy Tini bá' fénykorában.:D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.01. 10:10:30

az igazi lelki szemetesláda a csúnya de kedves fiú. Az igazán problémás lányegyedek közül egy-kettőt az ilyen átmenetileg le is akaszt, de ez nmem tart sokáig, mert amúgy aranyos fiúka, de nem való kapcsolatra:)

GAbica 2010.02.01. 10:11:06

@vészmadár (pica pica): erről a modoroson volt jó poszt :D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.01. 10:46:35

Még két értelmes jó barátnő között is veszélyes terület, ha túl sok mindent megbeszélnek, és állandóan tanácsot adnak egymásnak. Írjon mindenki blogot, és sírja a bánatát a kispárnába. Vagy dobjon fel egy 5 forintost, hogy például most fel fog-e hívni a pasi, vagy nem. Mert kábé pont annyi igazság van bármelyik válaszban. Ajánlott film a picsogó pics..knak: Nem kellesz eléggé / He's Just Not That Into You.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.02.01. 11:47:16

Tanacsot adni bazi nagy felelosseg, en nem mernem bevallalni.
Ugyanigy vagyok a tanacskeressel: nem megyek mashoz megkerdezni, hogy szerinted? Mert sokfele embert ismerek, a legjobb baratnoim is teljesen masok, mindegyik masfajta tanacsot adna, es akkor melyikre hallgassak? Hallgatok inkabb magamra.

A legjobb az volt, mikor egy "azthittembaratno" kb fel ev nyoszorges es allando sirankozas utan (amit en meghallgattam, de nem tudtam ra mit csinalni, csak hummogni), ezt irta: "te nem lennel jo pszichologus!"
Na es akkor hova csinaljak? Nem is akarok az lenni, bakker. Nem errol szol a baratsag. Nekem legalabbis.

terra incognita 2010.02.01. 11:48:00

hehe, végre egy poszt amiben magamra ismerek. legalábbis egy régi önmagamra, bizonyos részekben:)
aztán rájöttem h az esetek nagy részében ez nem kölcsönös.

@Mitya Ivanov:
hasonló a technikánk. bár én két választ alkalmazok: 1. hívd fel, 2. ha nem hív, az azért van mert nem akar.
ez utóbbit a picsogók nem akarják tudomásul venni.

tényleg Rita, lehetne poszt azokról akik nem fogják fel, ha nem kellenek vkinek, és egyre abszurdabb indokokat találnak ki, miért nem keresi őket álmaik férfija. vagy volt már csak én nem figyeltem?:)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.01. 11:52:25

@terra incognita: naggggyon időszerű az a poszt!!! Szerintem szépen felépített ív lenne: a társkereső, a lelki szemetesláda, a ragacs / nevergiveup...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.01. 11:57:14

@Krisztinca: A legjobb az, mikor a kétségbeesett barátnő nem tudja, hányadán áll a kiszemelt férfival. Ilyenkor előadja a bánatát a lelki szemetesládának, főleg azokat a részeket kidomborítva, amiben a férfi olyan jeleket mutatott, hogy bejön neki a lány. Ha csak ezt az oldalt ismeri az önkéntes pszichológus barátnő, persze, hogy azt fogja mondani, hajrá, milyen jó vagy nála. Aztán meg mikor kiderül, hogy hát ja, meg minden, csak a férfi már 2 napja nem adott magáról életjelet, a l. sz. fejéhez hozzávágja a csalódott barátnő, amit Afromagyar is írt, hogy nem lenne jó pszichológus. :)
@terra incognita:
Ilyesmi témában volt már poszt:
gorbe-sminktukor.blog.hu/2009/09/09/belemagyarazas_felreerthetetlen_jelek_hogy_bejovunk_a_kiszemeltnek

Caddy 2010.02.01. 12:15:38

Sziasztok!
Észrevettétek, hogy vannak olyan emberek, akiknek rögtön mindenki elkezdi mondani, anélkül, hogy egy szián kívül más elhangzott volna? Ezek az emberek önkéntelenül is bevonzzák a sok problémást, és csak azért nem hajtják el őket, mert nem akarják,hogy sértődés legyen. Tulajdonképpen szar helyzetben vannak, mert aztán meg amikor nekik kell segítség akkor van a baj. :)

terra incognita 2010.02.01. 12:24:44

@HRita: igaz. kimaradt. én ennek egy tényleg orvosi kezelésre szorúló alfaját ismerem, aztán most úgy kitört belőlem. asszem azt a nőt nem tudom feldolgozni :)

oriza triznyák 2010.02.01. 12:31:57

Ez a "párra lel" egy olyan kifejezés, amitől a szőr feláll a hátamon. Szóval: bingó!!! :-)

Amúgy sztem a lelki szemetesládák nem keresik az alanyokat, őket megtalálják. Aztán meg baromira csodálkoznak, hogy az ő problémáikra senki sem kíváncsi

terra incognita 2010.02.01. 12:58:43

@oriza triznyák: ez nem biztos. van h az ember fiatal és azt hiszi ez barátság és kölcsönös.
igen, magam mentegetem :)

oriza triznyák 2010.02.01. 13:01:26

@terra incognita: én is voltam "főállású" lelki szemetesláda. De már elmúlt...

Mitya Ivanov 2010.02.01. 13:03:22

@terra incognita:
- biztos fáradt
- biztos elvesztette a telefonját
- lemerült a telefonja
- elromlott a telefonja
- nincs egysége
- nincs internetje
- rossz kedve van és nem akarja hogy a rosszkedve átragadjon másra
- nem tud nyugodtan msnezni, vagy telefonálni és csak akkor hív, ha nem zavarják
- sok a dolga
- külföldön van
- majd jelentkezik, ha akar, hiszen múltkor is írta hogy szeret.
- biztos jelentkezni fog, érzem

ezek abszolut nem női dolgok, minden ember, aki szerelmes és éppen lepattintás van, az átmegy ezeken:)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.01. 13:07:16

@Mitya Ivanov: rossz kedve van és nem akarja hogy a rosszkedve átragadjon másra ... LOL :-) Ezt megjegyzem. Ha egyszer szükségem lenne lepattintó szövegre...

GAbica 2010.02.01. 13:11:34

@Krisztinca: Miért, még nem kaptad meg? Én már igen, vissza is írtam, hogy ezt megjegyzem, mert ilyen jó kamu dumát rég láttam. Ráadásul két izé, csakszex délután után. Elég lett volna, ha nem hív. :)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.01. 13:19:53

@Gabica [almighty]: nem, nem kaptam meg. Engem időnként simán nem hívtak fel. De ilyenkor jól felszívtam magam, hogy "nem is tudja, mit veszít" :-DDD

GAbica 2010.02.01. 13:22:07

@Krisztinca: Jó duma :D A nem hívott fel az ritkább, mint a koptató szövegek, és ott egynémely olyan fantáziával rendelkezik... :D:D:D

@Caddy: Kávézni? Simán :D

GAbica 2010.02.01. 13:56:38

Ajjajj Rita, készülj, címlap :)

Mitya Ivanov 2010.02.01. 14:00:37

@Gabica [almighty]: szerintem nem lesz gáz, ez az írás didaktikusabb, mert vannak benne példának szánt párbeszédek. És nem E/1ben van, hanem E/3-ban. Aki ezt nem fogja fel, az már be sem tudja kapcsolni a gépet:)

GAbica 2010.02.01. 14:02:09

@Mitya Ivanov: Hááááááááát... reméljük a legjobbakat :)
Ismerek olyat , aki ezt sem fogná fel

flea 2010.02.01. 14:20:59

A lelki szemetesláda valóban nem csak női jelenség, de nagyon tetszik a női változat _ilyetén_ bemutatása :)

Mondtam már, hogy jó ez a blog?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.01. 14:25:14

@flea: Tényleg tetszik? :) Jaj de jó!

Különben meg mindenkinek mondom, hogy raktam a blogra Creative Commonsos licencet a visszaéléseket elkerülendő, így most már nem fogok éberen hánykolódni éjszakákon át :D

kisebbik rokk 2010.02.01. 14:27:31

Jaj nekem, ez én vagyok (voltam). Az első, gimis "legjobb barátnőmmel" kb. így alakult a kapcsolatom. Aztán rátaláltam a valódi barátaimra. Most sem szívesen panaszkodom másoknak, mások panaszait most is meghallgatom, a véleményemet is elmondom, ha úgy alakul, de ez már sokkal beszélgetés-jellegűbb és egyenrangúbb dolog, mint éretlen koromban. :) (Főleg, hogy a tanácsaim sokszor beolvasás-jellegűek, úgyhogy mindenki kétszer is meggondolja, kíváncsi-e a véleményemre.)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.01. 14:28:07

@HRita: De azért még elküldhetem az ominózus kommentedet a díva kolléganőmnek? Vagy az is tréd márk :D (Tudod a rafinált, szerethető...)

Celtic 2010.02.01. 14:30:29

En is gyakran meghallgattam ifjabb koromban, de (ugy emlekszem), tanacsot nem adtam. Akit meghallgattam, orult, hogy velem milyne jol el lehet beszelgetni :)

lunatikk 2010.02.01. 14:33:29

@Gabica [almighty]: :-) nekik csak annyit majd : "Érted, érzed a különbséget?" Nem? Semmi baj, a legnagyobbakkal is megesik, no, de itt vagyok, elmondom, kérdezz bátran, hallgatlak.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.01. 14:39:49

Már Jimmy is megénekelte: "Gyere sírj a vállamon..." :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.01. 14:40:15

@Krisztinca: Hát persze, hogyne, pont te ne küldhetnéd? :))
Eddig is meg lehetett osztani a posztokat és továbbküldeni is lehetett, csak ha valaki felhasználja máshol valami hivatalosabb formában, akkor fel kell tüntetnie a szerzőt meg a forrást. Vagy valami ilyesmiről lehet szó :D

lunatikk 2010.02.01. 15:01:16

Még az érdekes lehet, amikor két szemetesláda összefut:

- Na, mesélj, mi nyomja a szívedet?
- Az enyéémeeet? Öööh, hát semmi különös, de ne rólam beszéljünk, te mondd el, mi van veled?
- Velem se semmi. Naa, valami csak van, valami mindig van... Tényleg érdekel!
- Neeeem, te mondd el!
- Ne, inkább te!
- Előbb te!
- Vazz, mi van, kóstolgatsz?
- Na mennyanyádba!
- Kabberibanc!

(de egy mocsadék vagyok, ja nem is, mert én is lelki szemetes vagyok sokszor, tehát ez önirónia, uhh, akkor jó)

Szalacsi_Dezső 2010.02.01. 15:18:38

Ez már már filizófikus volt.
Vót egy évfolyamtársam a Cucu, aki mindig a női zuhanyzóba ment be a kollégiumban, amikor a csajok zuhanyoztak és ott akart nekik lelki tanácsokat adni. Persze mindig egy nagy dugás lett a vége.
Hiába a Cucu értett a nők nyelvén. :-)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.01. 15:30:44

@Szalacsi Dezső: nekem is volt egy ilyen osztálytársam, aki szeretett lányoknak lelki tanácsokat adni, de az meg homár lett.

IndaMuncher 2010.02.01. 15:39:13

@Krisztinca: A ragacsra kíváncsi lennék.

lunatikk 2010.02.01. 16:16:29

@Szalacsi Dezső: :-D a kategória közönségdíjasa

sz.dorika.. (törölt) 2010.02.01. 16:39:17

Na az van, hogy valamiért engem is állandóan ennek néznek, ám miközben sírnak, én belül szívből és hosszasan káromkodom. Elküldeni őket viszont nyúl vagyok. Lúzer vagyok,nem?

migueldiez 2010.02.01. 16:41:23

Ez mestermunka volt, majdnem sirtam.
Látom, elövigyázatosságból
- vagy eleve ez volt a szerkesztési elv? - nem egyes szám elsö személyben iródott, elkerulendö, hogy komolyan vegyék, és gyorsan befusson úgy 1500-2000 komment. :)

flea 2010.02.01. 17:01:10

@HRita: hogy a fenébe ne tetszene.

(Ha már a licencnél tartunk: a világ minden országában a "minden jog fenntartva" az alapértelmezett, aki meg el akarja lopni, ezután is el fogja tudni, tehát aludj csak nyugodtan, ha jobb dolgod nincs :P Ide tartozik még, hogy ha vendégposztot teszel ki CC licenccel, azzal megakadályozod saját magadnak, hogy később esetleg beletehesd egy könyvbe, pedig a Szlengblog sikeréből kiindulva ez egyáltalán nem lehetetlen, hogy egyszer téma lesz... Úgyhogy lehet, hogy meg kellene kérned a tisztelt kommentelőtárs-társszerzőket, hogy mondjanak le a javadra a vendégposztokkal összefüggő szerzői vagyoni jogaikról, és engedélyezzék számodra a korlátlan felhasználást :))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.01. 17:06:51

@flea: Ahha, jó, akkor mindenki mondjon le legyen szíves a javamra a jogairól! - Vagy ezt más stílusban kell?

flea 2010.02.01. 17:14:23

@HRita: elég, ha a szerzők írnak neked egy e-mailt, amiben azt mondják, hogy felőlük úgy bánhatsz a poszttal, mintha te magad írtad volna. (És ez sem kell, csak akkor, ha egyszer valami olyasmire akarod használni őket, amiből bevételed van. Bár egyébként gyanítom, hogy bevétel már a bloghus reklámfelületekből is lehetne, ha igénybe vennéd a googlesyndication vagy az etarget vagy valami hasonló szolgáltatásait...)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.01. 17:30:23

@flea: Értem, köszi, utána fogok járni :)

Szalacsi_Dezső 2010.02.01. 18:11:36

@HRita: Miért hánykolódtál álmatlanul a license miatt,
Valaki lopta a blogot?
Bocs de elvesztettem a fonalat, mint mindig. Vagy nem olvastam elég figyelmesen a kommenteket. :-(

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.01. 18:29:47

@F.house: A ragacs az a nőszemély, aki kinyomozza, mi a kedvenc sütije a pasinak, és azt süti, kinyomozza, hol lakik, hol ebédel, vacsorázik, és folyton arra jár, hátha összefutnak, ha pl kolléga, és meghallja a melóhelyen, hogy este elmegy pl ide-oda, akkor ő is odamegy, stb. Ha már volt valami, folyton hívogatja a pasit, hogy ja, csak az jutott eszembe... Ha együtt töltenek egy estét, netalán egy hétvégét mondjuk a csaj lakásán, akkor 3 napi meleg étellel készül, 2. nap "véletlenül" befut a mamája, és kész a családi bemutatkozás, a mama azonnal meghívja a vasárnapi ebédre, satöbbi. Mire a pasi felébred (ha mondjuk bamba típus), a csaj már ikrekkel terhes, és be vannak jelentkezve a házasságkötő terembe.

2010.02.01. 18:33:40

"- A probléma, nem egyszerű, de van remény. Ahogy így elmesélted nekem a dolgokat, nagyon azt érzem, hogy görcsös vagy és merev. Foggal-körömmel ragaszkodsz az elveidhez, a szokásaidhoz, és hiába óhajtod, a szíved még nincs kész bárkit is befogadni. Először magadban kell lerendezned ezeket a tényeket, amiket nagyon nyíltan és őszintén elmondtál nekem. Vedd kicsit lazábban az életet, legyél szabad, de ne szabados. Érted, érzed a különbséget? Tudod, gyakran mondják, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy amit görcsösen akarunk, az nem fog teljesülni. Amint kicsit oldottabb leszel, értem ezt a gátlásaidra is, mindjárt észre fogják venni ezt rajtad - a férfiak is -, és akkor az Isten sem ment meg attól, hogy jól bepasizz. "

Rita, valld be, hogy találtál egy csajszis bullshit-generator honlapot a neten, és tegnap egész este azzal játszottál. :)

Szalacsi_Dezső 2010.02.01. 18:43:31

@tff: Megint az a fránya címlap térített ide?
Mi az a csajszis bullshit-generator honlap?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.01. 19:09:03

@tff: Persze, de mi az? :)

@Szalacsi Dezső: Ugyan, tff régi kamerád, megbecsüljük őt :)) de különben ma is volt címlap, tényleg.

4TUN3 2010.02.01. 19:50:22

Én is megerösítem, hogy ez a szerep nem kizárólag nökre van szabva.
Jártam már úgy, hogy egy lány két-három éven keresztül nekem sírta el minden "megoldhatatlan" párkapcsolati problémáját, két szakításon vezettem végig a magam, néha kíméletlenül öszinte és egyenes módszerével. Aztán valahogyan összejöttünk.... Aztán valahogyan az addig nagyra tartott és sikeresen hasznosított szókimondásom, meg az, hogy addigra elég rendesen kiismertem a lelki mechanizmusait, hirtelen nyügös és zavaró lett neki...
Aztán a szemetesládából eccercsak szemétláda lett...

Celtic 2010.02.01. 19:51:21

@tff: Itt az egyetlen es eredeti bullshit-generator :)
www.vancso.hu/bullshit/

kIára 2010.02.01. 20:04:44

@sz.dorika..:

valahogy úgy kell tenni, hogy élénk és empátiával teli figyelemnek érzékeljék az üveges tekintetet.

A „ja”, „aha”, „tényleg”, „te szeegény”, „ja”, „igen”, „ühüm” szavak random használata.
Tanácsadás soha semmiben, mert visszatér.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.01. 20:13:45

Egyébként a férfiaknak is szükségük van néha lelkiszemetesre. Különféle cimboráimmal, barátaimmal, haverjaimmal sokszor voltunk egymás lelki szemetesládái. Csak tanácsot nem szabad ilyenkor adni. Erősen javasolt viszont, ha ilyen alkalomnak nézünk elébe, beszerezni a lelkiszemetelés alapvető tárgyi feltételeit.
Elsősorban rengeteg vodka. Télen el lehet ásni a hóba, más évszakokban gondosan be kell hűteni. A vodkát az ember lelki segély idején üvegből issza. SZIGORUAN TILOS narancslével, meg hasonló gusztustalanságokkal pancsolni!
Gondoskodni kell megfelelő sajt beszerzéséről és kockára vágásáról! Sózott gomba szükséges! De amiről semmiképp sem szabad megfeledkezni, az a savanyú uborka, amit minden húzás vodka után marokból fogyaszt az ember.
Ha fáj a szív, csak ennyi kell ahhoz, hogy két férfi egy kulturált estét kerekíthessen.

lunatikk 2010.02.01. 20:46:32

@El Topo (Sgt. Elias): De jó kis karcos útmutató. Absolut férfias :-) A vodka egészen biztos gyorsabban öli a rosszkedvért felelős agysejteket.
És igenis, a férfiak is sírjanak, ha fáj :-)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.01. 20:55:06

@lunatikk:

Hát, amikor a harmadik üveg nyitására kerül a sor, sok minden előfordulhat. Sírás, zokogás, öngyilkossággal való fenyegetőzés, versírás, annak megzenésítése és előadása, tekintet nélkül a szomszédságra.
Szőrös és bozontos férfiak összeölelkeznek, vagy éppen felpofozzák egymást.

2010.02.01. 21:24:39

@HRita:
Az olyan, ami gombnyomásra változatos közhelyeket generál, pl. céges változat:
www.vancso.hu/bullshit/

Csak abból gondoltam, hogy ennyire találó közhelyeket ilyen mennyiségben felhalmozni ember egyedül nehezen lehet képes. :)

lunatikk 2010.02.01. 22:19:06

@El Topo (Sgt. Elias): "Pofozzatok fel bajszos angyalok"?:-)
Ezt kilesni a fehérnépnek olyan lehet, mint a fiúknak iszapbirkózást nézni. Öh. Vagy olyasmi. Lehet, hogy kicsit viccesebb és kevésbé erotikus :-)
Szerintem közbe-közbe titkon megfigyelitek a birsalmafa kérgét is azért :-))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.01. 22:40:44

@lunatikk:

Ilyesmi.Eszembe jut egy újévi hajnal, amikor nekem sajgott valami odabent. Felmentünk a barátomhoz és megittunk egy vodkát. Mármint egy évi termést. És közben szilágyi Domokost olvastunk felváltva.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.02. 08:55:20

@El Topo (Sgt. Elias): egyszer nekem is volt egy ilyen szívfájdalmas újévi hajnalom. Hogy nem hívott fel senki, és nem jutott eszembe a vodka..

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.02. 08:57:03

@Krisztinca:

Hát ezt nem értem. A szívfájdalom és a vodka úgy összetartozik, mint a borsó, meg a héjja.

Bádoer 2010.02.02. 09:15:59

@El Topo (Sgt. Elias):
ilyenben volt részem, egy barátommal elmentünk sörözni, aztán került oda pár feles gömbkóla is. Egy idő után már nem csak a fociról beszéltünk, hanaem egymás magánéletéről is, szinte mindent. Részegen nem volt ciki, de másnap rettenetesen az volt, borzalmas dolgokat beszéltünk át. A srác fél évig eltünt, nem is keresett, igaz én sem őt, majd megbeszéltük, hogy részegek voltunk, és köztünk marad, és soha senkinek nem mesélünk róla. Ez kicsit tönkrevágta a barátságunkat és a 20 éves ismeretségünket. Úgyhogy csak óvatosan az ilyen őszinteségi rohamokkal, még alkoholasan is:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.02. 09:23:47

@Bádoer:

Hát... elhiszem, ha mondod, de én nem tudom beleélni magam ebbe a szituációba. Mi szégyellnivalója lehet valakinek amit akár hullarészegen ne mondhatna el a barátjának?

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.02. 10:14:32

@El Topo (Sgt. Elias): nincs piszkos fantáziád? ;) Én el tudok képzelni ilyeneket...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.02. 10:23:08

@Krisztinca:

Mit nevezünk piszkos fantáziának?

Bádoer 2010.02.02. 10:45:23

@El Topo (Sgt. Elias): hát... a téma túl van barátságon, ha érted hogy mondom:))

(most hiába mondanám, hogy nem én mondtam olyanokat, hanem a haver, úgyse hinné el senki:)))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.02. 10:48:00

@Bádoer:

Ja, vágom, hogyne vágnám.:)
Egyik őőőő, ismerős csaj ugyanígy vesztette el a barátnőjét.

pizs (törölt) 2010.02.03. 09:12:56

@Mitya Ivanov: Jó írás, igen! De, nem a mások lelkén tanyázik, élősködik az ilyen nő, csak bizalmat ad annak a másiknak, hogy kitárja ügyes-bajos életét, mert az emberek, főleg a nők már csaK ilyenek, szeretnek panaszkodni a másiknak. De: NEM AKÁRKINEK! Szabadon választott, hogy a másik végighallgatja-e, naponta, hetente a problémáit. Lehet neki azt is mondania, hogy: ne is haragudj, engem nem érdekel a te gondjaid stb.
Aki másokon akar segíteni, a általában szívből teszi, nem az önfeláldozói érzés miatt! Ő ilyenkor erre nem is gondol. Az egy adottság aki másokon szeretne segíteni!!!

2010.02.03. 10:32:38

Sajnos ez rám is jellemző volt, de aztán rájöttem, hogy csak egy Berne féle igen/de játszmát játszanak velem, akik erre hajlamosak, innetől kezve lépek azonnal.

váj mí 2010.02.03. 12:09:15

@Krisztinca: Hűűűű, ez nagyondurva ... és sajna végignézhettem egy havernál. Nem lehetett vele beszélni, papucs lett, és havonta egyszer sem engedi el "ragacsné" a törzskircsminkbe. Néha lehet vele beszélni skype-on (valszeg miközben anyu a babócát sétáltatja), de ennyi. Szerintem előbb-utóbb feldarabolja, és elteszi a hűtőládába anyut.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.03. 17:40:47

@váj mí: Feldarabolja? :-) Pedig a legtöbb pasinak remek radarja van erre - még csírájában elfojtják vagy kimenekülnek. Aztán persze vannak a balgák (már bocs), akik belerepülnek a légypapírba...

váj mí 2010.02.03. 17:46:15

@Krisztinca: Hát legalábbis merem remélni. Az ő saját jól felfogott érdekében, amíg még nem késő.
Hát ez belerepült, sőt mitöbb szárnyallt :( És pont egy ilyen lelki-szemétládába. Merhogy annyira más volt, mint a Társaság többi nőneműje. Hát most baxhattya ... a babócával a nyakán.

sorica123 (törölt) 2010.02.04. 17:55:22

Jaj, a példa... akit t ideig ilyen segélyszolgálatnak néznek, már csípőből löki ezeket a 'légy ömmagad'-típusú dumákat. Mint az aszpirin: mindenre jó, semmire se használ. És ez egyfelől a lelkiszemetes típusú embernek is a hibája, mert nem vágja le időben, hogy egy gagyi szerepet kapott, amivel nem, hogy alig segít, de ő se profitál belőle. Ez is egy játszma (valami pszichológusnál olvastam ezeket összeszedve, tuti, hogy volt benne ilyen is).

cd-r 2010.02.05. 11:01:47

@Caddy: egy ideig én is ezt éreztem, hogy mindíg bevonzom a nyavajgókat. így is volt, de mostmár inkább eljátszom az érzéketlen tuskót, aki leszarja a nyomorukat, így hamar abbahagyják. nem vagyok pszichológus, sem szociális munkás, sem házassági tanácsadó, mindenki oldja meg a problémáját, ahogy tudja. max néhány percig úgy teszek, mintha érdekelne, aztán hirtelen fontos dolgom akad. nem nehéz lepattintani a fajtájukat. a gond akkor van, ha régi cimbora az illető, feljön hozzám és rázendít, mert ugye nem baszhatom ki 20 perc után, ha témát váltok, akkor meg mindíg visszakanyarodik valahogy. egy ilyen 2-3 órás panaszáradat után fáradtabb tud lenni az ember, mint 8 óra szénlapátolástól.

Manfi (törölt) 2010.02.09. 14:00:57

Hááá...a lélegzetem is elakadt. Ez teljesen én vagyok, illetve voltam. Azt hittem, hogy csak úgy lehetnek barátaim, ha minden nyűgjüket magamra veszem, közben meg nem értettem, hogy miért idegesítenek. Meg az is stimmel, mikor én kértem volna segítséget. Meg a feles is... Meg szinte minden. Örölük, hogy azért sikerült ezen a valamennyire túllépnem.
Rita te egy látnok vagy. Nagyon jók a meglátásaid ;)

Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.10. 01:36:16

@El Topo (Sgt. Elias): "Egyébként a férfiaknak is szükségük van néha lelkiszemetesre."
Hajjaj, de mennyire. Volt egy-két jó haverom, akivel egymásnak szemeteltünk.
Úgy gondolom, hogy más a néha-néha elsírom a bánatom kategória, mint az a mindkét nemben előforduló siránkozó borzalom, akikre megszületett az a mondás, hogy aki rí, attól el kell venni.
Nekem párkapcsolatban volt szerencsém egy ilyen siránkozósat huzamosabb ideig kebelemre ölelni... Egy amúgy sikeres ember, aki a mindennapokban keményen harcolt, iszonyú volt egy idő után. Tudom-tudom, hülye voltam, de engem használt arra, hogy kiegyenesedjen. Én meg ilyen kis anyáskodó, jajszegény, hát milyen nehéz neki, kinek öntse ki a szívét, ha nem nekem... Egy idő után az kezdett engem zavarni, hogyha volt egy-egy dolog, ami nekem okozott nehézséget, akkor két-három mondat után visszakanyarodott a saját nyügeire. Ami az én bajom, hogy nehezen mondok nemet, nem akarok megbántani senkit, de már nem bírtam, teljesen lemerültem. Aztán érdekes módon már nem én voltam az, akiről mindig is álmodott :)
Azt hiszem, ez nemcsak a Berne-féle játszmázás, hanem az energiavámpír esete is.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.17. 15:42:24

Ha valaki azt képzeli, hogy NEKEM panaszkodhat, igen gyorsan (és durván) ráébresztem, hogy kurvára nem érdekelnek a mások nyűgei, főleg nem az övé. A "nemvagyokazanyádbazmeg" rendszerint elhangzik.

sorica123 (törölt) 2010.08.18. 10:46:54

@Donna Anna: téged ugyan senki és semmi. Akkor hogy az istenbe tanultál meg beszélni meg írni...? Az bezzeg érdekelt, mi? Hogy a te hangocskádat faszául hallja mindenki.

Brigita Homonic 2016.10.11. 14:33:29

Mindenesetre kiváncsi lennék, hogy ezek az emberek mikor nőnek már fel.
Nem is lenne semmi gond, ha az egész annyiból állna hogy kikérik a tanácsodat, amit aztán legalább figyelembe is vesznek. De ez talán már túl szép lenne.
Az viszont, hogy néhány ember a legapróbb dolgokon sem tud egyedül dönteni és úgy kezeli a barátnőjét mint egy naplot, hogy a legapróbb sületlenségig mindent elmesél neki az talán már sok. Persze az már nem fontos hogy megkérdezze a másiktól hogy hogy van, mindig ő van az első helyen, természetesen neki vannak a legnagyobb gondjai, és világos hogy a másik élete csak abból áll hogy őt halgassa, és minden de tényleg minden egyes pillanatát nyomon kövesse és kommentálja.
Persze ha igyekszünk ezeket az embereket kiirtani az életünkből mi leszünk a hibásak, ez magától értetődő.
süti beállítások módosítása