HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.03.23. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: A gyermekfoglalkoztató mosolytündér

- Naaagy-naaaaaagy szeretettel köszöntök minden apró-cseprő lurkómanót ezen a napsugaras, gyönnnyörűen szépséges tavaszi délelőttön!! Hogy ityeg a fityeg, balambérok? Jól? Nekem is! Mert naagyon-naagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek veletek, hisz (énekli) ez a nap más, mint a többi, ezt ti is jól tudjátok. A nap is másként kelt fel ma reggel, és színpompázatosan szórja ránk fíínom, meleg sugarait. Érzitek?
- Iiiigeen!
- Naaagyon jó! Az a hózencsúzlis fiúcska is ott, a második sorban, aki épp egy legyecske szárnyát tépegeti ki?
- Iiiigeen!
- Naaagyon jó! Akkor gyorsan be is mutatkoznék nektek: én vagyok a Katus néni, de hívjatok csak Katusnak, Katónak vagy Katkának, mert hát nem vagyok én olyan öreg!

- trillázza Katus, Kató vagy Katka, aki általában valóban nem olyan öreg, de ha ötvenéves lenne sem lehetne róla teljes bizonyossággal megállapítani az életkorát tökélyre fejlesztett camouflage-ának köszönhetően. Ezen camouflage elmaradhatatlan részei a kárómintás vagy pöttyös, színes zokni (lábtyű), hosszabbacska kord szoknya virágmintával, jó kis szellős lenvászon ing, nyakban fityegő eská nyaklánc görög- és sárgadinnye magokból felfűzve, pirospozsgásított arc, úthengerrel rögzített mosoly, a jéghegy csúcsán a pont pedig a kétoldali fonott copfocska.
A mosolytündér két lábon járó szeretetgombóc mind külsejét, mind az élethez való hozzáállását tekintve. Jellemzően dús keblére ölelné az egész világot, holdvilág képén gödröcskék játszadoznak. Immádja az életet, immádja a gyerekeket: kacagásukat, kreativitásukat, ártatlan kis bocicsecsemőségüket.
Harmincévesen elhatározta tehát, hogy sose nő fel, és ehhez tartja is magát. Időszakosan rábízott kis porontyaival együtt futkároz, fogócskáz, kacarász, szaladgász, lelkesedik. És programokat szervez, de nem is akármilyeneket: kreatívat, ééérdekeset, izgiset, amivel le tudja foglalni akár órákra is az átmenetileg sörsátorba húzódott szülőkkel rendelkező gyerkőcöket.

- Nnna. Most, hogy ilyen szépen megismerkedtünk egymással, indul a mandula, kezdődhet a móka-kacagás! Jó lesz?
- Iiiigeen!
- Naaagyon jó! Azt fogjuk csinálni, hogy amit ti akartok, mert itt mindent lehet ám! … Hehhehe, te kis huncut, egyem a szívedet! Nem, sarat nem dugunk fel a játszópajtásunk orrlyukába, hanem ehelyett tudjátok, mit fogunk csinálni?
- Iiiigeen!
- Pont azt, ügyesek vagytok! Tehát akkor lehet gyurmázni meg gyöngyöt fűzögetni, sőőőt, még nyomdázni is fogunk krumplival, sőőőt, festhettek is az ujjacskátokkal! De ami a legsőtebb, hogy ott üldögél egy kedves-aranyos néni, aki annyira kedves-aranyos, hogy kifesti a pofikátokat. Szeretnétek Voldemort bácsi lenni?
- Iiiigeen!
- Háhháhá! Ez beugratós kérdés volt, mert a Voldemort bácsit nem szeretjük, olyat nem is festünk ám. Ehelyett viszont katicák, mackók vagy pillangók lesztek. Jó lesz-e?
- Igen.
- Naa, kicsinykét lelkesebben! Nem hallom azt az igent!
- Iiiigeen!
- Így már sokkal-sokkal jobb. Tessék, kiosztom a gyurmát, aztán szép ügyesen dolgozzatok vele, hadd legyen rátok büszke anyuka-apuka.
Örömmel látom, hogy jó sokan szeretnétek gyurmázni. Jajjaj, de sokan. Na, ez elfogyott.
Nem mondod, hogy te is gyurmázni akartál? Nem hiszem, nem olyan kislánynak tűnsz te. Hanem sokkal inkább olyannak, aki egy széép, színes láncocskát szeretne fűzni gyöngyből! Ejnye, olyan szavakat nem használunk, hogy „szart”. Naa, ha elkezdesz sírni, én is nagyon-nagyon szomorú leszek, és lehet, hogy még a napocska is eltűnik bánatában, és ha eltűnik, a kismadárkák a fészekben dideregni fognak, fázósan bújnak össze, majd megfagynak. Hát nem jobb ehelyett gyöngyöt fűzni?
Jó, akkor már adom is a piros meg a kék meg a zöld meg a bármelyik gyöngyöcskét, mert itt bármit lehet csinálni!

A mosolytündér egyfajta kreatív polihisztor: zene iránti fogékonysága már kiskorában megmutatkozott, a legkülönfélébb hangszereken játszik, melyek még inkább feldobják az amúgy is rendkívül jó hangulatot. Tangóharmonikázik, gitározik, cintányérozik, triangulumozik, sőt, saját bevallása szerint még az Eustach-féle kürtön is tud játszani.
A gyurmaigluk elkészülte után alkalmi zenekart verbuvál, énekeket tanít meg a maszatos, de lelkes kiskölköknek.

- Miután ilyen nagyon ügyesek voltatok, és mindenki szépeket csinált, tanulni fogunk egy dalocskát. Elhoztam magammal Pirikét, a gitáromat, aki majd segít nekünk, hogy szép ügyesen énekeljünk. Szia Pirike, üdvözöld a gyerkőcöket! Plimm.
Úgy látom, Pirike is egyből megkedvelt benneteket, úgyhogy nosza rajta telepedjetek körém a fűbe, és figyeljetek. Szájadat betedd, s nyisd ki füledet, nyisd ki ezt a kiskaput.
Először eléneklem egyben a dalocskát, utána pedig soronként tanuljuk meg. Aki a legügyesebb lesz, megkapja a cintányért, és kedvére püfölheti, mert itt mindent szabad.

Á-bé-cé-déééé, rajtam kezdéé,
Anagy bölcsességet,
Anagy eszességet,
Ábécédéééé, rajtam kezdéé.
Enn-ó-pé-kúúúú, a nagy torkúú,
Mind megisszaa bort,
Vígan rúgjaa port,
Enn-ó-pé-kúúúú, a nagy torkúú.
Iksz-ipszilóón, most ne sírjóón,
Sőtinkább vigadjon,
Búna kuta tadjon,
Iksz-ipszilóón, most ne sírjóóóóóón.

Ugye hogy milyen jópofa volt? Akkor most soronként együtt: ábécédé, rajtamkezdé. Nagyon jó, csak így tovább!! Anagybölcsességet. Kitűnő! Vá-vá-várjunk. Piros pólós fiúcska ne a Boci-boci tarkát énekeld, mert azt már mindenki ismeri. Tessék szépen jó kisfiúnak lenni és velünk együttműködni, mert nem lesz cintányérozás, irgum-burgum.
És igen, közben körünkbe érkezett egy apuka is, akit sok szeretettel üdvözlünk. Csak nem kell máris elvinnie Bazsikát? Ó, de szomorú. De ha már itt van, megkérjük, hogy cintányérozzon, kedves apuka, mert ugye mindenki nagyon-nagyon örülne neki?
- Iiiigeen!

A kedves apuka pedig tényleg beáll, tényleg cintányérozik, és megfogadja, hogy legközelebb nem esik bele a csapdába, okosabb lesz stb. VAGY itt helyben lenyomja a gitárt a mosolytündér torkán. Végül mégis inkább az első verziónál marad, mert úriember, és mint ilyen, nem alkalmaz feleslegesen erőszakot, pláne hölgyekkel szemben nem. De azért csak meg kéne várni ezt a nőt a parkolóban… Nem.
Az önfeledt cintányérozást a mosolytündér legszélesebb mosolyával és egy mézes negróval köszöni meg az apának, aki félszeg mosollyal elfogadja a jutalmat, felkapja a gyereket, és Carl Lewisként besvungol vele a családi autóba.

Ám mint minden jónak, egyszer a gyermekfoglalkozásnak is vége szakad, a mosolytündér búcsúzni kényszerül.

- Lement a nap, ütött hát az óra; nincs másra idő, csak egy búcsúszóra. Emlékezzetek rám jó szívvel; Katusra, kinek minden verse rímel.
Remélem nagyon-nagyon jól éreztétek magatokat, mert én nagyon-nagyon jól éreztem magam veletek! Na, indulandusz-lódulandusz, a zebránál mindig nézzetek körül, lefekvés előtt pedig tessék fogat mosni. Szevasz tavasz és szióka-mióka mindenkinek! Jók legyetek!

Majd miután az utolsó gyerkőc is eltűnik a látóhatáron, a vidám mosolytündér nagyot sóhajtva belepakolja bőröndjébe a kellékeit, végigsimítja és vállára akasztja Pirikét, a gitárt, majd felkeresi a főszervezőt, akinek kurvára szét fogja rúgni a seggét, ha megint egy ezressel átbassza, mint a múltkor.

 

 

(A felvetést és az ötletet köszönöm kIárának!)
 

91 komment

Címkék: nők mosolytündér


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr871859399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GAbica 2010.03.23. 09:10:02

Volt egy barátnőm. És tényleg Kata volt. És róla szól a poszt. 12 éves korától táboroztatott gyerekeket, innen indult a karrierje. Mikor pár éve utoljára összefutottunk, éppen loholt, mert várták a "lurkók".

Ernoke 2010.03.23. 09:28:23

Katkának sok szeretettel ajánlanám figyelmébe az ártatlan kis bocicsecsemők valódi lelkivilágáról szóló Legyek Ura című könyvet.:D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.23. 09:55:27

Atyagatya.
Mikor az elso lanyom megszuletett, hasonlokepp beszelgettem vele egyebkent, aztan ezt a tundibundiseget szerencsere ut kozben elhagytuk.
Aztan a masodik lanyomnak az egyik ovonenije volt hasonlo, de erdekes modon sosem az _jott le_, hogy o mennyire szereti a gyerekeket, hanem az, hogy kisse retardalt szegeny. Nem is o volt a gyerek kedvence, hanem Piri neni, a kozepkoru, szigoru, de jo fej (es nem ungyumbungyumozo) ovono.

Szalacsi_Dezső 2010.03.23. 10:20:12

"Ejnye, olyan szavakat nem használunk, hogy „szart”.
Pedig de!
"De azért csak meg kéne várni ezt a nőt a parkolóban…"
És ott lenyomni a torkán vmit?
hehehe :-)

greggrant 2010.03.23. 10:20:56

pont ilyen, Katus nevezetű üngyümbüngyüm-lánykát ismerek én is. vagy múlt idő inkább...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.23. 10:29:31

@Ernoke:

Lehet hogy fel is vágná a kis édes erecskéit tőle.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.23. 10:37:19

nah, én ezt sokkal rosszabbul írtam meg anno:)

"A kis Mírjám szépen gyarapszik. Az a normann tehén, akit dajkájául fogadtam, híven eteti, s leghatározottabb tiltásom ellenére ma petite poule mouillée-nek nevezi. Miért hiszik a gyermeket, csupán mert kicsi, szellemileg visszamaradottnak?

Brunette-em konkrétan sírva fakadt."

A poszta nagyon ott van, jellemzően a Katika etnolány is, ugye... jobbik esetben amúgy két kör tömény után igen perverz kis tündérkévé avanzsál, hála a nemzeti öntudatnak, mely a pálinka visszautasítását főbűnként kezeli:)

mocc 2010.03.23. 10:54:59

Pirike a gitár bemutatásánál nyerítve felröhögtem. Nem ismerek ilyeneket. Vagyis hasonlót igen, csak ő sokkal bolondabb, viszont normálisan beszél a gyerekekkel.

pPanni 2010.03.23. 11:41:48

A gyerekeket a zeniten katapult segítségével küldik ki? Vagy ez valami jóféle szleng, amit nem ismerek?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.23. 11:49:26

@pPanni: Igen, katapult segítségével. Ez egy újfajta kreatív búcsújáték. De a _félreértések elkerülése végett_ átjavítottam.

Szalacsi_Dezső 2010.03.23. 12:39:48

@HRita: Én eddig egy kreatív búcsújátékot ismertem:
A SzentJános pohár! :-))

kisebbik rokk 2010.03.23. 12:53:13

Ezeknek a mosolytündérkéknek nincs pedagógiai végzettsége, ugye? :) Csak simán _szeretik a gyerekeket_, akik ezt _ösztönösen megérzik rajtuk_.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.23. 13:07:59

@kisebbik rokk:

Dede! Ezek jórészt a Bembe jártak ám. Ott sajátították el a furulya helyes kezelését.

váj mí 2010.03.23. 15:14:22

Jézusoooom .. én ebből, egyet ismerek .. jóvanna.. másfelet ..
Az első néprajzi vonulattal meg babócákkal is kiegészül, a második csak "simán" óvónéni, bár ennyire nem gügyög, de szokott...
Rémálom ...

vincere 2010.03.23. 15:20:14

broááááááf
hú Rita, ezt még végigolvasni sem kis teljesítmény, milyen lehetett megírni?!
aztakurva

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.03.23. 15:55:54

"Á-bé-cé-déééé, rajtam kezdéé..."

ÁÁÁÁ, ezer éve nem hallottam ezt a dalt! De most egyből megvolt a dallam is. Köszönöm az élményt, meg a bejegyzést is, megint zseniális lett, nincs is jobb érzés, mint másfél hónap szünet után egy szép nyugodt délutánon visszatérni ide, és elolvasni legalább tíz új bejegyzést!

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.23. 16:10:22

EZ odabasz.

Bátyámék is teljes odaadással hurcimbálják a gyereket az ilyen heppeningekre, aztán küldenek MMS-t a kifestett arcú gyerekről. Lesírt tigrisarc, megvan? :)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.23. 16:16:34

@váj mí: áhhh, ne hidd. Csak egyszer minden buli véget ér, és haza kell menni...

Erzsebet 2010.03.23. 16:20:01

Lakástakarék pénztárnál dolgoztam, amikor volt két ilyen típusú kolléganőm. Eredeti szakmájuk óvónő és dajka volt. 40 feletti asszony létükre gyerek módra játszottak, kényeskedtek, hisztiztek. Ezt még a dedósoknál is utálom. Rém idegesítőek voltak. Ez a Kata hasonlít a női bohócokra, azok sem tetszettek nekem. Létezik olyan szolgáltatás, hogy gyerekzsúrokra Hófehérkének öltözött csajt lehet bérelni.

váj mí 2010.03.23. 16:27:36

@Krisztinca: Hát lehet, d én gyerekkoromban baszottul utáltam az ilyesmiket .. mármint, amikre emlékszem ;)

váj mí 2010.03.23. 16:28:33

@Erzsebet: MegPiroskának ... 40-enen felülit ;)

kIára 2010.03.23. 16:28:52

Jó lett :)
Tudtam, hogy az inspiráló szöveg kihozza belőled az álla…, izé a tündé…, akarom mondani a maximumot.

Erzsebet 2010.03.23. 16:35:25

@váj mi: Igazad van. Láttam én már ilyet. Fiam óvodai jelmez bálján egy nyugdíjas konyhás néni Piroska jelmezbe öltözött. Pettyes mini szoknya is volt rajta, de neki jól állt a hülyeség. A dadus kolléganőm civilben is előszeretettel viselt rövid nadrágot és sildes sapkát.

lunatikk 2010.03.23. 16:41:11

HRita, ez pazar, gratulálok :)

Ez ugrott be: "jaj de szép virágok vannak a réten. Peti, ne nézz ilyen mérgesen. Tomi, ne beszélj csúnyán a réten. Kata, ne büfögj olyan hangosan."

("-Szeretnétek Voldemort bácsi lenni? - Iiigeen! :-D :-D)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.23. 17:05:58

@kisebbik rokk:

Milyen Bem, milyen Bem?
Bem Józsefről elnevezett óvónőképző szakközépiskola és tyúknevelde. A Ludovika.

kIára 2010.03.23. 18:12:32

Az különösen szórakoztató/idegesítő, mikor a Mosolytündér bio-gps rossz helyszínre és társaságba vezérli őket, de nem működik a helyzetfelismerő radar és a jól bevált rutinnal amúgy normális vagy leszarom embereket arra kényszerít, hogy tojást fessenek és közben a nyusziról daloljanak.
Egyszer kerültem egy hasonló helyzetbe, amikor hirtelen azon kaptam magam hogy gyertyát öntök és lassan tudatosult bennem, hogy képtelen leszek szabadulni. Rettenetes.

Az is szép, amikor túrázáson ’lelki társra lel’ a gitártabulatúra-boyban és alkonyatkor ’ropogó tábortűz mellett’ ’vidám dalokkal’ riasztjuk a mókusokat. A szépen betervezett szabadtéri- és/vagy sátorkufircnak meg lőttek.

sorica123 (törölt) 2010.03.23. 18:24:56

@Ernoke: na ez a modorhegy másik oldala. Az embergyerek nem rajzolt tündibündi lény és nem istenverése, hanem embergyerek.
@Erzsebet: egyesek szerint eleve a humor nem nőies. Engem csak az erőltetettség taszít, amikor valaki 'elvesen' szól rá még a negyvenes kollégára is, hogy szépen beszéljen, meg édeskedik akkor is, ha egyszerűen semmit nem kéne reagálnia és kész.

váj mí 2010.03.23. 18:25:05

@Erzsebet: Höhöhö .. én is tapasztalatból mondom itt a tutit ;).
Bár az én tapasztalataim szerint nem egyértelműen volt mókás .. viszont röhögni, no, azt lehetett rajta ;)

kIára 2010.03.23. 18:33:08

Pocak Pannáról se feledkezzünk meg:

napirajz.hu/archives/2007/02/16/KI_VAN_ITT/

A deviancia valamennyi formája már a kisklárát is gecire taszította.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.23. 19:06:02

@kIára:

Ezt nem tudom átérezni. Az én dugásomat még sosem gitározták szét, fordítva már előfordult. Érted hogy mondom.

bajor gizella 2010.03.23. 20:01:31

dombóvári vanda is így nyomja az rtl klubbon reggelente. egy aprócska hibával. ő elviekben felnőttekhez beszél.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.23. 20:30:08

@vincere: Én nagyon jól szórakoztam írás közben :D

@Szigi.: Észre is vettem, hogy nem jártál itt egy ideje :) De nem mondod, hogy másfél hónap alatt csak 10 új bejegyzés lett? Szörnyű.

@kIára: @lunatikk: Köszönöm. Ez a típus annyira idegesítő, hogy nem is tudtam volna máshogy megírni :)

farkasokkal tancolo 2010.03.23. 22:36:34

Francba, de jót röhögtem! :-)
"Bemutatom Pirikét, a gitáromat" - ez kész!

Hálistennek mi nem estünk bele ilyen csapdába, hogy ilyesfajta léleknemesítő akármikre cipeljük a gyereket, ha meg egyszer kifesti valaki az arcát dínóra vagy tigrisre, letöröm a kezét.

Viszont tényleg vannak ilyen nők... nekem volt egy 140 kilós kolléganőm pl. aki vékony hangon csicseregve beszélt. Nem azért, mert csak így tudott beszélni, hanem anno mikor még sudár volt és babaarcú, úgy szokta meg, hogy ez bejön a férfiaknak. Aztán lett valami hormonzavara, és nem bírt erről leszokni. Réééémes volt!

Ja és a bohócokat is útálom, Kamillát a bohóclányt méginkább.

lárvalányhaj 2010.03.23. 22:45:22

@kIára:

Én pont ilyen gyerek voltam, mint a Kisszandi :D
Most meg ilyen felnőtt vagyok, csak sajnos most már nem küldhetem el az embereket olyan lazán a kurva anyjukba. :(

lárvalányhaj 2010.03.23. 22:46:11

@kIára:

miért ne lehetne attól dugni, h vki kint gitározik?

kIára 2010.03.23. 23:55:53

@lárvalányhaj:
Nem azért nem lehet dugni, mert szétgitározzák, hanem azért nem, mert ott KELL! velük együtt énekelni. Különben Mosolytündér szoomooorúú lesz.

<kihúz>És nem mondhatom a társaságnak, hogy "na, gyerekek én elmegyek a f*szba ti meg húzzatok a p**ába".</kihúz>

Ernoke 2010.03.24. 09:27:28

@sorica123: embergyerek, aki megfelelő irányítás és példamutatás nélkül (nem diktatúrát jelent ez természetesen) nagyon gyorsan képes kisfarkassá változni. brutális dolgokat láttam (és sajnos szenvedtem el) kortársaimtól gyerekkoromban, hogyha belegondolok, kb. ahhoz lehetett hasonló, amit egy felnőtt börtönben kap, és ez mindennapos volt. ezért idegesít a Katkák hamis világképe, ami alkalmatlan arra, h egy gyerekkel megértesse és internalizálja (modordíj:D) az emberséges, "civilizált" viselkedés szabályait.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.24. 09:43:36

@Ernoke:

Bizony. Én néha nagyon keserülöm, hogy a fiaim kissé... Khmmm. túlságosan is jóknak lettek nevelve.

Ernoke 2010.03.24. 10:14:52

@El Topo (Sgt. Elias): szerintem jól tetted, ha mindenki így cselekedne, nem lenne miről beszélni. belőlük lesznek elégedett, egészséges lelkű emberek, mondjuk ennek tényleg ára van gyerekkorban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.24. 10:25:14

@Ernoke:

Meg én tudnék néha sírni, mikor hallom, hogy szivatják őket az iskolában-óvodában a kis vadállat gecik. Néha legszívesebben bemennék és lerugdosnám őket a gecibe.
Mondjuk az igaz, hogy volt már olyan, hogy ha nem is tettlegesen, de nézéssel fenyítettem már be tetvedék kis kölköt úgy, hogy behugyozott.

Szalacsi_Dezső 2010.03.24. 10:46:31

@El Topo (Sgt. Elias): Egy képet erről ha lehetne.
Dezső
(egy gyakorló apuka)

mocc 2010.03.24. 11:54:18

@kIára: Mért nem mondhatod sátorozáskor a társaságnak, hogy húzzanak a picsába mert te dugni szeretnél a sátorban? Szerintem ez simán vállalható. Pláne, ha ezzel szétverhető a tábortűz mellett gitárosfiúval közösen éneklés. Mondjuk engem nem lehetne ilyesmire kényszeríteni, annyit inni meg nem hiszem, hogy tudok, hogy önszántamból gitárosfiúval trallalázzak. Max. szétverem a gitárját. Vagy elégetem. Vagy...

Caddy 2010.03.24. 12:01:50

Ha ebből kéne élnem, lehet én is ilyen lennék.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.03.24. 14:08:37

@kIára: "Különben Mosolytündér szoomooorúú lesz. "

"Ettől leszek én olyan búúúúúúúúúús panda" :D

kIára 2010.03.24. 14:16:50

@Szalacsi_Dezső: @El Topo (Sgt. Elias):
Én a síró El Topo-ról kérnék képet. Még be is keretezném.

@mocc:
Ha csak gitárboy lenne vagy csak mosolytündér akkor még elmegy. De ketten vannak + ott a csoportnyomás. Na mindegy.

(Amúgy azt hiszem, hogy mikor jobb program híján látványosan kufircolni szeretnék, akkor Mosolytündér azért akadályoz meg ebben ’kedves unszolással’, mert hiába a közös dal, meg ritmus, a gitárboy (ha tehetné) is klárát választaná/sunázná :) )

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.24. 14:52:38

@kIára:

Jaaaa, hogy gitárboy az alany!

Rossz hírem van! Gitárboyt a mosolytündér fogja magára teperni, egy játékos feladat keretében.:)

kIára 2010.03.24. 15:15:24

@El Topo (Sgt. Elias):
Felőlem. Csapassák ezerrel.
Legalább addig is szünetel a nótamóka.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.24. 15:21:49

@kIára:

Az a baj, hogy szigorúan nótamóka után fogja.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.24. 16:24:08

@farkasokkal tancolo: hozzáteszem, Pirikén, a gitáron alapszerkó Lilike, a kápó, mer' anélkül nem tud a kiskisasszony hangnemet váltani:)

venuswoman · http://sorozatdara.blog.hu 2010.03.24. 16:37:10

ááá annyira tipikus volt h majdnem elsírtam magam :DDD

noirp 2010.03.24. 17:10:00

Jónás Rita, RTL, Kölyökklub. Rá emlékeztek? No, ő volt ilyen.

nyílméregbéka 2010.03.24. 19:48:24

Viszketni kezdtem ettől a poszttól!! Juuuuuj...
@noirp: nekem meg a Vacka Rádió jutott róla eszembe. Másik juuuuuuuuj! :-(

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.03.25. 01:08:52

Bármennyit fizetek az ilyen Mosolytündéreknek, a világ leghasznosabb emberei. Ha valaki pár órára leveszi a gyereknevelés terheit rólam, még Apuka is leszek, és beállok a végén cintányérozni. Ha igazi ember volt a poszt mintája, kell a száma.

A cikizők meg nem gyerekesek, az látszik, a gyerek kemény dolog, kommentet se írhattok, ha nincs bébiszitter, csak éjjel. Na én mikor írok?

GAbica 2010.03.25. 06:28:50

@Levéltáros: Bár nem sajátjaim, de két gyerek nevelésében mondjuk részt veszek. Este nyolc, legkésőbb kilenc után akkor is kommentezhetek, ha velünk vannak, mert onnan alszanak, nem hajnalig vannak fent, vicces is lenne reggel felkelteni őket óvoda/iskola miatt. Van különbség bébiszitter és bébiszitter között is. Egyébként ahol pedig szerencsés a helyzet, ott vannak családtagok, akik szükség esetén beszállnak. Ha nem, akkor sem adnám Mosolytündér kezére őket, ha kényszerítenének. Van nagyon sok, nagyon jó gyerekgondozó, de azok nem ilyenek.

Jege 2010.03.25. 08:49:51

Szüzesség _rovat_

Pirikétől, amikor valaki egyszer mégis megvárta őket a parkolóban.

kisebbik rokk 2010.03.25. 10:11:58

@El Topo (Sgt. Elias): Ó! A műveletlen mindenemet. De így már beugrik persze (aha).

@noirp: Jónás Rita! Tényleg! Ő viszont olyan őszintétlenül, olyan erőltetett vigyorral szerette a gyerekeket, hogy a szemeim előtt lebegett, ahogy a forgatási szünetekben rabszolgaként ugráltatja őket, morog rájuk, és "kis pondrók"-nak nevezi őket.

noirp 2010.03.25. 11:53:31

@El Topo (Sgt. Elias): Na azt a nézést én is eltanulnám szívesen.

noirp 2010.03.25. 11:54:56

@nyílméregbéka: a vacka nekem is eszembe jutott, csak igyekeztem elhessegetni...remélem, h a legközelebbi rádióelnök-választás után vége lesz...

noirp 2010.03.25. 12:02:45

Ja! A tündérkének megtekintésre javallnám még a Precious c. filmet, olvasásra ameg az alapnovellát: mi is lesz a tündibündi lurkókból aranyos szüleik segítségével.

Megj.: a gyerek a legdurvább állatfajta tud lenni kirekesztésben. Bármiben különbözöl az átlagtól (anyajegy van az arcodon, sántítasz, szemüveges vagy stb), indul is a banzáj. Szülők el se hinnék, h az ő rózsás arcú kis tündérkéjük mekkora gennyömleny lehet az írás-és a rajzóra között :P
Tapasztalatból mondom, évekig voltam Bénaláb/Diszkóláb. Egyem a kis szivecskéjüket kanállal.

noirp 2010.03.25. 12:05:57

Az Eustach-kürtön való játszás meg csak most esett le! Rettenetes :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.25. 14:36:19

@Jege: Gondolkodtam azon, hogy beleírjam-e a Mosolytündér magánéleti _vonatkozásait_, de úgy döntöttem, a _Nyájas Olvasók_ fantáziájára bízom. És lám.

@noirp: Végre, hogy valakinek leesett, erre vártam már mióta :D

noirp 2010.03.25. 14:48:47

@HRita: A magánéleti vonatkozásokat egy külön posztba kérjük!
A mö-betűs testvérblogon úgyis éppen folyik az orcapirítás. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.25. 16:10:16

@noirp:

Vannak bizonyos helyek, ahol kimondottan tanítják ezt a nézést. Komolyan.

nyílméregbéka 2010.03.25. 19:56:24

@El Topo (Sgt. Elias): én egyszer a puszta tekintetemmel megijesztettem egy kétméteres, kopasz cipészt. Rosszul csinálta meg a cipőm sarkát.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.25. 22:32:29

@nyílméregbéka:

Kemény vagy, mint a Rolling Stones!:D

kIára 2010.03.25. 22:46:02

@nyílméregbéka: @El Topo (Sgt. Elias):
Én egyszer a puszta tekintetemmel… á, nem mesélhetem el; lehet, hogy gyerekek is olvassák.

vincere 2010.03.26. 10:25:26

@nyílméregbéka: az semmi! nekem egyszer régen lenyúlták a pénztárcámat a 7-es buszon. észrevettem, h. valami nem stimmel, és biztos voltam benne, melyik kedves utastársam volt. "ránéztem", és közöltem vele, h. adja vissza. visszaadta :))

csakis a nézésem lehetett, hiszem kb. 23 éves, 47 kilós kis bőcsészlány voltam :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.26. 10:29:09

_Énreám_ viszont ne nézzetek szigorúan, bár már megint el vagyok maradva a posztírással. Vasárnap vagy inkább hétfő reggel várható egy újabb _eresztés_.

oriza triznyák 2010.03.26. 11:50:58

Jajj, ezt nézzétek meg. Nem tudom, ki csinálta, de úgy látom, jó sokan benyalták

iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=11563623

noirp 2010.03.26. 12:47:39

@El Topo (Sgt. Elias): Tipp: ha nem népség, akkor katonaság, de ott se az alapképzés része.
hülye-e vagyok?

Mr. Homn 2010.03.26. 12:49:42

fenyítéshez, sírásríváshoz nekem néznem se kell, elég ha megjelenek :))
zenebona, Mosolytündér sosem akadályozott a kufircolásban. (lehet azért mert általában én voltam a gitárboy, és akkor ért véget a mjúzik amikor úgy gondoltam már kufirctime van. :)

GAbica 2010.03.26. 14:54:57

@Mr. Homn: Mert mintha olyan ijesztő lennél :)

Erzsebet 2010.03.28. 16:15:10

Egy volt iskolatársnőm is felcsapott női bohócnak. Civilben tanítónő. Egy újságban látom, hogy piros, kantáros nadrágban gyerekeknek énekel. Annak idején eminens úttörő volt. Egy Ki mit tudon aMirza c. verset szavalta el. Ráragadt a Mirza becenév.

2010.03.29. 00:08:55

@kIára:
"Nem azért nem lehet dugni, mert szétgitározzák, hanem azért nem, mert ott KELL! velük együtt énekelni."

Szart. :)

2010.03.29. 00:10:36

@kIára:

Csak nem arra célzol, hogy neked is "tutajos" szemeid vannak?

GAbica 2010.03.29. 10:22:48

@HRita: Hol az az eresztés? Tűkön ülve vártam. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.29. 10:48:04

@GAbica: 90 dolgozat kijavítása lett belőle :( Annak a statisztikáját mondjuk felrakhatnám posztba, de az meg kit érdekel :) inkább nekiállok, és írok valami izgalmasabbat :)

GAbica 2010.03.29. 11:33:39

@HRita: Minket minden érdekel, ami tőled jön :)
De várok türelemmel. :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.29. 13:36:17

nekem is van még 70 kijavítatlan dolgozatom, és lassan lejár a 15 munkanap:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.29. 15:21:39

@GAbica: Na, ezt a kedves kommentet és a türelmet egy poszttal hálálom meg, melyet holnap reggel 9-kor vehetsz át a megadott címen :D

@vészmadár (pica pica): Sorstárs :) Mindig ezek az alig betartható határidők, borzalom :)

csokidrazsé 2010.03.29. 18:01:53

"úthengerrel rögzített mosoly" igeeeeeeen!
@Levéltáros:
van kölök, éppen alszik, ezért tudok kommentelni, idáig üvöltött egész nap, mert volt merszem eltávolodni néha a látómezejéből (szeparációs szorongás a szakszó rá, modorosan SZEPISZORI :)), de egy ilyen mosolytündér kezébe nem adnám...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.29. 18:35:07

Éés éljen, éljen, már 100 rajongója van a blognak, hú, de örülök :))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.29. 18:45:53

@HRita: én azt szoktam csinálni, hogy ha kicsúszok belőle, és valamelyik gyermek szóvá teszi, hogy nem kell kérnie a jegyet, akkor természetesen megteheti, és azt játszuk azon az órán, hogy a házirend MINDEN pontját elkezdjük betartani, amitől eddig eltekintettem:)

Ver Sacrum 2010.03.30. 08:00:29

Nagyon jó! Háttérzenének különösen ajánlhatom Eustach kürtversenyét :D

2010.04.20. 14:33:39

Szeressük az ilyet...:) De ismerek még egy-két állatfajtát, akire nem bíznám a gyerekem, pl. az iq-fighter picsa, aki azért szeretne óvónő lenni, mert az a rózsaszín rucis kislány meg az göndör "kispasi" "olllyan éédes" és mert csak oda vették fel...

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.07. 01:24:21

Én Voldmort bácsi akarok lenni...

Mai gyerekek amúgy is a gonosznak drukkolnak.
süti beállítások módosítása