HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.03.30. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: A tudatlan tucatnő

A tudatlan tucatnő nem okos, nagyon nem okos, de ki nem szarja le, mert az Erzsike - aki múltkor elég jól elküldte a picsába a Roland kurváját a Mónikában - se okos, azt’ mégis szerepel a tévében. A tudatlan tucatnő nem ügyel környezete tisztaságára, de az is ki a faszt érdekel, mer’ úgyis tele van szeméttel minden, azt’ úgyse szedi fel senki. Hát ő se fogja, meg már amúgy is van ott egy csomó, és nem azért ment általános után ruhaipariba, hogy szemetet szedjen.

Az ilyen napi apró bosszúságokat leszámítva a tudatlan tucatnő élete nem annyira rossz, sőt, inkább jó, mert faszán elvan, csak ne basztassák tudományos hülyeségekkel meg sznobkodással, hogy környezetszennyezés meg kulturális bigyók, mert az ilyenek eltartott ujjal isszák a teát meg barnacukrot raknak bele, pedig az kurvára drága, és nem is éri meg.
Az ő élete kitaposott – mondhatni determinált - ösvényen halad, melyről nem akar letérni, de amúgy sem tudna hova, mert ott, a nagy ismeretlenben már ilyen gáz dolgok is vannak, mint tudatosság, logikus gondolkodás és felelősségérzet, az pedig nem az ő világa.

Reggelente a Barátok közt főcímzenéjére ébred, az új napot egy csipás szemű kurvaélettel köszönti, majd a józsefvárosi piacon csípett Made in China márkájú hálóingéből átvedlik az elmenősbe: magára kapja kedvenc Dolge&Cabbana tigriscsíkos felsőjét trendi Sexy girl ezüst felirattal, belepréseli az enyhén kőmosott csípőfariba testmozgást soha nem tapasztalt valagát, végül pedig az 50% pamutot is tartalmazó sportzoknira húzza tűsarkú, strasszos-csatos fekete csizijét.
Aztán sminkel: bőréhez képest két árnyalattal sötétebb folyékony alapozót ken fel, mert attól úgy néz ki, mintha szoliba járna; szemfestéket is használ, mely minőségét tekintve mindegy, milyen, csak olcsó és glitteres legyen, mert az szépen csillog. Fél óra múlva már csak a külső szemzugban glitterol túrós textúrát képezve, de nem baj, faszán néz ki úgy is. Szempilláját három részre sodorja a spilárral, mely ugyancsak fél óra múlva vakolatként kezd peregni róla, de nem baj, faszán néz ki úgy is.
Egykor sötétbarna, majd erősen szőkített, immáron sárga árnyalatot felvevő és 5 centiméter lenövést produkáló frizuráját színjátszós rózsaszín krokodilcsattal tűzi fel, mely ugyancsak fél óra múlva akasztott emberként himbálózik valahol a nyakszirt táján, ami érthetetlen, mert mindig alaposan bebetonozza hajlakkal. De nem baj, mert faszán néz ki úgy is.
Geronazzóra rúzsozott narancssárga szájával, hulahopp-karika fülbevalójával és illatcsaládját tekintve ecetbe áztatott naftalinos gyöngyvirág bukét árasztó kölnivel az aurájában kilép az albiból, s a csatamező felé veszi az irányt.
A metróaluljáróban hősiesen megküzd a napi infókért, sebtiben átfutja a lapot, de az érdemi részeket estére tartogatja, hogy majd nyugiban olvasgathassa a Jóban-rosszban alatt. A metrózással töltött idő elütése végett keresztrejtvényt fejt, melyet rövid időn belül felad, mert mér’ kell mindig ilyen kurva nehezet rakni bele. Inkább egyik utastársa Blikkjét sasolja jobbra (VV Anikónak sokkal jobban állt a szőke) vagy egy másik Napi Ászát balra (Zámbó Jimmy fia koncertet ad – el kéne menni).
Leszállás előtt mackós-cicás-nyuszis himblimbikkel teleaggatott fekete lakk rityijébe süllyeszti az újságot, majd a dolgozó felé veszi az irányt.
Hogy a dolgozóban mit csinál egész nap, azt még ő maga sem tudja igazán, mindenesetre kap érte lóvét, ami olyan kevés, hogy kitörölheti vele a seggét, de legalább eltelik vele a nap.

Hazafelé menet beugrik a Tescóba reggeli italért, tartós toast kenyérért, zsírszegény kakaóporért, instant teáért és Value márkájú mirelit ipari szalonna-tallérért, melyet majd otthon hirtelen kisütve, kecsöppel ízesítve fogyaszt el.

Otthon végre szimultán hódolhat kedvteléseinek: csatos-strasszos csizijét lábáról lerúgva bekapcsolja a beszélgetős show-műsort (nem a Kibeszélőset), ami azért jó, mert izgalmas, és abban mindig történik valami: a Balázsnak kurva jó a haja, a Mónika pedig kedves nő, mert csini göncökbe öltözik. Meg ma mindenképpen meg akarta amúgy is nézni ezt a részt, mert azt olvasta a Blikkben, hogy a Mónika megint terhes, csak nehogy műsor közbe’ kimenjen hányni, mert akkor összeverekszenek a vendégek. Mondjuk az se lenne baj, mert az is érdekes szokott lenni, és másnap legalább elmesélheti a többieknek a sztorit.
Tehát bekapcsolja a tévét, aztán mivel felhasználói szinten ismeri a számítógépet (bekapcsolás-bal klikk-kikapcsolás), azt is elindítja, majd a 60 Herzen rezgő monitort stírölve startlap játékozik, sminkelős játékozik, netes ismerkedést játékozik. A sötétet nem szereti, ezért lámpát gyújt, lehetőleg az összeset és az energiapazarlós fajtájú körtével rendelkezőket, mert úgyse emiatt fognak megdögölni a szibériai tigrisek. És ha igen, akkor is mi van. Így jártak.

A kisütött baromfitermék elfogyasztása után kapkodva elmosogat - mindenképpen folyó vízzel, mert utál a genyában tapicskolni az úszkáló rizsek meg zsírok között -, ugyanis kezdődik a Jóban-rosszban, amit vétek lenne kihagyni, mert nagyon érdekes sorozat. Abban mindig történik valami – ha már vele sose semmi. Leszámítva a tegnapot, mikor 5 percet késett a melóhelyéről, és ezért jól lebaszták. A rohadt életbe.

Politikai hovatartozását tekintve formálható személyiség: örömmel fogadja el a nőnapra osztogatott piros szegfűt, de a narancssárga lufit vagy golyóstollat sem utasítja vissza. Szavazni viszont már nem megy el, mert igazából így se nagyon jó, de úgyse lesz jobb, és a vasárnapját nem fogja ilyen faszságra áldozni, mikor ő ezen a napon plázázni szokott, vagy a Moréba megy egy-két cuccot beszerezni. A More különben is király hely, szinte neki találták ki. Lehet kapni színes mamuszt ötszázér’, meg műanyag koktélpoharat kétszázér’, meg fautánzat delfin dekorációt nyolcötvenér’ (sssz, az mondjuk geci drága), meg hétágú, művirág rózsabimbó csokrot otthonra vagy a Pepi néninek az újközbe négyszázér’, meg háromdarabos, impregnált konyharuhát kétszázötvenér’, ami azért is megérős, mert abból egyet el lehet ajándékozni névnapra.

A tudatlan tucatnő tehát hétvégén sem jár ki a szabadba, mert ott nincs se tévé, se akciós, színes plüssdobókocka (az Iminek a Zsiguliba névnapra). Ha mégis kieszi a fene, csak a Városligetig vagy a Margitszigetig jut el, ahol bokorba húgyozik, Romanticot ordíttat mp3-as mobiljával, chipses zacskóval és csokipapírral dobja fel az egyhangú zöldet: megpróbálja otthonossá varázsolni a helyet. Nem sikerül. A friss levegőtől megfájdul a feje, meg már így is túl sokat mászott, azt’ semmi se látszik, csak a fák meg a fű. Semmi féltékenységi jelenet, hiányos fogazatú, elszánt szereplők, és még a szexi ápolónőt se dugja meg a doki. Mi a szart keres ő itt tulajdonképpen?
Az első busszal hazatér a gazdaságos toast kenyér, italpor és művirágcsokor komfortjába, majd strasszos-csatos csizijét lábáról lerúgva elteszi magát egy újabb kihívásokkal teli napra.

 

 

 

And now for something completely different. It's: Szocio Pata kolléga úr összeeresztette az MLM-est és a Büfészínészt, és még nyerni is lehet vagy mi. Ingyen, baszod! 

236 komment

Címkék: tudatlan tucatnő


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr411877865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terra incognita 2010.03.30. 20:46:19

@Jege: én földön fekvőbe nem rugok. az h mire van pénzed (és ebbe értsd bele a tanuláshoz, kultúrához való családi indíttatást is), nem választás kérdése. allűrökön lehet jókat röhögni, szerintem ez nem az.

bajor gizella 2010.03.30. 20:48:47

alábbi gyors kérdéssorunk alapján Ön is könnyedén megismerheti az ön szürkeségi fokozatát. eredmény a lap alján fordítva olvasható.
1, Mi a kedvenc állata
a, didl mouse
b, imádom a kutyusokat, köztük a yorkit és a westit
c, kutyák macskák lovak
d, most hirtelen egy Bassariscus astutus képe van elöttem a kérdés hallatán.
Szeret ön olvasni?és ha igen mit?
a, cejetek, de nincs időm danim mellett
b, hú nagggyon szeretek olvasni, főleg a vámpirokat csipázom, mer imádok izgulni, de multkor kaptam tesómtó egy kohélót kölcsön, az is fasza volt, főleg a vége.
c, igen, természetesen szeretek, bár kevés időm jut rá. popper és müller a kedvencem, bár most olvastam fejős éva új könyvét, nagyon sok jó mondata volt.
d, goethe faust. eredetiben.
mi az ön kedvenc szabadidős tevékenysége?
a, imádok shoppingolni, bulizgatni
b, hát haverok buli fanta
c, semmi extra, bnők, néha egy-egy buli, tévézek alszok
d, szabadidőmben ógöröggel foglalatoskodom
mi az ön kedvenc ruházati viselete?
a, semmi hihihi
b, csajosan szexi
c, attó függ hova megyek
d, hát az attól függ hogy éppen hova készülődöm, igyekszem alkalomhoz öltözködni.
eredmény:
ha az ön válaszai többnyire a-k akkor ön az átlag alatti kategóriába tartozik, szedje össze magát, és gondolja át hogy tudna átlagossá válni.
ha az ön válaszai többnyire c-d közöttiek akkor ön egy igazi átlag nő. átlagosságában semmi sem ingathatja meg, melyet ön is nagyon jól tud. előre csak így tovább.
ha az ön válaszai általában d-ék akkor sajnos ön az átlag fölötti nők körébe tartozik. kicsit vegyen vissza a tempóból, olvasson kevesebbet, mert a nagy hajtásnak nyögés lesz a vége. kitartás, menni fog.

SOPHIE 2010.03.30. 20:51:40

Nőkről blogot író nő
2. rész
Önvallomás

Fiatal és Okos vagyok, ügyelek a környezetem tisztaságára. Gimnáziumba jártam, utána egyetemet/főiskolát végeztem. Érdeklődöm a kultúra iránt. Imádom a teát és a barnacukrot, logikusan gondolkodom, tudatos, és felelősségteljes
álalmpolgár vagyok. Reggelente a Carmina Burana-ra ébredek (Orff!), és Intimissimi hálóingben végzem a reggeli svédtorna-gyakorlatokat, (jógázni csak minden második nap járok.)
A ruhatáram elegáns és egyszerű, jelszavam: zokni csa 100% pamutból!Smink kizárólag különleges alkalmakkor, akkor is szolidan, visszafogottan, csak minőségi alapanyagokkal! A hajamat nem festem, ékszert nem hordok.
Szeretem a munkámat, nem is munka számomra, hanem hivatás. Tavasztól őszig biciklivel járok dolgozni, télen sajnos rákényszerülök a büdös,zajos, zsúfolt metróra.
A metrózással töltött idő elütése végett(!) színvonalas irodalmi folyóiratokat olvasok, vagy nézegetem a nőket. Lesújtó a véleményem róluk.
Egészségesen étkezem, tvt nem nézek. Sohasem pazarlom az áramot, és, ha lenne pénzem, komoly összegekkel támogatnám a bálnák, az őserdők és egyéb fontos dolgok megmentését.
Politikai nézeteimet önállóan alakítottam ki, mert független a gondolkodásom.

Az valami egészen elképesztő, hogy mennyire izgalmas vagyok én.

mikka 2010.03.30. 20:53:34

ahogy mar fent leirtam..

Magyarorszag es a fejlett jol mukodo demokraciak kozt a kulonbseg a szerzo maga.. Kotekedo fikagep, ezert olyan ez az orszag amilyen

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.30. 20:54:39

@SOPHIE: jójó, de hátulról szereted-e?:) ez az érdekesebb kérdés:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.30. 20:56:00

@mikka: azért vegyük le, hogy ez egy gúnyolódó blog... meg általánosító... ezt szemére vetni azért eléggé mellélövés...

terra incognita 2010.03.30. 20:56:58

@eastern sugar: igen, ezzel egyetértek. világos, h az volt a cél, h azon röhögjünk, h olyan akar lenni, amilyen nem tud.
de nem mindegy h vki kurva okosnak/viccesnek/modernnek akar-e látszani, amikor nem az, vagy nem tudja megfizetni, h olyan legyen, amilyen szeretne. lásd szempillaspirál: nő, hát magára akarja kenni. az, h olyat tud venni, ami lefolyik azonnal, meg csomósodik, az nem igénytelenségből fakad. és nem feltétlenül azért mondja, h jól van az is, mert nem látja a különbséget. (de ha hitelt venne fel, h finanszírozzon egy olyan életformát, amit máshogy nem tud, akkor azért lenne hüje.) nem lehet úgy leélni az életed, h mindig a _magasabb kasztba_ tartozóknak akarsz megfelelni.

bajor gizella 2010.03.30. 21:01:25

ma mindenhol csak a szar van. modoroson is jól mellélőtték a motivation lettert, oda még beszólni sincs miért, úgyse száll ki senki a másik ánuszából egy percre se.
itt ez a belvárosi fiatal elképzli milyen szar lehet átlagosnak lenni téma,
józsi is csak bénázik. nem vagyok megelégedve a teljesítménnyel. megyek megnézek egy epizódot a szomszédokból. ők mindig hozzák a normát.

csokidrazsé 2010.03.30. 21:02:08

@bajor gizella: őőő, nagy baj, ha egyáltalán nem találtam megfelelő válaszokat? Most akkor SÖTÉT vagyok?

Editke nagyon kemény, nem valamelyiktek írja? Ennyire nem lehet ilyen nemistudommitmondjakrá...

terra incognita 2010.03.30. 21:02:18

@SOPHIE: pont ezt a típust szokás itt nagyon csúúúnyán kiröhögni:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.30. 21:04:51

@csokidrazsé: én biztos nem írom, van benne lehetőség, még kinőheti magát BtheBest színtűvé, bár az nehéz lesz:) ha eléri azt a szintet, kiteszem őket is az ajánlómba:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.30. 21:05:22

@terra incognita: A poszt esetében nem a röhögtetés volt a cél. Én legalábbis nem nevettem a poszt megírása közben, mégis megírtam, mert létező és gyakori nőtípus - eltúlozva.
Tudjátok: blog jobboldalán fent: "_túlzó_, de ismerős formában."

terra incognita 2010.03.30. 21:07:13

@HRita: basszameg, én meg eddig röhögni jártam ide... vmit elrontottam?:)
nincs azzal semmi baj, h megírtad. világnézeti különbségeink vannak, de asszem ettől még mindketten nyugodtan alszunk:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.30. 21:08:12

@bajor gizella: a legjobb szomszédok-részt gálvölgyi írta, 3 perc, csak a végeszlogenek, ilyenekkel, hogy

"Sosem a gyógyszer rossz, csak a betegek vannak elcserélve. nem beszélve arról, hogy minden hányasban akad sárgarépa (nagy fehér )"

csokidrazsé 2010.03.30. 21:11:02

@terra incognita: én bárkin tudok röhögni, aki el van varázsolva magától :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.30. 21:13:35

@terra incognita: Néha vannak kevésbé _kacagtató_ posztok is, mint például a társkeresős volt. Akkor is nekem estek az emberek és most is. Álszentnek lenni sokkal kényelmesebb (ezt nem rád értem).

bajor gizella 2010.03.30. 21:14:39

de hogy lehet az átlagból nőtipus??? nem az a lényege a típusoknak hogy közös jellemzőjükkel elütnek az átlagtól? az átlag az nem típus.
vagy vannak átlagos átlagosok is? szimpla logikai probléma ez a poszt. rosszul megírva.

dr. Mutyilufi Dr. 2010.03.30. 21:17:28

Ez az első bejegyzés amit itt olvasok, de, Hejj rettentően magas ez a ló nekem. Lehet kritizálni, kategorizálni de kétlem h a blogíró fejéből kipattant túlzó általánosítások és áradó felsőbbrendűség jó posztot szülhet. Nem is szült. Poénnak elég gyenge, ha pedig nem az akkor kifejezetten bosszantó írás.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.30. 21:17:57

@vészmadár (pica pica): A válaszom feliratozva látható a Facebook 331. oldalán.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.30. 21:18:30

@bajor gizella: nem érzek ebben logikai törést. az átlag is egy típus, egy gyakori típus

terra incognita 2010.03.30. 21:19:11

@SOPHIE: bele, keményen:D

@csokidrazsé: azon én is, de van, amikor ez a hozzáállás azért kell, h ne őrülj bele.

@HRita: rühellem is az álszenteket, ha magamra ismerek vagy röhögök vagy mély önvizsgálatot tartok:) ma szociálisan túlérzékeny vagyok, na. holnapra elmúlik:)

I.puntschu 2010.03.30. 21:21:20

Muhaha, ezt átküldöm a Feminyista topik alapító patrónájának! Eperohamot fog kapni!

Jege 2010.03.30. 21:29:54

@mikka: És igen! Kimondta! Kimondta!!!

Nebameg 2010.03.30. 21:36:59

Ilyen állat pedig nincs. De legalább van egy (képzelt)csoport, akiknél töprengés nélkül jobbnak érezheti magát a posztíró. Meg éljen az elitizmus, még ha olyan piciben is, mint itten.

vincere 2010.03.30. 21:49:54

@Jege: hogy én is mennyire vártam ezt a mondatot :))

az igénytelenség nem pénz kérdése, mint ahogy az igényesség sem az. szerencsére azok az idők elmúltak, de én is töbször majdnem éhenhaltam (erre mondta Sytxx, h. modoros working class hero vagyok...) már életemben, mégse voltam soha olyan, mint a posztbeli nő. pedig én se palotában nőttem fel, ha értitek, hogy mondom.

egyébként Rita, én megmondtam.... de erre még én se számítottam!

flea 2010.03.30. 21:56:09

Azért azt jegyezzük meg, hogy az egy dolog, hogy teszkógazdaságost vásárolni nem feltétlenül stílus kérdése (és egyébként a teszkógazdaságos eleve úgy keletkezik, hogy kék-fehér csíkosra csomagolnak egy amúgy ugyanazon a polcon más csomagolásban is ott virító terméket... melyek egy része abszolút vállalható, sőt jó minőségű).

Viszont az, hogy _az ég egy adta világon mindenből_ kizárólag a legolcsóbbat vesszük, viszont piára-cigire-mobilfeltöltésre-műkörömre-kettővel több csatornás tv-előfizetésre, arra mindig telik. Én is ismerek olyat, aki azért vesz mindenből olcsót, mert különben hó végén kenyér se lenne (értelmiségi nagycsaládos, és nemhogy maunikát nem néz, tv sincs otthon - tudom, ez is lehet modoros...), de ne csináljunk már úgy, mintha a posztbeli típusnak bármi köze lenne ehhez...

tcom 2010.03.30. 22:45:12

Szenzációs írás. =;-)
Én inkább a szocialista embertípusra ismerek. Igénytelenség, gyökerek, hagyományok nélkül. A közös placc nem érdekel, mert nem az enyém, érdektelenség, felelőtlenség.
Az írásban nem szerepel a politika. Mármint az, hogy az állam feladata eltartani a népet. "A krumplileves legyen krumplileves." Az a jó politikus, aki mindent megígér (14. havi nyugdíj), mer' az nekünk jár. Az állam feladata munkahelyet adni. És minek is küszköni, tanulni, ha úgy is jár nekünk?
Magyarisztán.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.03.30. 23:59:38

Nem olvastam végig a kommenteket, de a mintavételből úgy jött le hogy most mindenkinek lefagyott az arcáról a mosoly, mert valami túlságosan célbatalált. Ilyenkor nem az írót kéne szidni, hanem elgondolkozni a világ milyenségén, és többé válni ezáltal. Mert lehurrogásból meg struccpolitikából még nem lett semmi. Van ilyen nőtípus? Van. Én ezeket hívom NPC-nek, ami olyan mintha a Mátrix csak azért generálta volna oda ahol van, hogy ott ne üres tér legyen. Férfiváltozata is van, nyilván.
Szóval részemről hajrá az írónak, csak így tovább.
@Jege: Te német vagy hogy minden főnevet nagybetűvel írsz?

Hang Ember 2010.03.31. 00:14:29

Szép jó estét vagy inkább éjszakát!
Bármennyire is leszóljátok ezt a postot van benne igazság. Témában nagyon is ideillik, stílusában kicsit inkább a modorosblogra. Az is igaz, kicsit sztereotip és túlzó de ezt HRita is elismerte fentebb.

Vin 2010.03.31. 08:12:54

Ja, ilyen is van, de nem értem, miért pont ezt a típust ragadta ki az író...? Sokkal jobb alapanyagok "hevernek" az utcán, nemtől függetlenül. Nem kell ezt sztem mellre szívni, a normális nő amúgy is tisztában van vele, hogy ő nem ilyen,
" 'azt kész"!
Egyszer azért, ha sok időm lesz, posztolok egyet a mutterhoz visszaköltözött, családja által kitagadott alkesz lakótelepi ötvenesről is, aki 60-as évekbeli zakójában, Barbonnal bebalzsamozva indul az Expresszben kinézett randira!

oriza triznyák 2010.03.31. 08:20:26

Rita, lassan érik, hogy minden poszt elé/mögé kitegyél egy szájbarágós magyarázó szöveget, hátha akkor kevesebb idióta fog itt feleslegesen tekerni.

csokidrazsé 2010.03.31. 08:50:21

@Mainframe: az NPC nagyon talált :D
@Vin: ebben a posztban ezt ragadta ki az író, a többiben meg másféléket
@oriza triznyák: majd csinálunk egy kis rovatot: "az író ezzel azt akarta mondani..."

cs.m. 2010.03.31. 09:41:56

Nosza Pengeszemű Rita (ez az x-men álneve) ismét nagyon rája tapintott a dolgokra. Ha egyszer diktátor leszek ő fogja írni a vádiratokat. Ugyanakkor én is azt érzem hogy ez most kicsit fröcsögős lett nem annyira kedvesen röhögős, hanem a "ledarálnám" verzió. Rosszul gonodlom hogy nemrégiben volt alkalmad kontaktálni egy alulírott lényezettel és nem volt éppen költői élmény?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.31. 10:07:48

@cs.m.: Ugyan, CsM, nem _egyéni sérelmekről_ írok, és le se darálnám őket, az viszont tény, hogy ezt a nőtípust az átlagosnál is jobban sikerült eltúloznom. Ez volt a cél. Látod, mindenki egyből a védelmébe vette, amint valaki (a "kedves" bloggazda) az általános _lesajnáló közhangulat_ helyett konkrétan beszólt nekik. Vajon melyik a jobb?

Lord_M_ 2010.03.31. 10:24:23

Szerintem meg zseniális. A helyzet az, hogy ez nem a szegénységben élőkről, sem pedig az amolyan önmagukat igényesnek gondoló lányokról szól. Ez egy összeszedett és ennyire extrémen kifordítva nem létező fajtáról szól. Mindenből összeszedte a legrosszabbat és azt gyúrta egybe... Ilyen nő, szerencsére nincs... aki meg ezen felháborodik meg tolókocsikat kinevetőket vízionál az nem értette az egészet.

Emberek, tessék már megtanulni az irónia, a gúny és a sértegetés közötti különbségeket...

Ez a modell nem létezik... minden leírása igaz külön - külön, de így egyben ez nincs.

A leírás egy része a plázacicákat, a másik része a tiniket, a harmadik része meg az orrukat az égbenhordó de amúgy buta lányokat szedi össze...

ugyanmár... ezen megsértődni... ez olyan mint amikor a buszon a zsebtolvajt elkapod, és akkor még ő van felháborodva és ahelyett hogy elnézést kérne, még te vagy a b*zi... Itt a kommentelők meg azt az utazóközönséget testesítik meg akik pofánvágják azt aki lebuktatta a zsebest, mert "neki is meg kell élnie valamiből"...

hihetetlen.. ez egy GörbeTükör....

Tudjátok : mint a karikatúra... az is arra van hogy a hibákat eltúlozza, felnagyítsa... és mégsem dobáljuk meg a rajzolót...

---

Komolyra fordítva, az a baj, hogy társadalmilag teljesen elfogadott és tolerált a butaság. Valóban teljesen általános, hogy az emberek Mónika és Balázs féle műsorokat néznek és ez kimeríti a szórakozási igényeiket... Mint ahogy az is elszomorító, hogy a mindenáron megfelelés kényszere (trendiség) rátelepedett az emberekre, hogy egymást túllicitáljuk mindenben, mert attól vagyunk mi jobbak (bár belerokkanunk akár anyagilag is) (lásd karácsonykor plazmatévé ajándékba). Hiányzik az egészséges kétkedés, az igény a jobb dolgok felé. És itt nem a nagyobb tévére meg bluray lejátszóra gondolok... Ráadásul nem is kerül úgy többe, mint ahogy mások azt mondják... mennyivel kerül többe leakasztani egy könyvet a polcról mint megnézni mónikát? Mennyivel drágább néha meghallgatni valami mást mint Dj Mulatós feat Mc Röfögő cd-t? Mennyivel rosszabb közös elfoglaltság leülni egy este a társasjáték mellé mint megnézni Rambó2010-et full hd-ban?

Ha egymondatban szeretném összefoglalni az a baj, hogy mennyiségi életet szeretnénk élni minőségi helyett.

// megintcsak nem arról beszélek, hogy valakinek TG termékekre futja, mert olyan keveset keres...

Zárásként, ez egy blog, mint olyan egy(vagy több) embernek a saját véleményét tükrözi. Nemkötelező olvasni, nem kötelező vele egyetérteni, nem kötelező kommentelni. Az, hogy a blog szerzőjének a véleménye esetleg a miénktől eltérő, még nem jelenti hogy a blog szerzője hülye, aberrált esetleg nagyképű. Különösen igaz ez, egy szándékosan vitriolos hangvételű blog esetében...

vincere 2010.03.31. 10:47:37

@Lord_M_: hogy nincs-e??
ismerek egy késő 30-as nőt, nagyrészt ilyen. életében egy napot nem dolgozott, szült 3 gyereket oszt jónapot. a férje dolgozik csak, albérletben élnek. a csajnak tökéletesen felépített és rendszeresen gondozott flancos körmei vannak MINDIG, fodrász és kozmetikus alap. már ott tartanak, h. lassan kilakoltatják őket lakbértartozás miatt, de ő még mindig nem dolgozik.
a férje cseszte el, de nagyon, h. ezt így hagyta.

Lord_M_ 2010.03.31. 10:55:42

@vincere: mondom hogy nincs ilyen :)))) a típus ami a blogban leírásra kerül dolgozik. Az általad említett pedig nem. Tehát nem felel meg a fenti leírásnak :)

- amúgy természetesen feltételezem magam is, hogy létezhet ilyen, de közel sem tucatszám - :)

csokidrazsé 2010.03.31. 12:29:34

@Vin: de, de mondom
@Lord_M_: nagyon szépen összeszedted, de hidd el, van itt bőven, aki fikázni jár, és azokról lepereg :P egyébként én ismerek ilyen nőnek tűnő élőlényt, tényleg léteznek, munkahelyük vendéglátás, vagy szalagmunka vagy kínai bolti eladó, ott legalább olcsón veszi a szép holmit.

csokidrazsé 2010.03.31. 12:31:04

@Vin: egyébként elolvasnám azt a posztot is, amit skicceltél, finom kis téma rejlik benne

Intizar 2010.03.31. 13:31:35

Hú-sszameg, gonosz vagy, mint a csontos tepertyű... Riszpekt!

cd-r 2010.03.31. 13:40:06

ez a poszt nem túl elegáns, hogy finoman fogalmazzak. süt a kicsinyes utálat belőle. nem nevettem, sőt kimondottan ellenszenvessé tette az íróját.

cd-r 2010.03.31. 13:42:20

amúgy sem túl eredeti ötlet egy hatmilliomodik gúnyolódó blogposztot írni a sunshine barbiekról.

Szalacsi_Dezső 2010.03.31. 13:56:27

@cd-r: Igazad van!
Rita!
Írjál posztot a klauszbarbie-ról. (Bár az fijú volt)

cd-r 2010.03.31. 14:17:47

@Szalacsi_Dezső: ami végülis vicces benne, az a csak a nőkre jellemző, saját nemük ostobább, gyengébb, szebb, stb egyedei felé mutatott mélységes undor felszínre törése.

csokidrazsé 2010.03.31. 15:30:10

@cd-r: kitalálom, nő vagy! :D

cd-r 2010.03.31. 16:06:06

legközelebb majd írjatok a takarítónéniről, hogy az milyen igénytelen, mert műszálas otthonkában takarít, pföjj, meg az a kendő... borzalom, mik vannak. lesz majd nagy tapsikolás.

csokidrazsé 2010.03.31. 16:22:56

@cd-r: tényleg??? basszus, hová lett legendás emberismeretem...

cd-r 2010.03.31. 16:49:42

@csokidrazsé: bevallom, épp most fordíttattam befelé a péniszemet. ugyan a frissen varratott hüvelyem teljesen érzéketlen, de a makkomból szerencsére remek csiklót rittyentettek. :D

lájtmaci 2010.03.31. 17:55:31

@zoxó: Bocs, ez a helyesírási szabály: ha természetföldrajzi név értelemben használod (mármint konkrétan a szigeten futsz), akkor kötőjeles.

Egyébként újból átfutottam a blogot, mert nem értem, hogy miért csípi vkinek a csőrét, hogy ilyen honfitársaink is vannak. Ha...És...Mert, nem tudom, miből vonta le ezt a figyelemre méltó következtetését. Netalán verébként ücsörgött egy Tesco vasgerendáján és számolta a naponta megjelenő tucatnőit? Vagy csótányként rejtőzködött ezernyi lakásban, hogy kifigyelje őket? Vagy egyszerűen csak feltűnési viszketegségből írta ezt ide. Hiszen, ugyanezt egy közönséges papírfüzetbe is rögzíthette volna, de akkor, sajna, ki hallana róla. Ergo, közhelyek csokrával, az ún. "tucatnők hátán felmászva" próbálkozik népszerűséget hajhászni. Vajon honnan tanulhatta? csak nem a kereskedelmi adóktól. Valószínűleg igen. Mert az is biztos, hogy nem Moliertől.

nyílméregbéka 2010.03.31. 20:35:47

Hm. A _teszkógazdaságossal_ szerintem az a baj, hogy ha csak feleannyi igénytelen bizbaszt venne és nem tetováltatná kemény pénzért ízléstelenre a szemöldökét, akkor a megmaradt pénzből már simán vehetne normális (nem francia libamájra gondolok) kajákat, ami esetleg színezéken és tartósítószeren kívül mást is tartalmaz.

És félelmetes a befolyásolhatóság. Egy hasonló (de nem ugyanilyen) barántőm volt egyszer. Épp jöttek a választások, megkérdeztem, kire szavaz? mondja, hogy az XYZ pártra. Erre én: dehát azok barmok, nehogy már rájuk szavazz, fúj, én a QWER pártra szavazok, szerintem azok sokkal jobbak!
Erre: "Tééényleg? Jó, akkor azokra szavazok."
Aktuális.

thatwasnice 2010.04.01. 06:49:05

@nyílméregbéka: az ilyenek avval teszik a legjobbat, ha el se mennek szavazni

blur7 2010.04.01. 07:56:44

@lájtmaci: "Vajon honnan tanulhatta? csak nem a kereskedelmi adóktól. Valószínűleg igen. Mert az is biztos, hogy nem Moliertől." Szerintem ha így tudsz tippelni, akkor ne játssz szerencsejátékokat!

blur7 2010.04.01. 07:57:55

@thatwasnice: Tökéletesen igazad van.

Jege 2010.04.01. 12:42:08

Né.
Most, hogy nincs címlap, kissé alábbhagyott az önkéntes tucatnővédők aktivitása.

cd-r 2010.04.01. 13:33:13

@Jege: minden ember tucat. aki azt hiszi, hogy nem, az is.

cd-r 2010.04.01. 13:34:04

persze igen megnyugtató érzés az ellenkezőjét hinni.

cd-r 2010.04.01. 13:34:56

te pl mitől nem vagy tucat?

Jege 2010.04.01. 13:37:55

@cd-r: Attól, hogy kanállal eszem a heringet. A brokkolilevest pedig fagylalttal.

cd-r 2010.04.01. 13:40:39

engem ebben a posztban kizárólag a vélt felsőbbrendűség irritált, semmi egyéb. nekem pl eszem ágában nem lenne ilyesmiről írni, mert rohadtul nem érint a dolog, de gyanús, hogy aki ilyen szövegkörnyezetben ír ezekről a szerencsétlen párákról, az maga sem régen vakarózott ki ebből a státuszból és most muszáj a világ elé tárnia újsütetű elitizmus tudatát. na lépek, eddig volt érdekes ez a téma.

nyílméregbéka 2010.04.01. 14:06:58

Nem, ez érdekes téma, de valóban inkább szomorú, mint vicces :-/

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.01. 16:53:04

@Jege: baszki, ez tucatkülönc, mert az igazi különc, annyira különc, hogy nem azt csinálja, amit a többi különc, hogy valami hülyeséget fogyazst a brokkolihoz, hanem amit egyik különc sem gondolt volna: mandulafenyőmaggal eszi és kanállal:)

Motorpenis 2010.04.01. 16:57:04

Fasza. Már megint okoskodtok, és nem értitek.
Szerintem jó lett ez az írás.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.01. 17:24:44

@cd-r: Szerintem pedig pont, hogy innen, a ti _sajátos_ reakcióitoktól kezd igazán érdekes lenni a téma, főleg a "szerencsétlen párák" _kitételtől_ kezdve.

@Jege: Mindezek mellett ön vélhetőleg elitista is. A fagylaltot is a Daubnerből hozatta a leveshez, remélem.

Tuskó Hopkins-gambling az élet-aki iszik, vezessen 2010.04.01. 18:47:27

Az élet írta. Magam előtt látom az ismerőseim felét. Bár némelyik osztályon felül tud szopni, csak előtte elmeséli a tegnapi részt az "agyhalottakból".

cd-r 2010.04.01. 20:05:06

@HRita: nos igen, nyilván tisztában vagyok a tárgyalt típus hiányosságaival, ezért is hívtam őket így, ami nem azt jelenti, hogy csípőből lenézem őket, mert az intelligencia szerencsére nem egyedüli emberi értékmérő. ismerek ebből a kategóriából olyan lányt, akit emberileg messzemenően többre tartok, mint sok igen olvasott, művelt ismerőst. na de tényleg offolom ezt az ügyvédesdit, majd jönnek a kedves hölgyek és megvédik magukat. (félek, nem)

cd-r 2010.04.01. 20:11:17

@HRita: ja, hogy félreértettelek és, amit utána írtam arra gondoltál. hát, ha nem így van, akkor sem kérek bocsánatot, gondolom nem veszed majd magadra, ha nem rád szabták.

LeBelle beautifulmen.blog.hu 2010.04.02. 12:29:50

Az még kimaradt, hogy ha parfümöt,-persze hamisat-vesz azt is a józsefvárosin vagy az Ázsia centerben, mert ott ocsóbb és az is fasza és milyen menő már, hogy az is dolcse van neki. :)

Szalacsi_Dezső 2010.04.03. 13:28:00

@Jege: Kanállal a heringet?
Ez óriási lehet. :-))
A banánt hámozatlanul?
Mondjuk brokkolit enni eleve trendi, tehát nem tucat.
Ahogy a poszt szereplője mondaná:
Miafaszez? Ződ karfiol? Imre az ijet nem eszi!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.10. 11:07:03

Kedves mindenki. Mostanában ritkábban jelentek/jelennek meg posztok, mert az offlájn tematikára erősítettem rá, gondolom észrevettétek. De nem tűntem el teljesen, és nem is fogok, ezt megígérhetem. Jövő héten mindenképpen lesz poszt :)

Jege 2010.04.10. 12:38:30

@HRita: "Jövő héten"?
Hát-hát. Ön kissé elhanyagol minket, kérem.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.10. 12:48:54

@Jege: Igen, sajnos. Egyéb irányú elfoglaltságaim megnőtte lévén.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.10. 19:01:09

azért kicsit, minden megértésünk mellett, duzzoghatunk:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.10. 19:03:21

kikvogymuk is ritkít, ejj, csúnya világ lesz itten:(

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.10. 19:53:08

@vészmadár (pica pica): Persze, teljesen jogosan; sőt, el is várom, hogy duzzogjatok :D
Na, de most tényleg, itt a tavasz, muszáj többet szabadban lenni :)

sabak 2010.04.12. 01:27:57

Nekem sajnos nagyon ismerős ez a típus, anyám pont ilyen D: Najó inkább csak személyiségre, szerencsére öltözködni tud... És nem hugyozik a bokorba xd

vilya 2010.04.12. 01:31:16

@cd-r: Igazából szerintem pont hogy ez a típus lehetne "több", ha akarná... Ha olvasna, tájékozódna, művelődne, úgy általában kíváncsi lenne a világra maga körül, azon kívül amit a szájába tömnek minden délután a szennyshow-kban. De hát nem akar, inkább marad mélybuta tahó műköröm...

Mitya Ivanov 2010.04.12. 13:18:19

@HRita: milyen offlájn tematika?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.12. 18:38:38

@Mitya Ivanov: Olyan, ami a biokémiai _folyamataim_ abnormális működéséhez vezetett, s melynek következtében felborult az agyam folyadékháztartása.

@blur7: Nem semmi! És most nem is nyeltek le keresztbe :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.12. 20:53:27

@HRita: ez így leírva simán lehetne egy swinger-party is akár...

blur7 2010.04.13. 06:52:45

@HRita: Az jutott eszembe, hogy ez a blog biztosan kedvenc olvasmánya lehet a mazochista feministáknak.

vincere 2010.04.13. 16:04:47

@HRita: akkor ezek szerint nem maradtam le semmiről. de most, h. visszajöttem a szabiról, és már jövő hét van, remélem, mindjárt lesz új poszt!

blur7 2010.04.13. 17:34:36

@vincere: Körbefutottad a tavat?

vincere 2010.04.13. 21:36:50

@blur7: a f...t. illetve egyszer a Csekét (2.2 km). utána képtelen voltam már mozogni a felfoghatatlan mennyiségű kajától, amit otthon ettem...
na jó, rengeteget bicikliztem az Öreg-tó körül :)
(de vettem egy profi aszfalton futós Nike cipőt, úgyhogy abban bízom, a beruházás rá fog venni, h. itt most rendszeresen fussak!)

blur7 2010.04.14. 09:15:39

@vincere: Örülök. Akkor csak így tovább! A téli kihagyás után nekem is nehéz volt a kezdet, de már vannak biztató jelek.

Szalacsi_Dezső 2010.04.15. 15:39:10

@HRita: "Olyan, ami a biokémiai _folyamataim_ abnormális működéséhez vezetett"
Csak nem terhes vagy úgy offline?
BTW: Már jövő hét van?

flea 2010.04.15. 16:25:09

@HRita: most vagy csak én értem, hogy dehidratálódtál az alkoholfogyasztástól, vagy csak én vagyok olyan parlagi, hogy nem tudok valami sokkal szórakoztatóbb baromságra tippelni. Vagy esetleg az is lehet, hogy nem is arra gondoltál. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.16. 09:31:12

@Szalacsi_Dezső: @flea: Egyik sem talált :)

Holnap viszont lesz poszt. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.16. 14:55:55

@vincere: Már semmi sem ment meg titeket a poszttól. Holnap 9-ig viszont a _keltetőben_ pihen :))

CrunchyFrog 2010.04.16. 23:50:47

Én nem éreztem különösebb leereszkedést vagy utálatot a posztban, és szvsz nagyon találó. Nagyon sok honfitársunkra igaz ebből nem kevés dolog. Pl. az, hogy leszarja, mit eszik, csak legyen olcsó és nagyjából finom. Vagy megvesz ételeket, bármiről is legyen szó, csak mert olcsók/le vannak árazva, biztos jó az (apám is ezt a vonalat erősíti, pedig elvileg értelmiségi.) Ez sajnos nem igazán pénz vagy társadalmi státusz kérdése.
A fent leírt nőtípus élete sem feltétlenül a kilátástalan nyomorról szól, de nehéz rendes életet élni úgy, ha inkább költ hajfestékre meg csilivili telefonra, mint rendes ételekre. S még ha fogytán is a pénze, vehetne pl. idényzöldséget a piacon. Geciolcsó. Szintén nem kötelező ezüst feliratos műszálas vercsaszi pólóba gyömöszölni magát, a Maunika se azt hord a tévébe', van jó példa, lehet gondolkodni, választani.
Elég sokan vagyunk, akiknek a durva spórolásról szól az élete, de az nem mentség az igénytelenségre.
süti beállítások módosítása