HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.04.17. 09:00 HRita

SZÓRAKOZÁS: A szervezőzseni nő és a meglepetés party

Címzett: forumexszabolcskasok@yahoogroups.com
Tárgy: Top Secret!

 

Csillagvirágaim, ti, akik Életem Párjának, Fecimacinak (nektek Feri) baráti köre vagytok!
A múltkori haditanácsnak megfelelően ezúton is értesítelek titeket Fecó (innentől F. a biztonság kedvéért ;)) meglepi partyjáról, melyre ezennel ünnepélyesen meg vagytok hívva.
Mint gondolom ti is tisztában vagytok vele, az ember életében csak egyszer 32 éves; hiába no, nincs ez másként F. esetében sem. Olyan szupi lenne, ha eljönnétek. Légyszi-légyszi-légyszi!!!
Amit feltétlenül hozzatok magatokkal: vidámság, jókedv + egy-két apróság*.

Az általam kiötlött terv a következő: Míg mi a csajszikkal serénykedünk, mint a kisangyalok (ld. lejjebb), Greg squasholni viszi a mit sem sejtő F.-et. A többiek, azaz ti, a buli kezdete (20 óra nullanulla) előtt kerek egy órával legyetek kedvesek megjelenni F.-fel közös szerelmi fészkünkben, mely a Retyezát utca 9-es szám alatt találtatik (Gugli Mapszos linket mellékeltem). A további instrukciókat majd ott közlöm, helyben.

Fontos! Very Important Project! Mivel mindannyiunk szívének kedves személy F., arra gondoltam, mennyire jó lenne, ha ezt egy kis album formájában is kifejeznénk a számára. A feladat tehát a következő: 1. hozzatok egy képet, amin ketten szerepeltek F.-fel. Ez a kép állókép legyen, max. 10x15 cm-es. 2. Írjátok le egyik legjobb élményeteket F.-fel. Ha lehet, vicces stílusban, mert nem temetés lesz. 3. Egy-egy versidézetet is hozzatok magatokkal, amiről F. jut eszetekbe minden alkalommal, amikor olvassátok.
Az albumot már megvettem, holnapután mindegyikőtöket fölkereslek, és akkor beragasztgatom ezeket a „kedves gesztusokat” :)

Lassan zárom soraimat. Egy hét múlva taláxunk, de addig még mindenkit felhívok, és semminemű kifogást nem fogadok el a távolmaradásra :)
És tudjátok: síri csend és hullaszag, F.-nek egy árva szót se ;)

Pusszok: Enci

 

 

*Petya: Félszáraz vörösbor, csakis Bock pincészet, 1997-es évjárat
Gábor: Ballantine’s vagy Johnnie Walker; rád bízom, melyik, csak eredeti legyen
Pisti: Még jársz kondizni, ugye? Na, akkor te vagy az én emberem :) Kéne hozni minimum 2 rekesz 100 %-os Hohes C-t (az edzésprogramodba úgyis beleillik :)), de légyszike a kevésbé savas fajtát, mert azt jobban bírja a gyomrom. És ha már narancslé, igazán hozhatnál pár üveg jóféle Kalinkát, de arra ügyelj, hogy eredeti legyen, okés?
Zsolt: Te figy, a múltkor tök jó, hogy hoztad a light kólát (ezúton is buksisimi az empátia miatt), de szerintem most baromira nem a noname Trombi-bombit vagy mit kéne, mert azt a kutya sem issza. Tiszteljük meg F.-et valami fincsibbel, ha már szülinapja van.
Miki: Ha akarsz, hozzál sört, ez ügyben viszont egyeztess a pasikkal, mert mi, lányok inkább a likőröket kultiváljuk vagy az édes pezsit. Nem kell sok, mondjuk egy négy doboz tök elég lesz. De ahogy gondolod, ti isszátok, bár szerintem nem jó íze van.

Na, csajszik, ti vagytok a nagyobb falat, szó szerint :)
Ági: Szuper nagy sikere volt annak, amit a múltkor sütöttél (mézes krémes?), de szerintem két nappal előbb készítsd el, mert nem puhult meg eléggé a tészta.
Flóra: Te nem tudsz sütni, vagy amit annak szántál előző csajbulin, nem igazán jött be, úgyhogy nem kéne „túlvállalnod” magad: tök elég, ha hozol 10 csomag Pringles-t, pár zacskó sós mogyit, kréker kekszet (csökkentett zsírtartalmút). De ilyen fornettis cuccot nehogy vegyél, sokkal jobb a házi, amit én csinálok.
Fruzsi: Teljesen mindegy, mit hozol, csak ne mássz rá megint részegen F.-re, mert nem igazán értékeltem a múltkor.
Zsu (olajbogyó – paprikás belsejű), Annamari (aszpikos nyelv) és Kinga (ruccola) két órával előbb feljönnek, és segítenek elkészíteni a szendókat.

A lelkes szervezőzseni a levél elküldése után pár nappal tényleg mindenkit felhív: rábeszél, oszt-szoroz, kalkulál, lefixál, majd amint a sor végére ért, elölről kezdi az egészet: Ugye nem jött közbe semmi az elmúlt 12 óra alatt? Nem? Biztos? De tényleg jössz? Jó, de azért még majd hívlak. Nem, nem fáradság, meg a nemes cél érdekében bármit. Hisz tudod. Na, puszpusz.

Munkahelyén szabadnapot vesz ki, s a „kedves gesztussal” hóna alatt felkeresi a barátokat az irodában, tárgyalóteremben, ebédszünetben a kantinban, majd helyben rögzíti is a képeket és a „Legkedvesebb emlékem Ferivel” című fogalmazásokat ragasztópisztollyal. És helyre tesz:

- Mondjuk azért nem erről volt szó. Ez milyen kép, Pisti? Fecónak csak a háta látszik. Tényleg nem volt jobb? Na, mindegy. A vershez meg jó lett volna odaírni a szerzőt is, ha már ugye. Nem emlékszel rá? Kár. Majd otthon megnézem, és odaírom helyetted.

A Nagy Nap előtt még egyszer egyeztet Greggel a tervet illetően, aki sajnálatos módon kénytelen lemondani a squashozást külföldi út váratlanul közbejötte ürügyén okán. A szervezőzseni neheztel, de nem esik kétségbe, hiszen pont az ilyen megbízhatatlan alakok miatt készít mindig B-tervet is, melyet azonmód életbe léptet: felhívja Fecó érzékeny lelkű unokahúgát, majd szigorúan titkos találkozót beszél meg vele. Itt az unokahúg kezébe nyomja a mozijegyeket a vámpíros-belezős filmre, s az unokahúg lelkére köti, hogy minden_körülmények_között este 20 óra nullanulláig távol kell tartani F.-et a retyezáti fészektől.

A meglepetés party estéjén Enci el van havazva, nulla ideje van, asse tudja, hol áll a feje. Szimultán keni a szendvicseket Zsuékkal, rendezgeti az olajbogyókat (hm, guszta), fogadja és kommandírozza a vendégeket.

- Dingdong, megint érkezett valaki, éljen! Sziiia Petya, de örülök, hogy eljöttél, ó Zsoltikám, te is befutottál, mekkora öröm itt látni titeket! Gáborról tudtok valamit? 18.57 van, és még se híre-se hamva. Remélem, nem a keleti széllel érkezik.
Okézsoké, akkor pakolásszatok le nyugodtan, én addig visszaspurizok a csajokhoz kenegetni. Vállalkozó szellemű férfiemberek is beszállhatnak. Nem? Ha nem, hát nem, nem kényszer a disznótor.
Jaj. Jaj. Jaj. Nem jó. Petyám drága, ne arra a zsúrkocsira rakd az itókát. Elmagyarázom inkább: láttok három gurulós asztalt, ugyi? Na, az egyik a szoftdrinknek van, odarakjad Zsoltom a kólát, aminek nem ilyennek kéne lennie, direkt kértem, de most már mindegy. Aztán van a másik zsúrkocsi, azon szervírozzuk a 10% alatti alkoholtartalmú piákat, a harmadikon pedig a 10% felettieket. Vili?
Na, befutott végre Pisti is – egy, azaz egy rekesz 12%-os narancslével, pffff! Jézus ereje ne hagyj el, hát nem erről volt szó! De vodkát legalább hoztál. Besza… Jaj, szóval azért durvi egy kicsit. Mindegy, adok neked lehetőséget, hogy kiköszörüld a csorbát. Te úgyse dohányzol, igaz-e? Nagyon jó. Akkor itten van egy csomag lufi, 50 darabos, légy oly szíves felfújni őket, köszöntem!
Éés dobpergés, mert végre Gábor is körünkbe érkezett, együtt van a nagy csapat. Pompás! Kaják készen, italok elrendezve, lufik felakasztva, szerpentinek rendeltetési helyükre dobigálva.
Már csak négy dolog van hátra, ami a következő három: elgyakorolni az üdvözlőkiáltást és elbújni.
Na, akkor úgy lesz ez a dolog, hogy először is 19 óra 50 perckor mindenki elbújik. Petya oda, Gábor az asztal alá, lányok a kanapé mögé. Te, Pisti mivel ilyen szép szál legény vagy, a szekrénybe bújsz. Nem, nem fogod összepiszkolni a ruhákat, délelőtt direkt átvittem anyámhoz az összes cuccot.
Nos hát: amikor halljuk a zár kattanását, mit csinálunk? Nem, még nem kiáltunk, hanem csak akkor, mikor nyílik az ajtó, és Fecó felkapcsolja a villanyt. Ekkor azt kiáltjuk, hogy MEGLEPETÉÉS! Annamari szerpentint dob, én pedig belefújok a trombitába.
Hopp, hogy elszaladt az idő, gyorsan, fedezékbe mindenki!

19.55 – várakozásteljes csend

20.00 – halk röhögcsélés, pisszegés

20.10 – türelmetlen sóhajtozás

20.20 – elzsibbadt végtagok kinyújtása, fojtott hangú káromkodás

20.28 – zár kattanása, Fecó belép, felkapcsolja a villanyt

- Enikő, hol a picsába vagy? Tudod, mit csináltam eddig? Az ügyeleten voltam Bogival, ugyanis elájult film közben, csak még előtte kidobta a taccsot! Hát mi a jó életért kellett pont arra…
- MEGLEPETÉÉÉS!!!
- Mi a fasz? Jaj, srácok, igazán nem kellett volna. Tényleg nem kellett volna. Nagyon nem.
- Bóóldog szülinapot, Fecóó!
- A rohadt életbe, otthagytam a sálamat, rohanok, majd jövök.
- De Fecimaci, az albumod, még nem is nézted meg! És nem is hordasz sálat!! ... Hát ez tényleg elment, nem hiszem el.
Na srácok, ki akar rizikózni egy jót?

60 komment

Címkék: nők meglepetés party szervezőzseni nő


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr201926915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.04.17. 10:07:12

A szervezés során alapvető, hogy a nagy kapkodásból kifolyólag Fecimacinak is elmegy cc-ben a "top secret" tárgyú levél.

Az ilyen meglepetéspartikról nekem mindig a klasszikus urban legend jut eszembe, amikor a főnök egész nap szomorú, mert úgy tűnik, a családja és a munkatársai is megfeledkeztek a születésnapjáról. Egyedül a csinos titkárnő hívja el koktélozni, moziba, aztán javasolja, hogy menjenek fel hozzá a lakására. A sötét lakásban a nő csábos mosollyal eltűnik egy ajtó mögött, de előtte még a főnök fülébe súgja, hogy készüljön, mert lesz egy kis extra, nem várt meglepi. A főnök persze ledobálja magáról a ruhákat. Amikor elhangzik, hogy bemehet, feltépi az ajtót, ott áll a sötét szobában khm, bevetésre készen, anyaszült meztelenül, mire felgyullad a villany, és kb. 40 ember (családtagok, munkatársak, barátok) rázendítenek, hogy "hepi börszdéj tú júúúú"...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.04.17. 10:24:41

Én már Petya helyében felrúgtam volna (lista eleje), de szerintem mindenkitől megérett egy maflás Encinek. Akinek ilyen barátja van, semmi szüksége ellenségekre.

kisebbik rokk 2010.04.17. 10:40:35

Ha pedig mégis beindul a buli, Enikő nem tud ellazulni, elkezdi rosszul érezni magát, féltékeny a többiekre, hogy jól merik érezni magukat, és ez ellen tenni is próbál a folyamatos parancsolgatással meg kritizálással azon a címen, hogy "ne rontsák el Fecó nagy napját".

Ez borzalmas. Olyan jó itt szörnyülködni. :)

suo tempore 2010.04.17. 12:00:46

a vége az lesz,h ő itt gürizett, megszakadt és a kutya se értékeli és még csak meg se köszönik a kétheti zaklatást

suo tempore 2010.04.17. 12:06:28

de most komolyan, ilyen nő létezik a valóságban is és még nem ütötte agyon senki?

Lúdtalp 2010.04.17. 13:04:03

Atyám nekem is van egy ilyen idióta pezsgőtabletta "barátosném". Épp most pattintottam le valami ajándékba készülő egyedi buhera-kérését.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 13:22:04

Mi a fene, Rita, egy kicsit nem figyelsz oda és rögtön posztolni kezdesz?:)
Na szóval, nekem is van szervezőzsenim, mit tesz Isten, éppen az exfeleségem. Annak idején, amikor az esküvőnk volt, az azt megelőző éjszakát azzal töltötte, hogy ülésrendet készített többszáz fő részére, kizárólag abból a célból, hogy az egyik barátomat az ő egyik kolléganője mellé ültesse. Na most megkezdődött a lagzi, senki le sem szarta az ülésrendet, mindenki oda ült, ahova akart. A barátom rá sem nézett az ő kolléganőjére. Erre az én újdonsült feleségem minden további formaság mellőzésével, sallangmentesen elájult.

sorica123 (törölt) 2010.04.17. 16:13:26

@Lúdtalp: Pezsgőtabletta :DDDD tényleg arra emlékeztet. Hát van egy pazsgőtablettának humora? Nincs. És pezseg? Hajaj, de még hogy. :)) Csúcs. Búgócsiga, esetleg, de a pezsgőtabletta jobb.

Mimas 2010.04.17. 20:21:51

Simán úgy olvastam, hogy "kandírozza a vendégeket". Hű, de extra parti (bocs, party) lesz, gondoltam.
Egyébként Fecimaci helyében addig ütném a nőt, amíg meleg.

blur7 2010.04.17. 20:37:59

@Mimas: Milyen filantróp vagy. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.18. 10:12:10

@tff: Rég láttalak errefelé. Igaz, régen is írtam :)

@Lúdtalp: Pezsgőtabletta nagyon jó :D

@El Topo (Sgt. Elias): Jól érzem a soraidból kicsendülő neheztelést? :)) A lagzi _hálás_ téma, pláne modoros szervezőzsenivel, főleg pláne, ha ő az exfeleséged :D

@Mimas: Na igen, a kandírozás az a B-terv, ha a vendégek nem _hajlanának_ a rizikózásra. Ez esetben a partY kicsit más, _huncutabb_ jelleget hajlamos ölteni.

@KornéliaHanna: A _köszöntem_ a legnagyobb prosztóságok egyike. Örülök, hogy feltűnt :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.18. 11:06:13

@HRita:

A nehezteléstől messze vagyok. Egyrészt nem fizetek az itt megjelent tartalomért, tehát akkor és azt posztolsz, amikor és amit akarsz. Potyázóknak pofa lapos. Csak azért szeretem a friss posztokat és féltem a blogot.

vincere 2010.04.18. 14:23:30

aztakurva, Rita, ez tényleg kemény volt!!
ez elején azt hittem, csak maga a meghívólevél lesz a poszt, önmagában is beillene egynek. de nem, folytatódott!
úristen, ilyen szervezést még egy lánybúcsúra vagy esküvőre sem szoktak rittyenteni.most magamhoz kell térnem, ez vetekedik a valentinnapos poszttal...

Marcellus_Magnus 2010.04.18. 14:47:15

Fecó szerencséjére elrohant, még mielőtt Enikő felmondathatta volna vele József Attila Születésnapomra c. versét, 32. születésnap esetén ez kötelező...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.18. 15:31:24

a fecimaci után kellett tartanom egyx óra röhögőszünetet azonnal:)

amúgy csak kérdem, csak a narancslétől ég a gyomra, paprikás szaroktól, a mézes vacakoktól és pláne a vodkától nem is?:)

Szalacsi_Dezső 2010.04.18. 15:42:27

És nekem is van ilyen lányismerősöm és az élete párja is majdnem fecimaci. Jézusom csak nem közös ismerősök.
Az ilyeneket hívom és megélhetési vegetáriánusnak.
Mert amúgy nem parti időben ők is a a 12 %-os narancsot isszák, mert az már egyáltalán nem savas, meg a tesco gazdaságos trombibombit. Most meg mivel buláj van, mindenki nyúljon mélyen a zsebébe, nehogy má' szegény fecimaci gagyit egyen igyon.
És szerintem alap, hogy az egészet a fecimacival együtt találta ki, aztán együtt röhögnek a sok hüje baráton, meg hogy milyen jó ingyenbulit szerveztek megint maguknak, miközben ők voltak a vendéglátók.
És ha ők mennek vendégségbe általában max. Lánchíd konyakot visznek, de azt üzembiztosan.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.18. 15:59:55

@Marcellus_Magnus: Sőt, az egész albumot felolvastatta volna a vendégekkel: mindenki azt a verset adta volna elő szépen artikulálva, óriási intenzitással (Sinkovits) , amit hozott (aki nem hozott, annak a szervezőzseni kipótolta, tehát az is olvashat).

@vészmadár (pica pica): A paradicsomlétől ég még a gyomra, ezért nem volt Bloodymary.

@Szalacsi_Dezső: Azt hiszem, a Modoroson írtam még jó régen, hogy hozzám egyszer beállított házibuliba az egyik ismerősöm 1,5 literes _mentes_ ásványvízzel, hogy csak ezt találta otthon. Végülis örültem, mert elhozhatta volna az édesanyja körömlakklemosóját is.

Fém Fatál 2010.04.18. 16:17:20

Köszönöm az összes isteneknek, hogy nincsenek ilyen barátaim. Bár igaz, már talán szabadultam volna. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.18. 16:35:39

@HRita:

Egyébként még az előző hozzászólásodról eszembe jutott, hogy egyszer voltam egy nagyon speciális leánybúcsún, csak még nem vagyok képes megfelelő formába önteni, hogy megosszam veletek, mert bizonyos fokig humoros volt, de végsősoron tragédia.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.18. 16:53:52

@El Topo (Sgt. Elias): Majd ha sikerült megfelelő formába önteni, mindenképp küldd el posztként. _Nagyon_ kíváncsi vagyok rá :)

GAbica 2010.04.19. 07:39:56

Szép jó reggelt! Hiányoztak már a posztok Rita, úgyhogy örültem, mikor olvastam hétvégén :)
Erről a posztról az a szervezőzseni volt barátnőm jut eszembe, akinek a férjének minden évben volt meglepetés szülinapi bulija. Minden évben. Szerintem úgy a hatodik körül már meg is sértődött volna, ha nem tartunk. De nagy meglepetés volt, gondolhatjátok.

Ernoke 2010.04.19. 09:45:03

a poszt több kérdést vet fel bennem.

1. van olyan ember, aki az ilyen meglepetéspartynak _örül_? én biztos frászt kapnék tőle, ha hazamennék, és ott várna 10 ember jól-rosszul elbújva, amikor éppen sóhajtva az esti teámra meg könyvemre gondolok. biztos, h kapásból kidobnék mindenkit, életem párjával kapcsolatban pedig alaposan megfontolnám a közös jövőnket.:D

2. nagyon jellemző, h Enci buli előtt feszül, buli közben agresszív (szemeit forgatja minden "nem megfelelő" ajándéknál, később a konyhában négyszemközt a sárga földig alázza a szerencsétlent), buli után pedig panaszkodik, h már megint mennyit dolgozott, és senki nem értékelte. atomot neki.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.04.19. 10:27:49

Huha, uj poszt, hurra!

Szerencsere ilyen baratom nincs, mi mindig "ahogy esik, ugy puffan alapon" bulizunk (most peldaul ket napig, ugyhogy alig elek), de a legeslegjobbtol kaptam mar a fenti emlitetthez hasonlo albumot, es az nagyon-nagyon meghato volt. Az eskuvomre csinalta, felkereste a regi-regi barataimat, akik nem tudtak eljonni, es mindegyiktol kert fotot es egy kis szoveget. De ennyi epp eleg is az ilyenbol.

Ezt a csajt meg leutnem, mint suket a hangszorot. O hiv meg embereket es meg kulon kivansagai vannak?, hogy ki mit hozzon? Menjen el ilyen bulira az, akinek Imre az anyja.

flea 2010.04.19. 10:36:34

@Mimas: ehhez először feleségül kellene venned, az meg, úgy tűnik, nem fog sikerülni. Ha mégis, akkor meg már eléggé elfecimacisodtál ahhoz, hogy mégse üsd. Bár fene tudja, mert Topo sztorijainak nagy része is olyan, hogy az ember nem érti, hogy hogy a fenébe bírhatták ők ki akár csak az esküvő időtartamát egymás mellett... :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.19. 10:58:49

@GAbica: Minden évben _meglepetés_ buli :D De jól hangzik. Gondolom mindig nagyon várta a férj, illetve nem, mert váratlanul érte őt. Minden alkalommal.

@Ernoke: Lehet, hogy valaki örül neki (=gondoltak rá, szervezkedtek ÉRTE), de én annyira nem tudom ezt átérezni. Érzéketlen vagyok, tudom, és a meglepetéseket sem szeretem :)

@afromagyar: Egy pillanatig (pár percig) elgondolkodtam, hogy ki lehet az, akinek Imre az anyja, de aztán rájöttem, hogy mire akartál ezzel célozni :D

GAbica 2010.04.19. 11:05:49

@HRita: Persze, mindig nagyon meglepődött. :) Ott legalább nem volt lista, meg ilyenek, meg nem otthon tartotta, hanem étteremben. És nem mi fizettük az ünnepeltekét, hanem ők maguknak.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.19. 11:18:44

@GAbica: Tényleg, ez is mekkora már: a vendégekkel fizettetni az ünnepelt részét is. Persze az ajándékokon felül és lehetőleg valami _puccos_ helyen :D

GAbica 2010.04.19. 11:29:55

@HRita: Voltam már olyanon.... De ha legalább előre közli a szervezőzseni, hogy mi fizetjük az ünnepelt, meg az ő b.családja fogyasztását, máshogy állok az estének :)

Mimas 2010.04.19. 12:02:26

@flea: Nem igazán vehetném el, egyrészt mert ezt a típust max. messziről szemlélem, mint idegen állatfajt, másrészt mert az azonos neműek házasságát nem engedélyezik:).

HRita: Téged már kandíroztak?? Mesélj, mesélj!

LeBelle beautifulmen.blog.hu 2010.04.19. 12:19:51

Az a vicces az egészben, hogy az ilyen manír Encik voltak azelőtt a legnagyobb ringyók. Persze ma már megtalálta magának fecimacit, arról nem beszél senkinek, hogy előtte gondosan lecirmantotta feci összes haverját.

bajor gizella 2010.04.19. 12:39:19

Enci sajnos sosem elégül ki egy szimpla szülinaptól. neki az egész élete egy nagy szerveznivaló halmaz, a közös shoppingolás szervezésétől a na hogy tudjuk összeegyeztetni hogy mind a 8 csajbarinő egyszerre megnézhesse moziba a szex és new york 2öt-ig bezárólag minden az ö vállain nyugszik. Azonnal megszervez mindent ami az útjába kerül, nem kímélve a mobilszolgáltatókat. Mert neki olyan elöfizuja van, amivel ingyen hívható még a mennyei atya is, szóval semmi gond, ha nem veszed fel elsöre, majd visszacsörög. ötször is akár.
Addig amíg hadra fogható rabszolga módjára helyeselsz, és ott vagy a megbeszélt idöpontban nagyon rendes. Azonban ha nemet merészelsz mondani, minden iwiw ismerösöd tudni fogja másnap hogy nem mentél el. mert az a legenyhébb ha beírja hogy a, olyan jóóó volt a buláj eszméletlen hogy kihagytad, b. "az igaz barátság elvész a szerelemmel, noha mindig melletted állt a bajban" idézetekkel adja tudtodra hogy szerinte az van hogy te a palid miatt hanyagolod őt ami írtó égő. c, ha nagyon durván bedühödik képes meggyanusítani valami oltári fassággal,legenyhébb köztük hogy fecimacira voltál ráizgulva és most féltékeny vagy.
kétségbeesetten hívod fel a többi kissé józanabb csajbarátnöt hogy na most mi a fasz van, és persze még jobban elbizonytalanodsz amikor kórusba zengik vissza hogy jaj hát Enci túúúdod milyen. Akkora szíve vaaan...

haruka 2010.04.19. 16:07:07

Egyik ismerősöm pontosan ilyen. Minden meghívó végére odaírja, hogy "hozz magaddal üdítőt, és ha rágcsálnál, akkor sütit, salit, rágcsit". Minden levele egy az egyben mehetne a modorosra is akár.

Szalacsi_Dezső 2010.04.19. 17:36:09

@LeBelle beautifulmen.blog.hu: Sajnos engem nem. Vagy nem sajnos? A büdöská. :-)

Pernilla 2010.04.20. 01:29:57

van egy barátnőm, aki folyton meglepibulikat szervez a barátnőinek meg a pasijának, azzal az elég nyilvánvaló szándékkal, hogy majd neki is tartsanak egyszer.
de mondanom se kell, ez még senkinek nem jutott eszébe... pedig látom szegényen, hogy úgy szeretne már egyszer meglepődni :D

Rebelde 2010.04.20. 12:45:57

az milyen már, hogy szétosztja ki mit vegyen-hozzon?! az minimum, hogy készül ő is kajával-piával

2010.04.20. 14:17:24

@HRita:

Attól, hogy nem írok, még itt vagyok mindig a háttérben. :)

A mentesvizes illetőre: sajnos ismerem a típust, többnyire ő az, aki az ilyen batyus bulikon a kölyökkutyákhoz hasonló elveket vall a tulajdon- és birtokviszonyokról (=ami másnál van, az közös, tehát elveszem, ami meg nálam van, az saját, ne nyúlj hozzá).
Szóval leteszi a vizet/kommersz bort, és azzal a lendülettel el is mar a közösből egy üveg import tequilát, amivel tüntetőleg félrevonul.

Mitya Ivanov 2010.04.20. 19:38:26

nyár közepén a saját esküvőmre kell menni b@cca meg, de az arám húga már most így viselkedik, mint ez a szervezőzseni. Már a nyoszólyólányokat szervezi, az apró és szükségtelen szarokat, amiket a vendégeknek lehet emlékbe odaadni, meg az ültetőkártyákat, meg a rizst (lencsét), amit majd a fejünkre szór. Pedig én csak túl akarom élni az egészet, és már most herótom van az egésztől:)

PUSZTI 2010.04.21. 03:25:41

@Mitya Ivanov:
Talán ezért kell olyan Kedvest találni, aki mélységesen egyetért veled azon nézetedben, hogy az esküvők legegészségesebb módja, ha a páron kívül még esetleg egy pap van jelen. Meg a telihold. És ezzel be is zárult a meghívottak köre.
Semmi nyüzsi rokonság, semmi asztaldísz/szalvéta színek, minták, anyagok szerinti szétválogatása.

malvinka 2010.04.21. 06:54:19

Folyton rettegek attól, hogy egyszer valaki meglepetésbulit akar nekem szervezni. :D Szerencsére ez a veszély nem nagyon fenyeget (biztonsági okokból, és mert az élet így hozta, nincsenek is "barinőim", mindössze két-három olyan nőnemű barátom, akik személyesen nem is ismerik egymást). Aki a meglepetésbulit, mint fogalmat kitalálta, azt arra ítélném, hogy élete összes hátralévő napján ilyeneket kapjon, egy nyugodt estéje se legyen többé. Az ilyen szervezőistennők meg a legszörnyűbbek a világon, főleg amikor a buli végén, miután mindenki hazament, sértődötten kérdőre vonják Fecimacit, hogy miért vágott egész este olyan savanyú képet, hiszen csak örömet akart neki szerezni. És Fecimaci nem akarja megbántani az ő tündéri Encijét, és nem mondja el, hogy neki az okozta volna a legnagyobb örömet, ha nem kell infantilis tinihorrort néznie a fárasztó munkanap után, és a születésnapját a kocsmában meccsnézés-sörözés közben ünnepelhette volna a haverokkal.

Jege 2010.04.21. 09:33:43

Nem tudom eldönteni, a gimnáziumi osztály levlistáját efféle magáncélra használni nagyon bunkó dolog-e, vagy csak eléggé az.

Jege 2010.04.21. 09:42:55

A gimnáziumi osztály levlistáját efféle magáncélra használni nagyon bunkó dolog, vagy csak kicsit?

Jege 2010.04.21. 09:44:54

Már megint nem működik normálisan a hozzászólás-relokátor, ez is komenisták hibája...

flea 2010.04.21. 10:15:54

@Mitya Ivanov: sajnos ebben az élethelyzetben az alábbiak közül lehet választani:
(a) 4 fős (egyházi esetén 5 fős) esküvő gondosan választott tanúkkal, sértődősök leszerelésére előre gyakorlás
(b) annak bejelentése, hogy senki nem szervezhet semmit, mindent ti szerveztek, majd megdöglés a melóban és az egész pokolba kívánása
(c) mindkettőtök családi és baráti körének türelmes, vagy legalább annak tűnő elviselése
(d) (ezt csináltuk annak idején mi) a rokonságból egy viszonylag megbízható egyén kijelölése főszervezőnek, aki utána mindenki mást, aki nemkívánatos módon zsizseg, elküldhet a halálba mondván, hogy itt ő dönt (miközben persze mindent a ti utasításaitok szerint engedélyez vagy tilt).

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.21. 14:12:36

@Mitya Ivanov: Pedig az esküvő igazán gyönyörű dolog! Az enyémen biztosan lesz galambreptetés is. Nem _olyan_.
Aztán lencse helyett 100 forintosokat szóratok szét, amiért majd összeverkeszik a násznép, és amíg egymást ölik, én a sarki kocsmában ünneplek egy _jóféle_ Guinness-szel. Lehet, hogy elhívom majd a férjemet is.

@Jege: Nem eléggé az. A szervezőzseni nyugodtan használhatná Fecimaci ekézésére is, de nem teszi. Na majd a meglepetés party után.
És igen, ez _miattuk_ van.

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2010.04.21. 23:56:09

@Mitya Ivanov: részvétem. mi megbeszéltük, hogy strandpapucsban, fürdőköpenyben, pöttyös labdával a kezünkben, egymást vízipisztolyozva házasodunk. persze a borzalmas zsezsegő rokonság már zenekart meg szilajkodást vizionál...én nem értem mi baja az embereknek. az esküvők valahogy mindenkit megtébolyítanak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.24. 19:21:11

@mlly_blm: mert természetellenes dolog ez, tiltakozik ellene a szervezet:)

Celtic 2010.04.25. 10:56:48

Ez borzalmas. En nemhogy maset, a sajat szulinapomat sem tartom fejben...Ezek utan nemhogy Enci, de Feco cimet/telszamat is torolnem a telefonbol/levproggibol.

kerikak 2010.04.27. 13:03:39

meg voltam róla győződve a poszt elején hogy erre senki nem fog elmenni és legalább egy valaki jól elküldi a fenébe a kisasszonyt, de sajnos nem
amúgy nagyon jó írás :)) hiányzott már

Interlock (törölt) 2010.04.27. 21:19:36

Egyik hajdani barátnőm szinte dettó Enci, csak a szövege volt más. Akármi ünnepelhető akadt, azt gyakorlatilag milliméterpapíron tervezte meg, még a köszöntés közbeni állóhelyek is ki voltak osztva, és ha valaki húsz centivel odébbment, azonnal el is lett könyvelve szándékos ünneprontóként (vagy azért, mert nem lesz tökéletes a fénykép, vagy másért). A spontaneitás, mint olyan, tökéletesen hiányzott az egész életéből - meg mindenki máséból is, akihez túl közel állt.
Nem (csak) emiatt mentünk szét, de ha tovább húzzuk együtt, vagy diliházba kerülök, vagy börtönbe...

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.04.28. 16:37:32

Rita, olyan hihetetlen érzékkel ábrázolod a nők egymás közti alázásait ("nem kéne „túlvállalnod” magad"), hogy a hátam borsózik :)

Szalacsi_Dezső 2010.04.29. 07:26:30

Rita!
Má' mosmá' kimentél a természetbe így tavasz gyanánt és nem írol többé? :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.04.29. 10:55:42

@Szalacsi_Dezső: Jobban kéne információt _áramoltatnom_, tudom. Jelen pillanatban az a helyzet, hogy közeledik az év vége, sír a szülők szája meg a diákoké is, hogy nem akarnak megbukni. Értekezletek, fogadóórák, szülőik, adminisztráció, örülök, hogy élek.
Valamit fogok már írni a modoros tanárnőkről, mert ez így nem mehet tovább :))

Szalacsi_Dezső 2010.04.29. 11:25:53

@HRita: "sír a szülők szája meg a diákoké is, hogy nem akarnak megbukni."
Ez jó! Tanulni meg smafu?

2010.04.30. 17:42:48

@Szalacsi_Dezső:
"Tanulni meg smafu?"

Ugyan már, egyszerűbb, ha a família bemegy vasvillákkal felszerelkezve a szülői értekezletre, _nemdebár_? :)

_Ritusom_,
ez talán érdekelhet:
www.origo.hu/itthon/20100430-torvenymodositas-az-iskolai-eroszak-ellen-a-szakszervezet-athelyezest-es-biztonsagi.html

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.05.02. 11:06:20

@tff: Azt eddig is tudtam, hogy csak az megy tanárnak, aki máshoz nem ért. De hogy ezt így _expressis verbis_ le is írják, ez a kemény nem a Krupp-acél:
"A tanárok fokozottabb VÉGELMÉRŐL szóló törvény lehet az egyik első jogszabály".
Fokozottan véges elme, óriási.

@vészmadár (pica pica): Akár még fel is tűnhetnek benne, mint _széptevők_ :))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.05.04. 13:40:41

Újabb poszt holnap a női tájékozódás témakörében. Magas labda, de kihagyhatatlan :)
süti beállítások módosítása