HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.09.20. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Olvasói poszt - Az Aranyos Srác és a Kikupálós Lány

Tömör, velős és arcpirítóan pontos látlelet lárvalányhajtól. Mást nem is tudok nagy hirtelenjében hozzáfűzni. Vagy nem merek.

A Kikupálós Lány önálló, öntörvényű, értékrendje szilárd. Saját korlátaival tisztában van, éppen ezért nem áll be huszonhatodik rajongónak a Menőpasi holdudvarába, hanem úgy határoz, saját projektet épít fel magának. Kiszemeltjei általában nála pár évvel idősebb, vagy éppen fiatalabb srácok, akik jó alapanyagnak számítanak, csak éppen egy kicsit ki kell őket kupálni. Ezek a srácok többnyire az Aranyos Srác kategóriájába tartoznak, mert - jóllehet tagadhatatlanul értelmesek, jó fejek, és alapvetően nem is néznek ki rosszul - félénkek, nem tudnak bánni a csajokkal, és néhány luzeroid vonást is mutatnak, ezért a többi lány (az a sok felszínes, kihasználós picsa) észre se veszi őket.
A Kikupálós Lány e ténykedését ideológiával is gazdagon köríti. Ténykedését már-már vallási misszióként fogja fel. Rendre kikel a kiüresedő emberi kapcsolatok, a külsőből ítélő, felszínes emberek ízlésdiktatúrája ellen, és fennen hangoztatja, hogy - szemben az oly gyakran ostorozott Felszínes Picsákkal - az ő számára a belső értékek a fontosak. Az értékelvűség előtérbe helyezése olykor politikai nézeteiben is megjelenik (jobber alert), de e sorok széles szellemi horizontú írója már hallott váccpávör, sőt, kommunista (!) Kikupálós Lányokról is.

 

A Rosszhiszemű Olvasó ekkor közbevetheti, hogy a Kikupálós Lány nyilván maga sem egy matyóhímzés, és csak azért veri magát a belső értékekre, mert ilyeténképpen erényt csinálhat a szükségből (gyk. A Menőpasik amúgy sem állnának vele szóba). Nos, ebben van némi igazság, de azért hozzátenném, hogy a Kikupálós Lány korántsem mindig csúnyácska, még csak nem is túlsúlyos. Sok köztük a Sebzett Lelkű, Problémás Lány, vagy éppen az egész világ ellen harcot vívó Lázadó Lány is, aki ebben a tekintetben sem akar beállni a sorba, sőt, előfordulnak köztük Deviáns Lányok is. Közös jellemzőjük az, hogy mindannyiukon átment párszor az élet lánctalpas haszonjárműve, és némiképp úgy érzik, a perifériára szorultak. Hát eképpen.

 

Kiszemelt partnerét a Kikupálós Lány általában kedvességével, gondoskodásával veszi le a lábáról. A kapcsolat új szintre emelését jellemzően a Kikupálós Lány kezdeményezi. Amikor a kapcsolat már utazósebességgel robog, a Kikupálós Lány felgyűri széki parasztinge ujját, és munkához lát. Finom noszogatása hatására a kiszemelt férfiegyed szép lassan megtanulja, mikor kell be- és kitűrni a pólót, hogy susogós tréningnadrághoz nem veszünk föl bőrcipőt, és lassanként a hőn szeretett norvégmintás pulcsik is eltűnnek a szekrény mélyén. A fejre divatos frizura, arcszőrzet kerül, parfüm és dezodor lecserélve avagy installálva, majd jöhetnek a nagyobb beruházások: divatos szemüvegkeret, szép öltöny. Szükség esetén a srác egyéb problémái is rendbe rakódnak: a lány támogatásával munkát szerez, vagy elkezd egyetemre járni. A srác küllemének és életkörülményeinek javulásával (és a kefélés-probléma tartós megoldódásával) az önbizalma is erősödésnek indul. Tartása egyenesebb lesz, hangja mélyebb, fellépése határozottabb, aminek hatására egyre népszerűbb lesz. Nemcsak szűkebb környezetében kezdik el emberszámba venni, de a csajok is felfigyelnek rá.

 

Ezek után a történet kétféleképpen folytatódhat.

 

Az egyik az, hogy a srác maga is belátja, milyen drága kincsre akadt, és féltő gonddal óvja, igyekezvén mindent megadni az ő kis angyalkájának. Nem sokra rá megkéri a lány kezét, és a _happily ever after ensues_.
Nos, ilyen a valóságban igen ritkán történik.

 

A másik lehetőség - ami, lássuk be, sokkal gyakoribb - az, hogy a srác vérszemet kap. A szerencsétlen ugyanis világéletében élni, bulizni, csajozni szeretett volna, de mivel nem volt hozzá társasága és a csajok is nagy ívben elkerülték, erre mindezidáig nem volt módja. Az igazság pillanata azonban végre-valahára elérkezett. A srác egy ideig ellenáll a csábításnak, de az újdonság varázsa egyre fakul, a disztraktoló tényezők pedig egyre erősebbek. Elkezd egyre nyíltabban félrejárni, aztán egy idő után kiteszi szegény Kikupálós Lány szűrét, és igazi Genyó Pasiként, a. k. a. Rosszfiúként folytatja pályafutását...

Köszi lárvalányhaj a posztot! (Modor Tibinek meg a továbbküldést.)
 

47 komment

Címkék: olvasói poszt kikupálós lány


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr302305830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schwesterke 2010.09.20. 10:23:17

Kiváló poszt! Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi történik végül a Kikupálós Lánnyal...

flea 2010.09.20. 10:43:34

@schwesterke: Mégis mi történne? Újabb meg újabb kupálnivalókat gyűjt be és kupál szorgosan, mígnem (a) kiöregszik az esküvő tematikából (ekkor átalakul... valamivé... nem is tudom, besavanyodott "túljóvoltammindenkinek" nyanyás poszt volt már?), vagy (b) van annyi esze, hogy a vége felé már szisztematikusan igyekszik magánál idősebbeket és ezen belül is olyanokat kupálni, akik vélhetően kevésbé kapnak vérszemet, ekkor a "happily ever after ensues" forgatókönyv érvényesül. Bár ehhez hozzátenném, hogy egy utolsó pillanatban, 30-as évei derekán - vagy még később - "kikupált" férfiegyeddel azt a maradék 4-5 évtizedet lehúzni, na az sem egy _leányálom_. Ha meg otthagyja, akkor kis kitérővel az (a) esetnél találja magát.

Igazából a Kikupálós Lány számára az egyetlen relatíve sikeres és elviselhető végkimenetel az, ha véletlen hamar kifog egy olyan aranyossrácot, aki (annyira mulya, hogy) a kikupálás után el is veszi. Ebben az esetben - különösképp, ha a Lány a jobber alfaj, lehetőleg minél inkább a széléről - a "sokgyerekes idill" c. forgatókönyv rohamos sebességgel történő megvalósulása prognosztizálható.

Szalacsi_Dezső 2010.09.20. 10:57:54

Én először "kupakolós lány"-nak olvastam Na mondom végre valami jó csajtípus.
Mondjuk szerintem sok férfitársamra ráférne egy kikupálós lány (nekem már van egy, lassan 20 éve).
Az nagyon találó, hogy parfümöt installálni. Nekem is volt otthon jónéhány, aztán asszonypajtás kifogásolta, hogy mé' nem használom. Én persze azt hazudtam, hogy használom, de hát az orrát nem lehet becsapni. :-)

Pólót viszont mindig betűrve, szandival. :-D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.20. 11:52:23

@flea: "Túljóvoltammindenkinek" nyanyás poszt még nem volt, de _nagyon_ lesz. Óriási ötlet. Köszönöm :)

@Szalacsi_Dezső: Egyik ismerősöm eléggé kikupálós típus. Náluk a srác még dezodort se használt, és mindig azt vette fel, ami a szekrényben először a kezébe akadt. De ez már a múlté, mert a csaj (kiharcolta) gyengéden nőies kisugárzásával elérte, hogy a férfi elkezdjen minimálisan foglalkozni magával. A srác baráti köre ezen persze felhördült, de a csaj attól még elég büszke magára meg az ő buksimókusára, aki ilyen együttműködő. Probléma csak akkor lesz, mikor a férfi beleunva az állandó nyüstölésbe, megadja magát, és akár_még_testápolót is használni fog. Ekkor a lány szemében papuccsá válik, és elveszti az ő buksimókusa iránt az érdeklődését. Szóval csak óvatosan :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.20. 12:12:39

Ilyen van forditottban is, mikor a pasi kupalja ki a csajt. A srac altalaban penzes, a csaj meg egesz _jo testu_, de benan oltozo egyed.
A pasi ilyenkor beruhaz par jobb cuccra es ezzel evekig szert tesz egy halas, jo testu, immar jol is oltozo kiscsajra, aki mindenre kepes erte.

RobDN 2010.09.20. 13:34:39

@schwesterke: Újabb sérülés esik a lelkén, rövidebb darkos korszak után újabb srácot fog kikupálni és megismétli a ciklust.

Azördögügyvédje 2010.09.20. 14:09:57

Szerintem Szalacsi Dezső eltalálta két szarva közt a tőgyit: tényleg aranybánya lenne egy poszt a kupakolós lányról!

Ernoke 2010.09.20. 14:30:15

szerintem ésszerű keretek között ezzel semmi baj nincsen. addig a pontig, amíg a férfi felszabadítása a cél, nem becsicskítása.

@afromagyar: azért sztem egy pasasnak alapjáraton kellene ilyen szintén ésszerűen kikupálósnak lennie. nincs annál rosszabb, mikor valakinek mindegy, mi van rajtunk... egyedülállóként pedig az ember ugye nem csinosítja magát, mert nincs kinek.

Bölcs Ész 2012 (törölt) 2010.09.20. 14:45:36

kifejezetten erőltetett és torz lett, ill. jó pár részletből leri, hogy az író, „lárvalányhaj” a saját életéből merít, önfényezéssel...:

„hogy a Kikupálós Lány nyilván maga sem egy matyóhímzés, és csak azért veri magát a belső értékekre, mert ilyeténképpen erényt csinálhat a szükségből (gyk. A Menőpasik amúgy sem állnának vele szóba). Nos, ebben van némi igazság, de azért hozzátenném, hogy a Kikupálós Lány korántsem mindig csúnyácska, még csak nem is túlsúlyos. ...”

Bölcs Ész 2012 (törölt) 2010.09.20. 14:48:20

@schwesterke: ha együttmaradnak, akkor ez lesz a „kikupálós lány” képmutató, kioktató, lesajnáló, kérkedő villogása a szingli barátnői felé: „jaj, mi milyen tökéletesek vagyunk és harmonikus a párkapcsolatunk, így kell élni...”

Bölcs Ész 2012 (törölt) 2010.09.20. 14:49:46

@afromagyar: : )))

schwesterke 2010.09.20. 18:22:59

@Bölcs Ész: Szerencsére az elkötelezett vagy csak kényszerből szingli barátnőket sem kell félteni: nekik sosem kellene egy ilyen papucsférj, ők csak a Tökéletes Férfivel érik be, aki természetesen a Menő Pasi. A Kikupálós Lányt háta mögött meg jól kibeszélik, szerintük a harmónia csak látszat. Meg egyébként is: ki a fenének van kedve pelenkát cserélni, éjszakákat átvirrasztani (a szórakozóhelyek helyett a kiságy mellett) harmatos harmincasként?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.20. 19:29:19

Van olyan is, hogy a kikupalos lany egy igazi jocsaj, akire a Meno Pasik is hajtanak, de

a) eleguk van az onzo, felrekuro alfahimekbol
b) nagyon megjartak egyszer-ketszer
c) kezdenek "benne lenni a korban", es meg akarnak allapodni

Ilyenkor altalaban keresnek egy nem tul gaz "aranyos sracot", es ferjet nevelnek belole. Mivel a csaj meg mindig van olyan jo no, hogy a srac alig hiszi a szerencsejet, ez gyakran be is jon.

Szalacsi_Dezső 2010.09.21. 10:01:03

@altoid: "felrekuro alfahimekbol"
Na ezt meg félkarúnak olvastam, nem is értettem.
Hiába no, a diszlexia az diszlexia. :-))

flea 2010.09.21. 11:57:28

@altoid: de mennyire így van, rögtön eszembe is jutott pár példa erre.

lárvalányhaj 2010.09.22. 19:37:16

@flea:

A végkifejlet a házasságos/tartikapcsis forgatókönyvben is kétféle lehet. Hogyha a sráccal tényleg csak annyi baj van, hogy nem tud öltözködni, akkor full oké a dolog. Vannak viszont az Eleve Papucsnak Született Aranyos Srácok, akik olyanok, hogy ahova teszik őket, ott maradnak... na az annyira nemvidám. Láttam már magam körül ilyet is, olyat is.

Végül van a kikupálás legszélsőségesebb esete, az Eltartott Srác. Az a forgatókönyv, hogy anyu gyereket akar csinálni, és keres hozzá aput. Túl sok szempont nincs, a lényeg csak annyi, hogy farka legyen. Végül összejön vmi minden szempontból száni példány, akinek munkája sincs, meg minden, de mivel anyunak nincs túl sok választási lehetősége, ezért végül kihúzza a mocsárból.

lárvalányhaj 2010.09.22. 19:39:24

@flea:

A sokgyerekes modell pláne akkor vicces, ha a pasi mégis öntudatra ébred, és megpattan, anyu meg ott marad az öt gyerekkel.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.22. 21:37:06

@Szalacsi_Dezső: Latom, jo anyagot tolsz...;) A te olvasatodban sokszor erdekesebbek a kommentek, mint valojaban!

Celtic 2010.09.22. 21:41:49

Gyonyoru volt :) "luzeroid" ezt megjegyeztem :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.23. 11:06:54

@Szalacsi_Dezső: Ha jól emlékszem, te írtad a nagymamáddal kapcsolatban, hogy toronyőr volt egy múzeumban :D Talán már akkor is megjegyeztem, de most is _kénytelen vagyok_, hogy téged kurva jól lehetne pszicholingvisztikailag elemezni :)

@lárvalányhaj: Sokszor - ha még alapból nem is lenne annyira szánalmas a férfi - a nő direkt csinál belőle Eltartott Srácot. A kikupálós nő "világuralmi törekvéseinek" egy része kielégítődik ezáltal.

flea 2010.09.23. 12:06:01

@lárvalányhaj: a Eleve Papucsnak Született, sőt Eltartott Srácok sokszor csak kívülről annyira gázok. Ők, meg az őket eltartó-menedzselő csajok néha baromi jól elvannak ebben a felállásban, sőt konkrétan megvalósítják magukat. (A srác felelőtlenül beleél a világba és örül, hogy csak csínján kell gondolkodnia, mert irányítják. A nő meg értékesnek érzi magát, mert minden kétséget (még a nőit is ;)) kizáróan miatta és csakis miatta működik bármi is.)

Hogy neked (meg amúgy sokaknak) ez gáz, az csak azért van, mert neked nem ez a fajta defektusod van. :)

Az "anyu gyereket akar csinálni, azt keres hozzá aput" esetnél viszont az messze a legjobb forgatókönyv, ha ezért férjhez megy meg eltart valakit. Ismerek egy nőt, kb 280 kiló lehet, apuci egyetlen borzadályosan elkényeztetett leánykája (bár ő maga 50 körül jár, apucit meg már eltemette). A 280 kilója nyilván hasonlóan vonzó, mint a személyisége, hát nem nyüzsögnek körülötte a férfiak, és ezen az sem segít, hogy hacsak nincs 12 foknál kevesebb vagy egész napos zuhogó eső, komolyabb időt tölt az otthonául szolgáló társasház bejárati lépcsője feletti erkélyükön egy olyan rövid pongyolában, amiben - fogalmazzunk így - nem csak a sonkáit teszi közszemlére. (A 12 fokot lehet, hogy túlbecsültem. Amennyi zsírpárnája van, szerintem mínusz húszban is ellenne anyaszült meztelenül évekig, ha inni kap.)

Na, ő egyszer eldöntötte, hogy a kutya (természetesen szobapatkány típusú) nem elég, neki gyerek kell. Az apa egy nálánál legalább 10 évvel idősebb, erősen kopaszodó és őszülő, valamilyen oknál fogva hosszú ideje (már a gyerek születésekor is!) bottal, bicegve járó pasas lett, akihez sohasem ment hozzá, és a gyerek 1 éves korára bíróságon harcolta ki a hetenkénti láthatást. A gyerek imádja, egyrészt mert ő törődik vele (nem meglepő), másrészt meg mert a zsebpénzt is ő adja (tipikus "szopassuk egymást a gyereken keresztül" taktika, az meg, hogy a gyerek közben szó szerint kettészakad, hát, "vele jár").

Tudom, emberiesség elleni bűn meg minden, de bennem ilyenkor komolyan felmerül az ivartalanítás gondolata, lehetőleg érzéstelenítés nélkül. (Nem a pasasra gondolok.) Ehhez képest egy kis eltartottsrác-jelenség, ugyan...

flea 2010.09.23. 12:11:55

@lárvalányhaj: az inkább olyankor szokott előfordulni, ha a pasinak volt öntudata, és a gyerekekkel fogta meg a csaj. (Peheersze, bevettem, drágám, ne vacakolj a gumival, höhö...) Aztán mindig jön az újabb, végül mikor nem, akkor végképp rájön a pasas, hogy semmi keresnivalója a nő mellett. (Néha már előbb, akkor kevesebb gyerek szívja meg.) Ilyet láttam többet is, öntudatra ébredőst még egyet sem, bár ha mondod, elhiszem, hogy olyan is van... De ahhoz mégiscsak a szokásosnál is jóval nagyobb genyóság kell, hogy valaki lelépjen egy olyan nő meg a gyerekei mellől, aki nélkül soha nem lett volna senki. (Esetleg félrejárogat, bepótolandó ezt-azt, aztán ha lebukik (lebukik, hisz még mindig lúzer), látványosan szégyelli magát.)

Szalacsi_Dezső 2010.09.23. 13:51:27

@HRita: Hát beajánlhatnál a Modorosnak, mint a modoros félreolvasó, vagy modoros frajdi elszóló. :-))

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.09.25. 14:29:36

Asszem a South Parkban ez a típus a szivola. Bár az inkább a Tapadós Lány..

lárvalányhaj 2010.09.26. 11:50:59

@flea: Azért előfordulhat ilyen is. Két ismerősöm vannak, akik úgy ismerkedtek meg, hogy a csaj 24 éves volt, és volt már 2 gyereke, a srác pedig 17 -- az a balfasz-későnérős fajta, akinek már az is nagy cucc, hogy van olyan nő, aki hajlandó rendszeres időközönként dugni vele. A nő ügyesen "megfogta" a nemvédekezős-gyerekgyártós módszerrel, és mire a srác föleszmélt, már apuka volt. A srácnak 15 évébe került, mire föleszmélt, és megpattant. A megpattanás úgy történt, hogy megismerkedett egy angolszász fejű (=lófogú rusnyaság) yuppie csajjal, aki benyomta a pasit a cégéhez, meg el is vetette magát. Egyébként teljesen megértem a pasit, mert nemcsak a nő elől menekült el, hanem a teljes anyagi kilátástalanság elől is (ti. a nőnek 8 általánosa volt, és egyáltalán nem volt hajlandó dolgozni, a pasinak kellett eltartani az egész családot).

lárvalányhaj 2010.09.26. 11:56:43

@HRita: "Sokszor - ha még alapból nem is lenne annyira szánalmas a férfi - a nő direkt csinál belőle Eltartott Srácot. A kikupálós nő "világuralmi törekvéseinek" egy része kielégítődik ezáltal." Eh, ezt sose értettem. Elég sajnálatraméltó az a nő, aki annyira nem bízik magában, illetve a Szignifikáns Másikban, hogy csak akkor érzi biztonságban magát, ha előbb ezerféle eszközzel magához láncolja a férfit. A pasi eltartása a legeslegalja az egésznek. Ami meg a másik: hogy tud valaki felnézni egy olyan férfira, akiből az önálló akarat csírája is hiányzik, és teljesen alárendelődik a nőnek? Nekem ilyen nem kéne, akkor már inkább vennék egy kutyát :P

lárvalányhaj 2010.09.26. 12:00:34

Egyébként az én szóhasználatomban az Aranyos Srác nem ekvivalens az akarat nélküli papuccsal. Vannak olyan srácok is, akik azért válnak "aranyossá", mert a kommunikációs készségeik a béka segge alatt vannak. Nekik még jót is tesz egy kis "kupálás", ezzel tkp. ők járnak a legjobban. Persze a kategória elég népes, és szép számmal vannak olyanok, akiknél az "aranyosság" mellé egyéb defektek is járulnak.

Celtic 2010.09.26. 19:44:31

@blur7: nem rossz iras. A commentek mar kevesbe, eleg belterjes tarsasagnak tunik.

blur7 2010.09.27. 09:07:43

@Celtic: Jól látod. Azt a blogot kifejezetten olyan céllal hozták létre, hogy egymással beszélgethessenek. Amúgy nem vagyok tag, de elvileg nyitott.

Ernoke 2010.09.27. 10:01:04

@lárvalányhaj: az eltartás lehet olyan, amilyet te írsz, itt a pasi nem nyújt semmit cserébe érte. lehet viszont egy ésszerű kompromisszum következménye, mint nálam. a seggemet a földhöz verhetem, h 10 év vért izzadós társkeresése után végre találtam olyat, aki úgy néz ki, teljesen nekem való. nem vagyok hajlandó csak azért lemondani róla, mert nincs munkája egy ideje. mondjuk tudom, h a nők nagy része gyáva és gyenge ehhez, nekik csak az a lényeg, h a faszinak legyen egzisztenciája és társadalmi helyzete, meg különbenis, egyedül lenni _mennyire gááááz_ már.:D

Celtic 2010.09.27. 10:41:21

@blur7: Ja, akkor jo. En se leszek tag :) Kicsit a regi levlistakra emlekeztet, amikor kis ido mulva total belterjes lett az egesz es a napi tema elment IRC-szintre... En mondjuk sok ertelmet nem lattam, ilyenkor ott szoktam hagyni a levlistakat.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.27. 19:19:10

Holnap ismét poszt. Rendkívül kellemetlen lesz. Én szóltam.

flea 2010.09.28. 12:02:31

@lárvalányhaj: akkor lesz majd meredek pofáraesés, amikor az új csaj dobja.

flea 2010.09.28. 12:11:09

@lárvalányhaj: ez meg azért van, mert megint csak nem a megfelelő defektus-készletet hoztad otthonról. :)

Az ilyen lányoknak nem céljuk felnézni a pasira. Nem is értik, hogy az másoknál hogy van. Ugyanis az anyjuk sem nézett fel soha az apjukra (nem is volt miért, nagyjából ugyanez volt otthon a felállás). Az ilyen családok jellegzetes ismérve, legalábbis _az én praxisomban_, hogy egyes jelentéktelen ügyekben és/vagy külső (=nem családtag) ismerős jelenlétében időnként látványosan az apára bíznak döntéseket, mert hát ő a családfő, ugye. Ugyanilyen jellegzetes jel, ha az anya leggyakoribb megszólítási formája szokatlanul kicsinyítő, becéző (feltételezem, hogy ez az apa eleve kudarcra ítélt és valószínűleg egyébként nem is tudatos kísérletének következménye, hogy legalább verbálisan megpróbálja visszaszorítani a feleségét valamilyen alárendelt szerepbe).

Az általam ismert két legdurvább ilyen családnál az anyát "mamikának" hívták a gyerekek. Az a vicces, hogy utóbb az egyik család fia elvette a másik lányát. Szerelem első látásra. Most boldogan reprodukálják (többé-kevésbé) ugyanezt a mintát. :D

lárvalányhaj 2010.09.29. 11:14:23

@Ernoke:

A te eseted sztem tök más, hogyha neadjisten a férjemet bocsátanák el, én is ugyanúgy eltartanám, amíg nem talál másik munkát. Egy tartós kapcsolatért kompromisszumokat kell kötni, például ez is lehet egyfajta kompromisszum.

lárvalányhaj 2010.09.29. 12:48:56

@flea:

Az én (tágabb) családomban is van példa ilyesmire, de ott még a látszatra se adnak, anyuka a nyílt utcán lebarmolja apukát, hogyha olyanja van.

A másik típus az, aki látszólag nem akarja a kezébe venni az irányítást, hanem hagyja, hogy apuka hozza a döntéseket (persze itt-ott bemanipulál mindenféle nőies és kevésbé nőies praktikákkal, mert hát így megy ez). Ha a dolog jól sül el, akkor apucival együtt sütkérezik a dicsőség fényében, de ha nem, akkor természetesen apuka a hülye, aki már megint elbaszta az egészet, és hogy ő _előre_megmondta_, hogy ez így szar lesz. A lényeg az egészben az, hogy ily módon anyunak mindig igaza lesz, felelősséget pedig egy grammot se kell vállalnia.

flea 2010.09.29. 12:58:06

@lárvalányhaj: hú, az is milyen tipikus. De akikre én gondolok, azoknál az anyák nem lebarmolósak, csak iszonyatosan dominánsak. Egyszerűen úgy nőttek fel (és a gyerekeiket is úgy nevelik), hogy a világ legtermészetesebb dolga, hogy a férfiakat a nőknek bármilyen körülmények között jogában áll utasítani kb bármire, ami eszükbe jut. (Nem a natúrjoghurt szokott eszükbe jutni, mint a szomszéd posztban. De nem is ám a focimeccs meg a sör. :))

Ernoke 2010.09.29. 13:34:56

@flea: nekem anyám ilyen, fedésben a frusztráció-generátorral (azért messze nem olyan durva persze). ha valaki nem tökéletesen hajtja végre az általa kiötlött és óhajtott terveket, akkor "te is olyan vagy, mint apád" (ez nagyon komoly szitok nála), és "mindig mindent én csinálok, _velem_ ki türelmes, _nekem_ ki segít?". szerencsére én elég fiatal vagyok ahhoz, h idejében ki tudjam irtani magamból még a hajlamát is az ilyesminek, meg segítségem is van, aki azonnal csúnyán lebasz engem bármi ilyesmi megnyilvánulásnál.

lárvalányhaj 2010.09.29. 13:41:34

@flea:

Szerintem az nagyon összetett kérdés, hogy hol ki a domináns. A leírtak alapján többféle szitut is el tudok képzelni.
1) Apu azért hoz natúrjoghurtot anyunak, mert annak idején alulmaradt a dominanciaharcokban.
2) Apu a családi béke érdekében elviseli anyu időnkénti zsörtölődését, viszont a döntéseket közösen hozzák meg. Az is előfordul, hogy anyu megy le natúrjoghurtért, ha apu elfárad.
3) Apu kisebb dolgokban (natúrjoghurt stb.) becsicskul anyunak, családi összejöveteleken stb. hagyja, hogy úgy legyenek a dolgok, ahogy anyu akarja, de a nagy dolgok szintjén a dolgok apu szándékait követik. Ha anyu tiltakozik ez ellen, apu hagyja, hadd pörögjön egy darabig, aztán marad minden a régiben.
4) A külvilág azt látja, hogy Anyu igazi házisárkány, feszt hisztizik a natúrjoghurt és a többi faszság miatt. A hisztiket azonban többnyire apu passzív-agresszív húzásai váltják ki, aki 20 év házasság után pontosan tudja, hova kell beszúrni azt a bizonyos gombostűt ahhoz, hogy igazán fájjon Anyunak. A különösen fájdalmas döfések után Anyu válással fenyegetőzött. Ezze Apu csak röhög a markába, mert pontosan tudja, hogy Anyunak volt ideje hozzászoknia az egymilliós nettó fizetése nyújtotta előnyökhöz, és úgyse fogja otthagyni, bármit is csinál. Apu tisztában van vele, hogy tulajdonképpen bármit megtehet Anyuval, amit csak szeretne -- és még csak nem is rá fog haragudni a világ, hanem Anyura, aki (a vak is láthatja) igazi, tűzokádó házisárkány.
5) Mivel Apu nyomi, ezért képtelen irányítani a családot, és felelősséget vállalni a fontosabb döntésekért. Apunak azonban nincsenek vezetői ambíciói, lusta is, le is szarja, így örömmel átengedi az irányítást Anyunak. Még natúrjoghurtot is hoz neki, ha kéri. Mindenki boldog. (Ezzel semmi baj nincs, bár én nem tudnék így élni.)

flea 2010.09.29. 14:17:24

@lárvalányhaj: ez így van, sőt lehet, hogy még más típusok is vannak. Akiket én emlegettem, azoknál az egyik egészen biztosan 5., a másik meg leginkább a 2. és az 5. keverékének tűnik. Annyi biztos, hogy mindkét családban mindenki boldog, csak felőlem nézve szokatlan dolgokat gondolnak arról, hogy minek hogyan kell működnie. :)

lárvalányhaj 2010.09.29. 18:26:43

@flea:

Szerintem ezzel önmagában nincs gond, feltéve, ha mindkét fél elégedett vele. Az szerintem nagyobb gáz, hogyha az egyik fél (mindegy, hogy a férfi vagy a nő) állandóan és mindenáron irányítani akar, de nincs meg hozzá a kompetenciája. Tipikus példa, hogy a pasi butább, mint a nő, és ezt erőszakossággal kompenzálja.

Egyébként én se szívesen élnék egy olyan kapcsolatban, ahol nekem kellene hordani a nadrágot, de egy olyanban sem, ahol egyáltalán semmibe nem lenne beleszólásom. (Vagy mondjuk összeverne a férjem, ha nem állnak elvágólagosan a szőnyeg rojtjai.)

lárvalányhaj 2010.09.29. 18:44:02

@Ernoke:

Íííí... nem lehetett egyszerű neked felnőni :((

pause 2010.10.23. 16:38:24

kikupalos lany egy nagyon aljas es szamito tipus mer vagy nagyon nagyon gyereket akar es egy penzes pasit,ezert egyetemistakbol valogat,akik tutin lediplomaznak,es majd eltartjak ot,vagy ugyan ezt gyerek nelkul:D
süti beállítások módosítása