HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2011.06.06. 09:00 HRita

MAGAZINOK NYELVHASZNÁLATA&KLISÉK: Tippek, trükkök, hogy a bikiniszezonra csúcsformába lendülj!

A légkondi surrogása mennyei muzsika füleidnek? Legszívesebben beköltöznél a frigóba? Nincs mese, kérlelhetetlenül és visszavonhatatlanul megérkezett a nyár! Ez a friss gyümik, a balzsamos, tücsökciripelős éjszakák, a nagy pancsolások, a szenvedélyes, forró szerelmek és a lenge ruhák évszaka. De ugye neked sem mindegy, hogy a nyári szellőben fellibbenő szoknya mit mutat meg? Ha te a hamvas barackot szereted, de a tested zöldségese csak narancsot árul, olvasd el cikkünket, és garantáljuk, hogy egyetlen tüzes latin szerető sem fog tudni neked ellenállni!

Sokszor elmondtuk már, de nem győzzük hangsúlyozni: mosolyogj sokat! Hidd el, a mosolygós nőket sokkal jobban csípik a pasik, mint a mogorva, mísz csajokat. Ha mindehhez még a pocak is feszes és a popó is kemény, a férfiak nyálcsorgatva fognak utánad füttyögni. Ennek eléréséhez nincs is más dolgod, minthogy követed alábbi tuti-turbó diétánkat. Kishazánkban még kevéssé ismert, de Amerikában már számos hívet toborzott magának a T. H. Liar amerikai dietetikus által kidolgozott Fűszer diéta névre hallgató diéta, melynek szigorú betartásával és egy csöppnyi akaraterővel látványos súlycsökkenést érhetünk el. Alábbiakban a heti étrendet közöljük, amelytől eltérni nem szabad, mert az a fogyókúra sikerességének rovására mehet.

Hétfő
Reggeli: Egy kis csokor kapor, ásványvíz
Ebéd: Párolt provanszi fűszerkeverék, egy szál turbolya
Vacsora: 5 szem köménymag

Kedd
Reggeli: Egy kis csokor kapor, ásványvíz
Ebéd: Két rúd fahéj grillezve friss petrezselyemmel szórva
Vacsora: Kiskanálnyi őrölt bors

Szerda
Reggeli: Egy kis csokor kapor, ásványvíz
Ebéd: Sültcsirke fűszersó natúran
Vacsora: 2 lap zselatin

Csütörtök
Reggeli: Egy kis csokor kapor, ásványvíz
Ebéd: Egy szórat curry 3 levélke friss bazsalikommal
Vacsora: 3 mokkáskanál tört majoránna

Péntek
Reggeli: Egy kis csokor kapor, ásványvíz
Ebéd: Párolt szegfűbors zsázsával
Vacsora: 4 szem citrombors

Szombat
Reggeli: Egy kis csokor kapor, ásványvíz
Ebéd: Pácolt csillagánizs búzafűvel
Vacsora: 1 kiskanál étkezési szalicil

Vasárnap
Reggeli: Egy kis csokor kapor, ásványvíz
Ebéd: Sáfrányfelfújt citrompótlóval
Vacsora: juhtúrós sztrapacska kolozsvári szalonnával

Miután a diétának hála végre nem érzed magadat partra vetett bálnának, jöhet kitartásod elszántságának a megkoronázása: öltöztesd magad trendibe, és zsebeld be barátnőid irigy pillantásait. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy követed lejjebbi öltözködési tanácsainkat és megfogadod sminktippjeinket.

Hát akkor rajta, alapozzuk meg a jó hangulatot az alapozóval, minden make-up alapjával! A legfontosabb, hogy ne vakoljuk be magunkat, hiszen nem vagyunk vályogház. A jó alapozó láthatatlan, nem nehéz, nem kenődik, légátereszt, és egész nap matton tart – akár a legnagyobb hőségben is. Vegyünk ilyet.
Ha ezzel megvagyunk, jöhet a szemhéjfesték. Az idei nyár slágere a neonbarna és a metálpiros. Merjünk bátran kísérletezni a színekkel, és ne féljünk tőlük, nem harapnak ;-)
Megjelenésünk talán legfontosabb összetevője a szigorúan vízálló szempillaspirál. A nyári trend alapján nem kenődik el, tekintetünket igéző vadmacskává varázsolja, dinnyeillatú, ekrü színű. Legjobban homokóra alakú nőkön mutat, de a körte típusúak is nyugodt szívvel használhatják!
Újdonság a sminkpalettán a fagyiálló rúzs, mellyel akárhányszor esünk is édes bűnbe, biztosak lehetünk benne, hogy szájfestékünk még a családi kiszerelésű jégkrémet is bírni fogja. Nyaljunk hát kedvünkre, de csak lightot, hisz tudjátok: nem babra megy a játék, hanem pocakra!

De mit ér a trendi nyári smink, ha helytelenül összeválogatott cuccokkal rontjuk az összképet? A következőkben 5 ciki ruhabakit mutatunk be, amit mindenképpen kerülj el, ha nem akarod, hogy összesúgjanak a hátad mögött!

1. Nyestprém bunda. Igen, tudjuk, hogy pihe-puha, és tök jó az anyaga meg a szabása, de mi mégis inkább azt javasoljuk, hogy ne ebben menj az utcára, mert esetleg meleged lehet benne, és a gyöngyöző homlok rendkívül visszataszító látvány – főleg nyáron.

2. Vegyvédelmi öltözet. Nem árt az óvatosság, mert bármi megtörténhet, és a káros napsugarak ellen sem árt védekezni, de míg 2010-ben divatosnak számított a vegyvédelmi öltözet, most már inkább unalmas. Tedd el a szekrényed legmélyére, és felejtsd el. Egyszerűen ciki.

3. Ugg csizma. Szeretjük, hordjuk, mert szép, kényelmes, nőies és finom vonalvezetésű, de nyárra mégsem javasoljuk, mert a záporokban-zivatarokban könnyen beázik. Kitűnő választás viszont a SWAT bakancs, amit a legkülönfélébb színekben lehet kapni, és az áruk sem borsos. (Szerkesztőségünk kedvence lett, legjobb ár-érték arányban a Cila Fashion boltban találtunk rá).

4. Trapéz szárú bikini. Ilyet csak olyan vesz föl, aki nem normális.

5. Posírozott tojás alakú napszemüveg. Igaz, hogy a gasztro stílusnak van némi létjogosultsága, például a virsli alakú füliket kifejezetten szerettük, de azért mindennek van határa. A posírozott tojás nálunk kiverte a biztosítékot – aki mégis bepróbálkozik egy ilyennel, vállalja a következményeket. Mi szóltunk.
 

29 komment

Címkék: nők tippek trendi bikiniszezon


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr132959656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vincere 2011.06.06. 10:30:44

hú, ebbe aztán tényleg mindent belesűrítettél, Rita... jó lett :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.06. 10:31:18

Köszönjük, minden szava élmény. De azért ugye a következő hamarabb jön majd?

2011.06.06. 10:38:50

szerintem agyadra ment a sok női magazin, sürgősen menj el szabadságra, és pihend ki magad :)

blur7 2011.06.06. 11:05:19

A dietetikus már a neve alapján is hitelesnek tűnik.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.06.06. 12:13:37

@stivanleroy: _Részemről a szerencse._ Heti egy posztot tudunk vállalni, de annyit fogunk is.

@Frengi: Szerintem nem ment, de azért még egyszer megnézem.

És tényleg nem. Sajnos becsavarodás nélkül is tudok ilyeneket írni :)

PaMacs 2011.06.06. 14:51:09

annyira jó,hogy megint írsz!!!! :D :D :D

coucou 2011.06.06. 14:56:29

@HRita: nem baj, szeretünk, Barbie, töretlenül!! :) végre, hogy végre írott formába ömlött a felgyülemlett gondolatok-tapasztalatok habos folyama, legott!

GAbica 2011.06.06. 15:57:55

Végre végre végre! :D
El sem hittem, mikor tegnap írtad a "fácsén".

kumbernuss1234 2011.06.06. 16:22:09

"...de a tested zöldségese csak narancsot árul..."

Már itt kifeküdtem.

eastern sugar 2011.06.06. 16:32:01

óóó! már csak rutinból kattintgattam ide időnként, és erre tessék, ráadásul mennyire súlyos :) remélem meg isc lesz a heti egy, mert már nagyon-nagyon hiányzott! a posírozott tojásról egyébként pont tegnap hallottam először egy étteremben :)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.06.06. 16:46:42

Jajjj, hatalmas, ugyanaz a csúcsszínvonal, mint régen! Én a turbolyánál dobtam el az agyamat, de persze az utolsó napi vacsora is hasít. Nagyon jó!!! Hiányoztál már! :-)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2011.06.06. 18:09:37

Vegre uj poszt!
Szules utan megcsinalom a dietat! :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.06.06. 18:11:37

@coucou: Nem volt más, ami a választás lehetősége, hisz "friss, puha szűzhó roppant az Ötlet "hótaposója" alatt!" - idézet Parti Nagy coucou tollából.

@GAbica: @eastern sugar:
@Szigi.: Nem is hittem volna, hogy ennyire fogtok örülni egy új posztnak :) majd ezt az _emocionális töltetet_ inspiratíve használom fel :)

@kumbernuss1234: Igen, ez megint egy olyan mondat, amiről pár év múlva úgyse hiszem el, hogy én írtam...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.06.06. 18:17:00

@afromagyar: Pff, annak a kislányod is nagyon fog örülni az anyatejet beszívván, majd kiürítvén :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2011.06.06. 18:24:18

@HRita: Csak hadd szokja az egeszseges taplalkozast! Nincs is jobb egy kis lapzselatinnal.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.06.06. 18:33:43

@afromagyar: De az étkezési szalicillal csak óvatosan. Ne kapasd el a gyereket már az elején.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2011.06.06. 19:01:41

@HRita: Azt csak vasar-es unnepnapokon kap majd!

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.07. 07:59:15

@HRita: kezdetnek megteszi, várjuk a következőt :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.06.07. 13:29:10

@stivanleroy: Már _2, azaz kettő_ poszt van vázlatban megszerkesztve, úgyhogy hétfőnként lehet számítani rájuk.

kumbernuss1234 2011.06.07. 16:54:45

@HRita: remélem, hogy a "barátnők" is előkerülnek hamarosan :-)

Celtic 2011.06.08. 06:17:10

Nagy volt :) Bar csak a felet ertettem :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.08. 22:39:09

Ez nagyon jó! De szerintem hülye, aki hét napig kaport reggelizik, szerdán már biztos váltanék.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.06.09. 09:33:32

@kumbernuss1234: Mindig akad átdumálni való, úgyhogy jönni fognak nemsokára :)

@Celtic: Ezzel az 50%-kal szerintem te egyre jobban érted a posztjaimat; volt, amit végig se tudtál olvasni, ha jól emlékszem :)

@Levéltáros: Nem érted a lényeget. A kapor évtízezredek óta ismert a népi gyógyászatban mint szélhajtó, és most - végre - korunk rohanó világa újrafelfedezte magának. Ezoterikus szakértők egybehangzóan állítják, hogy a holisztikus diéta elengedhetetlen kelléke, hisz a széllel együtt a zsírt, az ártó szellemeket és a negatív energiákat is kihajtja, hogy a csíd és az aurád mindig friss és üde legyen - akár a legnagyobb melegben is.

Celtic 2011.06.09. 10:22:24

@HRita: Koszonom, hoyg igy emlekszel, amit abszolut keptelen voltam, az a "jegkiralyno szive megolvad" vagy hasonlo ize volt...Mely nyomot hagyott azota is bennem, Coelho-val nem is probalkozok.

(Pl. ruhazkodas 3. pont:
- Ugg csizma nem ertheto
- SWAT bakancs ertheto.
Szoval igy jon ki az 50%)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.06.09. 11:27:59

@HRita:

Na, a kapros zsírfingról se hallottam még, de hát tanulni sose késő :)

coucou 2011.06.09. 12:07:04

@HRita: etimológia, megvilágosodás!
szél, szellem, szellent => a (rossz) szellem, mely a széllel elment!
zsír! :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.06.21. 10:06:19

@coucou: Látom, te szemantikai és etimológiai úton közelíted meg a fogyókúrát. Nagyon holisztikus, elismerésem.

noirp 2011.07.11. 18:24:43

ez jóó! :)
Még egy diéta. Egy hathetes.
Szép neve van, úgy hívják, h vizsgaidőszak. :) :) Papíron (=sok élelmi rost), joghurton, energianyálon (Tesco Blue Bear) és szénen alapul.

A fűszerdiétán lefeküdtem.

Divat: de nekem akkor is trapézbikini keeeeeeeeeeeelll :)
süti beállítások módosítása