HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2011.06.27. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: A lecsúszott kamuvállalkozó

A lecsúszott kamuvállalkozó nő azt hiszi magáról, hogy nagyon rendbe’ van. Jól néz ki. Tiptop. Megnyerő és bizalomgerjesztő. Ezt szalmasárga tépett hajjal - melynek összhatását ’80-as évek stílusú frufruval egészíti ki -, csecsének szánt kék szemhéjpúderral, strasszal feldobott farmeringgel támasztja alá. És műanyag papuccsal, amelyből kikandikálnak karvalyszerű lábujjai, nem ritkán gombás lábkörmei.
Megjelenése természetes módon indikálja nikotintól eltorzult ráspolyhangját, amit szeret kiereszteni, mert azért van. És nevetni is szeret, ami leginkább illegális fakitermelésre emlékeztet zárlatos láncfűrésszel és olajozatlan fűkaszával.
A lecsúszott kamuvállalkozó sose nem volt alkalmazott, csak egy kis ideig az államnál, viszonyítási alap, mert ő – pföjj – gyűlöl függeni, és mindig tudni akarja, mi merre hány óra. Ő még az átkosban, amikor pedig könnyebb volt az államnak dolgozni, mert alád volt tolva a kényelem, minden más viszont nehezebb volt, mert el volt tiporva az egyéni kezdeményezés, ő már akkor. Vállalkozó lett, és azóta tudja a merrét és a hány órát.
Mégis mindig kollégákat toboroz, hogy nekik is jó legyen, mert az ő vállalkozása az ilyen nagyon újszerű technika. Ilyen termékek eladása, hogy kistérségekre oszlunk meg biztosítási alkusz. Na, de akkor beszéljünk már meg egy időpontot, négy óra? Késő. Legyen fél négy. Tudja mit, jó a négy. És a többit személyesen. Persze, minden van, tb a leginkább, az nálunk mindig van.

A jobb napokat sosem megélt iroda (bázis, saját kis birodalom) ajtaját ő maga nyitja ki (előzékenység), beinvitálja az érkezőt, leülteti. Van víz – mentes és bubis is (különböző igények kielégítése) – meg sós keksz. És parafa alátét dísznek. A lecsúszott kamuvállalkozó nő még elintéz egy-két telefont – ügyfelek, annyian vannak – megkérdezi a már induló egyetlen kollégát, hogy ugye épp tárgyal-e – rengeteg tennivaló, pörgés, hajtás –, majd figyelmet szentel. Kezet fog (kezeken is karvalyujjak), tegeződjünk, jó? Majd elkezd kitermelni.

Na ez egy olyan, hogy újszerű, mert ennél jobb nincs is a piacon. Olyan, hogy biztosítási termékek, ha leég a ház, ha teszem azt a Kiss Pista leégeti, és akkor hopp, most mi lesz? Akkor jövünk mi, és mondjuk, hogy te Kiss Pista, ha eladtuk volna neked egyik termékünket, akkor most nem sírnál, hanem hoznánk egy kárbecslőt, és nem engednénk, hogy átbasszanak a palánkon, mert te is csak emberből vagy.
De a Kiss Pista sajnos nem vett terméket, biztosítóst, úgyhogy neki annyi. Közben a nyomatékosítás miatt jegyzetel is. Kiss Pistát „KI”-vel jelöli, az „annyi”-t vízszintes vonallal. És satíroz is.
Munkaidő, jogviszony, tb, nettó fizetés, ezek érdekelnének.
Hát van ilyen is, olyan is. Mert mondom, minden rajtad áll. És sokkal jobb, mint bármi más, mert kapcsolatokat kell kialakítani, és ilyen 4-6 fős csapatok vannak, és azt te irányítod, és akkor monnyuk kiválasztod az egyik kistérséget, mert ilyenekre van felosztva, mert monnyuk azt szereted, jártál már ott, tetszett, és akkor kiküldesz borítékot, és dm meg kontroll levelek, adatlapok és mindenben segítünk. És névjegykártyát sem kell adogatnod, mert a ügyfelek szinte tálcán vannak kínálva. Ekkor verbálisan kiirtja az erdőt. Kopogtat párat sárga körmeivel az asztalon, magyaráz és jegyzetel tovább. Ezhelyett annyit kell csinálnod, hogy kapcsolatokat építsz, mész az önkormányzatba, ilyenek.
Meg ahogy így nézem az önéletrajzod, úgy tűnsz, mint aki már kommunikált, vagy néha szokott. Mert pont ez a lényeg, hogy az idős néninek el kell mondani, hogy mire tessék vigyázni, mert a néni is csak emberből van sajnos, és tudnia kell újrakezdeni a mindent, ha esetleg ilyen természeti károk, mint mostanában. Újra kell építeni a házat.
Munkaidő, jogviszony, tb, nettó fizetés, ezek még mindig érdekelnének.
Szóval az úgy van, hogy ha bejelentünk, akkor van egy heti fix összeg, amit kapsz, és MINDENT fizetünk, ami járulék. Nem kell az ügyfelek után kajtatni, mert megkapod őket listán, csak oda kell menni, fel kell mérni a terepet, meg az ingatlant, aztán ha át tudod adni a dm levelet, akkor azért is jár neked pénz, és az egész teljesen szabályos, meg minden. Ott tartottam, hogy a kommunikáció meg a pedagógusi pálya, az itt talán a legfontosabb, mármint a kommunikáció, és hogy a pedagógusokat én mindig is csodáltam, hogy 30 gyerek minimum és kommunikáció. Én azér csodálom őket, mert egyszer rám bíztak NYOLCÖ gyereket egy hónapra, na mondom, ha eggyel többet kaptam volna, hát tuti, hogy nem tudok figyelni rájuk. Azóta aszondom mindenkinek, hogy nyolcö gyerekre vagyok hitelesítve. De azért rájuk egy egész nyáron át, mert ez ilyen szoros, családi dolog volt. Újabb erdőirtás.
Na, akkor miben annyira újszerű ez, és mennyi lenne az a fix heti bér?
Szóval az úgy van, hogy itt mindenki segíti egymást, tényleg nagyon jó, összeszokott, segítőkész csapatunk van, minden kistérségre 4-6 ember, és mire munkába állsz, már megvan az ilyen képzettséged, mert elvégezted a tanfolyamot itt a cégnél. A lényeg, hogy a biztosítási üzletág, az most terjeszkedőben van az országban, egyik oldalon az igénylők, vagyis a kereslet, másikon a biztosítók, vagyis a kínálat, és itt van középen az alkusz, aki egy kicsit ilyen is meg olyan is, mert biztosítási konstrukciókat referál, de azért ott áll az ügyfél mellett is, és segíti a bürokráciában, és nem az van, hogy így előre megkapod a béredet, és ha nem fizet az ügyfél, akkor vissza kell adnod, és még a karodat is eltörik, mi ilyen teljesen újfajta technikával dolgozunk, hogy akkor kapod meg a béredet, ha bejön a pénz, ezt hívom én darált jutaléknak, ez heti 5000 forint, de ha bevállalós vagy, akkor továbblépsz egy szintet, és akkor minden járulékodat te fizeted, meg kiváltasz vállalkozói engedélyt, ilyen 3 milliós hitel az egész, és csak ugyanannyit kell visszafizetni (új lapot vesz elő, folyamatosan jegyzetel, a vállalkozói engedély függőleges vonal, a vízszintes nyíl a pénz, a visszafizetendő hitel pedig 3 padlizsán. Aláhúzza. Nyomatékosítja.). Kétszázezer a zsebedbe. Nem hátradőléssel monnyuk, olyat nem állítanék, de nem halsz bele (nem halsz belét egy x jellel érzékelteti).
Mondok még jobbat. A lányom volt kórházban, és ki volt írva, hogy a lift tűz esetén nem használható. De hát fekvőbetegek, kómások, tolószékesek. Azokat hogyan viszik ki? Na, mi kifejlesztettünk egy biztosítós terméket, amit kimutattak a tudósok, hogy olyan nincs is, de mi mégis megcsináltuk, amivel mindenkit ki lehet egy perc alatt, mert szünetmentes táppal üzemel, aztán az angoloktól is értékesítünk egy ilyen konstrukciót, amit föl lehet a falra kenni, és akkor lassítja az égést, mármint a tűz nem ér oda időben, egészen elképesztő és… Még nem fejeztem be. Ne raboljuk? Pedig ez egy csúcsvállalkozás, én mindent tudok, amit tudni kell, hát kistérségben lehetsz bizti ügynök! De ez kurva jó. Végre tudnád merre hány óra! Nem? Akkor haljá’ meg.
A lecsúszott kamuvállalkozó feláll, feljebb húzza a világos répafarmert, mert már nyomta a hasat.
Kézfogás, kikísérés. Minden jót. 

15 komment

Címkék: nők lecsúszott kamuvállalkozó


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr833001248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2011.06.27. 10:53:26

Ezt a típust látom magam előtt, bár a saját iroda nem mindig van meg. :)

flea 2011.06.27. 14:33:52

Ráspolyhang, az, pontosan.

A színvonal a régi, már csak azt várom, hogy a posztok gyakorisága is az legyen :)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.06.27. 16:21:51

Jajjj, csodálatos, minden szava borzongatott.

magyar ember teli szájjal 2011.06.27. 18:04:22

Valami kellemetlen emlékmugrott be pár éve egy gyártelenepn, talán autóbiztosítás volt.

Nimandi 2011.06.27. 20:31:15

Remek lett, és tényleg reménykeltő a posztok gyakorisága!
Nekem egy másik alfajjal volt dolgom, mondjuk igen rég volt az, a hölgy elfolyós-testes volt, zsíros nappali krémet használt és műanyag klipszet, szintén biztosítási bizniszben nyomult, és ő a Tanácstól a Hbrahjrt Főosztályról pattant meg, hogy immár saját kezébe vegye sorsát, állami munkája során megalapozott ismerettségi körét szipolyozta szintén állami munkája során elmélyített "nálam mindenki hülyébb" hittel.

coucou 2011.06.27. 22:09:57

Rita, ez annyira fáj, hogy szinte nem is tudok eléggé együttérezni, ha ez saját tapasztalaton alapszik!

Na aztán ha _elpattan az a bizonyos húr_ az arcnál, és megjáratja a zárlatos láncfűrészt a Jutkában, majd akkurátusan ledarálja, na azt hívom én darált jutKaléknak.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.28. 17:57:07

Az ilyet állcsúcson kell baszni, amikor megszólal. Már akkor. És feltörölni vele a mekdonáldszot, mert az ilyen geciládának nincs irodája.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2011.06.28. 19:17:28

Rita, latom a Facse-n, hogy csak nem gyozott meg a lecsuszott kamuvallalkozo :). Gratula! :)

Szalacsi_Dezső 2011.06.29. 08:02:54

"Az ilyet állcsúcson kell baszni,"
Samukalapáccsal.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.06.30. 10:28:04

@Serrin: Ez most egy olyan agytröszt volt, aki saját irodáig felküzdötte magát szívós, magas színvonalú munkával.

@flea: @Szigi.: @Nimandi: Köszi, _igyekszik az ember lánya, ugye_, de a heti egynél gyakoribb (gyakrabbi!) megjelenést nem ígérem.

@magyar ember teli szájjal: Ez ilyen polihisztor volt, hogy autóra is meg a nagyapám elgörbült spaklijára is.

@coucou: Az összes posztom saját tapasztalaton alapszik, pont ezért nem írtam még a holland királynőről. Valószínűleg róla nem is fogok. A darált JutKalék pedig olyan rémes szóvicc, hogy akár én is mondhattam volna.

@El Topo (Sgt. Elias): Ennek sajnos volt. De ettől még valóban hentelni kellett volna, csak ugye a jólneveltség meg a szemtanúk.

@afromagyar: Nehehem, isten ments. Elég jól jártam. Köszi :) Viszont _követelünk_ posztot a szülőágyas - vagy hogy mondják ezt - anyukák dolgos mindennapjairól, kakaszínről és -szagról, meg amit gondolsz. Két szoptatás között megírod, azt' jó lesz :))

@Szalacsi_Dezső: Jancsiszögről hallottam, de samukalapács az mi az?

2011.06.30. 21:47:38

@HRita:

A samukalapács, samu bácsi, samu egy kb. 80 centis nyelű, 5-20 kilós fejű kalapács.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.08.02. 15:51:54

Ezt kétnaponta elolvasom, nálam Sminktükör blog dobogós poszt.

"csecsének szánt kék szemhéjpúderral" :DDDDDDD

Daenerys 2011.08.05. 19:44:05

Baszki, az összes ilyen picsát rúgnám. Van jólöltözött, jólfésült változata is, de az is ugyanígy mondja a semmit és kertel minden egyenes kérdésre. Viszotn azt, hogy ügynök, soha ki nem ejtik. Az ilyeneknek szoktam kb. két mondat után a pofájába vágni, hogy "Vállalkozónak kell lenni?" "Ááá neeem (=a hirdetésben nem az volt), de jobban megéri, bla bla bla" Én: "El kell adni valamit? Mert ha igen, nem érdekel."
Luvnya: *kényszeredett vigyor, hebegés*
Én: Viszlát. *elmenőben épp elég hangosan, hogy hallja* "Kurva anyádnak rabold az idejét."

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.09.14. 12:52:10

Most hogy megnyílt a Corvin pláza, a felső szintem mennyi ilyen ember van. Ülnek az étteremrészen, előttük grafikonos papír, s az éppen divatos internet elérő eszközön jönnek emailban a jobbnál jobb ajánlatok, amit ki is fejt. Velük szemben meg táskásék, amit le nem tesznek az ölükből mert már csak az védi őket attól, hogy egy becsületes élet munkájának gyümölcsét ki ne basszák az ablakon, mert feléjük (falun) nem szokás senkit elküldeni a picsába, főleg azt aki egy ilyen moderm helyen vendégeli meg őket (kávé max.), meg milyen csinos is volt a kislány (csak menni nem tudott a szűk szoknyában)

2013.01.18. 15:13:46

Brutálisan jó:-) Több mondaton egyszerűen besírtam, nincs jobb szó erre:-) Őszinte gratulációm.
süti beállítások módosítása