HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2011.07.14. 10:00 Jege

NŐTÍPUSOK: A költségvetési főnökasszony

A költségvetési főnökasszony tudja magáról, hogy nagyon rendbe’ van. Jól néz ki. Tiptop. Megnyerő, bizalomgerjesztő, és rendkívül fiatalos. Húsz évet ugyanúgy letagadhatna, mint a közbeszerzési partnerektől érkező mellékjövedelmet – hiába, a cérna és a szilikon nem öregszik. Szemüvege elegáns keretű, sima üveggel, hiszen csak az összhatáshoz kell. Haja fekete és tépett, mert az olyan trendi, vagy szőke és tupírozott, mert az annyira főnökös. Esetleg vörös és bondorított, mert az meg szexi – egy biztos, soha nem olyan, amilyet a tehetségtelen Mennyei Atya szokott teremteni.

Öltözéke is ennek megfelelő: tavasztól őszig kisszériás kiskosztüm, ősztől tavaszig bunda, lehetőleg valami kihalás szélén álló fajból, mert az drága. Ujjain finom, vékony arany- vagy platinagyűrűk tömege, egyik csuklón Swarovski-óra, a másikon két-három, színben és méretben alig különböző ezüst karkötő.

Cipője valószínűtlenül hegyes orrú és sarkú, pántos, rózsaszín bársonycsoda, amiben nem lehet járni, de ő tud, mert ő a főnök. Fehér lakkból is lehet ugyanilyen. Esetleg fekete szandál, de akkor meg a kabátka rózsaszín. Lazanapokon olykor a piros, cipzáras melegítőfelsőt is megengedi magának.

 

A lazanap mondanivalója egyébként az, hogy a hivatalban is emberek dolgoznak, és az oldottabb, közvetlenebb hangulat jót tesz a munkamorálnak, így a hatékonyságnak is. A főnökasszony ezeket az amerikai szakkifejezéseket mindenesetre nem ismeri, és szerinte nem is tartoznak rá.

Ő – mióta harminchét évvel korábban puskázás miatt elbocsátották a tánciskolából – mindig az államnak dolgozott, mert azon kívül nincs sem munkabiztonság, sem kiszámíthatóság, tán még élet sem. Az egész úgy kezdődött, hogy a mackósan daliás, imádnivaló, jujjcsikis bajszú Schimmel elvtárs kinézte magának az ifjú hölgyet, hozzáment, és berakta a vállalathoz. A kisasszony a kor divatja szerint megkapta az összes munkaeszközt (körömreszelő), ő azonban ennél is többre vágyott, és belevetette magát a szervezet sűrűjébe.

Azóta ebből él. Schimmel úr, nyugalmazott ügyvezető igazgató ma már a nemzeti sajtó olvasásával és keresztény klubok látogatásával tölti az egész napot, Párizsba is csak egyszer-kétszer lehet kivonszolni évente, a feleség azonban ugyanolyan aktív, mint a régi időkben, amikor elkezdett törni fölfelé.

 

Mindenkiről nagyon tudja a mindent. Először is nagyon tudja, ki hol áll: a szamárlétrához külön mérőszalagja van.

Aki a határértéknél nagyobb távolságra van fölfelé, az „igazgatóúr”, vagy „részlegvezetőúr”, esetleg „Kati”. Az ilyenek fenekét nagyon szépen lehet nyalni, aztán nagyon szépen lehet a fekáliát a rivális igazgatók, részlegvezetők, vagy Schimmel úr jelenlétében kiköpni.

Aki a határértéknél kisebb távolságra van fölfelé, az „Pista”, vagy „Józsi”, esetleg „ringyó”. Az ilyenek közvetlen munkatársnak minősülnek, és legfontosabb feladatuk, hogy ne nőjenek a főnökasszony gyönyörű fejére – ő a biztonság kedvéért mindről nagyon tudja, mikor és mit mondott, melyik titkárnőt erőszakolta meg, hány nokiásdobozt fogadott el. Az efféle nagyon hasznos, ha névtelen levelet ír az ember, és kétcentis műkörmei a karkötőkkel egyetértésben kopognak a billentyűzeten.

A lefelé lévők kivétel nélkül „szerencsétlen barom”-nak minősülnek, és „örülhetnek, hogy van munkájuk”. Feléjük nyilvánul meg legtökéletesebben a főnökasszony szocializmusban cseperedett, jóságos lelke, ugyanis mindig bőven ellátja őket munkával, hadd’ örüljenek még jobban. Pedig meg se érdemlik: egyszerűen nem képesek olyan jelentést írni, amit a gazdasági igazgatóúr megértene, mert mindegyikben olyan izék fordulnak elő, hogy „eredménytartalék”, „stratégia” vagy „legális”. A szerencsétlen barmok beleraknak még egy csomó exceles táblát is, melyeket a főnökasszony mindig ellenőriz a zsebszámológéppel, és mindig talál bennük hibát – a múltkor például nem szedték dőlttel az „összeg” szót. A számológép egyébként azért is jó dolog, mert van benne digitálos óra, ha már a Swarovskit ennyire képtelenség leolvasni.

Néha egyébként előfordul, hogy a szerencsétlen barmok valami jó ötlettel rukkolnak elő. A főnökasszony az ilyeneket önfeláldozóan aláírja helyettük.

 

A főnökasszony mindezeken kívül elvállalja az értekezletek lebonyolítását is, ami elvileg nem az ő dolga volna, de hát élete a vállalat zükkenőmentes működtetéséé (sóhaj). Ennek fényében a napirend mindig az alábbi, kipróbált, bevált séma szerint alakul:

1. Érkezés húszperces késéssel, mert őt ugyan ne próbálja ugráltatni senki.

2. A jelenlévők üdvözlése és az értekezlet céljának ismertetése, ezúttal figyelmen kívül hagyva, hogy a jelenlévők mind alacsonyabb rendűek, és mind tisztában vannak a célokkal, legalábbis sokkal jobban, mint ő.

3. A jelenlévők lecseszése, hangulat szerint finom iróniával vagy durva közvetlenséggel, név szerint vagy válogatás nélkül.

4. Feladatok gyors szétosztása az immáron motivált jelenlévők között.

5. Távozás munkaebédre/operabálba/haza.

 

A főnökasszony az irodának is megadja a módját. Berendezést illetően tartózkodik a hímzett terítőktől (nem professzionális) és a növényektől (nem professzionális, és még büdös is), kedveli viszont a töltőtollas kosarat, határidőnaplót és kompjútert, melynek tényleges tudása lényegtelen, csak minél újabb és metálosabb csillogású legyen, mert az igen professzionális. Fölöttébb professzionális volt a régi idők Lenin-mellszobra is az asztalon, melyet aztán Schimmel úr tanácsa ellenére sem pótolt feszülettel, mivel a vallásos révület egyáltalán nem professzionális.

Néhány családi kép viszont belefér, mert a karibi hajóúton eszméletlenül jól állt neki a könnyű, rózsaszín nyári ruha, és a minisztériumi fogadáson is álomszép azzal a frizurával.

Ha az iroda nem önálló, a főnökasszony kinevezi egyik szerencsétlen barmát mindenesnek, ami fizetésemelést nem jelent, a professzionális rend fenntartását és a főnökasszonyi telefon professzionális fölvételét viszont igen, még eseménytelen napokon is, amikor a főnökasszony végig az asztalnál tartózkodik, csak orrot púderezni vonul ki néha, bár azt akár beszélgetés közben is – a krómcsillagokkal díszített, átlátszó rityit ilyenkor két ujja közé csippenti, a folyosón pedig öntudatosan lóbálja, hátha sikerül valamelyik szerencsétlen barom kezéből a poharat kivernie.

Ha az iroda önálló, mindenképp kisír magának saját titkárt, lehetőleg fiatalt és snájdigot, aki azt is jól tűri, ha olykor ráüvöltenek, mert hideg a kávé, vagy mert beázott a bársonycipő, vagy mert a hatalmat demonstrálni kell.

 

Ha korrumpálódási lehetőség adódik, a főnökasszony először is bonyolult számítási modellt készít. Ha hivatalon belülről kérik, az eredmény olyan változóktól függ, mint az illető vezér rangja, korábbi ügyei, a róla keringő pletykák, saját és ellenfeleinek helyzete a politikában, valamint, hogy megdicsérte-e a kölnit, amikor legutóbb találkoztak. Ha hivatalon kívülről kérik, a felajánlott összeg nagysága számít.

A főnökasszony alapos megfontolásnak veti alá a hasznokat és veszélyeket, aztán ítéletet hirdet („mit khééépzelnek ezek rólam” vs. „fáradjon be az irodámba személyes tanácskozás céljából”). Negatív elbírálás esetén a biztonság kedvéért még egyszer lecseszi a barmokat, aztán hazáig viharzik, másnap délben jön be, tüntető kedvességgel tájékoztatja az illető vezért a váratlan nehézségekről, aztán visszavonul levelet írni. Pozitív elbírálás esetén a biztonság kedvéért még egyszer lecseszi a barmokat, aztán hazáig viharzik, és utasítja Schimmel urat: csomagoljon, mert idén Párizs helyett Vegasban töltik a karácsonyt, most azonnal.

15 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr383065185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ligeri 2011.07.14. 10:55:40

Hű,

Ha ez saját tapasztalatból van őszinte részvétem.

Ütős lett.

TH 2011.07.14. 19:13:22

Jaja, tényleg elég ütős lett a poszt! :-)

Szalacsi_Dezső 2011.07.18. 19:35:21

Majdnem leírtam a nevét. Nálunk dolgozik. Férje attassé volt, de pár éve "elment". Azóta felvette a férje vezetéknevét a saját keresztnevével. Persze nem hivatalosan, hiszen ilyet nem engedélyez a BM, még neki sem.
Mellei évről évre nagyobbak. És valszeg a fess másodtitkár "szúrja" néhanapján. :-)

zehu 2011.07.18. 20:41:55

Én is majdnem leírtam egy nevet :) Természetesen a gyereke osztálypénzét ő kezeli. Tanítónéninek névnapjakor Swarovski mütyürt vesz, de persze számlával igazolja a többi szülőnek, hogy 70%-os kedvezménnyel, mivel, hogy ő ismeri a tulajt és törzsvásárló.. (utóbbit ki nem hagyná..)

2011.07.21. 23:23:20

Hűha, úgy látszik, itt a PUA-mozgalom női változata.

alfalany.com/

A "háttér elmélet" igazán érdekes, leginkább szerintem a kamaszlányok vagy az éretlen, személyiségzavaros felnőtt nők gondolatvilágát tükrözi (egyébként is egy gyerekes szintű, buta általánosítás vonul végig az egész anyagon). Azaz minden nő számára az ideális férfi - állítólag - a kigyúrt, falkavezér alfahím, őt kell meghódítani. (Ez az idea-hajszolás a párkapcsolatban valóban teljesen természetes - 15 éves korban, de aztán illik kinőni belőle.) Csak éppen ilyen hímből nagyon kevés van, tehát könnyű belátni, hogy a programért fizető hölgyek jelentős része szívni fog, hiszen mindenki nem fog falkavezér férfihoz jutni. Ahhoz ugyanis, hogy minden kereső nőnek jusson egy kiemelkedő falkavezér, olyan sok alfahím kéne, hogy akkor már az alfahím lenne az átlag szintje a férfiaknak, tehát borul az alapelmélet. :)

Női szemmel mi erről a vélemény? Szerintem egyszerű koppintás a dolog, nyilván a PUA-mozgalom túl jó biznya ahhoz, hogy ne próbálják meg a női tükörképével a szerencsétlen huszon-harmincéves szingli csajszikat is lehúzni...

blur7 2011.07.22. 20:12:36

@tff: Vicces. Szerénységét tükrözi a névválasztása is. Amerikában milliomos lenne ebből, függetlenül a program valós sikerességétől.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.07.25. 11:34:06

Hű, ez dühös lett, de volt pár mosolygós rész benne... tánciskolából puskázás miatt :D

Ernoke 2011.07.25. 11:59:55

@tff: női szemmel: megnéztem, kurva jó ötlet, pofonegyszerű megcsinálni, és az árazása is rendben van. az meg pláne a legjobb, h "alfalány coach", zseniális:D szóval, nekem nagyon tetszik (mondjuk választhattak volna elegánsabb betűtípust és törtebb fehér hátteret, mert ez így kicsit gagyi hatást kelt).

Ernoke 2011.07.25. 13:06:12

szerencsére ilyen entitást nem ismerek, de amikor elolvastam az öltözködéséről szóló leírást, azonnal az ugrott be, h ennek a nőnek büdösnek _kell_ lennie. akit ismerek, és hasonlóan öltözik, mind büdös ugyanis.

ezt pedig akarjátok:

csarnaykrisztina.blogspot.com/p/titanik-lelkem.html

Szalacsi_Dezső 2011.07.31. 11:17:47

@tff: mér? nem minden férfi falkavezér? :-(
Spec én a kutyám viszonylatában falkavezér vagyok. Mondjuk más nem is hallgat rám a családban. :-)

Bajnok Béla 2011.08.01. 00:47:48

A tesóm anyósáról van szó.

TH 2011.08.29. 10:16:00

ajjaj, megint jó ideje nincs új poszt. :(

AdamBast · http://soundcloud.com/adambast 2011.12.05. 21:51:47

bazz most találok ide mikor már kihalt a blog?

:(

TH 2011.12.17. 22:57:14

@AdamBast: Pedig igen örültem röpke fél éve, hogy újraéledt, erre tessék...:-(

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2011.12.19. 18:51:49

@TH: Akkor megint lehet örülni, mert holnap lesz poszt :)
süti beállítások módosítása