HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.08.26. 20:54 HRita

ZENE: Megszakad a szívem - amikor a gyerek beleszövegel a slágerbe

    Ha valaki addig fajul, hogy olyan dalt ír(at)/ad elő, amiben gyerekek szózatolnak szívet szaggatóan, ott bizonyára szar van a palacsintában, és nem is kevés. Hogy jut az eszébe? Meg miért? Csak találgatni tudok, mert még soha nem produkáltam olyan számot, amiben a megható dallammotívumokat letaglózó és elérzékenyítő gyerekbeszéd fonja körül, és még csak nem is hallgatok efféléket, sok nőtársam azonban igen és sőt! Nekik tetszik, méghozzá nagyon-nagyon tetszik, ám nekik sem tetszene nagyon-nagyon, ha nem volna valaki, a vétkes, aki elővarázsolja ezeket a hatásvadász zene-nyuszikat a cilinderből. De mégis van ilyen ember, és mégis elkészül az a szám, csak nekünk, nőknek, mert mi az ilyet tudjuk értékelni. Na de most tényleg miért?

Motiváció 1: Zenei producer nője be kívánja protezsálni az unokahúgát, a tehetséges, ám még nem felfedezett Jennifert egy szám erejéig. Zenei producernek nem tetszik az ötlet. Zenei producer nője beveti az ajakbiggyesztés-rendeltem valami fincsi afrodiziákumot vacsira-szexi babydoll kombót. Zenei producernek mégis tetszik az ötlet.

Motiváció 2: Bébiszitter váratlan hirtelenséggel és hirtelen váratlansággal lemondja az aznap esti műszakot, szomszéd néni macskája pedig éppen ellik, ezért szomszéd néni nem ér rá. Lelkiismeretes, elhivatott énekesnő anyuka beviszi a stúdióba a gyereket, aki nem képes csendben maradni. Hangmérnökök telenyomják csokival, 100%-os narancslével, megengedik, hogy kölök széttrancsírozza a berendezést, de ez sem segít. Hangmérnökök feladják, beleírják a gyereket a számba.

Motiváció 3: Újgazdag apuka benevezi az utódot az America’s Got Talentbe. Szépreményű gyerek annyira botfülű, hogy produkciója még a nem kicsit ittas, és emiatt engedékeny hangulatban lévő David Hasselhoffnak (vágyakozó sóhaj) sem tetszik. Kisgyerek nagyon sír. Apuka megszánja, írat rá egy számot. Énekelni ugyan nem hagyja, de legalább beszéljen, az is valami. Gyerek eleinte büszke, később párválasztásnál említett dal behozhatatlan hátrány. Próbálja letagadni, nem sikerül.

Motiváció 4: Csak.

 Akkor a gyöngyszemek:

 Anima Sound System – Back 2 the future
    Valószínűleg „Motiváció 2” esetével állunk szemben. Kár, pedig ez egy rohadt jó szám, és Animáéknak amúgy is sokat megbocsátok, mert szeretem őket. De ezt nehezen sikerül. Legközelebb inkább szóljanak nekem, majd én vigyázok a porontyra, tudok tápszert melegíteni és pelenkázni is, hisz nő volnék vagy mifene.

Kárpátia - Karácsony
    Erről a számról duplán félve írok, mert egyrészt nincs karácsony, másrészt pedig a Kárpátiáról csak félve lehet írni. Képesek minden számukat olyan vérmes hímharaggal és nagylöttyös indulattal előadni, hogy szegény nőnek inkább van kedve magára zárni egy 2 hete nem takarított, ám annál gyakrabban használt Toitoi wécét, minthogy ismét összefusson velük már úgy audiovizuálisan. De azért ugye szép tőlük, hogy gyerekeket is megszólaltattak a dalukban, s talán szereztek maguknak pár női rajongót, akik a Kárpátiát ezentúl a hányattatott sorsú gyerekek védangyalának fogják tartani.

 Boney M. – We Kill the World, Don’t Kill the World
    Boney M.-ék tolják olyan Boney M.-esen, aztán 3.17-nél bekapcsolódik a történetbe a vörösesszőke hajú, barack színű moherpulcsis, alul kockás inggel riogató, botfülű kisfiú („Motiváció 3.”, de itt ki lett harcolva az éneklés is). És hogy legyen egy jó napunk, a trekk végére kiteljesedik, aminek ki kell teljesednie: az összes iskolai tehetségkutató-verseny első fordulójából kiesett gyerek ott erősíti a mezőnyt énekelve és random tapsolva. Jó, nem egy Wiener Sängerknaben, de legalább lelkesek és aranyosak. Hát kell-e ennél több?

Era - Don't you forget about me
    Az Era már önmagában vállalhatatlan együttes az öszvér latin miseének-gagyi pop mixtúráival, de ez a szám… Hát valami óriási.
- Mom's sick, she says she cant get up. I know my little brother is getting hungry. I must go to the village to ask for some food, would you help me?
- Sure Corney, I'll help ya.
- I always feel good when you're with me.
- You're my friend Corney.
- Are you always gonna be there when I grow up, are you?
- Cross my heart.
V.ö. Dumb&Dumber vonatkozó része:

„A szél fújta ide.
- Sarah Kellmannek hívták.
A férfi habozott, hogy elfogadja-e ezt az ajándékot.
- Ted, örökre itt maradhatunk veled? Hű, különben is, micsoda ház ez!
- Ígérem, nem válunk el soha többé.
- Te és én, mi egy család vagyunk, és most már örökre együtt maradunk.
Pacific Bell Telefon. Mi egy család vagyunk.”

 Koós János – Sír a telefon
    Az ominózus számot Bényi Ildikó valahol az Akácos út és a kabarészám között konferálja fel körülbelül minden második Önök kérték-ben. (Évek óta, fáradhatatlanul, ugyanolyan konttyal, ugyanolyan sminkkel, ugyanolyan dekoltázsú ruhában.) Koós János amúgy jó arc. Nagy vitorlézör, és évekkel ezelőtt volt szerencsém láthatni Balatonfüreden a „dokknál”, amikor nem szomjasan próbált felszállni a hajójára. Az első két (öt) próbálkozást nem koronázta siker, végül ő győzött. De hol volt akkor a lágy, selymes, könnyfakasztó „kislányom, én sírok”-Koós János? Mindegy, jól elandalodtunk, és örülünk, hogy nekünk van apukánk, és reméljük, a mi gyerekeinknek is lesz apukájuk, az üzenetet megértettük.

    De ha már megtörtént a baj: elkészült a szám, sőt még nyomják is dinamikusan, nézzük meg a (főként) női rajongótáborból kiváltott hatást. Aki összepárosítja a megjegyzéseket a dalokkal, az ügyes (csalni nem ér):

Egyszerűen szép.
Lehengerlő és megható. Mindig sírok, ha ezt hallom.
That's exactly how i look at life.
Egyszerűen régi és csodálatos :’(
Gyönyörű és szívszorító szám...:(
Magyar terméket, Magyartól!!
Wow the song has so many meanings. Wow.
Ha tehetném, minden szegény emberen segítenék.
Évszaktól függetlenül bármikor meghallgatom! Csodás, szívbemarkoló dal! Köszönjük!

Az anyai ösztönökkel túlpakolt hölgytársakkal ellentétben belőlem speciel nem világmegváltó gondolatokat (világbéke elősegítése, bálnavadászok likvidálása, csak utántöltős folyékony szappan használata, Mikulás-csokik elküldése az afrikai gyerekeknek) váltanak ki ezek a számok. Sokkal inkább azt, hogy aki ilyet ír, az debil, de az is lehet, hogy csak pár megható pillanattal kívánt megörvendeztetni (megríkatni) minket, nőket. Aki pedig meghallgatja, az pofonnal észhez térítendő szenvelgő, de az is lehet, hogy csak egy anyai ösztönökkel túlpakolt hölgytárs...
 

 

 

 Ez a gyerek meg nem normális.

 

 
Mentség: Nincs.

10 komment

Címkék: slágerek


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr11340592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.08.29. 17:20:23

nekem más a zenei világom, de 2 példa nekem is eszembe jutott:

Ossian: Nyugtalan
Clawfinger: When I grow up

eternity · http://eternity.blogter.hu 2009.08.29. 23:24:21

Klassz. :)
Örültem a szerencsének.

Ernoke 2009.08.30. 18:45:03

ezek tényleg kurvagázok. viszont általában nagy rajongója vagyok a gyerekhangok zenében való felhasználásának, frankón lidércessé teszik a zenéket. horrorfilmekből lehet nagyon jól szemezgetni az ilyesmihez (a kör, silent hill, az 1965-ös the innocents stb.).
muszáj egy kicsit _védenem a mundér becsületét_!:D

Pernilla 2009.08.30. 19:09:52

@vészmadár (pica pica): sztem a Clawfinger számba tökre beleillik. a másik tényleg gáz :)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.09.03. 15:29:17

Erről a számról duplán félve írok, mert egyrészt nincs karácsony, másrészt pedig

be se linkeled, hanem meg egyszer az animat.

straybug 2010.07.31. 14:54:03

Asztalosműhelyben dolgozok. Szól a rádió állandóan (öreg mester küldi a slágert). A sír a telefonra már kétszer is majdnem levágtam a fejemet a szalagfűrésszel.

Riley 2011.06.27. 23:28:33

háháááá ez a gyerek meg nem normális :D:D:D:D _az i-re a pont_ :D:D

Hari_Seldon 2012.03.01. 22:08:28

No és ez?
Pink Floyd: Another Brick in the Wall p2
www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U
süti beállítások módosítása