HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.08.29. 10:08 HRita

A NAGY NAP: Esküvői fotók a spontaneitás jegyében

    Most egyelőre ne keressük az okokat és a miérteket. A lényeg, a végkövetkeztetés, a summázat, hogy a szimpatikus, fiatal pár úgy dönt, összeköti egymással az életét. Kitűzve a jeles nap dátuma, minden klappol, a vendégsereg száma is közelít a véglegeshez (a szűk családi kör körülbelül 74 főre gyarapszik, mert a Manyi nénit, a menyasszony egykori óvodástársának a nagynénjét nem lehet nem meghívni, ugyanis sértődős). A nagy esemény egyik fő buktatója az esküvői fotózás. Itt dől el, hogy a házasság szent intézményében ki lesz a fedélzetmester és ki az egyszemélyes mannsaft. Legalábbis ezzel lehet megnyugtatni a férfiakat, hogy kétesélyes a dolog, de az a nagy büdös valóság, hogy nem. Esélyük sincs. Ha ugyanis a férfi határozott fellépésének köszönhetően eléri, hogy az esküvői fotózás elmaradjon, a nő úgy megsértődik, hogy a férj élete hátralévő részében a „kiengesztelés” nevű játékot lesz kénytelen játszani. Ha pedig a nőnek sikerül meggyőznie a férfit az esküvői fotók létjogosultságáról és szükségességéről (az Evelinéknek is volt, nekem is kell), az ifjú ara kivirul, az ifjú vőlegény pedig 10 évet öregszik. Később próbálja bemagyarázni magának, hogy helyesen döntött a kérdésben, először önnön logikáját felhasználva, aztán az alkoholizálást segítségül hívva, végül mindenről lemondva, a (nézett és nem űzött) sportba, autókba-motorokba stb. (= általunk igencsak lenézett hülye-részeg-disznó-pasis dolgokba) fojtva bánatát.

    Tehát akkor a házasulandó felek közösen elhatározzák, hogy lesz esküvői fotózás.
Ehhez elengedhetetlenül fontos a profi esküvői fotós, aki a lenyűgöző részletekre, a kreativitásra, az emlékezetes pillanatokra és az önfeledt boldogságra fokuszál. A helyszínt előzőleg egyezteti az ifjú párral, ami vagy a Margit-sziget kies tájéka csobogóval, pázsittal, virágokkal, rengeteg zölddel; vagy a Gellért-hegy a városra nyíló lélegzetelállító panorámával; vagy a kastélypark szekérrel, lugassal, hordóval, esetleg pej paripával vagy szamárral. Rossz idő esetén pedig a kastély egyik impozáns szobája biedermeier berendezéssel és kristály csillárral.
A fotós első instrukciója az, hogy megörökítendő személyek viselkedjenek természetesen. A férfi zsebre vágja a kezét, aztán kontraposztba helyezkedik, amit sűrűn váltogat. Esetleg felveszi a „csak ezt éljem túl” arcot. A nő pedig alkalomhoz illően bepucsít és kidomborít, majd kacéran oldalra dönti a fejét.
A fényképész ezt látva inkább azt javasolja, hogy játsszanak faun-nimfás kergetőzőset, fa mögül kikukucskálósat:

 Az élet szekerén egymás mellett haladósat-jegygyűrű direkt jól látszósat:

 Aztán egy kreatív képet kattint, melynek témája: A feleség, aki tenyerén hordozza férj-urát:

 Majd egy keringőzős fotó csattan el, háttérben aloe verával és unatkozó vendégekkel (érdemes megfigyelni jobboldalt azt a srácot, aki nyomorában már moonwalkozni próbál):

 Panorámás képre is nagy az esély, naplementével, az ártatlanságot jelképező fehér rózsával, mely növény biztosan visszaköszön a vőlegény zakójának hajtókáján is:

 Végül pedig a kastélyszoba: A csillár csak jelzésértékű, de Napóleon kőkeményen betársul a programba, befigyel még egy böhöm szekrény és egy Ace Ventura-frizurájú kandalló is. A férfi pedig a nő vállába kapaszkodik, annyira frusztrálja a környezet:


    A fényképek elkészülnek, a fotós sok boldogságot kívánva eloldalog, a nő pedig 1 hét múlva felrakja wiw-re a képeket egy új albumba „Életem legszebb napja” címmel. A férj is feltölt önszántából (= közös megegyezés alapján) egy képet, de csak kis méretben, eldugva a többi profilkép közé. Két nap múlva leszedi, és nem érti magát, hogy volt képes ilyen pózokat produkálni.

Mentség: A nő viszont elégedett: nem véletlenül adott le 2 nap alatt 5 kilót, ment el manikűröshöz-kozmetikushoz-pedikűröshöz-fodrászhoz. A fényképeken álomszép, és sugárzik a boldogságtól. A többi nem számít.

80 komment

Címkék: esküvő fotók


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr271345783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.29. 14:41:09

Mindezek után kiderül, hogy a fél város, de minimum a tágabb baráti-ismerősi kör kétharmada *pont ezekkel* a vadítóan egyedi és önálló egyéniséget sugárzó fotótémákkal reklámozza frissen beköszöntött rabságát.

Chalabre (törölt) 2009.08.29. 16:42:41

Miért nem elég a ceremónia és a lakodalom alatt elkapott spontán pillanatok sora??? Persze ehhez egy jó fotós kell. Csak semmi ide tessék nézni, és a kezét oda tegye, a fejét erre döntse, így álljon be, csíííz stb. Legyen láthatatlan. Mintha ott sem lenne. Csak csinálja a dolgát és bűvölje el a képekkel a párt egy hét múlva... Nahát!
Ezek a pózok közrehejesek... Miért nem veszik tudomásul már az arák? Hát, nem látták másét? Úgy gondolják az övék jobb lesz, természetesebb? Ugyanmár! Ezekből még egy Osca díjas színész is nehezen jön ki...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.29. 16:44:42

@Modor Tibi: Bizony. Én erre tettem fel az életem. Munka, esküvői fotó, férj, esküvői fotó, gyerekek, esküvői fotó.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.08.29. 16:52:27

Mi mondtuk a néninek, hogy nem látunk a napfényben (nem, nem vámpírcsalád :) ), de ügyet sem vetett rá, nappal szemben, jó lesz az gyerekek, hunyorítunk fele képmennyiségen rendesen. Meg az idióta pózok, némelyik jóga gyakorlatnak tűnt. Elkísért minket a "profi" fotózásra egy haverunk és nagyon jó képeket csinált, miközben a néni szerencsétlenkedett :) 15ezer forintunkba került a nagy semmi, a haveri kör képei ezerszer többet érnek.

Lili Marleen 2009.08.29. 16:53:16

" A fényképeken álomszép, " - mint allitolag minden menyasszony de aruld el nekem: a guminove sminkelt, oriashabcsokba gyomoszolt no mitol szep? :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.29. 16:54:54

@Lili Marleen: Attól, hogy ő azt hiszi, és ennyi neki elég:)

MortálWombat 2009.08.29. 16:55:25

Ez nagyon király, olyan faun-nimfás nekem is volt :D

Mondjuk nem volt ilyen üres lufi a fejünk...

Egyébként még van egy csomó póz.
"Mutasd a combixed bébi, hagy harapjam le"
"A napernyős"
"A fűbenfekvős"
"Kandalló előtt"
"Csókcsattanós"

Egyébként csak arról készülnek szar beállított képek, aki nem fotogén.

Az enyém legjobb is egy spontán, amint fantát szörpölök szívószállal a 40 fokban, az ember meg nagyban magyaráz valami marha fontosat. Mindketten a másik irányba nézünk. :D

virágelvtárs 2009.08.29. 16:58:57

Én most vettem át a kész műveket. Ha megnézzük mennyibe kerültek, hogy az "alapcsomagban" 6 ruha és 4 műterem volt 13 óra alatt, hogy a csekélyke tokám miatt végig a fotóslánnyal harcoltam, hogy hogy álljon a hülye fejem, hogy az öltöztetőt már mindenhova elküldtem, mert vagy flanellinget akart a feleség estélyije mellé rámadni, vagy buzinak öltöztetett hálóruhába, vagy hogy vissza kellett menni javíttatni, mert az album angol szövegeiben egy helyesen írt szó nem volt, szóval ha ezt nézzük, boldog vagyok, feleség boldog, iwiw boldog, fotóscég boldog. Szép dolog ez no. Ajóéletbe.

gogyimogyi 2009.08.29. 17:07:51

Hol itt amúgy a spontaneitás? Ezek tök fantáziátlan, semmit nem sugalló képek szerintem.

MortálWombat 2009.08.29. 17:12:18

@gogyimogyi: Minek kell esküvői fotókba fantázia? Az a feladat, hogy leképezze a menyasszony és vőlegényt az esküvőjük napján.
Egy emlék. Az érintetteknek sokat jelent. iwiwre vagy tök tudja hova kirakni csak annyit jelent, hogy tudják az ismerősök, hogy nyenyenye én is elkeltem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.08.29. 17:16:43

remélem, az én esküvőmön ketten leszünk, valahol nagyon messze minden rokontól, és valami újzélandi szubtrópusi háttér előtt lövünk pár képet magunkról, amit elküldök anyámnak msn-en.

agybunda · http://www.failsite.blog.hu 2009.08.29. 17:17:48

szép képek.
Tetszik mikor a a tenyerén áll a férj:].

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.08.29. 17:38:43

@tanita: nagy elmék ha találkoznak:)
@HRita: külön köszönetem neked a klappol szó felelevenítéséért:)

magyar-magyar szótár 2009.08.29. 17:42:44

...ö.. negyedik hónap? Vagy már ötödik?

magyar-magyar szótár 2009.08.29. 17:46:07

A fraunok egy szál kecskeszakállban szoktak lenni, előremeredő aoerofon-nal, a nimfácskákon meg Diána kosztüm (a vénuszdomb közepénél horizontálisan elvágólagos, szúnyogriasztást célzó bőrlebernyegruhácska...)

magyar-magyar szótár 2009.08.29. 17:48:16

Ez a fotó durván az esküvőjük után készült kedveltjeimről. Volt ám gyűrűjük is: egy szavazz (valamilyen szenátorra!) választási kampánybizsu
farm3.static.flickr.com/2336/2272581931_8e7028c564.jpg?v=0

civistroll 2009.08.29. 17:56:11

Az ideális:
2-en a párommal Las Vegasban, a fehér kápolnában, tanú legyen Elvis meg egy traveszti, este nászéjszaka helyett póker parti Negreanuval.
Azt coki.
Fotó?
Lexarom, jó lesz a telefonnal...

cizella · http://anyuhamos.freeblog.hu 2009.08.29. 18:00:05

Rólunk nem készültek ilyen pillanatfotók. Az is igaz, hogy hosszú uszály helyett kosztümben billegtem, a 4 fős násznép pedig azt evett az étteremben, amit akart. A lagzit mindig is utáltam, de a napernyős, fűzősmenyasszonyi ruhás fotókról hallaninemakarást utólag egy kicsit már bánom. Olyan szép lettem volna, visszamenőleg pláne.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.08.29. 18:08:29

hát bizony, sajnos én egy áramütötte rozsomákra hasonlítok inkább, nem tudom, az előnyös beállítás talán a tarkófelőli lenne.

faunok rendes fickók, csak a nimfácskák mindig kéretik magukat:)

PathosVerdesIII · http://www.rongo.hu 2009.08.29. 18:10:00

Ez az ünnep kettőnké, nem másoké. Épp ezért mi meghívtuk a szűk családot (mert ugye tanu is kell), egy óra alatt megvolt a hivatalos ezmegaz, aztán be az étterembe, előre megrendelt menüt az arcba, aztán mindenki menjen amerre lát. Szép hosszú nap volt. Nem etettünk-itattunk 300 vendéget hitelből, feleslegesen.
Igaz, azóta utál az egész "tágabb" család :)

forumuser 2009.08.29. 18:32:56

Lehet, hogy az esküvői fotók többsége közhelyeket vonultat fel, de sajnos a poszt is.

gillian 2009.08.29. 18:35:05

Nálunk közös megegyezéssel nem volt beállított fotózás - úgy éreztem, meghalok, ha műteremben (vagy izé, ilyen beállítottan, álművésziesen) fényképezkednem kell, és a férjem boldogan beleegyezett e nemleges hozzáállásba. A család hisztizett kicsit, de mivel a 80 fős esküvőt megkapták (én 4 fősre terveztem eredetileg...), lenyugodtak. A legjobb képünkbe (sógorom készítette rólunk az udvaron) belógott a szomszéd fehér macskája, mert a ringó szoknyára jó ötletnek tűnt vadásznia :-))

Ab ovo Taigetosz 2009.08.29. 18:41:40

Nem vagyok híve a nagy esküvőknek, de nem irigylem azokat, akiket - ha jól értem - lefotóztál, ők fizettek érte, aztán meg kirakod ide..??? Még ha nem is látszik az arcuk, ők meg a család felismerheti... Nem hallottad még a mondást, hogy ahonnan eszünk, oda nem szarunk? Gratulálok

myolla 2009.08.29. 18:57:03

Megosztom veletek a kedvenc esküvői oldalam, érdemes böngészni híre hamva sincs faunnak, Ace venturának.
Itt kérem szépen ötletek, jó ízlés, klassz fotók vannak...
greenweddingshoes.blogspot.com/

gogyimogyi 2009.08.29. 19:11:25

@MortálWombat: úgy értettem a fantáziát, hogy nem árt ha egy fotós "lát is" és úgy fotóz. Sajnos elég sok a tehetségtelen, és utólag már nincs mit tenni, max retus :)

GrenAbla 2009.08.29. 19:14:53

Wehhe, tetszik a psot! :) Felszolgálóként durván 170 esküvőn dolgoztam, ha valamiből, hát az esküvőkből elegem van. :D

Rina, a Rhino 2009.08.29. 19:27:43

Ot eve volt az eskuvonk, de meg mindig nem banom, hogy lemondtuk a szemtelenul draga profi fotost.
Igaz, en mar kislany koromban is azt mondtam anyamnak, hogy ugy fogja megtudni, hogy ferjhez mentem, hogy telefonalok: "Anyu, tegnap elkeltem!"
Majdnem bejott :)

automentesnap 2009.08.29. 20:19:53

@Ormótlan: a kamionos meg a hentes OK, a többi pont olyan, mint amilyet a posztoló ír.

automentesnap 2009.08.29. 20:20:55

@Ab ovo Taigetosz: Miből gondolod, hogy ő volt a fotós?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.29. 20:24:04

@Ab ovo Taigetosz: Elolvastad a posztot? Nem igazán érted jól:) Közöm nincs a fotókhoz, utoljára (8 éve) filmes fényképezőgépem volt, amit elvittem egy kirándulásra, fényképeztem vele, aztán nem tekertem vissza a filmet, fényt kapott, így dobhattam el. Azóta nem fényképezek. Nem eszem ezt, úgyhogy nincs mit kiszarnom.

Ab ovo Taigetosz 2009.08.29. 20:37:34

Akkor bocs, félreértettem, innen gondoltam: "Bizony. Én erre tettem fel az életem. Munka, esküvői fotó, férj, esküvői fotó, gyerekek, esküvői fotó. "

Ab ovo Taigetosz 2009.08.29. 20:39:41

@HRita: bocs, akkor félreértettem, innen gondoltam: "Bizony. Én erre tettem fel az életem. Munka, esküvői fotó, férj, esküvői fotó, gyerekek, esküvői fotó. " Mea culpa.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.29. 20:51:44

@Ab ovo Taigetosz: No problem, szoknod kell a stílust, én nem voltam egyértelmű:) Ez (is) irónia akart lenni:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.29. 20:54:42

@HRita: Mármint az a beszólásom akart irónia lenni, amit félreértettél:)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.08.29. 21:03:44

@Modor Tibi: Na épp mondani akartam, hogy ez tiszta modorosblog.

Nagy Ivó 2009.08.29. 21:27:48

Hülye az, aki képekkel akarja dokumentálni az esküvőjét. Én barom sajnos hagytam, hogy lefényképezzenek minket, és azóta is próbálom felkutatni és eltüntetni a kompromittáló fotókat - kevés sikerrel.

Forest (törölt) 2009.08.29. 22:15:32

Jók a spontán képek is, és jó ha van Fotós is (nagybetű nem véletlen)
Egy ismerősöm profin nyomja ezt a témát, nála tele vannak élettel a képek, mi anno a "rend kedvéért" szaladtunk el műtermi fotóshoz (ő viszont nagyon régi motoros a szakmában)
Amikor a képek készültek olyan kicsavartnak és természetellenesnek éreztem a beállításokat, hogy meg voltam győzödve a gagyizmus tetőfokáról, de az eredmény elegáns lett és szép.
Következésképpen a hétköznapi életben, természetesen viselkedve valószínűleg sem elegáns, sem szép nem vagyok :)

thedealer (törölt) 2009.08.29. 23:46:46

En csak akkor fotozok eskuvot, ha a lelkes par a kepeim alapjan erre kedvet kap es azt azert a posthoz hozza kell tenni, hogy az eskuvoi fotokat meg lehet ugy csinalni, hogy orok emlek maradjon.

Az esetek 90%-aban nyilvan azt akarjak a felek, hogy csinaljak roluk kepet a "nagy napon" es mindenki nagyot nez amikor ezt visszautasitom.
Az eskuvoi fotosok talan a legsotlanabb, unalmasabb, bajcsevego hulye buzik akikkel eletemben talalkoztam... de ha bedobod nekik, hogy a nagy nap elott, vagy utan - tudunk csinalni olyan kepeket, ahol nem a varosligeti tonal bohockodunk vagy a studioban feszengunk.. akkor lehet olyan kepeket csinalni az ifju rabszolgarol es rabszolgahajcsarrol (ez dinamikusan valtozik, hogy ki kicsoda) amin az latszik, hogy normalis emberek, akik meg szeretik is egymast es nem csak ocskan, a kameraba mosolyognak.

A magyar eskuvoi fotosok szinte szaz szazaleka "jomunkasember" aki lefotozza az ifju part egy szemetes kuka melett, majd oda PS-olja a nagyit, ahogy reszegen mosolyog...

ha jo fotokat akarsz az eskuvodrol, vegyel 30db egyszerhasznalatos kamerat es oszd szet a nasznepnek miutan megittak a wellcome pezsgot! nem banod meg!

nudlee 2009.08.29. 23:52:05

Ha jól látom többségük 30 év körüli ember, aki több év együtt élés és minden után veszi fel a mirtuszkoszorút és játssza el rahedli nép előtt, hogy "komolyan gondolja".
Akkor is hülyeségnek tartanám, ha nem tudnám, hogy 61%-uk 7 éven belül elválik ;)

bátorító 2009.08.30. 00:10:46

De butuskák vagytok...
Azt nem tudjátok elképzelni, hogy a drága profi fotóssal élvezik a beállított fotózást, a továbbiakban is szép fotók készülnek, amikből szép nagy album áll össze a végén, amit évek múlva is rendszeresen végiglapoznak, mert az olyan jóóóó?

Bambano 2009.08.30. 00:47:27

Haggyad már, Debrecenben az egyetemen fényképészkedik mindenki, rendőr postás vasutas...

Bambano 2009.08.30. 00:49:26

@thedealer: kizártnak tartom, hogy az esküvő ne maradjon emlékezetes minimum a férjnek (hogy pozitív vagy negatív, az már másik kérdés :) ) úgyhogy a fotó is biztos emlékezetes marad...

Zsírfeka 2009.08.30. 01:05:52

szerintem onnan kéne elindulni, hogy a násznépek kompakt gépei (függetlenül attól hogy filmes vagy digitális) alapjába véve nem fog olyan szép képet csinálni. hogyha hozzá vesszük hogy a násznép fele rosszul is lát (látásélesség) és ezt párosítjuk a kompakt szarokkal, akkor garantált hogy a fényképek is azok lesznek.
érdemes a profi fotóst ugyanolyan gondossággal kiválasztani, mint a zenekart, vőfélyt stb
nekünk rokon csinálta, beállított képek voltak az arborétumban (abban a városban is boldog-boldogtalan ott fotóztat) meg a kastélykertben:)
aztán az esküvőn láthatatlan módon fotó-videó (két gép lógott a nyakában) és jöttek a spontán képek
nem bántuk meg, még ha akkor a hátunk közepére is kívántuk
ok: a hivatalos albumot vittük körbe mindenkinek
a többi kép pedig csak a családé:)

gitáros 2009.08.30. 01:53:45

@Ab ovo Taigetosz:
Mert ha még ezek a képek lennének a kerülendő példák, igazad is lenne. Vagy félreértettem valamit?

forumuser 2009.08.30. 02:38:30

@Bambano: "hogy pozitív vagy negatív, az már másik kérdés :)"

Mér kell ezt mindig (amikor esküvőről van szó) odapoénkodni a végére? Komolyan kérdem, nem a piszkálódás a célom.

Merem remélni, hogy a férfiak többsége nem pisztolycsővel a halántékán mondja ki az igent... Az meg, hogy fárasztó a felhajtás meg a sok életemben-egyszer-ha-láttam rokon: ez nemtől függetlenül fárasztó.

avid 2009.08.30. 04:14:12

Tudni kéne különbséget tenni kép és fotó között...

@thedealer:
"A magyar eskuvoi fotosok szinte szaz szazaleka "jomunkasember" aki lefotozza az ifju part egy szemetes kuka melett" - Na ezek az általad kedvelt rokonság istenkirály képei. Egy profi fotós soha nem fog szemeteskukát komponálni a képbe, míg az amatőr önjelölt "vettem egy tesco gazdaságos fényképezőgépet és máris fotóművész vagyok" pöcsfej rokonok kizárólag olyan képeket csinálnak, amik teli vannak szemeteskuka jellegű faszságokkal. Fontos! Ne keverd össze a profi fotóst a profinak hívja (hazudja) magát fotóssal.

"ha jo fotokat akarsz az eskuvodrol, vegyel 30db egyszerhasznalatos kamerat es oszd szet a nasznepnek miutan megittak a wellcome pezsgot! nem banod meg!" - Ez a totális tévhit, amikor csóróék abból indulnak ki, hogy a szintén csóró násznép teli van önjelölt fotóművésszel... be is gyűjtik a több ezer képet a végén, ami tökéletesen használhatatlan, mert pont csak a lényeg maradt le, hiszen a rokon az már csak olyan hogy baszik a párra és az esküvőre, a 95% muszájból elment, mert van ingyenkaja, ott viszont csak magával foglalkozik... tehát a gyűrűhúzás és az első csók nem lesz meg, cserébe Pistike fiuk randalírozásáról szép sorozatfelvételek lesznek. A legdühítőbb, amikor ezzel az idióta hozzáállásukkal a hivatásos fotóst gátolják. Kedvenc, amikor ott állok a nagy pillanat előtt, kattintanám el a gépem, mikor beugrik a csórikám egy ,,fényképezős"mobiltelefonnal a 2 millás cuccom elé és tönkrebassza a munkám... aztán meg én magyarázkodhatok a párnak hogy miért maradt le az ominózus pillanat, ha már jól meg vagyok fizetve.

Pont ma voltam egy olyan esküvőn, ahol videósként szolgáltam, cserébe mindenki fotóművészt játszott... ahogy elnéztem a munkájukat és a technikát, aligha lesz belőle bármi értékelhető. Viszont 2 hete fotóztam egy esküvőt, és mivel az a pár hivatalos volt erre a mai esküvőre is úgy beszéltük meg hogy ma megkapják a képeiket... A lagzin át is másoltam a laptopjukra a képeket, amiknek azonnal nekiestek... randomra megnéztek 10 képet és rohantak hozzám oda gratulálni a legmélyebb tisztelettel és nem győzték megköszönni a munkámat. Ezután megmutatták a násznéptől begyűjtött képeiket és nem hittem a szememnek... leírhatatlanul ipari hulladék volt mind... mind technikailag, mind képileg, mindenhogy...

fucksatan · http://gubafan.atw.hu/ 2009.08.30. 06:54:37

rolam nem lehet jó képet csinalni , pedig jokepu vagyok (: eskuvoi kepek is benak van kb 30 póz): nem vagyok fotogen

Nick Leeson 2009.08.30. 07:51:51

@trollkotze: Hidd el hogy a vőlegénynek igenis nyűg az egész.
Attól hogy szereti a feleségét, lehet hányingere attól az egész napos nyáladzástól, szintetikus bohóckodástól. Elvileg ugyen ünneplik azt hogy összeházasodtak, ehelyett egy többnyire adott forgatókönyv szerint kreténkedik végig az egész napot. A feleség lehet hogy élvezi, mert 100e Ft-os ruhában parádézik egész nap és látszólag őt zsongja mindenki körül, de a férjnek egy jó szabott öltönyön kívül meg a ráerőszakolt baromságokon kívül nem nagyon jut semmi ami kedvére való lenne.

És akkor még nem is beszéltem az ifjú pár megalázásáról szóló poénokról, ami vagy jól sül el vagy nem...

2009.08.30. 08:06:32

A fotóst a lány választja többnyire a bemutatott referenciák alapján és így körbe is értünk, itt a "nagy" probléma gyökere ;-)

2009.08.30. 08:33:20

@Józan :):(:
.........és a vőfélyt is és a videóst , az éttermet ,zenészt , barátokat , a dekoratőrt , és sorolhatnám. Amennyiben ennek az összképe utólag elszomorító , akkor talán némi önvizsgálatnak eljött az ideje hölgyeim. :) Mielőtt még a víz alá nyomjuk a többieket :(

zauberpferde (törölt) 2009.08.30. 09:30:25

Ormótlan:
Gyönyörű válogatás. Némelyik kép, tökéletesen ábrázolja a posztban leírtakat. Vajon melyik volt előbb?:))

Néhány mondat az esküvői fotósról:
A fényképész, természetesen a legprofibb a városban, megyében, országban, stb.. Ő fotózott szinte minden helyi híresség esküvőjén. Szerencsére az ifjú ara legjobb barátnője ismeri, mert a bátyja esküvőjén is ő fotózott. Csak ezért vállalta el ezt a munkát. És különben sem tud nemet mondani egy ilyen szép fiatal párnak, mert ő a születéstől, a halálig dokumentálja képeivel az emberek életét. Akármilyen falusi lagziba nem megy el, nívója nem engedi ezt meg, hiszen képei jelentek már meg külföldi magazinokban.( bár még senki sem látta azokat)
A "honoráriumot" majd akkor kell megbeszélni vele, ha már elkészültek az ízléses, mélybordó bársony borítású esküvői albumok (+CD), és elégedettek a művészete kivitelével. Természetesen az ár jutányos , de cserébe kiköti a fotós, -sértődés ne essék, hogy a születendő utód keresztelőjét, névadóját, óvodai ballagását, csak ő örökítheti meg az utókornak...

2009.08.30. 09:59:35

@zauberpferde: Hol a gond ? Ezeket választják az emberek , az "idézett" 100 pár pénzt adott ezért . Ők semmivel sem jobbak mint a "fotósuk" ,megérdemelték egymást. Az egész egy rossz kereskedelmi hirdetés analógiája úgy mint "én nem akartalak becsapni azzal amit te csukott szemmel el akartál hinni "

zauberpferde (törölt) 2009.08.30. 10:22:05

@Józan :):(:
Gond egy szemernyi sincs. Folytathatnám a vőféllyel, a lakodalmas zenészekkel, az örömszülőkkel, násznéppel, és így tovább.
Engem feltétlenül szórakoztat. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.08.30. 11:28:15

@avid: ne haragudj, de azal nem tudok mit kezdeni, hogy az esküvőre elmenni potyázás. Sztem egy esküvő a meghívottnak is komoly összegbe kerül, legalábbis nálunk ha már 2 esküvőre meghívtak azon a nyáron, akkor nyaralás nem lesz.

IndaMuncher 2009.08.31. 11:01:30

LOL bírom a blogod meg a stílusod, hozzám jössz-e feleségül?
Tudod van egy haverom aki tök jó fotókat...

RobDN 2009.09.01. 09:42:10

Egyet mondok kettő lesz belőle: Awkwardfamilyphotos.
awkwardfamilyphotos.com/

noirp 2009.09.01. 13:17:42

Ace Ventura-frizurájú kandalló...ez igen XD

Der Beste 2009.09.01. 19:58:13

Nem értem mi a bajotok azzal, ha két ember, szép ruhában, kisminkelve , jó frizurával úgy gondolja, hogy egy profi szakmunkás segítségével megörökíti a kinézetét az utókornak.

Két hete volt az esküvői fotozásom, s nagyon jól éreztem magam, s a képek is nagyon szépek lettek.

forumuser 2009.09.02. 23:11:52

@az aki:
Épp azt mondom, hogy nem csak a vőlegény számára lehet fárasztó is idegesítő a hercehurca. A menyasszony körbeugrálása, romantika, nagy nap? A legtöbbször hiú ábránd. Tapasztalataim szerint leginkább a család erőlteti rá az elvárásait szerencsétlen házasulandókra. Mindkettőre.
Mégis úgy tesz mindenki, mintha minden menyasszony hatszoros orgazmust élne át az esküvőjén ötpercenként, mert az élete egyetlen nagy teljesítménye, hogy elkelt...

forumuser 2009.09.02. 23:15:57

@vészmadár (pica pica):
Nemár. Nem várhatják el.
Persze tudom, nem kötelező, csak "illik"... Hát nem, senki kedvéért nem várható el, hogy az anyagi lehetőségeidet meghaladó összeget adj.

2009.09.03. 07:27:26

@trollkotze: Talán csak körülötted ennyire katasztrofális az élet , lehet hogy másnak sikerül . Mindenki azt vonzza ami .

Tromb 2009.09.04. 17:02:33

Nekem szerencsére haverom a fotós, így nem volt nehéz meggyőzni a spontán fotók erejéről. Amúgy ő is hasonlóan gondolkodik az ilyesmiről, mint én. Persze a kötelező darabok is elkészültek a család nagy örömére, de jobbára inkább dokumentarista fotók születtek.

Persze én is felraktam iwiw-re a kötelező 1 db. képet. Mindenki boldog, én is túléltem

Tündéröreganyám (törölt) 2009.09.08. 13:32:08

Az egész nem is a véleményünkről szól.

Van, akinek fontos a dekoratív fotó, mert ezzel bizonyítja be magának és reméli bizonyítani másoknak is, hogy vele (és a házasságával, gyerekével, életével) minden OK.
És van akinek ez nem fontos, mert tudja, hogy a dolgok ott belül dőlnek el (szív, lélek, egyéb nem fotózható helyeken).

És van, aki megalkuszik, mert akkora a nyomás az előbbieket valló (szülők, barátok) részéről, hogy inkább belemegy, nem akar vitázni.

Én egy spontán fotón láttam meg - életemben először és utoljára - apámat könnyes szemmel.

2009.09.11. 07:41:58

Szív és lélek rezdülései mind fotózhatóak , de az már egy másik szint :)

mackofej 2009.09.26. 15:57:19

együtt választottunk mindent.beállított(de nem montázsolt) képek készültek, amik nagyon szépek.a férjem is én is minden marhaságban benne voltunk, amit a fotós, videós, vőfély stb. mondott, mert tudtuk csak egyszer van ilyen nap. minden király volt.ízlések és pofonok.ja iwiwen fent se vagyok:-)így a képek se

andie 2009.11.15. 09:21:41

Eddig szent meggyőződésem volt, hogy ha lesz esküvőm, lesznek ilyen képeim.
De tudod, mit? Lebeszéltél, és köszi!
Viszont tuti meg kell hívni jól fotózó barátokat, és kiadni nekik az ukázt! :-D

lárvalányhaj 2009.11.15. 11:05:42

@trollkotze:

Pontosan. Én a menyasszonyi oldalhoz tartozom, és én is azt erősíthetem meg, hogy az embernek igen hamar tele lesz a töke a sok hercehurcával és a rokonság "segítő szándékú" basztatásával.
Nálam a menyasszonyi ruhák próbálása volt az, ami nagyon durván kicsapta a biztosítékot, olyannyira, hogy kijelentettem, hogy nem fehér ruhában leszek az esküvőn, és mindenki bekaphatja. Aztán végül a rokonság talált nekem fehér ruhát, fölvettem, jó volt.
De egyáltalán, az, amit más lányok élveznek, pl. menü összeállítása, csokiszökőkút stb. lefoglalása, nekem az idegeimre ment, így mindent az utolsó pillanatra halasztottunk. Ennek persze megvoltak a maga hátrányai, pl. lett nagy pofára esés, amikor kiderült, h a menyaruhák százezer forint fölött kezdődnek...

A másik, ami az idegeimre ment, hogy bár a szüleim nem, de a tágabb rokonság állandóan erőszakoskodott. A férjemet nagyon zavarja a tömeg, pontosan tudtam, hogy nem érezné jól magát egy ilyen esküvőn, másrészt abban is biztos voltam, mert ez előre látható volt, hogy egy ilyen esküvőn annyi lenne a költség és a szervezési feladat, hogy egyikünk se érezné jól magát, ezért az volt a terv, hogy kis esküvő lesz, csak szülők + tanúk + a házasulandók, ráadásul külföldön. Ezt az álláspontot képviseltem a saját rokonaimmal szemben is, türelmesen elmagyarázva minden egyes alkalommal, hogy mi van. (Szóval tökre nem igaz, hogy mindig a hülye picsa erőlteti rá a férjére a baromságokat, mert én pl. egyáltalán nem ilyen voltam/vagyok.)
A rokonságnak ez nagyon nem tetszett, és elkezdték fúrni az eseményt ezerrel, amitől többször is nagyon tele lett a bugyrom. A fasz kivolt vele, hogy mindenkinek lett volna ötlete arra, hogy mit hogyan kéne csinálni, de arra senki nem tudott választ adni, hogy _minek?_, és főleg, hogy _mennyiért?_. Persze ellenálltunk a nyomásgyakorlásnak, és megcsináltuk az esküvőt úgy, ahogy terveztük. Nagyon szépre sikeredett, a vacsora is igazán finom volt, és a végén senki se panaszkodott, ellenkezőleg, mindenki teljesen meg volt hatva, bár eleinte szívták a fogukat, hogy miért kellett ennyit autózni egyetlen fostos esküvő miatt.

Tanácsom az esküvőre készülőknek: ne hagyjátok, hogy bárki beleszóljon abba, hogy mi lesz az esküvőn, vagy pláne azt, hogy olyasmit erőltessen rátok, ami kényelmetlen, vagy nem tetszik.

@andie:

Nálunk a tanú fotózott, aki félprofi fotós (=konkrétan nem ebből él, de jelentek már meg munkái). A képek javarészt spontánok, semmi beállított faszság, és nagyon jól sikerült mind.

Lizzke 2009.12.03. 16:34:01

HRita, gratulálok!
Jó a stílus, jók a meglátások, csak így tovább!
:-)

csiger · http://www.csiger.hu 2010.09.30. 15:22:55

Az a vicc az egész itteni nagy herce-hurcában, hogy fostaliga képekkel köritve a klasszikus szart pocskondiázza, és a mai esküvő fotózást próbálja jelentéktelenné tenni a fenti poszt.
Nos ha ilyen képeket csinálnak, az legtöbbször a fent olvasott 15.000 ftos kategóriába, vagy az ismerős a félprofi, vagy a Józsinak jó gépe van kategóriába tartozik.Az a pár, aki igy dönt MEGÉRDEMLI.
Még valami...sokan jönnek hozzám is, hogy mi nem akarunk olyan beállitottat, mi olyan életképeket akarunk, és meglepődnek, mikor azt mondom, rendben, de az élet képekhez egy dolog kell:ÉLET!!! Erre sajna, ha tetszik ha nem, a magyar párocskák 90%-a képtelen, mármint hogy boldog legyen a nagy napon. Azt hiszi midenki, hogy kizárólag a fotós hibája, ha egy anyag nem élettel teli. Nos elmondanám, hogy egy profi akármilyen vérprofi is, hozott anyagból dolgozik, és ha az anyag jó, akkor ez a képeken is látszik.
Javaslatom a következő: Ha jó életképeket akarsz, akkor ne foglalkozz mások képeivel, mert akkor mások képei alapján megfogalmazott életet akarsz élni, ami gáz...szóval légy spontán, ha spontán képeket akarsz!
A második pedig az, hogy ehhez ki kell választani a megfelelő fotóst, aki képes arra, hogy elkapja azokat a pillanatokat, amik midneki számára,de főleg a pár számára a legtöbbet mondanak. A hiedelmekkel ellentétben erre nem képes az akinek van egy jó gépe, és olcsó, de a drága sem feltétlenül. Erre az képes, aki szívből csinálja, és szemlélettel, aki csak a párra koncentrál, és ott van ahol kell.
És itt a bibi általában. A párok nem hajlandók felkeresni ezeket az embereket. Csak beütik a googleba hogy esküvő fotózás, és irnak midnekinek egy spam levelet, és benézik,melyik a legolcsóbb, azt ennyi.
Elárulom, hogy a személyes kontaktot nem lehet kihagyni, nem törvényszerű, hogy elsőre megvan ez az ember. És akár hiszitek akár nem, a pár hibája, ha nem megfelelő szolgáltatókat választ, mert szabdság van,és azt választ midneki akit akar. És könyebb hibáztatni egy félprofit, vagy a Józsit, vagy akár egy profinak bemutatott kastélyparkos idiótát, mint magunkat, hogy nem jártunk utánna, ugye??

Transylvanianmixedgrill 2010.09.30. 15:54:46

Mivel nemrég volt az esküvőnk, biztosra mondom, hogy a fialalok 99%-a úgy választ fotóst, hogy 75%-ban tükröződik benne saját ízlése és csak 25%-ban a pénztárcája. Mi az egyik legprofibb, és így legdrágább, leghíresebb hazai fotóspárral fotóztattuk magunkat nyáron magunkat, sokba került?, igen sokba, mihez képest, ha az esküvő összköltségét nézzük, akkor az esküvőnk egy átlagos 120 fős esküvő ára volt. Ugyanakkor voltak fontossági sorrendjeink, mire költünk inkább, és mire kevésbbé: inkább legyen egy jó ceremóniamester, mert ha nincs, szétcsúszik a buli (ezernyi ilyen "spóroljunk a vőfélyen, majd a havernak szólunk, az spiccesen olyan jókat mond, ő levezeti a cécót...", aztán a menyasszonytánc után bezárt a lagzi, mert elmenekült a násznép), legyen egy nagyon jó zenekar, legyen jó a kaja korlátlan italfogyasztással és legyen egy PROFI FOTÓS, aki olyannak fényképez minket, akik mi vagyunk! Ennyi! Namost mások ott cseszik el, hogy pénzük eleve nem nagyon van, de ha van is, ízlésük annál kevesebb, ezért mindenen (értsd: mindenen, ami JÓ és ÍZLÉSES) spórolnak, és még dicsekszenek is vele, hogy képzeld, 25 ezerért sikerült fotóst szerezni, meg hogy a Pistáék eljönnek 75 ezerért a szintetizátorossal. De persze a magyar párocska nem spórol, a GYŰRŰN: na az a lehető legdrágább, abroncs vastagságú ízléstelenség több aranyból. A fukszra nem sajnálja a pénzt. És persze nem sajnálja a pénzt olyan faszságokra, hogy külön autót bérelnek, egyesek szekeret (!), amivel furikáztatják őket! Ja és persze valami MENŐ helyet bérelnek nagy kerttel, legalább egy Petneházyt! Miért is?! Mert ez a ízlésük, ezt látják máshol is és azt hiszik, ezt kell tenni, ettől lesz menő az esküvőjük. Pedig attól hogy valaki összeházasodik és az esküvőn fehér ruha és öltöny van rajta még ugyanúgy az a félbalkáni konzumidióta marad, mint enélkül. És ez az ország többnyire ezekkel az emberekkel van tele. Úgyhogy nem kell csodálkozni, ha ezeknek a ZS kategóriás esküvő fotóknak ugyanúgy van létjogosultságuk és piacuk, mint a Spar-os párizsinak.
süti beállítások módosítása