HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.10.19. 10:30 HRita

NŐTÍPUSOK: Ötletgazdag nő kreatív hobbyval – második rész

Viselkedése ünnepekkor

    A kreatív hobbyt űző nő az ünnepek közeledtével érzi igazán elemében magát. Ekkor mutathatja meg, mit is tud valójában. Kreativitása, eredeti gondolkodásmódja szárnyal, és senki sem állíthatja meg.
Születésnapok, névnapok alkalmával édesanyjának kézzel készített trüffelgolyókat ad, melyeket előzőleg nagy műgonddal egyesével becsomagol, és a hobbyboltban kapható natúr színű fadobozba helyezi. Édesanyja örül neki, és csak halkan jegyzi meg, hogy legutóbbi születésnapja óta sajnos nem ment lejjebb a vércukorszintje, de azért köszöni szépen. A kreatív nő ekkor szabódik, és kéri anyját, hogy nézze el neki, és a szándékot, a fáradozást értékelje.
Két lábbal a földön járó, ezotériát humbugnak tartó édesapját eská festett porcelánbögrével lepi meg, melyet hosszas ötletelés után apja zodiákus jegyével - a bakkal - tesz kedvesen egyedivé. Az apa örül az ajándéknak, és lánya távozása után elsüllyeszti a kredenc leghátsóbb zugába.
Férje születésnapi ajándékán szerencsére nem kell sokat törnie a fejét. Ismeri az ízlését, tudja, mire vágyik. Rögtön eszébe is jut három ötlet: az egyik egy vicces póló, melyre esetleg textilfestékkel rákanyaríthatná, hogy „Foglalt vagyok, de nem bánom, asszonypajtás a barátom.” De az se lenne rossz, ha közös családi fotójukat nyomtatná a pólóra. Keres is egy képet, és a legmegfelelőbbnek a balatoni nyaralás alkalmával készített fotót találja, ahol ugyan Ákoska az orrát túrja, ő meg személy szerint vörösre égett, de ez így spontán és eredeti. Ám ha elvonatkoztat a pólótól, akkor még szóba jöhet a nemezelt mobiltok férje kedvenc futballcsapatának színeivel. Ennél marad. A Halász Judit-i magasságokba emelkedő Boldog születésnapot! eléneklése után átnyújtja a figyelmes kedvességet élete párjának, aki örömet színlelve betuszkolja telefonját a passzentos eská-tokba. Másnap a munkahelyén felejti, ahol eltűnik. A férfi vigasztalhatatlan.

Az iskolai farsangon hiába akar a gyerek Batman lenni, az anya lebeszéli róla, mert nehogy már kölcsönzőből kelljen ruhát bérelnie, meg a Batman amúgy is baromság. Nem, majd ő varr egy trükköset.

- Sajnos nem lehet, Ákoskám, a Batman az olyan elcsépelt! Egyszínű fekete, semmi kihívás nincs benne. Csak nem akarsz a huszadik szuperhős lenni a mulatságon? Varrok inkább neked én egy jópofa jelmezt, talán még a versenyt is megnyered vele. Csibe leszel, jó? Már ki is találtam, hogy a csőrödet és a taréjodat piros kartonból vágom ki, a tollas testedet pihe-puha, rojtosra vágott tüllből alkotom meg, a lábaid meg sárga gumikesztyűből készülnek. Jaj, de jó lesz! Na, mit szólsz hozzá? Ugye, hogy sokkal frappánsabb, mint a Batman?

Ákost a farsangi báltól kezdve gumicsirkének csúfolják. Jegyei látványosan leromlanak, nem eszik rendesen, éjszakánként bepisil. Az ötletgazdag nő nem érti a hirtelen változást, de mivel felelősségteljes anya, beíratja Ákoskát a Waldorf-iskolába, bízva az ottani gyerekek és nevelők toleranciájában. Az iskolai farsang közeledtével újra készülődni kezd, de aztán rájön, hogy a csibe-jelmezt az új iskolában még senki se látta, ezért adja magát az ötlet, hogy kisfia megint ezt a jelmezt vegye fel. Ákos a buli napjára belázasodik, tojásokról és baromfiudvarról hallucinál. Az idei farsangot kénytelen kihagyni.

Valentin-nap alkalmával a kreatív nő egy-egy szívből jövő aprósággal mutatja ki, hogy mennyire szereti férjét, és ezáltal üzen is felé, hogy a szeretetet nem pénzben mérik. Sokkal fontosabb az egymásra figyelés, a bizalomra épülő szeretet, és hogy mindig ott legyenek egymás gondolataiban. Bálint napjának estéjén hangulatos terítéket varázsol az asztalra: papírsodrott rózsákba égősort dug a meghitt pillanatokért, bébirózsafejeket fagyaszt a jégkockákba, és azokat dobja bele saját készítésű Csók-koktéljába. Újabb képet dekupázsol, Be my Valentine!-felirattal, kismacikkal, szívecskékkel, és egy alkalmas pillanatban átadja férjének. A másik fél ezt egy sablonos cserrikvínnel viszonozza, mert tőle csak ennyi telik sajnos.

Húsvétkor eljön a nyuszis, tojásos és csirkés művek ideje. Wécépapír gurigából nyulat készít, és beállítja a zöld krepp papírból vágott fűimitáció közepére. Filc anyagból csirke ujjbábot varr, tojás mintájú üdvözlőlapokat alkot fotókartonból, amiket aztán nem küld el. Papírmaséból készült dínótojásba rejti a húsvéti csokikat, az ajtóra pedig kifújt tojásokból felfűzött koszorú kerül, amit Ákos egy gyenge pillanatában kopogtatónak használ. Eltöri. Megszidják.

A halloween értelmével és jelentésével nincs egészen tisztában az ötletgazdag nő, de mivel újabb alkalom arra, hogy megcsillogtathassa kreativitását és eredetiségét, ő sem maradhat ki belőle. Az aktuális hobbymagazin útmutatásai alapján boszorkánykezet fűz pattogatott kukoricából, szellemkastélyt ragaszt tojásos dobozból, sütőtökből készült hasznos italhűtőt alkot, csillámporral bevont dísztök csokrot készít, és pókháló mintájú társasjátékot varr, hogy Halloween éjszakáján együtt játszhasson a család, miután elköltötte rendhagyó sütőtökpürés vacsoráját a bizarr csontvázas ültetőkártyákkal telerakott asztalnál.

Kedvenc időszaka elvitathatatlanul az advent és a karácsony, amikor végre tobzódhat a jobbnál jobb ötletekben, és meg is valósíthatja azokat. Már október elején elkezd készülődni, euforikus hangulatban van, lubickol. Számba veszi családtagjait, topikot nyit karácsonyi készülődés témában, ahol kreatív linkeket osztanak meg egymással, kifejezetten karácsony témájú dalokat, verseket gyűjtenek egybe, egyszóval ráhangolódnak. Október 24-én háromliternyi narancslikőr elkészítéséhez fog hozzá, mivel bármikor képbe kerülhet egy újabb rokon, akit meg kell ajándékozni, és így – váratlan vendég ide vagy oda - legalább nem jön zavarba. Spirál alakú narancshéjakat, csillagmintára vágott citromhéjakat, szegfűszeget rendez el bájosan esetlen összevisszasággal a cukros vodkában, hogy legyen elég ideje összeérni az ízeknek.
Az adventi koszorú aktuális divattrendjének utánanéz interneten, és mivel a fő csapásirány idén a fekete és a rózsaszín harmóniája természetes, natúr jegyekkel vegyítve, ezért a négy magenta színű gyertyát fekete szaténszalaggal köti át, szalmakoszorúba szúrja, a koszorúalapot fekete és rózsaszín tollboával tekeri körbe, a szélére pedig ezüsttel lefújt tobozt és csillagánizst tűz.
Gyerekeit fűtéscsövön végigfutó, rénszarvas és zokni mintájú adventi naptárral örvendezteti meg, melynek egyes napjaiba Turbó rágót, matchboxot, szagos radírt és töltőtoll patront rejt.
Az ünnepek rohamos közeledtével még inkább elkapja a hév: képes bármilyen tömegközlekedési eszközön elővenni a kongrét, a tűt és az osztott hímzőfonalat, hogy keresztöltéssel vagy gobelin technikával karácsonyfát, betlehemi csillagot vagy gyertyát varázsoljon az alapra.
Az ázó-fázó madárkáknak faggyúból és magvakból karácsonyfa alakot önt, és felakasztja a közeli fára, hogy gyönyörködhessen csivitelésükben. Ez a kedves hangzavar további alkotásra sarkallja, mintegy megihleti őt.
Ajtódíszt készít csipkebogyóból, egész fahéjból, tobozból; örökzöldekkel, hóember fejjel, kinti égősorral cifrázza, és az autentikusabb hatás kedvéért lefújja hóspray-vel.
Hungarocell golyóból karácsonyfára aggatható gömbdíszeket alkot, melyekre ragasztópisztollyal flittereket rögzít, vagy Raffaello ismert, de megunhatatlan angyalait dekupázsolja.
Az ünnepvárás utolsó fázisaként ipari mennyiségű mézeskalácsot süt. Minden egyes darabot cukormázzal, franciadrazséval, dióval, hántolt mandulával és színes egérszarral tortadarával díszít, egyesével átlátszó celofánba csomagolja, fényes szalaggal átköti, és huncut-sokat sejtető mosollyal elindul a munkahelyére. Menetrend szerint kiosztja a kollégáknak az évi rendes karácsonyi mézeskalács adagjukat, akik tanulva az előző évek tapasztalatából („Ferikém, nem mondod, hogy képes voltál megenni?! Lerohadt a kezem, mire végeztem vele!”) látványosan az íróasztalukra teszik, tisztelettudóan figyelik az ajándékot, dicsérik a kreatív nő kreativitását, eredetiségét, őt magát pedig az egekig magasztalják, aki ezt „kedvesek vagytok, és igazatok van”-mosollyal fogadja.
Szenteste megérkezik az ötletgazdag nő Jézuskája is, és mindenkinek hoz valami igazán emlékezeteset. A férjnek a családi fényképes pólót, a nagylánynak tönkölybúzával kitömött, papagáj alakú alvóspárnát, Ákoskának meg saját készítésű autós pázlit. Az ajándékok találnak, percekig szóhoz sem tudnak jutni. Ajkukkal némán az „ennél bármi jobb lenne”, a „könyvutalvány” és a „hideg étkezési jegy” kifejezéseket formálják, de végül visszaszívják. Az ünnep hangulatához nem lenne ez méltó, és még amúgy sem éreznek elég erőt magukban, hogy az ötletgazdag anyukát ráébresszék fanatizmusára. Hiszen ő csak jót akar, és sag schon, ipodnano nélkül is ünnep az ünnep.

90 komment · 1 trackback

Címkék: születésnap farsang húsvét halloween karácsony kreatív hobby


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr551458491

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NŐTÍPUSOK: Ötletgazdag nő kreatív hobbyval – első rész 2009.10.19. 10:34:17

    A kreatív hobbyval rendelkező nőnek már a megjelenésén is látszik, hogy nem sodródik az árral. Ruházata egyedi, eredeti, ötletgazdag. Ügyel rá, hogy csakis olyan ruhadarabokat, kiegészítőket hordjon, melyek biztosan nem jönnek vele s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.10.19. 11:59:05

ez megint jó lett, és milyen ismerős:)

a farsangos dolgot sajnos átéltem, persze lelkileg nem roncsolódtam, de azért mégis...
elsőben én simán katona szerettem volna lenni, vagy bármi, aminek kard van a kezében, mert volt egy szép műanyag kardom és használni és mutogatni akartam. De anyám egyik ötletgazdag kreatív barátnője (1982-t írunk) mesélte, hogy a lányának (!!!, én nem vagyok lány) milyen jól állt a pápaszemeslepke jelmez. Legalább két méter fesztávolságú festett kartonpapír szárny, valami fényes ruha, még voltak csápjaim, potrohom is, fejem is, tor szerencsére nem. A Farsangon persze tömeg, a szárny miatt nem lehetett mozogni, majd a tanárni mondta, hogy ezt vegyem le, de rögvest, mert még kiverem valakinek a szemét. Így egész farsang alatt szárny nélküli lepke voltam, amit a nap folyamán a cserebogártól a hernyóig mindennek néztek.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 12:07:29

@Mitya Ivanov: :D Hát ezen akkorát nevettem! :D Szegény szárnyaszegett pávaszemes lepke :)
Nekem legalább nem erőltették a nemi identitásvesztést :) Voltam Piroska, japán gésa (!) meg természetesen bohóc. A Piroska jelmezhez saját készítésű budaörsi bort is mellékeltek a szülők, hogy kínáljam meg vele a zsűrit. Hát így se nyertem meg a jelmezversenyt...

Wildschwein 2009.10.19. 12:17:46

Hú, Rita, ez a két rész nagyon durva volt, de legalább most már tudom értékelni, hogy az én feleségem csak enyhén kreatív. A hobbiboltba járás az megvan, de pl. a Valentin napot egyhangúlag kereskedelmi fogásnak tartjuk és finom felsőbbrendűséggel nézzük le azokat, akik bedőlnek neki, úgyhogy engem ilyen romantikus esték nem fenyegetnek. A farsangra is annak öltözteti a gyerekeket, aminek ők akarják, vagy legalábbis az általuk felsorolt lehetőségekből választ. Ja és karácsonyra, szülinapra is azt kapják, amit szeretnének, persze előzetes egyeztetés után, mert pl. az egyik folyton lovat szeretne, az meg, hát ugye mégsem.

Szóval jó az írásod, bár azért lehetnél megértőbb a kisgyerekes anyukákkal, mert sokszor tényleg nem könnyű ezekkel a komisz kölkökkel zöldágra vergődni.

Erzsebet 2009.10.19. 12:48:20

Én sem tartom helyesnek, hogy egy szülő a saját elképzelését ráerőszakolja a gyerekre. Az én fiam alig volt farsangon, bulin, mert nem szerette én sem forszíroztam. A fent említett sk. készítésű tárgy hasznavehetetlen lom. Jobban tenné az anyuka, ha inkább kötne családtagjainak egy-egy szép darabot. Helytelennek tartom az adventi koszorúkat, is, mint divatcikket. Sokan nem is ismerik a jelentését. Csak a katolikus családok otthonát díszítse. A sötétlila szín dominál, nem pedig holmi tiri-tarka. A Valentin-nap is idegen a magyarságtól. Máj.1 és Pünkösd volt valamikor a szerelmesek ünnepe. A Halloween is a kelta újév ünnepe, ez sem családi ünnep, szórakozóhelyeken ünneplik általában.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 13:04:37

@Erzsebet: Így van. Az adventi koszorúnak megvan a maga színszimbolikája, az 1. és 2. héten lila (bűnbánat) gyertyát gyújtanak, a 3.-on rózsaszínt (öröm), a 4.-en pedig ismét lilát. Ehhez igazodik a pap stólája is vasárnaponként. Ebből fekete, rózsaszín vagy piros színeket kihozni szerintem túlzás. Vagy akkor hajrá, alkossanak kedvükre, csak ne nevezzék adventi koszorúnak, hanem mondjuk asztaldísznek.

IndaMuncher 2009.10.19. 13:16:15

A posztoló hány évet töltött el ilyen nők mellett? Mert 2 posztra elegendő "bölcsességhez" azért kell tapasztalat.
Szegény férj... "asszonypajtás a barátom" brrrr

GAbica 2009.10.19. 13:35:03

Ez ismét nagyon durván telitalálat. Az anyám anno sokat kreatívkodott farsangkor, mert ő szó szerint vette a saját készítésű jelmezt. A két húgom is nagy kreatív, de a nagyobbik húgom... na ráismertem a posztból, de az adventi koszorú gyártása az anyának és neki minden évi kreatív, többórás, sokszor átvariálós elfoglaltság. És jut minden szobába, minden ajtóra, stb.
A karácsonyi saját készítésű díszekről ne is beszéljünk :)

@Mitya Ivanov: ezt most elképzeltem, és bár munkahelyen direkt igyekszek visszafogottan olvasni, ezen szétröhögtem magam :D :D :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 13:43:35

@F.house: Nem kell az ilyenekkel együttélni, elég csak bemenni a hobbiboltba, kreatív topikokat olvasgatni, meg az utcán-munkahelyen megfigyelni őket :) Ott is _szépen kirajzolódik az alakjuk_ :)
Amúgy meg magam is ötletgazdag nő _volnék_, de én megrekedtem a használható/ízléses tárgyaknál :D

@Gabica [a legboldogabb]: Köszönöm :) Mitya Ivanov kommentje tényleg nagyon ütős lett. Köszönjük neki :)

Racsi · http://netfreak.blog.hu 2009.10.19. 13:47:54

@F.house: Asszonypajtás a barátom iszonyat nagy szöveg. :D Igazi papucs haveroknak meg lehet csináltatni teljes szívnyugalommal.
Egyébként én is átéltem ezeket a farsangi csodajelmezeket, de mindig közös megegyezésre, szerencsére lepkének nem kellett lennem :D
Meg a sok kis dísz karácsonyra, húsvétra, stb, szintén ismerős. :)

Erzsebet 2009.10.19. 13:53:20

Egy bizonyos korra már ki kellene alakulni a nemzeti és felekezeti identitásnak. Mindenki azokat az ünnepeket ünnepelje amilyen néphez, vagy valláshoz tartozik. Nekem az ádventi koszorún kívül nagyon tetszik még a Hanukia, de sosem lesz egyikem se. Nem vagyok sem katolikus, sem zsidó, máskép ünneplek. Volt párttitkár szomszédom ajtaját hatalmas adventi kszorú díszíti, asztali változatban is van nekik.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 14:07:53

@Erzsebet: Most néztem utána a hanukiah-nak, mert nem tudtam, mi az. A szomszéd 80 éves házaspár is minden karácsony alkalmával kirak az ablakba egy ilyet, természetesen villannyal működőt, pedig nem zsidó vallásúak. Ezt a hanukiah-t menóraként is hallottam már, de a kettő nem ugyanaz, mert míg az előbbi kilencágú és a makkabeusok győzelmére emlékeztet (ez az ünnep a hanuka, azt hiszem, ami közel esik a keresztény vallás karácsonyához), a menóra hétágú, és az égő csipkebokrot jelképezi.

Tényleg jó lenne tisztában lenni az egyes jelképek jelentésével.

GAbica 2009.10.19. 14:25:31

@HRita: vannak erre nagyon jó szakirodalmak, csak ugye ahhoz nem ilyen kontárok kellenek, hanem olyanok, akiket tényleg érdekel valami. és a legtöbb kreatív csak a külsőséggel törödik, a mögöttes tartalom kit izgat?
pl. nagymamám mindig rakta a villannyal működő cuccot, pedig zsidónak igazán nem mondható. aztán apám megtudta, hogy ez valami zsidó dolog, és levetette vele...
de hogy igazából miről szól, azt egyik sem tudja, de nem is akarja megtudni.

Erzsebet 2009.10.19. 14:33:57

@ HRita: Az igazi Hanukia nem működik villannyal, hanem minden este meggyújtanak egy gyertyát. Zsidó blogokon bővebben is lehet olvasni róla. Először kisgyerekként láttam a zsidó szomszéd bácsi ablakában. Nekem nagyon tetszett. Mikulás után voltunk. A papám úgy mondta, hogy most van a zsidó karácsony. Akkor még kielégített ez a válasz.

Mitya Ivanov 2009.10.19. 14:40:04

és az is milyen már, amikor látja az ember, hogy az adventi koszorúkon már novemberben minden gyertya (vagy pilács) ég. Jelképek terén azért illene rendet tenni a fejekben.
az egyik unokatesóm egy bizonyos életkorban nagyon felvette a kreatív nő figurát. Sem előtte nem adott a családtagjainak ajándékot, sem azóta, mióta már nem olyan kreatív. viszont mialatt kreatív volt, rendületlenül készítette a szárított narancsos+dióhéjas akármiket. Volt olyan is, amikor a kisgyerekeinek a rajzait adta ajándékba. szerintem ez az az állapot, amikor a büszke gyeses mamóca egyben kreatív. 2in1

Ginger18 2009.10.19. 14:56:45

már az első rész is nagyon tetszett, de ez a második mindent vitt. ahogy egyre többet olvastam belőle, úgy állt a görcs a gyomromba. Isten hozott mindenkit a gyerekkoromban. valszeg, ezért lakom most egy minimalista lakásban fehér falakkal és a karnisokon, meg a tévén kívül semmi nincs a falra rögzítve.

GeeGee 2009.10.19. 15:02:43

haha ez egyre jobb. Ki szeretne belepni a "Kreativ anyak/felesegek kozvetlen hozzatartozoi" nevu tamogatoi csoportba?
"Hello, xx vagyok. es azert vagyok itt mert az anyukam kreativ"
lol
bocs mindenkitol, en jol szorakoztam a sajat poenomon :DD

Erzsebet 2009.10.19. 15:06:53

@ Mitya Ivanov: Igazad van. Általában a gyes-es mamócák vezetnek ebben a tevékenységben. Gyermekek részére is üzemeltetnek kreatív játszóházat. Ált. suliban rajz és gyakorlati órán mi is készítettünk ajándékokat a szűlők számára. Én inkább elnyomtam, mert az enyém rém bénára sikeredett.

Cserediák 2009.10.19. 15:32:47

Zseniális írás, le a kalappal. Különösen a csibejelmez fogott meg, kész vagyok :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.19. 18:15:17

"kreatív nő egy-egy szívből jövő aprósággal mutatja ki, hogy mennyire szereti férjét, és ezáltal üzen is felé, hogy a szeretetet nem pénzben mérik."

De azért visonzásként jobban szeret egy piros Audi TT-t kapni, mint egy dekupázsolt (mi a faszom az a dekupázs?) biszbaszt.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 18:23:11

@Mitya Ivanov: Saját rajzait? Te jó ég, ez siralmas. És igen, általában a mamócáknak van ideje ilyen marhaságokkal foglalkozni.

@Ginger18: Látogatások alkalmával nem próbálja "feldobni" anyukád egy kicsit a lakásodat? :)

@GeeGee: Én is jól szórakoztam rajta ;)

@Cserediák: Köszönöm :) a csibejelmez meg annyira _kézzelfogható_ dolog, hogy a az egyik kreatív honlapon fenn is van az elkészítési módja. Naggyon durva!

@El Topo (Sgt. Elias): Igen, ez a leggázabb az egészben. Hogy ő hozzávág egy-két baromságot a szenvedő alanyokhoz, azt' örüljön mindenki, de ő nagyon megsértődne, ha valami hasonló kaliberű szart kapna ajándékba. Viszont a mindent daráló, 40.000-es háztartási anyámkínja az jöhet. Meg az Audi is, persze.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.19. 18:28:12

További fontos húzás a kreatív szülőktől: játékpisztolyok teljes körű tiltása, a hebehurgya rokon, aki mégis hoz egyet, hatalmas fejmosásra számíthat.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.19. 18:47:06

@Modor Tibi: ez minden kisgyerekes ismerősömnél így van. Sőt, még a fakard is tilos. És nem elvakultak, csak azt hiszik, ettől majd nem lesz aggresszív a gyerek. Segítek: csak addig nem, amíg el nem kezd oviba járni. Ott mindent behoz.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.19. 19:10:36

@Modor Tibi:

Na ez nálunk is ment, még gyerekkoromban. Anyám pedagógus, kell-e magyaráznom? Egy kibaszott patronos pisztolyt sem kaphattam, holott nagyanyám trafikja telistele volt velük. Ki emlékszik a papírcsík patronos pisztolyokra?
Amikor beszabadultam öreganyám boltjába, annyit durrogtattam, hogy látni nem lehetett a füsstől!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.19. 19:14:51

@HRita:
Jaj, nyitok egy boltot, ahol férjek vehetnek ajándékot kreatív feleségüknek. Aránylag csekély összegért fogom adni a sok háziipari szart és mondhatják rá, hogy sajátkezűleg készítették.
Mindenféle dekupázsolt kutyafaszát (mi a kúrvaisten az a dekupázs?), subázott kincsesládát, gobelinezett nagymamamelltartót és összebukakkézott akvarelleket.
Gazdag leszek, fászombászmek!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 19:29:59

@El Topo (Sgt. Elias): Én is pedagógus vagyok, csak nem használom ezt a kifejezést, mert a normális emberek elhúzódnak tőlem, ha meghallják. A tanár egy fokkal jobb :) én legalább nem vagyok agyament :) Tényleg, a pedagógus anyuka is megérne egy posztot, fel is írom a megírandók közé :)

Dekupázs=szalvétatechnika. A mintás szalvéta legfelső rétegét ragasztólakkal kell valamire ráragasztani. "Mutatós."

nyílméregbéka 2009.10.19. 19:36:32

Oh, hát ez mennyire jó volt!
Ha tudnád, mennyire vágyom karácsonykor hideg étkezési könyvutalványra, vagy bármire... bármi másra! :-D

Ákos farsangi csibejelmezén befostam! :-D

nyílméregbéka 2009.10.19. 19:47:11

@HRita: "Viszont a mindent daráló, 40.000-es háztartási anyámkínja az jöhet."
El is felejtettem említeni, hogy anyámnak karácsonyra mindig egy "kis pénzt" kell adni, (mert ő szeretne venni magának egy kreatív kütyüt, de pillanatnyilag nem telik rá neki) - és mivel a család nem ért a kreatív kütyükhöz, így mindig jókora adag pénzmagot gyűjt be :-)
Nem rossz üzlet! :-D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.19. 20:19:04

@HRita:

Akkor a dekupázs és a bukake rokonok.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 20:30:23

@El Topo (Sgt. Elias): Azt hiszem, egy újabb csoport (főleg férfiak) fognak rátalálni ezentúl a blogra, ha beírják az előbbit keresőkifejezésként :D

apolka 2009.10.19. 20:38:19

Rita!
Ez nagyon tetszett.
Én nem ismerek személyesen ilyen kreatív lelket, mégis azt gondolom, hogy jól elkaptad.
Farsang: na, az én anyukám is rámerőszakolta, de ő meg épp azért, mert a drága egy cérnát nem tud befűzni, egy lyukat bevarrni vagy egy kör alakot papírból kivágni...szóval mi aerobikosok voltunk, tornadressz, fejpánt, meg két ilyen kötött bokavédő.
Jane Fonda alsóban.
Na, azért ez is erős volt.
(Mondjuk ez nőágon öröklődik, én egyszer varrtam...a nadrágomhoz a pólót, véletlenül.)
Na, szóval, gratulálok, Rita!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.19. 20:48:45

@HRita:

Képzeld el azt a beteg állatot, aki a dekupázs+bukakke szavakat üti be a keresőbe és véreres szemekkel várja az eredményt, jobb kéz a gatyában.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 21:01:32

@apolka: Jane Fonda alsóban :) Nagyon előttem van a leírás alapján, ahogy parádéztok :) de a te jelmezedet legalább nem értették félre, mint szegény hernyós barátunkét :D

@El Topo (Sgt. Elias): Hát nem irigylem. Durva pofáraesés :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.19. 21:09:00

@HRita:

Ahhoz képest, amire tudott volna racsnizni egyet...
De azt az oldalt képzeld el, baszod!

IndaMuncher 2009.10.20. 12:25:15

Erről jut eszembe, hogy ezek a weboldalak is hasonlóan kreatív nőneműek termékei:
worldofnairi.atw.hu/
trinity.try.hu/
A második figyelemreméltóan idegesítő a popup üzeneteivel.

Mitya Ivanov 2009.10.20. 12:42:50

@F.house:
úristen, ez a trinity.try.hu weboldal egy merénylet

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.20. 12:50:01

@Mitya Ivanov: rámentem, és azt mondta a vállalati tűzfal, hogy You have reached a prohibited webpage.. :-) Olyan rossz, hogy nem engedi át :-D

IndaMuncher 2009.10.20. 12:54:02

@Mitya Ivanov: Ja, hát az utóbbi tényleg az ízléstelen kreativitás URL megfelelője.

GeeGee 2009.10.20. 13:15:16

@F.house: @Mitya Ivanov:
muhahaha, szavazni is lehet h mennyire remek a honlap! ezek kozul lehet valasztani:

Egyre jobb!!
Jóó
Nagyon jó
Király
Fantasztikus
Mindenkinek ajánlom
A Lehető Legjobb!

ugy latom neki nem kell jarnia a Rexona Onbizalom Akademiara :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.20. 13:29:46

@F.house: Tényleg idegesítőek, de szerencsére mindkettő fiatalkának tűnik, majdcsak kinövik :) Meg addig nincs is baj az ilyen honlapokkal, míg nem erőltetik ránk. Ha nem linkeled, soha nem tudtam volna meg, hogy léteznek :) Nekem legjobban a "képek rólam", a "saját versek" és a zizegős rózsaszín háttér tetszett. Nagyon szépek :D

Ernoke 2009.10.20. 13:30:23

@F.house: az elsőben a saját novellák vagy mik a legjobbak, érdemes elolvasni őket.:D

IndaMuncher 2009.10.20. 13:38:54

@HRita: Ömmm, hát 24 körüli az első, mivel személyesen is ismerem, és bizony IRL simán belefér a posztban említett kategóriába. Azért mertem ide belinkelni, mert tudom, hogy úgyse olvassa. Innen is elnézést, ha igen...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.20. 13:43:09

@F.house: Ja, akkor már nem annyira :) Kevesebbnek nézett ki, de lehet, hogy csak a honlap színvonalát vetítettem ki rá :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.20. 13:46:32

@Ernoke: Óriási!

Drágám, összetörtem a kocsit, de:

"Szelíden szólj, csak szelíden
Ha hozzám beszélsz
Ha van hozzám szavad
Szelíd legyél, mint a pirkadat
Mi télutón dereng a hegy felett
Elhessentve kissé a felleget
S remegve, mint első szeretőt
Szelíden öleli a hegytetőt
S aztán némán átfesti a tájat
Kell, hogy legyen egy kis alázat
Benned, ha tudod, hogy varázslat
Elfogadás és kis büszkeség, igen,
Szeretettel szólj, és szelíden.
A gyarlóság konok berkeiben
Hinni mindig az emberiben
Angyalként szólj, s csak szelíden."

:D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.20. 13:49:19

@F.house:

Bazmeg!

Rúgnám ktegóriás csajok!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.20. 13:54:27

@HRita:

Ez legfeljebb apukája kocsiját törheti össze. Szerintem.

GAbica 2009.10.20. 14:11:47

@F.house: Na ez a fászombászmek kategória....

És a saját versek....

"De a verseimet nem szabad annyira pesszimistán szemlélni; a belső szomorúságot, a fájdalmas oldalát tekintsd, hiszen sok ilyen versemben ott rejtőzik a varázs a sorok között"

Aha.

Kész vagyok, mint a bot!

Ernoke 2009.10.20. 14:20:06

@HRita: nem értem, h néhány nőben miért alakult ki az a kép, h egy férfi legyen szelíd, meg lágy, meg susogó...:S biztos ezek azok, akik a tévéshow-kban magas hangon romantikus dalokat éneklő láthatóan meleg sráctól orgazmusközeli állapotba kerülnek.

Mitya Ivanov 2009.10.20. 14:32:25

remélem a két ajánlott weboldal legalább 1 db posztot fog inspirálni:D

IndaMuncher 2009.10.20. 15:27:50

@Mitya Ivanov: Ááá szerintem felesleges lenne, mert valahol ez is olyan mint egy "Gótika Mónika", vagy csak egy simán ufólány blogger, akikről már sok helyen, sokat írtak.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.20. 16:07:12

Oszinte leszek: ennek a notipusnak a normalisabb fajtatajat kifejezetten irigylem.

Egyszer csinaltam egy k...jo adventi karacsonyfat mezeskalacsbol, egyszeruen annyira jo lett, hogy elraktam a kovetkezo karacsonyra is - de teljesen szettort. Azota a fene ott egye meg az adventet is, meg a karacsonyi dekoraciot is :).

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.20. 16:08:17

@Mitya Ivanov: en vagyok valszeg a legrosszabb, gyereket farsangra keszito anya, olyan szinten nincs turelmem/fantaziam, hogy az felelmetes. Meg jo, hogy itt az Aldi es occcccso a jelmez.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.20. 16:12:27

@Mitya Ivanov: ezt meg farsangrol le kell irnom. Baratnom kislanya olyan 3-4 eves lehetett, es megkerdezte az anyukajat: "Anya, szerinted mi legyek farsangon? Auto vagy kerites?"
Anyuka: "Hat mi szeretnel lenni?"
Gyerek: "Pillango."

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.20. 16:51:30

@Ernoke:

Egy szelíd, lágy susogó férfi az priceless! Csak ne legyen a közelemben, mert kurva ideges leszek tőle.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.20. 17:04:45

@afromagyar: Ahogy én észrevettem, a gyerekeket egyáltalán nem izgatja, hogy teszkós jelmez van-e rajtuk 1500-ért, vagy anyuka által egy héten keresztül készített, anyaggal, kiegészítőkkel együtt 8000 forintba kerülő eská maskara. Pláne a kisebbeknél nem számít ez. Óvodától kezdve kb. általános iskola 3. osztályáig szinte mindegy, milyen úton jut a jelmezhez, csak csibe ne legyen :)

Attól tartok, a kerítésbe az ötletgazdag nő bicskája is beletört volna :) Mi lett végül a kislány? Csíkos lepke? :)

2009.10.20. 18:55:30

@F.house:

A trinitiys honlapra kéne valami külön tényállás a Btk.-ban. Az emberiség elleni bűncselekmények között tudnám elképzelni. :/

Kreatív anyuka, mint szmk-elnök, az megvan? Természetesen a kis lurkóknak mindig szervez valamilyen közös foglalkozást a technikaóra/rajzóra keretében, és ettől a tanító néni nagyon boldog. Ragasztós papírra grízt szórni virágmintában, majd vízfestékkel kifesteni. Rajzlapot bekenni viasszal, szappanos vízfestékkel sötétre festeni, miután megszáradt, szöggel lehet bele rajzolni. Másodikban ez nagyon jó, a gondok ott kezdődnek, amikor a hetedikes osztálykiránduláson is ragaszkodik hozzá, hogy a nebulók látogassák meg a porcelánmúzeumot és a városi képtárat.

Mitya Ivanov 2009.10.20. 19:05:25

@tff: szegény gyerek..

anyám szmk elnök volt, ha esetleg nem lenne evidens:))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.20. 19:16:20

@tff: Elég szomorúnak tűnik ez a kis Géza. Ha legalább felturbózta volna anyuka a jelmezt valamelyik tini ninja harci teknőccé. De így? "Egy szar, egy semmi." :)

2009.10.20. 19:42:02

@HRita:
Engem a farsang előtti otthoni brainstorming érdekelne:
"- Mi akarsz lenni kisfiam? Gőzmozdony vagy gólya fészekben?
- Anyúúúú, én dominó lennék inkább, léééccciiiiii..."
Vagy hogy van ez a jelmezek kkitalálásakor?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.20. 19:56:25

@tff: az en kisebbik lanyom kivetel nelkul minden farsangon hercegno akar lenni. En, a lusta -es egyaltalan nem kreativ- anya szerencsere kapok kesz hercegnos jelmezt (meg jo, hogy van ra igeny, mivel a kislanyok 99%-a az akar lenni).
De komolyan, le a kalappal az ugyeskezu, gondos anyukak elott. Nekem sem turelmem, sem idegzetem nincs ehhez.

Kiskoromban egyszer voltam hazi keszitusu jelmezben (Doktor Bubo), akkor is kiszakadt a seggemen a gatya es mindenki rajtam rohogott.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.20. 20:09:56

@tff: Nem tudom, hogy működhet ez. Talán a kisgyerek épp rajongásának tárgya akar lenni: a kislányok hercegnők, mint afromagyaré is, a fiúk meg szuperhősök. Nem hiszem, hogy bármelyikük is magától találná ki a gólya fészekben dolgot. Ott biztosan az anyuka _szorgalmazza_, valamilyen ismeretlen oknál fogva.

@afromagyar: Ez az itt-ott kiszakadás sanszos eská jelmezeknél. Reálisan gondolkodó ötletgazdag anyukák a jelmez színeivel harmonizáló cérnát és tűt adnak az óvónőknek/tanítónéninek a farsang kezdete előtt vis maior esetére.

Erzsebet 2009.10.20. 20:32:08

Régen is lehetett kapni olyan könyveket, újságokat, amelyekből lehetett jelmezt készíteni. Nekem sincs se fantáziám, se türelmem. Fiam vagy kétszer volt jelmezben, már írtam, hogy rühell minden ilyen megmozdulást. Elfogadható lett a jelmez. Az én kreativításom a kötésig, hímzésig terjed.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.20. 21:35:22

@afromagyar: én mindig is tündér vagy királylány vagy hercegkisasszony akartam lenni, de az anyám ezt pont lesz..ta. Viszont cserébe más gagyi se lettem. Anyámnak 0 a kézügyessége.

belgarian · http://kolbaszbolakerites.blog.hu 2009.10.21. 09:21:24

@Krisztinca: en voltam eszkimo (ramadtak egy darab, jo budos bundat), kiralyno (egy darab piros, fodros haloing), Doktor Bubo (ezt mar irtam).
Aztan altalanosban az oszt.fonok jokat talalt ki az egesz osztalynak:
- lakodalmas menet
- veresegyhazi asszonykorus

Jon a Halloween, itt beoltoznek ilyenkor is, mar lehet kapni mindenfele jelmezt es maszkot.
Nekunk annyibol allt a Halloween tavaly, hogy vettunk egy darab szemgolyo alaku gumicukrot es mondtam az embernek, vicceljuk meg a nagyobbik kolkot:
az ember bement a szobaba, a szemehez kapott, mintha fajna neki, kozben persze a tenyereben volt a szem, majd egy ovatlan pillanatban kiejtette a kezebol, es az szepen gurult a foldon.
Sajnos nem jol sult el a dolog, mert egyreszt ramjott a rohogogorcs, masreszt a nagyobbik gyerek nem ertette, mi van, harmadresz a kicsi megnezte, mi a banat gurul a foldon es ugy megijedt, hogy elkezdett bogni.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.21. 09:22:00

@belgarian: es persze megint sikerult a masik nevemmel irni, pedig ezt nem erre tartogatom.

Erzsebet 2009.10.21. 15:28:38

Nálunk az ált. suliban olyan lány nyerte a jelmez versenyeket, akinek a mamája varrónő volt. Ő volt a suli legszebb, sőt mindenben a legsikeresebb lánya. Édesanyja SZM-anyukaként benne volt a zsűriben. A lány volt pólyásbaba, cigánylány, vadászbácsi, várúrnő.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.10.23. 12:28:35

@El Topo (Sgt. Elias): jo is volt,

amugy meg, ha nincs fakard hasznalnak helyette mast,

szerintem
gumicsirke

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.10.23. 12:31:23

@F.house: szep szinosszeallitasa van az elso oldalnak.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.10.23. 12:38:19

@Ernoke: es van meg masik ket blogja szinten 500 bejegyzessel

Rebegő ajkak 2009.10.24. 17:44:44

Kurvajó mind a két írás ..

Manfi (törölt) 2009.10.24. 20:46:41

Írtam egy hosszú kommentet de elszállt, pedig az első volt :(
Lényeg, hogy óvoda középsőben királylány akartam lenni - kreatív APUKA közbeszólt : űrhajós lettem egy alufóliával bevont 10 kilós Tomi-mosóporos dobozzal. Sütit sem bírtam enni.
Alsós farsangon még mindig királylány akartam lenni - kreatív APUKA ismét közbeszólt: gomba lettem, a testem köré tekert fű színű alapú kartonpapírral és fejemre tekert pirospöttyös kalappal és barna műszálas ruhában a rózsaszín tejszínhabos királylányok között.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.24. 21:00:14

@Manfi: :D Tomi mosóporos doboz :) óriási! Kreatív apukáról még nem hallottam, ez teljesen új. Gondolom apukádnak van egy kis saját birodalma, ahol kedvére fúrhat-faraghat, satupad, dekopírfűrész, ilyesmik. Vagy nem? :)

Manfi (törölt) 2009.10.24. 22:01:46

HRITA@:
Hát igen, a lakótelepi garázsa annyira tele van ezekkel, hogy az autója már be sem fért :D

De ahogy azt az első elszállt kommentemben akartam írni: a legsúlyosabb rémképeimet azokban az években éltem át, mikor az általa készítettem rajz a párnám felett 50 cm-re óvta az álmomat:
"a mártélyi halott fák" fantázianevű kietlen fekete-fehér tusrajz.
És anyukám nem értette...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.24. 22:08:31

@Manfi: Egyre jobban sajnálom, hogy elszállt az az első komment. :) Ha még sok ilyen szöveget raktál bele, mint az előbbi meg a Tomi mosópor, én leíratom veled még egyszer szóról szóra :D. "Mártélyi halott fák" :D

Rebegő ajkak 2009.10.25. 10:54:41

Épp most jöttem haza ABC-ből. Szeretném, ha megemlékeznél azokról a hölgyekről (korfüggetlen jelenség), akik csak és kizárólag akkor tudják a pénztárcájukat elővenni (ha sikerül a szatyor aljáról, nem mindig), ha a pénztáros beütötte az összes tételt és a végeredményt láthatja a számológép kijelzőjén. Addig mintha lefagyna mindenük. Opció: hitelkártya, smartpontok, hosszúsor, nincs elég pénz, nem találja...stb.

Tudom, hogy ez csak egy mozzanat a hölgyek életében, de időnként a falra mászok tőle :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.25. 11:08:01

@Rebegő ajkak: Jó ötlet! Mindenképpen beépítem az egyik posztomba, már tudom is, hogy melyikbe :) Köszönöm!

4TUN3 2009.10.25. 13:38:45

@HRita: légyszi ne felejtsd el a bénázó pénztárosokat is pellengérre állítani ;)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.25. 14:08:49

@4TUN3: Jó, majd a játszmázó zöldséges kofák és a kibírhatatlan hentesnő után ;)

sic__ 2009.11.22. 14:55:32

:D Koszonom a mai napi hosszas nevetésem neked, potroh- és szarnytalan lepkének és tomimosopordoboz alapu ufonak. Bar ez utobbira aposomat képesnek tartom a csaladbol, hatartalan smucigsaga szarnyat ad kreativitasanak.

Furcsa eddig picit irigyeltem a hazitundéreket akik minden alkalomra ezeregy hazilag megvalosithato otletekkel rukkolnak elo, én meg szégyenkezem hogy még a pofonegyszeruen megvalosithato akarmit (amit a 6 éves lanyuk is csukott szemmel megcsinal) megvasaroltam, vagy félkészen jutottam hozza. Most hogy bemutattad az érme masik oldalat, nem zavar annyira eziranyu képtelenségem, :) koszi!!

baby bee (törölt) 2010.02.22. 12:25:02

Úristen, mintha egy konkrét személyről szólna! te jó ég, üvegfestés, egyedi pólók, kihagytad a mehndi-t, vagy hogy hívják ezt a hennatechnikát...az illető férje azzal értékelte a *nagy szeretettel* kézzel festett mécsest, hogy elvitte a szeretőjével rendezett szexelésre. és igen, asszonypajtásnak hívja a szerencsétlen nőt!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.22. 12:39:24

@baby bee: "az illető férje azzal értékelte a *nagy szeretettel* kézzel festett mécsest, hogy elvitte a szeretőjével rendezett szexelésre" - ez eddig a nap poénja :D köszi :))

És a Szakítósblogon is milyen ütős történet jöhetne ki ebből: "Az sk-mécsesem fényénél dugott félre - kirúgtam" címmel :D

2010.05.29. 22:42:40

Naggyon jó:)! És örök hálám a bátyáimnak, akik kezdettől fogva neveltek le a kreatív kacatok ipari gyártásáról. Ezer szerencse. Így a másik oldalról elég botrányosan hangzik...:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.05.30. 10:18:17

@groni: Nem ismerem véletlenül legalább az egyik bátyádat? Ha az, akire gondolok, simán kinézem belőle a lenevelést :))

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.14. 19:31:59

Szerencsére nincs ilyen a családban :D Maradnak a könyvek (lehetőleg történelmi, kalandos és jó vastag), amik aztán körbejárnak.

Jelmeztéren mindig királylány vagy gésa voltam, senki nem szólhatott bele.

Ma meg szimplán felvenném a legszebb fűzős-krinolinos estélyimet és vennék valahol egy fekete csipkés félálarcot hozzá, oszt hadd irigykedjen az összes ribi az alakomra.

Norv 2011.03.10. 10:24:49

Nagyon ütős kis írás!
Nekem rengeteg hasonló élményem volt, bár inkább pozitív. Nagymamám varrónő volt és a varrós véna öröklődött anyukámon át a családban, már kisgyerekként is Burdát nézegettem (80-as években még csak németet), alig vártam a januári számot a kreatív jelmezekkel. Mindig én választottam, szegény anyukám meg megvarrta a kívánalmak szerint.

Kedvenceim: Pattogatott-kukorica lányka: Szegény anyám egész nap kukoricát pattogtatott, amit tűvel cérnára fűztünk, a szálakból lett paróka, szoknya - persze egy fehér szoknyára rávarrva. Kezemben kosár még több popcornnal, bírók kínálgatása. A második hely elérésében lehet hogy picit besegített, hogy az egyik tanár megkérte az akkor 18 éves szexi miniszoknyás hosszú szőke hajú nővérkémet hogy szeretne e zsűritag lenni :)

Aztán (Burda hatására) elöl ördög - hátul angyal. Anyuka dresszt var ami elöl piros, hátul fehér, meg egy nagy félköríves szoknyát ami elöl fekete, hátul aranyszínű (bélésselyem). Hátulról glória a hajamba (kerek Rama margarin dobozának levágott széle körbetekerve arany csillogóssal), elöl pici ördögszarvak.

Hupikék törpikék. Fehér pamutharisnya, kék tornadressz. Pancsoló kislány zenével kazettáról.

Visszagondolva rémes, de gyerekként imádtam :)
süti beállítások módosítása