HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.11.10. 09:00 HRita

A nők és az alkohol – a szélmalomharctól a potyadugásig

Az absztinensnek határozott és megingathatatlan véleménye van az alkoholról. Ő soha nem ivott, most sem iszik, és nem is fog. Ezáltal azt kívánja sugallni a világ felé, hogy jómaga szilárd jellem, akit nem lehet elcsábítani, megbabonázni, tévútra terelni; sose lesz az alkohol rabja, amely – ahogy a költő mondja - öl, butít és nyomorba dönt. Egyedül üdvözítő igazságát tudományos elméletekkel támasztja alá, és ezeket gyakran hangoztatja is; neveli helytelen úton járó barátnőit:

- Én egyszerűen nem tudom felfogni, mi a jó nektek abban, hogy tönkreteszitek magatokat ezzel a szörnyűséges kábítószerrel! Mert igenis ki kell mondani nyíltan, hogy ez kábítószer, méghozzá – sajnálatos módon – igen elterjedt. Ne haragudj, Zsófikám, hogy ezt mondom, de én már látom rajtad az előrehaladott sejtöregedésedet. Elmélyültek a ráncaid, maholnap hajszálerek jelennek meg az arcodon, meg az a borvirágos orr. Hát neked ez perspektíva? Gondolom a májfunkcióid sincsenek egészen rendben. Orvos látott már? És azon gondolkoztál már, hogy egy egészséges máj nagyjából 0,1 gramm tiszta alkoholt képes lebontani egy óra alatt kilogrammonként? Kapj a fejedhez! Fél liter sörben körülbelül 20 gramm alkohol van, tehát a te alig 60 kilós szervezeted legalább 3,5 órát küzd, hogy lebontsa a felelőtlenül bevitt alkoholmennyiséget. Kérdem én: megéri? Hidd el, hogy csak neked akarok jót! Alkohol nélkül is élhet tartalmas életet az ember lánya!

Társaságban, kocsmában nem iszik alkoholt, misszióját is ebben látja: jó példával elöl járni, és mindenkit lebeszélni az állandó részegeskedésről. Hiszen nincs is annál undorítóbb, mint ha valaki a saját hányadékában fetreng elmosódott szemfestékkel, kiszakadt harisnyával. A részeg nők kifordulnak önmagukból, elvesztik női méltóságukat, és elkenődik a szemfestékük. Ha nincsenek kifestve, akkor is.
Az absztinens szerint mindez megbocsáthatatlan, és ilyenkor valósággal szégyelli, hogy nőnek született. Barátait elkíséri ugyan a kocsmába, de ő látványosan csak gyömbérsört rendel. Neki nem kell ahhoz alkohol, hogy jól érezze magát.
Becsiccsentett társát a többiek előtt keményen letolja, de se a megrótt barát, se a többiek nem sértődnek meg rá, sőt még nevetnek is a viccein, hiszen az absztinens látja: annyira be vannak baszva, hogy azt se tudják, merre hány óra. Az absztinens nő tehát állandó szélmalomharcot vív. Felvilágosít, rádöbbent, nevel, de sosem sikerül meggyőznie borgőzös ismerőseit, mert azok alkoholos befolyásoltsága erősebbnek bizonyul nála.
A biztonság kedvéért azért sorra küldi barátnőinek az antialkoholista linkeket, hátha egyszer rájönnek kisszerűségükre és a helyzet tarthatatlanságára.

Az ad hoc jelleggel szeszesitalt fogyasztó nő egyfajta ünnepként éli meg az alkoholfogyasztás ritka, de pompás pillanatait. Nem része mindennapi életének, ám ha a helyzet úgy hozza, szívesen elszopogat egy kis likőrkét, koktélkát, miegymást. Keveset iszik, és akkor is női mivoltához méltóan teszi. Szilveszterkor a pezsgőt Bellini-koktéllá nemesíti, nyáron a jól behűtött, fincsi Sangriát trópusi gyümölcskeverékkel bolondítja meg, hűvösebb napokon pedig egy pohár zamatos forralt borral bekucorodik a fotelba, és kiélvezi a szegfűszeg, a fahéj, a citromhéj, a bor és a cukor harmóniájából fakadó kulináris élményt. Jeles napokon aperitifként tojás- vagy kókuszlikőrt szolgál fel az asztaltársaságnak, csajos görbe estéken egy kevés Bailey’s-szel jutalmazza magát, és minden esetben elismerően csettint a nyelvével. Sört és töményet soha nem iszik, mert az nem annyira nyámi.

A muszáj-ivó ha csak teheti, kerüli az alkoholizálós alkalmakat, de bizonyos esetekben – például kollegiális körben a projekt sikerét megünneplő kocsmázáskor – rákényszerül, hogy igyon, hiszen ő semmi esetre sem szeretne kimaradni a hóka-mókából, meg ez alkalommal talán csak jobban fogja bírni az ivást, mint múltkor.
Első körben megpróbálja alkoholmentes sörrel megtéveszteni a kocsmatársakat, ám a kollégák ezt nem nézik tétlenül, rögtön rendelnek neki egy korsó Radét.

- Ne csináld már, Rékus, lazíts egy kicsit. Most igazán megérdemelsz valami finomat. Na, ne kéresd magad, nem áruljuk el senkinek, hogy rossz kislány voltál! (Nevetnek.) Isten-isten.

A kiérkező Radebergerbe belekortyolva a muszáj-ivó összerázkódik (Jesszusom, de keserű!), és szíve szerint az egészet ráöntené valami cserepes növényre, de az sajnos nincs a kocsmában, és amúgy se kéne kínosan viselkednie, ha már eljött. Kortyonként gyűrögeti le a keserű lőrét, arra szigorúan ügyelve, hogy az elfogyasztott sós mogyoró és a sör százalékos arányából a mogyoró kerüljön ki győztesen.
Mire a korsó kiürül, a többiek már a harmadik korsót is abszolválták és a kancsós bornál tartanak, neki meg rettenetesen elkezd fájni a feje, képtelen összeszedni a gondolatait, és bárgyún mosolyog. Minden beszóláson nevet, a pontos időt tudakoló kérdéseket egyenesen a hét poénjának titulálja.
A kancsós borral is ügyeskedni próbál: hosszúlépéssel indít, és a megivott kortyokat vízzel tölti fel a pohárban, de már megint nem tud túljárni a munkatársak eszén, akik a következő kortynál színültig töltik borral a már kínkeservvel elfogyasztott italmennyiséget.

- Ejj, Rékus, ne szerénykedj, minek spórolsz, nem vagy otthon! (Hahotáznak.)

A muszáj-ivó tényleg nincs otthon, de egyre sürgetőbbnek érzi, hogy ezen változtasson. A füstre hivatkozva kiszellőzteti a fejét a kocsma előtt, ahová a többiek is követik, sőt még meg is dicsérik az ötletért.

- Igazad van, Rékusom, itt már eleget voltunk, nézzünk át a másik krimóba, ott mindig jó hideg az üveges Pilsner, talán-tán most se csalódunk benne! (Sírnak a nevetéstől.)

A muszáj-ivó fejbólintással reagál, ami a hirtelen lendület miatt az egyik kollégának csapódással végződik. Ekkor a többiek megszánják Rékust, és teljes egyetértésben, kétoldalról támasztva hazakísérik a nőt. Ezt a muszáj-ivó eleinte humorosnak találja, aztán szabadkozni kezd, elsírja magát, végül pedig köszönetképpen felajánlja a munkatársaknak egyhavi fizetését, akik úriemberekhez méltón visszautasítják ezt.
Másnap reggel a muszáj-ivó megfogadja, hogy ő soha többet, de a két nappal későbbi szívélyes invitálásra nem tud nemet mondani. Mindenesetre most majd leleményesebb lesz, vagy legalábbis megiszik a kocsmázás előtt 2 liter paradicsomlevet. Hátha…

A megfelelési kényszeres sörivó nő a zömmel férfiakból álló haveri kör teljes jogú tagja. Állandóan hangoztatja, hogy őt a többiek, az ivócimbik rontották el, és hát sajnos nem tud mit csinálni. Életfilozófiája a sör köré összpontosul: vicces mottója és életigéje, hogy „egy sör nem sör, két sör fél sör, három sör egy sör, de legyen inkább tíz”. Minden buliban benne van, ha kap sört. A sör az ő életének alfája és omegája. Születés- és névnapjára sört kér; ha bánatos, sört iszik, ha örül, sört iszik. Ha átlagos hangulatban van, sört iszik, hogy jobb kedve legyen. Képes bármelyik spant lekörözni ivásban; ő a társaság belevaló, bevállalós csaja, aki számára minden buli úgy ér véget, hogy valaki hazaviszi, és ágyba rakja. Másnap végigkérdezi a srácokat, hogy ez alkalommal melyikük vitte haza, és hogy megdugta-e. A nemleges választ kétkedéssel fogadja, de persze senkire nem neheztel. Megesik ez a legjobb barátokkal is.
Megszerzett pozíciójára büszke, energiát és agysejteket nem spórolva tartja fenn a magáról kialakított képet. Folyamatosan fejleszti magát, és bár fogalma sincs, hogy milyen a Krusovice, a Perlenbacher vagy a Corsendonk, de az épp akciós, 100 forintos sörből vígan ledönt akár hatot is egymás után.
De félreértés ne essék, ő nem rabja az alkoholnak, csak így érzi jól magát, és hát a haverok is mit szólnának, ha nem inna annyit. Nem törődnének vele, nem hívnák el buliba, nem kísérnék haza. Véget érne az aranyélet és az alkalmankénti potyadugás. Az meg senkinek nem lenne jó.

139 komment

Címkék: sör alkohol nők a nők és az alkohol


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr651513626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oriza triznyák 2009.11.10. 09:28:50

"A részeg nők kifordulnak önmagukból, elvesztik női méltóságukat, és elkenődik a szemfestékük. Ha nincsenek kifestve, akkor is. " :-)))))))))

Egyébként ez igaz,gusztustalan egy részeg csaj látványa. De milyen vicces,amikor te vagy az a csaj...

2009.11.10. 10:06:44

@oriza triznyák: csak egy bizonyos életkor után van ez így, egy fiatal nőnek jól áll a szalonspicc

oriza triznyák 2009.11.10. 10:16:35

@Frengi: Na tessék, az idősebb nők még ebben is hátrányban vannak? :-) Mondjuk a részegség és a szalonspicc nem ugyanaz.

Valószínűleg a részegség senkinek nem áll jól, még férfiaknak sem. De mint említettem, attól még igen jó tud lenni :-)))

oriza triznyák 2009.11.10. 10:20:29

Elszállt a komentem :-(

@Frengi: na tessék, az idősebb nők még ebben is hátrányban vannak??

Mondjuk a részegség és a szolonspicc nem ugyanaz. A részegség valószínűleg senkinek nem áll jól, férfiaknak sem. De mint említettem, attól még igen jó tud lenni ez az állapot :-)

oriza triznyák 2009.11.10. 10:22:35

Na persze, most meg megjelent kétszer a komment :-)))

Amúgy a nők és a sör kérdés érdekes. Vannak férfiak, akik szerint vagány/dögös, ha egy nő sörözik, és vannak, akik szerint visszataszító. Érdekelne az idelátogató urak véleménye

GAbica 2009.11.10. 10:55:29

Ez jó lett megint :)

Spec én meg olyan ivó vagyok, aki ritán iszik, mert nem tudja feldolgozni az alkoholt. Ez abból áll, hogy először becsiccsentek, aztán ahogy mondani szokták, punciba száll, majd a vége hányás. :) Ezt most ne úgy képzeljétek, hogy literszám kell hozzá innom. Egy pohár pezsgő vagy egy gin-tonic is bőven elég ehhez az eredményhez.
Nem véletlen, hogy úgy párévente egy-két alkalomnál megállok.

GAbica 2009.11.10. 10:56:30

Amúgy írok neked a családi bjutinapról Rita, csak az a gondom, hogy kicsit túl cinikus lett már a bevezető is :) ami önmaga egy fél oldal.

Mitya Ivanov 2009.11.10. 11:14:55

erről a témáról vannak emlékeim. hozzánk egyetem alatt mindíg odacsapódott egy pár ilyen lány. Ők társaságkedvelő lányok voltak, aki az egyeterm első pár évében kifejezetten férfias vonásokat vettek fel. Ilyen volt a farmermellény-pulóver-kockásing-farmer-sportcipő öltözék és ilyen volt az is, hogy a sörözésekre elksértek minket. Valóban, visszafogottan kezdték az ivást, legtöbször pikkoló barnasörrel, poénkodtunk is, hogy na mivan terhes vagy?:))
aztán a fiúk hozták a köröket, és nem szaroztak pohárral, jött az első korsó, megitták azt is, közben egyre nagyobb fociszakértők lettek:)) vége mindig csúnya részegség lett, hányással persze. Következő alkalommal, málnásfröccsel indítottak, de nem lett jobb a helyzett ettől sem.
Van egy másik típus, aki tudja mi az alkohol, nem absztinens, talán hányt is már részegen. Ő az, aki a tényleg keveset iszik, csak jelzésértékű mennyiségben, de a társaságból a részegen kifeküdt fiúkat istápolja, hányás közben simogatja a hátukat, őszinteségi rohamban meghallgatja a szerelmi bánatukat. Elég anyásak, és sok srácnak be is jön. Pár ilyen "hánytatós" kapcsolatból házasság is lett később.

stricoid 2009.11.10. 11:21:39

@oriza triznyák: Mint idelátogató úr azt tudom mondani, hogy pozitív dolog, ha egy nő sörözik. De nem mindegy, h hogy teszi ezt. Pl. ha dobozos adambrauk sziszegnek a karmai között, az nem túl vonzó, de egy visszafogott, igényes sörfogyasztás teljesen rendben van.

GAbica 2009.11.10. 11:26:13

@Mitya Ivanov: én is hánytattam már. de kapcsolat nem lett egyikből sem :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 11:30:26

@Gabica [a legboldogabb]: Kíváncsi vagyok rá :)

Én leginkább a napi 1-2 minőségi sört megivó vagyok, az nem tudom, melyik kategória :) Mert elég jól bírom, viszont nem viszem túlzásba. És különben meg minden kocsmatársasághoz kell valaki, aki bírja az alkoholt, különben ki támogatná haza a muszáj-ivókat? :D

Ernoke 2009.11.10. 11:40:03

hát én nem tudom besorolni magam sehová... nem megfelelési kényszerből iszom sokat ugyanis, hanem alapból, ill. élénk társasági életem miatt.:D és csakis sört+tiszta töményet, a hatást szem előtt tartva. az ún. "csajos piáktól" a frász kerülget, talán ezért nem értettem soha az ad-hoc ivó típust.

Mitya Ivanov 2009.11.10. 11:42:19

@Ernoke: azért se tudod besorolni magadat, mert férfi vagy, netalántán-talán-e?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 11:45:45

@Ernoke: Persze, ez a négy kategória _nem fedi le az egész női nemet_, én is leginkább csak sört iszom, bár töményet soha.
A csajos piák engem is kiakasztanak, és a nemsokára bekövetkező, karácsony körüli udvariassági házi-likőrözésekre külön fel kell készülnöm lelkileg :)

oriza triznyák 2009.11.10. 11:52:51

@Ernoke: ezzel én is így vagyok.

Vagy a tequila és a rum női ital???

2009.11.10. 11:54:33

Jaj, én a reggel hányós fajta vagyok, ami szerintem a legrosszabb.

Fiatalabb koromban nem zavart, ha bárhol berúgtam, de ma már nagyon megválogatom, hogy kivel merek inni, csak a legszűkebb családi kör jöhet számításba , és lehetőleg közel legyen a saját ágyam ha baj van.

@oriza triznyák: igen, mint mindenben, de vagy megöregszik az ember,vagy meghal fiatalon, más lehetőség nem igen van.

gonoszkiralylany 2009.11.10. 12:00:27

ez tetszett :)
én kb úgy vagyok vele mint @Ernoke
sok fiú barátom van és velül járok sörözni (néha borozni, pálinkázni), de nem feltétlenül lesz az a vége h ők cipelnek haza, inkább fordítva :) (nekem is fura, de sok srácnál jobban bírom az alkoholt)

Mitya Ivanov 2009.11.10. 12:04:22

mondjuk láttam én már kevertet rendelő nőszemélyt is, már a látványától is rosszul vagyok. DE!
ha elismerő csettintéseket szeretnétek bezsebelni, akkor a kevertet öntsétek össze mirinda narancslével ( a fanta nem jó), kb 2 decibe a 4 centet és valami egészen finom és alattomos piát kaptok.

GAbica 2009.11.10. 12:08:37

@HRita: írtam most neked mailt :)

sorica123 (törölt) 2009.11.10. 12:12:20

A pia, mint elvi kérdés...? A pia az pia, nem? Egy dolog a sok közül, amihez nem árt gondolkodni. Jó, ha megtanulja az ember, mennyi az, amitől még nem csinál komplett bohócot magából és nem vágja haza a gyomrát... de, hogy valaki zugivó, meg harcos absztinens legyen, csak azért, mert elvből, hát ez kész kabaré.
A másik vicctényező a 'mit?' kérdése. Hogy t. i. női-e az adott ital, vagy sem. A sör például mint férfias pia szerepel a köztudatban - sokféle jó sört ittam már, és ráadásul nem is vágja annyira hirtelen fejbe az embert. A színes-szagos, fantázianévvel ellátott koktélok ellenben tipikusan nőies, sőt libás dolognak számítanak. Na, én egyszer kértem egy, ráadásul még a csoporton belül is nőknek pozicionált (Elle nevű) piros koktélt hosszú, kémcsőszerű ibrikben. Tök jó volt. Kicsit szörpis hatású (eper valami volt benne), de nem lett lebutítva, nem haltam bele. De el tudom képzelni, milyen becsapós lehet egy ilyen soha nem ivó nők számára. Eleve többféle szesztartalmú ezmegaz, szirupok, hát nem tudom...

sorica123 (törölt) 2009.11.10. 12:15:08

@Mitya Ivanov: na akkor okosat kérdezek: mi az a kevert? Ahányszor én ezt a szót már hallottam, de nem tudom, pálinka lenne, többféle megmaradt alapanyagból...?

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.10. 12:24:03

Egyesek szerint az igazi női barátság ott kezdődik, hogy fogod a haját, ha hány :-DD
Magamról annyit, hogy ilyenkor én szoktam vezetni, tehát nem iszom. De nem azért, mert absztinens vagyok, hanem hogy tutira ne egy részeg, félrészeg vezessen. Amúgy én is a nőcis piákra bukom, meg a jó borokra, viszont sok kell, hogy megártson, jól birom.

Ernoke 2009.11.10. 12:28:55

@Mitya Ivanov: ez csak egy nick:)

@oriza triznyák: az definíció szerint nem, a "női italok" (=picsapiák) a sangria, a gejl likőrök és koktélok. (blöe) a tequilát én is szeretem.

@Frengi: én is az vagyok.:D

az én társaságaimban mindenki iszik, fiúk-lányok vegyest, az meg véletlenszerű, h ki cipel haza kit végül. az ilyen különféle kotyvasztott piák meg praktikák pedig hidegen hagynak. a pálinkánál jobb italt még nem sikerült előállítani szerintem, azt meg azért mindenhol kapni.:D

aribeth 2009.11.10. 12:30:22

A fene tudja, 23 évig teljesen absztinens voltam, semmi elvi baromság nincs mögötte, egyszerűen undorodom az alkoholos piák ízétől. Persze százezerszer végighallgattam már a vicces Társaságok "Ne csináld már, Rékus, lazíts egy kicsit." dumáit, de tojtam rájuk. Válogatós gyerek voltam, felnőttként is az vagyok, úgyhogy nincs az a megfelelési kényszer, ami rávinne arra, hogy olyat egyek vagy igyak, amit nem szeretek.
Aztán pár éve rájöttem, hogy a tömény italokat szeretem, szinte semmi ízük, ellenben ütnek, mint a betonfúró. Úgyhogy azóta ha szociális ivászatra kerül sor, lehúzok egy pohár kurva magas alkoholtartalmú valamit, erre rendszerint elkerekednek a szemek, és egy újabb évig nyugtom van.

És ha a rossz sors az utamba sodorna egy absztinens banyát, én lennék az első, aki meghúzná a pálinkás üveget. Ugyanolyanok, mint azok a finomkodó-hisztiző vegetáriánusok, akik úgy fel tudják bosszantani az embereket, hogy legszívesebben két pofára zabálnák előttük a zsírban tocsogó kacsacombot.
Zárják össze az absztinens lányt a muszáj-ivó jófej társaságával. Megérdemlik egymást.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.10. 12:34:25

@Krisztinca: senki nem fogalmazhatott volna szebben és találóbban :-))

A nő is igya azt, amit én: fröccsöt meg István sört. Semmi talpaspoharas modoroskodás!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 12:47:03

@Modor Tibi: Az István sör nagyon durva. Múlt évben volt karácsonyi kiadása is, a háttérben havas tájjal a sörösüveg papírján, meg a cégért befödte a hó. Így biztosan sokkal több fogyott belőle. Remélem idén is lesz havas változat :)

Mitya Ivanov 2009.11.10. 12:47:39

@Ernoke: ja bocs, tudhattam volna, hogy manapság a harmadlagos nemi jellegekben (pl név) sem lehet megbízni:))

Mitya Ivanov 2009.11.10. 12:52:00

@sorica123: a kevert a rum és a császárkörte kombinációja, gyomorfordító ital. Lecsúszott alakok isszák, de egy időben kifejezetten nőknek készült. Általános iskolában első berúgáskor is ezt használják a kölykök, mert édes, de csúnya hányással végződik a kaland

2009.11.10. 12:52:26

@Modor Tibi: amikor a férjem először nézett rám egy asztaltársaságban akkor épp a pincértől rendeltem egy nagy fröccsöt, de azért hozzá tettem -ezeknél a felszolgálóknál sosem lehet tudni - hogy száraz fehér borból.
Utólag bevallotta, hogy ez első gondolata az volt, hogy nem semmi a csaj, mert egész addig észre sem vett.
(mégis inkább valami kis édeset kellett volna kérni)

oriza triznyák 2009.11.10. 12:59:13

Megint Ernőkénél a pont. Az igazi jó házipálesz mindent visz. Finom, tiszta, üt, de másnap semmi bajod tőle.

Amúgy a zugivó nő még egy szép kategória, a mindenhova dugdosott üvegekkel. Régen meg parfümöt ittak, ahhoz jutottak hozzá.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 13:00:55

@sorica123:

A kevert az kérlek szépen hubertus és császérkörte likör keveréke.
Annak idején olcsó piának számított. Jó kis színes égetet szesz, hadd pusztuljon a szürkeállomány halomra! Hasonló dolog volt a diólikőr. Hogy a picsába tudtam meginni ezeket?

Ernoke 2009.11.10. 13:03:35

@Mitya Ivanov: az ernő a valódi nevem félreolvasása volt, a napirajzot meg szeretem.:)

@oriza triznyák: plusz, ami a legfontosabb: nem bódít és kóvályogtat, hanem pörget.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 13:07:04

Egyébként most ki fogok kapni a csajközönségtől, de valóban alig van visszataszítóbb látvány egy jó alaposan bebaszcsizott nőnél. Férfiben sem szép, de ahhoz valahogy hozzá vagyunk szokva.

oriza triznyák 2009.11.10. 13:11:03

@El Topo (Sgt. Elias): Hubi és császárkörte keveréke??? Broáf.

Mondjuk én megboldogult lyánykoromban rumoskólát ittam. Sütőrumból...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 13:12:26

@El Topo (Sgt. Elias): Bebaszcsizott :D
A bebaszott nő látványra olyan lehet, mint a hosszú hajú férfi, aki a törött hajvégeit babrálja... Ja, meg a sarokreszelő férfi :) Ez a kettő (min.) megszokhatatlan, legalábbis szerintem :)

Mitya Ivanov 2009.11.10. 13:15:29

@El Topo (Sgt. Elias): ez a kevert =hubi+császárkörte infó honnan van?

Mitya Ivanov 2009.11.10. 13:16:55

@El Topo (Sgt. Elias): a kevert=hubi + császárkörte infó honnan van? Nekem ez teljesen új. Vagy már a kevertet is hamisítják?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.10. 13:18:21

O, jaj. Sajnos nagyon kozeli no csaladtagom rendesen szenved az alkoholizmustol. Es nem csak o, hanem az egesz csalad.

En ezert meg anno gyerekkoromban kitalaltam, h soha, semennyit.

Na jo, nem mondom, hogy be is tartottam (leszakadna a plafon), de mar nem vagyok egy nagyivo, sot.
Utoljara 2 vagy 3 hete ittam, mikor meglatogatott a legjobb baratnom es egy afrikai klubban toltottuk az iccakat, na, ezek azert kellenek a _dolgos hetkoznapok_ utan. De hogy a gyerekeim igy lassanak... Soha!

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.10. 13:21:08

@El Topo (Sgt. Elias): italos korszakombol a barackpalinka-almale kombo jut eszembe, meg az, hogy az erkelyen talaltam vorosbort muanyag flakonban (jujj), es valamiert a fudoszobaban jutott eszembe kinyitni. Sajnos mar erjedt volt, ezert az egesz szetdurrant a p.csaba, a frissen meszelt falat lehetett hipos vizzel torolgetnem, hogy ki ne deruljon.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 13:24:19

@HRita:
A jó erősen bebaszott, hányós, sírósrészeg, dugniakarósrészeg nő az még durvább. Ha férfiben akarom megtalálni az ekvivalensét, akkor egy lábkörmeit lakkozó férfit tudok elképzelni.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 13:25:19

@Mitya Ivanov:

Honnan, honnan...
Boldogult fiatalkoromból.

Ernoke 2009.11.10. 13:27:12

milyen szerencse, h ha elindulok az éjszakába ámokfutni, egy idő után mindenki részeg lesz, és akkor nem lehet már megítélni, h ki néz ki undorítóbban.:D

engem amúgy egyáltalán nem zavar sem a részeg, sem az egyéb módon módosult tudatállapotú ember. egészen addig, amíg nem lesz agresszív v tolakodó, és nem az én fejemen akar üvegeket szétverni pl.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 13:27:18

@afromagyar:

Na ezek a gusztustalanságok mentek. Vodka narancslével, pezsgő narancslével, vörösboroskóla... a gyomrom felfordul, ha csak rágondolok.
Mondjuk nekem most pont nem ártana egy tisztességes ír kávé, az igaz.

Mitya Ivanov 2009.11.10. 13:29:12

@El Topo (Sgt. Elias): akkor ez saját gyártmányod lehet, mert a kevert gyárilag rum+császárkörte.
Ha hazamegyek kipróbálom a hubis verziót is. Aztán hogy holnap jövök e kommentelni, az más kérdés:))

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.11.10. 13:37:20

A egy részeg nő valóban kiábrándító. fiatal korban még megbocsájtható, de egy bizonyos kor felett már gáz, ha valaki nem tudja magát kontrollálni.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.10. 13:37:29

@El Topo (Sgt. Elias): me', "vodkanarancs" vagy "dzsintonik" meg mindig megyen!

indapasssucks 2009.11.10. 13:42:28

a train spotting jut eszembe erről :)

Joseph Adama (törölt) 2009.11.10. 13:45:11

Sznob leszek, de egy nő ne igyon nyilvános helyen alkoholt. És persze zugivó se legyen.
Hát ennyit szerettem volna mondani . :)

Atrox 2009.11.10. 13:45:35

@El Topo (Sgt. Elias): A Kevert (aminek ez a tulajdonneve) nem hubi+körte, hanem rum + császárkörte. Még nem is létezett hubi, de Keveretet már lehetett kapni...

Joseph Adama (törölt) 2009.11.10. 13:47:25

Rum + császárkörte. Sajnos volt hozzá szerencsém. A győri szeszgyár gyártja rovarok ellen.

LEN 2009.11.10. 13:56:22

Az alkohol öl, butít, és savakkal aldehideket képez!
Amúgy régen persze 4/1 vadász Maczólaposi Roggyantósból (125 Ft),csapolt Borsodi (90Ft), illetve bármi amit meg tudtunk venni/otthonról el tudtunk csenni.
Sörivós lányokat szeretjük nagyon, részegen nyávogó-vinnyogó-szereplő picsákat lenézzük és mélységesen megvetjük.

magique 2009.11.10. 13:56:23

Istápoltam már bebaszott csajokat és pasikat is. Ugyanolyan. Miért lenne az egyik gusztustalanabb? A felvetést sem értem. Édes löttyöket-legalábbis nem desszert gyanánt, hanem rendes mennyiségben-igyon akinek két anyja van.

Kósza 2009.11.10. 13:57:04

@Joseph Adama: úgy érted szeszbogarak ellen? :)

Gilderoy 2009.11.10. 13:57:09

"hűvösebb napokon pedig egy pohár zamatos forralt borral bekucorodik a fotelba"

Istenem, örök hála ezért a sorért, hát az ilyen nőktől engem kiver a víz :)

oriza triznyák 2009.11.10. 14:06:19

Lány vagyok, szerintem inni jó. Nem likőrt és koktélokat (except Long Island). Vegyes társaságban is, meg úgy is, ha csak csajok gyűlnek össze.

Bár nem vagy egy nagy "barinőzős" (a férfitársaságot mindig többre becsültem), a kedvenceim voltak az olyan esték, amikor összegyűltünk a csajokkal, melegítés közben kibeszéljük az összes nyavajánkat, aztán kellő hangulatba kerülve, vihogva belevetettük magunkat az éjszakába. Most, hogy már öregszünk és nincs annyi buli, maradt csak az iszogatás és duma.

GAbica 2009.11.10. 14:09:20

@oriza triznyák: erről Rita korábbi posztja jut eszembe :)

oriza triznyák 2009.11.10. 14:11:08

Soha nem táncoltunk fehérneműben az asztalon! :-))))

sorica123 (törölt) 2009.11.10. 14:11:49

@Mitya Ivanov: bbbrrrr... mondjuk rummal bármit keverni a kávé meg a feketetea kivételével eleve egy veszélyes üzem (gondolok itt ízre, de hatásra is).
@El Topo (Sgt. Elias): általában ezekben az a gáz, hogy valami sima szesz meg aroma, tehát nem egyszerűen irtja az agysejteket, mert alkohol, hanem még hamis is. Ami meg a két nem részegsége közötti különbséget illeti, nálad a pont: a piás férfiakat már megszoktuk.
@LEN: 'Maczólaposi Roggyantós' - még jó, hogy nem roTTyantós... habár lehet, hogy ha először iszol bele úgy, hogy ásványvízre/szörpre (nem tudom, milyen színű) számítasz, akkor az is:)
@magique: azok az édes piák nem is kocsma-italok, pont a becsapósságuk miatt, és mert ha sokat vedel belőlük az egyszeri buta ember, baromi fejfájást kap tőlük. Különben szerintem egyik sem picsás önmagában, csak ha úgy issza az ember.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 14:13:16

Revideálom az álláspontomat. Most hogy így a kocsibn csámcsogok az emlékeimen igazatok van, tényleg rum.

A püspök inasa 2009.11.10. 14:15:12

Van egy barátom, aki alapelvként kezeli, hogy sosem kezd olyan nővel, aki nem issza meg a kisfröccsöt. Az nem elég hogy, iszik egy elegáns pohárból valami jófajta vörösbort, nem, a kisfröccsöt kell meginnia valami asztali borból (nem tablettásból). És igaza is van azt hiszem. Ebből a motívumból rendkívül messzemenő következtetéseket lehet levonni, és csak nagyon kis százalékban csapja be végül az embert.

Engem speciel a metrón a sört üvegből kortyoló kamaszlányok látványa is izgat, de úgy képzelem ezt maximum 30 éves korig lehet csinálni, utána ez már inkább kínos.

A részeg lány nem jó, a spicces viszont nagyon is. Van annak varázsa.

Viszont én nem akarom elvitatni a nőktől azt a jogot sem, hogy egy-kétszer úgy jó emberesen berúgjanak, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Puszta esztétikai okokra hivatkozva ezt dőreség lenne megtagani tőlük, viszont a legideálisabb esetben erre 16 és 20 éves kor között sor kell, hogy kerüljön.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 14:19:32

Azon gondolkozom, hogy azért tudok itt ilyen hangnemben hozzászólásokat írni, minden poszthoz, mert már az összes fajta posztolható nővel volt kellemetlen tapasztalatom?
Kibaszottul öreg vagyok.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 14:23:15

@oriza triznyák:
Morfondírozom. De egyre inkább arra hajlok, hogy nekem már minden nap ajándék.
Amikor nem kell dolgozni.

swungerina 2009.11.10. 14:25:28

Én szeretek inni. Szoktam hetente eljárni a csajokkal általában, ott koktélozunk. De csak kellemes szalonspiccig.

@El Topo (Sgt. Elias): Megszavazok neked egy jó csajt. Majd szerzünk egyet.
Ki van benne? Szerezzünk neki normális csajt akciót kéne indítani.

oriza triznyák 2009.11.10. 14:28:35

@El Topo (Sgt. Elias): akkor kezet foghatunk. Nekem is volt már dolgom az összes gázos pasitípussal (mondjuk a necctrikóst leszámítva) :-)))

Ernoke 2009.11.10. 14:29:36

@swungerina: nyugi, most éppen az van neki:) legalábbis ha jól értelmezem, amit értelmezni lehet.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.11.10. 14:30:06

@Gabica [a legboldogabb]:

nem

absztinens vagyok :D

szóval azt jelenti?
vagy mit? szimplán berúgást?

GAbica 2009.11.10. 14:30:49

@oriza triznyák: csatlakozhatok a kézfogáshoz?
én még a necctrikó későbbi előbukkanását sem úsztam meg :D

oriza triznyák 2009.11.10. 14:31:56

@Gabica [a legboldogabb]: eleinte titkolta? És amikor megláttad trikóban, mit csináltál?

GAbica 2009.11.10. 14:35:16

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: kb azt :)

@oriza triznyák: már olyan engedelmes jó feleség voltam, hogy ha azt mondja, még én is felveszem :P
igazi jó manipulátor volt az exférjem.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 14:35:28

@swungerina:

Maradjunk a szavazásnál!:)
Kell az nektek, hogy egy jó csajt velem büntessetek?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 14:36:49

Necctrikót csak pótos IFA-hoz, esetleg DAC motoros ZIL-hez hordok.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.11.10. 14:38:37

a felsorolt típusokon túl vannak még egészséges nők, akik ritkán isznak alkoholt és nem sokat.

van egy barátnőm, aki mondjuk egy-két évente egyszer fogyaszt alkoholt, de akkor (legutóbb négy gin után) sem fordul ki magából. pont ugyanúgy viselkedik becsípve, mint józanul, és ezért szereti mindenki :-)

oriza triznyák 2009.11.10. 14:41:02

@Gabica [a legboldogabb]: úú, az kemény! De ezek szerint azért végül kiszabadultál.

@El Topo (Sgt. Elias): persze, majd a jócsaj is jöhet ide kommentelni a problémás pasikról! :-)

Leggy 2009.11.10. 14:44:24

én ad hoc vagyok, de iszom Jaegert is, ritkán

nyílméregbéka 2009.11.10. 14:46:02

Én leginkább a bort (édes) és a sört szeretem. Fokozatos, kellemes berúgás :-)
A legjobb: haveri / családi körben sörözni! Egy jó, hosszú beszélgetéses este, de lehetőleg nem kocsmában, ahol nem lehet azonnal bedőlni az ágyba, hanem valakinek az otthonában :-)
Én 2 pohár borra, illetve 2 korsó sörre vagyok hitelesítve, afölött már erősen kell koncentrálni hazajutáskor. Hányásig mindössze egyszer, tinikorban, konyaktól süllyedtem, azt is munkahelyi bulin, ahol gonoszul töltögették a konyakot, folyamatosan! :-D
Őszintén, kétfajta ember nem tudok megérteni: az absztinenst, illetve azt, aki nem tudja, hol a határ, és hányásig / ájulásig iszik. Nem igaz, hogy nem lehet érezni előre...

De azt légyszi magyarázzátok meg, hogy a részeg NŐ miért undorítóbb, mint a részeg FÉRFI? Az okádó, böfögő, véreres szemű, tántorgó lealjasodott fickók mennyivel vonzóbbak, mint egy berúgott nő? Ezt tényleg nem értem, sosem értettem.

GAbica 2009.11.10. 14:47:42

@oriza triznyák: persze, már csak a múlt ködébe vész.

Leggy 2009.11.10. 14:48:55

@HRita: de hát mit csináljon egy férfi a repedt sarkával? csak le kell, hogy reszelje, nem? hogyan nyalogassam a lábát különben?

Leggy 2009.11.10. 14:49:49

@nyílméregbéka: érdekes, engem is a konyak ütött ki csúnyán anno- azóta nem is ittam konyakot

oriza triznyák 2009.11.10. 14:50:38

@nyílméregbéka: A nőkkel szemben mindig is többletelvárások voltak. Vagy nevezhetjük kettős mércének is.

Ez olyan, mint hogy nőként otthon is full sminkben és kiöltözve flangálj, mert különben nem leszel vonzó, még akkor is, ha a férjed necctrikóban, alsógatyában és szürke zokniban vakargatja otthon a seggét. Vagy hogy a sokat csajozó pasi faszacsávó, a sokat pasizó nő qva.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 14:53:06

@Leggy: Ez a lábnyalogatós szempont nem is jutott eszembe. _Jogos a felvetés_ :D

GAbica 2009.11.10. 14:53:37

@oriza triznyák: egy hullámhosszon vagyunk ma, azt látom :)
de én haza is megyek, átadom a stafétát.

sankó panza 2009.11.10. 14:55:50

A kevert tényleg rum és császárkörte a volt kémia tanárom mondta...vedeltük is rendesen+ a tony körtiszt (tonik körtepálinkával) meg mindenféle ocsmány piákat a tic-tac-tól(sósborszesz-kóla-cukor)a gumibogyóig mindent, na meg a literes kupakos zalagyöngyét! Persze a lányokkal vetettük meg így ők is kaptak belőle:)

rooklin 2009.11.10. 14:58:19

@oriza triznyák: Ami a női sörözést illeti, 1 vagy 2 belefér a részegséghez vezető úton, de ne attól rúgjon be, mert az nagyon paraszt. Egy nő ne járkáljon hugyozni egész este, mint egy férfi :)

oriza triznyák 2009.11.10. 15:00:59

@rooklin: ááá, a lányok állandóan pisilni járnak, akkor is, ha csak Martinit isznak. És tudod, mindig csoportosan...

nyílméregbéka 2009.11.10. 15:24:51

@Leggy: főleg annak fényében érdekes a konyak, hogy most jártam Erdélyben, ahol átlag háromóránként be kellett tolni egy pohár házipálinkát, és attól semmi bajom nem lett.
Pontosabban: a társaság többi tagja nem említette utóbb ;-D

Erzsebet 2009.11.10. 15:34:00

A magyar falusi kultúra megvetette az ivós nőt. Kocsmába, nyilvános helyre, asszony, lány nem mehetett be. Természetes volt, hogy ünnepekkor, vasárnapi ebéd után a nők is ittak bort, vagy pálinkát. Most egyre több a magából kivetkőzött női alkoholista hajléktalan. Egyenjogúak vagyunk.

noirp 2009.11.10. 15:35:39

Hát na, azt a nagyagyú tyúkot, aki elmegy a barátaival a kocsmába és ott térít, juj, de farbarúgnám.

noirp 2009.11.10. 15:39:03

@Erzsebet: Te ezt a szép néprajzi propagandadumát komolyan gondolod???
Szatmárban a pálinkát mint orvosságot jegyezték, kapott belőle bőven a gyermekágyas nő is, a 70-es években a Pestre ment kis szakmunkás csajok után küldték csomagban. Igyák, legyenek erősek. [Forrás: Moldova: A szent tehén--Riport a textiliparról (1976-78). II. rész: A munkaerő ára]

Naumov 2009.11.10. 15:42:03

Őszintén szólva én már a spicces (vihog, hülyeségeket beszél, pasikra rámászik) nők látványát sem különösebben szeretem, a részegeket pedig kifejezetten rühellem és mélységesen megvetem.
Egyébként magával az ivással nincsen problémám, felőlem mindenki nyugodtan igyon amit és amennyit szeretne, de próbálja megtalálni azt a határt, ahol a hatás még nem látszik rajta.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 15:42:45

A kevertről még valami eszembe jutott.
www.youtube.com/watch?v=p8E18_C5LbE

Nagyon fontos!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 15:45:52

Rohadék blogmotor!
Na szóval a kevertről egy nagyon fontos kis filmrészlet:
www.youtube.com/watch?v=p8E18_C5LbE

Mitya Ivanov 2009.11.10. 16:06:18

a részeg nőnél csak az a rosszabb, amikor a részeg nő csocsózni is akar a társaság férfitagjaival. Ez egy ideig vicces, hangulattól függően 1 percig, vagy félóráig, de aztán már idegesítő, és tönkrevágja a jó kis csocsópartikat.

oriza triznyák 2009.11.10. 16:25:05

@Mitya Ivanov: A részeg pasinál pedig csak a matarészeg pasi rosszabb, akit negyedszerre küldtél már el, de mindig visszajön, és amikor ötödszörre berágsz és elküldött a fenébe, akkor még neki áll feljebb.

Egyszer egy ilyen megfogta a tesóm seggét, és amikor a tesóm rácsapott a kezére, a fickó csak azért nem ütötte meg, mert egy haverja elkapta a kezét.

Mi ehhez képest egy csocsóparti tönkretétel... :-)))

sorica123 (törölt) 2009.11.10. 16:29:17

@Erzsebet: nyilván nem a hülyeséget kellene eltanulni jelen esetben a férfiaktól. Meg azért itt igencsak azt is jelentette az egyenjogúság, hogy olcsómunkaerő-özön... ha már belekerült a hajléktalanság-téma is a kondérba. De azért szerintem már nem lehetne a nőket visszapasszírozni a belső szobába se, és verdiktbe adni nekik, hogy hova mehetnek (piac, az a barátnő, akit a férj meghagy, kész). Most akkor gondolkozni is meg lehet tanulni, és klafa lesz.
@Naumov: amelyik nő spiccesen vihogós lesz, az józanon vagy igyekszik a CF határáig pléhpofát vágni, vagy az életben pont ugyanolyan vihogós és bosszantó.
@El Topo (Sgt. Elias): nem néztem meg, találgatok, Roncsfilm?
@Mitya Ivanov: röhej. Régebb csocsóztam, de nem részegen. Ha már nem tud az ember koncentrálni, akkor idétlenség az egész...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 16:30:32

@Mitya Ivanov: Ahhoz nem is kell részegnek lenni, hogy tönkrevágjuk a csocsópartyt. Én legalábbis nagyon rosszul csocsózom, de általában megérzem, hogy mikortól hátráltatom a társaságot. Ez általában a 2-5. perc között szokott bekövetkezni. Innentől kezdve csak szurkolok. :D

Kaumatzi 2009.11.10. 16:32:50

nemtől függetlenül szánalmas, ha valaki be van bacva, mint az albán szamár...én a "minőségi" és mértékkel végrehajtott alkoholfogyszatás híve vagyok különben, de ez szintén nem kötődik nemhez...inkább csak mentalitáshoz...egy férfitől is mókás, ha valami olcsó, sörnek becézett lőrét fogyaszt...

forumuser 2009.11.10. 16:34:28

Miért akkora teljesítmény egy nőtől meginni egy fröccsöt?

Mitya Ivanov 2009.11.10. 16:55:38

@oriza triznyák: kéremszépen kinek mi a probléma, nem?:))

Rebelde 2009.11.10. 17:00:17

a fenti típusok elég sarkosak az utolsó még szánalmas is, főleg amiatt inni, hogy valakit egy társaságban elfogadjanak...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 17:01:25

@sorica123:

Hát nem. Annyit mondok: Őze Lajos.

dadi (törölt) 2009.11.10. 17:07:39

@El Topo (Sgt. Elias): a kevert az császárkörte és rum fele fele!!!!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 17:08:48

@Rebelde: Valóban sarkosak, ez is a célom, kicsit túlozni és felnagyítani. Viszont az utolsó típus teljesen konkrét és létezik is; ismerőseim közül többen ilyenek :) És tényleg szánalmasak.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 17:11:40

@HRita: A többi is létezik persze, nem csak az utolsó típus :)

Rebelde 2009.11.10. 17:16:03

@HRita:

mondjuk én még nem találkoztam ilyen harcos absztinensel, teljesen normálisak általában:)

2009.11.10. 17:48:06

Szerintem az a nő aki részegen nagyon hülye, az józanul sem egészen normális - tehát, ha bebaszva el lehet viselni, józanul csak jobb lehet.

AIDS 2009.11.10. 17:55:44

lehet h csak mert férfi vagyok, de szerintem aki ezt a cikket írta, elég hülye. úgy értem, h persze, megvannak ezekre a kategóriákra jellemző emberek (nők), de nem hinném, h feltétlenül így lenne. szerintem egy felnőtt ember eltudja dönteni h mikor, mit kivel iszik. a muszáj-ivó meg egyszerűen vicc. ha valaki nem iszik akkor nem iszik és pont és szerintem ezt az ember barátai megértik. az meg h a megfelelés-kényszeres ivót nem ismernék el a barátai mert nem kúr be minden nap, azt nem hinném. akkor nem barátok és aki ezt nem veszi észre az csinálja csak. arról nem is beszélve, h akármilyen hihetetlen, de az alkoholnak, épp úgy mint a legtöbb! drognak vannak pozitív hatásai. csak, hogy egy példát említsek, értágító hatása van, ami azt jelenti, h a koszorú-ér, érelmeszesedés, stb betegségeknél kifejezetten jó. másrészről, a sörben d vitamin van, illetve több benne a jótékony (ne haragudjatok, hogy nem szakszerű, de nem jut eszembe a neve) tápanyag, mint egy joghurtban. vagy, a vörös-szőlő magjában olyan anyagokat találtak, ami meghosszabbítja az életet (index), illetve a vörösbornak vérképző hatásai vannak. a lényeg, és amire a csőlátású, nagyon konzervatív emberek valamiért nem képesek rájönni, az az, hogy 1. nem minden igaz amit olvas/hall/mondanak neki. 2.nem feltétlenül rosszak a drogok és ebbe az alkoholt is beleértem. bármit is csinál/fogyaszt az ember, az a lényeg, hogy mértéktartással tegye azt. 3. mielőtt valamiről véleményt alkotok előtte mondjuk tájékozódom, körbejárom a témát. 4. nem feltétlenül a mi szemszögünk a helytálló, akármennyire is drasztikus, tragikus, vagy esetenként pozitív az. bocs a kisregényért, és mivel többet ide nem fogok írni nagy valószínűséggel, az esetlegesen mocskolódó, nagyon mindent tudok (erre jöhetne a válasz, hogy én is ezt csinálom, ami részben igaz, másrészről meg szerintem aki kicsit is értelmes az tudja h nem), nagyon feminista, kúrva férfiak felfogású egyéneknek csak annyit mondok, h velük ellentétben engem nem érdekel h mit mondanak :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 17:58:44

@dadi:

Ezen már néhány órája túl vagyunk, bocs!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 18:00:33

@AIDS:

Sok szeretettel gratulálok az értekezésedhez, postai úton fogunk értesíteni a honorárium átvételének pontos körülményeiről.

Mitya Ivanov 2009.11.10. 18:10:05

@AIDS: b+!

ez a komment olyan volt, mint egy jófajta kevert, 3 korsó sör után

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 18:20:36

Én már az első mondat összefüggéseinél elvesztettem a fonalat :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 18:26:38

@HRita:

Nekem odáig megvan, hogy hülye vagy.

AIDS 2009.11.10. 18:27:16

@El Topo (Sgt. Elias): köszönöm és ha lehet sörben kérném. mellé esetleg egy bebaszott (nem spicces) vörös hajú leánykát is küldhetnétek.

@Mitya Ivanov: gondold el, mi van utána! megindul a pofám és be nem áll, amíg nem kapok egy sört h felhagyjak az emberek fárasztásának élvezetével.

LyukasBogrács 2009.11.10. 18:49:39

En legutobb csapatepito treningen rugtam be (2005). A jo hiremnek annyi volt.

A reszeg nok latvanya tenyleg lelombozo, meg rosszabb, ha meg igy se jon ossze egyik se...

Erzsebet 2009.11.10. 20:21:13

@noirp: Tudom azt is, hogy a régi világban a bor-és pálinka termelő vidékeken rendszeres volt a női alkoholizmus is. Úgy tartották, hogy a vörösbor jó erőt ad. Én a matyó falvak erkölcséről írtam. Itt szokásban volt, hogy az asszony egy másik férfit küldött be a részeg uráért a kocsmába. Külön törvényük volt a nőknek és a férfiaknak is. A lakótelepen, ahol élek rengeteg alkoholista nővel lehet találkozni.

raoul_duke 2009.11.10. 20:23:12

A legjobb döntés egy bulizós berúgáshoz a rövidital energiaitallal. Vagy nem is ez a kérdés? :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.10. 21:15:20

@sorica123:

Én meg normálisan válaszoltam, ne sértőggyé meg!
Szóval Őze Lajosból tessék kiindulni!

LyukasBogrács 2009.11.10. 21:16:09

@sorica123:

Rita!
Posztot kérünk idegesítő, falramászós, agyeldurrantós női nyelvi fordulatokból!

Pl.:

Csak.
Nem.
Igen, azt mondtam, de...
Najódehát...
..., de mindegy.

-Láttad már ezt a filmet?
-Nem.
-Hanem?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.10. 21:20:31

@LyukasBogrács:
- Megszult Agi!
- De joooo, kisfia lett?
- Nem.
- Hanem???

Az ős kaján 2009.11.10. 21:20:33

Aki Ady Endre véleményét szeretné megismerni az ivásról az olvassa el

magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/pimodan.htm

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.10. 21:21:35

HRita, bennem pedig fogalmazodik "megfele" egy poszt rolunk, tokeletlen anyakrol. Miccolsz hozza?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 21:50:26

@LyukasBogrács: Ez nagyon jó téma, köszönöm a tippet :)

@afromagyar: Szuper! Briliáns kiegészítője lesz a tökéletes anyának, a büszke gyes-es mamócának :)

Mitya Ivanov 2009.11.10. 22:12:06

@LyukasBogrács: utálsz? mosmérutálsz? úgyis tudom, hogy utálsz. Most utálni fogsz emiatt, de akkoris...

****
női ismerkedő duma:
- (nő) szia
- (férfi) szia
- (nő) te miért utálsz engem?
- (férfi) ?

Rebegő ajkak 2009.11.10. 22:22:45

"nemleges választ kétkedéssel fogadja"

b+

:)

sorica123 (törölt) 2009.11.10. 22:25:00

@Mitya Ivanov: elmebaj. Anyának ilyen kolléganője volt. Munkahelyen. Hangsúlyozottan szakmai döntéseken képes volt bőgve kirohanni a teremből stb.
@El Topo (Sgt. Elias): oké, én elhiszem. Akkor csak nekem tűnt ez a hátnem olyannak, hogy mitmind jövök én a posztmodern szaraimmal, mikor még ezt se tudom, hát hiába a mai fiatalok. Pedig én csak kérdeztem, hogy mi ez, mert nekem a Roncsfilmből az ugrott be, mikor reggel a kocsmában a monumentális termetű munkásasszon belöki a reggeli piaadagját. Vigyázat, nem láttam, lehetnek tárgyi tévedések, de nagydarab nő meg pia tuti van benne:)

Borsószem 2009.11.11. 00:09:04

'stét.
Mért érzem, hogy ennek a posztnak az a konklúziója, hogy egy nő ne igyon, mert úgyse tud? Érdekes erre a következtetésre jutni kedd éjjel, "szalonspiccesen"! :)

sorica123 (törölt) 2009.11.11. 10:56:13

@Borsószem: ha így vesszük, több itteni poszt után matathattunk volna kötél után. Ha csak ezek a szerepek vannak...? De nem csak ezek vannak.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.11. 18:20:07

@afromagyar: @HRita: A Nők Lapja Cafén (igen, néha járok arra, bár ha nem akarom felbőszíteni magam, akkor csak a lakberendezős topikot olvasom) van egy "Gonoszanyuk" topik: Többen úgy gondoltuk, hogy indítunk egy ilyen topicot olyanoknak, akik nem kifejezetten a trendi nevelési módszereket választják a gyermeküknek, hanem néha azért 10 percet hagyják sírni a babát És akik nem minden egyes nyikkantásra rohannak és felveszik, akiknek nincs napi 24 órában kezükben a gyerek, akik azért néha tudnak enni úgy, hogy minimum 3 méterre vannak a kiságytól, akik el bírják látni minden mellett a férjüket, esetleg a többi gyereket, a háztartást....

nyílméregbéka 2009.11.12. 09:43:13

Még a poszthoz:
És a pia, mint stresszoldás? Egy keményen végigdolgozott hét után péntek este a jó kis sör / bor! Ahh! :-)
Bár múlt pénteken (04.00-kor keltem) meló után lazulásként két pohár forralt bort ittunk meg egy kellemes helyen, majd elkövettem azt a hibát, hogy nem egyenesen hazamentem, hanem még beállítottam fülbevalót venni az Apacsba.
Volt némi kommunikációs nehézség :-D
De megtanultam, hogy többé nem vásárlunk ivás után, vagy csak olyan helyen, ahol nem kell párbeszédet folytatni az eladóval :-D

Lángharcos 2009.11.18. 14:21:18

Ez vagyok: Az ad hoc jelleggel szeszesitalt fogyasztó nő ^^

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.10. 00:58:38

Én szimplán önmagáért szeretem a sört. Főleg a barnát. Akkor én msot melyik vagyok?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.30. 20:23:21

@Donna Anna: Szerintem az, amelyik én. Nagyjából. Ha az élelmiszerboltban harsány örömujjongásban törsz ki a barna Staroprament meglátva, akkor teljesen olyan, mint én. És ha még a barátodtól is elkunyerálod az ő adagját, akkor még inkább.
süti beállítások módosítása