HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.09.17. 09:48 HRita

STRATÉGIA: Hogyan váljunk lelki társsá?

Petra, a huszonöt éves hajadon egy reggel úgy ébred, hogy mindenáron megszerzi magának Ákost, a jóképű és facér, ám eléggé magának való férfit a szomszéd irodából. Talán azért, mert egyre hangosabban hallja biológiai óráját ketyegni, és érzi, hogy ideje volna már gyereket szülni, vagy csak azért, mert fél attól, hogy pártában marad, petrezselymet meg nem szeretne árulni.
A lényeg az, hogy már kinőtt és kiábrándult a hétfejű királykisasszonyok világából, és tisztában van vele, hogy Csipkerózsikaként hiába várna a fehér hercegre, mert az nem fog magától jönni, meg az apja se király, legfeljebb a sarki kocsmában.
Igen, lépéseket fog tenni, és mindent bevet a cél érdekében. Még az eddiginél is figyelemfelkeltőbben öltözködik, mindig kihúzza magát (fülébe cseng a nagyanyai intelem: hasat be, mellet ki, lányom, a legények az egyenes derékra buknak meg a szűk…), és még többet jár aerobic-edzésre. De ez önmagában még édeskevés. Ebben a mai, felfordult világban egyre kegyetlenebb küzdelem folyik a férfiakért: nem elég csak szépnek lenni, az agyafúrtabb és fifikásabb nő nyeri el a férfit. Ő pedig érti a csíziót, és tudja, hogyan lehet sikerre vinni az ügyet.

Kiindulópontként belép a wiwre, és lekáderezi Ákost a nemzetközi közösségi oldalon, főleg a képekre, a „Magamról” és az „Ezt csinálom, mikor nem dolgozom” részekre összpontosítva.

Fotók rendben: egy közeli kép profilból kamerába nézéssel, álltámasztással és egy napbarnított bőrös, sörrel a kézben hajókiránduláson részt vevős. Sehol egy barátnő vagy egyéb legyőzendő vetélytárs. Első pont kipipálva. 

Magamról: „Élj úgy, mintha ma lenne az utolsó napod. Tanulj úgy, mintha örökké élnél.”

 

Ezt csinálom, mikor nem dolgozom: Kevés szabadidőmben vagy olvasok (Remarque összes) vagy a haveri körrel múlatom az időt (foci, sörözés, meccsnézés: Barca!).

Ezek mentén már el lehet indulni! Az idézetet kopipészttel beírja a keresőprogramba, ahol az első találat Mahatma Gandhi. Jó, hát akkor Gandhi: hinduizmus és filozófia. Ezek a dolgok úgyis régóta érdekelték már, csak még soha nem jutott odáig, hogy behatóbban foglalkozzon velük. Majd mostantól.
Remarque: Valami ismeretlen francia, de a neve jól hangzik. Bizonyára szerelmes regényeket ír Danielle Steel stílusában. Nagyon jó ízlése van ennek az Ákosnak!
Petra a biztonság kedvéért azért utánanéz a szerelmes franciának, és rájön, hogy a francia az német és a szerelmes meg háborús. Hát persze, hiszen férfi, miért is olvasna romantikus regényeket? De majd később persze, talán…
Foci, sör, haverok. Ez is csak azt mutatja, hogy Ákos igazi férfi és semmi esetre sem homoszexuális. Velük ugyan nincs semmi baja, sőt, nem egy meleg barátja van, de azért ez párkapcsolati összefüggésben mégse lenne kedvező.
És a Barcelona. Téényleg, nekik van az a cuki bongyor hajú holland edzőjük, az a Räikkönnen!
Petra a maga módján maximalista és törekszik a perfekcionizmusra, ezért inkább felfrissíti és elmélyíti az FC Barcelonáról való tudását, amely során kiderül, hogy ő igazából Rijkaardra gondolt, aki már egy éve nem a Barcelona vezetőedzője. A másnapi nagy pasilenyűgözési akcióhoz gyorsan eltárolja RTM-jébe a játékosokat névvel és mezszámmal, majd elmenti a kedvencek közé az eurobarca.hu-t.

Következő nap betér egy könyvesboltba, megveszi az első keze ügyébe kerülő Remarque-könyvet, és felfegyverkezve a hóna alá csapott opusszal, elindul a munkahelyére. Itt – hogy, hogy nem - az egész napja úgy alakul, hogy legalább félóránként el kell haladnia a szomszéd irodahelyiség előtt halaszthatatlanul sürgős dolga akadván. Közben a könyvet precízen külső borítóval, címmel-szerzővel kifelé tartja, és várja a hatást…
Ami nem marad el! Az ebédszünetben Ákos odalép a könyvet még mindig görcsösen szorongató, abba olykor bele-belelapozgató Petrához:

- Szia Petra! Mit olvasol? Csak nem Remarque-ot?!
- Dede, már másodszorra, egyszerűen megunhatatlan és letehetetlen olvasmány. Ő a kedvenc íróm. Hihhetetlen, milyen hitelesen láttatja a háborút ez a NÉMET író.
- Hű, te azt is tudod, hogy német? Sokan franciának gondolják.
- Hehhe! Még hogy francia! Annyira német, mint a Wiener Schnitzel!
- De az osztrák.
- Ja, igen. Annyira német Remarque, mint amennyire osztrák a Wiener Schnitzel.

- ?
- ... De különben akkor szoktam inkább olvasni, amikor épp nincs Barca-meccs. Valahogy túl kell élnem, amikor nem játszanak a fiúk, a gránátvörös-kékek.
- Te a focit is szereted, meg a Barcelonát is???
- Hogy úgy mondjam, én az anyatejjel szívtam magamba a futball szeretetét. Nagyapám az egyik MPII-es csapatnak volt az edzője.
- NBII-re gondolsz?
- Természetesen arra. Nem azt mondtam? Különben egyvalamit nem szeretek a fociban: az erőszakos játékot. Mert hogy is mondja Gandhi? „Ellenzem az erőszakot, mert ha úgy tűnik is, hogy hasznos, a haszon csak átmeneti, de a szörnyűség, amit okoz, maradandó.” Igen-igen, bölcs és megfontolandó gondolatok ezek.

 Ekkorra Ákos már csak hápogni tud, az álla leesett, és villámcsapásként éri a felismerés, hogy megtalálta Álmai Nőjét, Lelki Társát, Jobbik Felét, az Igazit.
Munka után elhívja a lányt kávézni, hogy folytassák az ebédszünetben megkezdett, nagyszerű gondolatmenetet. Ennek során kiderül, hogy Ákos rajong a Rolling Stones-ért, és persze Petra is begyűjtötte az összes albumot a bandától (el ne felejtsen venni egyet), és hogy a férfi imád vitorlázni. Érdekes, de Petra is ugyanígy van vele. Neki nem nyár a nyár vitorlázás nélkül.
Ákos kijelenti ugyanakkor, hogy ő eléggé független ember, és óriási a szabadságvágya, amit Petra teljesen meg tud érteni. Szerinte sem jó, ha két ember egyfolytában egymás nyakán lóg, fontos meghagyni a másik személyes terét: ez a hosszú kapcsolat titka.

A Férfi és a Nő egymásra találnak, összejönnek, szerelembe bonyolódnak. Petra lelkesen hallgatja a Rolling Stones-t, együtt szurkolja végig a meccseket Ákossal, a férfi haveri körét pedig szinte magáénak érzi: mind jópofa, rokonszenves srácok, akik remek programokat szerveznek.
Ákos hálát ad az Istennek, hogy megtalálta a párját egy ilyen csinos, kedves és különleges nő személyében, és áldását kéri a közelgő esküvőre, mert most már biztosan érzi, hogy Petra az igazi, aki neki rendeltetett.

Lánykérés, eljegyzés, esküvő.
Gyerek. Gyerekek.
Felelősség.

Petra a házas évek és a gyerekek számával párhuzamosan egyre inkább kezdi elveszíteni a türelmét és a toleranciáját. Meg a különlegességét.
Unalmas a Rolling Stones, Ákos zenei ízlése pedig úgy, ahogy van csapnivaló. A foci semmire se jó, azzal nem lehet jóllakatni a gyerekeket, a haveri kör csupa kisiklott életű bunkóból áll. Ákos pedig újabban már pókerezni is eljár, elszórja az összes pénzt, és még tisztességtelenül blöfföl is.

Bezzeg ő sohasem tenne ilyet. Ő mindig is tiszta lapokkal játszott.

24 komment

Címkék: szerelem házasság lecsekkolás


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr831387816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobDN 2009.09.17. 10:07:28

Nagyon jól írsz! Kéne egy ilyen blog a férfiakról is :)

2009.09.17. 11:30:46

Ez a strategia hatarok nelkuli. Tolem jobbra ulo kolleganom eppen ehhez hasonlo tervet vazolt fel a mellette ulo kolleganomnek amit en nagy elvezettel hallgattam. Masik kolleganommel titokban fogadasokat kotunk, sikerul-e neki a 8-ikon levo sracot vegre megszereznie. (Ja mi itt, Londonban, egy 15 emeletes irodahaz 9-ik emeleten ulunk. 2 Angol, egy magyar es egy francia lany.)
Francia lanynak kozben leforditottam ezt a cikket es sajnos annyira tetszett neki, hogy most le kell forditsam a tobbit is :)

paranoid T.R. marcipan 2009.09.17. 12:05:42

Ez nagyon optimista egy írás lett... El is veszi? Valószínűbbnek tartom, h ha Ákos nem is jön rá azonnal, h Petra betanulta az adatlapját, akkor is rövid időn belül gutatütést kap a csaj okoskodásától:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.17. 13:42:34

A francba, most már értem, miért van ilyen sok focirajongó nő körülöttem, ráadásul pont annak a csapatnak szurkolnak, aminek én is...

IndaMuncher 2009.09.17. 14:06:55

Ez is Csernus dokinak egy jó kis példaanyag lenne az önámításra, gyávaságra és megalkuvásra.
Főleg az utolsó bekezdés. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.17. 14:17:57

@Kisandie: Ejha, már Angliába is eljutott a blog? Csak nehogy bepánikoljak :) Igazán kedves tőled, hogy lefordítod franciára :)
Nincs tériszonyotok? Gondolom a 9.-en már a levegő is ritkább ;D
@paranoid marcipan: Optimista? Attól függ, kinek a szemszögéből. Petra elérte, amit akart, Ákost pedig bepalizták. Gutaütést azért nem kapott a srác, mert Petra hiteles volt, magával ragadó és MÁS, mint a többi, eddig megismert lány. Ő meg bedőlt neki :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.17. 14:20:30

@HRita: Ja, folytatás:) Szóval ő meg bedőlt neki, és a nagy felismerés annyira sokkolta és lenyűgözte, hogy elaltatta az éberségét.
A környezetemben elég sokan váltak el ilyen okkal.

paranoid T.R. marcipan 2009.09.17. 14:39:29

@HRita: hát, az én környezetemben lévó petráknál az ebédszüneti kávé után máshogy szokott alakulni a dolog. nekik ált. nem jön össze az ákos, pedig már az esküvőt is eltervezték. ezért mondtam h optimista - a petrák szemszögéből. amúgy persze igazad van.

Ernoke 2009.09.17. 15:13:56

bocsánat, nem találtam olyan bejegyzést, ahová ezt témához illően berakhattam volna, de mindenképpen ebbe a blogba illik, úgyhogy:

napirajz.hu/files/neked%20tenyleg.jpg

muha:D

GeeGee 2009.09.17. 17:15:17

IGEN IGEN egy ujabb kituno minosegu szocialantropologiai iras. es ismet konnyezek a rohogestol, mert ez nagyon ott van.
@paranoid marcipan: tapasztalatom szerint ha Petra kellokeppen szep, akkor tokmind1 mit hord ossze Remarque-rol vagy a Barcelonarol, Akos elveszi. Az esetek nagy szazalekaban.

2009.09.18. 15:27:41

@GeeGee:
Ha nem is veszi el, de legalább megdugja, az esetek 100%-ában. Hacsak Ákos nem homár. :)

feltételes reflex 2009.09.21. 22:49:29

jézusom, az agyam belecsavarodott ebbe a taktikába :o)

flea 2009.09.22. 15:27:51

De hisz ez a blog jó! :)

sorica123 (törölt) 2009.09.22. 22:45:19

Így max levélnehezék lehet az ember, de a másiknak az égegyvilágán semmiben se társa... huh. De nem ez a legdurvább a sztoriban. Hanem, hogy ilyen van.

hahanna 2009.09.29. 17:37:04

Már várom, hogy valamelyik leányzó úgy hívja fel magára a figyelmet, hogy bejelöli wiwen a kiszemeltet, hogy aztán azzal a lendülettel vissza is vonja a dolgot, csak úgy, taktikásan:)

Szuper a blog, Rita!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.29. 17:51:49

@hahanna: Igen! Majd azt írja: Ja, bocs, összetévesztettelek egy _másik_ Boroszlói Gedeonnal :) Valóban reális rá az esély, pláne fényképpel együtt.
De az igazán ügyesen taktikázó még ezt is kimagyarázza, és folytathatja úgy is, hogy: de ha már VÉLETLENÜL bejelöltelek, látom, te is szereted az airsoftot, hát én is odavagyok érte! :D

Celtic 2010.02.01. 15:11:45

Gyonyoru iras volt. Teljesen megkonnyeztem. Na, ki is irom a wiw-lapomra, hogy szeretett irom Julia es Romana, szabadidomben a Csok es konny 163. epizodjat nezem szivesen, aztan varom a lanyokat :)

TGabi 2012.03.26. 19:01:52

Hoppá hoppá!!! Annyira konkrét ez a leírás a szépfiúról, gyanítom is, ki az...:)))

De nem borítok bilit, mert balhé lehet...

TGabi 2012.03.26. 19:01:52

Hoppá hoppá!!! Annyira konkrét ez a leírás a szépfiúról, gyanítom is, ki az...:)))

De nem borítok bilit, mert balhé lehet...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2012.04.02. 19:23:52

@TGabi: Kár, pedig tényleg nagyon kíváncsi lettem volna, ki az! Pláne mert én sem tudom, kiről írtam. Borítsd azt a bilit, majd én feltakarítom, ígérem.
süti beállítások módosítása