HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.09.30. 11:40 HRita

NŐTÍPUSOK: A tudományos-fanatikus antinő

Etelka nem akart tudományos-fanatikus antinővé válni, a körülmények tették azzá.

Mindig is ő volt az osztály szürke egere, a népszerűtlen lány, akinek tetszési indexe csak szünetekben (Hadd másoljam már le a lecód!) és dolgozatírás előtt/alatt ugrott meg egy kicsit - az érzékelhetőség határain kívül.

- Figyi, te ugye persze, hogy tudod az évszámokat. Melléd ülhetek?

- Pszt, Etelka, vidd már egy kicsit arrébb a kezed, ne takard! Be ne add még a dolidat, én még a felénél se tartok!

Ballagás előtt az osztálytársak hirtelen ötlettől vezérelve megígérik neki, hogy többéves fáradhatatlan jótét-lélekségéért egy „köszönjük”-tortával lepik meg.

- Na, Etelka arra gondoltunk a csajokkal meg a srácokkal, hogy mivel mindig kihúztál minket a slamasztikából, ezt egy finom tortával honorálnánk. Melyik a kedvenced?
- Ugyan, igazán nem kéne. De tényleg. Magától értetődő, hogy segítettem!
- Nem, nem, mi ragaszkodunk hozzá! Ez a legkevesebb! Ne kéresd magad, mert még a végén megharagszunk.
- Hát, igazából nekem mindegy. Talán akkor túrótortát, ha már… De biztos?

Otthon aztán Etelka kitörő örömmel meséli el, hogy az osztálytársai mennyire kedvesek voltak vele, és lám, mégse néznek át rajta!
A következő napok euforikus hangulatban telnek. Egészen kivirul, és a beszédét tervezgeti, amelynek során majd a tortát átveszi. Igen, hálás lesz, de azért azt is finoman a tudtukra adja, hogy egy tortával nincs egészen jóvátéve a sokévi mellőzés és bántás. Ez egyszer kiáll magáért. Nem fog összeveszni senkivel, csak tiszta vizet önt a pohárba.

Aztán véget érnek a gimnazista évek utolsó napjai is. Leérettségiznek, elbúcsúznak egymástól, de a torta sehol. Egyszer-kétszer utal ugyan Etelka a megígért süteményre, de a lányok nem veszik a lapot. Már akkor elfelejtették az egészet, amikor megígérték.

Miután Etelkát maximális pontszámmal felveszik az egyetemre, egész valójával a tudomány habjaiba veti magát. Az embereket viszont kerüli, mert azok mind rosszak, hálátlanok és kiszámíthatatlanok. A tudomány az egyetlen jó barátja: megbízható, kiismerhető és sohasem okoz csalódást.
Fizikai megjelenésével is tüntet, sorsközösséget vállal önmagával - a világgal szemben: általában gépikötött garbót vagy piké pólót hord kopott, répa fazonú kord nadrággal, és ormótlan, bumszli orrú félcipőt vesz fel hozzá. Haját fiúsan rövidre vágja a könnyebb kezelhetőség végett, és mindig a füle mögé szorítja. Elmaradhatatlan ruhadarabja a polár, keki színű mellény (nyáron is), amely gondosan eltakarja nőiességének utolsó írmagját is. Legfontosabb iratait, jegyzeteit, tanulmányait és esszéköteteit egy 1992-es konferencia (A tudomány változása korunkban, Eger, 1992) apropójából kiadott sötétkék oldaltáskába pakolja, amelyen ugyan nem vett részt, de a kongresszus fő programpontjaival egyetért.
A segítőkész stréber-szereptől az egyetemen se tud szabadulni. Ő az, akivel csak akkor állnak szóba a hallgatótársak, ha jegyzetre, szemináriumi dolgozattémára vagy szigorlati tételsorra van szükségük.

- Szia ööö! Szia! De rég láttalak! Nem jársz mostanában órákra?
- De, én igazából mindegyik órán részt vettem…
- Tényleg? Érdekes. Na, a lényeg a lényeg: három nap múlva szigorlatozom, és annyira hálás lennék, ha kölcsönadnád a jegyzeteidet egy napra! Az életemet mentenéd meg vele!
- Háát, szerettem volna még én is tanulni belőlük, mert…
- Ugyan, ne magyarázz már! Innen látom rajtad, hogy kened-vágod az anyagot! És különben is csak egy napról lenne szó. Holnap cserkész becsszóra visszajuttatom neked. Oké-zsoké?
- Jó, de tényleg örülnék, ha visszakaphatnám holnap…
- Nem kérdés. Naná, hogy persze!

A lejmoló naná, hogy nem hozza vissza a jegyzeteket, Etelka pedig megint hoppon marad. Viszont így is kitűnően vizsgázik, dacára az át nem nézett jegyzeteknek és annak, hogy az egyetlen ünneplő szoknyájához makkos cipőt és üvegszálas harisnyát vett föl.
Szorgalmi időszakban észre se veszik, mert a lány kaméleonokat meghazudtoló ügyességgel képes a falhoz lapulva közlekedni és a sarokban észrevétlenül meghúzódni tudományos folyóirattal a kezében.

A szakdolgozat hibátlan, bár egy kicsit bátortalan („Ha tanácsolhatom, pöttyet több önbizalmat az élethez, kolegina!”) megvédése és az államvizsga után megírja doktori disszertációját, doktorrá avatását pedig szűk családi körben ünnepli meg. Fotó nem készül.

Évekkel később a tanszékvezető oktatói állást ajánl neki, amit Etelka bosszúból elfogad.
A hallgatókkal pikírten, távolságtartóan viselkedik, a csinosan öltözködő lányokra (=csöcsük kinn van ribancokra) direkt vadászik.

- Maga, ott a negyedik padban. Egyrészt megkérném, ne az én órámon rúzsozza a száját, másrészt pedig ne higgye, hogy a tudás a dekoltázsán keresztül fog magába áramlani. A kolega úr meg ne vizslassa a koleginát, hanem rám figyeljen!

Majd elnyűhetetlen polár mellényét megigazítva tovább értekezik a tudományról. A hallgatók spontán kérdéseitől összerezzen (Erre még majd később visszatérünk! – Nem tér vissza.). Szóban soha nem vizsgáztat, csakis írásban, hogy a szemkontaktust és a kínos verbális érintkezést elkerülje.

Tanulmányokat publikál, majd önálló monográfiát ír. A tudományos konferenciákon sikerrel szerepel, munkatársai csodálják és tisztelik, de csak annyira, amennyire az elektromos ráját szokás a Tropicariumban.
Kevés szabadidejében nem jár társaságba, nem néz mozifilmeket és nem shoppingol. Viszont keresztrejtvényt fejt, sudokuzik vagy kvízműsorokat néz. Mindezt egyedül, a saját összkomfortos garzonjának csendes magányában, melyet csak a macskájával oszt meg. Mirci sokkal hűségesebb, kedvesebb és ragaszkodóbb, mint bármelyik ember. Csendben van, puha, aranyos és nem követelőzik. Nem úgy, mint a férfiak. Bár egyszer, egyetlen egyszer ő is átélte a szerelmet. Árpádnak hívták és a tanára volt. A hatvanéves oktató olyan átéléssel beszélt a tudományról, hogy Etelkát teljesen magával ragadta és lenyűgözte. Árpád tanár úr szóbeli vizsgájára új, rövidebb szoknyát vett fel, de a tanár nem értette meg az egyértelmű célzást, a szerelem plátói maradt…

Egy nap Etelka levelet kap, melyben szeretettel meghívják a 30 éves osztálytalálkozóra.
1. Etelka elmegy, mert meg akarja mutatni, hogy mire jutott az életben: ismert és elismert szaktekintély lett, akinek publikációira nem egy kollégája hivatkozott már.
2. Etelka nem megy el, mert még harminc év távlatából is túl frissek és fájóak az élmények.
Mircivel megbeszéli, hogy mégis inkább részt vesz a találkozón, mert csak nem fog megfutamodni; ő, aki olyan rendíthetetlenül állta a tanulmányait ért kritikákat is! A biztonság kedvéért azért magához veszi egyik szeretett könyvét, hogy ha nagyon tarthatatlanná válna a helyzet, félrehúzódhasson vele egy sarokba.

Az immár felnőtt gyerekekkel rendelkező Kovácsnék és Horváthnék szeretettel üdvözlik egymást, és merengenek a régmúlton, fiatalságukon, amikor még feszes volt a mellük, és a munkások is utánuk fütyültek. De – be kell látniuk – az élet kerekét nem lehet visszaforgatni, jobb ebbe beletörődni.

- Na és mesélj, Etusom, mi lett veled? Merre hányt-vetett a sors kénye-kedve?
- Ha már így kérdezed, én a tudománynak szenteltem az életem, és nem bántam meg. Igaz, hogy sokszor nehéz és fárasztó út ez, de…
- Hmmm, milyen jól néz ki! Mennyei ez a túrótorta, nem kóstolod meg?

Nem, Etelka nem kóstolja meg.

74 komment

Címkék: tudományos fanatikus


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr441416862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GeeGee 2009.09.30. 12:07:32

fu kommentelek egyet gyorsan meg mielott lecsap a gondolat-rendorseg es magyarazkodnom kellene h miert tartom ezt is nagyon viccesnek:D
csak egy sidenote: "ne higgye, hogy a tudás a dekoltázsán keresztül fog magába áramlani." lol
bar tapasztalhatnank Etelka reszerol ekkora humorerzeket, a valo vilagban csak az egyes figyel az indexben

LEN 2009.09.30. 12:15:37

Ez engem egész elszomorított. Ezúton is elnézést kérek a pedálgép osztálytársaimtól! Mellesleg a jótanuló lányok az első érettségi találkozónkra már igencsak kicsípték magukat, meg is lepődtem hogy kik ezek a "jócsajok"! :)) Sőt még némi életvidámság is szorult beléjük. Szóval nem marad mindenkiben ekkora tüske.(hál' Istennek)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.30. 12:26:26

Szegeny Etelka!

Mindazonaltal kotelessegemnek erzem megjegyezni, hogy a gimis osztalytarsaim streberebbjei egyik sem ezt az eletutat jartak be.
Huuu, de tudnek meselni :), de nem teszem, megintcsak az alamuszi nyuszival tudnek peldalozni.

Altalanos iskolai kituno osztalytarsaim nagy resze meg sajnos munkanelkuli lett...

Viszont van egy gimis oszt.tars, akibol senki ki nem nezte volna, hogy egyszer kutato matematikus lesz - es az lett, emellett meg nagyon jo fej maradt, csak meglepett mindenkit a palyavalasztasaval. A munka mellett utazik, sportol, meg minden, es meg FERJE IS VAN! Jol csinalta, na.

Mitya Ivanov 2009.09.30. 13:05:20

@LEN: ez a poszt nyomokban igazságot tartalmaz, de összességében ilyen állat (Etelka) nincs. Bár ki tudja, most hogy visszagondolok az egyetemi éveimre, igen volt egy ilyen lány, de semmiképpen nem jellemző nőtípusról van szó, inklább alfaj, akiben több tulajdonság összejött egyszerre. Az általam ismert stréber gimnáziumi és egyetmista évfolyamtársak azért csak megtalálták a nekik való férjet, lett gyerekük is. Kivéve annak az egynek.
És igen. Bocsánat a kihasználásért a sok "majd meghálálomért", mert persze sohasem...

GeeGee 2009.09.30. 13:15:22

@LEN: szerintem ne legy szomoru.
numero uno az iskola nem vedoburok es a gyerekek igenis kegyetlenek meg a gimis tinedzserek is, Meg kell probalni normalis keretek kozott ehhez alkalmazkodni ha tarsasagra vagysz.
numero duo felnottkent az ember igenis sokat tehet azert, h ne a kornyezete alakitsa olyanna amilyen, hanem valasszon. Ettol erett felnott, h tud es kepes donteni es valtoztatni, akar magan is ha kell. bocs de en nem sajnalom Etelkat. O valasztja h megmarad e benne a tuske, vagy h nevet rajta egyet es igenis belekostol a tortaba mikozben beszol egy humorosat. ENNYI.

Erzsebet 2009.09.30. 13:35:36

Egyik barátnőm főnöke is ilyen Eta-tipus, én látásból ismerem. Értelmiségi családból származik, már gyerekként több nyelvet beszélt. /Több nemzetiségű a családja, külföldön is élt./ Kőgazdag. különböző vállalkozásai vannak, ezenkívül tudományos munkát is végez. Ő kapcsolatban él. A párja elég helyes, fiatalabb, mint ő. Úgy gondoljuk, hogy anyagi ak is motiválhatták, hogy két válás után is ezzel a nővel él. Az egyszerű emberekkel leereszkedő, elvárja, hogy körül rajongják. Beosztottjai szívesen hívja meg otthonába.

Az Etelka név találó. Volt gimis Eta osztálytársnőm is stréber volt. Tanárok kedvence, sőt KISz-titkár. Szerettük, mert kedves, segítőkész lány volt. Nem volt szépnek, csinosnak mondható. Egy sítábor alkalmával barátra tett szert. Az osztály széplányai elvoltak ájulva, hogy mit esznek ezen az Etán. Van aki az okosakra bukik. Nagy karriert futott be, ő is társra talált egy egyetemi professzor személyében. Ő is mackós, mint Eta.

Ernoke 2009.09.30. 13:46:15

az Eták gyakran nagyon sikeresek és népszerűek lesznek huszas éveik közepére-végére, amikor lehetőségük nyílik arra, h ne csak kegyetlen és felszínes emberekkel kerüljenek kapcsolatba, hanem rátaláljanak ufótársaikra. ez férfiakra ugyanúgy vonatkozik. a legnépszerűbb, jó nőket halomra döntő haverjaimról bír kiderülni, h gimiben férfi-Eták voltak.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 13:49:36

@Mitya Ivanov: "Semmiképpen nem jellemző nőtípus."
Így van: van, aki tudományos, de jó fej, van, aki fanatikus, de nem tudományos, és van, aki antinő, de nem tudományos stb.
Etelka pedig egy tudományos-fanatikus antinő.

Különben pedig én is sajnálom őt, az a túrótorta elég nagy szemétség volt az osztálytársak részéről...

LEN 2009.09.30. 13:57:43

Jut eszembe, Angela Merkel-ről szól a poszt? :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 14:04:10

@LEN: Jahajj, isten ments! Én nem politizálok, mert nem is tudok. :) De egyszer lehet, hogy írok egy "hogyan politizálnak a nők?"-típusú posztot. :)

LEN 2009.09.30. 14:14:56

@HRita: Írjírjírj!!!! Aranybánya lenne a téma! Plusz Index címlap, anyázás-zsidózás-kommunistanyilasozás-150 comment! Mire vágyhat még egy blogger!?!? :)

Mitya Ivanov 2009.09.30. 14:16:31

@LEN: angela merkelről láttam pár régi képet, és hát úristen. Most a régi önmagához képest egy bombázó vadóc:))

emlékszem egy ilyen lánnyal való beszélgetésemre, amikor Zh előtt egy nappal voltam olyan pofátlan, hogy megkértem, hogy fénymásolja le nekem a saját jegyzeteit. Aztán persze ezt visszavontam

Mitya Ivanov 2009.09.30. 14:17:43

@HRita: ja és van olyan is, akit Etelkának hívnak, de sem tudományos, sem antinő, sem visszahúzódó:))

IndaMuncher 2009.09.30. 14:19:03

"polár, keki színű mellény"
Help me HRita, ezt elképzelni nem tudom hogy néz ki.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 14:25:42

@LEN: Ha tényleg volna rá igény, megírom a közeljövőben :)
@Mitya Ivanov: Igen, az "Etelka" egy külön kategória, amit a "stb."-vel kívántam érzékeltetni ;)
@F.house: Termo anyagból készül, később már igencsak kibolyhosodik, ujjatlan, cipzáros, nyakig felhúzható.
http://www.mountex.hu/productimages/tatonka_belmont_vest_polar_melleny$$m.jpg
Ilyesmi, csak nem tatonkás, hanem Lehel téri piacon beújított. :)

Tromb 2009.09.30. 14:26:16

Megindítóan jó írás.

Ha most gimis lennék, meghívnék egy ilyen lányt házibuliba, addig itatnám, amíg nem táncol félmeztelenül az asztalon. Talán máskép alakulna az élete, de a párkapcsolatai biztosan.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 14:46:30

@Tromb: Köszönöm :)

Valóban, ha a fiúk nem lennének gimiben tutyimutyik (vagy a lányok szemetek), simán el lehetne kerülni, hogy ilyen etelkák alakuljanak ki.

Iskolai stréber-visszahúzódó osztálytársaim közül sokan megváltoztak, ez igaz, de akkor milyen lehetett fiatal korában az én volt egyetemi tanárom-Etelka? Hát ő csak nem az osztály kurvájaként indult neki az életnek. Valamiért csak ilyen lett :)

Tromb 2009.09.30. 15:11:23

@HRita:
Erről jut eszembe, az osztály kurvája is megérdemelne egy posztot.
Már az általános iskolában is kitűnik egy v. két lány, akik korábban érnek az átlagnál, az ebből adódó népszerűséget pedig ügyesen kamatoztatják.

Erzsebet 2009.09.30. 15:28:08

A tudományos pályán lévő Etákat nem polár felsőben képzelem el. Az én docensnő ismerősöm szigorú nadrágkosztümökben jár. Szabása és színe a férfiak öltönyére hasonlít. Haja rövidre nyírva, kb. 20 éve ugyanazt a frizurát viseli, minden alakalomra. Bevásárlás, színház stb. A tudományon kívül él-hal a komoly zenéért. Semmi vidámság, semmi lazaság.

Természetesen férfi-Eták is léteznek. Az ált. suliban és a gimiben is találkoztam ilyenekkel. Ők a lányok között is népszerűek voltak. Megérnének egy posztot.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 15:35:56

@Erzsebet: Az én Etelkámmal nem az a legnagyobb baj, hogy mindene a tudomány, és ezt hivatalos megjelenésével is mutatja (nadrágkosztüm), hanem az, hogy emberkerülő, és emiatt direkt nem ad magára. A polármellényt is ezért hordja.

Emberkerülő=Ha egy férfi előreengedi az ajtóban, azzal a helyzettel már nem tud mit kezdeni. Teljesen leblokkol.

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.09.30. 15:46:00

Etelka ruházatával van egy kis bajom. Szerintem inkább kiskosztümös, az a rövidujjú blézeres fajta...
Amúgy minden rendben van.:))

2009.09.30. 16:03:28

Nekünk totálisan volt egy ilyen tanárnőnk a főiskolán, annyi az eltérés, hogy neki volt élettársa. (Még a rövid haj is passzol :) )

Egy ilyen tudományos-fanatikus tanárról beszélik, hogy amikor a kollokviumára várakozók között meglátott egy csokornyakkendős palit, meg egy miniszoknyás-dekoltázsos hölgyeményt, akkor egy gyors beszédet tartott a várakozóknak:
"Jó napot kívánok, a bohóc és a kurva hazamehet, a többiek készítsék elő az indexüket!"

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 16:08:17

@tff: "Jó napot kívánok, a bohóc és a kurva hazamehet, a többiek készítsék elő az indexüket!"

:D Én simán el tudom hinni ezt az anekdotát. Hatalmas :D

Tromb 2009.09.30. 16:10:29

@HRita:
"Jó napot kívánok, a bohóc és a kurva hazamehet, a többiek készítsék elő az indexüket!"

Ez a sztori egyidős a közoktatással, bár könnyen lehet, hogy a tanárok szeretnek klasszikusokat idézni.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 16:22:25

@Tromb: Tééényleg? Én még nem hallottam, pedig...
Ez akkor valószínűleg a viccmesélő/sztorizó kategória ( modoros.blog.hu/2009/09/21/a_viccmeselo_sztorizo ), ne vedd magadra, tff! :)
Nekem mindenesetre nagyon tetszett :)

Tromb 2009.09.30. 16:34:51

@HRita:
abszolúte a viccmesélős kategória.

Hasonló:
Biosz szak:
- Na kisasszony, melyik az a szerv, ami izgalmi állapotban eredeti méretének többszörösére tágul?
- Na de tanár úr, ne má.
- Mondja csak, ne legyen szégyenlős!
- Na, tudja, hogy tudom.
- Persze, gondolom maga is a pupillára gondolt

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 18:59:13

@Tromb: Ezt pár órája így írta ki a wiwes üzenőfalra egy ismerősöm:
Az anatómiaprofesszor megkérdezi:
- Tudja-e valaki, melyik emberi testrész képes kilencszeresére megnőni?
A nagy hallgatásban csak egy szende hallgatólány jelentkezik:
- A pénisz.
Mire a professzor:
- Nem. A pupilla. De gratulálok a barátjához...

Itt mondjuk inkább viccként, mint sztoriként írja le, de akkor is borzasztó. Ja, és ő komolyan reméli, hogy ezen mi nevetni fogunk, és virtuálisan vállba veregetjük, hogy de humoros vagy, apám.

Tromb 2009.09.30. 19:03:17

@HRita: A perverz tanár/oktató a modorosra is érdemelne egy posztot. Ők szokták ilyesmivel traktálni a hölgyeket. Talán meg is írom, nekem is volt hasonló tanárom.

666E 2009.09.30. 20:33:22

Sötétkék konferenciás táska Egerből!
Nekem is van egy, de arra az van ráirva, hogy:

Pathologus Kongresszus
Eger, 2000. Szeptember 21-24.

Viszont fogalmam sincs, hogy honnan van..

2009.09.30. 20:55:07

@HRita:

Nem veszem, ez tényleg egy klasszikus városi legenda. :D

2009.09.30. 21:00:20

@HRita:

Ez is szinte minden évben megtörténik (állítólag) bioszon/orvosin, hogy köpetet ananilizál a prof kivetítős mikroszkóppal az előadáson, megkér egy szende tudományos-fanatikus kolleginát, hogy köpjön az üveglapra. Beteszi a mikroszkópba a mintát, amikor kivetíti a képet a vászonra, több száz hallgató harsány röhögésben tör ki. Először a prof nem érti, hogy miért, aztán ő is megnézi a képet, és látja, h a spermiumok frankón ott figyelnek a kis hölgy köpetében...

sorica123 (törölt) 2009.09.30. 21:15:22

@Ernoke: volt egy nagyon aranyos barátnőm. Sajnos akkoriban egyikünk nagyobb szervezőgéniusz volt, mint a másik, úgyhogy kicsit rég láttam őt, de olyasmi típus volt, aki ha felszínes típusosztályba kerül, meghal... régimódi ruhái csak neki álltak jól. Jól, *és* zsákszerűen. Álmatag orrhang, egetverő ikú, széteső mozgás. Összességében nagyon szimpatikus jelenség volt, de ufó is egyben:) vele is mi lehet?:)
@HRita: tanárhumor... deszakállas ez a pupillás vicc, jaj...

Mitya Ivanov 2009.10.01. 10:24:47

földrajz tanszéken alap így sziivatni, hogy hol találhatóak a langerhans-szigetek. aki bioszos az vágja, a többi nem. ez amugy tipikusan a modoros oktatóra jó példa, de ez Modor Tibi szakterülete lesz asszem

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.01. 10:53:24

@Mitya Ivanov: Szerintem Etelkának is vannak ilyen "egyből meghúzlak, ha ezt nem tudod" kérdései. Erre talán az évek folyamán fel tudják készíteni a tapasztaltabb hallgatók a gólyákat, de azért Etelka is elég fifikás tud lenni, ha szivatásról van szó :)

Ernoke 2009.10.01. 12:33:10

@sorica123: szerintem, ha Eta megtanul szocializálódni, és ezzel lehetőséget teremt magának arra, h megtalálja ufótársait, sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb és sikeresebb ember lehet, mint akik gimiben róla puskáztak. nagyon sokat hozzá tud tenni az ember életéhez, ha valamiben tényleg el tud mélyedni, és ehhez talál partnereket, akik esetleg még el is ismerik a tudását. és tökmindegy itt, h zenebuzi (hehe), ókorszakértő vagy a bélyeggyűjtés érdekli. de persze ehhez első lépés a szociális készségek elsajátítása.

Ernoke 2009.10.01. 12:35:44

amúgy ilyenkor hol marad az Eták Érdekvédelmi Szövetsége, már úgy várom, h rasszizmust, gonoszságot és gyűlöletet kiáltsanak Ritára!

apolka 2009.10.01. 13:01:53

Szia Rita!
Jó a blog! Mindig olvasom.

Egy Etelka
(férjjel, egy gyerekkel, doktorival, überszociálisan:))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.01. 13:09:39

@Ernoke: Ezen a rasszistán még mindig röhögök, pedig inkább szomorú.
@apolka: Szia! Köszönöm. Szerintem te nem is vagy igazi Etelka: férjjel, gyerekkel, közlékenyen és közvetlenül :) De "attól még" örülök neked ;)

Erzsebet 2009.10.01. 14:28:22

Az Eták általában szemüveget viselnek, amely kihangsúlyozza komolyságukat. Gimis barátnője hasonló stréber, de jobb külsejű csaj. Ők a tanárok kedvencei. Férfiideálja is van. Gimiben a tanárúr, egyetemen a professzor, gyakori a 60 éves is. Sőt még élettársa, később ápolónője lehet. Tanárnőként tetszeni fognak neki a jóképű hallgatók. Velük szívesen utazgat külföldi konferenciákra és táborozni is.

Erzsebet 2009.10.01. 14:30:17

Eta lábbelije hasonló a férficipőhöz.

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.10.01. 15:39:15

@Erzsebet: én ismertem egy Etát, aki mindig azt mondta, hogy "Olyan ideges vagyok, hogy a dajjer is kiugrik a hajamból!", és neki nem férficipős lábbelije volt.

sorica123 (törölt) 2009.10.01. 16:40:07

@Ernoke: hát ez az. Hogy erről a lányról lepattantak a negatívumok. Ott ült, vérnyomása a padlóban, és elmélkedett, feltételezem, ha ágyú dörgött volna a feje fölött, akkor is ezt teszi.
Ez a rasszista-toposz meg azért nem vicces, mert sora van annak, ki miért ennyire allergiás rá. Én is utálom a(z igazi) rasszizmust, de azért muszáj különbséget tegyek durvább viccelődés, és valódi kirekesztés között, különben megőrülnék.
@Erzsebet: sanszos, hogy előbb van a szemüveg, nem a komolyságot hangsúlyozandó, hanem, mert rosszul látnak. Aztán ha olyan környezetbe kerülnek, ahol a legtöbb gyerek sok ámerikai filmet nézett (szemüveg => okoska csúnyalány), bele is gyógyulnak egy szerepkörbe sikeresen. Aztán ez vagy beléjük szervül és Etelkák lesznek, vagy nem. Vigyázat, nekem is elsős koromban minden látható ok nélkül elkezdett baromi gyorsan romlani a szemem, és a suliban menetrendszerűen meg is kaptam a sztereotípiaadagomat... aztán most egy éve meg tudták műteni úgy, hogy csak ha fárad, akkor bizonytalanabb kicsit, meg nehezebben áll át fényváltozáskor, viszont tök nem kell szemüveg (tizes volt).

Erzsebet 2009.10.01. 20:14:28

Én kb. rendszeresen 30 éves korom óta hordok szemüveget. Sok fiatalnak is van. Modern, divatos keretekkel. Egy lány azért lehet még szép és csinos, mert szemüveget visel.

LEN 2009.10.02. 10:23:34

@HRita: Posztot akarunk Rita! Ne bőszítsd fel hűséges olvasóidat!!!! :)
_remeg, izzad, fenyegetőn néz_

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.02. 10:44:29

@LEN: :D 11.40-kor figyelj szemkigúvadva :)

LEN 2009.10.02. 11:15:09

@HRita: Pontos légy, csak délig ügyfelezek, utána nem lesz előttem gép!
És ahogy Forrest Gump mondta: "Az ígéret szép szó ha betartják"

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.05. 01:52:42

Hű, én viszont egy Etelka vagyok.
Osztály-, sőt, iskolaelső voltam, de jegyzetet nem kért tőlem kölcsön senki, mert 1) nagyon csúnyán írtam 2) a meglévő füzeteimet is mindig elhagytam. Az első szokásomat az egyetemen is megtartottam, úgyhogy jegyzetet kölcsönkérni még soha senki nem próbált tőlem :)
Egy darabig úgy öltözködtem, mint a posztban leírt Etelka, de aztán kb. 16 éves koromban felfedeztem a nőies öltözködés rejtelmeit, úgyhogy azóta e téren nem érheti szó a ház elejét :-)
Viszont a gáz meg az, hogy ha egyszer valakit beskatulyáznak tudományos-fanatikusnak, akkor nincs menekvés. Anno én még direkt a dohányzásra is rászoktam (nálunk a suliban úgy volt, hogy aki 15-16 éves kora körül elkezdett dohányozni és alkoholt fogyasztani, az bekerült a jófejek körébe), de -- horribile dictu -- még ez sem segített :P

Az akadémiai pálya stimmel, most vagyok a doktorandus-fázisban, és a férfiideálom is egy oktató, egy ideje már a felesége is vagyok :)

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.05. 02:22:56

@sorica123:

hehe, ezt a jellemzést akár rólam is írhattad volna, azzal a különbséggel, hogy én sose hordtam zsákruhákat :)
sajnos én egy átlagos-felületes osztályba jártam, ahol eléggé büntettek mindenkit, aki elüt az átlagtól. én eléggé elütöttem, de ennek ellenére nem bántottak, inkább csak ufónak néztek, és elkerültek. egy darabig bántott, aztán összebarátkoztam az osztály másik főantiszoc lányával, és az osztály ún. közösségi eseményeit ezek után a közeli kávézó teraszán vészeltük át.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.05. 02:33:41

@HRita:

Szerintem meg Etelka attól lesz nagyonnemjóarc, hogy a hallgatókon tölti ki a saját elbaszott élete miatt érzett dühöt.
Attól még, hogy valaki a magánéletben visszahúzódó és emberkerülő, lehet jó tanár, tarthat jó órákat, nekem is van ilyen tanárom az egyetemen.
Az meg, hogy úgy fegyelmez, mint ahogy az általános iskolában szokás, és képes beszólni arra, hogy ki hogy néz ki, meg hogyan öltözködik, krhm, nem igazán profi hozzáállás.

(Bocs, hogy telefloodoltam a blogodat, mélyen érintett az antinő-téma.)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.05. 14:13:48

@Ön: "képes beszólni arra, hogy ki hogy néz ki, meg hogyan öltözködik, krhm, nem igazán profi hozzáállás."

Igaz, de azért a másik oldal is érdekes: azok a seggnyaló hallgatók, akik az ilyen beszóláson udvariasan nevetgélnek, az "áldozat" meg ilyenkor duplán ég.
Ugyanezek a hallgatók is azok, akik a tanár minden órán elsütött poénján: "Milyen szakpárosak? Magyar és ugye nem erőszakosak?" mindig ugyanúgy nevetnek.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.05. 18:02:37

@HRita:

Meh, nagyobb szakokon mindig előjön ez a kicsinyes nyomulás-helyezkedés, elég gáz.
Az volt nagyon kemény, amikor tavaly az egyik tanárképzési szakmódszertanon néhány benyali kis picsa elkezdett fanyalogni, hogy "ezek a bolonyás hallgatók mennyire nem adják meg a tiszteletet az oktatóknak, a múltkor az egyikük ELŐADÁSON LAKKOZTA A KÖRMÉT! úristen, dráma, mi lesz ebből, ennél már nincs lejjebb, hová züllik még ez a patinás Univerzitas?" Mármint érted, ezt a sírást nem egy oktató engedte el, hanem _hallgatók_! Nem hittem a fülemnek, komolyan.

Akkor sem értettem, és most sem értem, hogy miért kell arra rápörögni, hogy ki mit csinál az órán. Amióta tanítok, úgy vagyok vele, hogy amíg nem zavarja vele a többieket, addig mindenki azt csinál az órámon, amit akar. Felnőtt emberekről van szó, nem?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.05. 20:30:23

@Ön: Nálunk az egyik órán az egyik "furcsa lány" karkötőt csomózott az órán. Engem eléggé zavart, mert:
1. Folyton rámdobta azokat a szálakat, amikkel épp nem dolgozott.
2. Én sokkal szebben tudok karkötőt csomózni, ő meg csúnyán csinálta. Folyton néznem kellett :)
De valóban, amíg nem zavar másokat, hadd csinálja. Én is általában kényszercselekedtem valamit, mert 1,5 órát sose tudtam egyhelyben végigülni.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.05. 22:31:45

@HRita:

LOL, akkor miért ültél mellé? :D
Én általában rajzolgattam, ez a rajzkészségemet is fejlesztette, meg nagyon jól le is kötötte a fölös kapacitásomat. Később meg úgy oldottam meg a problémát, hogy nem jártam be az előadásokra :)

Szerintem egyetlen módja van annak, hogy végig figyelni tudj az előadásra: ha te vagy a tanár. De most komolyan, megszületett már az az ember, aki ennyi időt képes kussolva, nemlélegzik-nemmozog pózban végigülni?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.06. 11:45:24

@Ön: Hát ő ült mindig mellém, követett minden padba. Mást nem ismert a csoportból, AKÁRKI mellé meg csak nem ülünk le iskolában, ugyebár.

"Szerintem egyetlen módja van annak, hogy végig figyelni tudj az előadásra: ha te vagy a tanár."
Igen, én most vagyok kezdeti stádiumban, majd meglátjuk, hogy fogja bírni az osztályonként 30 fiúgyerekem az órákat :) Helyükben én se bírnám...

sorica123 (törölt) 2009.10.06. 12:57:18

@Ön: én is behúztam az osztályokkal, aztán gondolom én is ráálltam arra, hogy akkor le vagytok ejtve... ami az egyik legveszélyesebb hozzáállás, fej-fej mellett a hálásan röhögő benyalós kiskutya-stílussal. Nem nagyon a van egyedüli üdvözítő jó válasz, én úgy veszem észre.
@HRita: amíg nem zavar másokat. Ez vonatkozhat az antinéni elmeroggyant pedagógiai stílusára is. Akkor van az, hogy már zavar is másokat, mert ő nem találta meg teljesen a számítását. Rémes.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.06. 20:19:31

@sorica123:

Azért különböztessünk meg két dolgot. Az általános és középiskolának az oktató funkció mellett van egy nevelő funkciója is, ezért a tanároknak joguk van bizonyos mértékig belepofázni a diákok életébe. Az egyetemre viszont felnőtt emberek járnak azért, hogy speciális tudást szerezzenek valamilyen tudományterületen. Nevelés nincs, így az oktatónak csakis és kizárólag a hallgató tudását áll jogában számon kérnie. Egy középiskolai tanár még számon kérheti a diákján, ha prostinak öltözve megy be az iskolába, de egy egyetemi oktató akkor se szólhatna be, hogyha valamelyik hallgató egy kimondott bohócnak öltözve megy be az előadásra.
Ennek ellenére sajnos elég gyakran hallok arról, hogy oktatók személyeskedve beszélnek a hallgatóikkal.
Nem értem, hogy erre miért van szükség, vagy ennek mi az oka. Azon az egyetemen, ahová én jártam, ez nagyon nem volt divat, az oktatóim többsége maximálisan korrekt volt. Azok is ilyenek, akik most a kollégáim. Hogyha így is működik a dolog, akkor minek szívózni? Tényleg nem értem.

sorica123 (törölt) 2009.10.06. 20:33:21

@Ön: a nevelő funkción én nagyon sokat gondolkodtam. Nincs rendesen meghatározva, hol a hatáskörök határa. Nálunk beszólogatós stílusban ment a 'nevelés', matektanártól pedellusig mindenki beleszólhatott, milyen ruha van rajtunk, festve van-e a körmünk... az eszébe se jutott senkinek, hogy egyenruhát viseljünk bent. Aztán suli után olyan szerkóban rohangálhattunk volna, amilyenben csak kedvünk van, de bent szigorúan egyforma zsák. Akkor nem lett volna állandó személyeskedés. De ezt ugye senki nem merte bedobni, mert akkor mi lesz. Mi is? Következetesség...?
Egyetemen viszont már bitzos, hogy se ez, se az nem érvényesül, az más kategória, ott max a komplexusos antinénik nyomják ezt a stílust.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.06. 20:55:52

@sorica123:

Elképzelhető, hogy antinéni azért olyan, amilyen, mert igazából nem testhezálló neki ez a szakma, és nem érzi magát eléggé magabiztosnak a szerepében.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.06. 21:09:31

@sorica123:

Igen, szerintem se szerencsés dolog, hogyha úgy próbálnak "nevelni", hogy az osztály előtt beszólogatva megalázzák a gyereket. Ettől úgyse fog megváltozni a viselkedése, csak megutálja a tanárt.
Ami a másik dolog, szerintem se kéne a gyerekek külsején lovagolni, max. extrém esetekben. Például azért ha osztályfőnök lennék, elbeszélgetnék azzal a tanítványommal, aki hirtelen elkezd útszéliribi-stílusban öltözködni, mert ő valszeg rossz társaságba került.

sorica123 (törölt) 2009.10.06. 21:56:58

@Ön: hát az biztos. Nem is ítélkeztem, csak mondtam, hogy esetleg az ilyen emberek hárítanak azzal, hogy személyeskednek a diákokkal.
Na igen. De a mi tanároink nem leültek, vagy nem jókor. Amikor az egyik kiscsaj valami brutális (gondolom nővédelmi) megerőszakolásos, rohadalmas punkszöveget rejtett a padjába, ofő legalább félrehívta ahhoz, hogy válogatott becsületsértésekkel árassza el epét fröcsögve... amit a csaj még idézni tudott, az az volt, hogy 'ez a legnagyobb esemény egy nő életében és te így beszélsz róla'. ...mi nyanyakérem? A nemi erőszak?? Másfelől meg nyilván nem véletlen, hogy a lány figyelmét pont ez a szöveg keltette fel, és itt nem csak a szöveg harsány nyelvezetére gondolok.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.06. 22:07:54

@sorica123:

pfff, ez tipikus tanárdroid-tempó. sajnos ilyen frusztrált nyanyákkal van tele a közoktatás.

az meg a másik, hogy a kamaszok újabbnál újabb szubkultúráit képtelenek hová tenni. most például az emósokon megy a felháborodás meg a sírás, hogy jááááj, micsoda erkölcstelen, undorító banda, bisztosssbuzik. és nem a korlátolt nyugdíjasok mondják ezt, hanem huszonharmincas, diplomás emberek. mit várjunk akkor ezektől a frusztrált nyanyáktól? a többségük teljesen el van szakadva a valóságtól.

sorica123 (törölt) 2009.10.06. 22:13:26

@Ön: hát ez az. Holott ilyenkor nem ártalmas leülni a - jó eséllyel nem is tökhülye - emó-aspiránssal, hogy ő mit lát ebben a stílusban, érdekes (pont a emo, mint emo elég mű nekem, de amikből össze van ollózva, azok nagyon érdekes kis irányzatok. Nem valami hurráoptimisták, de azért érdekesek), de például miért jó ez a hihetetlen melankólia, pláne öngyilkos hajlamok (ami ugye nem vicc, de lehet róla beszélni) stb.

Erzsebet 2009.10.07. 10:51:42

Az emósok is megérnének egy postot. Nálunk a lakótelepen élő ált. iskolások zöme az. Itt már belefásultak a tanárok a nevelésbe. A kiscsajok zöme utcai ribinek van öltözve, úgy jár suliba. Nálunk a lépcsőházban megy a kábítózás, vízipipázás, félünk, hogy rosszul lesz az idegen gyerek.

Nekem fiam van, neki könnyebb volt a nevelése. Nem majmolt semmiféle szubkultúrát. Nem tudnék mit kezdeni egy prosti külsejű lánygyerekkel.

A mai világban már nem engedik az antinéni tanárnők működését sem. Fiam volt gimnáziumában tanított egy kémia tanárnő. 20 év kihagyás után került vissza a katedrára. A diákok féltek tőle, mert megalázta őket. A csinos lányokat nem tűrte meg, kettesnél jobb érdemjegyet nem kaptak. A szülői választmány kérésére előnyugdíjba helyezték.

sorica123 (törölt) 2009.10.07. 11:07:10

@Erzsebet: a mai gyerekeknél a küllemükre kell egy nagy levegőt venni. Amíg csak küllemre néz ki vadul, istenem. Én legalábbis garantáltan nem abban fogom a fegyelmezési ingeremet kiélni, hogy legyen-e a kölöknek orrpiercingje, vagy se. Ember maradjon, a piercinget meg kiveheti, ha már nem kell. Mondjuk a prostis külső másvalami, ott nem árt szólni, hogy az nem egyszerűen extrém, hanem esetleg konkrétan hülyét is csinálhat magából vele a lány, vagy más baj lehet, mert nem mindenki kezeli önértéken azt, hogy az csak egy ruha...
Nézzen bár ki akárhogy - viszont tanuljon, találja meg a szakmáját, ne hülye pótcselekvéseket találjon magának, ez nagyon fontos. Drognál is meglazultak a határok, egyelőre ez elég nehéz is így - azt kéne valahogy tudni megtanítani a gyerekeknek, hogy mikortól elég felnőttek a kísérletezéshez, és meddig kész öngyilkosság ilyesmivel vagánykodni.

Erzsebet 2009.10.07. 11:16:34

Minden generációnak van egy divatja. Mi annak idején, 70-es 80-as években csöveseknek öltöztünk, de ez is elmúlt. A prosti külsejű kiscsajt leszólíthatják felnőtt férfiak, sőt még meg is erőszakolhatják.

sorica123 (törölt) 2009.10.07. 14:05:02

@Erzsebet: na ez az amiért nem árt szólni neki, hogy nem mindenki gondolja úgy, hogy ez csak egy ruha... rengeteg hülye és/vagy tesztoszteronvezérelt pali van, sajnos őket sem szabad kihagyni a számításból. Persze nem úgy, hogy csak zsákban közlekedünk, de hát prostinak se túl célszerű öltözni. Meg a másik az, hogy akinek ilyen harsány-közönséges az öltözködése, az aztán strapálhatja magát, hogy ne nézzék HP-nak.

Erzsebet 2009.10.07. 15:31:30

@Sorica123: még egy 12 éves kiscsaj nem tudja kivédeni a felnőtt pasik támadását. Sok pedofil állat is van. Később a rendes fiuk kerülik az ilyen lányt, nekik nem jön be. Az ált. suliban az idős ofő nő előadást tartott a szülőknek, hogy ne engedjék ilyen cuccban suliba a kislányt. Volt olyan mama, aki dettó így jelent meg

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.07. 18:20:44

@sorica123: @Erzsebet:

Szerintem azok a kiscsajok kezdenek el kimondottan kurvásan öltözködni, akik rossz társaságba kerülnek. Az az első számú gond, hogy elég sok szülő képtelen szót érteni a tizenéves gyerekével, és kábé fingja sincs arról, hogy a gyereke kikkel barátkozik, és úgy egyáltalán, mit csinál egész nap. Sokszor ez azért van így, mert a szülőnek így is van elég baja (rossz házasság, szar munkahely, anyagi gondok stb). Ezek az emberek jellemzően a kötelező basztatáson kívül semmilyen más módon nem kommunikálnak a gyerekeikkel, és csak akkor veszik észre, hogy valami baj van, amikor már késő...

Erzsebet 2009.10.08. 15:32:35

@A kurvásan öltözködő kiscsajok mamája is sokszor k@va. Mint írtam, az anyuka is félmeztelen, egy csipke csodában állított be a szülőire. Igaz sok fiatal egyedül lófrál egész nap, nem törődik velük a kutya sem. A tanárok is elfásultak, sokan idősek, nem értik a fiatalok problémáit. A serdülés is hamarabb kezdődik. Azt is rossznak tartom, hogy az úttörők és a KISz megszűnt. Mi le voltunk foglalva, kevesebb probléma adódott.

terran 2009.11.10. 17:03:51

@Ön:
ú már azt hittem, hogy a nővérem vagy, de az ő férje nem kutató.

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2009.12.05. 19:37:57

Hát egy csöppet átérzem a helyzetét,én is hasonló ,van jegyzeted?" szerepet töltök be az évfolyamban,habár nem vagyok életképtelen és nem hordok polármellényt. És ma már tudom azt mondani,hogy ,nem,nem adom oda a jegyzetem b*szódj meg,jártál volna be egész félévben"
Lehet,hogy ettől én leszek a csúnyanéni,de akkoris.:)

lárvalányhaj 2009.12.06. 19:19:11

A doktorandusok elsöprő hányada úgy néz ki, mint a fent leírt típus. Az általam ismert nőnemű tudósok / kutatók között nagyon kevés van, aki normálisan néz ki. Van viszont egy jellemző közös tulajdonságuk: kibaszottul vastag, sűrű és dús a szemöldökük. Erre az egyetlen magyarázat az lehet, hogy a doktori ösztöndíj igénybe vételének a feltétele, ha szőrnövesztő tinktúrával paskolják a homlokukat.
Szerintem ha szabadon hagynák nőni, némelyiküknek konkrét élősövény nőne a szemük fölött, így napszemüvegre se lenne szükségük.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.06. 19:24:05

@lárvalányhaj: A készülő Etelka-film castingjára elhívom Brooke-ot és Tündét is. Egyelőre nem tudom, melyiküket választom :))

lárvalányhaj 2009.12.08. 08:37:03

@HRita:

Á, Brooke túl jól néz ki ahhoz, Tünde meg... hát nem hinném, hogy túl hitelesen alakítana egy egyetemi oktatót... úristen, WTF :O
süti beállítások módosítása