HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.11.22. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Olvasói poszt – Az idősödő női hivatalnok

Ezúttal oriza triznyák vállalkozott arra, hogy a hivatalok elmaradhatatlan és kikerülhetetlen személyiségét, az idősödő hivatalnoknőt tárja a nagyérdemű elé. A jellemzés annyira pazar, hogy nagy hirtelenjében nem is tudok mit hozzáfűzni.

A hivatalban dolgozó idősebb nő – nevezzük Mancikának – 40 és 65 év közötti nő. Jellemzően önkormányzatnál, postán, takarékpénztárban, illetve hasonló helyeken dolgozik.

Mióta férjhez ment, külsejére nem ad. Hordóhasa és tokája van, lába visszeres, bokája vizenyős. Jellemző öltözéke: térd alattig érő szövetszoknya, télen bélelt fűzős cipővel, kötött pulcsival vagy horgolt mellény+nejlonblúz összeállítással. Nyári viselete ugyanez a szoknya XXL-es pólóval, gyógyszandállal. Munkahelyére beérve azonnal papucsot húz, közszemlére téve bütykös lábfejét és a nejlonharisnya által szépen kirajzolt fekete szűrcsomókat a lábán. Haja általában rövid, ősz és zsíros, esetleg szőke-dauerolt; ritkább esetben szigorúan megtűzött kontyot hord. Hétköznap nem sminkel, ünnepi alkalmakkor kék szemceruzát és piros rúzst használ. Öltözékének állandó kiegészítője barna műbőr válltáskája és egy/hat bevásárlószatyor.

Mancikának a munka mindig nyűg. Ha ügyfelekkel kell beszélnie, flegma, fölényes, pofákat vág, és alig várja, hogy megszabaduljon tőlük. Ahogy az ügyfél elindul kifelé a helyiségből, Mancika hangosan megjegyzést tesz rá a többi kollégának úgy, hogy azt az ügyfél még tisztán hallja. Ha munkatárs kér tőle valamit, sóhajtozik, szenved, hogy neki rengeteg munkája van, hagyják már őt békén. Ha olyan kér tőle bármiben segítséget, akivel jóban van, rámosolyog, megígéri, hogy megcsinálja, majd ahogy kilép az illető az ajtón, a többieknek azonnal elkezdi szidni, amiért őt dolgoztatja.

A főnök természetesen mindig szemét. Mancikának megvan a véleménye róla, és állandóan összehasonlítgatja régi főnökével, aki-bezzeg-milyen-áldott-ember volt. Meg amúgy is, régen minden mennyivel jobb volt a Hivatalban. Mint tudjuk, az emlékek megszépülnek, Mancika hajlamos elfelejteni, hogy Régifőnököt és az egész hivatalt annak idején ugyanígy szidta.

Mancika férjezett, esetleg elvált, állandó beszédtémája a magánélete, és ugyanezt várja el másoktól is. A többi Mancikával – természetesen munkaidőben – nap mint nap átbeszélik a férj/anyós/gyerekek/unokák minden rezdülését, ezt követően áttérnek az épp aktuális betegségeik, majd a többi kolléga kibeszélésére. A maradék időben recepteket cserélnek.

Új munkatárs hivatalba lépése esetén Mancika azonnal szondázni kezd, és ha az illető legkésőbb a második munkanapján nem meséli el teljes élettörténetét, beleértve első szexuális élményét és emésztőrendszere működését, Mancika elkönyveli a kollégát beképzelt rohadéknak, és mindent megtesz, hogy ezt a hivatalban mindenki más is ugyanígy gondolja. Mancika azonban hajlandó véleményét megváltoztatni: néhány szaftos pletykával bármikor levehető a lábáról. Így tehát ha az új munkatárs rosszul viseli, hogy összesúgnak a háta mögött, és egyedül kell ebédelnie, nem kell mást tennie, csak alkalmazkodni a hivatali szokásokhoz és beszállni a kibeszélő-körbe. Ezután már ő is teljes jogú tag lesz, Mancikák pártfogásukba veszik, és ellátják rendkívüli fontosságú belső információkkal.

A hivatali Mancikák viselkedése fertőző. Csinos, hamvas ifjú lánykák hivatalba kerülésük után néhány hónappal már kezdik átvenni Mancika bizonyos tulajdonságait, főként a pletykálás tekintetében, majd férjhez mennek, és a gyesről visszatérve már előkerül a papucs és a szövetszoknya…

A kék szemhéjfesték mint egyetlen sminkelési alternatíva, a kentauros-szőrcsimbókos láb és a gyógyszandál konkrétan fájt. Még jó, hogy a személyimet csak hat év múlva kell megújítanom :))
Köszi, oriza triznyák!

116 komment

Címkék: hivatalnoknő


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr421541268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.22. 09:38:58

Hivatali mancika NEM azért van a hivatalban, hogy dolgozzon, és ehhez irdatlan baromságokat tud kitalálni.
Eccer költözött a cégünk, nem messze, csak Újzsélandról Angyalföldre, ugye mind a kettő a XIII. kerületben van. Engem ért a megtiszteltetés, hogy ballagjak el az önkóba, és a nyolc céges autó forgalmiját átirassam. Ehhez persze időpontot kértem telefonon. Jelzett időpontban odamentem, sorszámot kaptam, majd rövid másfél órás üldögélés után Mancika színe elé járulhattam. Először is közölte velem, hogy egy alkalommal csak EGY autó forgalmiját írhatja át. És akkor én most jöjjek de vissza nyolcszor? Igen.
Magam is csodálkoztam a saját viselkedésemen: úgy ordítottam, mint az a bizonyos sakál.

baglama 2009.11.22. 09:39:53

általánosító marhaság!

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.22. 09:48:05

@El Topo (Sgt. Elias): "én most jöjjek de vissza nyolcszor?"

Ez már a kommunizmus :D

Amúgy én az önkormányzat PostaPartner fülkéjében "dolgozó" nyanyát szeretném rituálisan legyilkolni. Elvben egy jó hely lenne, mert messze a többi posta, és oda alig mennek ügyintézni, csak az okmányiroda miatt kell. Már értem, miért: Képes volt visszautasítani a csekkemet, mert volt rajta egy gyűrődés, azzal az indokkal, hogy majd elakad a gépben. Jé; a következő helyen simán bevette a gép. Már konkrétan azért méltatlankodik, ha nincs a befizetett összeg forintra pontosan kiszámolva. Hát hol él ez??!

Haloperidol 2009.11.22. 09:48:13

@baglama:

hogy magas ;-) irodalommal nyomjam:

Gogolnál is ez van (pl. az Orr)

egyedi > tipikus > általános

Oriza barátunk irodalmár lenne??
:DD

c72 2009.11.22. 09:53:40

hát ez a fajta öltözködés azért inkább 55+ életkorra jellemző...
undokság tekintetében meg holtverseny van a tökéletesre sminkelt, tűsarkúban undok huszonévesekkel

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.22. 09:56:44

Ja, vágom már, honnan jött ez az észlény.
Címlap.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.22. 10:00:11

Egyszer volt szerencsém öt napig dolgozni egy ilyen Mancikával. Állandóan arról nyomta az okosságokat (kéretlenül), hogy kell a férfiakkal bánni (férjjel, baráttal). Merthogy ő már 34 éve férjnél van, ő már csak tudja. Az 5. napon felálltam, és kiléptem.

atila68 (törölt) 2009.11.22. 10:00:29

Próbáltatok már kedvesek lenni Mancikához?
Remek móka.

alternat 2009.11.22. 10:02:51

@El Topo (Sgt. Elias):
Az eleje ugyan ez.
Egy másik cégtől megvettem nyolc autót, nyolc félpóttal. A szöveg szintén az (bár bejelentkezéskor mondtam, hogy 16 átírás). A csaj flegmáz, én üvöltök és hívom a polgármestert telefonon, vele is kiabálok. A polgi felhívja a csajt, a csaj hüppög és megcsinálja a 16 forgalmit.
Pár nap múlva elkapja a feleségemet a piacon, hogy én ki akarom őt rugatni.
Én újra be üvöltök.
Később hallom innen - onnan, hogy szegény családom már alig bírja velem mert részeges durva vagyok ottnon, a feleségem és gyerekeim rendszeresen verem.
A következő ügyintézésnél majd elbeszélgetek vele.

u.i.
A négy ablakból egynél dolgoztak, és a 16 forgalmi elkészítése közben öt ügyfél érkezett.

alternat 2009.11.22. 10:03:38

@Krisztinca:
Miért nem basztad orrba!

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.22. 10:07:10

@alternat: mert kaptam egy másik ajánlatot gyorsba' :-)) És örültem, hogy nem kell látnom többé.

rezsöatya 2009.11.22. 10:08:16

Költözzetek Tatabánya vonzáskörzetébe!
Itt a tatabányai okmányirodában, az APEH-nál, a bankokban a tűsarkú huszonévesektől a Mancikáig egytől egyig segítőkész, kedves ügyintézővel volt dolgom. Én két éve csak ámulok...

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.11.22. 10:11:40

Pont erről beszéltünk az érettségi találkozón! :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.22. 10:13:45

@atila68: Hogy kell? Én mindig leblokkolok tőlük. Egyszer próbáltam kedves lenni, de a kedvességet még durvább kioktatással jutalmazta :) Ha 100-ból 1 ember kiosztja, és határozottan viselkedik vele, akkor mindjárt visszavesz a nagy öntudatból. Legalábbis én így tapasztaltam.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.22. 10:18:18

Persze meg kell jegyezni, hogy Oriza egy kicsivel régebbi állapotot mutatott be. Manapság már a hivatalokban (önkó, minisztérium, ilyesmi) elszaporodotak a fiatalabb nemzedék képviselői.
Ugyanúgy utálják a munkát, mint Gizike, viszont kúrja őket az osztvez, vagy akár egyenesen a polgi.

sonny · http://karcolat.blog.hu 2009.11.22. 10:25:53

Mancika nem azért ül a hivatalban, hogy dolgozzon. Mancika kegyet gyakorol, ha hajlandó foglalkozni a problémáddal. Ha te nem vagy tisztában az Ügyintézés Menetével, lesajnáló tekintettel sújt porba. Egyébként ez a típus nemcsak állami tulajdonú cégeknél jellemző, egy multinál is találkoztam középvezető Mancikával, de azokkal vigyázni kell, mert ha kedves vagy velük, előtör belőlük az ősanya. A fiatal csajokból pedig tényleg Mancikákat csinálnak, láttam olyat, aki még a tájszólást is átvette néhány hónap alatt.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.22. 10:27:13

@sonny: "a tájszólást is átvette" :D Nem semmi, simán el tudom képzelni :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.22. 10:40:57

Ilyet én eddig csak rendőrnél tapasztaltam.
Egyszer beleszaladtam egy közúti ellenőrzésbe, és aki engem igazoltatott, arról rövid úton kiderült, hogy osztálytársam volt általános iskolában. Soha az életben nem mozdult ki az áldott Franzstadtból, mégis a rendőrök általános tájszólsában beszélt, értitek hogy mondom.
"jaú napot kívaaaanok,szemeeelyigazlvaaanyt, fóóóórgalmi engedélyt, jogosíííítvaaanyt kérem aaaatadni ellenőőőőrzéééés céééljaaaabóóóól"

yorkie 2009.11.22. 10:41:44

Gratulálok. Minden így igaz.
7 évet húztam le faluhelyen jegyzőként. Helyenként kicsit rosszabb a helyzet. ... Fejben helyben járnak.

johnplayer 2009.11.22. 10:43:49

Na, én bennfentes vagyok, vidéki Önkormányzatnál dolgozom. :((

A Mancika lehet, hogy van, de a huszonéves nagyp* sokkal rosszabbak.

Néhány példa eddigi tapasztalataimból:
A precíz: 55 feletti néni, minden nap pontosan percre beírja, mikor érkezett, korábban, mint a többiek, vagy ugyanakkor, de akkor is percre (7,48) (itt még nem volt beléptetőkártya) és mindig 5-10 perccel később megy haza, mint a többiek. Íróasztalára precízen kipakol mindent, ami szükséges (szerinte) a munkavégzéshez, ez eltart kb 1 óra hosszát. Utána kávézik, mert elfáradt. Utána leül és elolvassa az újságot (úgy csinálva, mintha irat volna) ez eltart délig. ebéd, után - talán - elkezd dolgozni. Gyöngybetűkkel ír, sorvezetőt is használ (kontírozásnál is) vonalzóval húzza alá amit kell. Egyszer láttam, hogy 3 egész iratot beírt egy nap alatt! (más meg 150-200-at!) Elfáradt a szerencsétlen, de borzasztóan. Ha összegyűlt a beírt 5-10 percekből 8 órányi, akkor (főképp pénzügyi záráskor, beszámoló készítésekor) azonnal kiveszi. Amúgy bármikor elmegy betegállományba, vagy szabadságra, évente kb. 100 napot nincs bent.
Fiatal 30-as: titkárnőként kezdett, általában 2-3 képviselő vagy felsőbb vezető osztozott rajta... beíratták közig. főiskolára, elvégezte. Bérezése: 300K felett (bruttó) Most már kissé megereszkedett a feneke, és a hatalmas megszerzett tudással nem tudják hová tenni: gépelni túl sokat tud, csoportvezetőnek, vagy valami komoly helyre meg túl kevés, miután megszokta, hogy munkája kevéske, azt is elnézik neki, ha nincs megcsinálva. Tulajdonképpen sajnálom, mert ide-oda passzolgatják a hivatalon belül (titán kolléga= titán tudtok vele mit kezdeni).
A "jó" dolgozó: 50 körüli, nő, középfokú végzettséggel. Azt én már 25 éve így csinálom, és így is fogom csinálni a kedvenc szavajárása, az nem érdekli, hogy
jogszabályt sértő már 25 éve, amit csinál, és halvány lila gőze sincs az új jogszabályokról, nem követi őket. A főnöknek ezerrel nyal, háta mögött pedig ezerrel fikázza. Nagyon lassan dolgozik, egyfolytában hangosan beszél valamiről, főképp a családjáról, és dicsekszik mindenféle piti dologgal. A számítógépen a célprogramot esetleg tudja kezelni, de a szövegszerkesztőt már nem, tehát a 25 éves űrlapra beirkálja az adatokat, aztán midig talál valaki szerencsétlent, aki helyette megírja a normális határozatokat, csak azért, hogy ne b*ák ki az egész csoportot.

A többi hivatali dolgozó: általában hivatástudata is van, vidéken főképp középfokú végzettséggel, bruttó 120K fizetéssel, ami nettó lassan a minimálbér összegét éri el. Fizetésemelést 5 éve nem kapott, jutalmat hallomásból ismeri, ha olyan volt a hivatalban a főnökök szétosztották egymás között. Most már a 13-havi is ugrott, ellenben a közüzemi számlák szépen megnőttek. Követi a jogszabályokat, és mindent elkövet, hogy munkája el legyen végezve. A bunkó újgazdag fuvaros, aki egy kiírást vagy hirdetményt sem képes elolvasni, hanem egyből a haver polgármesternek telefonálgat, hogy elintézzék a "fontos" dolgát vele ordítozik, ahelyett, hogy megköszönné munkáját és próbálna együttműködni.

A pofozógép a kisember ügyintéző, mert más álláslehetőség nincs, nyelnie kell.

Az önkormányzatoknál komoly minőségi követelményeket támasztanak neki, és másodállást sem vállalhat, csak a vezetői engedéllyel (akik persze munkaidőben intézik a saját maszek dolgukat, hivatali kocsival, sofőrrel)

Amúgy legjobban a postákat utálom, a monopolhelyzet miatt sajnos muszáj odamenni néha.
8 ablakból 2 nyitva, előttük 50 H1N1-fertőzöttel...

Azért belegondolt már valaki, hogy mi lenne, ha a közalkalmazotta elkezdenének sztrájkolni?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.22. 10:50:16

@johnplayer:

Hát, egy részük biztosan hiányozna.

Ismeritek a közalkalmazottas viccet.

aya_nielsen 2009.11.22. 10:50:48

oriza triznyák nickje is modoros, és elcsépelt, szerintem legalább 5 embert ismertem már ezen a néven :) a post viszont jó

yorkie 2009.11.22. 10:51:51

@johnplayer: miért ne? és a köztisztviselők meg fogjákbe? :)

SLacc 2009.11.22. 10:54:16

@LION_heart: Ez matekban is van, csak ott indukciónak hívják. Bár ha jól emlékszem, magyar órán is elhangzott ez a szó. :)

mackofej 2009.11.22. 11:01:06

köztisztviselőnek lenni szar. és ezt a szart valahogy el kell viselni.egyébként pedig abba gondoljatok bele, hogy mennyit keres egy közszolga, és MINDENKI =mindenféle emberrel találkozik. ld.: mint egy orvos mint egy postát stb. beültetnék mindenkit csak egy hónapra, utána beszélünk. kevés pénz,szar körülmények, egyre hülyébb főnökök, egyre több feladat, egyre kevesebb kolléga, és az ügyfelek...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.22. 11:05:08

Na, komolyan mondom, nem is tudm, jó-e címlapra kerülni egy bloggal, jönnek a 12 hozzászólásos okosemberek.

Karácsony és újév között majd kiveszek pár szabadnapot hogy megfelelően tudjam sajnálni a közalkalmazottakat meg a köztisztviselőket.

soproni1 2009.11.22. 11:11:05

Nekem pénteken azt mondta Mancika a telefonba, hogy ők tulajdonképpen áldozatok, nem tehetnek róla, hogy szívatniuk kell a boltosokat, mert a rendeletek rosszak!
Igaz, az is benne van a rendeletekben, hogy segíteni kell az állampolgárt, de kis fizetésért nem tud segíteni, ha többet keresne, akkor meg nem is akarna.

Hülyeség, hogy azért dolgozik rosszul, mert keveset keres. Az általuk okozott kár többszörösébe van az országnak. Ha kevesebben lennének, kisebb hatalommal, akkor lenne vállalkozás, profit, fejlesztés, növekedés. Örülök, hogy valaki rávilágít, hogy nem csak a politikusok gyengítik az országot.

Mylady 2009.11.22. 11:12:31

Én bankban dolgozom. Az ember azt hinné, profitorientált cég, külföldi tulajdonban, ilyesmi természetesen nincs. Aha.
A mai napig van olyan (50+) kolléganő, aki a szövegszerkesztőben ha elront valamit, nem odalép és kijavítja, vagy beszúr vagy ilyesmi, hanem visszatöröl(!) addig és javítás után újragépel. Meg olyan, aki kinyomtatja a táblázatot, papíron, ceruzával írja be a megfelelő számokat, azt összeadja számológéppel (a modernebbek szalagossal, hogy a szalagot le lehessen fűzni az aktába!) majd a végeredményt beírja Excelbe. Vagy Wordbe. Természetesen a számjegyek hármas csoportosításban, köztük pont. A szám végén ",-" Aztán próbálj meg kezdeni valamit a számsorral...

Cuncimokus 2009.11.22. 11:14:56

Szeretném még hozzátenni a következőket: Ha Mancika neadjisten ügyfélszolgálaton dolgozik, akkor 3 db előregyártott formaválaszból ollóz össze irdatlanul bénán. Ha APEH-es a Mancika, és netán pénzünk jár vissza, akkor kínosan vigyáz arra, nehogy egy fél nappal is előbb utaljon, mint a legeslegeslegvégső határidő. Ha netán elvégzett egy jogi egyetemet, másnaptól már kiteszi az ajtajára és a céges/magán mail-aláírásába a "dr" szócskát, s a telefonban is így mutatkozik be.
Mivel a munkáját nem szereti, gyakran vesz ki betegnapokat.
Tulajdonképpen szánalmas élőlények a Mancikák, de sajnos annyira sok van belőlük, hogy ez az ország fejlődésének már gáncsot vet.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.11.22. 11:19:31

@atila68: azzal -mármint a kedvességgel- nagyon komoly zavart lehet okozni Mancika matrix-ában.

MoxNox 2009.11.22. 11:21:29

Én állandóan ilyen Mancikákat fogok ki és kész vagyok tőlük. Legutóbb egy ilyen a fejét fogta, és szó szerint kurvaéletezett, hogy neki megint milyen bonyolult dolgot kell csinálnia (angol jogsit visszahonosítani magyarra). El is rontotta a jogsimat, de annyira idegesítő volt a csaj, hogy azóta nem mentem vissza vele, pedig ez 4 éve volt :P

2009.11.22. 11:21:33

A tanácsi cápál kimaradtak.

Szerintem nem hogy nem ősz hajúak, hanem tipikusan festett: kötelezően vörös.

nyekk 2009.11.22. 11:25:19

Én anno haszonjárműkereskedő voltam, és a józsefvárosi okmányiroda Mancikái, Gizikéi tántorítottak el a szakmától. (Bár egy aranyos volt közöttük, de őt kiegyensúlyozta egy másik alacsony kövér 30 körüli gonosz, és kövér mérges kismalac. és mindíg hozzá kerültem persze. A többi símán Mancika volt.)
De már hálás vagyok nekik, mert elegem lett ebből, és még kellő időben kiszálltam az autókereskedésből, és más, jobb területet találtam :-)
Csak azt tudom mondani, hogy ezek a Mancikák rémesek,de az vígasztal, hogy a többi kolléga Mancika személyében ezért megkapják a méltó büntetésüket.

Mylady 2009.11.22. 11:27:12

Amikor még ifjú voltam és bohó, rengeteget dolgoztam. Rendszerint estig és hétvégén is be-bejártam. Ebéd meg többnyire a gép előtt egy péksütemény. Hárman ültünk az irodában, egy kora negyvenes nő, egy épphogy harminc nő meg én huszonpárévesen. A negyvenes nő (egyébként másik osztályhoz tartozott) úgy döntött, pótanyát játszik felettünk. A kolléganőm ezt nagyon élvezte, mindent megbeszéltek. A múltat, a jelent, a jövőt... család, szex, nőgyógyász, fodrász, kozmetikus stb stb. Hát emellett sajnos munkavégzésre nemannyira jutott idő, de ha a főnök elnézi ugye.

Én nem vettem részt benne, dolgoztam. Meg amúgyis elég távolságtartó típus vagyok, aki nem tereget ki mindent. Szerintem attól, hogy valakivel egy helyen dolgozok, még nem kell, hogy a legjobb barátnőm legyen. Se meghallgatni, se elmondani nem szeretek ilyen dolgokat vadidegeneknek.

Az anyáskodó kolléganőnek ez nem tetszett. Egyre többször nyaggatott olyanokkal, hogy ne dolgozzak annyit, menjek át a főnökhöz most azonnal és mondjam meg neki hogy ezt nem csinálom meg, mert nem fér bele. Miért nem megyek ki ebédelni stb. Persze olyankor, amikor határidő, rohanás stb.
Egyszer beszóltam, hogy hagyjon már, hát nem látja, hogy dolgozom? Megsértődött.

Pár nap múlva komoly arccal közölte, hogy beszélnünk kell. És rámzúdított mindent. Hogy én milyen kiállhatatlan vagyok. Hogy ez nem természetes. Hogy meg kell változnom, de azonnal. Mert milyen dolog az, hogy én nem veszek részt a beszélgetéseikben és nem mesélem el magamról ezeket a dolgokat. Mondtam neki, hogy örüljön, hogy ő megteheti hogy beszélget, mert nyilván a munkáját valaki más azért elvégzi közben. Mint ahogy én is megcsinálom a kolléganő helyett, mert nincs már választásom (a főnök leszarta a helyzetet). Megsértődtek mindketten. A kolléganőm villámgyorsan keresett magának másik állást, mikor felmondott, közölte a főnökkel, hogy azért megy el, mert velem nem lehet együtt dolgozni. Az anyáskodó nő meg átkérte magát másik szobába, indok: ugyanaz.
Ezúton üzenem nekik.... á, mindegy.

Szalacsi_Dezső 2009.11.22. 11:31:10

Nálunk is vannak Mancikák, különböző életkorban. (igazságügyi ágazat)
Na én (mint középvezető) rendszeresen osztom őket, hogy ki lehet menni a magánszektorba és lehet ott húzni az igát. Sajnos el vannak nagyon kapatva. Cafeteria, ruhapénz, 13. havi (bár az már nincs) stb. A nettó munkaidő a napi 8-ból kb 4 és még nekik áll feljebb.
Szidják az "adócsaló" vállakozókat, miközben ők meg hazalopják a papírt, iskolakezdéskor innen stafírozzák a gyereket (papír, füzet ,ceruza, toll, radír, stb.) Később iszonyat mennyiséget fénymásolnak egyetemi jegyzeteket a gyerkőcnek, munkahelyi telefonon ügyintéznek órákat , emileznek naphosszat, a közös névnapokról nem is beszélve.
Én szégyellem magam a közszféra miatt.

kínaimasszőr (törölt) · http://kinaimasszazs.blog.hu 2009.11.22. 11:31:14

Legjobb hivatalnok aki intézi kinai állampolgár engéjei Magyarországon. Nem tudsz semmi hivatalnok viselkedése aki, nem intéz tartózkodás!

Exike 2009.11.22. 11:31:59

Nálunk is ez a hozzáállás: havi nettó 80-ért ne már hogy dolgozni is kelljen. Beérnek fél 8-ra, hazamennek 4-kor, és le van tudva a nap.
Még jó hogy van passziánsz a gépükön, különben többet lógnának mások nyakán.

átlátó 2009.11.22. 11:36:11

Az ilyen "Mancikáknak" szoktam mondani, hogy: látom elrontottam a napját kedves.

nyekk 2009.11.22. 11:41:40

Én azon a Mancika, Gizike alap dumán tudok berágni, hogy ennyi pénzért ő bizony nem dolgozik semmit.
És különben különben is sokkal többért hívták már máshová.

Mancika drága! Ha nem dolgozik, akkor azt a kevés fizetést sem érdemli meg!
Ha többért hívták máshova, akkor sülgősen húzzon el oda!
Ha meg nem, akkor dolgozzon itt, ennyiért, rendesen!
Kezeit csókolom!

BKV reszelő 2009.11.22. 11:42:35

@yorkie: Ja, de ez nem a falusi önkormányzat hibája. Amíg a közigazgatás nem tud elszakadni a dos-os programoktól, addig mit vársz ? A nagy büdöspesti minisztériumok azok, akik a kőkorszakot fenntartják, csak onnan indulhat el a változás az akarat után.

soproni1 2009.11.22. 11:57:27

És az milyen, amikor Mancikáék az ügyfél előtt, hangosan beszélik meg, hogy milyen drága az angoltanfolyam a gyereknek , amit még nem tudja, honnan fog előteremteni ( persze pont engedély kiadásáért voltam náluk).

2009.11.22. 12:06:49

@Szalacsi Dezső: jaj, a birósági meg földhivatali cápák az egy külön kategória:

egyszer egy egyesületet akartam bejegyeztetni, na közölte velem a bírósági Mancika, hogy na ez így nem jó, csak vegye át nyugodtan, az én főnököm nem ad ki szart a kezéből, persze csont nélkűl bejegyzeték.

Egyéves Önkéntes 2009.11.22. 12:20:15

nálunk a cégnél ez még kiegészül az otthonról behozott teszkós-pennys-lidlis újságok tüzetes átnézésével és tételenkénti összehasonlításával.
:)

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.11.22. 12:24:38

Lehet, hogy előttem már megjegyezték, de Mancikák ülnek az egyetemi TO-kban is. Ők már azzal sem fáradnak, hogy távozóban véleményezzék az embert, jöhet az szembe is, csak félhangosan, bizalmasan odasúgva a másiknak, persze tökéletesen érthetően a szenvedő alanynak...

yorkie 2009.11.22. 12:29:01

@BKV reszelő: egyetértek. közigazgatási rendrakás? Mint Stalingrad. Szobáról szobára, kézigrűnűt, lángszóró. ... A közighivatal vezetőfőnő azt hitte viccelek. ... Na már nem vagyok köztisztviselő. :)
Ja, a brit birodalmi igazgatáshoz képest a magyar közigazgatás vérprofi. Gondold el mi megy itt ... :Q

disloc 2009.11.22. 12:30:10

Fejétől bűzlik a hal!
Saját cégben hagyná valaki?
Ugye hogy nem.
Hát elszámoltatás kéne. A vezetők elszámoltatása. Mondjuk a szolgálati autóval, a munkaidővel. Meg azzal, hogy Mancikának a tökét mért nem veszi a kezébe és szorítja meg alaposan.

disloc 2009.11.22. 12:34:13

Fejétől bűzlik a hal!
Saját cégben hagyná valaki?
Ugye hogy nem.
Hát elszámoltatás kéne. A vezetők elszámoltatása. Mondjuk a szolgálati autóval, a munkaidővel. Meg azzal, hogy Mancikának a tökét mért nem veszi a kezébe és szorítja meg alaposan.

zoli_ 2009.11.22. 12:43:50

Budapest II.kerület önkormányzat. Gyámhivatal csoportvezető mancika:

Buta a végtelenségig, de teljesen tisztában van azzal, hogy tökéletes. A törvényeket nem ismeri, meglepődik azon, hogy a (gyermek) láthatás, nem csak lehetőség, hanem kötelesség. (akkor már 3 éve ez volt a törvény)
Fogalma sincs, mi az a KET, a családjogi törvényt 1974-ben olvasta utoljára.

Életvezetési tanácsai azért vannak:
- Úgy kell nevelni a gyereket, ha az apjuk eltünik az életükből 3 évre, és nagykegyesen megjelenik, akkor azonnal a nyakába ugorjanak örömükben.
- Az asztma csak pszichoszomatikus betegség, és amúgy is kizárólag az anyuka tehet róla.

Majd meghozza határozatát, amelyben az anyát elitéli.

Semmi baj, fellenbezés közig. hivatal.
Közig hivatal jóváhagyja, igaz 7 hónapig ül rajta, és telefonon közli az ügyintéző hölgy, hogy neki NINCS ideje végigolvasni az adatokat.
Nosza be a főnökéhez, hogy ez így már nem járja. Főnöke, mancika ágota közli, hogy a kolleganője TÖKÉLETES döntést hozott, és nem is érdekli az egész. És csak nem képzeljük, hogy foglalkozik a problémával???? Ha nem tetszik menjünk bíróságra.
Semmi gond onnan bíróság. A törvény 8 napot ad a közighivatalos mancikáknak, hogy továbbítsák, de most is ülnek egy hónapot rajta, mert ügyintéző mancika szerint bármennyi ideje van. Levél nagyfőnöknek, hogy a KET vonatkozik Önökre is, mert abban 8 nap van a továbbításra a bíróság felé.
Az összes mancika hazudozik, össze vissza irogatnak mindent. a bíróság jogerősen megállapítja, hogy az elsőfokú mancika súlyosan fogyatékos végzését, a másodfokú hivatalnak azonnali hatállyal el kellett volna utasítani, és megsemmisíteni. Tele van az egész törvénysértésekkel, legalább 15 helyen megsértik az alkotmányos jogokat, a KET-et, és a családjogi törvényt.
A bíróság megsemmisíti új eljárásra kötelezi a ii. ker. gyámhatóságot.

Ügyintéző mancika nem bír magával eddig mintegy 15 alkalommal sértette meg ismét a törvényt.
Levél a jegyzőnek:
Mi ez a szarság, és miért nem tartják a törvényeket???
Válasz:
A ii. ker gyámhivatal TÖKÉLETES, és nagyon jól működik.

Anyád.

Jim Raynor 2009.11.22. 12:48:42

no, hát én hallottam olyan mancikáról (közhivatal), aki az általa készített határozatba véletlenül sem copy-paste-tel illesztette be a jogtárból a hivatkozott jogszabályrészt, hanem a papíralapú jogszabályból kivágta(!) a vonatkozó részt, majd beragasztotta(!!) a határozatba megfelelő helyen, majd lefénymásolta az egészet........

egyszer meg egy ismerősömnek egy isten háta mögötti vidéki földhivatalban kellet ügyintéznie, rajta kívül más ügyfél nemhogy az épületben, a környéken sem volt, de sorszámot kellett húznia, és várt 20 percet.....

a mancikák tevékenysége között egyébként előkelő helyet foglal el az irodai növények öntözése is.

2009.11.22. 12:59:56

@Mylady:

Egyetértek, én kb. 50-50% arányban találkoztam már verseny- és közszférában is Mancikákkal, tehát nem vettem észre, hogy Mancika megjelenése ilyen téren specifikus lenne.
Office terén kedvenceim a rajzolt szegélyek, meg a több oldalas, szóközzel tabulált számoszlopok. Felajánlottam már illetőnek, hogy 2 perc alatt megmutatom a decimális tabulátor használatát, de az volt a válasz, hogy neki nincs ideje tabulátorokkal kínlódni. Inkább tabulált tovább számokat oldalakon át szóközzel. :))

2009.11.22. 13:03:12

@HRita:

Mivel Mancika többnyire el van hanyagolva női mivoltában a férjura által, te, mint csinos fiatal nő, hiába vagy kedves, csak tovább frusztrálod őt. Egy stramm ötvenes úr kell ide, aki elereszt egy félreérthető, pajzán megjegyzést, esetleg finoman bókol, és Mancikát kenyérre lehet kenni utána. Láttam már ilyet saját szememmel.

herut 2009.11.22. 13:10:01

Amit Oriza T.leírt szó szerint igaz!Igaz ugyanez a harmincöt feletti pedagógus nőkre is.A három/hat szatyorban dolgozatok...

Mylady 2009.11.22. 13:15:07

@tff: Én is szoktam segíteni. Van, akinek 15x kell ugyanazt elmagyarázni, mert képtelen felfogni.
A legjobb az egyik titkárnő volt, kb 23évesen lövés nem volt az office-hoz. Küldtem neki egy táblázatot adatokkal, számok szerint csökkenő sorrendben. Visszaküldte, hogy neki ügyfélnévre abc-ben kellene. Felhívtam tök kedvesen, hogy ha ráér kicsit, esetleg megmutatnám, hogyan kell és akkor legközelebb meg tudja ő is csinálni. Elkezdett kiabálni, elmondott mindennek, hogy én lenézem őt a diplomámmal, mert ő csak egy sz.ros kis titkárnő és nem kell a segítségem, csak csináljam meg. Mert én biztos tudok rá valami spéci módszert, ő meg csak egyesével kivág-beszúr módszerrel tudja megcsinálni. Mondom, megmutatom. Neki az nem kell. Ráhagytam.
Évekig volt nálunk titkárnő.

Csigorin 2009.11.22. 13:25:32

Ugyan... a mi hivatalnokrendszerünk gyenge kezdő (se) az orosz bürokráciához képest... na AZ valami embertelen :D

2009.11.22. 13:32:14

@Mylady:

És persze az ilyen titkárnőnek van az egész cégnél a legprofibb, atommeghajtású számítógépe 40 colos monitorral, mert hát ő ugye nagyon sokat dolgozik vele, és neki kell az a "szövegszerkesztéshez"... Egyébként én is láttam pár dolgot, és azóta simán el tudom hinni a régi városi legendákat a hőskorban tacepaóval teleragasztott meg hibajavítóval összefestett monitorokról.

hejhó a raszta 2009.11.22. 13:36:59

Kinézek vagy 18-19-nek és mosolygok, meg tessék-ezek, meg engem meg kell segíteni nézést dobom. Amíg az kinézetem miatt megtehetem ki is használom.

Nem láttam a napirajz linket.
Íme:
napirajz.hu/archives/2009/03/06/OKEZD_LE/#comments
Egy az Egyben ugyanez!

hejhó a raszta 2009.11.22. 13:40:32

csak Marikával és Klárival

nyekk 2009.11.22. 13:42:45

De nehogy kihagyjuk az egészségügyet. Ott van aztán Mancika bőven.

Caddy 2009.11.22. 14:22:24

Örülök, hogy én kis cégnél vagyok, és nincsenek Mancikák. :D Bár ha jobban megnézem, akkor a kolléganő bizonyos szempontból már mutat hasonló jeleket, de mivel egyedül van, ezért nem tipikus.

johnplayer 2009.11.22. 14:24:20

10 évig vontam a "dicsőséges" magánszektorban. Tudom milyen.

Fejétől bűzlik a hal, ez többször írtátok. Hát igen, nézzük felülről:
- amíg nincsenek értelmes jogszabályok,
- amíg a minisztériumokban a 3. generációs mikutyánkkölykei ülnek,
- amíg nincs egy jegyző, vagy csoportvezető, aki a Mancikákat megregulázza,
- amíg nincs más munkahely és pályalehetőség,
- amíg a közg. bérrendszer nem a teljesítményen hanem hülye szempontokon alapul stb.
addig mit akarunk?

Én úgy tudom, hogy a minisztériumokban és a megyei, területi hivatalokban többen dolgoznak, mint az összes önkormányzatnál együttesen ...

Na a vidám rész:
A vörösre festett haj, az muszáj!

Volt egy titkárnő, akiknek szóltam, hogy nem jó az önkormányzati határozat, mert értelmetlen, elhajtottak, hogy nehogy mán én mondjam meg a tutit, amikor ők [b]szóról szóra kimásolták[/b] a közlönyből és begépelték a helyi rendeletbe, amit megmásítani nem lehet. Azt, hogy szóról szóra, mint Terry Pratchett: Fegyvertársakban értendő: én, dolgozó neve... választott isten neve... esküszöm.... önkormányzat neve..., hogy .... megtartom...
Az alany-állítmány egyeztetés, vagy hogy nem város, hanem község, stb. az már magas.

A maszekokról is írhatnátok, ahol én lehúztam 9 évet, ott a főnök csak a pénzért jött be az üzletbe, meg nyavalyogni, hogy nem megy az üzlet, de csak egy példa: a garanciális visszárut otthon kitette a fészerbe mert lusta volt felvinni a nagykerbe, kerestük ezerrel, hol vannak az alkatrészek, utána kénytelenek voltunk az ügyfeleknek újat adni. 3 év múlva egy kerti parti alatt megtaláltam kb 400.000 Ft értékű vinyót, VGA kártyát, stb-t egy dobozban, összerozsdásodva...
Na ez is MO valóság. Az is igaz, hogy maszekban, ha kimentem lakásra, megcsinálni egy gépet, akkor jött szépen a mellékes zsebbe...

nyekk 2009.11.22. 14:24:38

HRita · gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.22. 13:46:12

Köszi Rita. Az legalább ilyen jó!
(Pontosabban rossz, nekük kiszolgáltatottaknak... :-(

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.22. 15:00:38

Phíííj, de tudom gyűlölni az állami szektort, pedig egyetlen percet sem dolgoztam ott.
Csak rájuk.
Egy darabig meglehetősen közelről figyeltem az egyik minisztériumban dolgozó hölgy életét, és persze rajta keresztül az egész kibaszott sóhivatalt.
A csaj nyolcra járt dolgozni, de kilenc előtt sosem jelent meg az irodájában, addig kávéztak valahol a kollégáival. Kilenctől délig chat, MSN, youtube, miegyéb. Tizenkettőnulanullakor ebéd, kettőig kávé. Utána biliárdozás a hivataban működő biliárdszobában, vagy konditerem, négykor usgyi haza.
Annyian voltak, mint az oroszok, mindenkinek a házastársa is ott volt állásban. Hihetetlen unalmukban halomra kúrták egymás férjét-feleségét. Ez már csak abból a szempontból is hasznos volt, mert ez témát adott a többeknek is.
A sírás az persze ment, hogy milyen szar a fizetés, de hát ezért a tevékenységért az is sok lett volna, ha egy forintot kapnak havonta.
És persze loptak is, mint a szarkák.

Erzsebet 2009.11.22. 20:49:15

Szerintem az ilyen típusú nőkre jobban illik a Klári, Zsóka, Jutka, Ildi név. A Manci az vidékies. Házunkban is laknak ilyenek, ők biztosítók és állami hivatalok alkalmazottai. Vidéki megyeszékhelyen lakom. Itt ez a nő típus nagyon elegáns. 50-en felülieknek már a gyerekei kirepültek. Jól kereső uruk van, így telik divatra, "bjutizásra" Vörös tupírozott frizurával, kosztümben látom őket. Szomszéd asszonyaim hétfő hajnaltól készülnek, hogy jól nézzenek ki a hivatalban. Soknak a napja csak a kávézásból, pletykából áll. Hivatalon kívül is testi-lelki jó barátnők. Nagy névnapokat, nőnapi bulit rendeznek, többnyire elegáns helyen. "Csipendel" fiú is szórakoztatja ilyenkor a hölgyeket. Meg tudom érteni, szomszéd asszonyomnak egy lepusztult, alkoholista férje volt 40 évig. A 20-on éves generációval is találkoztam már. Nagynéném udvarában működik egy hivatal. Ott figyeltem fel egy miniszoknyás kis libára. Egész nap kint cigizett. Kolléganője nemi életével szórakoztatta idős nagynénémet. Nem voltak egy világ babájai. Nagyrésze vénlány volt. Az ilyen kiscsajok is valamelyik főnök szeretőjei nagy pénzért. Meg kellene szüntetni az egész hivatali aparátust. Még az önkormányzat szociális osztályát utáltam nagyon.

Erzsebet 2009.11.22. 20:50:39

Ezek a nők az állandó üléstől, evés-ivástól el vannak hízva. Hatalmas melleik, rengő csípőjük van.

Mitya Ivanov 2009.11.22. 21:40:57

kiamaradt a kommentekbők (vagy csak én nem találom), hogy ezek a Mancikák kapva kapnak az alkalmon, ha egy kis dorbézolásra nyílik mód. Még a régi rendszerből hozták ide a konyak szeretetét, általában pénteki napon, lehúznak egy-két pohárkával, az irodai tömörfa irattartó szekrényben mindig van egy kis brandy vagy hasonló női ital. ilyenkor hatványozottan kijön rajtuk mindaz, ami a posztban le van írva.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.11.22. 23:03:26

@johnplayer: "Azért belegondolt már valaki, hogy mi lenne, ha a közalkalmazotta elkezdenének sztrájkolni? "

Elmondom, testvérem, mi lenne: gecire semmi. Nagyon kevés kivétellel lusta féreg az összes, teljesíteni nem tud, ezért is megy a közszférába dolgozni, ahol teljesítményről, eredményről soha nem hallottak. Simán teljesítmény alapon tolatnám az egészet, hoppácska, két űrlapot töltött ki a Manci, a másik meg 153-at, fasza, persze minőségbe ugyanolyan mind a két ember, akkor Manci sitty kikúrva az utcára, kolduljon vagy találjon ki valamit, nem érdekel bazmeg.

Egyszer találkoztam segítőkész emberrel közszférában, tatabányai APEH, fiatal arc, bár tájszólást ő is átvett kicsit, de kajakra rendes volt.

Ezeken az állami témákon mindig felidegesítem magam. Nemrég az autóoktatók meg -vizsgáztatók kerültek szóba ezen a blogon, azok még geci nagy maffia. A rosszabbul teljesítő (sikeres jogosítvány / ráfordított órák) felét kiszórnám a faszba, mint öreg csávó a kazánsalakot, aztán lehet menni, ahonnan szalajtották ezeket, érted.

oriza triznyák 2009.11.23. 08:37:25

Jó reggelt! Milyen kár, hogy tegnap nem voltam gép előtt :-)

2009.11.23. 08:45:28

@zoli_: ez fájó sebeket tépett fel.
másutt is ilyenek, ha ez vigasztal.

Én végig csináltam: egész a tartás elmulasztása büntető perig elmentem. Láttad volna a bírónő arcát amint fogcsikorgatva kénytelen volt marasztaló ítéletet hozni.
A gyámügyön csak addig bántak velem emberként, amíg nem jelent meg a másik fél is, utána valhogy megváltozott a légkör, vajon miért....?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.23. 10:39:36

@oriza triznyák: De még milyen kár :( Azért szerencsére a kommentek nem tűntek el mára :)

oriza triznyák 2009.11.23. 10:45:25

@HRita: viccesek :-)

Amúgy én évek óta dolgozom közigazgatásban, viszont előtte volt pár év versenyszféra is, így szerencsére nem ebben a közegben szocializálódtam a kezdetektől. Amit leírtam, a megfigyeléseimen lapul, és nem a régebbi állapotokat rögzíti. Sajnos.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.23. 11:25:42

@oriza triznyák:

Elnézést, de nekem így tűnt.
Sajnos néha látogatnom kell egy-két állami nagyonhivatalt, és feltűnt, hogy elszaporodtak a Gizikeaspiránsok. Régebben meg azt hittem, őket már eleve így hozzák a gizikegyárból.
Ott a titkárnő, aki elmesélte nekem, hogy a retiküljében minden nap van fogkefe és tiszta bugyi, mert hát sosem lehet tudni. Ott a törekvőnyulacska, aki sír, hogy kevés a lóvé, de azért azt nem teszi hozzá, hogy az adóforintjaimból befizették az irgalmatlanul drága főiskolára, hetente egy napot be sem kell fáradnia a munkahelyére, kap egy raklap tanulmányiszabit, továbbá fizetik a benzint a kocsijába, hogy eljárjon a suliba. Satöbbi.

váj mí 2009.11.23. 11:35:22

@johnplayer:
És olyankor mi van, ha a jegyző és az egyes csoportvezetők a FőMancikák? ;)
Egyébként, én nem a közigben dolgozom, csak egy időben a melómból kifolyólag nagyon sokat látogattam a helyi önkormányzatot. A 70 valahányas létszámból két kezemen meg tudtam számolni, hány a nem-Mancika. (Ők voltak azok jobbára, akik a szociális osztályon dolgoztak, 30-as csajok).

váj mí 2009.11.23. 11:37:18

@Mitya Ivanov:
A férfi Mancikák pedig előszeretettel ücsörögnek az amúgy is rövid pénteki nap déli óráiban a hivatal környéki kis-és nagykocsmáiban ;)

oriza triznyák 2009.11.23. 11:58:11

@El Topo (Sgt. Elias): persze ez a típus nem kizárólagos, csak ők a kedvenceim,ezért alaposan tanulmányoztam őket.

Amúgy a fiatalabb köztisztviselői generációban már egyre több okos és hozzártő csaj -és kevés fiú- dolgozik keményen (mint pl. én, hehe). És az ilyeneknek meg kell küzdeniük a Mancikákkal, akik úgy érzik, hogy bármit meg tehetnek, mer' ugye a közigazgatásban bebetonozott állások vannak.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.23. 12:04:34

Tenyleg nem csak a kozszferaban vannak Mancikak. Az elozo multinal, ahol dolgoztam, volt egy Mancika, aki szinte egesz nap csak belyegzozott. Ebedidoben kiment a konyhaba, ott szuttyogott valamit, aztan ment vissza "pecsetelni".

Nala oltozkodesben a szandal-zokni kombo ment.

Egyebkent a haj szerintem sem osz, hanem voros. Ugynevezett szuloi ertekezlet-sero.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.23. 12:22:13

@afromagyar: "Szülői értekezlet-séró" :D :D
Áruld már el, légy szíves, hogy milyen is az :D

Caddy 2009.11.23. 12:25:26

@oriza triznyák: nekem van fiatal értelmes barátnőm, aki éppen most került be állami intézménybe. Már most nagyon utálja, pont Mancikák miatt, vagy asszimilálódik, vagy megőrül. Vagy kilép.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.23. 12:36:32

@Caddy:

Jassssztakurvaéletbe, nagyon meg kéne szorulnom, hogy beüljek egy ilyen helyre.

oriza triznyák 2009.11.23. 12:42:08

@Caddy: ismerős, az első 4-5 hónapban, azt hittem, begolyózok. Aztán kidolgoztam a túlélési stratégiát :-)

@El Topo (Sgt. Elias): sztereotípiának tűnhet, de abból a szempontból nem rossz a közigazgatás, hogy kiszámítható, és mellette van időd mindenre. Ezért dolgoznak a hivatalokban főleg nők. Gyerek mellett ideális.

Caddy 2009.11.23. 12:48:52

@El Topo (Sgt. Elias): nem megszorulás kérdése. Ezt tanulta ezt akarta, csak nem számított erre, ami van. :) Elvek. Neked különben sem ez való. Egyébként meg soha nem tudhatod. :P

@oriza triznyák: akkor légyszíves írd meg, hátha tudok neki segíteni. Vagy majd felhívom a figyelmét a blogra és max bekapcsolódik. :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.23. 12:55:59

@HRita: na, szepen korbeirtam, erre megette a blogmotor.

Akkor diohejban:
- hatul felnyirt, vagy legalabbis nagyon rovid
- fejteton hosszabbra hagyva
- tupir/dauer kombo
- szinet tekinte altalaban burgundivoros
- szagat tekintve tomeny hajlakk-illat

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.23. 12:57:10

@afromagyar: ja, es a modernebb Mancikak mar meliroztatni is szoktak, olyankor kendermagos-csirke tollazatara _hajaz erosen_.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.23. 12:58:11

@afromagyar: Így már EGÉSZEN előttem van :D Köszi :)

GAbica 2009.11.23. 13:28:40

@afromagyar: Még kész szerencse, hogy csak este szoktam enni, mert különben lehet visszajött volna a mai kaja. Vizuális típus vagyok :)
És a tömény hajlakk még hagyján, de ehhez valami jó erős pacsuli-szag is körbelengi Mancikát.

IndaMuncher 2009.11.23. 13:30:17

Egy szabolcsi munkaügyi köpontban dolgozott egy idős mancika, de ő megtanulta kezelni az új szoftvert is, meg melég kdves volt. Hát, a kivétel erősíti a szabályt. :)

oriza triznyák 2009.11.23. 13:32:57

@Caddy:
1. minimális kommunikáció a magánéletről elengedhetetlen. Tehát: te elmondod, mit főztél tegnap/mit csinált a gyerek ovónője, stb. Ez 1 perc. Utána hallgatod Mancikát 15 percig, aki ezután megállapítja, hogy milyen jófej vagy, és milyen jót dumáltatok.
2. Amúgy meg alap a szelektív hallás és a relaxációs képesség.
3. Ha amúgy a munkádban jó vagy, azzal egy idő után valamennyi tiszteletet ki tudsz vívni, de a lényeg a kávészünetben zajlik.

Ernoke 2009.11.23. 13:49:50

@oriza triznyák: én is versenyszférában szocializálódtam, és közigazgatásban dolgozom. a mostani értékelésemben már benne volt, h nem veszek részt eléggé az osztály életében. majdnem azt mondtam, h hát nekem vannak barátaim, akik várják, h az elvégzett munkám után találkozzak velük, nem érek rá csivitelni, sütikézni meg vihorászni napközben.:D
egyébként pedig gyerekhez tényleg az ilyen munkahely passzol a legjobban, ezért is nem váltok. (még nincs, de ha esetleg pár éven belül lesz.)

Ernoke 2009.11.23. 13:52:03

@oriza triznyák: nálunk az megy, h aki a munkában jó, arra ferde szemmel néznek. komolyan mondom, mint egy elbaszott általános iskolában, ahol az volt a menő, aki nem tanult. alap panaszkodni, h már megint itt kell ülni, és ez valami boooorzasztó. elküldeném mindet az első munkahelyemre 2 hónapos gyakorlatra. tutira idegösszeroppanást kapnának.

oriza triznyák 2009.11.23. 13:56:13

@Ernoke: pedig muszáj kicsit csivitelni meg sütikézni, különben hülye picsának fognak tartani, és a jó kapcsolatok elengedhetetlenek, az információk miatt. Mondjuk nem napi 8 órában :-)

Amúgy én is azért jöttem ide, mert kaptam egy - közighez mérten - jó állásajánlatot, és innen lenne a legjobb gyes-re menni. Ha addig meg nem szüntetik a munkahelyemet az újabb megszorítások jegyében...

2009.11.23. 14:46:19

Miért tűnik el a kommentem? pedi nem is írtam picsákat!

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.23. 14:51:09

@Frengi: nekem is eltunt ma ketto :(

Biztos a fonokasszony moderalgat! :)

Caddy 2009.11.23. 14:51:51

@oriza triznyák: nagyon köszönöm, továbbítani fogom. :)

@El Topo (Sgt. Elias): szerintem jó helyen vagy. Csak az állatkert nagy. :) De téged nem tudlak elképzelni egy irodában 8 órában az asztal mögött. Mozgásban kell lenned, megdumálnod. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.23. 16:14:03

@afromagyar: Ej-ej, pár órára teszem ki a lábamat, és már meggyanúsítanak. Hát szép :) Én senkit se moderálok ki, csak a szpemmereket meg egyszer egy tagot, aki túlzottan belelendült annak ecsetelésébe, hogy mekkora kurva vagyok :)

Ha írtok valamit, pláne ha hosszabbat, érdemes ctrl c-zni, hátha eltűnik. Mint nekem is múltkor pár kommentem.
Persze jókor szólok, de az a lényeg, hogy nem én vagyok a ludas :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.23. 16:28:51

Miért, mekkora vagy különben?
É hogy jutott a veréb erre a frenetikus következtetésre?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.23. 16:41:26

@HRita: na, jovanakko'. A Homaron is panaszkodtak a zemberek, h eltunt par komment.

(En sem moderalgatok a blogomon, pedig ra voltam keszulve, hogy kapok majd hideget-meleget, de eddig elkerultek. Multkor probalkozott be valaki finoman, de tenyleg intelligens modon, nem is lett moderacio a vege.)

oriza triznyák 2009.11.23. 17:10:51

Ma ilyen nap van, kicsit késve jelennek meg a kommentek, más oldalon is tapasztaltam.

nyílméregbéka 2009.11.23. 20:00:19

Hát ehhez a poszthoz nem tudok mit hozzáfűzni! Legyen elég annyi, hogy kilazultak a nyakcsigolyáim a heves bólogatástól! :-DD

nyílméregbéka 2009.11.23. 20:10:13

@zoli_: ha megnézed a II. ker. gyámhivatal mellett a szabálysértést, az ugyanilyen, csak ott nem mernek az ügyfelek pofázni (szabálysértés, ugye, ki meri kinyitni a száját). Ott az ügyintézők egyik fele Mancika, a másik fele épp gyesen van. A gyesen lévők pótlására újabb Mancikákat vesznek fel. Kerüljétek a helyet.

sz.dorika.. (törölt) 2009.11.25. 23:31:43

Reggel 6-os kávé, amiben megáll a kanál + symphonia, ezzel indítanak.
Napközben kardigán a hátukra dobva, papucs és kint állnak csapatostul az intézmény előtt lógó dekkel a pofájukban.
Munkába menet szatyor, hazafele is. Valamilyen oknál fogva a munkaidejük tovább tart pár órával, így mire hazaérnének, hullafáradtak és még mogorvábbak.

zoli_ 2009.12.07. 10:25:55

AZért az ellenkezője is igaz néha!!!!

ma nagyon kedves mosolygós önkormányzati dolgozó segített a II. kerületi okmányirodában!!! Idösödő 50-es hölgy, aki tényleg segített, nem szivatott, hanem rugalmasan kedvesen állt hozzá!

nyílméregbéka 2009.12.07. 20:15:26

@zoli_: az az Okmány! A szabs. egy külön világ, a középkor és a Kádár-éra speciális ötvözete.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.22. 20:34:17

Ja, és ha ennél a típusnál próbálsz bármit elintézni, iszonyúan undok, "hölgyem"-nek hív és általában úgy viselkedik, mint egy frusztrált zsebnapóleon. Én szerencsére nagypofájú vagyok és ilyenekkel élből bunkó. Csak ez hat náluk. (meg legalább jól érzem magam tőle.)
süti beállítások módosítása