HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.03.02. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: A természet leánya

A természet leánya nap mint nap szembesül az őt körülvevő nagyváros minden szennyével és élhetetlenségével. Zavarja a füst, a rengeteg intoleráns és agresszívan lökdösődő ember, a sok bóvli és a gyatra minőségű áru, amit minduntalan megpróbálnak rásózni. Rájön, hogy ilyen körülmények között ő képtelen létezni, és eltervezi, hogyha a fene fenét eszik is, ő véghez viszi kétszemélyes Rousseau-i és robinsoni alapokon nyugvó társadalmát.
Először is érleli és táplálja magában a VÁGYAT. Országismereti túrákat szervez párjával, aki maga is megálljt kíván parancsolni a globalizációnak, az emberhez méltatlan körülményeknek, a természet kiszipolyozásának – valamint a továbbiakban nem hajlandó az irreálisan magas távfűtési számlát fizetni (gazemberek!).
Havonta leruccan Csarodára, Felsőnyárádra, Mohorára, Berzencére és Bácsbokodra, ahol ismerkedik a népekkel, szokásokkal, és megpróbál ottlétének idejére asszimilálódni; tehenet fej (abban a mocskos városban normális tejet se lehet kapni: Zacskós tej, ugyan már. Permeátum, viccnek is rossz! Ez akkor látott tehenet, amikor…), vajat köpül, friss forrásvizet hoz a kútról, s jóízűen kortyol belőle.
Hazatérve a koszos, büdös nagyvárosba, a kutyaszar, az emberi vizelet és hányadék között szlalomozva fájó nosztalgiával emlékezik az eltöltött szép napokra, a friss levegőre, amelyet szinte harapni lehetett, a Piri néni könnyű pogácsájára, a foszlós kalácsra és a Kálmán bá’ zamatos, testes borára.
A fényképeket nézegetve újra és újra felidézi a helyből áradó derűt és nyugalmat, a szorgos-dolgos embereket és a Gizi nénit, aki majdnem elsírta magát, mikor istenhozzádot intett neki.
A természet leánya az ordító tényeket summázva rájön, hogy a városban szar emberek laknak (kivétel nélkül mindegyik, aki nem, az is), míg faluhelyen jóravaló, derék emberek (kivétel nélkül mindegyik, aki nem, az is). A város tehát megérett a pusztulásra lakosaival együtt (Szodoma és Gomorra), és az egyetlen esély a túlélésre a vidéki kisváros emberközeli nyugalma (Édenkert).

Több átvirrasztott éjszaka után (itt már aludni sem lehet, folyton nénózik valami!), elhatározásra jut férjével: ki_kell_költözni. Ingatlanhirdetéseket böngésznek, délutánonként nyakukba veszik a budapesti agglomerációt, végigpásztázzák. Eközben hirdetik belvárosi lakásukat, melyre már ránézni sem bírnak, érzik, hogy megfojtja őket a miliő és a bezártság.
Egy nap aztán rájuk mosolyog a szerencse: rálelnek álmaik házára, első pillantásra beleszeretnek. Felújított, fehérre meszelt vályogházacska tornáccal, kerekes kúttal, köcsöggel, nagy kerttel. Talán túl nagy kerttel, de nem baj, majd megművelik.

Visszatérnek a városba (nem haza! A haza az már máshol van, ott, ahol a köcsög belsejében fütyül a szél…), elintézik a formaságokat, munkahelyükön bejelentik a változást (a sorsfordítót):

- Na, tudjátok, már régóta pedzegettem, hogy esetleg kiköltöznénk Zalánnal valahova vidékre, és most – képzeljétek – sikerült! Eladtuk a lakást, végül is nem rossz pénzért, de tudjátok, már mindenképpen szabadulni akartunk azoktól az élhetetlen, embertől elrugaszkodott körülményektől. Meguntuk, hogy örökké a (lehalkítja a hangját) kutyakakát (felerősíti) kell kerülgetnünk, hogy hiába jár a metró félpercenként, az emberek rohannak és tülekednek és agresszívak és idegesek. Nem is sorolom…
Viszont mi most annyira boldogok vagyunk, hogy elmondani sem tudom. Egyből megragadott minket a városka és a ház bája; a csend, a nyugalom, a jó levegő, amit szinte harapni lehet, s amelynek olyan jellegzetes illata van. Élet-illata!
Főnökkel még muszáj lesz egyeztetnem, lehet, hogy néha egy picinykát késni fogok, mert innentől ingázok. De nem mondom, hogy sajnos, mert nem sajnos, sőt, jó. Benne van a pakliban, na. Mondjuk egyelőre nem vagyunk teljesen megelégedve az infrastruktúrával, de azt mondta az előző tulaj – egy édes, aranyos, idős nénike – hogy nemsokára kiépül az is. Lesz sárga busz meg talán síneket is raknak le pár éven belül.

A napok, hetek szinte észrevétlenül elrohannak, s a városból kimenekült természet leánya azon kapja magát, hogy a merített papírra nyomott Házi áldás már ott lifeg a cseresznye színű páccal bevont bejárati ajtó mellett.
Szabadidejükben bebarangolják a környéket, nagyokat, mélyeket lélegeznek. Ismerkednek a helyiekkel, a szokásaikkal: mustrálják és megfigyelik őket, mintha legalább is a Kashyyykra költöztek volna. Egyik legfőbb céljuk a jószomszédi viszony megteremtése és ápolása (falu = közvetlenség), így bratyiznak a Dezső bácsival, összefüggéseiben értelmezik az időjárás és a termények korrelációját:

- Máma jó idő lesz, Dezső bácsi, aszongyák. Az kék a paprikának, igaz-é?
- Miért, melyik növénynek kell rossz idő?

Bólogatnak a szomszédasszony jótanácsaira, s innentől kezdve kerülik a Pali bácsit a sarokházból, aki ha iszik, kötekedős.
Megfigyelik és megpróbálják elsajátítani a tájegységre jellemző dialektust, ha nincs, kitalálnak egyet (= asszimilálódás).

’pot, kédves Ödön bátyám, hóccógál az egissige? S a tehinek ádnyak-é öllég tejjet?

Ettől kezdve még furcsábban néznek rájuk.

Házuk tájának csinosítgatásába lelkesen vágnak bele. Kapagépet vásárolnak, felássák az egész kertet. Átnyálaznak 5 szakkönyvet, s az olvasottakat betartva nem ültetik egymás mellé a paradicsomot és a kukoricát (elfogja a tengeri a paradicsom elől a fényt), valamint büdöskét ültetnek a retek közé (elriasztja a kártékony állatokat).
Vetnek, ültetnek, egyelnek, locsolnak, permeteznek, majd learatják a termést: 1 szem paprikát (ez most mi?), 3 félérett paradicsomot (ezt most hogy?) és 10 darab férges retket (mi a manó?).
Következő évben másféle növényekkel próbálkoznak (az előbbieknek bizonyára a talaj adottságai nem feleltek meg), hátha azok bővebb termést hoznak, de nem. Nem itt van a kutya elásva. A természet leánya csalódik a természetben, feladja.
Új imiddzsel ruházza fel a kertet.
Ha már nem az övé a legtermékenyebb kert, a legislegszebb lesz!
Ezért elküldi a Zalánt fűmagot venni a gazdaboltba, és beszóratja vele az egész kertet. Nyáron besárgul. Leszúrja párját, mert az rossz fajtát vett (nem sárga fű kellett volna: zöld, érted? Zöld!).
A Dezső bácsi megszánja őket, tanácsot ad: locsolni kell.
Az immáron jó tanáccsal és egyéves tapasztalattal rendelkező nő újra befüvesítteti a kertet, de most locsolóberendezést is szereltet a földbe. A vízszámla megugrik, de legalább a fű zöld. A siker mámorában benzines fűnyírógépet vesznek (nem tolósat, ülőset), valamint elektromos sövénynyírót, s a kert alma- és diófáiból megpróbálnak bonsait vágni. Később a kert arculatát beépített úszómedencével és elektromos csobogóval felszerelt halastóval színesítik.

A kert egy idő után gazosodni kezd: a pitypang és a százszorszép kifejezetten tetszik a természet leányának (az első virág, ami megterem!), viszont a papsajt, koldusbolha és a parlagfű egyértelműen rontja az összképet. Zalán már megint rossz fűmagot vett. Nem vegyeset kellett volna, hanem olyat, ami a focipályán van, egyszínűt. Rémes.

A természet leánya végül megoldja a problémát egyszer s mindenkorra: lebetonozza a kertet és a fákat is kivágatja: úgyis csak a munka és a baj volt velük. Meg igazából nem paraszt ő, hogy egész nap a kerttel szórakozzon. Dögunalom. Majd buszra száll, s felmegy Pestre. Ott legalább mindig történik valami.
 

108 komment

Címkék: nők természet leánya


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr651799693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blur7 2010.03.02. 09:07:30

A történet vége lehangoló, pedig olyan biztatóan indult.

Mitya Ivanov 2010.03.02. 09:12:33

valahol vártam már egy ilyen posztot. Nagyon sok olyan ismerősöm van, akik vidéken nőttel fel, velem együtt, tök jó haverok vltunk gimiben és az egyetemen, majd felköltöztek pestre és beszívta őket a nagyváros. Teljesen más emberek lettek, nem is kerestük egymással akapcsolatot, a feranc se tudja megmagyarázni ennek az okát. Aztán egyszer csak hallom az évfolyamtalálkozón, hogy Érden, Üllőn, Telkiben, Leányváron laknak.
Most meg azt hallottam, hogy költöznek vissza pestre:) léegalábbis egy részük, mondván, lehetetlen reggelente bejutni a városba, ami trovábbra is koszos marad de a napjukból nem fog elmenni két óra utazással.

Mitya Ivanov 2010.03.02. 09:13:10

a vége azonban egy kicsit össze lett csapva, ha megengedsz - Rita - egy cseppnyi kritikát
:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 09:14:51

Megaposzt!:D
A neofita buzgalom mindig hálás téma.
Sosem felejtem el, mikor anyai nagyapám telket vásárolt Rákoskerten. Jámbor főkönyvelő volt egész életében az öreg, de ezt úgy képzeljétek, hogy talán még a fürdőkádban is viselte a könyökvédőt. És akkor átment barátkozni a szomszédokkal. Na most Rákoskert akkoriban még nem volt ennyire budapest, igazából közig. határon belülre került falu volt, ennek megfelelő parasztokkal.
Na és felnézett az öreg urbánus a felette magasodó fára és azt mondta a szomszédnak:
-Hát, szomszéd, ezen a fán nem sok diója lesz idén.
Mire a válasz:
-Hát, nem. Cseresznye volt rajta szépen, de Dió, az nem lesz valami sok.

aribeth 2010.03.02. 09:16:08

"mintha legalább is a Kashyyykra költöztek volna"

*felnyerít*

Legfeljebb egy kacsalábon forgó tengerparti házért lennék hajlandó elhagyni az imádott, kényelmes, tömegközlekedési szempontból tökéletes helyen fekvő otthonomat. Persze egy nagy és elhúzódó természeti-társadalmi katasztrófa esetén villámgyorsan éhen halnék, de ennek bekövetkeztéig ki nem teszem innen a lábam. Az ingázást, a kertészkedést, a száz fős faluba beilleszkedést és a köcsöggyűjtést meghagyom a természet gyermekeinek. :)
És a tököm teli a Pest-fikázással.

Mitya Ivanov 2010.03.02. 09:22:59

a posztban leirtaknak egy másik változata, az a nő, aki szintén pesten lakik, de neki balatoni, vagy bármely más vízparti nyaraló kell. De persze a balatoni az igazi. Ott nagyjából hasonló folyamatok zajlanak le: a férj nyomására az első pár évben megmarad a szőlő, aztán azzal csak a baj van, ezért kivágják, jön az évente kétszer lenyírt fű, ami igazából gaz, de jobb mint a pázsit. De mivel nyár közepére kaszával lehet csak nekimenni, ezért kerül oda néhány gyümölcsfa, majd a ház mellé konyhakert, mert a szomszédéknak (Mitya Ivanovéknak:D) olyan jól megterem minden, hogy nem is kell soha semmit se venni. És akkor megkérik a szomszédokat (Mitya Ivanovékat), hogy segítsenek a telepítésben, és persze segítek.
Mára egészen vállalható kertjük lett:)

GAbica 2010.03.02. 09:24:48

Szuper!
"hogy a városban szar emberek laknak (kivétel nélkül mindegyik, aki nem, az is), míg faluhelyen jóravaló, derék emberek (kivétel nélkül mindegyik, aki nem, az is)"
Az a durva, hogy szerintem milliószám élnek ilyen emberek kishazánkban.

Voltunk tavaly egy szilvatanyán, lekváralapanyagot beszerezni. Vékony ösvényen tettük meg az utolsó pár kilométert, a mező közepén, szétrázva az autót. De a tulaj pár az szépen kifejtette, hogy milyen jó lesz itt együtt élni a természettel, meg lesznek kecskék, stb.Megkérdeztem volna, hogy ha pl. leesik a hó, akkor mégis hogy jut el bárhova?

GAbica 2010.03.02. 09:30:02

A vidék-pest, illetve város-falu ellentét meg a fülemen jön ki. Mindkettőnek van előnye, hátránya, döntse el kinek mi a jó, és éljen aszerint, a másikat meg ne fikázza.
A kedvencem, mikor valaki írja, hogy a bűnös Budapest, mert az ilyen, meg olyan. Basszus, ez olyan mintha azt mondanám, hogy a nők ilyenek, vagy a pasik olyanok. Van ilyen része is, meg olyan része is.
A faluval, kisvárossal ugyanez a helyzet.

GAbica 2010.03.02. 09:31:52

@blur7: várható volt a vége :)

@El Topo (Sgt. Elias): ez a nap mondata :D
"Cseresznye volt rajta szépen, de Dió, az nem lesz valami sok. "

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 09:40:13

Azám, a jó vidékiek, akik az összes fórumon, blogon azzal kezdenek bármit, hogy ezt ti, pestiek nem tudhatjátok, mert itt vidéken ez másképpen van.:D Mintha annak, akinek a lakcímkártyáján budapesti cím van, annak csak az Osztyapenkóig szólna az engedélye.

Mitya Ivanov 2010.03.02. 09:43:57

@El Topo (Sgt. Elias): mint minden általánosításnak, úgy ennek is van valami valóságalapja. De hogy mennsi, arról fogalmam sincs

Mitya Ivanov 2010.03.02. 09:44:54

mennsi=mennyi

(k*rv@ netbookot soha nem fogom megszokni)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 09:58:09

Egyébként azt hiszem el kell mesélnem nektek egy történetet, természetesen szerepelni fog benne az exem is, hogy ne legyen hiánybetegségetek.:D
Amúgy én voltam a hülye, mert egyszer véletlen magammal vittem a titkos karosszérialakatosomhoz, Pécelre. A fószer egyébként teljesen őrült volt, mert iszonytatóan jó lakatos létére csak szívességből vállat munkát, egyébként minden idejét a kecsketenyésztésre fordította. Na, több sem kellett az én feleségemnek, attól fogva napi húsz órában sugározta azt a műsort, hogy azonnal számoljuk fel az addigi életünket és költözzünk vidékre kecskézni! Mondjuk nem hagytam magam, mert tudtam, hogy ebből az lenne, hogy ő simogatná a kiskecskék cuki buksiját, én meg talicskáznám a ganyét. Meg aztán egyébként sem vagyok egy kimondott agrárszakember. A kecske fejét a seggétől még meg tudom különböztetni, de ennél messzebbre nem terjed a szaktudásom.
Viszont volt egy barátja az exemnek, valami gépész volt a csóka, egy faipari cégnél volt szervizmérnök. Na ezt a fazont belódította az én kis feleségem, annyira, hogy eladta a budapesti lakását, és a barátnőjével együtt elköltözött Szárra, kecskét termeszteni. Hát, volt bajuk elég.:D
Először is a barátnő erősen urbánus beállítottságú volt, hogy is mondjam, ilyen kis penészvirág, de tényleg. Első télen majdnem megfagyott a jó kis autentikus parasztházban.
A kecskék meg nem nagyon bírták a gépészcsávó mellett, állandóan megdöglöttek. Azt hiszem két évig küzdöttek vidéken, az vetett véget a heroikus idillnek, hogy a pali egy szép tavaszi reggelen keresztülszúrta a lábát egy trágyás villával, úgyhogy egy darabig élet-halál közt lebegett. Valahogy túladtak a farmon és visszakullogtak a jó kis Budapestre.:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 09:59:30

@Mitya Ivanov:
Nyilván körülbelül annyi, mint ahogy bizonyos budapesti körök a vidékieket írástudatlan barbároknak képzelik el.

GAbica 2010.03.02. 10:01:35

@El Topo (Sgt. Elias):
"Két kicsi kecske baktat a hegyre,
Friss hegyi gyepre fel.
Az egyik jobbról jön, a másik balról jön.
Két kicsi kecske, táncos a kedve,
S így mekeg egyre: meeeeee,
De jó lesz majd a reggeli zöld mezőn!"

blur7 2010.03.02. 10:02:06

@Gabica [almighty]: Akkor is lehangoló. Bizakodtam, hogy van kivételes eset is. :)

GAbica 2010.03.02. 10:06:45

@blur7: Nem ismerek olyat, de attól még elvi lehetősége van :D

vincere 2010.03.02. 10:13:57

Rita, hát egyszerűen nem jutok szóhoz, komolyan mondom, ez az egyik legjobb, amit valaha írtál!!
lélegzetvisszafojtva vártam, mi lesz a vége, és igen!!!

"összefüggéseiben értelmezik az időjárás és a termények korrelációját" :)))

még az a szép, mikor kiköltözik így egy család, és onnantól kezdve a munkaerő totálisan a közlekedés rabja lesz. nagyobb dugóknál elkésik reggel a munkából, délután muszáj időben elindulni, stb.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 10:14:15

@blur7:

Teszem azt? Például a Természet Leánya beletanul a parasztizálásba és vígan művelik az istenadta földet Zalánnal, míg meg nem halnak?

GAbica 2010.03.02. 10:17:44

@El Topo (Sgt. Elias): Bár Zalánka néha kikapcsingat a kedvenc kecskéjük felé. De ezt Természet Lánya tolerálja, hiszen Apjuknak is kell a kikapcsolódás :D

Szalacsi_Dezső 2010.03.02. 10:21:22

Óh, csáje!
"bratyiznak a Dezső bácsival"
szereplő lettem :-)
Pedig nem is a Kashyykon "lakok"@El Topo (Sgt. Elias): .
"vígan művelik az istenadta földet Zalánnal, míg meg nem halnak? "
Míg éhen nem halnak.
Persze a gyerekek a városi iskoklába járrnak, mer' nehogy má' elhüjítse őket a Margónéni, aki a pógármester felesége és titokban jobbikos.

vincere 2010.03.02. 10:24:20

én kisvárosban nőttem fel, vidéki nagyvárosba jártam egyetemre, utána Bp. (most meg más ország, de az mindegy). sokan maradtak Pesten hasonló háttérrel, mások meg visszamentek vidékre, vagy eleve ottmaradtak. persze mindenki a saját választását isteníti, h. nem tudna vidéken/Pesten élni.
én sok helyen laktam már, mindenben meg lehet találni a jót. Bp-en mindig is imádtam élni, azt is nagyon szeretem, mikor hazamegyek a családhoz vidékre, és igen, én is nagyon szeretnék egy balatoni nyaralót :))

a természet lánya időnként belőlem is kibukik, akkor elmegyek futni, túrázni vagy vidékre, de életvitelszerűen nem hiszem, h. elég lenne - mondjuk egy toszkán kisvárosban talán :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 10:32:19

@vincere:

Hát, az élet nem egy lányregény.:D

blur7 2010.03.02. 10:59:28

@El Topo (Sgt. Elias): Körülbelül. De azért nem vagyok annyira naív.

Marcellus_Magnus 2010.03.02. 10:59:35

HRita, külön riszpekt jár a Kashyyyk helyes leírásáért (3 y-nal) :D

A pár férfitagjának motivációja a falura költözéshez kevésbé költői: emberünkön kitört a jobboldaliság, és a Földszerető Vidéki Rendes Magyar Ember identitását szeretné magára ölteni, meg eltávolodni a liberálisok és panelprolik által dominált városi környezetből.
A falun élés továbbá automatikusan felruházza őt egy fórumvitákban használható ütőkártyával, miszerint a másik fél egy fővárosi szobaértelmiségi, akinek fogalma sincs a Magyar Rögvalóságról, bezzeg ő ugye.

2010.03.02. 11:02:15

@El Topo (Sgt. Elias): "Rákoskerten gyönyörű a hajnal"

2010.03.02. 11:30:41

Falun lakom, nagyon távoli sés kis faluban.

Itt az emberek kivétel nélkül olyan futva szaró fajták, semmire nincs idejük.
Egy közösségi oldalon megismerkedtem egy falubelivel, megbeszéltük, hogy majd itthon találkozunk. 1 hónapja vagyok itthon, de még nem volt rá ideje, hogy átjöjjön, mert "annyira be van havazva" (nyugdíjas) és már nem is lesz, mert megy az ORFIba.

2010.03.02. 11:33:07

A szomszéd, ő is gyütment, igaz itt él 30 éve, de ő nem sipeki, csak ide nősült. Mi a f@szt akarok én a 2 évemmel.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.02. 11:36:41

De szépen bodorítjátok tovább a szálakat, ezt már szeretem :D Nagyon büszke vagyok a kommentelőimre :))

@Mitya Ivanov: Az összecsapás a végén szerkesztési elv volt. De komolyan :) Csak nem magyarázom meg, hogy miért, mert így is néha túlzottan szájba rágom a posztokat :)

@vincere: Ó hát, ó hát... Kérlek. Igazán jólesik :))

@Marcellus_Magnus: Azért leellenőriztem a biztonság kedvéért, de elsőre jól írtam :D

flea 2010.03.02. 11:42:43

Ismerek egy olyan természet leányát, aki szinte kizárólag maga varrta-festette természetes ruhákban járt mindig, és jól is állt neki. (Főleg lenben. Még lenvirágkék szeme is van hozzá.)

Hozzáment egy sráchoz, aki valami két számjegyű lakossággal rendelkező zalai faluból származik, ha minden igaz, ott is élnek, vagy legalábbis az az állandó lakhelyük (?).

Szinte biztos vagyok benne, hogy ők kivétel lesznek a poszt alól. Ha más nem, a srác tuti, hogy nem hagyja a füvet kiszáradni. :) Persze a városhoz való hozzáállásuk se olyan karikatúra, mint a poszt.

flea 2010.03.02. 12:03:15

@Vérbárány: nem ugrik be semmi, úgyhogy ha igen, akkor nem veszik nagyon komolyan. De a lány furulyázik, az biztos, erre emlékszem :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 12:08:02

@flea:

Olyan barátnőim nekm is voltak, de csak az egyikkel költöztem vidékre.:D

Nem vagyok fideszes 2010.03.02. 12:40:46

@El Topo (Sgt. Elias):

"A fószer egyébként teljesen őrült volt, mert iszonytatóan jó lakatos létére csak szívességből vállat munkát"

Ööö, egy nevet-címet-teloszámot tudnál adni esetleg..?

Nem vagyok fideszes 2010.03.02. 12:42:02

@flea:

"De a lány furulyázik, az biztos, erre emlékszem"

Hm, rossz feleség már tuti nem lehet! Tudom értékelni, ha egy nőnek van "zenei érzéke" és tud bánni a "hangszerrel".

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 12:43:04

@Lófasz Hadnagy:

Alighanem félreértetted.:)
Nem ingyen dolgozott, hanem igen drágán, de szívességet tett azzal, hogy egyáltalán elvállata a melót, mivel szíve szerint el sem mozdult volna a dögök mellől.

Nem vagyok fideszes 2010.03.02. 12:43:09

Egyébként meg ja. Költözzön ki Bp.-ről akinek két anyja van és rohadjon a bekötőutakon minden nap órákat.

mocc 2010.03.02. 12:49:30

öööö....mi a múlt hónapban adtuk el a belvárosi pecót és mentünk egy falusi parasztházba lakni....ööö...bejárunk Pestre, ja...mondjuk nincs köcsögfánk...meg én alapból falusi volnék...és már a férj is meg tudja különböztetni a diófát a szőlőtőkétől...de hogy ő gyüttment marad a faluba élete végéig, az kurvára biztos!(én is részben az vagyok, mert anyám még csak 35 éve él ott és az apai nagyanyám se oda született)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 12:55:20

Szép is az, mikor a 10-esen reggel a katonai temetőig, vagy még annál is messzebb ér a sor, a wannabe svábok meg fél hatkor indulnak, hogy kilencre beérjenek a munkahelyükre!

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.02. 13:00:34

Ezer eve nem jartam erre, sziasztok!

En eredetileg kisvarosi vagyok, aztan Pestre koltoztem, aztan meg kertes hazra vagytam, ugyhogy lett belole Felsopakony, aztan meg meg az orszagbol is elmentem, es szereny velemenyem szerint van, aki sehol nem tud elni, van, aki meg barhol.
Mindegyiknek megvan az elonye meg a rakfeneje, nemigaz? No. :)
Raadasul a sok koltozes miatt mindig lehet lakberendezni, mert pl egy pesti panelt fel lehet dobni a berendezessel, de ha abbol videkre koltozol, kell egy halom uj butor, ha onnan meg varosi, uj epitesube, akkor hogy nez az ki a regi "country" stilusu butorokkal, szoval az elet moka es kacagas es meg a butorboltok is jol megelnek beloled! :)

Jege 2010.03.02. 13:00:37

Falun tényleg jobb. Van neki rusztikus bája. Főleg ami az állatok legyilkolását illeti.
Városlakó legfeljebb virtuálisan képes ilyenre:

img3.indafoto.hu/9/3/3383_ab24cd2b811ee48a416fc7a833d736a9/2465883_816c7a9fb8fc1c15874d04b657fb0435_xl.jpg

Tény ugyanakkor, hogy a valóságban nem lehet kaszával menni a gyesznyóra, sajnos.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 13:04:22

Egyébként meg falu és város között az a nagy különbség, hogy a városban ütvefúróval ébresztenek szombat reggel hatkor, vidéken meg sarokcsiszolóval (a.k.a. Flex).

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.02. 13:07:02

@afromagyar: Szia! Már hiányoltalak is, hogy merre jársz, amiért nem _itt_ kommentelsz :D

@Jege: Disznóvágásos virtuális szerepjáték! Vannak vajon nehezítő tényezők, hogy x pálinka után kevésbé sikeres a kaszás akció vagy valami ilyesmi?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.02. 13:07:12

@El Topo (Sgt. Elias): igy van, es volt egy kollegam, aki, mi Pesten elt, nagypifaval hoborgott, ha a szomszed furt nap kozben, mikor meg videkre koltozott, reggel 6-kor nekiallt fuvet nyirni, mondvan, hogy "itt aztan ne lustalkodjon senki". Szerencseje van, hogy nem az en szomszedsagomba koltozott.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.02. 13:09:06

@El Topo (Sgt. Elias): Vidéken télen reggel Stihl motoros fűrésszel.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.02. 13:12:26

@HRita: nem kommenteltem en igazan sehova, voltam otthon, utana meg rengeteg volt a melo _itt bent_. Meg probalok kevesebbet neten logni... de lehet, eddig birtam :).

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 13:13:31

@afromagyar:

De haválaszul kicipelem a kertbe a JBL szettet és benyomok neki egy kis Ramones-t, akkor beugat, mi?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 13:14:35

@HRita:

A Stihl az még hagyján, a körfűrész jobb.

intizar 2010.03.02. 13:17:22

Hát, hiába vagyok pesti szoclib (fordítok, büdzsid), életem legszebb ideje volt, mikor tanyán gondoztam kecskéket (egy sem döglött föl nekem, még tejet is adtak), vagy az a fél év, míg nógrádi kisfaluban vigyáztam kertre és kutyákra. Bizony, ha dúsgazdag volnék (usque 3 milla kéne), "ki" is mennék azonnal vidékre. De nem messze a bűnös várostól. Hiába, szeretem.

mocc 2010.03.02. 13:33:32

Falun a mobilpék, gázfutár és egyéb csilingelős autók is ébreszthetnek a fűrész, fűnyíró, flex és permetező repülőgép mellett, városban viszont gyakran keltünk (kizárólag hajnali 2-4 között) a "takarodj innen a qrva anyádba!" esetleg a "megdöglesz te büdös qrva!" és hasonló bűbájos kifejezések gyakori, emelt hangon történő ismételgetésére. Szóval mindegyik létformának megvan a maga szépsége :)

vincere 2010.03.02. 14:09:34

@afromagyar: akkor sorstársak vagyunk :)

noirp 2010.03.02. 14:33:39

Hehe, ezen mennyit röhögtem!
Ismerős típus. Hogy nem sárga, hanem zöld fű magját kellett volna venni! LOL
Ezek a népek (a műparaszti beszéddel, mint alapparaméterrel) szvsz a 70-es évek végének, 80-asoknak bölcsészeiből, művészeiből termelődött ki először.
A koldusbolháért riszpekt! _öreganyám_, egyébként városlakó, kódistetűnek hívja (vazs megyeiül)

noirp 2010.03.02. 14:37:04

@mocc: hát...tudod, nekem egyre erősebb az az érzésem, hogy a falusi jóembör nem tud mit kezdeni a csenddel. Meg kell mutatnia a világnak, hogy övé a legjobb fűnyíró (flex, rotakapa, bármi), vagy legalább a legtébolyodottabb kutya. Hogy főzne belőle gulyást :P
Az albérletemben (egy város belső részén) csendesebb a világ, mint otthon "vidéken", isten bizony. :)))

noirp 2010.03.02. 14:40:28

@El Topo (Sgt. Elias): kecske forevör. Ez egy külön mikroposzt, a trágyás villánál koppant a fejem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 14:53:01

@noirp:

De abba gondolj bele, hogy én ezeket nem kitalálom, hanem szóról szóra megtörtént mind!:D:D:D

vincere 2010.03.02. 15:11:14

@El Topo (Sgt. Elias): bennem már többször felmerült, h. nem is... mondjuk amit leírsz az néha annyira abszurd, h. kitalálni se lehetne!

noirp 2010.03.02. 15:12:11

@El Topo (Sgt. Elias): Mit gondolsz, mitől koppant a fejem akkorát? :D
Tudom tudom, h te vagy a R. Pixi, a hülyeségkereskedő. Kecsketenyésztők, tolóajtó-rángatók, idióta mérnökök a kirakatban, mind valódi :)).

Vérbárány 2010.03.02. 15:17:08

@vincere:

Ha én ilyeneket ki tudnék találni, akkor nem is tudom, én lennék a Monty Python.

noirp 2010.03.02. 15:20:10

@Vérbárány: :))
Vagy a hülye járások minisztere.

2010.03.02. 15:31:03

Nálunk a faluban nincs levegő szennyezés, ergo tenni kell érte, hogy felfejlődjünk a városhoz.

Amikor ide jöttünk mondták, hogy égetés csak szerdán és pénteken van. Na ez már gyanús, nagyon el lehett durvulva a helyzet, ha a testületnek kellett eről rendeletet alkotni.

Szerdán és pénteken mindeki kedvet érez, hogy égessen valamit, tyúkszart, avart, mindegy csak büdös legyen.

Értelme nem sok van, mert a bio hulladék mehet(ne) a komposztba (ez itt ismeretlen fogalom), haszna viszont az, hogy ezeken a napokon az udvaron tartózkodni, nyáron ruhát szárítani nem tanácsos.

A falu egyébként egy völgy, itt nincs légmozgás, a füst masszívan betakarja az egész falut.

Van egy gumi javító a faluban: a kéményből feltörő fekete füst alligha származhat tüzifából, de az égetés tilalma csak a szabadtérre korlátozódik.

noirp 2010.03.02. 15:52:08

@Frengi: Na, hát nálunk még tilalom sincs :) :P

suo tempore 2010.03.02. 16:56:47

aztán a csaj rájön,h ez a zalán egy köcsög, semmit se csinál a kertben meg a ház körül, és nem keres eleget, ezért kell minden nap mindkettőjüknek napi 6 órát utazással tölteni

majd visszaköltöznek a városba és gyorsan ráállnak a biokajákra, kézzel szőtt tarisznyákra, bio babaonzervkajákra, gyermekhordó kendőkre, saruviselésre

és könnyes szemmel emlegetik a falun eltöltött időt, de hát egyszerűen képtelenség munka mellett egy tündérkertet is szeretettel ápolni...pedig a kis csengének milyen jó lenne!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.02. 17:25:27

létezik egy ilyen falusi naturalista romantikus vonal, aminek a kiköltözés csak egy része, még jellemzőbb a posztban is említett "tejet csak tehénből" alapelv.

Kedvesem (tudom odoros, mondjuk leszraom) dietetikus, neki minden előadásán van egy jobbostibi, aki benyögi, hogy bezzeg a régi MAGYAR élelmiszeripar, mert az aztán igazi kenyér/vaj/lekvár volt... és kedvesem mindig elmondja, hogy józsi bá vagy ért hozzá vagy nem, vagy belefőzi a gumicsizmát is vagy nem, de ne ellenőrrzött a dolog.

és cak úfy mondom: aki plö viszi az epret eladni, előző este simán lepermetezi, hogy megmaradjon... és ha megkérdezed, milyen dolog ez, az a válasz, hogy nem ő eszi:)

2010.03.02. 17:27:13

A szocmunkás fiamnak az volt a felvételi vizsgakérdés, hogy városi család a jobb megélhetés reményében falura költözik, vázolja a felmerülő nehézségeket.

Akkoriban épp egy dunántúli sváb faluban éltünk, a gyerek kapásból írt 2 oldalt - felvették.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.02. 17:35:27

Érdekes dolgok kerültek elő :) @vészmadár (pica pica): És igen, nekem is ez a bajom a tejet csak Bori néni kecskéjétől-dologgal, hogy én láttam a helyi Bori néni kecskéjét, meg ahol tartotta a kecskét, meg ahogy a tőgye kinézett, meg amivel etette a Borcsa néne a kecskét. Nem tetszett :) Szóval azért ez így önmagában még nem garancia a sikerre :D

Jege 2010.03.02. 18:01:22

@HRita: Nos, az úgy van, hogy a rendelkezésre álló pálinka a mennyisége korlátos. Függ attól, milyen volt a termés nyáron, de attól is, mennyit kellett a Nagy főtörzset győzködni, hogy az itóka teljesen legális eredetű, adózott termék. A Nagy főtörzs alapvetően barátságtalan, gyanakvó természetű ember.
Szóval a pálinka annyi, amennyi termett, meg amennyit a vendégek fölkínálnak, de csupán arra nem szabad a stratégiát alapozni. A miénk a biztos készlet, bár a “véges májkapacitás” nevű mod bekapcsolása esetén egy idő után már nem fogjuk eltalálni az üveg száját.
A pálinka jótékony hatása kettős: egyrészt, növeli a bátorságunkat (töménységtől függően tíz és húsz százalék között kezdve, időben csökkenő határértékkel), ami veszélyes helyzetek esetén létfontosságú. Tamást, az irhapusztai rettegett malacot például 95% alatt meg se tudjuk közelíteni. Ahhoz, hogy a fejünkre tegyük a disznósokkolót, hetven is elég.
A másodlagos hatás ugyanaz, mint a sokkolóhoz hasonló kunsztoké, például a kaszával történő vágásé. Elismertségi pontokat jelent. Ha nem iszunk/nem kínálunk eleget, a többi karakter elhúzódik tőlünk, és nem fognak segíteni. Nem tudjuk például csapatunkba állítani Béla urat, a volt polgármestert, aki egyedül képes lefogni Tamáson kívül szinte bármelyik disznót. Béla urat idült kergesertéskór miatt nyugdíjazták. Hogy őt megnyerjük, előtte jobbnak kell bizonyulni láncfűrészes limbóban (85%).
Ervin, a telekszomszéd ugyanakkor girnyó és asztmás, viszont már egy pohárkától teljesen beáll.

A kaszánál egyébként az x-edik pohárka sum(1-től x-ig) százalékkal növeli annak esélyét, hogy véletlenül valamelyik artériánkat fogjuk eltalálni. Ha ez történik, némi tartalék bélre és pálinkára lesz szükségünk a seb elkötéséhez ill. fertőtlenítéséhez, különben game over. Valakit aztán el kell küldenünk Lajos báért, az orvosért. Jóska fut a leggyorsabban. Így is eltart egy darabig, míg visszaér, Lajos bá ugyanis a nap huszonnégy órájában tökrészeg, bár őt ennek következtében soha nem kell megkínálnunk.

A Vörld Of Röfröff keménymagja persze általában egyedül nyomja, sőt. Néha direkt agyonverik a Nagy főtörzset egy bordával, aztán felgyújtják az őrsöt, és a kiérkező erősítés golyózáporában vágnak, akár még töltenek is. Volt verseny, hogy ki bírja tovább. A legmagasabb pontszámot Zsírtáltos_01 felhasználó kapta, aki egészen a füstölésig jutott. Nem semmi.

lárvalányhaj 2010.03.02. 18:24:54

Annak idején felvázoltam a társadalmi felemelkedés egyes stációit az ingatlanok vonatkozásában.

1. Saját tulajdonú falusi kertesház, tyúkokkal.

2. Bérelt városi lakás.

3. Saját tulajdonú városi lakás.

4. Saját tulajdonú agglomerációs (tehát FALUSI) kertesház, tyúkok nélkül.

Ebből levonhatjuk azt a következtetést, hogy az 1-es és a 4-es fokozat közti differentia specifica a tyúk.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.02. 18:37:34

@lárvalányhaj: nah, ezt a szakirodalom úgy nevezi:

falu -> urbanizáció -> város -> dezurbanizáció -> megváltozott funkciójú falu (lakosai nem térnek vissza a termelési-alapellátási tevékenységbe)

és majd egyszer állítólag: reurbanizáció: visszatétés az immáron élhető városokba.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.02. 19:11:22

@Jege: Nagyon jól haladsz a gigakaparás felé, ha érted, hogy mondom :D

@lárvalányhaj: az egész hozzászólásod a maga tömörségében abszolút _KO_ plusz "differentia specifica a tyúk" :D

Köszönöm a kedvező bolygóállásoknak ezt a sok emlékezetes és _kacagtató_ kommentet :D :D

lárvalányhaj 2010.03.02. 20:21:15

@HRita:

köszi :D

de amúgy tényleg. az ilyen agglomerációs falvak úgy néznek ki, hogy vannak a tyúkos (tehát büdösparasztok lakta, tehát SZAR), meg a tyúktalan (tehát haladótarisznyásezobioökoértelmiségiek lakta, tehát JÓ) ingatlanok.
és persze a tyúkos és a tyúktalan hányad kölcsönösen lenézi, utálja, és messze elkerüli egymást.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 20:24:52

@lárvalányhaj:

Ennyit a fődszerelmes magyarember toposzáról. Az csak internetes fórumokra és politikai gyűlésekre van tartogatva.

váj mí 2010.03.02. 20:42:55

@lárvalányhaj: És lassan az agglomeráció is átlényegül mini-várossá, ahonnan majd visszamenekülnek a nagyvárosba, mert szarnak ugyanolyan szar, de a nagyban jobb a tömegközlekedés ;)

vincere 2010.03.02. 20:51:08

egy ismerősöm (értelmiségi család) építkezett egy ilyen agglomerációs kisvárosban (vagy falu), a húga csak klónfalváknak nevezi őket...
szóval pár év múlva elegük lett, mesterséges település az egész, hiába ház, egymás seggébe látnak a szomszédok, és 2 óra, míg bejut a srác a melóhelyre...
ezért most vettek telket a srác szülővárosában, és ott fognak építkezni, majd átköltözni (innen akár egy óra alatt is be lehet érni Bp-re).

Jege 2010.03.02. 20:59:18

@vészmadár (pica pica): Perszehogy nem térnek vissza. Lárvalányhaj elmondásából világos, hogy a termelési-alapellátási tevékenység manifesztuma, sőt, kvintesszenciája a tyúk.

Hasonló gondolatmenettel élve, a dezurbanizáció és reurbanizáció differentia specificája, az élhetetlenség manifesztuma stb.: a kutyaszar.

Na mostan lehetne kúttúrember móggyára vitatkozni kicsit arról, hogy a tyúk és a kutyaszar, esetleg a kutya és a tyúkszar egyazon organikus fejlődési út szakaszai-é, mint a kapitalizmus és szocializmus, vagy pedig egymás ellenében ható tendenciák, mint, hát, mondjuk a kapitalizmus meg a szocializmus.

A magam részéről azon a véleményen vagyok, hogy a tyúk rémisztően primitív dolog, ostoba tekintete van, és röhejes, amikor a fejét forgatja. A kutyaszar sokkal aranyosabb állat, kevesebbet ugrál, kevesebbet hangoskodik, ráadásul a tollaira sem vagyok allergiás.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.02. 21:06:21

@vincere:

Amikor egy rövid ideig az agglomerációban éltem, én úgy hívtam: Firkanegyed.:)

lárvalányhaj 2010.03.02. 21:26:49

@Jege:

szerintem nagyon kedvesek a tyúkok, szép sárga szemük van, és apró, tollas fülük :)
kicsit büdösek, na de az összes többi állat az. :P

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.02. 21:28:13

@vincere: egyebkent ez tenyleg igy van. Az en hazam ikerhaz, az ikerszomszed kertjet meg a sajatomat egy drotkerites meg az arra applikalt hiresneves nadszovet valasztja el (mert nem akartam jobban elszigetelodni, mondjuk ez a jobban hangzo a verzio, a masik meg az anyagi megfontolas), a masik szomszed meg kb 10 lepes. Tenyleg egymas seggeben laktunk, ez a resze mar egyaltalan nem hianyzik. Ez egy illuzio, koze nincs egy igazi, nagy kertes csaladi hazhoz, mint mondjuk amilyenben nagyanyaink laktak. Most voltam otthon es megneztem a hazat es kifejezetten zavart a sok tiritarka haz az "uj telepen".

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.02. 21:31:41

@Jege: na es akkor felvetodik a kerdes, hogy kerteshazi ovezetben, neadjisten faluban mi legyen az utcan levo kutyaszarral? Mert ott is szarnak az utcara a kutyak (azert nem jardat mondok, mert sok helyen jarda sincs). Mikor eloszor meglattam a szomszed kutyak kakijat a portam elott, majdnem szivrohamot kaptam. Aztan elgondolkodtam, vajon lehet-e ilyenert szolni. A mai napig nem tudom. Lehet, hogy a falusi elet elvalaszthatatlan reszet kepezi a kutyaszar, csakugy, mint a korai reggeli ebreszto flex-re?

lárvalányhaj 2010.03.02. 21:55:05

@Jege:

Egyébként nem nagyon értem ezt a kutyaszar-problematikát. Hogyha otthon vagyok, akkor úgyis a 4 fal között vagyok, és nem látom a kutyaszart.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.03. 10:00:05

@afromagyar: az én alföldi szülőfalumban, ami ma már város (Szabadszállás) nem a kutyaszar okozott gondot, hanem a lószar és a tehénlepény (és aki már látott olyat, tudhassa, nem véletlen lepény annak a neve)...

egy áthaladó csorda után fél napi talicskázás a karbantartás:)

vincere 2010.03.03. 11:18:42

@afromagyar: pont ezért nem szeretem se a lakóparkokat, se ezeket a klónfalvákat, az egyformaság meg a helyhiány miatt.
a szülővárosomban szívesen vennék egyszer egy szép kis házat, nagyon hangulatos utcák vannak ott :)

egyébként meg nagyon igaz ez a korán felkelős-zajongós típus, akiről írtok, apukám a mai napig nem tudta ezt levetkőzni, ő faluban nőtt fel, bármikor hazamegyek és későig alszom, utána min. fél óráig hallgatom a megjegyzéseket...

Női Hiszti_ 2010.03.03. 12:25:59

háhá!! flexre ébredés erős vágyához nem kell vidékre költözni! Elég budára.
én szívok is a 2 családi házas szomszéddal, nem csak a flex miatt, hanem mert 3 gyerek van családénként a két oldalamon. a hálóban hallom a bal oldali szomszéd gyereknevelését, a jobb oldaliét meg a konyhába.
nappaliban szeretek a legjobban lenni, mert ott aztán mindkét család nevelési elveit hallom.
Nem említettem...szomszédaim (baloldali jobboldali -nem pártpolitikai elhelyezkedésről beszélek!:)) ORDÍTVA neveli a 3-3 gyerMekét.
Hja kérem a szép nyugodt hétvégék....

mocc 2010.03.03. 13:14:04

Furcsa, de én távolsági busszal max. 1 óra alatt vagyok bent a városban és igazi faluból jövök (mondjuk, amiken átutazom, azok már klónfalvak-legalábbis az "újtelepek"). A tehéntej is normálisan és tisztán tartott, elenőrzött gazdaságból jön, a többi kaja meg saját termelésből, szóval az is rendben... lehet, szerencsém van?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.03. 13:19:07

@vészmadár (pica pica):

Egyébként ez óriási, hogy ma már Magyarországon minden város!:D Néha halálra röhögöm magam, mikor olyan településeket neveznek ki városnak, mint Nyékládháza, meg Maglód, meg ilyenek.
NYC, az egy város! Budapest, Bécs, Berlin, München, ezek városok. De Sajóbábony?:D

blur7 2010.03.03. 13:55:32

@El Topo (Sgt. Elias): És Gönc meg Abaújszántó. Nevetségesnek tartom. Két indok lehet a várossá minősítésük mellett: egykor mezővárosok voltak és a környéken kevés a város (Kassát elvették sajnos, és Encs sem egy világváros). De ezek az érvek elfogadhatatlanok. Csak sajnos presztízskérdés a városi lét egyeseknek.

GAbica 2010.03.03. 13:57:41

@blur7: presztízs? támogatás....

blur7 2010.03.03. 14:05:43

@Gabica [almighty]: Tudom, hogy a jogállás sem lényegtelen. De akkot igazságtalan az a támogatási rendszer, amely a jogi státuszhoz köti a támogatások mértékét. Az említett városok az ország legszegényebb kistérségeiben vannak. Sajnos.
De volt olyan szomszédom, aki a faluból az új házából azért költözött el egy közeli kisvárosba (ami falusias jellegű), hogy elmondhassa magáról: városi vagyok. Még gyerek voltam ekkor, de nagyvárosi származásuként mosolyogtam rajta. De ha valakit ennyi boldoggá tesz, az szerencsés ember. :)

Ernoke 2010.03.03. 14:19:29

itt gyönyörűen összefoglalták páran, h miért nem fogok én soha vidékre költözni... igaz, h lakóparkban kb. a szomszédok minden rezdülését hallod (néha még azt is hallom, miről beszélgetnek), vidéken viszont nem kell hallanod, látni is fogod, amikor ki-be szambáznak a nap bármely szakában a házadba.

mikor barátnőméknél falun hétvégéztünk páran nemrég, a nap bármelyik szakában át bírtak jönni szomszédok és nem szomszédok is, h "hallom vendégeid vannak marcsikám". akkor dobtam el igazán az agyamat, mikor éjfél körül javában pálinkáztunk meg dumáltunk az anyjával, erre felhívta a polgármester, h 5 perc múlva ott van náluk... mikor pedig azt mondta, h bocs, most nem alkalmas, a polgármester megsértődött.:D

meg a falvak különbenis messze vannak budapesttől, én meg igazi városi penészvirág vagyok, aludni is a lakhelyem mellett lévő nagyforgalmú út és vasút zajának elegyére tudok a legjobban.:D

sorica123 (törölt) 2010.03.03. 17:43:00

@blur7: ez ilyen:) az, aki felhajtás, sóhajtozás, város- és városi-utálás nélkül lecuccol vidékre, az nem elég modoros. Én is gondolkozom, hogy valami kisebb településen fogok lakni, ha saját pecóm lesz. Nem mert a város szar (dehogy szar, városi vagyok amióta az eszemet tudom), hanem, mert talán valamivel célszerűbb (kert stb), és biztos, hogy akár Magyarországon, akár máshol olcsóbb a vidéki telek, de még a ház is, mint a nagyobb városokban.
@vincere: lakópark, baszki... most nem mondom, hogy ab ovo hülyeség, láttam már egész jót, de nekem akkor is vagy blokk, vagy bérház, vagy családi ház és variációi... a lakópark olyan se hús-se hal megoldás. És végeredményben pontosan ugyanolyan az akusztika, mint egy fennállása óta nem szigetelt, huzatos blokkházban.

Erzsebet 2010.03.03. 18:04:07

Nekem annyi örömöm van a bérházban, hogy magamra zárom az ajtót és nem látok senkit. Másképpen még a fazekamba is bele néznének. Itt mindenféle nép megtalálható. A telet azért szeretem, mert jobban tudok aludni és ilyenkor nem zajonganak a cigók. Laktam egy 15 km-re lévő faluban is, de úgy éreztem magamat, mint akit kitelepítettek.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.03. 20:13:37

Mi is kiköltöztünk, már 3 éve, Klónfalvára, erdő mellé. Nincs csirke, de van kutya, kert. Csend. Néha flex igen, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor ébredtem erre. Nincsenek hangos dajdajozások. Ja, és mi itt is dolgozunk.. illetve 10 km-re. Reggel a legnagyobb dugóban araszolnak az emberek be Pestre, emiatt az én 12 perces utam is megugrik 20-ra, de ennyi belefér.
Az avatarom a reality nyáron, én csináltam a két kezemmel.

farkasokkal tancolo 2010.03.03. 21:52:40

Hát izé... a bloggal egyetértek, sok ilyen van.

De én se vagyok normális... én Budán élek, egy ikerházban, kerttel, ideális ikerszomszédokkal, csendben rendben, jó levegővel. És mégis olyan helyre vágyom, ahol 1. nem kell hegyet mászni, ha gyalog megyek haza 2. egy icipicikét azért lehetnének közvetlenebbek és beszédesebbek a szomszédok, 10 éve élek itt, és egyetlen szomszéd nevét tudom az ikerszomszédainkon kívül és főleg a 3.: annyira szeretnék legalább 10-20 tyukot tartani!
Gyerekkoromban voltak naposcsibéim , és nagyon szeretem a tyukokat, no meg a tojásaikat.... minidg úgy elképzelem, hogy egy szép nagy kertben lakok, sík utcán, a kert hátuljában van egy jól megszerkesztett tyúkól, amit könnyen tisztán lehet tartani, egy elkerített rész nekik, én mindne reggel szórom nekik a kukoricát, adom nekik a zöldet, és szedem ki a tojást a szalmából...

farkasokkal tancolo 2010.03.03. 21:57:00

(folyt)
Na ehhez képest eddig MINDEN macskámat megmérgezték, a kutyatartást (mármint, hogy milyen fajta, mennyire ugatós stb) össze kell egyeztetnem az ikerszomszéddal - jogosan, én is ezt teszem velük - ha egy vörösvércse elszáll felettünk (természetvédelmi terület mellett lakunk) azt valaki a környékről lelövi, ha egy róka megjelenik a kertben, akkor valaki már szól a mittudoménkinek , és máris jönnek a méregkeverékekkel amiket kiraknak... ha tartanék 3 japán tyúkot és hozzájuk egy kakast, akkor egy héten belül fel lennék jelentve csendháborításért...

flea 2010.03.04. 01:56:45

@farkasokkal tancolo: erről mondjuk az jut eszembe, amikor a tőlünk néhány házzal odébb lakó kieresztette a japán kakasát az utcára.

Anyám vitte játszótérre a lányomat (aki akkor 3 éves volt), azt látja ám, hogy támad a kakas. Felkapta a kislányt (majd megszakadt, nem egy súlyemelő), a kakast meg úgy-ahogy visszarugdosta... a lányom azóta a városi galamb (=szárnyaspatkány) elől is szó szerint visítva menekül... kösszépen...

Celtic 2010.03.04. 15:20:53

Rita, ez zsenialis :) Foleg az idezetek nagyon talaloak, de az aprobb leirasok is topon vannak, ez minimum csillagos otos :)

2010.03.04. 17:37:51

@afromagyar: Kutya szart csak Magyarországon látok.
Lehet hogy a német kutyák már nem is szarnak?

2010.03.04. 17:39:58

@farkasokkal tancolo: Rákoshegyről a kutyám miatt kellett elköltöznünk.
Szerintem Pesten és kutyát kertesházban tartani tilos.

Manfi (törölt) 2010.03.06. 10:55:34

Én tulajdonképpen elégedett vagyok az "élőhelyemmel". Megyeszékhelyen, panel szalagötösben lakom a város legszélén. Ha kinézek a nyugati oldalon, pezsgő városi környezet látható trolival, busszal, villamossal, hajléktalanokkal, TESCO-val, meg minden ilyennel. A keleti oldalon kinézve maga az őstermészet robban az arcomba. A fákon mókusok ugrálnak (egyszer pont a harmadik emeleti ablakom előtti fán táplálkozott egy), feketerigók csivitelnek. A festői naplementében fácánok pöffeszkednek - ha akarnám az ablakból vadászhatnám le őket. A keleti térségben a panellakók még bográcsozni is szoktak.
Én meg a lakásban malacokat is tartok ;)

vincere 2010.03.06. 12:44:25

@Frengi: a luxemburgiak igen, megnyugodhatsz :)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.03.23. 14:27:51

"(lehalkítja a hangját) kutyakakát (felerősíti)"

:DDDDDDDD

Kacagójancsi 2010.03.30. 13:48:25

Mi is vettünk vidéki házat 5000 négyzetméter földdel. Az első évben ültettünk paprikát, paradicsomot, retket....hát, alig lett valami ehető, de műtrágyát, növényvédő szereket ne használjunk-mondta a férjem...azóta is ingázunk Pest és vidék között, mert Pesten van a munkahely, vidéken meg a "pihenés"-már megbántam

Celtic 2010.03.30. 15:31:25

@Aurinkopaistaa: Hatigen, en is szivesen koltoznek videkre, de csak akkor, ha CSAK tavmunkaban tudnek dolgozni.

Most nagyon jo: otodik eve elek Budapesten, kethavonta hazamegyek videki kisvarosomba es nagyon jol erzem magam. Aztan miutan talalkoztam par ismerossel, orulok, hoyg visszajovok es emberi bert kapok a munkamert...
süti beállítások módosítása