HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.12.15. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: A környezettudatos öko-amazon

Az öko-amazon önmagáról kialakított képébe nem fér bele sem a vehemencia, sem a dogmatizmus. Ő csak belelát a probléma mélyébe, s ezt nem hagyja, nem hagyhatja szó, sőt, tettek nélkül. Észleli a nyilvánvaló és sajnálatos tendenciákat: hogy az élővilág egyre pusztul, újabb és újabb fajok tűnnek el a Föld színéről, bolygónk vízkészlete rohamosan fogy, az üvegházhatás korábban soha nem látott méreteket ölt, a Déli-sark jéghegyei pikk-pakk eltűnnek pár éven belül, a globális felmelegedés okozta károk pedig beláthatatlanok.
Az ökológiai szempontból felvilágosult nő szívén viseli környezete, lak- és élőhelye sorsát, és ha kell, egyes-egyedül szembeszáll a környezeti ártalmakkal és azok előidézőivel.
Tudja, hogy Földanyánk egyre nehezebben viseli az őt érő rengeteg inzultust, a kizsigerelést, a fogyasztói társadalom parttalan költekezését, hányaveti nemtörődömségét.
Így példát mutat és megelőz: törekszik helyreállítani az egyensúlyt a mikro- és makrokozmoszban, a flórában és faunában, valamint a világegyetem jinjében és jangjában egyaránt.
Ennek a nemes és nagyszerű, de nehéz és sokszor értetlenkedéssel fogadott célnak szenteli életét, munkáját, minden lélegzetvételét, és keményen elítéli a fejüket homokba dugó, struccpolitikát folytató embereket.
Az ő útja hosszú és rögös volt a nagy felismerésig, és ezt a rádöbbenést-rácsodálkozást leginkább a Spektrum adó egyik vonatkozó műsorának köszönheti, amire már egy az egyben nem is igazán emlékszik, csak arra, hogy sokkoló és ezáltal elgondolkodtató darab volt. Talán a hódot élve megnyúzós rész.
A fordulópontot megelőző időszakban sem volt az a herdálós, felelőtlen fajta, már akkor figyelt a jó értelemben vett tudatosságra. Szelektíve gyűjtötte a hulladékot, utántöltős mosogatószert használt, a pillepalackokat gondosan összetaposta, nem folyatta fölöslegesen a vizet, a villanyt pedig minden használat után lekapcsolta.
Ám rá kellett jönnie, hogy mindez nem elég. Ennél sokkal többre van szükség, és itt most nemcsak a fehér tigris túlélési esélyeiről van szó, hanem az egész emberiség egzisztenciális jólétéről ezen a sárgolyón.

Az öko-amazon vásárlási szokásai:
Természetesen tagja a Tudatos Vásárlók Egyesületének, így environmentally friendly feliratú vagy csókolózó béka-teknős mintájú szatyrával a kezében naponta felkeresi a biopiacot, s az előre összeírt tételek alapján veszi meg a legszükségesebbeket, melyeknek nemcsak a külseje, de még a zamata is más a hiperekben árult förmedvényekhez képest.
Ugyanakkor, ha valamilyen előre nem látott oknál fogva mégsem jut el a biopiacra, az interneten fellelhető, zöld matricás, tehát ökobarát termékeket tartalmazó listát szorongatva vásárol be a helyi kisközértben, előnyben részesítve a fair trade feliratú termékeket.

Otthonában az átható cefreszag dominál, mert ő a második emeleti lakásában is mindenáron komposztálni akar. A tojáshéjat, kávézaccot, megmaradt rizst és egyéb szerves hulladékot az elvileg légmentesen záródó céleszközbe dobja, néha át is forgatja. A felismerhetetlenségig elrohadt, tápanyagban gazdag matériát aztán odaadja a szomszédnak, mert neki úgyis van kertje Pátyon, jót fog tenni a növényeknek.

Pisilés után a wc-t nem húzza le, mert fölösleges vízpazarlás, különben is mindjárt elfogy. A wc-papír használatot is visszaszorítja, mert lelki szemei előtt minduntalan megjelennek a kegyetlenül kivágott őserdők, és ez őt nagyon elszomorítja.
Ugyancsak víztakarékossági okokból soha nem fürdik, hanem csak tusol, méghozzá vákuumszelepes zuhanyzófejjel, melynek segítségével a kevés víz intenzívebben folyik, s biztos benne, hogy az általa megspórolt jó pár liter vízért egy delfin vagy egy lamantin valahol a világ túlsó részén hálás neki.

Lakógyűlésen felveti az ötletet, hogy a ház tetejét esetleg növényekkel kéne beültetni a jobb szigetelés miatt. A többiek leszavazzák. Megsértődik. A következő lakógyűlésen előhozakodik a napkollektorral, de a lakótársak magatartásukkal ismét a bolygó idő előtti pusztulása mellett teszik le a voksukat. Az öko-amazon a további lakógyűléseken távolmaradásával tüntet.

Takarításhoz nem használ se hypót, se egyéb maró és emiatt környezetszennyező vegyszert. Bevált praktikái alapján a vízkövet ecettel távolítja el, a wc-t és a szőnyegeket szódabikarbónával, rozsdamentes edényeit citrommal, az ablakot pedig ecetes vízzel mossa le. „A” energiaosztályú mosógépébe mosódiót rak, és azzal tisztítja meg ruháit. Öblítőt és mosóport nem használ, mert károsak, és megdöglenek miattuk a halak.

Kiegészítő információk az öko-amazonról:
Minden esetben tagja valamilyen környezetvédő csoportnak. Az erdőirtásokat követő rituális fasiratásokon részt vesz, majd április 22-én, a Föld Napján testületileg elmegy a tagokkal fát ültetni, melyre szeretettel hívja-várja az érdeklődőket, szimpatizánsokat és a helyi tévét.

Az útjába kerülő Greenpeace-es aktivistákkal szívesen szóba elegyedik, hogy elmondhassa és felsorolhassa az élhetőbb környezetért tett erőfeszítéseit, elhivatottságát, de pénzt sajnos ez alkalommal sem tud adni.

A divatvilág eseményeit nem követi, és távol áll tőle minden, ami a fogyasztói társadalommal hozható összefüggésbe, ám mindezek ellenére Stella McCartney-t tekinti példaképének, aki se bőrt, se szőrt, sem egyéb állati eredetű anyagot nem használ az általa tervezett ruhákhoz, és határozott fellépésével, példamutató magatartásával rengeteg tesz az élhetőbb és pandamaciban gazdagabb világért. Stellával vállvetve tehát ő sem hord bőrből és szőrmével készült ruhákat, hanem csak biopamutot, esetleg újrahasznosított műanyagból készült darabokat.

Mivel az öko-amazon saját életében már elérte a környezettudatosság Csomolungmáját, egy szinttel feljebb lép, és rászáll ismerőseire.

- Végiggondoltátok ti ezt az autóvásárlásos dolgot? Felfogjátok, mennyire környezetszennyező? Micsoda kérdés. Persze, hogy nem, különben fel se merülne bennetek ez a baromság.
- Sokat gondolkoztunk rajta, de tényleg muszáj venni. Bővül a család, és a tömegközlekedés is annyira megbízhatatlan. Jó, innentől se kocsival fogunk munkába járni, de azért nem árt.
- Értem én, fölösleges magyarázkodnod. Akkor legalább egy jó tanácsot fogadj meg: semmiképpen ne sötét autót vegyetek, mert azt nyáron nehezebb lehűteni a klímával, ergó több energia fogy, mely a globális felmelegedésnek kedvez. A légkör felmelegszik, gyakrabban kell használni a légkondit, és az ördögi körből végül nem lehet szabadulni. Nektek ez perspektíva?
- Nem, természetesen nem. Mi is figyelünk azért. Nyáron például Hollandiában nagyon sok környezetbarát megoldást láttunk, és azokat itthon is alkalmazzuk azóta.
- Hollandiában? Csak nem? Remélem nem vettetek fából készült ajándéktárgyakat, valamelyik ECO-csoporthoz tartozó repülőgéppel mentetek és ökoszállodában szálltatok meg?!
- Jaj, sajnos nem. Valami fapadossal mentünk, és ismerősöknél szálltunk meg, az baj?
- Baj? Reménytelen! Látom, hogy nem érzed magadénak ezt az egész emberiséget érintő problémát, és addig hiába tépem a számat, semmi nem fog változni. Szélmalomharc, Bandikám, szélmalomharc!

Majd dühösen felpattan biciklijére, és közegellenállástól lobogó WWF-es pólójában eltűnik a környezetszennyező autókkal teli úton.



Kedves Olvasók és Kommentelők, Ti, ott az információs szupersztráda másik végén!

Szinte elmondhatatlan örömet szereznétek vele, ha kitöltenétek az alábbi kérdőívet.
Elég sokan olvassátok a Görbe sminktükröt, nem is hittem volna, de tényleg. Borzalmasan örülök neki, ám ez az öröm még teljesebb lenne, ha egy reprezentatívnak (nem) minősülő statisztikában is manifesztálódhatna.
Kíváncsi vagyok rátok, na :))

Ez a kérdőív nosferato nélkül nem jöhetett volna létre, mert ő készítette. Köszi!

175 komment

Címkék: környezettudatos nő


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr401597586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.12.15. 14:42:17

miért van a "blogosz?" kérdés megcsillagozva?

Mitya Ivanov 2009.12.15. 14:43:05

miért van a "Blogolsz?" kérdés megcsillagozva?

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.15. 14:45:33

@Gabica [a legboldogabb]: világos, de Ritának úgyis annyi imádója van, egy kis kritikát csak kibír...egyébként igazad van, nagyon kritikus ember vagyok, viszont cserébe jól viselem ha engem is kritizálnak. sőt, szerintem a kritika jó és hasznos dolog.

(egyébként vicces, hogy épp egy karikatúra blogon nem szabad kritizálni:))

harcsabajuszos 2009.12.15. 14:47:58

A leírtak java része hasznos lenne, de a vágóhídra menetelőknek mindegy a jövője, fogyaszt és röhög azon, aki mértékkel és ésszel él.
Csak akkor ne ríjjon majd a szája, ha kiröhögöm a rákját az asztmás gyerekével együtt...
A legkisebb környezetterhelés igénye és vagyoni helyzet pedig nem függ össze, igazolhatom :-)

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.15. 14:48:43

egyébként meg bocs, nem offolok tovább.

Nagyvakond 2009.12.15. 14:51:20

Én majdnem pont ilyen vagyok hímben.
De télleg.
Azér' nem szívom mellre, folytatom a bozótharcot - és kész.

GAbica 2009.12.15. 14:53:10

@mlly_blm: Nem érted amit írok, úgy látom. Nem a kritika a baj. Kritizálj. Na de ha folyamatosan csak negatív kritikákat teszel, az fikázás.
Ha megnézed egy kritikus szakmai munkáját, ha valami tetszik neki, akkor megírja, hogy ez meg ez tetszett. Nem pedig folyton csak azt publikálja, hogy mi nem jó.
Hogyismondjam tök egyszerűen... a volt férjem például folyamatosan kritizált. Csak hogy segítsen, és lássam a hibáimat. Aztán az, hogy néha egy-egy jó dolgot is mondjon, azt már nem, mert ami jó, az természetes, azt minek szóba hozni. Nem csak emiatt, de azért ez is benne volt, hogy már nem a férjem jó ideje.
De ha neked jó, akkor tedd azt, kritizálj negatívan folyamatosan, nem vagyok én sem az anyád, sem senkid, hogy beleszóljak az életedbe.

GAbica 2009.12.15. 14:56:29

Rita, címlap, készülj :)

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.15. 14:57:02

@Gabica [a legboldogabb]: de, értem amit mondasz. de légyszi mondj valami szépet is rólam:D (jólvan, csak viccelek, písz)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.15. 14:58:35

@mlly_blm:

Általában kedves gyerek vagyok, itt többen tanúsíthatják.:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.15. 15:00:50

@Gabica [a legboldogabb]: És tényleg :) remélem elolvassák a poszthoz írott kommentjeimet is az idelátogatók, mielőtt a fogyasztói társadalom ellenszenves díszpéldányának kiáltanának ki :))

GAbica 2009.12.15. 15:00:57

@mlly_blm: az az igazság, hogy még fél éve is bekapcsolt volna az az effektus nálam, hogy majd én, majd én segítek, meg mondok szépet, meg irányba teszlek. csak kicsit sok emberrel törődtem már egyszerre.
úgyhogy szép a neved, aztán písz :D:D:D

@El Topo (Sgt. Elias): ja :)

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.15. 15:01:40

@El Topo (Sgt. Elias): az biztos, hogy udvarias vagy, már többször megkérdezted, hogy jól vagyok-e:D

GAbica 2009.12.15. 15:01:51

@HRita: már volt akinek nem sikerült :) de ez ezzel jár, a népszerűség, meg a sok pasi, meg a bulik, meg index címlap :D

radiris 2009.12.15. 15:04:37

Volt ilyen barátnőm. Két hétig. Aztán nem bírtam tovább és két pofon után (az egyiket én kaptam, a másikat ő) békésen szétváltunk.

Dugni azért jó volt vele. Gyűlölte a gumióvszert, fogamzásgátlót nem szedett, viszont nagyon bevállalós volt. Azóta szerintem van vagy hat gyereke, esetleg hat kürete (már ha változatlan lendülettel és szokásokkal folytatta a dugást).

Puncskocka 2009.12.15. 15:07:40

lol :):):):):):) ez nagyon keméééény volt!!!

vincere 2009.12.15. 15:16:40

a témához tartozik ez is, namost ez a menstruációról szól, tehát akit nem érdekel, ne menjen oda...
velvet.hu/trend/tampon50211/

mikor először hallottam az újrahasznosítható termékekről ebben a témában, eléggé elborzadtam

GAbica 2009.12.15. 15:19:24

@vincere: cseroki-indiánhajtampon. ha érted, hogy értem :)

mement 2009.12.15. 15:20:56

Szepen kijon a kommentekbol, hogy az okoamazon sztereotipia halmaznak meg van az nem kevesbe intenziven ostoba ellentetparja is;)

vincere 2009.12.15. 15:50:24

@Gabica [a legboldogabb]: én se nagyon értem, hogy mondod...

GAbica 2009.12.15. 15:54:09

@Mitya Ivanov: @vincere: hát ti nem néztem SP-t? :)
magyarul hirtelen nem találtam, de tessék:

www.youtube.com/watch?v=82-h3QaxaCQ

GAbica 2009.12.15. 15:55:30

@Gabica [a legboldogabb]: néztek... csak mellényúltam kicsit :)

vincere 2009.12.15. 16:02:29

@Gabica [a legboldogabb]: nem nézek...
ezt meg majd az otthoni gépemen megnézem

mocc 2009.12.15. 16:13:03

Nekem a Greenpeace-es aktivisták a kedvenceim! Imádom leoltani őket! Mindíg elkezdik az aktuális mondanivalót, én mindíg rákérdezek, tudják-e kik pénzelik leginkább a szervezetüket - ahol ő önkéntes melót végez ugye-aztán elküldöm őket tájékozódni, gondolkodni. Van, amelyik megköszöni :) Egyébként egyik kedvenc barátnőm hasonló ökoállat. 1-2 éve már felfogta, hogy a kertjében bióbb a zöldség, mint a bioboltban, és lassan leszokik a "gombázva partyzunk az erdő közepén"-ről is, mert lehet, hogy a sünök mégsem szeretik annyira az elektronikus zenét...talán ő is kinövi...még fiatal.

sweety 2009.12.15. 16:33:46

@Mitya Ivanov: De van ilyen nő! Az én környezetemben több is. Pontosan ilyenek, minden túlzás nélkül. Komposztálnak, csíráztatnak is, szelektívkednek otthon. Az még kimaradt, hogy csak gyökereket, és magvakat esznek,ezekből is csak biot.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.12.15. 16:39:51

Nem rossz!
Csak így tovább!

Treff7 2009.12.15. 17:03:08

Némileg túlzónak érzem, ellenben valami ilyesmit tartok elfogathatónak. Miért is ne ha így is lehet? öko-amazon szabályos

jobbos 2009.12.15. 17:09:47

Az ilyen környezettudatos nő az, akit elsőként fog falhoz állítani a forradalom.
Egyébként csak annyit akarok még mondani, hogy míg aludtunk a románok ellopták a lovainkat.

Lili Marleen 2009.12.15. 17:58:11

@"the dragon": ki van zarva. Gondolom addig tarcsazik amig lekoptatja a szoroket..;) Ugy meg ki is melegszik.

anyabanya44 2009.12.15. 18:11:31

Érdekes!
Az ecetes takarítással, mosógép, kávéfőző stb átmosással, villany oltogatással én spórolni akartam. Most már tudom, hogy ökopitsa lettem:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.15. 18:14:24

@anyabanya44: Akkor személyemben itt van még egy ökopicsa :))

farkasokkal tancolo 2009.12.15. 20:05:35

Jaj nekem is volt egy ilyen ökotudatos barátosném. Azért csak volt, mert összeveszett velem mint javíthatatlannal, ugyanis én (irul-pirul) kb 40 éve dohányzom.

Jelzem ő is dohányzott hosszú évekig kapcsolatunk elején, nagy egyetértésben pöfékeltük a füstöt. De aztán valami pajzsmirigy baja lett, és "életmódváltozásra kényszerült". Onnantól egyszerűen nem lehett elviselni na.

Menjünk sétálni, át kell szellőztetni a tüdőt. Oké. Sétálunk-sétálunk (Buda, kertvárosos rész) , hirtelen azt mondja: menjünk át a másik oldalra, ott több az oxigén. Jó. Elmegyünk egy kert mellett ahol ó mily borzalom, égetik a száraz gallyakat, és nicsak a bácsika pár nylonzacsit is a tűzbe vetett. Uram ön mit csinál? Nem tudja, hogy ez a füst karciogén? És ott osztotta az észt szerencsétlen öregúrnak, ai csak nézett nagy boci szemekkel, hogy mi van?

Ha ő eljött hozzánk, akkor nekem nem volt szabad rágyujtani. Órákig fecsegett (többek között a föld haláláról) . Hát aki doháynzik, az tudja, hogy ez nem egy ideális állapot. Rá is gyujtottam. Akkor kiült az ablakba. De a füst éppen felé ment basszus. Akkor nekiállt velem vezsekedni, hogy miért tettem ezt? Miért nem vagyok képes kibírni azt, hogy amíg ő itt van legalább addig ne gyujtsak rá? Mire én azt mondtam neki, hogy drága Grétikém, tudod ez úgy működik nálam, hogy ha tudom, hogy ha itt vagy nem gyujthatok rá, önkéntelenül is alig várom, hogy hazamenj végre. Na kész. Azóta se beszéltünk. Amit őszintén szólva nem is bánok, mert éppen elegem lett abból, hogy rávilágítson arra, miszerint én minden falattal, minden korttyal, minden lélegzetvétellel mérgezem magam.

Lővenbrau 2009.12.15. 20:15:14

@Mitya Ivanov: Van. Asszony is ilyen..Szerencsére a fanatizmusánál dominánsabb a lustasága. Néha kitör belőle az okosság... De szerencsére hamar elfogy..

farkasokkal tancolo 2009.12.15. 20:16:11

És istenuccse, de igyekszem (a dohányzáson kívül) nem bántani szegény földanyát. Kertes házban lakunk, a szemetet szelektáljuk. Amit lehet elégetünk a vaskályhában, amit éppen erre a célra vettünk a cirkofűtés mellé.
A fáradt főzőolajat egy 5 literes étolajos műanyag tartóba gyüjtöm, ha megtelik, a férjem elviszi a hulladékudvarba. Elemeket az oviba visszük az erre a célra felállított gyüjtőbe. Műanyag palackokat összetaposunk, és szintén megy a hulladékudvarba.
Amit lehet komposztálunk. Nem vágott fenyőt, hanem földlabdás fenyőt veszünk karácsonyra, amit később elültetünk. (Hálistennek csak minden harmadik ered meg jó esetben, különben már ki se tudnánk lépni az ajtón a fenyőerdőtől. ) Ha elektromos gépet veszünk, az legyen A kategóriás. Kimúlt tévét, rádiót stb szintén a hulladékudvarba cipelünk. Férjem összegyüjti az összes reklámujságot a környékről, vagy gyujtós lesz belőle, vagy az is megy a hulladékudvarba.

Mosogatószert külön flakonba öntök harmadig, a többit vízzel feleresztem, mert az is elég. Alig használok tisztitószert, mert bizony az ecet sokmindenre csodaszer.

De ennél többre nem vagyok hajlandó! Basszus, nem az én dolgom bóraxból meg citromból meg kétából klüönféle csodaszereket előállítani, tegyék meg a gyártók? Nem az én dologm az, hogy a tescóban meg a többi nagyáruházban nem papírzacskókat, hanem műanyag zacskókat használnak! Nem az én dolgom az, hogy az összes tömegközlekedési eszköz böfögi a benzinbűzt, és az sem, hogy OLCSÓBBAN jövünk ki, ha autózunk, mintha bkv bérletet vennénk...

Balfake 2009.12.15. 22:33:30

Ha pár milliárddal több ilyen környezettudatos barom lenne a világon, középtávon tán még némi esélye is lenne az emberiségnek. Így nincs sok, de rötyörésszen csak mindenki nyugodtan.

farkasokkal tancolo 2009.12.15. 22:55:06

@Balfake:
Kedvesem sokkal egyszerűbb lenne egy XXI. századi feketehimlő + pestis kombó, ami csak az emberek 10%-át hagyja életben.

Földanya úúúúúgy de úúúgy fellélegezne...

Tiborr · http://1solumipsum.tumblr.com/ 2009.12.15. 23:45:35

Kvázi hivatásszerűen is zöldülök. Csak, mivel egy szakmailag igen magas színvonalú csapathoz volt szerencsém csatlakozni, valamint, mivel így a tűzhöz (&húsosfazékhoz) is közelebb vagyok, távol áll tőlem az ökonáczulás.

Most had ne soroljam fel, mi mindent megteszek napi szinten az emberiség jövőjéért. Szerénységem tiltakozik.

kIára 2009.12.15. 23:55:36

@Nagyvakond:

>> folytatom a bozótharcot - és kész.<<

Na látod, ez a baj. Bozótharcként felfogni a szélmalomharcot. A szélmalomharcosok legalább mókásak, és tevékenységüknek van egy megható, bár naiv üzenete. A bozótharcos köcsögöket meg simán ki kell nyírni (Mentsük meg a Földet Felszabadítási Front, faszom).

Nekem egyszer kb. 60%-al csökkent a fizum és baromi gyorsan áttértem a takarékos életmódra amit korábban már több hozzászóló is leírt, és ez implikálta az ökopicsulásomat. A picsulás meg rögzül (flakontaposás, zacckomposztálás, ecetes mosogatás stb.).

De iszonyú baromság például a mosódió. A sötétzöldek kivágatják a normális haszonerdőket, mert a nyugati ökodivatmajmok erre izgulnak, gyakorlatilag fenntartják a majdnem rabszolgaszintű termelést, betakarítást. A szállítás, tárolás, forgalmazás ökológiai lábnyoma meg akkora, mint Godzilla szülinapi partija. A sötétzöld már nem gondol bele, hogy az ökobiódió használatával több kárt okoz és generál mint egy babaszappannal. Nem beszélve arról, hogy iszonyúan drága. És ez csak egy ilyen környezetpusztító „öko”-termék.

kIára 2009.12.16. 01:21:25

Amúgy a saját kis bozótom irtásához nagyapám háborút megjárt szétcsavarozható acélborotváját használom. Amikor meg nincs használatban nagyon szép dísztárgy.
Így sikerült több kilónyi műanyag „lady”, meg „silk” eldobható borotvát mellőznöm. És ha fiam lesz vagy lányom, ők is örökölni fogják. Generációkat kiszolgáló borotvát mindenkinek! – gondolom ezért minden pandamaci és hiúzcica hálatelt szívvel gondol rám.

váj mí 2009.12.16. 12:43:01

@El Topo (Sgt. Elias):
Tudom ám, hogy nem tőlem kérdezted, de azért jelezném, hogy én is sokat okosodtam itt, a mosódión kívül is. Például már tisztában vagyok a "faszgitározás" fogalmával, mint olyannal ;)

váj mí 2009.12.16. 12:51:01

@jobbos:
Lókupec ennek nem örülne :p

Különben, most, hogy jobban belegondolok, nekem is volt egy ilyen ismerősöm, csak férfiben. Valami rémálom volt a csávó... Tudni kell, hogy abban a kisvárosban, ahol akkoriban éltem volt ugyan szelektív hulladékgyűjtő, de csak szemkiszúrásból, ugyanis a szelektíven hulladékot gyűjtő cég, baszott rá külön tárolni a cuccost, hanem szépen beleöntötte a többi kommunális szemét közé. Én kint jártam a szeméttelepen, készítettem pár remekbeszabott fotót is arról, hogyan öntik a szelektív hulladékot a többi közé, de akkor is én voltam a Föld elpusztítója a haver szemében. Mert inkább hitt az elveinek, mint a saját szemének :P. Menthetetlenek ...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 12:52:26

@váj mí:

Már nem hiába vagyok itt.
Te már tudod, mi a faszgitár, Vincere olvashatott a kuplungról (mondjuk hogy mennyire van vele előbbre, azt nem tudjuk), Ritának segítettem megkülönböztetni a viperát és a kobrát, Krisztinca meg tudja, ki az a Liba Leontin.
Komolyan mondom, büszke vagyok rátok, csajok!

váj mí 2009.12.16. 12:58:06

@El Topo (Sgt. Elias):
Igyekszünk kiérdemelni azt a megtiszteltetést, amit a te büszkeség-érzeted jelent számunkra ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 13:10:52

@váj mí:

Aszencségit, micsoda nyelves menyecske!

váj mí 2009.12.16. 13:13:35

@El Topo (Sgt. Elias):
Említették már páran, ha nem is ilyen ó-magyar stílusban ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 13:27:32

@váj mí:

Ómagyar, mi? Bírom a felvágott nyelvű csajokat. Nekik a nyelvük hosszú, nekem viszont a tenyerem széles. Meg csontos is.

váj mí 2009.12.16. 13:29:52

@El Topo (Sgt. Elias):
Aaaaz, ómagyar :P
Tenyereddel egyébként mire is akartál célozni?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 13:34:19

@váj mí:

Ómagyar az a Mária siralom, mi sem áll tőlem távolabb.
A tenyeremmel sosem célzok, ellenben mindig halál biztosan találok.

váj mí 2009.12.16. 14:04:48

@El Topo (Sgt. Elias):
Meg az El Topo siralom :P
Ahham ... találc, mint hülye Billy a céllövöldében ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 14:17:55

@váj mí:

Hát, nem teljesen. Inkább mint az Enola Gay.

váj mí 2009.12.16. 14:19:19

@El Topo (Sgt. Elias):
Nu, ehhez már megint hülye vagyok. Ki is lenne ő?

váj mí 2009.12.16. 14:26:54

Jaaa, Little Boy-t kellet "vón" írnod ... Bár attól messze vagyol ám :P

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 14:28:55

@váj mí:
Az Enola G talált célba, a little boy-al.:)
Akárcsak én a tenyeremmel. És a hatás is hasonló.:)

váj mí 2009.12.16. 14:30:19

@El Topo (Sgt. Elias):
"Álmodozás az élet megrontója ...." :P

váj mí 2009.12.16. 14:41:52

@El Topo (Sgt. Elias):
Bezonyám .... és különben se cöcögj, mert úgy maraccc, és akkor furcsán fognak rád nézni ;)

Ms Sör 2009.12.16. 14:43:58

Mosóvíz, fürdővíz felfogása wc leöblítés céljából.

oriza triznyák 2009.12.16. 15:32:42

Látom, Topo kakas újabb tyúkot terelgetett be az udvarba :-)))

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 15:53:29

@oriza triznyák:

Újabb? Miféle udvar?
Hélóhaló, elektorkalandor!

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.16. 15:59:57

Szerelmesek, mekk-mekk-mekk, egy tányérból esznek, mindig összevesznek...
:-)))))))))))

kIára 2009.12.16. 16:21:00

Jaj, fiúk, lányok bocsánat, hogy belevau.
Nyafizni fogok, de nem lehetne a kommentelést valahogy szétválasztani a cseteléstől? Elég hisztis vagyok, és rögtön picsulni kezdek, ha kedvenc blogjaimat a júzerek szétcsevegik.
Nem lehetne egy facebookos dashboard-ot vagy egy üzenőfalat idehegeszteni? Biztos van köztetek olyan html-bűvész, aki HRita (vagy szerény személyem, klára) két szép szeméért ideaplikál egy csatidobozt.

Tévedés ne essék, kedvelem ezeket a _pajzán mókázásokat_ és incselkedő verbális tengót, de sokkal jobban örülnék, ha a sötétzöld öko-amazonokra kenegetnénk/-tek még egy kis fikasminket.
Köszönöm a figyelmet.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 16:21:03

@oriza triznyák:

Lehet. Én nem szoktam ilyet mondani, csak most mondtam.
Azonkívül jobb lábbal nyomom a gázt, mint a csajok, lehet hogy van bennem valami feminim vonás?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 16:23:30

@kIára:

Bocs!

Mi legyen, nyulacskák? Átmegyünk a medencébe?

oriza triznyák 2009.12.16. 16:29:19

@El Topo (Sgt. Elias): értem én, a tyúkudvarban eltöltött túl sok idő...

Klára, a témát már kiveséztük, és amíg nem kapunk újat, csak pofázunk. Inkább sürgesd Ritát, hogy dobjon fel hamarabb újat! :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.16. 16:46:19

@oriza triznyák: Te jó ég! Kétnaponta van új poszt, ennél gyorsabban nem tudok írni :)) Legalábbis egyelőre :)

oriza triznyák 2009.12.16. 16:47:24

@El Topo (Sgt. Elias): Nie zrozumiałam.

@HRita: igény az vóna rá :-)

Na mentem, további szép napot nektek!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 21:19:42

@vincere:

Vincere, édes, én elásom magam a gecibe, ha nem sikerül neked elmagyaráznom azt az átkozott kuplungot. Komolyan mondom, a legegyszerűbb gépelemek egyike.
Amíg a kuplungot nem érted, addig a sebességváltóhoz hozzá sem kezdünk.

vincere 2009.12.16. 21:22:22

@El Topo (Sgt. Elias): meg fogom érteni, esküszöm, de most nem tudok ezzel foglalkozni. évvége van, holnap dolgozom utoljára, pénteken repülök haza, elegem van mindenből...
majd ha folytatom a vezetéstanulást, belevetem magam a kuplung-tudományba is, ígérem!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 21:31:39

@vincere:

Ne szórakozz velem, csaj!
A kuplung nem tudomány. Nem kell megtanulnod kuplungot javítani, méretezni, szerelni.
Csak annyit szeretnék tőled, hogy érts meg két tárcsát, amit összenyomnak a rugók, és a súrlódás miatt együtt forognak. Ha meg eltávolítjuk egymástól őket, akkor nem.
Szorítsd össze a két tenyered, és forgasd el az egyiket. A másik is vele fordul, igaz?
Ez a kuplung.

Szalacsi_Dezső 2009.12.17. 09:06:42

@El Topo (Sgt. Elias):
És ha nem fordul vele, akkor van az, hogy csúszik a "puklung".

váj mí 2009.12.17. 12:36:34

@El Topo (Sgt. Elias):
Nem, nem ... nem pakolom be a gúgliba, hogy lefordíccsaa, azért se nem :P
Szóval, hova küldtél? ;)

Balfake 2009.12.17. 22:47:01

farkasokkal tancolo:

Földanyának kb. mindegy, nélkülünk is ugyanígy meglesz, csak az emberiség van kissé elszállva magától...

noirp 2009.12.22. 14:06:56

@Gabica [almighty]: hogy a gyerekfürösztő tele van kőolajjal? Ó, hát a környezettudatosak annyira tudják a vegyipar összes csínját-bínját (mit, miből, hogyan) hogy ihaj.
Csak balszerencsés véletlen, hogy nem ők taníttyák a tecccnológiát a Műegyetemen. (De ami késik, nem múlik :) :P )

noirp 2009.12.22. 14:14:51

@Gabica [almighty]: Szaponin a vadgesztenyében is van; régen ezért gyűjtötték is. Nem is szólva a szappangyökérről. A mosódió trendibb?? ;)

noirp 2009.12.22. 14:19:40

@El Topo (Sgt. Elias): Hé, még a dihidrogénmonoxidot se tiltották be!! Előbb végezzük el azt a munk...izé, teljesítsük be azt a küldetést!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.22. 16:24:38

@váj mí:

Nem küldtelek sehova.:)
Azt jelenti: megállj csak, Nyuszi!

GAbica 2009.12.23. 07:50:11

@noirp: igen, pontosan. a fő a trendiség :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.23. 09:54:25

@noirp:

Azonnal indítsunk mozgalmat a dihidrogénmonoxid betiltásáért!
Rengeteg ember halálát okozza, nap mint nap!

Mitya Ivanov 2009.12.23. 19:31:08

@El Topo (Sgt. Elias): :) ezzel már elkéstél, volt egy ilyen oldal, a petitiononline.com on aláirást is gyüjtöttek a betiltásáért.
süti beállítások módosítása