HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.01.21. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: A hétköznapok dívája

A hétköznapok dívája világéletében színésznő akart lenni, csak a véletlenek - vagy netán a sors kegyetlensége? - folytán nem lett az. Ennek ellenére minden nap remél, óhajt, kíván, s valamiféle belső bizonyossággal érzi és tudja is, hogy egyszer majd befut.
De addig se bízza a véletlenre a dolgokat, és bár megkérdőjelezhetetlenül tudja magáról, hogy az ő belső kisugárzása már önmagában megér minimum egy Oscar-díjat, azért az élet minden területén bebiztosítja magát.

A született színésznő imád magáról mesélni, s ha ezt teszi – márpedig majdnem mindig ezt teszi – újra és újra átéli, megéli és felidézi azokat a boldog és felhőtlen gyermekéveket, mikor művészete önmaga bájos éretlenségével csiszolatlan gyémántként felbuzgott belőle.
Természetesen mindig ő volt a legislegszebb királylány az óvodai farsangon, minden fiú őbelé volt szerelmes, és Anyák napján ő szavalta el a záróverset - még mindig jól emlékszik rá, mert nagy tapsot kapott –, Weöres Sándortól a Buba énekét. Még most is tudna belőle idézni. Idézzen? Ne? Jó, akkor majd később.
Áltisiben aztán további sikereket ért el, mind szépkiejtési, mind pedig versmondó versenyek alkalmával. Egyszer még a kerületi fordulóba is bejutott, csak ott meg lefutott a harisnyáján a szem, teljesen megzavarodott, és persze, hogy nem tudta szépen elszavalni A walesi bárdok, Arany János versét. Lett is nagy sírás-rívás, mert hisz minek tagadja, ő mindent sokkal mélyebben és intenzívebben él meg. Nem véletlenül született színésznőnek.

Most, túl a harmadik ikszen azért már sejti, hogy mit rontott el. Illetve nem rontotta el, csak valahogy nem jött össze. Van ilyen, csak azért ez kicsit zavaró. Na, szóval az a helyzet, hogy ő más – mélyebb, magasabb – dimenzióban él meg mindent, amit az átlagemberek nem nagyon tudnak megérteni. Hát miért kellett volna neki azzal foglalkoznia, hogy képezze magát meg beszédtechnika tanárt fogadjon meg hogy jelentkezzen valami színművészeti iskolába? Szó se róla, jó lett volna, de akkoriban épp a diákszínjátszókörrel állították színpadra A helység kalapácsát Petőfi Sándortól, így már nem maradt energiája a felkészülésre.

Aztán hopp, elrepültek az évek, mint a madár, és azon kapta magát, hogy naphosszat az irodában ül a világot jelentő deszkák helyett, és álmodozik. De nemcsak tűnődik, mert a csalfa vak remény az élet megrontója, hanem építgeti is tündérlány korában megálmodott karrierjét – ha máshol nem, legalább közvetlen környezetének és saját életének színpadán.

A született színésznő nem „van”, hanem ÉL, csupa nagy-be-tű-vel.
Ha öröm éri, keblére ölelné a világot, fejét hátravetve kacag, csak kacag, míg jókedvét át nem ragasztja mindenkori közönségére. Mosolyog és sóhajt, lelkesen, szívből jövően és végeérhetetlenül.
Ellenben ha szomorú, jaj, annak, akit a közelben talál. Hadonászik, szemeit forgatja, jelenetet rendez, olykor tör-zúz, s olthatatlan dühének szabad folyást enged.
Sajnos nem tehet róla, ő ilyen: magas, izzó hőfokon éli az életét, melybe egyaránt beletartozik a fent és lent, a hopp és kopp egymásutánja, melynek intenzitását máshogy képtelen kifejezésre juttatni.
Hangulatától függően bármelyik klasszikus női szereplőt elő tudja varázsolni széles repertoárjából. Ha a helyzet úgy kívánja, Jeanne D’Arc-ként küzd, Beatrice-ként replikázik, Hester Prynne-ként néz szembe a problémákkal, de ugyanakkor képes Júliaként szeretni, Szonyaként társsá válni és Margaritaként győzedelmeskedni a fájdalom felett.

Eredendően ösztönlénynek tartja magát, a mindennapok dívájának, aki – hogy újabb és újabb inspirációkhoz jusson – gyakran hódol a filmművészet remekeinek is. Rajong a régi filmekért, elismeri Audrey Hepburn, Grace Kelly vitathatatlan tehetségét, korszakformáló báját, de a mai színésznőcskékről igen rossz véleménnyel van.

- Drágám kérlek, engem sokkolt a Natalie Portman és Hayden Christensen kettőse abban az űrös filmben. Már fogalmam sincs, mi volt annak a borzadálynak a címe, annyira csapnivaló alakítást nyújtott mindkét szereplő. És a csókjelenet! Áh, nem is mondom inkább, mert az kérlek szépen skandallum volt! Úgy képzeld el, kedveském, mintha két krumplis zsákot nyomtak volna egymáshoz. Semmi tűz, semmi szenvedély! Egy percig, egy pillanatig sem érződött, hogy vágynak egymásra, arra a bizonyos életet megédesítő összefonódásra, ajkuk egybeforrására. Csak ültem, tátott szájjal meredtem a képernyőre, s kérdeztem magamtól: létezik ilyen?
Régen, igen régen tudtak a nagyok. Ahogy Grace Kelly megcsókolta James Stewartot a Hátsó ablakban, na, az volt a vegytiszta profizmus és érzelem. Máig beleborzongok, hacsak rágondolok!

A született díva a nehéz helyzeteket és a megpróbáltatásokat is túláradó intenzitással éli meg, és egy kicsit mindig belehal az ilyen szituációkba.
Ha neadjisten kirúgják az állásából, dühénél és bosszúszomjánál már csak értetlensége nagyobb:
Hogy megváljanak tőle, aki fényt vitt a munkahelyére? Aki egy-egy mozdulatával, gesztusával, arcmimikájával bearanyozta a szürke hétköznapokat? Ő, aki üdeségével, frissességével és tehetségével megajándékozta kollégáit nap nap után? Hogy őt koszos rongyként félredobják, eltávolítsák, s mint kivénhedt kutyát kirúgják? Hát a főnök nem gondolt bele, hogy akkor most miként fogja nélküle átvészelni az élet sivárságát? Nélküle nem élet az élet, ahol ő nincs, ott a semmi van! A semmi ágán ül a szív!

Utolsó munkanapján még improvizál egy látványos búcsúmagánszámot, körülhordozza tekintetét az irodán, majd fejét felszegve, minden lépésének királynői nyomatékot adva sosem múló sértettséggel elvonul.

- Te, tegnap kirúgták azt a csajt.
- Melyiket?
- Azt az idegesítően pozőr csajszit.
- Ja, hogy azt. Hát lőjél tarkón, de még a nevét se tudom.
- Á, én se. Amúgy se sok vizet zavart.
- Ja, tényleg nem. Megiszunk egy kávét?
 

59 komment

Címkék: nők hétköznapok dívája


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr461688270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.21. 09:05:50

"A walesi bárdok, Arany János versét" :D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.21. 09:15:12

A nagyobbik lanyom es szineszno akar lenni.
Mit szineszno, hollywoodi sztar. Tehetsege ehhez sajnos annyi nincs, mint egy marek lepkenek, es ugy gondolom, nagy hibat kovetnek el, ha ennek ellenere biztatnam eme nagyszeru palya fele.
De ha meg tenne is erte valamit! Nem, semmit...
Multkor megprobaltam neki elmagyarazni ugy, hogy 13 eveskent megertse, miert is nem lesz jo:

"Figyelj. A baratnoid egy resze egyetemre fog jarni, mellette vallalnak valami munkat, masik reszenek mar lesz egy jo szakmaja. Egyutt fognak lakni alberletben es minden este bulizni mennek majd. Ezzel szemben te kenytelen leszel a hulye anyaddal elni, mert esetleg felvettek a szinmuveszetire (mittudomen, itt Belgiumban hogy van ez), a suli mellett nem lesz munkad, mert erteni nem fogsz semmihez, es ugy kell majd huszonevesen konyorognod, hogy vegyek neked egy farmert."
Erre o: "-Tenyleg?"
En: "-Tenyleg."
Ezzel egy idore lezartuk a dolgot, de mostanaban ujra latom, hogy csak ez foglalkoztatja.

Kozben meg nagyon jo stilusban ir, okos, ertelmes, nyilt latokoru. Remelem, beno a feje lagya.

greggrant 2010.01.21. 09:37:14

A vége nagyon ül :) Szerencsémre nem sok ilyennel találkoztam eddig, azt is csak futólag.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.21. 09:52:32

Ismerek ám iilyet is. Igaz, a hölygy inkább egy kimaradt pornószínésznő, ha értitek, hogy mondom. Úgy viselkedik, mint amikor egy pornófilmben valami összekötőjelenetet játszanak el két kefélés között. Nagy, széles gesztusok, nagy mimika, mindenre nagyreagálás, óriási artikuláció. Közben folyamatos cicidüllesztés és pucsítás a legkülönbözőbb szituációkban. Borzasztó.

Mitya Ivanov 2010.01.21. 10:00:12

pont ilyen nőt nem ismerek, olyat viszont igenm, aki a leírthoz hasonlóan állandóan áradozik magáról, és a külsö körülményeket és a saját önfeláldozását (értsd: ő mindent alárendelt a családjának, a férjének, még a nemzetközi karriert is) okolja azért, hogy egy irodában hivatalsegéd és úgy is fog nyugdíjba menni, ha addig ki nem rúgják.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.21. 10:06:02

@El Topo (Sgt. Elias): Ez az, én is erre a típusra gondoltam :) Nem pont a pornós fajtából, de mindenképpen erre a "nagyreagálásosra" :D

@Mitya Ivanov: Ez egy külön poszt témája lehetne (talán lesz is:)), az "áldozat".Ezzel a típussal mindenki találkozott már szerintem, nem kevésszer.

Mitya Ivanov 2010.01.21. 10:08:10

@HRita: már éppen javasolni akartam, mert baromira idegesít a nő:))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.21. 10:12:42

@HRita:

Jó, hát a pornót csak úgy mondtam. Valójában azért ez jutott eszembe, mert a pornóscsajok játszottak így, amikor még volt a pornófilmekben történet. Látszott rajtuk, hogy nem természetes közegük.:)
Ugyanilyen egyébként a táncosnő szekció. Egy időben sokat voltam együtt táncoslányokkal, akik tényleg valódi színházakban dolgoztak a chorusline-ban. Na az még tragédia.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.21. 10:21:50

@afromagyar: Köszi a linket, pontosan az ilyenekről van szó :))

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.21. 10:36:16

"Ha neadjisten kirúgják az állásából, dühénél és bosszúszomjánál már csak értetlensége nagyobb (...)
Utolsó munkanapján még improvizál egy látványos búcsúmagánszámot, körülhordozza tekintetét az irodán, majd fejét felszegve, minden lépésének királynői nyomatékot adva sosem múló sértettséggel elvonul."

Emléxel, Afro, V volt ilyen az IT-ről, kirúgták, és csinált egy nagyjelenetet: hisztizett, fogta az IT-s papírokat, kinyomtatott tréning-leírásokat, feldobta a levegőbe, hogy összekeveredjenek az oldalak, térdig lehetett járni a lapokban, a végén már az őrt is odahívták, fotókat csináltak.
Na, ő kiment Spanyolba', várta, hogy elvegye a faszija (akit eltartott), nem jött össze, most hazaköltözött. Nincs állása...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.21. 10:38:44

Ha neadjisten kirúgják az állásából, dühénél és bosszúszomjánál már csak értetlensége nagyobb (..) Utolsó munkanapján még improvizál egy látványos búcsúmagánszámot, körülhordozza tekintetét az irodán, majd fejét felszegve, minden lépésének királynői nyomatékot adva sosem múló sértettséggel elvonul.

Emlékszel, Afro, V volt ilyen az IT-ről... nagyjelenet, mikor kirúgták? Papírok feldobálása a levegőbe... (hogy összekeveredjenek az általa írt tréning-leírások oldalai, a végén már térdig lehetett járni a papírokban) Még az őrt is odahívták, hogy fotózza le, jegyzőkönyvezzen...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.21. 10:44:37

@Ernoke:

Na körülbelül ilyen a csaj.:)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.21. 10:44:38

@Mitya Ivanov: @HRita: A szomszédom ilyen, írjátok meg, én majd teleírok egy oldalt a kommentemmel!!!

oriza triznyák 2010.01.21. 10:50:20

Egyszer interjúztattam egy ilyen dívát. Közmunkaprogramba került, mert már évek óta munkanélküli volt. Elmondta, hogy korábban segédszínészként dolgozott. Az, hogy melltartó nélkül jött az interjúra, és ez tisztán látszott, az egy dolog. De amikor megtudta, hogy a közfoglalkoztatás keretében nem raknánk be egy íróasztal mögé körmöt reszelni, úgy megdöbbentett, hogy közölte, hogy ő ehhez túl finom lélek, és sajnos nem vállalhatja...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.21. 10:53:45

@oriza triznyák:

Úristen! Én mindig melltartó nélkül megyek interjúra!:)

oriza triznyák 2010.01.21. 10:56:41

@El Topo (Sgt. Elias): mert te is olyan finom lélek vagy...

oriza triznyák 2010.01.21. 10:57:14

@El Topo (Sgt. Elias): de örülök, hogy épp a mondanivalóm lényege ragadott meg :-))))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.21. 11:01:47

@oriza triznyák:

Sajnos ehhez muszáj lesz hozzászoknod, hogy egy férfi szeme mindig felcsillan, ha a melltartóhoz ér.:)

hahanna 2010.01.21. 11:46:06

Éljenek a gimnazista diákszínpad csillagai!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.01.21. 12:52:11

Gondolom, a ma felskiccelt alak nem csupán a képzelet szüleménye :)

Ehhez hasonló az Énekesnő. Járt énekórákra, és odáig eljutott, hogy teljesen természetellenesen és idegesítően képezze és jól kieressze a hangját. Sajnos hamis és minden szart JÓL próbál énekelni hajlításokkal, imprókkal.

A szomszéd csaj pont ilyen, és sajnos áthallatszik a danolászásra. A Jóisten mentsen meg tőlük.

Caddy 2010.01.21. 13:02:02

Sziasztok!
Nekem ez most tetszett nagyon. :)
Amikor az ilyen nő szerelmes az maga lehet a forró magma? És amikor vége van? ÚÚÚÚ anyám, kemény dió.

2010.01.21. 13:13:50

Ismerem ezt a tipust : a színészet bár mely művészeti pályával helyettesíthető. (egy elvetélt képzőművész sem rossz)

Barátnőm az egy szakos népművelő diplomája mellé beszerzett egy esti egyetemi diplomát is. Korosztályosan nyelvtudás nélkül.

Azóta esszéket ír "a fiókjának".

Ő taníthatna a főiskolán is, mondjuk kultúra türténetet.

?

Most épp beteg vagyok, nem tudnám felelősséggel vállalni.

farkasokkal tancolo 2010.01.21. 13:17:04

Hát nekem az anyósom volt ehhez hasonló. Nem egészen ilyen, csak hasonló. Isten nyugtassa szegényt, mert amúgy áldott jó lélek volt...

Naszóval az ő története úgy szól, hogy mindig is szinésznő szeretett volna lenni. Igenám, de kurva szegények voltak, és az egyetlen egyetem, ahová nem kértek tandíjat az a teológia volt. Hát oda iratkozott be a végén. Sokat nem tett a magáévá a vallási misztérikumokból, meg amúgyis utálta a klérust, viszont megtanult latinul, ógörögül, franciálul, németül, hollandul pedig valami jótékonysági csereakció keretén belül már eleve tudott. A II. vh. után kétgyerekes anyaként, egy munkanélküli férjjel megtanult egy orosz bibiiából oroszul, és orosztanárnő lett belőle...

De szinésznői hajlamait kénytelen volt kiélni. Családon belül. Először is hipochonder lévén rájött, hogy ő menthetetlenül rákos, és ezért átlag hetente eljátszotta a Kaméliás hölgy haldoklási jelenetét. Fiait az ágy mellé kérette, kezüket megfogta, majd sorban elbúcsúzott tőlük, mindegyiket útjára bocsátva egy szép életre szóló üzenettel. Hogy az orvosi vizsgálatok sorra rácáfoltak a halálos betegségre, az nem zavarta. Az orvosok nem tudják amit ő tud...

Karácsonykor ha a fán kigyúltak a gyertyák, akkor énekelt, mit énekelt, trillázott, tremolázott szép hangosan magas hangon, hadd hallatsszon ki még az utcára is, hogy itt kérem egy bebörtönzott született énekesnő lakik. Rettenetesen zavarban volt mindenki a fagyujtás után, visszagondolni se szeretek rá.

Mikor a szülés után eljött megnézni hozzánk a legujabb unokát, ez a következőképpen történt: Ajtó kitár, karok kitárva, kabátját lenge bájjal félredobta (egyenesen rá a kiságyban alvó ujszülöttre), és "Hát hol van, hadd nézem ezt a szépséget?" felkiáltással körülnézett. Én meg lehúztam a gyerekről a télikabátját, és mondtam: itt van anyuka...

És még sok hasonló szitu. :-)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.21. 13:38:00

@farkasokkal tancolo: ilyen filmekben szokott lenni, mint az utolso, babas tortenet :D.

@Krisztinca: hogyne emlekeznek! Bar ennel a jelenetnel nem voltam ott, de sokszor lattam hasonlot tole. Egyebkent volt egy oldala, amit birtam a csajnak, de ezt sokan nem ismertek, mert mindenkit elriasztott a teatralis jelenetekkel.

oriza triznyák 2010.01.21. 14:01:27

@farkasokkal tancolo: Én meg lehúztam a gyerekről a télikabátját, és mondtam: itt van anyuka...

:-)))) Ez nagyon jó! Mesélj még ilyeneket!

2010.01.21. 14:15:05

Én amúgy csípem az ilyen spinkókat, mert amúgy őszinték, ugyan is annyira rossz színészek, hogy ha nem lenne mögötte eredeti tartalom, akkor képtelenek lennének ilyen truvájra

sorica123 (törölt) 2010.01.21. 14:17:19

@Modor Tibi: az ilyenben az a bosszantó, hogy lehet, hogy alapban még jó is lenne a hangja. Nem egy világközepe, de jó. Viszont ezzel a nagy villantózással csak azt demonstrálja, hogy mennyire felületes tudás az, amit megtanult az énekórákon. Az ilyen nő retteg, hogy hamisnak vagy technikátlannak bizonyul, és ezzel menthetetlenül bele is ragad ezekbe a hibákba.
@farkasokkal tancolo: a kabátos jeleneten felröhögtem:) de azért fárasztó lehetett egy ilyen asszonnyal egy fedél alatt. Nekem egy szélesebb gesztussal csak egyszer sikerült előzni próbáló görkorist leütnöm:)

Szalacsi_Dezső 2010.01.21. 14:52:01

@HRita: "az űrös film"
Jaj csak eccer lenne egy nő aki, szereti "azt" az űrös filmet. És a címét is tuggya!@oriza triznyák: Én is azt kérdezném, hogy miért volt az baj, hogy nem volt rajta cicifix (ez de jó modoros). Vagy "topfelső" sem volt rajta?

oriza triznyák 2010.01.21. 15:14:25

@Szalacsi Dezső: én baromira nem szoktam csajok mellét stírölni. Szóval, ha már én észreveszem, hogy nincs valakin melltartó, akkor az azért elég feltűnő...

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.21. 17:47:45

ismerek ilyet sajnos.

amúgy nem minden tehetség látszik meg azonnal. pl. dustin hoffman meg gene hackman utolsók voltak vmi színiiskolában, kifejezetten nem tanácsolták nekik, hogy folytassák.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.21. 18:23:39

@Szalacsi Dezső: Hejj, idézzek? Még Chewie élettörténetét is tudom a Kashyyykon meg Jabba egész udvartartásának összes tagját, hogy ki honnan jött és miért :D Soroljam? Meséljek? Érdekel? Előtted áll egy eléggé elvakult SW-rajongó, kérdezz bátran :D

Szalacsi_Dezső 2010.01.21. 18:47:40

@HRita: Óriási riszpekt és tisztelet. :-)
Kollégám 4 éves kislánya is nagy SW rajongó, de ő még barbieval meg a plüssmacival játssza el a Csubakkás jeleneteket.
Arra emléxel, hogy 1980-ban, amikor az Új reményt még két részben és feliratosan vetítették a mozik a Csubakkát Harrach-nak fordították. Oszt később meg miniszter is lett belőle.
Mégeccer riszpekt és tisztelet! :-D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.21. 18:51:51

@Szalacsi Dezső: Nem annyira emlékszem, mivel '85-ben születtem :D De attól én még ugyanúgy szeretem, tanúim is vannak rá :))
Sőt, most épp tauntaunos hálózsákra gyűjtök:
www.cinematical.com/2009/07/08/officially-awesome-thinkgeek-actually-making-tauntaun-sleeping/
:D

farkasokkal tancolo 2010.01.21. 19:29:29

@sorica123:
Nem laktunk együtt, de néha tényleg fárasztó volt. Most hirtelen nem jut eszembe több történet róla, mert régen meghalt, és a halála eléggé horroisztikus volt, azt hiszem élete legnagyobb tragikai szereplését adta elő... :-(

farkasokkal tancolo 2010.01.21. 21:36:52

@acidszarka (trolibusz):

Na és Harrison Ford???
(Indiana Jones a gy. k. ért)
Asztalosember volt, és véletlenül keveredett a világot jelentő deszkákra... :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.21. 22:35:45

@farkasokkal tancolo: Vagy Han Solo a még gyengébbek kedvéért :D

farkasokkal tancolo 2010.01.21. 22:45:06

na ja, akkor láttuk először... de a hírnevet neki az Indiana Jones filmek jelentették. :-)

Én egyébként szeretem... pl a 6 nap 7 éjszaka c filmben is imádnivaló volt.

De amúgy a sztáriparban ritka az ilyen... már nem is tudom, hogy ő aztán elvált e vagy sem a fix házasságából. De pl itt van Paul Newmann, meg a felesége Joanna Woodwart, akik mind a ketten filmsztárok voltak, és mégis együtt éltek halálukik, hűségben szeretetben... na ez ritka.

(Bár nem tudom, hogy ezt most miért is írtam, amikor köze nincsen a témához, mindegy itt hagyom. )

aribeth 2010.01.21. 23:44:53

@HRita:
Esetleg Rick Deckard, Jack Trainer, Jack Ryan, Richard Kimble, Marshall elnök, John Book, Quinn Harris, és így tovább. :-)
Én az 1997-es felújított változatot láttam először moziban, akkor lettem 1. közepesen eszement SW-imádó (egy időben nekem is ment fejből a teljes stáblista), 2. eszement Ford-rajongó (persze ifjabb Henry Jones kalandjaiért már jóval korábban is odavoltam).
Tauntaun-hálózsák: az agyam eldobom. :-)

aribeth 2010.01.22. 00:08:54

@farkasokkal tancolo:
Igazából az "asztalosból tök véletlenül a SW főhőse lett" félig-meddig mese*, már a hatvanas években is színészkedett, csak a huszadrangú mellékszerepekből kevés bevétele származott. Ellenben a gyerekeit valamiből el kellett tartania, ezért egy időben párhuzamosan űzte az eleinte hobbinak tartott asztalosmunkát és a forgatásokat. Lucasszal már dolgozott pár évvel korábban (American Graffiti), utána jött a híres "délután beugrunk szerepkönyvet felolvasni, és végül George minket választ Solo szerepére" történet.
(Nem, nincs a sarokban oltár, rajta Ford képével. A rajongásom inkább a kilencvenes években tetőzött, de pár éve összedobtam az életrajzát egy oldalra, azóta vagyok ilyen jól tájékozott. :-))

* kábé mint "a szegény fiatal munkásember elkísérte a legjobb barátját a diákjait szigorúan megválogató elit művésziskola felvételijére, és hoppá, egész véletlenül őt vették fel, nem a havert - még véletlenül sem azért, mert valójában hátulgombolós kora óta készült arra a vizsgára", vagy a "húsz dollárral mentem a távoli és ismeretlen New Yorkba, és lám, ma én vagyok a világ harmadik leggazdagabb zenésze - ja, mintha nem lett volna legalább tíz segítőkész rokona Brooklynban" jellegű legendák

Marcellus_Magnus 2010.01.22. 08:27:19

Ha már így rámentünk a Star Wars témára, van egy zseniális paródiavideó a posztban említett Hayden Christensen színészi ezköztáráról:
www.youtube.com/watch?v=s90GYiCniTU

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.22. 09:50:20

@Marcellus_Magnus: Megnéztem, vitathatatlanul Oscar-díj a hiteles és mély színészi alakításért :D
Kösz a linket :))

Szalacsi_Dezső 2010.01.22. 10:29:37

@farkasokkal tancolo: Sajnos elvált ő is (mármint Harrison) a nyalókalány (Calista Flockhart) miatt.
Már lassan csak az öreg Sean Connery van, aki kitart a régi asszony mellett.
@HRita: Tauntaunos hálózsák?
Óriási! Én évek óta vágyok egy életnagyságú Artu-ra. Csak drágáért aggyák. :-((

aribeth 2010.01.22. 10:44:59

@Szalacsi Dezső:
Nyáron egy külföldi játékboltban belefutottam egy b*szott nagy Millenium Falcon-legóba. Az árát nem mertem megnézni, de azóta is ácsingózom utána.

aribeth 2010.01.22. 10:48:10

(Rita, mi lenne, ha írnál egy ismertetőt a javíthatatlan női kockákról? :-))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.22. 10:50:20

Na, akkor kedves SW-rajongó társak, mutatom a kedvenc oldalamat SW-paródia témában:
www.pozor.hu/category/star-wars/
:D

Egy kicsit mintha off irányba haladnánk, de sebaj :)

aribeth 2010.01.22. 10:55:55

@HRita:
Vááá, hatalmas! Él a falubégi kiskunyhóban egy sukár cigánylány, diripp, diripp, diripp... :-D
Köszönöm a linket.

Szalacsi_Dezső 2010.01.22. 11:09:18

@aribeth: Nekem van egy b@szott nagy Alumínium Falkonom. Én magam raktam össze dobozból, mint modoros makettező.

Erzsebet 2010.01.22. 17:59:48

Én is ismertem egy ilyen családot. A fiúból harmad rangú színész lett. A Szomszédokban játszott epizód szerepet. Az anya fiatalon színházi tánckarban szerepelt, később titkárnő lett. Verseket írt, amiket gesztikulálva adott elő.

csokidrazsé 2010.01.22. 20:23:06

Női kockákról online szerepjáték témában tudok nyilatkozni első kézből (WoW), SW nekem a régi 3 rész, filmen, könyvben, képregényben (!), de az a tauntauncuccos pont jó lenne a kölöknek :) Belül vannak belek?
Az alaptémához a legdurvább élményem az, amikor a Nemzet Szemöldöke minden képernyőre jutás alkalmával "dalra fakadt", mivel ő képezteti a hangját, és már meg is tanult énekelni (a borospoharak meg riadtan összebújtak a frekvenciától).

farkasokkal tancolo 2010.01.23. 01:12:01

Na jó, látom, hogy ez a dolog már kezd kifujni, akkor elmesélem anyósom utolsó "alakítását", de ez nagyon szomorú dolog. Mindazonáltal azt hiszem ezt már valahol le kell írnom...

Naszóval anyósom állandóan el volt foglalva a rákfóbiájával, amint egyedül maradt. 2 fia volt, a háború után említett kettő, meg a véletlenül becsúszott harmadik, aki az én férjem lett. És voltak unokái is szép számmal sorban, nevezetesen 6. 3 fiútól. És hívtuk, és örültünk neki, mert az unokák imádták őt, ami nekünk fura volt, azt a kicsik élvezték, hogy énekellt nekik, hogy mondókázott velük, csodálatos kis kardigánokat kötöttt stb. Nem volt ő egy rossz anyós.. lehetett vele értelmesen beszélni, beszélgetni.
KIcsit sokat beszélt (mondhatni szófosása volt), de hát édes istenem.

És senki nem vette észre, hoyg súlyos cukorbaja van (ill lakult ki közben). Mire ez kiderült, addigra az agya megbomlott... - így derült ki jelzem, hogy elmebajos tünetei lettek, akkor vizsgálták ki, és kiderült, hogy az agyi ereit tönkretette a cukorbaj. És nem ám ezt próbálták kezelni, hanem zutty bele a János kórhézi elmeosztályra!!! Mind a 3 fia segíteni próbált neki, felváltva hoztuk ki hétvégente... aztán megbezsélték, hogy fél-fél évig háromszorods vetésforgóban váltják egymást, mind a 3 fiú magához veszi. Így is lett, de szegéynkém nem tudta feldolgozni azt, hoyg most hogyan is van az, hogy ő nem a saját laksásában ébred reggelente? MIkor a fiatalabb sógoromnál volt, szépen öngyilkos lett. Bevett egy csomó gyógyszert, és basszus meg is halt volna szép békésen, ha a hülye sógornőm (aki váratlanul hazajött) nem hívja ki a mentőket... hogy a rohadék kurvája miért nem tudott elmenni egy moziba helyette soha nem bocsátom meg neki, én ezt tettem volna.

Summa summárum, utána megint egy elmegyógyintézet... és ebben az intézetben - más lehetősége nem lévén - egyik éjszaka addig verte a fejét az ágy rácsába, amíg az be nem szakadt. (Mármint a feje.)

Így halt meg az én kissé fura és kissé idegesítő, de mégis nagyszerű anyósom. Egy elvetélt élet drámai halála... :-(((

2010.01.23. 10:12:44

Ezek szerint még sem volt annyira hülye, hogy a saját kilátátástalan helyzetét ne ismerte volna fel.

a sógornődet ne hibáztasd, ez egy patt helyzet, nem lehetett mást tenni - ki meri felvállani a felelősséget?

aribeth 2010.01.24. 12:45:39

@Szalacsi Dezső:
Szuper. :-) Egy ismerősömnek egy Jedi visszatér-féle birodalmi lépegetője van egy akváriumban, és csak úgy, lelkesedésből rekonstruálta mellé a teljes yavini környezetet is.

aribeth 2010.01.24. 12:46:30

@aribeth:
Nem Yavin, hanem Endor.

Szalacsi_Dezső 2010.01.27. 07:34:33

@aribeth: Húh.
nekem is van sok egyéb, általam összerakott SW járművem még.
de Rita kitilt minket, ha szétoffoljuk a blogot.
Eccer egy makett versenyen indultam egy Snowspeederrel.
Nem nyertem, pedig nagyon jól sikerült. :-)
Nincs kép az Endoros akváriumról?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.28. 16:20:44

@Szalacsi Dezső: Hát miért tiltanék ki bárkit is SW téma miatt? :D Pláne nagyon engedékeny hangulatban vagyok, mert szert tettem nem kevés Clone Wars epizódra és a _hatológiára_ HD minőségben :D
süti beállítások módosítása