HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.11.01. 09:00 HRita

STRATÉGIA: Az összetartozás-demonstrátor nő

Az ödn-nek létfontosságú demonstrálnia, hogy végre ő is elkelt, már nem egyedül hajtja álomra a fejét, nincsenek fázós, magányos éjszakák többé. Hála a sorsnak, ő se marad pártában, csak összehozta, ezt is abszolválta, éljen.
Életbevágó tudatnia a külvilággal összetartozását párjával azért is, hogy mutassa, ő hűséges és ragaszkodó, minden idegszálával szerelméhez kötődik, érzi rezdüléseit, harcostársa a mindennapokban. Aztán meg nehogy elhappolja előle a megszerzett pasit egy vérmes picsa.

Ezért összeöltözik kedvesével: együttes megjelenés (mozi, bevásárlás, meccs, gyógyszerkiváltás) esetén semmi esetre se szeretné, ha diszharmonikus benyomást keltenének az emberekben. Ha a férfi királykék inget és fekete farmert vesz fel, ő nem engedheti meg magának, hogy piros blúzban és barna szoknyában jelenjen meg. Mindenki azt fogja gondolni, hogy náluk valami nagyon nincs rendben, mert ütik egymást a színek! Éppen ezért idejekorán egyeztet szerelmével, hogy mind stílusban, mind színek tekintetében passzoljanak egymáshoz. A lényeg a harmónia, és hogy lássák, ők ezt előre megbeszélték, mert összetartoznak.

Meggyőződése, hogy a „szeretlek” kifejezés nyilvános használata szerelmesek számára van lestipi-stopizva. Minél gyakrabban ismételgeti a varázsszót, annál egyértelműbben adhatja a külvilág tudtára, hogy ő szeret és szeretve van. Nem győzi elégszer mondani, inkább egy kicsit többször használja, minthogy úgy tűnjön, ő igazából nem is gondolja komolyan, szinte már töltelékszóként, a bazmeg helyett.
Telefonban elköszönésképpen:
- Jó, veszek téliszalámit is. Szeretlek! (Jó, veszek téliszalámit is, bazmeg.)
A köszönöm helyett használva:
- Hm, de ízletes volt ez a tea. Annyira jó, hogy meghívtál rá, szeretlek! (Annyira jó, hogy meghívtál rá, bazmeg.)
Vagy csak úgy, megszokásból, szerelmes évődések, csipkelődések, párbeszédek elmaradhatatlan részeként változatos hangsúlyozással, sohase unalmasan, ezerarcúan.
- Mondtam már, hogy szeretlek?
- Szeretlek.
- Szeretlek!
- Szeretlek?!
- Szeretlek!!!

Baráti társaságban sem hagy kétséget afelől, hogy ők ketten összetartoznak. Párjával közös-titkos nyelvükön beszél, amely másnak nem mond semmit, neki viszont annál többet, mert ők találták ki együtt a kedvesével. Ezáltal beavatottnak érzi magát, ami büszkeséggel tölti el, és szinte biztos benne, hogy a többiek irigykednek rá, mert ők nem lehetnek részesei kettejük világának. De a társaságnak meg kell értenie: szükségük van saját intimszférára, ebbe pedig nem avathat be akárkit!
Kedvese becenevét véletlenül félig kimondja, majd magát mintegy észrevéve, egyből vissza is szívja. Reméli, hogy nem haragszanak rá ezért a többiek, csak ők ezt otthon így szokták, amikor ketten, közösen, együtt vannak. Még egyszer elnézést kér.
Nyilvánosság előtt gyakran utal kedvese családjára is, hogy sugallja, ő annyira komoly kapcsolat, hogy már be van mutatva, és ismeri is leendő anyósát-apósát.
- Hát ne mondd, Zoli, hogy nem eszed meg a banánt! Épp a minap beszélgettem anyukáddal, és azt mondta, kiskorodban faltad a banánpürét! Csak el ne mondjam anyádnak, hogy ilyen lódítós kisfia van! Tudom, hogy nem örülne neki.

Bárhol is van, muszáj a szerelme kezét állandóan fognia, különben még a végén elveszítik egymást a moziban vagy az utcán, és soha többé nem találkoznak, vagy, ami még rosszabb, valamilyen elszánt csaj azt hiheti, hogy csak barátok, és rámászik a férfira!
Hogy nyomatékosítsa együvé tartozásukat, andalgás közben a férfi farzsebébe dugja egyik kezét, mert ezzel is mutatja, hogy neki szabad, sőt szinte kötelező, annyira közel állnak egymáshoz. Fenékpaskolgatás, pajkos karszőrhúzogatás, borostasmirglizés, nyilvános mitesszer- vagy pattanásnyomogatás (!), ülő helyzetben pedig combsimogatás erősíti a nagyvilág felé kettejük legyőzhetetlen szerelmét.
Na meg a szemkontaktus. Szeret mélyen, hosszan párja szemébe nézni, főleg akkor, ha épp egy csinos, mélyen dekoltált nő (büdös kurva) közeledik feléjük. A szemkontaktussal lefoglalja és magára irányítja párja tekintetét, aki ilyen esetben kénytelen kihagyni az esztétikus nőegyed nyújtotta látványosságot.

De a nőnek nyugodt a lekiismerete, mert tudja, hogy mindezt a férfiért teszi. A szerelméért, aki olykor kísértésbe esik, könnyen megszédül és ingatag, de legalább az övé. És tesz róla, hogy az is maradjon.

68 komment

Címkék: összetartozás demonstrálása


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr221489415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.11.01. 09:29:22

és ha egy férfi csinálja ezt, akkor mi van? mármint a nő farzsebébe nyúlkálást, az állandó kézfogást, a szeretlek szó ismétlését (na jó, nem bazmeg helyett:)), a nyilvános szájoncsókolást, stb?
Amúgy ez egy játék. A nő a posztban leiírt fázis után eljuthat arra a pontra is, hogy a plázában, vagy az utcán sétálva a szembejövő nőegyedekről megkérdezi a párja véleményét: pl ő tetszik?, szerinted jól áll neki a rózsaszín csik a hajában? Igen? Nekem is legyen ilyen? Lila körömlakkot vegyek? szeretnéd ha szőke lennék? Szeretnéd ha többször hordanék miniszoknyát? Még sosem használtam kék rúzst, de a kedvedért, ha akarod... Ez egy másfajta női modorosság, a megfelelési_kényszer_miatt_a párja_véleményét_kikérő_nem_őszinte_hogy_ne_veszítse_el_a _nagy_Őt_nő.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.01. 09:53:02

Nem is nagyon tudok mit hozzátenni. Ez durva, mint a 200-as smirgli.
Ezt tapasztalatom szerint minden nő csinálja.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.01. 10:13:23

@Mitya Ivanov: Tényleg, ez mennyire igaz! Egy ismerősöm csak azért festette be a haját barnára, mert a férfi a barna hajú és barna szemű lányokat szereti. Végül is a haj jól áll a lánynak, de a kék szemével már nem tud mit kezdeni :) Plusz már rég szakítottak is :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.01. 10:15:26

Óriási tud még lenni, mikor az összetartozás jegyében a nő benéz amunkahelyedre és főnökeid, beosztottaid jelenlétében párszor Kukikámnak nevez, mer' az olyan meghitt.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.01. 10:17:07

Összeöltözésben egyébként az idősebbek tolják nagymenő módon.
50 körüli házaspár a színházban. Férfi szürke háromrészes öltönyben, hölgy ugyanabból az anyagból készült kosztümben.
Mint a Richter ugrócsoport!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.01. 10:17:25

Ja, meg a csókolózás. Elvileg MINDENKI utálja, ha egy másik pár csókolózik nyilvánosan, de ha ők odakerülnek, egy-két puszi miatt csak nem jelenti fel őket az erkölcsrendészet :) Később meg ők is leszarják. Hja, aki nem élte át, nem tudhatja! Ilyenkor elkapja őket a hév, és nem tudnak megálljt parancsolni az érzéseiknek...
Petíciót kéne benyújtani a nyilvános seggtaperolás, csókolózás usw. eltörlésére. Vagy ilyen antiseggrepacsi-kommandót kéne verbuválni. Vagy csak én vagyok túl érzékeny (érzéketlen), hogy nehezen tolerálom az ilyen megnyilvánulásokat és picsulásokat.

DéeRGé 2009.11.01. 10:42:48

Richter ugrócsoport, bazmeg! :DDD

HRita, djönrjörű összefoglalás.

Mitya Ivanov 2009.11.01. 10:44:01

@HRita: még ezt lehet úgyis folytatni, hogy a nő megkérdezi, hogy milyen színű haja legyen. A férfi erre kezdetben azt válaszolja, hogy drágám neked minden jól áll, illetve nekem mindegy, Te mindehogyan tetszel nekem. Aztán lehet hogy végeredmény nem tetszik egyik félnek sem. Pár évvel később a nő megint megkérdezi, hogy akkor legyen e vörös haja, az tetszene-e? de a férfi már egy másik fázisban van és azt mondja, hogy ha befested, akkor én tépem ki szálanként:)
Vagy még egy példa: a férfi megjegyzést tesz egy ismeretlen XXL es méretű nő nagy hátsójára. A nem modellalkatú, de arányos és jótestű barátnő a következő héten konditerem bérletet vesz, személyi edzőre fizet be, és spinningel, steppingel (vagy hogyhívják) és zsírt éget.

MortálWombat 2009.11.01. 10:44:07

Muhaha, egy férfiismerősöm viselkedik így a barátnőjével. Társaságban sutyorog a fülébe (a legjobb, mikor a lány hangosan visszakérdez, hoggy mi van? nem értem! : )), látványos tapizás, fogdosás, mélyen szembenézés (nem más közeledő csávó miatt, hanem, hogy a csaja _senkivel_ ne foglalkozzon társaságban, csakis vele ott is - jelzem együtt laknak, egy helyen dolgoznak!!!).

Beteg.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.01. 11:40:07

Mindkét oldalon megy ez a játszmázás keményen, és talán addig nincs is akkora baj, ameddig más csinálja. De ha a pár egyik tagja nyilvánosan taperolós, a másik meg ennek nem örül annyira, az már sokkal gázabb. Én a taperolást elszenvedő oldalon álltam mindig is, durván kellett taktikáznom, hogy elkerüljem :D

LEN 2009.11.01. 11:58:01

Az összeöltözést egyszer felvetette a kis petesejtem, de lebeszéltem róla. Viszont a haját a kedvemért festette barnára. Akkor most milyen is vagyok?

sorica123 (törölt) 2009.11.01. 13:38:17

@HRita: ez a nyilvános csókolózás egy érdekes téma. Van az, amikor semmi erőltetett nincs benne, puszi, vagy hozzáérés, kész. De van az, amikor jön a titkos duma (te jó ég, ettől még az a csücsörítős työtyötyö hangszín is eszembe jutott, amivel előadják), az egymás szájába szószerinti belemászás stb. Amikor is a környezet nem meri megkérdezni, de szívesen megkérdezné, hogy
- zavarok?
- beszállhatok?
Brrr
@LEN: direkt csináltad, hogy a kis petesejtről eszébe jusson az embernek egy rosszindulatú gondolat, hogy te egy kis micsoda is vagy...?:)) Amúgy meg: a kedvedééééérrrt? Tehát lehet, hogy nem szereti, sőt lehet, hogy nem is talál vele, de 'Abbarátom aszmonta hogy ez jólálll...'...?

rizikofaktorka 2009.11.01. 14:41:14

Egyből ugyanazt gondoltam, mint az első kommentező. Ilyenekből én több férfit ismerek, mint nőt. Ez a durva...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.01. 14:56:51

@Eszterandusz: Nekem elég hihetetlennek tűnik, hogy a férfi akarjon összeöltözni a nővel, ő szeretlekezzen egyfolytában, és erőltesse a közös nyelvet. De simán elhiszem, ha írjátok, csak elég furcsa. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.01. 14:58:43

@sorica123: Ezen a petesejt dolgon én is elgondolkoztam egy kicsit :) Nem biztos, hogy _szerencsés_ megfogalmazás :D

LEN 2009.11.01. 15:58:41

@HRita: Jobb mint a "párom" vagy a "kedvesem", ne adj Isten "nejem". Csak nem kell komolyan venni.

2009.11.01. 16:42:34

@El Topo (Sgt. Elias): A környékünkön volt egy falu: ott az volt a szokás, hogy ha a pár eljegyezte egymást akkor vettek gyűrűt, láncot, egyforma kosztümöt, ami alatt ugyan azon anyagból készült öltöny+kosztüm értendő.

2009.11.01. 16:50:52

Az összeöltözésen szerintem nem az összeillő szineket kellene érteni, de ha együtt megyünk valhová, akkor megkérdezem, vagy meg is kérem a társam, hogy ha ő felöltőt vesz, én ne menjek már dzsekiben, tehát jellegében passzoljon egymáshoz, de ezt barátnők is megteszik közös program esetén.

Az ex-férjem ügyvéd volt, alapból mindig öltöny-nyakkendő, ha munka után együtt mentünk zavart, hogy ha rajtam fari, vagy sport cipő volt, (ekkor szoktam rá, hogy mindenhez blézert veszek). Később megszoktam, de elég hülyén nézhettünk ki, mert mindenütt adóellenőrnek néztek bennünket

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.01. 17:03:41

@Frengi: adóellenőr :D
Ebben a kérdésben sem én vagyok az etalon, de nekem sokkal jobban tetszik, ha nem egy "pár" (=jin és jang) jön velem szemben az utcán, hanem két, mondjuk teljesen különböző öltözködési stílusú ember, akik együtt vannak. Nem tudom, mennyire volt ez világos. Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy szerintem frankón jó, ha megtartják a saját stílusukat, esetleg az "összepasszolás" rovására. Persze színházban öltönyös férfi+_csőfaris_ nő rossz párosítás, de vásárolni már csak nem közös megegyezés alapján lefixált ruhában (szín, stílus) kell menni :)

sorica123 (törölt) 2009.11.01. 17:32:46

@LEN: oké oké, de nem értem, hogy hogy van az, hogy vagy ilyen szellemes(nek szánt) nyaktekeréseket kell előadni, vagy jönnek a közhelyes standard dumák (párom - még a legkevésbé idegesítő lenne, ha a Kiskegyed-típusú sajtótermékek nem járatták volna le...). Esetleg a hivatalos borzalmak, férgyám-feleségem, nejem és ilyenek...
@HRita: na igen. Rájátszani nem kell. Stílusban, ha olyan helyre megy a két ember, nyilván ne öltözzenek egymás alá-fölé, de ennyi. Amúgy nem attól fognak jobban összepasszolni, hogy egyszerre lépnek és egyforma susidzsoging/ugyanabból a vég textilből készült komplé van rajtuk.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.01. 19:18:53

@HRita: a szomszédasszonyom meg faros (!!)-nak mondja... broáf.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.01. 19:20:02

Anyáméknak bordó dzsörzé anyagában csíkos mintás öltöny-kosztümjük volt. Évekig (kihízásig) hordták.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.01. 19:21:45

aztán elváltak (nem az öltöny-kosztüm miatt)

LyukasBogrács 2009.11.01. 19:45:26

Kihagytad az igeragozást!

A foglalt nő ahol csak lehet többesszám első személyt használ ige-, és birtokragozásnál. Ez a nagyzolás teljesen független a valóságtól, nem beszélve a férfi jelenlététől.

Példák (zárójelben a mondat köznapi jelentése):

-Mi Olaszba voltunk síelni.
(A srác, vagy a srác szüleinek kocsijával, a srác pénzén)
-Nekünk XYZ Bank vizakártyánk van. (a srác igényelt egy plusz kártyát a számlájához, a neten naponta háromszor nézi meg a mozgást)
-A mi kocsink (a srác céges kocsija)
-Mi most vettünk új lakást (a srác vett magának)
-A mi kedvenc helyünk (ahol a srác ismeri a pincérfőnököt)
-Mi mindig... (amikor a srácnak kedve van)
-Mi soha... (a srác már a kapcsolat elején megfenyegette, hogy azt már nem, vagy lapát)

Ennek továbbragozott változata, a többesszám második személyben feltett, érdeklődésnek álcázott megalázás:

-És nektek milyen kocsitok van?
-Ti hol töltöttétek a ....

Tragédia.

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2009.11.01. 20:10:13

van, amikor külön töltik az estét, vagy a nap bármely részét, de legalább az egyikük társaságban van. ilyenkor a barátok előtt látványosan hívja fel egyik fél a másikat és telefonon nyomják le ugyanezt... sokat mondóan körbenézés, aztán úgy tevés, mintha kettesben telefonálás levés, virágnyelven beszélés, napi történések kibeszelés, közben hangos kommentár-fűzés, belterjes poénok és vallomások megejtés... telefon letevés, barátok előtt irulás-pirulás, távol lévő partnerre bármilyen huncut/megrovó/semlegességet tettető megjegyzés tevés. társaság zavarban levés...

greggrant 2009.11.01. 20:33:00

@HRita: Szerintem csak te vagy túl másmilyen, hogy toleráld ezeket a megnyilvánulásokat :P Ha nekik ez tetszik, akkor hadd csinálják, nézz másfelé.
Másrészt pedig a posztban leírtak nem csak női vonások, férfiak is csinálják, egy-két apróságban én is "magunkra" ismertem :-D

Erzsebet 2009.11.01. 20:52:07

Alá-fölé öltözés. Léteznek olyan paraszti közösségek, többnyire népviseletből kivetkőzöttek, ahol csak a nők költenek magukra. Férfiak és fiúgyerekek külsejével nem törődnek. Ismerősi körömben is létezik egy család. Ünnepi viseletük az utóbbi. Az asszonykán télen földig érő nercbunda, fátylas nagykarimájú kalap. A10 év alatti gyereklány is túlöltözve. Kontyos, fodrász által készített frizura, aranyékszerek, magasított sarkú cipő, maxiszoknya. A férfi, ha nem ismerném állíthatnám, hogy hajléktalan, a kamasz fiú ócska farmer, kínai sportcipő, dzseki, baseball sapka. Az idősebb párok fiatal korában szokás volt a hasonló öltözés, öltöny-kosztüm, színben, stílusban harmonizáló kabát, kalap.Mint ahogy Frengi írja a falusi jegyeseknél is divatba volt ez. Az exférjem is így akarta, de én nem egyeztem bele.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.01. 21:00:56

@greggrant: Igen, ez a másfele nézés valóban megoldás lehet. Ezért írtam az egyik előző kommentemben, hogy: "és talán addig nincs is akkora baj, ameddig más csinálja."
Ez a "túl másmilyen" pedig nagyon tetszik :D Majd beírom wiwen a "Magamról" rubrikába :D

Mitya Ivanov 2009.11.01. 21:36:24

@»P.H.M.«: jaj ne asést csak az ásésblogon, kérlek

sz.dorika.. (törölt) 2009.11.01. 22:44:44

A közös háziállat? Róla egy wiw kép?
"Házikedvencünk" címmel, vagy "a mi kis ******". Nagy összetartó ereje van egy közös gyereknek, mert ugye a nőstény tagja a párnak így nevezi, főleg társaságban.
Annyira jó téma a párkapcsolat modoros női tagjainak kivesézése.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a mélyen dekoltált büdös kurvák nem így viselkednek. Akikről írtál, azokból lesznek az ősanyák. A komoly párkapcsolat hívei, szentül hisznek a házasság intézményének tisztaságában, az utódnemzésben /gyermekben. Az ő "párjuk" pedig egy év után már minden nap olyan, mint akit agyonvertek, sápadt, kedvtelen, bólogat,beleegyezik, egyszóval meggyötört. Sajnos ennyi idő után esik le nekik a tantusz, hogy a hurok szoros, a sárkány megfogta, féken tartja olyannyira, hogy az évek múlásával egyre lelkesebb és biztosabb a dolgában. A sárkány vakon hisz abban, hogy a fogja szereti szőrösen, zsírosan és jóban rosszban kiáll mellette, mert ők már bizonyítottak és összetartoznak. Legjobb barátok. Befejezem,mert érzem, hogy kezdek belelendülni.

2009.11.02. 06:42:37

@szdorika87: hát ez tipikus, a helyzet csak akkor rosszabb, ha az előző kapcsolata a pasinak házasság volt, esetleg gyerekkel.

Ez egy külön posztot érdemelne, de csak röviden: ha nem ismered, azt hiszed, hogy a párja gyereke az ő gyereke, sorolja hogy mit vett neki, hogy milyen programot szervez a hétvégére, a fénykép a gyerekekkel a wiwen kötelező, ha beszél róla csak is úgy hogy a mi kis Vivienünk, vagy Rolikánk.

blur7 2009.11.02. 08:33:29

@HRita: Ha indul a kommandó, szóljál, hogy csatlakozhassak!

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2009.11.02. 09:21:01

@Mitya Ivanov: bocs. túlságosan belelovalltam magam és így sikerült.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.02. 09:37:24

Az ex-ferjem volt ilyen.
Leanykeres az Ulloi ut forgatagaban terdre ereszkedve.
Voros rozsa behozatala ebedidoben a munkahelyemre.
Parfumkuldes futarral a recepciora.

A lenyeg az volt, hogy minel tobben lassak.
Mikor meg kitettem a labam a lakasbol, az egyik baratnomet hivogatta...

Nincs azzal semmi baj, ha a szerelmunk pattanasat nyomogatjuk otthon, kettecsken. De hogy minden lepesunk a kulvilagnak szol, hat vazze.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.02. 09:44:14

Nem beszelve a lefogasrol.
Barmit csinaltam, hatulrol lefogott. Mosogattam - lefogott. Porszivoztam - lefogott.
De hogy a kib...ott porszivot fogta volna meg magatol es vegigszantott volna vele a hazon, azt mar nem.
Egyszer meg majdnem szivrohamot kaptam, mikor mosogattam, o meg kintrol bamult be ram az ablakon a redony alatti resen.
Pedig nem vagyok egy matyohimzes.

Nem talaltam egyebkent megfelelo jelzot ra sokaig, de miota olvasom a Modoros blogot, mar tudom...

Naumov 2009.11.02. 10:37:34

@Mitya Ivanov: Csatlakozom, a bicska nyílik ki a zsebemben ettől az ásésezéstől. Az előző itteni posztot el sem olvastam emiatt, pedig egyébként a kedvenceim közé tartozik ez a blog.

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2009.11.02. 11:59:09

@afromagyar: ja, külvilág előtt minden szép és jó, otthon meg tiszta szemetek egymással. az is szép történet.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.02. 12:13:42

Hehhe, megelőztél, írtam én is egy hasonlót, az összeöltözés engem is különösen megérintett. Brávo.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.02. 12:24:35

@Modor Tibi: Annál jobb. Legalább mindkét nem _szóhoz jut_ :)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.02. 14:22:35

@HRita: egyébként már a megfogalmazás hatalmas: összetartozás-demonstrátor... Bravissimo!

Nyáron a csopaki strandon süttettük a hasunkat az egyik barátnőmmel, amikor is mellénk telepedett egy párocska, 30+ mindkettő. (Értsd: hallótávolságba cuccolták le magukat). Belefeledkezve az olvasmányomba (a strandújságos összes lakáskultúra magazinját megvettem kínomban) arra lettem figyelmes, hogy ezek ketten először féltékenykednek egymásra, (Ja, persze mert a múltkor is megbámultad azt a nőt), összezördülnek, a nő nyafog, majd látványosan kibékülnek (értsd ezen: nyuszikám, macikám, smár, smár, nyuszikám), utána meghitten nyomkodták egymás pattanásait. (Ekkor már felnéztem, és a következő látvány tárult elém: pasi fekszik hason, a csaj meg ül a hátán, és a vállás nyomkodja a pattanásokat, és hangosan kommentálja) Majdnem elhánytuk magunkat, de inkább összeszedtük mindenünket, és elmentünk a strand másik végébe. De ha egy szót szólt volna bármelyikünk, tutira jön a "mert féltékenyek vagytok, hisz nektek nincs (itt a) pasitok"

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.02. 14:52:51

@Krisztinca: Levetíteném ezt az emberpárt a National Geographicon, mint ahogy a majmokról szoktak ismeretterjesztő műsort készíteni kurkászás közben. Még narráció is lenne: "A nyomogatás elterjedt és egyértelmű megnyilvánulása az összetartozásnak és a szeretetnek. Kedves, bensőséges szokás."

IndaMuncher 2009.11.02. 16:30:31

Ha pedig a pasija nem úgy viselkedik mint egy idióta szerelmes tini, akkor meg szándékosan, hangosan megjegyzi, hogy: "Látod, ők hogy szeretik egymást? Te miért nem vagy ilyen?"
A pasi közben csak reménykedik, hogy ez csak poénkodás, és nem baszott el semmit.

IndaMuncher 2009.11.02. 16:49:52

Úgy látszik elszállt az előző kommentem:
Ez a nő smároló és ölelkező tinipárok láttán is odaszól a pasijához, hogy: "Látod ők milyen szerelmesek? Te miért nem vagy ilyen romantikus?"

Persze ha a csaj átmegy szingli üzemmódba, akkor fűvel, fával lefekszik, akkor valamiért nem hiányzik neki a romantikázás. Pfff

nyílméregbéka 2009.11.02. 20:02:53

"Szeretlek": töltelékszóként, a bazmeg helyett - hát ez ütött! :-DD

@»P.H.M.«: "külvilág előtt minden szép és jó, otthon meg tiszta szemetek egymással. az is szép történet." Hát ilyent baromi gyakran látni, ezt hívják úgy, hogy "mutatás"; és általában, ha már ennyire egymás s*ggében van egy párocska, mint itt a posztban leírt például, már lehet tudni, hogy szar van a palacsintában. Jobb esetben: szakítás, rosszab esetben @szdorika87: "Az ő "párjuk" pedig egy év után már minden nap olyan, mint akit agyonvertek, sápadt, kedvtelen, bólogat,beleegyezik, egyszóval meggyötört. Sajnos ennyi idő után esik le nekik a tantusz, hogy a hurok szoros, a sárkány megfogta, féken tartja olyannyira, hogy az évek múlásával egyre lelkesebb és biztosabb a dolgában."
Brrr. Hány ilyent láttam már. Nem is tudok őszintén kacagni...

rongy filiszter · http://egyetemitortenetek.blog.hu 2009.11.02. 21:17:18

a címet látva nekem is először a színhelyes párok (angolul gyönyörű alliterációval colour coordinated couples:) jutottak eszembe.

Viszont a becenév-dolog szerintem fordítva van: van az ödn-nek jópár édi beceneve, ami jó esetben csak ciki ha nyilvánosan előkerül. Az ödn pedig ügyel arra, hogy előkerüljön, igaz mackóm (vagy kandúrom)? Ezzel azt demonstrálja, hogy "mi annyira _együtt_ vagyunk, hogy én ilyen néven szólíthatom, DE TE NEM". Ez azért is beválik, mert ezzel a barátok is tisztában vannak, aki esetleg mégis megpróbálja így szólitani viccből mackómat, azt pont mackóm fogja leállítani (mert pont nem szereti, ha nyilvánosan a otthoni, neadjisten hálószobai beceneve elhangzik), ezzel is adva a lovat a barátnő alá, mert ugye védelmére kelt azzal szemben aki be akart törni az ők privát világába a privát névhasználattal. Pedig picimnek csak kurvára elege van az egészből.
Minősített esete, ha a szerencsétlenek gyerekkoruk óta ismerik egymást, és ciki gyerekkori vagy felnőttként ciki anyuka-által-használt-mikor-még-kisgyerek-volt becenévvel illeti.

Társaságban ott van még, amikor név helyett csak úgy szól neki, hogy "szerelmeeEeem". Például "szerelmeeEeem, hozz nekem is egy fincsi kis ürcsit!" mikor az a következő feleséért indul, amivel elviselhetővé akarja tenni az estét, mert égeti a barátnője – pont a fentiekkel.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.02. 22:14:17

@F.house: @nyílméregbéka: @rongy filiszter: Mind nagyon durvákat írtok, de teljesen életszerűek :) Kemény!

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.11.02. 23:17:50

Nem tudom, szerintem tök jó dolog úgy viselkedni felnőtt fejjel is, mint a szerelmes tinik. Nem mindenkinél játszmázás és birtoklási vágy van ennek a hátterében, legalábbis nálam (nálunk) nem. Egyszerűen csak erősebbek az érzelmi igényeink, jobban vágyunk az érzelemkimutatásra, mint mások.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.11.02. 23:19:22

@Ön: az is igaz, h nálunk csak a szeretlekezés és valamelyest a titkos nyelv játszik, az összeöltözés szerintem baromság, és sose jutna eszembe megalázó beceneveken a férjemet.

Ernoke 2009.11.03. 09:18:29

ez az összeöltözés kegyetlen... soha nem láttam ilyesmit. vagy csak én vagyok a hülye, ha azt szeretem, ha a férfi jóval slamposabb, mint én?

IndaMuncher 2009.11.03. 09:43:14

@HRita: @F.house: És amit írtam, a második felét ki is magyarázza, hogy akkor nem úgy fogja fel, meg nem úgy áll hozzá.
Hát, közöltem az illetővel, hogy akkor legyen szíves hozzám is inkább lazábban állni.

IndaMuncher 2009.11.03. 09:55:14

@Ernoke: Nekünk egyszer volt már, hogy ugyanolyan színű felső/pólóban csapattuk csajommal, és ráadásul ugyanabból a márkából. :D
De nem volt rajta a márkanév és a többi ruhadarab már nem stimmelt. Most itt azokról van szó akik tetőtől talpig ugyanabban nyomják?

Ernoke 2009.11.03. 10:01:05

@F.house: nem tudom, kérdezd Ritát, én még tényleg nem láttam ilyen összeöltözést...

sorica123 (törölt) 2009.11.03. 14:11:33

@Krisztinca: jahahjj. Erer a típusú párocskákra szoktam azt mondani, hogy nyuszipapucsos reklám... tudod, volt egy ilyen reklám, ahol telefonált a csaj, és a nyuszipcskereivel mutogatta el, hogy egy ilyen édelgő párocskával volt előző este:) mert persze, hogy nem hivataloskodni kell a másikkal társaságban sem, de ez így, ahogy itt le van írva, baromi kínos és hülye helyzeteket eredményez.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2009.11.04. 21:09:16

Ne is mondjátok, 3,5 fél évig jártam "szeretlekezős" nővel. Minden telefonbeszélgetésünk és randink után többször egymás után el kellett mondani. Becenevem is volt, ráadásul használta mások előtt is.
:(

flea 2009.11.05. 00:04:57

"Olyan szerelmesek, hogy a forgóajtóba is csak együtt bírnak bemenni."

Bizonyos körben ez szállóige. Ráadásul nem vicc: láttam ilyet. :)

flea 2009.11.05. 00:08:57

Egyébként én is ismerek érett és értelmes 30+, 5+ éve házas párt, akik teljesen debil beceneveken szólítják egymást. Mondjuk nem tudom, hogy mit lépnének, ha más is elkezdené használni ezeket a neveket, miután annyira gázosak, hogy ez a jelenlétemben még senkinek nem jutott eszébe. ;) De ez a leírt sztereotípiák értékéből semmit nem von le...

Amit viszont még sose láttam, az az összeöltözés. Pedig de jót röhögnék!

Erzsebet 2009.11.05. 15:32:00

Én látok összeöltözős házaspárt. Hasonló sötétzöld télikabátot és kalapot viselnek. Egy ismerősöm polgári esküvőjén is ugyanaz anyagból volt a női nadrág kosztüm és a férfi öltöny. Hozzá egyforma színű inget-blúzt viseltek. Egy időben ez divat volt.

Szalacsi_Dezső 2009.11.10. 14:57:33

@HRita:
Ez óriási ez a blog, eddig ezt nem is láttam.
Gratula hozzá. A nőtipusok nagyon találóak.
Hülye kérdés ezen a blogon, de férfitípusok nem lesznek?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.10. 15:18:15

@Szalacsi Dezső: Köszönöm :) Férfitípusokat nem terveztem, bár róluk is volna mit írni :) A Modoros blogon már volt egy posztom a smasszer típusú férfiról:
modoros.blog.hu/2009/08/17/olvasoi_rovat_a_smasszer_tipusu_ferfiak_avagy_csaladfonek_szuletni_kell
Ajánlom figyelmedbe az írást és az egész Modoros blogot is, nagyon találó írások vannak a férfiakról (is):)

flymazs (törölt) 2009.11.10. 22:43:19

Ez tényleg gyakori (mindkét nemnél). Nagyon idegesítő. Szerencsére a barátok között sincs ilyen pár, sőt múltkor észrevettem, hogy mi pl. ha az utcán megyünk többen, a legritkább esetben megyünk egymás mellett. A párom sokszor beszélget más lányokkal és én is más fiúkkal és olyankor mellettünk haladunk. Nem azért szerveztünk közös programot, hogy ott is egymás nyakában lógjunk.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.13. 09:20:18

Tegnap éjszakai élmény a vonaton: az egész utazóközönség legnagyobb örömére a leányzó élveteg fejjel, hozzáértően elkezdte nyomkodni a kedvese arcát, majd mindezt megkoronázandó 1 kanállal, egymást etetve megeszegették a fagyikát. Plusz, hogy kapcsolódjak a gyötrelmes búcsúzkodási szokásokhoz: miután a lány leszállt, a fiú belülről, a lány kívülről integetett és hadonászott egymásnak, rajtam keresztül. Nekem ne mondja senki, hogy mindez _aranyos_. Borzasztó :)

Erzsebet 2009.11.13. 11:10:51

@HRita: Ez az egymás etetése, szerintem is undorító. Egyes helyeken a lakodalmakban az ifjú párnak közös tányérból és evőeszközökkel kell ennie a násznép szórakoztatására. Létezik még az egymás megetetése az esküvői tortából. Ez az összetartozás jele. Orosz regényekben olvastam még arról a lakodalmi szokásról: Ha bárki a vendégek közül elrikkantaj magát: Keserűűű! A fiatal házasoknak mindenki szeme láttára csókolóznia kell.

flea 2009.11.13. 11:19:23

@Erzsebet: Magyarországon meg akkor "kell" csókolózniuk, ha nekiáll a nép csörömpölni az evőeszközökkel meg a poharakkal.

Amúgy az integetés lehet aranyos, mondjuk nem másokon keresztül és hadonászva...

Erzsebet 2009.11.13. 15:21:20

@ flea: Régen nagyon sok fiatal párt a szülők hoztak össze. Szerelem nélkül keltek egybe. Előfordult, hogy történetesen mást szerettek. Vadidegen, sokszor utált lénnyel kellett csókolózniuk.
süti beállítások módosítása