HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.11.20. 08:00 HRita

KLISÉK&JELLEM: Apró csodák a mindennapokban – a női önzetlenség

 „Dicső hely a hölgyek szive,
Önzés előtt bezárva ajtaja,
Ha bejut is, csak lopva jut belé vagy
Erőszak által,
De nyitva áll mindennek, ami szép s jó.
S az üldözött igazság,
Ha mindenhonnan számkivetve van,
Végmenedéket ott talál.
Dicső, dicső hely a hölgyek szive!"

 

Mi, nők nemi szerepünkből fakadóan kedvesek, gondoskodóak, segítőkészek és önzetlenek vagyunk. Híres női ösztönünkkel, hatodik érzékünkkel már szinte telepatikusan értjük-érezzük-sejtjük-tudjuk, hogy a környezetünkben tartózkodó embertársaink milyen gondokkal küzdenek, mi zavarhatja őket, miért lehetnek dühösek vagy idegesek, éppen ezért törekszünk rá, hogy az akadályokat, a malőröket és a kellemetlen helyzeteket a magunk finom és nőies módszereivel elkerüljük vagy akár elsimítsuk.

Éppen ezért:

• Mindig körültekintően parkolunk le, figyelembe véve a járda terjedelmét, szélességét, és törekszünk rá, hogy a lehető legkevesebb helyet vegyük el a gyalogosoktól. Ugyanilyen lelkülettel gondolunk autóstársainkra is: még véletlenül sem ferdén parkolunk le, nehogy két parkolóhelyet használjunk el.

• Ha fizetünk a kasszánál, jó előre kikészítjük a pénztárcánkat, és semmi esetre se hagyjuk ezt az utolsó pillanatra, hogy az xl-es rityi legmélyéről három perces feszült kutatás után végül diadalmas arccal előhalásszuk. Mindezt azért tesszük, hogy ne tartsuk fel a sort fölöslegesen, mert tökéletesen működő empátiánkkal átérezzük, hogy fordított helyzetben minket is mennyire bosszantana az említett intermezzo.

Shoppingolás közben úgy helyezkedünk, hogy a többiek is láthassák, megvizsgálhassák az akció felirattal ellátott ruhasort. Nem tolakodunk, és nem takarjuk el teljes terjedelmünkkel és reklámszatyrainkkal a fél sort, mert tudjuk, úgysem ezen múlik, hogy mi vagy esetleg a vetélytárs másik nézelődő csap-e le az utolsó m-es darabra.

• Soha nem az ajtóban állunk meg, hogy munkatársnőinkkel elmélyült beszélgetést folytassunk a főnök polgárpukkasztó, mégis jópofa nyakkendőjéről. Ugyanígy kerüljük a szűk folyosókat, átjárókat is, vagy ha nincs más lehetőségünk, magától értetődően a fal mellé húzódunk kollégáink akadálymentes továbbhaladását elősegítendő.

• Ha babakocsival közlekedünk, soha nem a bicikliúton tesszük azt, hanem magunktól, már első lehetőségként a tőlünk két lépésre lévő gyalogosok számára fenntartott járdát vesszük igénybe. Ilyen szellemben harminchat fős osztályunkat sem a bicikliúton vonultatjuk végig, hanem fegyelmezett rendben lehúzódunk velük a járdára. Így még a Dunát is jobban látjuk a rakparton.

• Egy végigvásárolt délutánt követően a tömött buszon vagy vonaton nem pakoljuk a másik (két) ülésre szerzeményeinket, vagy ha véletlenül oda is raknánk, nem vágunk arcokat, ha utastársunk udvariasan megkérdezi, leülhet-e. Nem hajítjuk fel dühödten és fejrázva a csomagtartóra cuccainkat, mert tisztában vagyunk vele, hogy ez így természetes.

• A bevásárlókocsit soha nem állítjuk keresztbe és távolodunk el tőle három méterre, hogy a teli kocsit toló vásárlótársunkat tanácstalan körbepillantásra, majd öntevékeny akadályelhárításra késztessük. Ha ez mégis megtörténik, nem úgy rontunk rá, mintha az ükanyánktól örökölt ezüst esszcajgot kísérelné meg ellopni. Nem: bűnbánó arcot vágva exkuzáljuk magunkat, és kedvesen rámosolygunk a hátráltatottra.


Édesítsük hát meg a szürke hétköznapokat egy csepp önzetlenség-mézzel, mosolyogjunk önzetlenül a világra, s majd a világ is – minden bizonnyal – visszamosolyog ránk.

60 komment

Címkék: női önzetlenség női önzőség


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr341538673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GAbica 2009.11.20. 08:34:15

Most büszke vagyok magamra. Nem kicsit. :)
Igaz, nem vezetek és babakocsit is régen toltam, azt sem a saját gyerekkel, így azokról nem nyilatkozok.

oriza triznyák 2009.11.20. 09:11:53

Hehe. Hát igen, az empatikus nők... Főleg egymással!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 09:24:41

@oriza triznyák: És tényleg főleg egymással :D A férfi előtt el kell játszani, hogy milyen _hipi-szupi_ érzékeny nők vagyunk, a női riválisok meg hadd pusztuljanak :D
A vonatos témánál is tisztán előjön ez. Ha férfi akar leülni, sokkal lendületesebben pakoljuk arrébb a szatyrainkat, mert örülünk, hogy egy FÉRFI ül mellénk. Biztos szimpatikusak vagyunk neki, azért akar HOZZÁNK leülni. Ha pedig egy nő szeretne leülni, az direkt azért teszi, hogy ne tudjunk kényelmesen és nyugodtan végigülni egy utat. Nem igaz, hogy nem talált volna magának valahol máshol ülőhelyet. Simán ki akar szúrni velünk. :D

oriza triznyák 2009.11.20. 09:42:49

@HRita: Óóó, igen. És a nők a legnagyobbak abban, hogy egymással szemben bájolognak, majd ahogy az egyik megfordul, a másik a hátába vágja a kést...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.20. 09:51:43

Na most akkor nemet váltok, mint Orlando.

Bankjegyautomatánál, főleg ha sorba kell állni, nem akkor kotorjuk elő a bankkártyát a 30 literes retikül alján hányódó nesszeszerben őrizgetett pénztárcánk legutolsó rekeszéből a plasztikkártyát, amikor odaérünk, hanem már eleve készenlétben tartjuk. A PIN kódot NEM akkor keresgéljük ki a telefonunk PINKÓD nevű rekordjából, amikor már kéri a gép, hanem tudjuk fejből. Nem csodálkozunk rá a képernyőre leesett állal, mintha először látnánk ilyet. Nem nyomjuk meg egyszerre az összes gombot amit látunk, és nem csipogtatjuk a gépet negyedóra hosszat, mint valami nintendo-t. A kapott pénzt és visszakapott kártyát zsebrevágjuk, és NEM tanulmányozzuk a cetlit álltó helyünkben, miközben a mögöttün várakozókat megüti a guta, hanem frissen, fürgén odébblépünk, hogy mások is sorra kerülhessenek mielőbb.

avc 2009.11.20. 10:08:25

...észérvekre, ha nem értjük, nem érzelmi alapon, feldúlva válaszolunk, hanem gondolkodunk egy csöppet

avc 2009.11.20. 10:10:28

...a pénztárnál a 2470 forintos végösszegre gyorsan előkotrunk egy kétezrest és egy ötszázast, nem pedig két ötszázas - egy ezres - egy kétszázas - két százas-három húszas - két ötös bogarászásával töltjük a drága időt

oriza triznyák 2009.11.20. 10:13:57

Nem szólunk be más embereknek úgy, mintha a gyerekünkhöz beszélnénk. "Látod Manóka, a néni bement a kisgyerekeseknek fenntartott mosdóba" ...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 10:14:24

@El Topo (Sgt. Elias): @avc: Egyre jobbak :)
Majd ha összegyűlik jó sok, kinyomtatom, és röplapként fogom osztogatni. Esetleg repülőről szórom ki propagandajelleggel :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 10:16:31

@oriza triznyák: Ez az! Plusz a jól ismert hangsúllyal: Állj félre, Petike, a néninek NAGYON sürgős dolga lehet, hogy így rohan fel a mozgólépcsőn.

Hát igen, b+, két perc múlva indul a vonatom :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.20. 10:20:21

Ooo, en tenyleg ilyen vagyok! Tulzasba is viszem, sokszor mar en kerek elnezest, hogy elek :).

kerikak 2009.11.20. 10:25:42

@afromagyar: én is, kivéve a babakocsit, mivel még sose tologattam, de őszintén szólva nem sok mosolyt kapok érte, viszont sokszor érzem azt hogy baleknak néznek..

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.11.20. 10:26:43

Ezt a blogot minden nőnek olvasnia kéne. Önkritikus nő - fehér holló. Elismerésem, Rita.

GLG 2009.11.20. 11:11:06

@Szigi.: En magamra ismertem... Sajnos, vagy nem sajnos. De legalabb belatom. Meg mondtam is a baratnomnek, hogy 'Nezd, jellemzve vagyunk a blogban!' :) Egyebkent altalaban eszreveszem magam, es elnezest kerek, ha nagyon zavaro vagyok, remelve, hogy ez valamennyit enyhit a dolgon.
Tokeletes jellemzes Rita, tetszenek az irasaid! Rengeteg ilyen no van (beleertve engem is...)

Szalacsi_Dezső 2009.11.20. 11:24:13

Nem bunkózzuk le a férfit, ha udvariasan rávilágit a nyünyüségünkre. :-D
Bár tudom, hogy minden férfi alapból bunkó, ha számon kér egy olyan dolgot, amiért a nők a férfiakat szokták lebunkózni.
Sorry, kicsit sok lett a bunkózás.
Hiába, minden férfi bunkó! :-D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.20. 11:50:07

Tapintatos nő tudja, hogy a férfak agya nem multitask. A férfiaktól ez nem bunkóság, hanem egyszerűen így születtek. Tehát, ha a nő azt látja, hogy a férje, férfi kollégája, pasija éppen ír, olvas, a gondolatait próbálja összeszedni, számol, koncentrál, akkor nem csacsog. Főleg nem vár választ olyan (egyébként természetesen sorsdöntő) kérdésekre, hogy "szerinted Lujzának valami baja van velem, vagy csak rossz napja van?"

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 11:54:28

@Szigi.: @GLG: Köszönöm, igazából ezek a dolgok engem is nagyon zavarnak, nem véletlenül írók róluk :)

oriza triznyák 2009.11.20. 11:56:50

@Szalacsi Dezső: "udvariasan rávilágít a nyünyüségünkre"

Kifejtenéd ezt egy kicsit bővebben?

GAbica 2009.11.20. 12:27:17

Én időnként megszólalok és beszélek, ha a másik el van foglalva. De azért hamar leesik és választ nem is várok olyankor. Inkább megvárom, míg szünetel, aztán elmondom újra.
(legalábbis én így látom magam, aztán remélem tényleg így van).
A multitask agy meg tényleg női szokás, simán dolgozok bent 5-6 rendszerben, közben ide is lesek, meg válaszolok a dolgozók felmerülő kérdésekre és időnként még a telefon is a fülemen van. Esetenként a vezetékes és a mobil is. :)

Szalacsi_Dezső 2009.11.20. 12:48:37

@oriza triznyák:
Hát a posztban leírt viselkedésformákat próbáltam így összegezni. Nem valami minősítő, legfőképp nem sértő vagy szexista jelzőként használtam.
:-)

oriza triznyák 2009.11.20. 12:52:05

@Szalacsi Dezső: az "udvariasan rávilágít" miatt kérdezem. Hogy mi számít annak, arról ált. más a véleménye a két nemnek :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 12:53:55

@Gabica [a legboldogabb]: Akkor _elmondanám_, hogy nekem sajnos nincs női agyam :) nem tudok egyszerre több helyre figyelni, mert akkor nálam valamelyik oldal biztos, hogy sérül.
Az egyik főnököm, aki persze nő, tipikusan multitask agyú. Legalább öt dologgal foglalkozik egyszerre, és az ötből négyre ilyenkor csak reflex-szerűen bólint. Élelmesebb kollégák ilyenkor mennek oda hozzá, hogy xy-kám, elfogyott a Davidoff és Lavazza kávé, hozhatnék hat-hat csomaggal alapítványi számlára?
Fejbólintás, másnap pedig: Ez meg mi???
Jaj, hát te mondtad, hogy nyugodtan vegyek, nem emlékszel?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 12:56:21

@Szalacsi Dezső:
- Egy lépéssel arrébb kéne, Szívem, az úr nem fér hozzá az automatához.
- Olyan bunkó vagy, mindig leoltasz!

Ilyesmire gondoltál? :)

GAbica 2009.11.20. 12:57:01

@HRita: :D :D :D
új beosztottak nálam is bepróbálkoznak néha ezzel-azzal az elején, amíg nem ismernek és csak azt látja, hogy nyolcfelé szakadok. Nem jött össze még egyiknek sem:)

Mitya Ivanov 2009.11.20. 13:30:27

az udvarias nő nem közlekedik világos nappal reflektorral és ködlámpával
sötétben nem akkor kapcsolja le a reflektort, amikor a másik már szembe jön, hanem akkor, ha a kanyarban meglátom a lámpafényét (ez az udvarias férfiakra is igaz)
nem megx a belső sávban 60-nal.

Mitya Ivanov 2009.11.20. 13:32:40

a normális nő a legnagyobb munkahelyi hajtás közepette nem rohan ki a folyósóra, amint meghallja, hogy megjött az avonos/oriflémes, emvéjes Jutka, és akkor sem, amikor bálabontás van a turkálóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.20. 13:40:20

@Mitya Ivanov:

És udvarias nő ha beszáll a kocsijába és valaki remegve vár a parkolóhelyre, ahonnan feltehetőleg távozik, akkor nem kezd sminkelni, nem cserél négyszer szemüveget, Nem állítja be a rádiót, és nem nasizik, hanem elindul.

Ernoke 2009.11.20. 13:49:08

@El Topo (Sgt. Elias): nyugi, a legtöbb nő agya sem multitask, csak úgy tesznek. aztán persze semmi nem tiszta a csapongás miatt. engem amúgy nem zavar, ha szólnak hozzám, miközben csinálok valamit, ugyanis az esetek többségében meg sem hallom.:D

a másik, amit büntetnék, ha beszélek hozzá, és ő hirtelen felpattan, h "mit keres az a porszem a terítőn, le kell szedni... mit is mondtál?". ha az ilyen nők kapnának egy buzinagy tarkónbaszást ilyenkor, egy idő után sokkal kevésbé lennének köcsögök szerintem.

2009.11.20. 14:14:53

@El Topo (Sgt. Elias): velem már előfordult ilyen, igaz amikor az automatához értem még senki nem állt mögöttem, távol sem volt egy lélek sem, de amig ott balfaszkodtam, suttyomban ott termettek hárman, de hangot nem hallattak, amikor megfordultam a frászt hozták rám, mire rájöttem, hogy feltartom őket, már késő volt.
Legalább köhöghettek volna, akkor hamarabb kapcsolok - igaz ez nem itthon történt, itthon már az első elküld az anyámba.

2009.11.20. 14:17:14

Pénztárnál fizetés közben kiszóni az összes aprót, javát a földre, és megkérni az utánad álló tizenéves fiút, hogy segítsen összeszedni, mert ez nekem sajnos a műkörmömmel nem fog menni.

terra incognita 2009.11.20. 14:19:58

@El Topo (Sgt. Elias): a bankautomata parát nem értem. max 15másodperccel mehet onnan el előbb. de ha szuggerálom az előttem lévőt akkor zavarba jön, elejt mindent, és tízszer annyi időt tölt ott mint muszáj lenne. de lehet h túlzottan toleráns vagyok:)

GAbica 2009.11.20. 14:28:30

@terra incognita: azt ne mond, hogy te még sosem álltál olyan mögött, aki képes volt 5-6 részletben kivenni pénzt, aztán szép komótosan elpakolni mindegyik után a pénzt a retikül mélyére, és közben még láttam az őszinte pánikot az arcán, hogy úristen, ebből pénz jön, magától.
és persze a végén szépen megigazítja magát, a sminkét, a ruháját és aztán hajlandó csak odébbmenni...

GAbica 2009.11.20. 14:31:02

@Mitya Ivanov: és akkor főleg nem, ha egy gyeses kolléga hozza be a "manócskáját" és természetesen nem síkitozza tele a házat, hogy megjött a Julcsi, megjött a Julcsi

GLG 2009.11.20. 14:32:13

@Mitya Ivanov: Es amikor 60-nal a belso savban sminkel (csak ezert nez bele a tukorbe...), es te hatulrol ravillogsz, index jobbra-balra, jelezven, hogy "kicsit" utban van (menj mar innen a fenebe!!!), erre o meg VISSZAINTEGET, hogy nyugodjak mar le! De ezt is nyilvan jo szandekkal, balesetmegelozes celjabol, es igy megovja embertarsait a katasztrofaktol.

terra incognita 2009.11.20. 14:44:10

@Gabica [a legboldogabb]: pedig nem... a leghosszabb az volt, amikor pénzt is vett ki, meg számlát is fizetett be. de hátrafordult, és megkérdezte, h nagyon sietek-e, mert akkor odaenged. úgy látszik jó időpontban járok automatához:):)
a vonatos-csomagos dolgot viszont ismerem. amikor van nálam egy húsz kilós bőrönd, nem tudom felrakni. úgyh ha vki odajön, h leülhetne-e, akkor azt válaszolom, h persze, bárhova, ahol lát helyet. biztos szoktak válaszolni, de addigra mindig visszadugom a fülhallgatóm:)

GAbica 2009.11.20. 14:54:56

@terra incognita: vonatnál a kedvencem: jártam idén párszor miskolcra hétköznap délután, csúcsidőn kivül. az egész rohadt vonaton egy dohányzó kocsi volt, én meg oda ültem. Minden alkalommal, de tényleg MINDEN alkalommal volt olyan, hogy bejött valaki aki közölte, hogy itt ugyan ne dohányozzak, zavarja őt/gyerekét/unokáját/férjét/valakijét, viszont ez a kedvenc helye. Én kedvesen elmagyaráztam, hogy tök üres a vonat, egy dohányzó kocsi van, én márpedig itt és most fogok dohányozni. Vegyes reakciókat kaptam, képzelheted :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 14:56:36

@terra incognita: "amikor van nálam egy húsz kilós bőrönd, nem tudom felrakni. úgyh ha vki odajön, h leülhetne-e, akkor azt válaszolom, h persze, bárhova, ahol lát helyet. biztos szoktak válaszolni, de addigra mindig visszadugom a fülhallgatóm:)"

Igen, nagyjából erről szól a poszt.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.20. 15:04:04

@Gabica [a legboldogabb]: kozben meg kommentelsz ide is kommentelsz, nem? :)

terra incognita 2009.11.20. 15:05:29

@HRita: tudom:)
bár nem válogatok a nemek között. de egy majdnem üres kocsiban le tud ülni akárhova. akárhányszor nem tettem ezt meg, vagy kaptam magam mellé egy női utitársat, aki folyton odébb lökdösött, közölve, h nehogy ne férjek már el egy fél helyen. aztán amikor már felpréselt a falra, akkor előjött azzal, h ne hallgassak zenét, mert zavarja a zúgás. de valójában csak azt akarta, h hallgassam meg mekkora köcsög a (volt) hapsija. ha meg férfi volt, akkor fogdosni akart. szóval biztos bunkóság, de nem érzek rá késztetést h idegenek véleményére adjak.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 15:11:46

@terra incognita: Ez igaz, ameddig van máshol hely is, csak a legelvakultabbak próbálkoznak be, de ők sem azért, mert minden vágyuk, hogy melléd ülhessenek le, hanem azért, hogy kioktathassanak, milyen borzalmas neveletlenség bőröndöt rakni az ülésre :) Egyszer velem is volt ilyen nehéz bőröndös eset, csak én nem elküldtem, hanem megkértem, hogy akkor legyen szíves, rakja fel a csomagomat a tartóra, mert én nem bírom. Tényleg nem bírtam :) Ő se...
Az életelmesélés pedig ugyancsak hozzátartozik a női önzetlenséghez, attól falra tudok mászni. A fülhallgató ilyenkor az egyetlen megoldás :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.20. 15:11:53

@Gabica [a legboldogabb]: ez egyebkent borzaszto.
Itt, Belgiumban nem csak a nok ilyenek, hanem a ferfiak is.
En, idegbeteg magyar tukon ulok, vagyis allok pl. a kasszanal, fizetnek es mennek a picsaba, de nem lehet, mert az elottem allo:
- bekesen kipakol a kosarbol (nem akkor kezd el felpakolni a szalagra, mikor az elozo utan mar van hely, hanem mikor a penztaros nyanyanal all)
- bekesen bepakol, fontos am a logisztika, mi hova keruljon, melyik szatyorba, taskaba, kosarba, esetleg banyatankba (fiatalok is eloszeretettel jarnak ilyennel dolgozni)
- a penztaros is csak akkor mondja a vegosszeget, mikor mar minden a helyere kerult
- kovetkezik a vegosszeg konstatalasa (nem sokszor latom, hogy az futna vegig az vasarlo arcan, hogy "hogyajobudoseletbe, mi kerult mar megint ennyibe")
- illeto komotosan benyul a taskaba a penztarcaert
- eloveszi a penzt/bankkartyat
- fizet
Es meg mosolyogni is van ido.

Mondjuk en is kezdem felvenni ezt a szokast, nem azert, mert ki akarok cseszni a mogottem alloval, hanem mert jot tesz az idegrendszeremnek.

terra incognita 2009.11.20. 15:18:38

@HRita: ha nagyon tele van, azért megerőltetem magam:) fülkésben nem is gáz, ha sokan vannak bent, mondjuk eleve le sem ülök. a kedvencem az a nő volt, aki azt részletezte, milyen pocsék háziasszony a lánya. "és képzelje el, arra kényszeríti a férjét, h porszívózzon! a bőr lesült a képemről! szerencsétlen ember annyira meg van félemlítve, h hiába kértem, nem adta nekem oda a porszívót!"

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 15:30:36

@afromagyar: Nyáron 5 napig voltam Hollandiában, és pont ezeket tapasztaltam. Nagyon élveztem :) Semmi kapkodás, olyan "az élet habostorta"-arccal mászkált mindenki. Hétvégén csúcsforgalomban vásároltunk egy általam kimondhatatlan nevű helyen, és az összes vásárló, mintha csak promenádon járna, tolta a kosarát. Előzékenyek voltak, intettek, hogy ők nem sietnek. Mondtam, hogy én se, és rendkívül megnyerően mosolyogtam hozzá. Az eredetileg 15 percesre tervezett bevásárlás így lett 3/4 órás - leginkább az udvariassági körök miatt. De mondom, nekem nagyon bejött :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.20. 15:40:33

@HRita: mar megbocsass, de milyen no vagy te, hogy 3/4 ora alatt osszecsapsz egy vasarlast? Arrol mar nem is beszelve, hogy eredetileg 15 percre tervezed. Nem jutok szohoz, melysegesen csalodott vagyok.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 15:52:09

@afromagyar: Unokatestvéremmel mentem, aki férfi :D
Én még maradtam volna, mert Magyarországon nincsenek olyan érdekes cuccok, mint ott voltak. Mindenféle mozaikos felvágott, rengetegféle sajt, gyümölcsök, meg minden hús előre volt csomagolva, és még a színük is más volt, mint itthon. Jó, ezt nem neked magyarázom, hanem a többieknek :) Az unokatestvérem kint él, neki nem volt újdonság, aztán nem is maradhattunk tovább, mentünk Belgiumba megnézni a Manneken Pis-t :D De tényleg. Hát te, az olyan pici! Azt hittem a híressége alapján, hogy legalább akkora, mint a Szabadság szobor Ámerikában :D

GLG 2009.11.20. 15:56:07

@HRita: Hollandiaban? Vajon miert mosolyog mindenki, es miert vannak ugy lelassulva?! ;-)

Szalacsi_Dezső 2009.11.20. 16:15:28

@oriza triznyák:
igen az valóban eltér, hogy a két nem mit tekint udvarias rávilágításnak, ebből adódik a nemek alapvető harca.
@HRita:
"- Egy lépéssel arrébb kéne, Szívem, az úr nem fér hozzá az automatához.
- Olyan bunkó vagy, mindig leoltasz!"
Bizony ilyesmi, néha mintha magamat hallanám. Persze feleség rögvest besértődik (jogosan).
Én meg persze morgok, hogy jogtalanul.
Ettől kerek az élet, mégiscsak a gyerekeim anyja.

2009.11.20. 16:17:15

Nekem szoktak segíteni felrakni a csomagot, akkor is ha van hely,más csajok is, de a multkor egy szabadnapos vasutas felháborodott azon, hogy miért nem neki szólok, ha ő ott van - Frankfurt - Kassel viszonylatban :) Nem mertem neki azt mondani, hogy magyar vagyok, Mensch! Én nem merek megszóllítani egy szabadnapos vasultast csak úgy, ha nem akarom, hogy elküldjön az anyámba.

aribeth 2009.11.20. 16:34:21

@avc:
Ja, hogy aztán az empatikus eladólány nyávogva megkérdezze: apróóóóó niiiiiiiiincs? :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.20. 17:36:30

@aribeth: Nálunk a zöldségesnő szokta forgatni a szemeit, ha tízezressel fizetek. Nincs kisebb? Nincs. Ha volna, azt adnám. És mindig tud visszaadni, mert elég jól megy nekik. Csak ez nála már hozzátartozik a kiszolgáláshoz. Mert mindenki DIREKT nála akarja felváltatni a nagypénzt, bár ő már hányszor elmondta, hogy nem pénzváltó. Múltkor mondtam neki, hogy akkor a másik zöldségesnél veszek almát, citromot, zöldséget (= váltom fel a tízezrest az ő bosszantására), ha ekkora gondot okoz visszaadni. Természetesen egyből előkerültek az ezresek, kétezresek.

LyukasBogrács 2009.11.20. 20:32:17

Repülés
----------------------------------
Az udvarias nő becsekkolásnál már a jeggyel és az útlevelével a kezében áll sorba, hogy nem kelljen kotorászni. Nem gondolja azt, hogy a hajókoffere még éppen megfelelő méretű kézipoggyász, és ezt mástól sem várja el. Akármennyit is fizetett (a cége) a jegyért, nem számít arra, hogy mindenki az ő problémájával legyen elfoglalva, hiszen tisztában van azzal, hogy az intézkedések az ő és a többiek biztonságát szolgálják.

A repülőúton nem veszi le a cipőjét, mert eleve kényelmes lábbeliben szállt fel a hosszú út miatt. És mivel le se vette a cipőjét, eszébe sem jut felrakni a lábát a többi utas orrának szórakoztatása végett.

Nem érzi úgy, hogy az ablak mellé kellene ülnie. Ha mégis oda szól a jegye, akkor sem pattan fel öt percenként.

A légi utaskisérő kérdésére, hogy melyik menüből szeretne fogyasztani kapásból tudja a választ, nem kezdi el a hozzávalókat, a kalóriákat, a vega-, bio-, kóser jellemzőket firtatni.
Mindent meg is eszik, a desszerjét sem kínálja fel a férfi utastársainak fennhangon.

Nem froclizza a személyzetet, és főleg nem szól vissza magyarul egy nem magyar kérdésre.

Nem illeti megjegyzésekkel a kapitányt az esetleges erős széllökések miatt azzal, hogy "Ki adott ennek jogosítványt?"

Landoláskor nem tapsol.

Földet érés után nem próbál lépést tartani a csomagszállító szalaggal.

A ott-tartózkodás alatt meg tudja állni, hogy mindenféle felesleges dolgot, ruhát, cipőt összevásároljon, nem is jön zavarba, amikor becsekkolásnál épp az előírt tömeget mutatja a mérleg kijelzője. Fel sem merül benne a "Hozzád még befér..." kezdetű kunyera, mert annak soha nem a "Köszönöm" a végszava.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.20. 23:11:34

@LyukasBogrács:

Ez a landoláskori tapsolás az idegeimre megy.

symore 2009.11.21. 05:01:11

úú, mennyi frusztráció:)

a legdurvább a keresztbeállított bevásárlókocsi. Falnak tudok menni tőle. A poén az egészben, hogy fel sem veszik...na meg a péntek esti csúcsforgalomban a zöldséges rész legszűkebb folyosóira is betolja a kocsit, mert ha a tágas sztrádán hagyja, esetleg még valaki kilopja a rendkívüli nehézségek árán összebányászott 6kg-os "csak most csak neked" akciós tomi kristályt.

Egyébként nekem hollandiában nem tűnt fel az említett lassú vásárlás. Inkább az volt a benyomásom, hogy hihetetlen gördülékeny. Lehet, hogy nem rángatja a pénztáros csajszi a cuccokat a pitty előtt, mint egy idegbeteg, csak hogy a megtakarított 20 mp-et elbassza bankkártyával, "hogy ez most vajon lehúzós vagy bedugós" és persze ha bedugós, akkor lehúzza, különben természetesen fordítva.
Szóval komótosan, de biztos, állandó sebességgel lehetett haladni a különböző boltokban. A kedvencem az Albert Heijn volt, ahol még csak a kártyámtól sem kellett megszabadulnom, hogy fizethessek:)

Caddy 2009.11.21. 17:27:38

@El Topo (Sgt. Elias): a nők sohasem vágják zsebre a pénzt. A pénztárca szent. :) Ott minden rendben van.
Kérdezz meg egy nőt, hogy mennyi pénz van nála, és tuti, hogy pontosan megmondja. Egy férfi? Hm?

@Gabica [a legboldogabb]: így már én is jártam, mondjuk vonat tömve, és még én érzem szarul magam, hogy rá akarok gyújtani a dohányzó kocsiban. :D

@Mitya Ivanov: ezen most hangosan röhögök. :D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.21. 18:50:14

Ha elmegyek nagybevásárolni, a kocsitolásból látom a nőkön, hogy önzetlen tipusok-e, vagy sem. De ha mégsem, akkor már abból, amikor elmegyek mellette és beljebb húzza a kocsiját - ezt már a szemvillanásból lehet tudni. Mások meg abszolút észre sem veszik magukat.

De a legidegesítőbb a nők, az anyák tulajdonsága, hogy mi aztán _borzasztó empatikusak vagyunk_, addig a pontig, amíg a saját gyerekük érdeke nem károsul. Mert abban a pillanatban azonnal átváltoznak önző anyatigrisekké, legyen szó kislapátról, hintáról, sorbanállásról, BÁRMIRŐL. Ölni képesek minden kis baromságért.
Példa:
Két anyuka ül a _játszón_, a gyerekek homokoznak, hintáznak, bármi, anyuk csevegnek. Mindketten őrült mód érdeklődnek a másik iránt, bambi hangon faggatóznak minden apró-cseprő _fontos_ dologról (értsd pisi, kaki, súlygyarapodás, szepiszori, hozzátápi... ), aztán egyszercsak Annaréka, az egyik ded elköhinti magát, s Másik Anyuka azzzzonnnal felkapja gyerMekét, és üvölteni kezd:
- Hogy merészeled ILYEN betegen lehozni a kölködet!!!!!
És attól a perctől Annaréka és anyukája Örök Ellenség. (És nem kérdezik meg, tényleg beteg-e, vagy esetleg csak félrenyelt, vagy allergiás, azért köhög, stb....)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.21. 21:11:23

@Caddy:

Hát lehet, én is csak találgatni szoktam.:)

Caddy 2009.11.21. 21:55:11

@El Topo (Sgt. Elias): kaptam szmájlit :D:D:D

Na csajok! Ugye, hogy minden nő pontosan tudja mennyi pénz van nála?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.21. 22:03:00

@Caddy:

Biztos forrásból tudom, hogy nem.
Szmájlit meg azér' kaptál mert imádlak, de hát ezt most a faszér kellett itt kiteregetni?:)
Vagy én teregettem ki?
Ehh, faszom...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.21. 22:17:04

@Caddy: én tudom, mert ma vettem ki. De 3 nap után már csak saccra tudom.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.10. 01:04:14

Jaja, ezektől a gyerekükhöz beszélő nénisektől falra mászom. Főleg, ha egy nálam IDŐSEBB picsa néniz le a hülye kölyke előtt. Ha egy kölyök csókolomoz, már csak rezignáltan legyintek.
süti beállítások módosítása