HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.12.17. 09:00 HRita

KLISÉK: Női magazinok hasznos és eredeti tippjei karácsonyra

Kedves Olvasó!

Bizonyára te is nagyon várod már a karácsonyt, az ünnep meghittségét, a boldog együttlétet családoddal, szeretteiddel. Ám nem szabad elfelejtened, hogy mindez nem fog sült pulykaként a szádba repülni, a jó hangulatért neked is tenned kell. Nemcsak lélekben, de fizikailag is fontos a karácsonyra készülődni. Egy-egy magad készítette apróság, kézzel festett mécsestartó vagy szárított narancskarikákból készült potpourri az egész család kedvét meghozza az ünnepléshez, hisz nem másról szól a karácsony, minthogy szeretet adjunk és kapjunk.

Érdemes megfontolnod alábbi tippjeinket, melyek minden bizonnyal nagy segítségedre lesznek az ünnepi készülődésben. Szedjük hát csokorba őket!

Várjuk az angyalkákat tiszta otthonnal! Osszuk be időnket, ne hagyjunk mindent az utolsó pillanatra. Már jó előre készítsünk listát teendőinkről. A nagyobb háztartási munkákat (azt a fránya ablakmosást például) semmiképp ne hagyjuk az utolsó pillanatra, mert ugyan ki szeretne szárazra cserzett kézzel, hullafáradtan az ünnepi asztalhoz ülni?
Vegyük számba feladatainkat. Most az egyszer igazán nekidurálhatjuk magunkat az alaposabb takarításnak is, hiszen mikor adjuk meg a módját, ha nem karácsony közeledtével? Dobáljuk ki fölösleges kacatjainkat, számoljunk le a „jó lesz még valamire” kütyükkel, mert úgyse fogjuk soha használni őket, csak a port fogják.
Győzzük le lustaságunkat: mossuk ki a függönyöket, vigyük el a szőnyegeket tisztítóba, töröljünk port. Vonjuk be családunkat is a takarításba, együtt még a nemszeretem-munkával töltött idő is gyorsabban repül.

A nyakkendők és a rénszarvasos sízoknik ideje lejárt. Ne vásároljunk sablonos ajándékot szerettünknek, mert egy erőltetett mosoly után biztos, hogy a „meglepetés” a szekrény legmélyén végzi. Ehelyett gondolkodjunk el, mielőtt hirtelen felindultságból végigvásárolnánk az összes boltot: vajon mi örülnénk az ajándéknak? Tudja-e használni az illető, illik-e a stílusához, lakásához? Egyáltalán megengedhetjük magunknak, hogy ekkora ajándékot vegyünk?
Fölösleges túllicitálni egymást az ajándékokkal, egy szívhez szóló kedvesség sokszor jobban talál, mint a többszázezres blu-ray lejátszó. S a törlesztő részletek miatt sem fő a fejünk meggondolatlanságunk miatt.
Szüleink minden bizonnyal örülni fognak, ha az unokák képeiből összeállított naptárral lepjük meg őket. Egyedi és szívhez szóló ajándék, melyre évek múlva is emlékezni fognak.
Férjünk el lesz ragadtatva az örömtől, ha kedvelt hobbyjához veszünk valami kelléket, egy szerszámot barkácsoláshoz, melyre már rég vágyott. Esetleg valami márkás parfüm is jó választás lehet, feltéve, ha tisztában vagyunk párunk ízlésével. Ugyanilyen örömet szerezhetünk egy finom inggel, amely dupla öröm a férfinak: ajándéknak is pompás, és megkíméljük a rettegett ruhavásárlástól. Minden bizonnyal hálás lesz érte.
Fontos tudnunk, hogy gyermekünk ízlését mi alakítjuk, így nagy felelősség hárul ránk. Ne dőljünk be az épp aktuális trendeknek, törekedjünk időtálló és értékes ajándékkal meglepni azt, aki számunkra a legfontosabb. Egy gyermekeknek íródott tudományos lexikon mindig jó választás, a készségfejlesztő játékok pedig nemcsak szépek, hanem hasznosak is. Bátran vegyük meg, és garantáltan nem marad el az örömteli csillogás kisgyermekünk szemében.

Az ünnepi lakoma elmaradhatatlan része a karácsonynak. Érdemes már hetekkel előbb elkészíteni a mézeskalácsot, mely a gyerekekkel közösen díszítve kiváló családi program is egyben.
Legyen a karácsonyi menü hagyományos, de mégis kicsit más! Készítsük el a klasszikus karácsonyi fogásokat picit megbolondítva. Ez alkalommal felejtsük el a pontyot, és készítsünk valami hagyományosan különlegeset pisztrángból vagy lazacból, desszertként pedig szuflét vagy crepe suzette-et kínáljunk.
A legfontosabb mégis, hogy ne kapkodva, kutyafuttában fogyasszuk el a menüt, hanem „megadva a módját”. Éppen ezért már jó előre tervezzük meg az asztal díszítését, vegyük meg az abrosz színeivel harmonizáló szalvétát, és koronázzuk meg a terítéket egyedi asztaldísszel. Készítsünk oda mindent, hogy ne kelljen percenként felugrálni, mert nincs is annál bosszantóbb, mint a konyhában felejtett só vagy bors.

A karácsony a legszebb és legszeretetteljesebb ünnepünk, így illő, hogy ezt öltözetünkkel is kifejezzük. Itt most természetesen nem kisestélyire gondolunk, de igenis fontos, hogy lelkünk mellett testünket is „díszbe” öltöztessük. Örök szabály, hogy a kevesebb néha több, így egy-egy jól eltalált elegáns kiegészítő a legegyszerűbb vonalvezetésű ruhát is feldobja. Használjunk az ünnep hangulatához méltó ruhaanyagokat: selymet vagy bársonyt, de arra ügyeljünk, hogy a karácsonyi álom ne váljon rémálommá az esetlegesen szűk vagy kényelmetlen ruha miatt. Ne essünk túlzásokba, legyünk visszafogottan elegánsak, ne feszengjünk, hiszen mit ér a legcsinosabb ruha, ha kényelmetlenül érezzük magunkat benne?

A finom vacsorából és az idilli hangulatból áradó derű át fog ragadni szeretteinkre is, és erre a gyönyörű karácsonyra bizonyára évekig fog emlékezni még kis családunk.

62 komment

Címkék: karácsony tippek


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr821603336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.12.17. 09:01:14

á éppen most írtam az ötletgazdag nő karácsoni akciójáról, ha tudom, hogy lesz ma poszt akkor ide írom, talán nem lett vona OFF.
akkor olvasok

GAbica 2009.12.17. 09:06:33

hát ez hatalmas lett :)
"Ugyanilyen örömet szerezhetünk egy finom inggel, amely dupla öröm a férfinak: ajándéknak is pompás, és megkíméljük a rettegett ruhavásárlástól. Minden bizonnyal hálás lesz érte."
Hát, ha én inget tennék neki a karácsonyfa alá, nem tudom mit szólna. Ennél sablonosabb már csak a zokni/kistáska/parfüm lehetne. :D

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 09:09:57

Én az ilyen cikkek olvasása után csak annyit szoktam mormolni a fogaim között: "anyád".

Pedig istenuccse szeretem a karácsonyt és próbálom megadni a módját én is... de mindig eliszonyodom, amikor látom azokat a szokásos decemberi tv filmeket angolszász országokból, ahol már dec. elején füzérekkel és mindenféle csicsákkal, plafonig érő karácsonyfával fel van díszítve a lakás, nem beszélve az előkertről és a házról!

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 09:14:13

Pedig vannak ám köztünk kreatív anyukák és feleségek szép számmal! Olvasgatni is szoktam a beszámolókat,amikor valaki pl 3 gyerekes létére 72 egyedi ádventi naptár dobozkát/hengert/zacsit stb készít elő, miután felfestett a gyerekszoba falára egy hatalmas karácsonyfát... látok kéépeket egyedi karácsonyi üdvözlőlapokról, mézeskalácsból készített kisházakról és figurákról, saját kezűleg fűzött ékszerekről. Én belebolondulnék, ha már december elején minden éjszakámat (hiszen nappal erre nincsen idő) ez kötné le.

GAbica 2009.12.17. 09:23:36

@farkasokkal tancolo: Én spec karácsony kapcsán (amit amúgy imádok) az alábbiakra vagyok hajlandó: 24-én feldíszíteni a fát, előtte nap kitakarítani, valamikor sütni 2-3-4 féle sütit, és persze a karácsonyi menü. De semmi lakás/erkély/stb díszítés, nem vagyok egy kreatív fajta. Meg a túlcsicsázott lakásoktól én amúgy is kissé rosszul tudok lenni.

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 09:34:15

@Gabica [almighty]:

Nálam ehhez még hozzájön az előzőleg megejtett karácsonyi és szilveszteri kaja beszerzése a piacról, ugyanis pontyot (bizony azt, és nem süllőt meg lazacot, pisztrángot, kardhalat) leginkább ott kapok, no meg normális svanyúkáposztát, füstölt húst is.

Én is előtte való nap takarítok, mivel a süteménysütés nem az erősségem, inkább házi somlói galuskát csinálok szentestére, kissé hagyománytörően. Másnap délelőtt feldíszitjük a fát, és aztán ki-ki becsomagolja az ajándékait (én ezt is úgy oldom meg, hogy karácsonyi díszzacskóba rakom, aztán kész) .

Még így is elég nehéz összelogisztikázni a szűk család mindenféle igényét... de lehet, hogy scak én vagyok szokatlanul béna.

GAbica 2009.12.17. 09:50:26

@farkasokkal tancolo: A piacban tökéletesen egyetértünk, meg a pontyban is.
Becsomagolás - na azt inkább nem is mondom. A kreatív hobbis családom hattyú formától a szaloncukorig mindenféle művészi csomagokat alkot. Én meg hatszor átragasztom, nyolc helyen elszakítom mire valami csomagolásnak tűnő dolgok alkotok.
Úgyhogy a szokatlanul béna inkább én vagyok.
És akkor még nem beszéltünk olyan dologról, hogy van nekem egy családom, van neki egy családja, és még ott vannak a gyerekei is, meg a volt feleség családja. Hozd össze úgy a családot, hogy mindenkivel elegendő időt töltsön mindenki és minden oldal igénye kielégítésre kerüljön.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.17. 10:02:08

@Mitya Ivanov: Elolvastam, jellegzetes :D remélem, örültél a háznak nagyon :))

@Gabica [almighty]: Igen, én is azt bírom, hogy azzal kezdik: ne vásároljunk sablonos ajándékot, aztán végül mégis olyan ajándékra lyukadnak ki, amivel nem lehet mellélőni :D Naná, hogy nem, ilyen az ing is :))
Figyeljétek meg, minden évben majdnem mindegyik női lap és női portál ugyanezeket írja le. Szerintem kopipésztelik előző évről :) Mindenesetre nagyon vicces, de főleg az lenne a vicces, ha valaki ezen tanácsok mentén ünnepelné a karácsonyt, rohadtul emlékezetes lenne, az _tutifix_ :)

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 10:07:18

Egyébként nem tudom ki hogyan van vele, de én az ünnep másnapján - hiába van ott a sok finomság - egyedül egy sima rántottára vágyom lehetőleg pirított kenyérrel, mellé gyümölcstea...

És bármennyire is díszlik és ragyog a lakás gyertyagyujtás előtt, valahogy másnap délutánra olyan mint egy kupleráj. A szentestén megejtett sok szeretetteljes koccintásból kifolyólag pedig csak ülök a tv előtt vörös szemekkel és fejfájósan, és semmi másra nem vagyok képes, mint nézni a bárgyú karácsonyi filmeket. :-)

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 10:12:04

Ja még a csomagolásról jut eszembe... nálunk ugye van a gyertyagyujtás, aztán meghatott ünnepi pillanatok, mindenki megpuszil mindenkit, boldog ünnepeket... aztán jön az ajándékok kibontása, és ezek után hosszú negyedórákig más sem hallatszik, mint a drága pénzen vett ünnepi papírok hasadásának és tépkedésének a zaja. Én meg mint egy béna robot, mászkálok a kibontott papírok után, és már gyűröm is bele a papírkosarakba (mert egy nem elég).

És hiába kérem, hogy inkább dísz-zacsiba, könyörgöm, hogy azt jövőre is fel lehet használni, akkor is.

terra incognita 2009.12.17. 10:21:53

Hm, télen nem szokás ablakot pucolni... normális emberek között persze:)

IndaMuncher 2009.12.17. 10:29:01

Aki kitalálta, az előre csomagolt "díszdobozos" pipere, tisztálkodási, borotválkozási dolgokat az simán vascsövet érdemel. Nem csak hogy ötlettelen és unalmas ajándék, de ráadásul rengeteg plusz szemét a csomagolása.

Akárcsak a bonbonoknál, de ha már édességet is adok valakinek akkor se bonbont veszek.

Klárensz 2009.12.17. 10:41:38

@Gabica [almighty]: Amúgy milyen egy finom ing? Ki eszik inget és milyen megfontolásból? Erről jut eszembe: A kendőevő ember
www.youtube.com/watch?v=Ts7m2kBazXQ

Mitya Ivanov 2009.12.17. 10:50:13

az otthoni karácsonyok teljesen sablonosak, de lehet, hogy hülyeség, de nekem ez adja a karácsony lényegét. Sablonosnak neveztem, pedig nem is sablonos, hanem kiszámítható. Amióta az eszemet tudom, a szüleimnél mindig ugyanazok az ételek, ugyanazok a szokások vannak, és ugyanígy zajlik minden. Jó persze, a gyerekkori "jézuska becsempészi az ajándékokat a fa alá, amit szintén ő hozott még délelőtt, de elrepült az ajándékokért" duma kb 10 éves koromig volt része a karácsonynak.
Címszavakban egy dec24 anyáméknál:
- felkelek
- anyám már vagy 3 órája talpon
- reggeli nincs mert a konyha egy csatatér
- beigli készül, halászlé készül, mákosguba készül, másnapi sültkacsa készül.
- apám porszívóz, én törölgetek
- anyám ablakot mos a halászlé és a kacsa között. Azért ő mert a férfiak ahhoz nem értenek.
- ebéd: mákos guba mézzel, brutális cukorbevitel, mintha a következő napok nem a szénhidrátról szólnának
- délután a karácsonyfának való behozása. Én faragom a helyére és díszítem. Közben megint kurva sok szaloncukrot eszem.
- kb 5 óra magasságában az ajándékok becsomagolása, majd eldugása.
- vacsora a halászlé evés, csak pontyból, mutatóba egy kis busa.
- halászlé után ajándékozás
- süteményevés, majd punnyadás, majd éjfélre elmegyünk a templomba. Erre még én is rávehető vagyok.
Korábban azthittem, hogy ha majd családom lesz, akkor ez máshogy fog zajlani, de nem, valamiért anyám úgy alakította a szokásokat, hogy ez ma is így van és nem is lehet máshogy.
Az ajándékozásról: szerencsére rólunk mindenki tudja, hogy ajándékok terén hiperracionálisaak vagyunk, ezért senki nem vesz nekünk jelképes apróságot, csak olyat aminek használati értéke van. Bár néha becsúszik egy-egy hiba. Ezért egyetértek részben a nem létező női magazin cikkével:)) Nekem egy rénszarvasos zokni is nagyon tetszik, ha hordható.
Amivel viszont ki lehet készíteni, az a tusfürdő, amit egy okötudatos ember nem használ elvből. Vagy ha valaki más a megkérdezésem, és az izlésem ismerete nélkül kozmetikumot vesz valaki nekem. Különös tekintettel a készleten maradt Avon, Oriflame és Amway cuccokra.

flea 2009.12.17. 11:00:47

Az unokás naptár amúgy miért gáz? Tudom, az ötlet sablonos, de ha jók a képek, annak tényleg örülnek. Főleg ha nagyobb a távolság, és nem tudnak bármikor elmenni élőben is megnézni őket.

@Klárensz: "Kőolajfinomító??? De hát nem fog nekik sikerülni!"
www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM
(5:50 körül)

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 11:20:23

@Mitya Ivanov:
Nálunk is teljesen sablonosak a karácsonyok, de nekem ez így tetszik.
Már mind a két lányom felnőtt, külön lakásuk van, de valahogy mégis mindig nálunk van a karácsony, valahogy egyikük se mondja, hogy jaj mama idén inkább én rendezem jó?
(Pedig szeretnék már egy ilyet kipróbálni valamikor...:-) )

Nálunk így megy:
- 23-án reggel kiveszem a mélyhűtőből a pontyszeleteket, elkészítem a töltöttkáposztát, (előző este megfőzöm a füstölthúst bele, hogy a levével engedhessem fel), minden maradékot kimosok, ne legyen teli a szennyestartó, kiteregetek, kitakarítok.

- 23-án este bepanírozom a pontyszeleteket, elkészítem az ecetes-hagymás, és a majonézes krumplisalátát, elkészítem a somlói galuskát. A pontyszeleteket (gyereknek tonhal két db) tálcára rakom, letakarom, be a hűtőbe. Szintén a hűtőbe megy minden más is, mert másnapra kell ősszeérniük.

-24-én délelőtt behozzuk a fát (már nem kell farigcsálni, mert vettünk egy univerzális lábat hozzá, amit vízzel kell feltölteni, unokámmal együtt feldíszítjük, (szegény angyalkának annyi dolga van, segítsünk neki), aztán ő megy fel az anyjához, és ott kell tartani ezek után. Ebéd: a töltöttkáposzta (vájdlingnyi) egy része. Vagy rántotta, vagy szendvics, az ebéd hanyagolható. Mégegyszer gyorsan átporszívózom a lakást.

--3-kor megérkeznek a másik lányomék, innentől kezdve a lakás különféle zugaiban titokzatos csomagolások, majd beosonás a nappaliba, ajándékok elhelyezése a fa alá.
- du. 4 előtt férjem feltűzi a csillagszórókat, én behozom a cd lejátszót, belehelyezem a karácsonyi lemezt, előkészítjük a csengót, felkapcsoljuk az égőket, várjuk mikor lesz sötét. (Ez a délutáni fagyujtás még a lányaim kicsikorától maradt fenn, ugyanis így lehetett elejét venni az izgatott és nyűgös várakozásoknak, valamint - megbízható és jó délutáni alvól lévén - ilyenkor fel lehetett díszíteni a fát is, aztán így maradt... most meg az unokámra való tekintettel megint jól jön.) Átöltözünk. Nem díszruhába, de mégis levesszük az otthoni mackónadrágot meg egyebeket.

-4-fél öt magasságában, a férjem megrázza a csengót, nekiáll a csillagszórókat gyujtani, én leoltom a villanyokat, bekapcsolom a lemezt, és így jönnek be a többiek . A Mennyből az angyalt együtt énekeljük, majd mikor az utolsó csillagszóró is ellobbant, felkapcsolom a villanyt, mindenki összecsókolózik, majd következik sorban az ajándékok átadása.

- ha ennek vége van, én nekiállok kirántani a pontyokat (hálistennek elég hamar megvan), a lányaim megterítik az asztalt, majd jön a vacsora, koccintásokkal. Vacsora után beszélgetünk (régebben, míg gyerekek voltak, társasjátékoztunk is, később kanasztáztunk.)

-8-9 órára már mindenki kidől isten bizony, ilyenkor a nagyobbik lányom szedelőzködik (gondolom ők otthon még karácsonyoznak egyet) , a kisebbik felmegy a lakásukba, és lefekteti a gyereket. (Míg el nem vált, ők is még karácsonyoztak egyet a férjével). Mi tévét nézünk, iszogatunk, beszélgetünk a férjemmel.

És hipp-hopp, már el is múlt.

2009.12.17. 11:24:29

Ez már tragikus, hogy mi lett ebből a jó kis karácsonyból.
Hová lett szent este a bableves+mákos guba kombó, vagy a halászlé, kártyázni a szomszédokkal éljfélig, aztán megfagyva haza jönni a templomból, mert vár már az angyali hurka.

(Én idén is dolgozom, de mikor otthon voltam vettem egy fát és feldíszítettem november 30-án. Mindenkinek magyarázkodnom kellett, hogy nem vagyok bolond, de nem a karácsony csinált engem, hanem én csinálom a karácsonyt, és mivel a magam portáján a magam ura vagyok, akkor van karácsony amikor én akarom,és úgy ahogy nekem tetszik, az én pénzem, az én házam, az én ünnepem, akinek meg nem tetszik az bekaphatja)

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2009.12.17. 11:50:56

Van olyan is, hogy lelövi a pasi a poént, ha ajándékról van szó. Este 5 után olvassátok el nálam.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.12.17. 11:55:13

Egyszer egy nyugodt, békés, csendes karácsonyt szeretnék. Nálunk mindig rohanás, kapkodás van :(

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.12.17. 11:55:41

@terra incognita: Ja, inkább meghagyod tavaszig retkesen, igaz?

Selkt-Sa 2009.12.17. 12:02:21

na ezért nem olvasok én női újságokat...

oriza triznyák 2009.12.17. 12:03:58

Rita, látom, te inkább a kiskegyedes vonalat követted, pedig ott van még a cosmopolitanes is.

1. Dobd fel a karácsonyi soppingolást városnézéssel! Szerezd be az ajándékokat Londonban/Párizsban/Milánóban.

2. Ha nem akarsz gürizni karácsonykor, és az uncsi rokonokat sem bírod, töltsd pároddal az ünnepeket egy wellness szállodában. Így testetek-lelketek feülüdül és újra közel kerülhettek egymáshoz a hosszú téli éjszakákon.

3. Ha szingli vagy, utazz a barinőkkel karácsonykor Barbadosra/Balira. Így elkerülhetitek a fogvacogtató hideget, és garantáltan új kalandok várnak rátok.

4. Vásárolj új szetteket: a karácsonyfa alatt mégsem feszíthetsz egy hónapos ruciban!

5. Az ünnepi smink ekészítéséhez használj csillámot, élénk színeket. Az idei trend a hangsúlyos szemöldök, hát színezz bátran.

stb.stb.

LEN 2009.12.17. 12:12:05

Megboldogult legénykoromban mindig jó volt a Karácsony! Egész korán elkezdtünk inni a rokonokkal, este meg a haverokkal, másnap pedig megint. Istenem, be szép is volt...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.17. 12:19:00

Epp most vagyok kiakadva a karacsony miatt (lasd mai posztom, mar ha erdekel vkit), tegnap este ejfel utan csillapodtak le a kedelyek es mostanra jutottam el oda, h lesz.rom es lesz, ahogy lesz.
Basszamegamassza, nem tudok egyszerre ket helyen lenni.
Viszont a takaritas, sutes-fozes meglesz iden is, de meg mennyire! Oszinten megmondom, nem ereznem jol magam nelkule.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.17. 12:20:33

A mezeskalacs, amit hetekkel ezelott megcsinaltam, meg mar elfogyott.

váj mí 2009.12.17. 12:47:51

Én ezt a sátoros ünnepek előtti (karácsony, húsvét, bubámtöke) nagy takarítási lázat nem értem. Mér? Karácsony nélkül a büdös életben nem mosná ki a függönyöket a delikvens? És ki az a marha, aki -10 fokban nekiáll ablakot pucolni?
Ja, és persze a szokásos kérdésem. Mi a jónyavalya az a potpourri? (Nem, nem nézem meg a gúgliban ;) )
Különben a karácsonyban leginkább a reggeleket élvezem, amikor anyám egy kupica pálinkával és (pékségből beszerzett) bejglivel ébreszt. (Nem vagyunk egy tésztasütős család ...)

hiperaktív 2009.12.17. 13:00:02

@Victoorius: nem kell túldramatizálni. Novemberben le kell csapni az egyetlen napos-nem esős hétvégére és akkor megcsinálni. Nem hiszem, hogy egy őszi nagytakarításkor megpucolt ablak annyira retkes lenne karácsonyig.

GAbica 2009.12.17. 13:01:16

@váj mí: a putpuri (csak így parasztosan :D) azok összegyűjtött bisz-baszok egy dobozban amik illatot árasztanak. átalában van benne többféle fa termése, szárított virág, stb.

@Klárensz: alapmű :D :D :D

2009.12.17. 13:08:02

@váj mí: én azért szoktam (amig szoktam) mert karácsonykor napközben is otthon vagyok és napvilágnál jobban látszik a kosz, mint gyertya fénynél, szertem ha tisztaság van.

(barátném egyszer - több év után - kitakarította a spájzot, minden polcot szépen felpapírozva, glédában minden- mikor végzett, be vitt egy székket és üldögélt a rendben egy félórácskát)

váj mí 2009.12.17. 13:29:45

@Gabica [almighty]:
Köszi, rád mindig számíthatok, hogy pótlod a hiányosságaimat :). Szal, ez olyan biszbasz, ami állítólag dekoratív, de ha véletlenül levered a tálacskát, amiben a szárított cuccok meg kövecskék meg hasonlók vannak, akkor még fél év múlva is azokat szedegeted a fotel alól.

@Frengi:
Értem én, hogy az ember szokott takarítani (néha még én is ;) ), de mér kell feltétlenül sátoros ünnepekhez kötni? Eszembe nem jutna a mostani hóesésben ablakot pucolni .....

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.17. 13:48:16

@oriza triznyák: vegyél télapós óvszert (a szex-részt eléggé domborítják kozmóéknál, nem?)

(bevallom a télapós szopóálarc is eszembe jutott, de ez olyan illetlen így karácsony környékén, bocsánat)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.17. 13:50:12

@oriza triznyák: Jó az összefoglaló, valóban pont ilyen a másik vonal, a kozmogörlös :)
A címlapnak meg örülök, de ez nem olyan egymásnak ugrós téma szerintem, nem lesz harc :)

greggrant 2009.12.17. 14:00:22

@HRita: deee, aaaz :)
amúgy a kommenteket végigolvasva rá lehet akadni még pár dologra, amivel ki lehet egészíteni a posztot @farkasokkal tancolo: és @Mitya Ivanov: révén. ölég modorosra sikeredett a bészámolónk, nemdebár?

szerintem is hülyeség ilyenkor ablakot pucolni; kihűl az egész lakás, főleg most hétvégén :P

váj mí 2009.12.17. 14:06:30

@Gabica [almighty]:
Köszönettel fogadva az igyekezet :)

alysz 2009.12.17. 14:12:50

"Legyen a karácsonyi menü hagyományos... desszertként pedig szuflét vagy crepe suzette-et kínáljunk."

a krepszüzett egy tipikusan hagyományos, ünnepi magyar desszert! :/ Miért nem bejgli?

alysz 2009.12.17. 14:15:36

@Mitya Ivanov: párom mindig kiköti, hogy csak ruhát neeeee!!! :DDD

oriza triznyák 2009.12.17. 14:25:17

@mlly_blm: télapós szopóálarc :-)))

Elképzeltem a pasim fejét, amikor nekiállnék télapómaszkban...

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.17. 14:31:22

@oriza triznyák: őt is beöltöztetnéd, mittomén, rénszarvasnak:D
(és íme, kész is a nem hagyományos karácsony)

oriza triznyák 2009.12.17. 14:35:10

@mlly_blm: hmmm. Szóval akkor a rénszarvas megdugja a télapót? Hogy ez milyen erotikus! :-)))

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.17. 14:42:25

@HRita: te csak azt hiszed! Maris van, aki komolyan vette:

"a krepszüzett egy tipikusan hagyományos, ünnepi magyar desszert! :/ Miért nem bejgli?"

:)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.17. 14:52:03

Én imádom a karácsonyt. Idén nem annyira, de annak oka van. De imádok beiglit meg mézest sütni, X fogást feltálalni, nézni a családot, ahogy aléltan eszi a főztöm... A fa 2.15, mű, de roskadásig feldíszítve... ajándékok: felnőtteknek max 2000, gyerekeknek max 5000, ebben megállapodtunk... És mindig sikerül jót találni (vagy ha nem, azt jótékony homály fedi - én azt gondolom, hogy jó, ha neki nem tetszik, az az ő baja - méé nem tud örülni.. :-)
És nem díszítem agyon a lakást, de teszek ide-oda valamit, mikor mennyi időm van rá, vagy kedvem.

vincere 2009.12.17. 14:55:04

ó, Rita, ez bármelyik női magazinban megállná a helyét!!! és ez a szomorú... illetve érdekel is engem, mi van a női magazinokban, szóval jól nyomod :-)

"garantáltan nem marad el az örömteli csillogás kisgyermekünk szemében."
köszi :-))

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.17. 17:31:55

Páhh, ha belegondolok, hogy mennyi magazint kellett ehhez átlapoznod, kicsit összeszorul a torkom :))

Erzsebet 2009.12.17. 17:50:25

Ez a cikk ismerős, mintha ma olvastam volna a Hölgyvilágban. Nekem is tetszenek az életmód tanácsadások. Attól lettem mérges, hogy az elvált szülők töltsék együtt a karácsonyt. Én inkább a ravatalt választanám, mint a volt házastársamat az új családjával, plusz az anyjával és testvéréékkel. Én mint elvált szülő jan.6-án rendezem a fiammal a közös karácsonyt. Ez évek óta bevált forgatókönyv. 14 éves koromig szerettem ezt az ünnepet. A régi házban keresztszüleimmel és a szomszédokkal töltöttük. Igen pompásan szórakoztunk. Amióta ők meghaltak dög uncsi.

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 18:51:33

@Erzsebet:
Jé nálunk is a keresztszülők voltak ott gyerekkoromban. De őszintén szólva a pokolba kívántam őket.
Gyerekkoromban a karácsony előtti napok, de főleg 24.-e maga volt a rémálom. Anyám egyre hisztérikusabb volt, mert képtelen volt megbirkózni mindazzal, amit az apám, meg a keresztszülők (apám huga meg a férje) elvártak tőle.

Rémes volt. Először is hiába volt megbeszélve, hogy x órakor lesz a vacsora, mindig késtek. Aztán a keresztanyám mindent kritizált. Végighúzta az ujját a szekrény tetején, hogy poros e, és mindig elégedetten állapította meg, hogy biza poros, és ez nála soha elő nem fordulna. Apámra éppen 24-én délután jött rá, hogy a motorját át kéne tisztítani, szép komótosan szétszedte A KONYHÁBAN... bármi volt, ránk dörrent, hogy EZ A SZERETET ÜNNEPE ilyenkor nem szabad durcáskodni, anyámat lehordta mindenféle ügyetlennek.

Amint a saját lábamra álltam, átvettem a karácsony megrendezését, anyám meg boldogan felsóhajtott, és max. egy csokor fenyőgallyat vett a vázába, jöttek hozzánk ünnepelni. Keresztszüleim meg meghaltak akkorra, őket biztosan nem hívtam volna meg.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.17. 19:37:32

@Erzsebet: Pont ezt nem olvashattad, mert magamtól írtam :) Most forrásanyagot nem használtam fel, hanem az emlékeimre hagyatkoztam. Különben is, ha utalok valamire vagy idézek valamit, mindig feltüntetem :))

Erzsebet 2009.12.17. 20:21:18

@Farkasokkal táncoló: Egyedül is jobban tellik a karácsony, mint a nem szeretem rokonokkal. A házasságom alatt volt ilyenben részem.@HRita : Elnézést kérek, hogy félre értettem, de már annyi cikket elolvastam, hogy rendezzük meg a karácsonyt, mind hasonló. Szomszédaimnál is voltam már szentestén. Úgy viselkedtek, mint az amerikai hülye vígjátékokban. Egymással is összevesztek.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.12.17. 20:24:15

@Erzsebet: Semmi probléma, sőt, pozitívumként fogom fel, mert a hölgyvilágos kommented is azt támasztja alá, hogy tényleg minden női napban ugyanígy írnak ezekről a megfontolandó tippekről :D

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 21:39:29

@HRita:
én emiatt undorodom az u.n. "nekem" szóló női lapoktól. A férfilapok sem érdekelnek, mert mind a kettő annyira egysíkú.

Ha az ember ilyeneket olvas, akkor utána az az érzése, hogy férfiakat más se érdekli mint a nagy dudák, meg sunák, a nőket meg más sem mint a szépítkezés, a vásárlás meg a lakás csinosítása.

Dolgoztam én sok nő között, az maga volt az iszonyat. Aztán lett olyan munkahelyem, ahol nagyjából fele-fele volt az arány. Hát azt a különbséget! MIntha hirtelen levegőhöz jutottam volna.

(Aztán dolgoztam egyedül 14 férfi közt, de az megint nem volt jó, az egyedüli pozitívum az volt benne, hogy a női wc soha nem volt foglalt.)

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.17. 21:54:48

a női magazin-olvasás valahogy olyan mint a győzike show, hogy "senki se nézi, de mindenki lótta", úgy értem, bármilyen nőt megkérdezel, hogy olvas-e ilyen lapokat, akkor élből tagad, hogy nem, dehogy, ugyanakkor a legtöbben azért képben vannak a tartalmukat illetően.
(a tv-nézés dettó ugyanez a kategória. a 'milyen csatornát nézel' kérdésre nekem eddig kivétel nélkül mindenki a spectrumot, a national geographicot és az animal planetet mondta)

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 22:29:28

@mlly_blm:

Nem tudom hány éves vagy, de pl. a Nők Lapja olyan 20 éve még az egyik legjobb hetiujság volt az országban. Nagyon sok társadalmi kérdést feszegettek, és hogyismondjam, komolyabban vették a nőket, nem volt tele üngyibüngyi meg cukimuki dolgokkal , én 30 évig fizettem elő rá. Az utolsó 5 évben már csak becsületből, és nagy elhatározás volt, amikor azt mondtam, hogy kösz de ebből ennyi elég.

Megkiséreltem aztán a "Hölgyvilágot" is venni, állitólag a NL. egyik fele ezt indította, de az se tetszett. Aztán már csak alkalomszerűen vásároltam meg őket idpnként, aztán már azt se. De ugye minden nőgyógyásznál, kozmetikusnál, fodrásznál, és hasonló helyeken ott a remittenda pár darabja, az ember unalmában csak-csak átnézi. Győzikét se nézek, de néha odakapcsolok, aztán végignézem. Mónikasóval meg Józsibaráttal is így vagyok, ha minden más csatornán ennél unalmasabb van végignézem. Legalább tudom mit kritizálok ugye...

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.17. 23:26:46

@farkasokkal tancolo: ja, ezt nem kritikának szánom, úgy látom ez a realitás.

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2009.12.17. 23:30:06

@farkasokkal tancolo: azt kifelejtettem, hogy nekem a kedvenceim az okos kata postás nők lapja számok voltak

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.18. 06:17:00

@farkasokkal tancolo: nem javítgatni akarlak, de megragadnám az alkalmat, hogy tudassan: a Nők Lapja idén _60_ éves!

farkasokkal tancolo 2009.12.18. 11:58:02

@Krisztinca:
Gratulálok, de ebből a 60 évből én 30 évig fizettem elő rá. olyan 1995-98 tól már hanyagoltam. :-)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.19. 07:31:52

@farkasokkal tancolo: én csak 5 éves korom óta olvasom... :-)

@HRita: majd ne felejts el karácsony után írni egy egysoros posztot, visszalinkelve erre, hogy gyerünk, gyerünk, mindenki ossza meg velünk a gázos karácsonyi szitukat, égő ajándékokat :-D

És hová tűnt _El Topo_ és az ő exfeleségével megesett karácsonyi rémségei???? Nem kerek az így, emberek... elvonási tüneteim vannak.

Rebegő ajkak 2009.12.19. 11:58:14

farkasokkal tancolo 2009.12.17. 21:39:29: "az az érzése, hogy férfiakat más se érdekli mint a nagy dudák, meg sunák"

Ez nem érzés, hanem tény :) Mert ha nem érdekli a duda, focit se néz, mer' az olyan értelmetlen. Ha nem néz focit, valószínű, a sört se szereti: olyan szar íze van. Ha meg nem szereti a sört, valószínű nem jár társaságba: nem bírja a cigi füstjét se, különben is mindenki csak üvöltözik, meg udvariatlanul viselkedik. Ha nem jár társaságba, akkor nincs haver, ergo anyuval lakik. Naná, hogy nem érdekik a dudák...

Amúgy pedig a témához: nincs gyerekünk. Apósom utál engem, anyám utálja a feleségem. Már húsz éve ismerem a feleségem...kb. azóta olyan szinten nem volt értelmes karácsonyunk, hogy én már nem is hiszek benne...

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.12.26. 12:01:22

Elárulok egy titkot - a női magazinok azért írják ezt a temérdek klisét, amitől már maguk a szerkesztők, szerzők is a sarokba hánynak, mert ERRE KLATTYINT a nagyérdemű nőhad. Hiába próbálunk ám bármi mást írni, nem és nem. Nem vevők rá. Ilyenkor semmi ízléstelen 18+ jelölős csúnya rossz szexcikk... sok sok barkácsbizbasz kell, esetleg námi diszkrét humor. Temérdek horoszkóp kell. A kedvencem a női oldalak toplistáit vezető letölthető, printelhető karácsonyi SZINEZŐ - értitek? Szinező!! (hú de rohadt kreatív!) volt. Szóval az igényre válaszolnak ám a női lapok - és azt is lehet tudni, hogy háttérben a szerekesztők is angyalnyálat hánynak.

2009.12.27. 18:08:15

@Utcamacska:
Szóval klattyintás mindenek felett, még ha olyat is kell érte csinálni, amitől undorodnak? Nem irigylem őket...
Eszembe jut erről a régi "I bet you will" című, épületes műsor, ahol a készítők pár dollárért embereket vettek rá arra, hogy hányásig igyák magukat, más hányadékát megegyék stb.
süti beállítások módosítása