HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.01.19. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Az önjelölt stylist

Hát nem tudok mit csinálni, nekem a halálom, ha valaki nem hozza ki magából a maximumot. Tudjátok, tipikusan azokról az emberekről beszélek, akik okés, jófejek meg arik, de igazándiból nagyon-nagyon elhanyagolják magukat. Na, szóval én arra tettem fel az életem, hogy jót tegyek. Utánaolvastam a Joyba’ meg a Sikkbe’, és láttam, hogy úgy is lehet, ahogy ott van. Akkor meg hogy a fenébe van még ennyi igénytelen ember? A nőnek nem pont hódítania kéne meg dögösnek lenni meg eladni magát? Hát ugye hogy dehogynem? Úgyhogy segítek, ahol csak tudok. Hajba’, ruhába’, sminkbe’. Persze sose kérek érte semmit, mert nekem már az jó, ha látom, hogy ilyen megújult külsővel jön be mondjuk az Ancsa másnap.

Na, akkor elmesélem ezt a sztorit, mert ez nagyon sikertörténet volt. Szóval én már nagyon régen mondogattam magamban, hogy ez az Ancsa nem lesz így jó. Van az olyan, hogy tudjátok, hogy bejön, és egyből látod rajta, hogy mit kéne változtatni. Csak sokan visszahúzódóak meg nem merik felvállalni, hogy jajajj, kéne már valami kis újdonság, meg nőcisedni kéne.
Akkor jövök én. Csak én már kitaláltam és megpszichologizáltam, hogy nem lehet ajtóstól a házba, mert akkor megijednek, és örökre elesnek attól, hogy végre jól nézzenek ki. Lépésenként kell. Mesélem tovább, mert tényleg érdekes sztori. Tehát megjelenik az Ancsa, ahogy mindig szokott, barna haj, fodrász szerintem jó, ha két hónapja látta, meg semmi frizura, csak lóg neki egyenesen. Smink nuku, de úgy képzeljétek el, hogy még szemhéjfesték se, a ruháját meg már nem is mondom. Tisztára körte alakú a csaj, és felvett valami bézs nacit, fekete felsővel. Na, akkor beindult a vészvillogóm, és tudjátok, onnantól engem nem lehet megállítani. Különben is tényleg jót akarok, tulajdonképpen az ő érdeke. Csak ravaszul kell nagyon, értitek, mert sokan nem igazán bírják a kritikát, és akkor elkezdenek arcokat vágni, hogy mit szólok bele, meg hogy jövök én ahhoz. Ez pedig tisztára nem jó senkinek, mert ő is igénytelen marad meg nekem se sikerélmény.
Elmondom, hogy hogy csináltam. Első nap csak úgy oda-odapillantgattam, néztem az Ancsát, nem túl agresszíven, csak hogy lássa, figyelem. Valahogy tudomására kell hozni, hogy mi a helyzet, én meg nem akartam olyan dög módon, úgyhogy csak figyeltem. Néha egy kicsit elfintorodtam, mikor beletúrt a hajába, vagy felhúzta a derekára a nacit, de csak lájtosan. Na, ezt érezni kell, hogy hol a határ meg meddig szabad nézni, csak én ezt már kitapasztaltam.
Aztán következő nap tökre véletlenül megemlítettem neki, hogy nem-e gondolt még arra, hogy oldalt válassza el a haját az eddigi közép helyett, mert eléggé nyújtja az arcát. Kicsit meghökkent, de aztán láttam rajta, hogy elgondolkodik meg kiment a mosdóba is kétszer, biztos megnézte a fejét, hogy most hogy is van ez. Úgy összességébe’ én úgy láttam, hogy nem fogadta rosszul a dolgot, ezért másnap belekezdtem az akcióba vagyis hát a misszióba, mert ez végül is az, nem?
Szünetben elkezdtem mondani az Ancsának:

- Helló szia Ancsa, ugye nem haragszol a tegnapiért? Csak teljesen önkéntelenül kibukott belőlem a dolog. Szóval még egyszer nehari, igazából nem akartam beleszólni, mert a te dolgod, csak látom rajtad, hogy tök helyes csaj vagy, bár azért nem ártana egy kicsit frissíteni magadon, mert egyre élesedik a küzdelem a pasasokért, meg mindenki szeretne jól kinézni, nem?

Így kezdtem, és miután láttam, hogy érdekli a téma, folytattam:

- Egy-két apró pici változtatással szerintem nagyon sokat tudnál dobni a megjelenéseden, amire a mindennapokban is ugyanakkora szükség van, mint mondjuk egy party alkalmával. Tegnap este pont eszembe jutottál, és utánanézdegéltem pár dolognak, hogy hogy is lehetne, mert olyan bombanőt lehetne csinálni belőled, hogy tényleg. Tudod, ez ilyen csajos dolog, és mi, nők tartsunk össze, ha már van rá mód, nem?
Csináljunk a visszahúzódó Ancsából egy dögös Anikót, és a pasik csorgatni fogják utánad a nyálad. Nnna, akkor szerintem legelőször is tökre jó lenne, ha kicsit megváltoztatnád a frizidet, aztán mondjuk fel lehetne dobni téged pár új rucival, csak hogy úgy előjöjjön igazán a személyiséged, végül pedig ha már nagyon ügyesen összehoztuk a dolgokat, az i-re feltehetnénk a koronát leheletnyi sminkkel.

És akkor elmeséltem neki egy példát, hogy a barátnőmnek is hogy segítettem, és azóta már van pasija, pedig neki előtte legalább egy hónapig nem volt. Szegény már annyira ki volt bukva meg mi lesz vele, itt van 25 évesen, és se biztos egzisztenciával rendelkező férfi, se gyerek, pedig neki már ketyeg a biológiai órája. Na, mondtam az Ancsának, hogy ez a barátnőm tök gyönyörűre levágatta a haját meg valami iszonyat jó színt festetett, és azóta van pasi is, gyerek még mondjuk nem, de az nem is lényeg.
Az Ancsa így elkezdett bólogatni, hogy érti-érti, és ez tényleg fontos is, meg most neki nincs is senkije, bár igazából tetszik neki valaki.

Háhá, na ez volt az a bizonyos gátátszakító megnyilvánulása. Pasi! Most már tudtam, hogy mit hozzak ki a dologból meg mire hangsúlyozzak, úgyhogy megint ilyen pszichésen mondogattam neki, hogy látod, pont erről van szó! A kiszemelt pasi tutira nagyon értékelné, ha csinin jelennél meg előtte legközelebb, így már semmi akadály nem volt.

Hú, de azért még elég sok dolgom volt, mert húzódozott rendesen, hogy hát nem tudja, meg biztos, hogy így kéne meg nem lenne jobb úgy, ahogy volt? Pff, hogy nekem mennyi energiámba és jó tanácsomba került, mire rászánta magát. Egészen kifáradtam. Menni kellett utána, meg mikor le akart rázni, akkor is követni meg mondogatni neki, hogy ez az ő érdeke, de aztán csak felfogta végre.
Másnap vittem be neki újságot, mert a Cosmóba’ az épp aktuális hajtrendekről volt szó, ami tök sokat segített, mert még az is benne volt, hogy milyen színre kell festeni meg milyen archoz milyen frizót kell vágatni.
A legjobb, hogy sikerült rábeszélnem egy tökre vagány hajra, ilyen platinaszőkére mézszőke melírral, és valami naggyon dögös aszimmetrikus lépcsőzetes fazonra. A kezébe nyomtam a magazint, és a lelkére kötöttem, hogy a fodrászánál mindenképp ragaszkodjon ehhez, ha már megbeszéltük, mert tuti jó lesz.
Ééés másnap megjelent azzal a hajjal! Hát én úgy örültem olyan belülről jövően, elég büszke is voltam magamra, és tökre meg is dicsértem, hogy na, Anikó - így mondtam, Anikó, mert most már az volt az én szememben - de hihetetlenül jól nézel ki, megtetted az első lépést.
Anikó egy kicsit zavarban volt, és mondta, hogy szoknia kell az új haját, mert nagyon furcsa neki, de majd biztos jó lesz.
Persze-persze, mondtam én, ez teljesen természetes ilyenkor, meg minden. Mondjuk ezt csak nektek mondom, de valamit nagyon elszúrhatott az a fodrász, mert a szín még nagyjából stimmelt az Anikón meg a fazon is, de valahogy a magazinban jobban állt annak a csajnak.
Mindegy, nem akartam elvenni a kedvét, ha már ennyit dolgoztunk az ügyért, és már egyből léptem is tovább, mert ugye addig kell ütni a vasat, amíg még meleg.
Következő nap mosolyogva fogadtam a melóhelyen meg ilyen cinkostársasan mondtam:

- Mi lenne, ha csinálnánk együtt valami csajos programot, és mondjuk bemennénk a westendbe, mert most olyan jó leárazások vannak? Te is tegnap kaptál fizut, nem?

Az Anikó itt elkezdett valami egyéb feladatról beszélni, hogy nem jó igazán neki, de én megint nem adtam fel, és megint nekem lett igazam, mert végül tökre eljött velem, bár elég sokat kellett neki magyaráznom. Jó, egy picit talán le is aláztam a felsőjét, hogy milyen ódivatú, de csak azért, hogy belássa végre ő is ezt az egészet, hogy kell neki új cucc.
Tudjátok, ilyenkor fontos elmondani olyanokat is, hogy csak olcsó boltba megyünk be, meg nem kell elverni tízezreket, és az igényesség nem pénz kérdése, szóval ezután azért, hogy látta, nem nyelem le keresztbe, jobban eljött.
Azért mikor ott voltunk, elég sok helyre be kellett menni, mire végre találtunk neki stílusos cuccokat. És akkor még meséltem neki arról, hogy milyen rucikat érdemes hordania, merthogy neki széles a csípője meg vastagabb a combja, és akkor tunikát kell felvenni, ami elég jól eltakarja a csípőt meg valami trapézos csini szoknya is mennyit dob már az összképen, sőt annyit, hogy legalább egy ruhaméretet letagadhat vagy 4 kilót.

Ez is megvolt, már csak a smink volt hátra, de az ilyet csak finoman csepegtetve lehet, és egy napra elég mindig egy apró pici változás.
Legközelebb már mondtam is neki, hogy új haj, új ruhák, na már csak arra van szükség, hogy valami eredeti sminkkel kihozzuk belőle a személyisége legjavát. Mondjuk ennek nagyon utánaolvastam, hogy vannak ezek a típusok, hogy tavasz, nyár, ősz, tél, és hogy figyelni kell a bőr tónusára, haj- és szemszínre, úgyhogy elég hitelesen analizáltam az Anikót, hogy még komolyabban vegye, és lássa, eléggé értek hozzá. Végül arra jutottam, hogy ő tavasz típus, és akkor mindenképpen valami helyes pasztellszín kell meg elefántcsont púder és szájfény.
Ez mondjuk annyira nem stimmelt, mert én pont azt akartam, hogy szembeötlő legyen a változás, a pasztellszínek meg olyan kis visszafogottak, az pedig nem jó, mert az Anikóból pont, hogy nem szende szüzikét akartam csinálni. Mert mindenkivel van olyan, hogy meglátsz valakit, és akkor elképzeled valamilyennek, és az tökre jó, mert tudod, hogy mit kéne vele csinálni, hogy jól nézzen ki.
Na, az Anikónál én pont ezt éreztem, hogy neki vagánynak kell lennie, amihez tutira a füstös szemek meg valami mélybordó rúzs tartozik. Mondtam is neki, hogy Anikó MINDENKÉPPEN grafitszürke szemhéjpúdert vegyél, mert az hozza ki belőled, ami igazán lenni akarsz, és akkor majd haladj a szemzugból kifelé, mert azt úgy kell.
Másnap megjelent, és megint büszke voltam magamra, mert bevállalta a füstös szemeket. Csak aztán jött a Zoli, aki mindig kavarja a szart a melóhelyen, és beszólt az Anikónak, hogy nem aludt-e az éjszaka vagy csak leütötték a sikátorban?
Gondolhatjátok, hogy ez nem tett jót az Anikó önbizalmának, és le is mosta a mosdóban a sminket, hiába mondogattam neki, hogy a Zoli egy barom, aki csalja a feleségét, és ne is foglalkozzon vele, mert az arcszesze is büdös…

Ja, és végül az a legérdekesebb a sztoriban, hogy tényleg összejött azzal a pasival, akiért odáig van, csak valami olyasmit mondott nekem az Anikó, hogy kérte a pasi, csinálja vissza magát olyanra, amilyen volt, mert ő úgy szeretett belé, és ezt az Istennek se tudja megszokni.
Hát most itt tartunk. Tökre rosszul esett tényleg, hogy segítek neki meg felkarolom, aztán egy akármilyen pasas miatt az egészet visszacsinálja.
De basszus, akkor már igazán mondhatta volna az elején, hogy kár a gőzért, igénytelen és csúnya akarok maradni, de ő meg direkt kivárta, hogy ilyen tök sokat segítsek neki, és tök rondán kihasznált.
Áh, tudjátok az a baj, hogy nehéz kiszűrni az ilyeneket, hogy ki éri meg a strapát és ki nem, mert azért ez így kicsit feszkós. Na, mindegy, most úgyis továbbképzem magam, mert azért mindig kell fejlődni, meg akkor már elolvasom az ilyen pszichológiás rovatokat is még jobban, tutira adnak valami tanácsot, hogy hogy lehet az ilyen hálátlanokat elkerülni. Mert azért segíteni mégiscsak muszáj, ha már van tehetségem hozzá, nem?

108 komment

Címkék: nők stlustanácsadó


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr391682114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GAbica 2010.01.19. 09:14:00

"edig neki előtte legalább egy hónapig nem volt. Szegény már annyira ki volt bukva meg mi lesz vele, itt van 25 évesen, és se biztos egzisztenciával rendelkező férfi, se gyerek, pedig neki már ketyeg a biológiai órája"
"lami olyasmit mondott nekem az Anikó, hogy kérte a pasi, csinálja vissza magát olyanra, amilyen volt, mert ő úgy szeretett belé, és ezt az Istennek se tudja megszokni"
:D :D :D
Rita, megint hatalmasat alkottál! Volt egy ilyen barátnőm, csak szegényt nagyon megbántottam, hogy mindig nemet mondam neki :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.19. 09:23:20

Ezt ismerem, basszus!
Az mennyire megalázó már, hogy egy ilyen nőce egyszer elcipelt engem kozmetikushoz?
Jó, mondjuk az ajtóból visszahőköltem, de már maga az, hogy odáig hagytam magam elhúzni, mint a barom!
Mai napig szégyellem.

GAbica 2010.01.19. 09:25:11

@El Topo (Sgt. Elias): de mi a halált akart veled csináltatni a kozmetikusnál?

2010.01.19. 09:26:36

@Gabica [almighty]: mert vannak nők akin a legjobb jószandékkal sem tudsz segíteni, hiába mondod nekik finoman, hogy előnytelen ami rajtuk van, meg hogy a tűsarkú reggel 9-kor közönséges, és hogy úrinő nem vesz fel sapkát, legfeljebb kalapot, nem és nem, de hát az ilyenek aztán meg is érdemlik, hogy nem néz rájuk a kutya sem, a végén meg kifognak megunknak valami lúzert.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.19. 09:29:07

@Gabica [almighty]:

Ki akarta szedetni a szemöldökömet.

2010.01.19. 09:29:21

@El Topo (Sgt. Elias): hacsak nem rendelkezel babapopsi finomságú arcbőrrel, akkor a kozmetikus egyáltalán nem felesleges, ez ugyanis nem divat és terdek kérdése.
Pedikűröshö sem sikkből jár az ember, hanem hogy kivágja a tyúkszemét, és a pattanásokkal sincs ez másként.

GAbica 2010.01.19. 09:34:45

@Frengi: Na látod vazze, én is így jártam. És még sminkelni sem gyakran szoktam, a hajam is nő, és trendi butikban sem voltam nagykorúságom óta kb. Előtte is kényszerből max.
A legdurvábbat nem is említettem: a téli meleg sapkámat, hogy ne fázzon meg a betegségre hajlamos fülem egy pánsípos indián fejéről loptam, ahogy a trendi húgom szokta emlegetni. Viszont mióta azt hordom nagy hidegben, nem is jön elő a fülgyulladásom.

Erről jut eszembe, hát hiszen a húgom is önjelölt stylist. "Sajnos" igen ritkán tudok a kedvére tenni a kinézetemmel.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.19. 09:54:32

@Frengi:

Nincsenek pattanásaim. Az meg bebaszna, ha egy kozmecica szedegetné a szemöldökömet.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.19. 10:05:31

Afroval órákig tudnánk mesélni egy ilyen csajról, tudod, Z... Ő iszonyat igénytelenül öltözködik, 150 centi, kis túlsúly, miniszoknya, csöcsi ki, 40 év, búcsúban lőtt medál a nyakláncán. De osztja az észt ezerrel. Nekem pl feszt beszólt, és adta a nagy barátnőt közben. Tény, hogy nem vagyok egy plázacica, de nem is akartam az lenni soha. És tény, hogy sokat dob egy leheletnyi smink, de nem a "füstszem"... pláne nem melóhelyre. A hideg kiráz azóta is, pedig 5 éve nem láttam....

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.19. 10:09:06

@El Topo (Sgt. Elias): a pasimnak én szedem. De nem buzisra! Csak egy picit rendberakom.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.19. 10:14:15

Meg csak az elso par sort olvastam el, de!!!
Tegnap este a kisebbik lanyommal (5 eves) a TV-ben egy atvaltoztatomusort veztunk (What Not to Wear). Volt benne egy noci, aki eleg sportos volt, de nagyon elhanyagolta magat, ferfiasan oltozkodott, bozontos szemoldok, ferfiszandal, stb.
Aszongya a gyerek (ilyen lemondoan):
"-Nem lehet ot szepre csinalni, igaz?"
:D

Na, akkor most vegigolvasom.

GAbica 2010.01.19. 10:18:04

@Krisztinca: Én spec nem nyúlnék a szemöldökéhez. Ha őt zavarná benne valami, megcsinálhatná magának, ahogy én sem kérném meg őt, hogy szedje ki az enyémet.
Mondjuk ritka szép formájú és vastag, olyan igazi szexi szemöldöke van, nem kell ahhoz nyúlkálni :D

hitomi 2010.01.19. 10:20:06

HRita, ez most nagyon odaütött, komolyan, mint egy feles ébredés után :D az ilyen picsákat kapanyéllel kéne leszoktatni az okoskodásról. mondjuk a sztoribeli Ancsa is megérdemli, hogy hallgatott erre a tudálékos muffra :D
jó, jó, tudom, nagyon sok nőnek alacsony az önértékelése, ezek a hárpiák meg pont az ilyenekre vadásznak. talán mert az ő önértékelésükkel sem stimmel valami, és kell nekik a folyamatos visszajelzés, hogy ők aztán mennyire okosak.

szigorúan magánvéleményem továbbá, de egy férfi nagy ívben kerülje el a kozmetikust/szemöldökszedegetést/egyéb szépészeti beavatkozást. annyira férfiatlan.
(de mondom, magánvélemény, aztán meg ha az illető úrnak ez megdobja az önérzetét, akkor ámen :D)

további boldog keddet.

hitomi 2010.01.19. 10:21:02

@Gabica [almighty]: igen, valami ilyesmire gondoltam én is ;)

GAbica 2010.01.19. 10:24:11

@hitomi: A lényeg az egyetértés :)

@Krisztinca: Nem ítélem el. Csak nekem ez is, meg a másik pattanásainak nyomogatása, meg a fülének a tisztítása olyan visszás. Mindig a húgom jut róla eszembe.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.19. 10:27:17

@Gabica [almighty]: szemoldokot en sem szedek a dragamnak, de a benott szoroket nagyon szeretem csipesszel kiszedegetni.

Nekem van egy baratnom, vagyis inkabb csaladtag, o ilyen onjelolt stylist. Igaz, ami igaz, van hozza erzeke, sminkmesternek tanult es a Baratok kozt stabjaban is dolgozott, mint sminkseged, vagy hogy hivjak, es nagyon ugyes, de neha az agyunkra megy.
Ha pl buliba keszulunk (oregasszony letemre neha-neha osszejon), osztja az eszt, h miert nem push-up melltartot hordok, meg volt a posztban olvashato "hol valaszd el a hajad" tema is mar (16 ora vezetes utan ezzel jon nekem, erted? Hogy eleg gaz a hajam es miert nem oldalt valasztom el. Azt hittem, leutom.)
Multkor, mikor eljott meglatogatni, az volt a legnagyobb problemaja, hogy nem fert be a borondbe a tusarku csizmaja, es milyen slampos lesz a klubban, ahova mentunk.
Es nehogy egy cicababat kepzeljetek el!!! 100 kilo felett van. Mondjuk teny, hogy nagyon szep az arca... Megis, kicsit furcsallom, hogy mast akar megdizajnolni, mikor o maga sem tokeletes. De azert edes pofa es nagyon varom, hogy megint jojjon (jovo het :D), mert ilyenkor rendbeszedi a kormom, kisminkel, megcsinalja a hajam, es ad egy lokest mindig, ami utan szivesebben megyek el venni magamnak valamit.

Mitya Ivanov 2010.01.19. 10:31:58

még nem olvastam el, mert dolgoznom kell, de annyit elárulok, hogy annyi engedményt tettem, hogy megígértem, hogy a szemöldökömet megfésülöm minden reggel, és néha elrendezheti a szempillámat

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.19. 10:38:11

Meg annyi meg, hogy volt egy kollegam, akit, ha meglattam, en is at akartam valtoztatni.
Kepzeljetek ek egy 3 gyerekes, de nagyon fitt holgyet, aki vezeto beosztasban van.
Ez a holgy kepes volt bemenni meetingekre ugy, hogy felvett egy feszulos, kivagott felsot, egy bocimintas miniszoknyat es pornofilmes, magasitott talpu, magassarku cipot (epp csak nem uvegtalpu volt).
Es soha, senki nem szolt neki (inkabb mindenki kirohogte). Pedig nagyon jo fej no, de mit lehet ilyenkor tenni???

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.19. 10:38:28

Ez nagyon remek lett.

@Krisztinca: nem lehet, hogy a férjed kicsit megváltozott melletted? Hogy is mondjam. Gay?

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.19. 10:43:13

@acidszarka (trolibusz): Fúúú, nagyon mellé lőttél. Férfi a talpán, hidd el nekem. És összvissz ennyi az ő hiúsága.

greggrant 2010.01.19. 11:00:27

Ez az a típusú csajszi, aki egy akaratgyenge Ancsát tönkre is tud tenni, ha már nem csak a kinézetét, de a viselkedését is meg akarja változtatni. 'Barátnőként' sutyorog folyton a fülébe, aztán hipp-hopp, Ancsa féltékeny lesz, és összeveszik a palijával. Persze ehhez a tippeket szintén a kozmóból veszi.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.19. 11:04:25

@acidszarka (trolibusz): mitol lenne "gay"? Mert nem szereti, ha osszeer a szemoldoke kozepen?

Az en volt ferjem meg mindig kerte, hogy gyantazzam le a hatat. O akkor valoszinuleg nagyobb gay, mert nagyobb testfelulelet kell szorteleniteni.

Bahh...

Ernoke 2010.01.19. 11:26:26

ez ütött! az ilyeneknek péklapát az arcába bele.

aki pedig férfiakat sztájlisztol, még durvábban büntetném. én már a borotvált hónaljtól is rosszul vagyok pasiknál, a kiszedett szemöldököt is azonnal észreveszem, és fájdalmakat élek át miatta. nem is beszélve a buziszínű ingekről és hegyesorrú cipőkről. mondjuk szerencsére aki ilyen idétlenül néz ki, annak biztos nem én kellek.:D

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.19. 11:27:39

Ez tetszett.

Ha ennyire ert hozza miert nem megy el stylistnak?

2010.01.19. 11:31:00

@El Topo (Sgt. Elias): igazad van, mert ezt bármelyik borbély megteszi, ez az ő dolga.

vincere 2010.01.19. 11:33:12

ez elég kemény volt, Rita...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.19. 11:39:01

Sziasztok! Örülök, hogy tetszik, és mint a legtöbbet, ezt is _az élet irta_ :D De utálom az ilyeneket, istenem :)
És tényleg mindig ráéreznek, hogy kire lehet rászállni. Kemény :D

2010.01.19. 11:42:24

@Gabica [almighty]: én a sógornőmet kisminkeltem az esküvőjére, mert hogy ő nem szokott sminkelni, és azt hitte hogy a smink=vakolat.
Amikor meglátta az eredményt (mindenből egy leheletnyi, természetes szinekkel) nagyon hálás volt érte, hogy leglább az esküvői fotókon jól nézki, és nagyon büszke volt , hogy úgy van kisminkelve, mintha nem is lenne.

(megjegyzem: a sminknek, avagy a kendőzésnek, ahogy a nagyi mondaná, épp ez a lényege)

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.19. 11:42:31

apró és pici együtt a halálom. Már csak az kellett volna utána, hogy változtatáska.

Kozmetikushoz járni férfiként nem férfiatlan. Van akin más nem tud segíteni. És van átmenet a metroszekszuális meg az "ősember" között.

Ernoke 2010.01.19. 11:47:17

@Virgogirl: én az ősemberekre bukom, zsebes gatyával, borostával, szőrrel, 1-2 centis hajjal (jó, ez pont nem ősemberes), érdes bőrrel. a parfümről is lekönyörgök mindenkit, mert szagérzékeny vagyok. az "igényeseket" meghagyom másoknak, biztos nekik is örül valaki.:D

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.19. 11:57:53

@Ernoke: kopaszkás ősember :-) viszont van olyan, akit annyira zavarnak pl. a pattanásai, hogy nem tud teljes életet élni. Tudom, ez elég pr-szöveg-szerű, de igaz.

nyílméregbéka 2010.01.19. 12:04:01

Gratulálok a poszthoz! :-)
Ismerős típus. Mondjuk, _engem speciel_ békén hagynak, mert van valami a kisugárzásomban, ami azt sugallja, hogy jobban járnak így.
Másrészről viszont volt olyan kolléganőm, ahol kis híján ÉN kezdtem tanácsokat osztogatni, mert 155 cm magas, 95 kg volt, és mindehhez EGYSZERRE vett fel kockás nadrágot és keresztben (!) csíkos pulóvert. Nem is egyszer. Horro volt.
Na, ilyenkor már-már nyitottam a számat, de aztán mégsem...

Ernoke 2010.01.19. 12:08:42

@nyílméregbéka: ha valaki ápolatlan, meg olyanokat vesz fel, amik borzasztóan állnak rajta, akkor az tényleg gáz. áll ez arra is, aki trendin akar kinézni, de pont nem megy hozzá, asszem most nyáron volt divat a kanárisárga, és szinte csak olyanon láttam, akin borzasztóan nézett ki ez a szín.

hitomi 2010.01.19. 12:23:22

@nyílméregbéka: az. viszont gondolom, ő így tetszett magának ;]

(nyilván más szerint meg én nézek ki úgy, hogy vallatni lehetne velem... viszont - gondolom, a te kolléganőd is így volt ezzel - fütyülök arra, hogy másnak mi a véleménye, ha én jól érzem magam benne :D)

Mitya Ivanov 2010.01.19. 12:28:23

@Ernoke: de milyen jó, hogy egyszer már tisztáztuk, hogy nem vagy vidám

GAbica 2010.01.19. 12:45:46

@Frengi: egyetértünk. Ha használok is időnként erősebb színt (azt is max. szemhéjon) akkor is betartom a fokozatosság elvét - bentről kifelé sötétedés.
Még az anno esküvőmön is szerintem én voltam a kevés kivétel egyike, akit hiába sminkeltek órákig, de nyoma az nem volt szerencsére. Csak az üdeség :)

IndaMuncher 2010.01.19. 12:47:31

Azért vannak nők akikre ráférne egy-egy (akár önjelölt) stylist. Vannak egész jótestű, velem egyidős (27 körüli) csajok akik szörnyen öltöznek. És pláne ezeknél ilyen korban már túl merev a személyiségük, hogy észrevegyék magukat.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.19. 12:53:32

egyebkent kommentileg mar majdnem Velvet-stilusban nyomjuk :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.19. 12:54:05

@nyílméregbéka: Valóban vannak ilyen égbekiáltó félreöltözések, de nem hiszem, hogy érdemes volna beleszólni.
Mondjuk egyszer egy barátnőm megkérdezte, hogy nagyon gáz-e a barna hasitottbőr makkoscipője (!). Még szerencse, hogy magától rákérdezett, mert már magamtól majdnem leszedtem róla, és tapostam volna a _lábbelit_, mintha kéne :D
Végül annyit válaszoltam, hogy ühüm, eléggé. Szerintem ő maga is érezte, hogy a cipő kissé _félrement_ :))

GAbica 2010.01.19. 12:55:28

@F.house: ez már majdnem stylist szöveg volt :)

Ernoke 2010.01.19. 13:02:24

@Mitya Ivanov: biztos az én hibám, de ezt most nem értem...

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.19. 13:03:04

Légy természetes! Ha felkelsz az ágyból és úgy is elkelsz az a jó:)

Caddy 2010.01.19. 13:07:49

Sziasztok!

Úúú én nem ismerek ilyet, de viszont elgondolkodtam, hogy akkor lehet én vagyok-e ilyen? :D

GAbica 2010.01.19. 13:08:39

@Caddy: ezt az állításodat cáfolom :)

Mitya Ivanov 2010.01.19. 13:14:59

@Ernoke: egyszer irtál egy kommentet, amiben leirtad a férfiideálodat és én aszittem férfi vagy a nicked alapján. Megkérdeztem, hogy "te nő vagy?", pedig azt akartam kérdezni kulturember lévén, hogy "te gay (vidám) vagy?"

majdnem most is megkérdeztem, de sezmbe jutott ez az eset..

Szelid sunmalac 2010.01.19. 13:15:00

En holnap megyek gyantaztatni a talpam, mert szolt a Zoli kollegam, hogy mar nagyon boki, mikor a homlokahoz dorgolom.

Rebelde 2010.01.19. 13:25:06

azt hiszem sixx írta, hogy a stájlisztokat le kéne lőni, aki pedig nem tud felöltözni magától az maradjon a barlangban:))

Ernoke 2010.01.19. 13:27:13

@Mitya Ivanov: ja, én nem ismertem ezt a "vidám" kifejezést, akkor azért nem értettem:D ez a nick egyébként a valódi nevem félreolvasása volt még évekkel ezelőtt, aztán rajtam ragadt.:)

terra incognita 2010.01.19. 13:43:25

a típus megvan,legalábbis vmi alfaja. nálam nem a hajam hanem a komplett életem akarta megreformálni. szeretetből és törődésből. én meg elküldtem a faszba, úgyh a mai napig rühell. de nem jön a közelembe:)

oriza triznyák 2010.01.19. 13:44:51

Az ilyen "sztájlisztokon" keresztül vezet az út az egyenp.ákhoz

Caddy 2010.01.19. 13:53:12

Lehet, hogy az a lényeg, hogy a "sztájliszt" nem meri felvenni,nem meri úgy levágatni, stb, de a szerencsétlen kollégával, barátnővel,"celebbel" megcsinálja? Mert ha igen, akkor ez nagyon durva. Sztájliszt akarok lenni, hülye ruhákba kell járni, és mindenkire ráerőltetni. Nem lehet olyan nagyon nehéz. :) Ja és mielőtt, igen én egyből befutott szájliszta leszek. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.19. 14:03:45

Én is leszek sztájliszt!
Gatyába ráznék mindenkit!

Marcellus_Magnus 2010.01.19. 14:07:52

@HRita: "Valóban vannak ilyen égbekiáltó félreöltözések, de nem hiszem, hogy érdemes volna beleszólni."
Tunika - leggings - Crocs szandál kombó esetén sem? ;)
gorbe-sminktukor.blog.hu/2009/08/27/oltozkodes_a_tunikas_krokodil_es_a_zavarodott_srac

Erzsebet 2010.01.19. 14:33:28

Az én kozmetikusom nem vállal el férfi vendéget, volt, hogy elküldte őket. Létezik kimondott férfi kozmetika. A pattanásos bőrt itt tudják kikezelni. Fiam barátja is járt már e miatt kozmetikusnál. A mai fiatal pasiknál divat a szőrtelenítés, gyantázás. Fiam töri tanárja egy fiatal pasi volt, fodrásznál olvasott szépség tanácsokat. Halálra rémült, hogy milyen kínzásoknak kellene alávetnie magát, hogy trendi legyen. Egyébként helyes volt és fiatalon már megnősült.

Erzsebet 2010.01.19. 14:35:50

Amúgy a nők egymás stylistjai. Egy kolléganőm egy képzésen egy utszéli ribinek akart engem kikészíteni. Amúgy egyszerűen nézek ki, a szolíd elegancia híve vagyok.

Gumineaux 2010.01.19. 14:46:35

@Erzsebet: Szerintem meg attól, hogy valaki férfi, adjon magára. Ha már a nőknél elvárás…:)
Nekem jobban tetszik egy sokak által lehurrogott „metroszekszuális” mint egy ápolatlan, büdös pali, ragyás fejjel, füléből kiálló csimbókokkal.
Evvan. :)

Lee&a 2010.01.19. 15:23:39

Jaj, iszonyat jókat nevettem olvasás közben!
Köszönöm! :o)

GAbica 2010.01.19. 15:23:56

@El Topo (Sgt. Elias): Hirtelen nem értettem, de már leesett. Spec szerintem én viccesen néznék ki benne. Bár, ha találok olyan pasit, aki az egyenruhás nőkre izgul....
Vizuális típus vagyok, már egész jelenet játszódott le a fejemben, M65 kapcsán :D

GAbica 2010.01.19. 15:37:13

@Caddy: Na tudtam, hogy te is látod magad előtt az M65 jelenetet!
Némi fűzővel, és katonai bakanccsal kiegészítve :D:D:D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.19. 15:38:22

@Marcellus_Magnus: Ez jó, tényleg :) De régi poszt! Mondjuk én akkor se szóltam, csak megírtam :D

2010.01.19. 15:40:01

Én öreg vagyok, a 7x nagyítású görbe (homorú)sminktükröm nélkül már nem tudom magam kifesteni. Néha rendes tükörrel indulok, aztán megfordítom és elszörnyedek.

Az utcán látok velem korú nőket rosszul kifestve, mert persze nekik nincsen görbe sminktükör, de az is lehet hogy a helyzet az amit már Eszterházy is leír a Hrabal könyvében:

sosem értettem, hogy az anyósom, miért néz kis olyan borzalmasan kifestve, mindaddig amig egyszer be nem mentem a fürdőszobába, és ott megláttam, hogy a tükör felett egy 25-ös izzó világít.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.19. 15:40:30

@HRita: Ja, már mint az a jó, hogy felelevenítetted :D már szinte el is felejtettem :)

Caddy 2010.01.19. 15:47:47

@Gabica [almighty]: én ne látnám! :D Bár hozzáteszem, hogy egyre jobban hangzik. :D

Caddy 2010.01.19. 15:55:55

@Gabica [almighty]: na most látom ahogy a szekrényben fityeg,egy mini, egy blúz között egy M-65. :D:D:D:D Alatta szigorúan a bakancs,hiszen utcára sose veszem fel. :D Ááááááá ma már tényleg haza kell mennem!

oriza triznyák 2010.01.19. 16:15:36

ti milyen pihentek vagytok ma...

Szalacsi_Dezső 2010.01.19. 18:01:15

Kb. 4 éves lehettem és anyámék mentek este valami rendezvényre. Szépen kifestette magát és megkérdezte, hogy tetszik. Én meg kedveskedni akartam és mondtam neki, hogy nagyon jó, pont úgy néz ki mint a Mirr Murrból a Téglagyári Megálló. Mer' az volt a kedvenc figurám a meséből. (Bocsi Oriza Triznyák) Szegény úgy megsértődőtt, még 20 év múlva az esküvőmön is felemlegette.
Na így bókoljon egy férfi a nőknek. :-(

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.19. 18:48:17

@Szalacsi Dezső: :D
Az én öcsém egyszer ugyanilyen alkalommal azt mondta anyámnak a legőszintébb elragadtatás hangján, hogy: anyu, de szépen bepaníroztad magad!
Ez se csalt azt hiszem meghatott könnyeket anyám szemébe :)

nyílméregbéka 2010.01.19. 18:48:22

Különben tök szkeptikus vagyok az ilyen stílustanácsadásokkal. Szerényen a saját példám: az életben már mindenféle hajviseletem volt. Most rövid. Van, aki _mindig_ elmondja, mennyivel nőiesebb voltam hosszú hajjal. Mikor hosszú volt, azt mondták, hogy a rövid fiatalosabb. Mikor melíroztam, megkaptam, hogy nem illik hozzám, mikor vörös volt, aszonták, hogy közönséges. Mikor nem festettem, közölték, hogy túl sötét és úgyis őszül. Mikor sima volt, mondták, hogy túl szimpla, mikor daueroltattam, akkor pedig túl loboncos.
Namost: ha már hajban tényleg mindent kipróbáltam, de mégsem volt, ami mindenkinek tetszett volna, akkor mégis miért áldozzak a kelleténél több energiát a ruhákra, sminkre még ezenfelül! :-D

Szalacsi_Dezső 2010.01.19. 19:12:45

Szemöldök témához:
Én magamnak szoktam kitépkedni, kézzel, tv nézés közben, unalmamban. Namost a múltkor kicsit megszalad a kezem, most a jobb szemöldököm elég furán hiányos. A kolléganőim rögtön kiszúrták, de udvariasan úgy tesznek mintha nem is vették volna észre. Nagyon szar helyzet, mer' a hátam mögött meg biztos jókat röhögnek. Én meg magamtól nem hozhatom fel a témát, mer' hát senki nem hinné el, hogy nem valami pancser kozmetikusnál voltam.
Az viszont komolyan aggaszt, hogy a szempilláimat is szoktam tépkedni. Szempilla nélkül ugyanis nagyon horrorosan néznék ki. :-(

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.19. 19:23:01

@HRita: en a multkor nezegettem magam a tukorben (nem volt nagy orom), es mondtam halkan, csak ugy, magamnak, hogy ritka ronda venasszony leszek. Erre azt mondja a kisebbik:
-Anya, nem is vagy OLYAN ronda... :D

Erzsebet 2010.01.19. 20:32:58

@Gumineaux: Nekem is az a véleményem, hogy egy férfi adjon magára. Apukám is nagyon pedáns ember volt, a fiamat is mindig szépen tartom. Az exférjem sokszor olyan volt, mint a varacskos disznó. A környezetemben is sok büdös undormány pasi van. Fiam barátja a kozmetikai kezelés alatt úgy visított, mintha nyúznák.

Szalacsi_Dezső 2010.01.19. 20:47:41

@Erzsebet: "Az igaz férfi szőrös és büdös."
:-D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.19. 21:14:43

@Erzsebet: en eskuszom, bepisilek neha azokon, amiket irsz :).
"Az exférjem sokszor olyan volt, mint a varacskos disznó."

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.19. 21:30:16

@afromagyar: @Erzsebet: én azt birom, ahogy mindezt valami összehasonlíthatatlan szenvtelenséggel teszi... sehol egy szmájli vagy felkiáltójel. Tényszerű mondatok. Üt.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.20. 07:17:36

@afromagyar: Igen, igen. Erzsebet tenyszeru kozles formajaban teszi kozze gondolatait :).

2010.01.20. 08:13:34

Az öltözködéshez, a stilushoz hozzátartoznak bizonyos fogalmak, előítéltek.
A jelmez és stylus tervezőknek ez a szakmája.

Mi is gyakran és önkéntelenül alkalmazzuk, hisz bizonyos tevékenységhez bizonyos típusú öltezetet rendelünk hozzá, és ebben közmegyezés van.
(Az egyenruhák és munkaruhák is hasonló kategória)

Az vagy amit magadra veszel, és úgy is fogod magad érezni.
Az hogy mi van rajtad, hogy nézel ki, türözi a személyiségedet, vagy, ha nem akkor legalábbis azt ami szeretnél lenni.

Nos ebbe belenyúlni nem igazán szerencsés, segíteni is csak annyiban lehet, hogy ha valaki nem találja a helyes kifejezést, esetleg akkor.

Mondok egy példát: A régi munkahelyemen nem volt stabil a helyzetem, ezt azzal próbáltam meg ellensúlyozni, hogy az öltözékem mindig kifogástalan volt, a dresscode-nak megfelelő, mert egy kosztümben, vasalt blúzban másképp tárgyalnak az emberrel, mintha reggel egy pulóverbe ugrott volna bele.

Minden választásunk tükrözi a személyiségünket, előfordul, hogy olyasmit vásárolok, ami nem én vagyok, de szeretnék olyan lenni, mint azok akik ezt hordják. Nos ez a darab nem fog rongyossá kopni nálam.

Az önjelölt stylist ezekkel a dolgokkal nincs tisztában: Az a gyanúm, hogy még a saját stylusa sem az övé, azt is innen-onnan csipegette el, és mivel nem igazán érzi magát benne otthon, azzal kívánja magát megerősíteni, hogy másokat is rábeszél egy bizonyos stílus követésére.

Neki az a fontos, hogy minél többen járjanak olyan ruhában, olyan külsővel mint ő, ez ad neki megerősítést.

Ha egy izléstelen és kénylemetlen valamit sokan hordanak, az azonnal elfogadottá válik, csupán attól, hogy sokaknak van. És ez a mi emberünket megnyugtatja, mert nincs annál nehezebb dolog mint vállani önmagunkat, kitárni a világ előtt, hogy tessék, ilyenek vagyunk!

Ernoke 2010.01.20. 09:01:39

@Erzsebet: nem csodálom... 10 éve egy fél évig 6 hetente jártam kozmetikushoz, minden alkalommal sírtam a fájdalomtól. szerintem az nem embernek való, egy idő után úgy döntöttem, hogy inkább maradjak ronda, de én ezt nem bírom tovább. valahogy a poklot képzelem olyannak, hogy egy végtelenített kozmetikai kezelés...

Ernoke 2010.01.20. 09:03:00

@Szalacsi Dezső: ez úgy van, hogy az igazi férfi mindig kicsit tökrészeg és enyhén fosszagú.:D

tête d'ange 2010.01.20. 12:15:46

Jaj, az nem jutott eszetekbe, hogy az ilyen Ancsàk gonoszok is néha?

Nàlunk àltalàban elegànsan jàrnak az emberek, a fiuk oltonyben, a lànyok szoknyàban és uram bocsà magassarkuban (jomagam is), de van egy Ancsa, aki hadjàratot inditott ellenem, a nocis no ellen.

Alkalomadtàn beszol, hogy halkabban jàrjak, mert nagyon kopog a cipom.

Ennek demonstràlàsàra o DIREKT làbujjhegyen jàr a "street" jelzovel felruhàzott sportcipojében, amit egy kiult fos-zold kordnadràggal dob fel, és egy hozzà még véletlenul sem illo szinu vastag férfigarboval (bàr nem is tudom, hogy milyen szin illene a fos-zoldhoz). Ehhez tàrsul egy Pumuklit idézo csomo a fején, ami a haj, neadjisten frizi megnevezést nem érdemli ki.

PS: Ja és kihagytam, hogy amikor lehajol, kilàtszik a ... boxeralsoja, felul gumirozott pànttal.

PS2: és leri rola, hogy megvet mindent, ami noies, ami szoknya, ami magassarku, még akkor is, ha az a finom eleganciàt fejezi ki.

brrrrrrrr

sorica123 (törölt) 2010.01.20. 13:47:02

@greggrant: beleszól az öltözködésbe, viselkedésbe. Bosszantó lehet az ilyen nő. Értem én, láttam már én is olyan embert, hogy ránéztem, és rögtön az jutott eszembe, hogy egész jól nézne ki, ha elő tudná adni... na de egy ilyen embernek se az önjelölt kollegina mondja már meg a frankót...
Vicces ez a stílussal meg az öltözködéssel. Én csak azt utálom, de azt nagyon, ha valaki elvből nyomja és propagálja a saját stílusát. Például @tête d'ange-nál az Ancsa, aki játssza az eszét, hogy őőőőt aztán de nem érdekli a divat, és büszke is rá, sőt, hülye az, akit érdekel. De ugyanilyen elmebaj a folyton cseszegető divat- és stílushívő önjelölt stílist is. Nem is mindig van igaza...
Én is szeretem, ha valakinek kialakult öltözködése van, meg tud jelenni, van stílusa a külsejének is. De van egy kedves ellenpéldám is: Ada Milea, egy énekes-színésznő. Az össz ékszere és sminkje az előadásmódja és a tartása, amúgy gatya, löbögős pulcsi, bakancs, elnőtt rövid haj:) vlaószínűleg nem elvből, szimplán nem érdekli a dolog. Na egy ilyen lelkes önjelölt stylist sanszos, hogy őt is meg akarná designolni, mert nem venné észre, hogy neki így ez a desgnja.

Erzsebet 2010.01.20. 14:27:51

@ Mindenkinek: Az exférjem egyetemista volt, amikor megismerkedtünk. A legjobb pasinak számított. Akkor lett olyan igénytelen, amikor vidékre költöztünk. Cigány segédmunkások főnöke építkezésen. A papája bányász létére elgáns ember volt. Fiatalkorában a falujában ő volt a legénybíró, ezt a tisztet az első legény töltötte be. Én se kezdek fűvel-fával.@Ernoke: Nekem évekig kellett járni kozmetikushoz pattanások miatt. Tűrtem a kezelést. A gyantázást is otthon oldom meg, nem egy kéjutazás, de muszáj.

Ernoke 2010.01.20. 15:01:47

@Erzsebet: a szőrtelenítés engem nem zavar, pedig az is durva nekem. de legalább nem 3 óráig tart... azért sem volt értelme kozmetikushoz járnom, mert utána 1 hónapig olyan hegek voltak az arcomon, mintha vegyi támadás áldozata lettem volna. meg tényleg nem bírtam azt a típusú fájdalmat, szörnyű volt, tiszta vér lett minden, stb. szeretem a horrort, de nem azt, ami velem történik.:)

Ernoke 2010.01.20. 15:04:19

@oriza triznyák: szerintem ez gyász. mindig abból indulok ki, hogy ha én az egyébként ősasszony-szerű szőrzetemmel meg tudom oldani, h ne legyek szőrös, akkor más is oldja meg.

2010.01.20. 15:20:26

@Erzsebet: neked, de másoknak is, akik küzdenek a pattanásokkal: bőrgyógyász tud erre tablettás kezelést javasolni, mert ha súlyos a helyzet a kozmetikus önmagában nem megoldás, csak tüneti kezelés.(persze ezt a kozmetikusok nem szokták mondani, mert egy nagyo jó kundschaftot veszítetnének el.)

Ernoke 2010.01.20. 15:56:40

@Frengi: pontosan. a pattanásokat csak belülről lehet megoldani, nekem a répalé segített, ennek a durvább változata az A-vitamin kúra, de az tényleg csak extrém esetekre van.

Szalacsi_Dezső 2010.01.20. 17:51:07

@Frengi: "kundschaft" ez de jó!
Mostantól én is így írom majd! :-)

2010.01.20. 19:30:49

@Szalacsi Dezső: miért? eddig hogy írtad?

2010.01.20. 19:42:21

@Ernoke: van erre valami speciális, és nem csak vitamin, ez olyan komoly bőrprobléma, hogy nem szabad kozmetikus kezére bízni, mert akkor ott marad a nyoma.

Régen a férfiak "kozmetikusa" a borbély volt, (ma is elvileg)
ők vágtak fül, és orrszőrt, szemöldök fazont, szépen ollóval, bajusz és szakáll, temészetesen borotválás,
jobb helyeken volt manikürös lány is - óh, boldog béke idők

Erzsebet 2010.01.20. 20:27:35

@ Ernoke, Frengi: már nekem megoldódott ez a bőrprobléma. A kozmetikus nekem is hegeket hagyott az arcomon, idő kellett, hogy rendbe jöjjön. Élesztő tablettát is szedtem, otthon is rendszeresen kezeltem. Kozmetikusnál meleg gyantával végezték a szőrtelenítést, utána kipattogzott. Otthon csinálom hideggyanta csíkokkal. Tovább lesz sima és nincs mellékhatása. Az arcomra is elég tisztítómaszk.

Szalacsi_Dezső 2010.01.21. 07:30:57

@Frengi: Hát eddig "magyarossan". :-)

2010.01.21. 07:38:53

tehát akkor ügyfélkörnek, vagy vevőkörnek,majd Modor Tibi megmondja, ő perfekt deutsch.

blur7 2010.01.21. 10:25:57

@Frengi: Roaccutan a megfejtés, módosított béta karotinból készül.

Archenemy 2010.01.24. 19:37:26

Zseniális a blog, csak a második posztot olvasom még, de atomjó!

isti86 2010.01.24. 20:02:20

"és beszólt az Anikónak, hogy nem aludt-e az éjszaka vagy csak leütötték a sikátorban?"

Hatalmas. :D

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.10. 00:49:05

Nekem aztán semmilyen hülyepicsa nem mondhatja meg, mi áll jól, anélkül is tudom. Fűzők, madeirahímzéses csodák és csipkék... a butikcuccokat meg leszarom, hordják a plázaribancok.
süti beállítások módosítása