HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.02.10. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Mindenki kedvence, a jó fej csaj

 A jó fej csaj mindenki kedvence. Egyszerűen imádják az emberek, mert kedves, aranyos, jókat lehet vele dumálni, mindenkihez van egy-két barátságos szava. Biztat, meghallgat, programokat szervez, szükség esetén lelki segélyt nyújt.
Bárhol megjelenik, ő lesz a társaság középpontja, aki kiváló kommunikációs képességének és emocionális receptorainak hála az odaútról is frappáns, izgalmas és rettentően érdekes történetet ad elő. Hiába, vele mindig történik valami. Vagy inkább ő maga az, akinek személyisége és jelleme ilyen sokszínűségre és fordulatokkal teli eseményekre predesztinálja őt az életben? Igazából nem tudja eldönteni, de inkább az utóbbi felé hajlik.

- Sziiiasztok, de jó titeket újra látni! Hogy vagytok?
- Á, semmi különös. És veled?
- Na, akkor mesélek. Nagyon durva, hogy milyen kalandos utam volt idáig. Felszálltam a kombínóra, ebben eddig semmi különös nincs, mert azért elég sokan utazunk azzal. Na de, sétagaloppozok hátrafelé a villamoson, erre meg látom, sőt, hallom, hogy egy nem szomjas srácokból álló banda nagyban énekli az Az a szép kezdetű nótát. Hát ha már hallottatok hamis kórust, na ők azok voltak. Próbálták eltalálni a ritmust meg a hangot, de nagyon nem ment. Még a szöveget se sikerült. Valami félelmetesen vicces katyvasz jött ki belőle, de már idézni sajnos nem tudnám. És a poén az egészben, hogy odahívtak, hogy esetleg betársulnék-e a mókába, ha már olyan aranyosan mosolygok. Nekem meg nem volt semmi averzióm és rá is értem, úgyhogy együtt danolásztunk tovább. Aztán mikor elváltam tőlük, megbeszéltük, hogy majd közös koncertet szervezünk, én meg rákontráztam, hogy naná, de csak ha jódlizunk.
- Ha-ha-ha-ha! Hogy veled mik történnek?! Bezzeg velünk soha semmi. Szörnyű.

Miután a jó fej csaj megadja az alaphangulatot a nap további részéhez - akár munkahelyén, akár magánprogram alkalmával - tovább brillírozik. Jópofán elviccelget, a szótlanokat bevonja a társalgásba, próbál mosolyt csalni az arcukra, és ha ez sikerült, méltán büszke magára.
Rendkívül aktív, minden buliban benne van, a langyos partikat viszont kifejezetten rühelli, majdhogynem kényelmetlenül érzi magát. Éppen ezért jó előre bebiztosítja a kiváló hangulatot: ha nem házigazdai minőségben van jelen, akkor is ku-tya-kötelességének érzi, hogy ő gondoskodjon mindenki szórakoztatásáról. Táskájában mindig ott lapul az Activity, melyet bármikor előkaphat vészhelyzet esetén (közös szórakozás, nagy nevetések, önfeledt hangulat), és egy-egy könyv, melyről a múltkor már mesélt, de most meg is mutatja, milyen érdekes/elgondolkoztató/humoros kötet.
Hála neki, általában minden parti megmenekül a végzetes unalomba fulladástól, és a barátok-barátnők még sokáig felemlegetik, mennyire nagyon jól érezték magukat a jó fej csajnak köszönhetően. A jó fej csaj ennek iszonyúan örül, de azt a világért se árulná el, hogy a buli végére már a halál faszára kívánta az egész bagázst, akik ennyire nem tudnak magukkal mit kezdeni, és az ő energiáját szívják egyfolytában. Természetesen megígéri, hogy máskor is elmegy, mert ilyen jó társasággal élmény bulizni.

A jó fej csaj tökéletesen tisztában van azzal, hogy ő mennyire jó fej. Szigorúan igazodik szerepéhez, remény- és fénysugarat csempész a szürke hétköznapokba. Munkatársai odáig meg vissza vannak érte, hiszen a kis kolegina mindig friss, fitt, humoros és nyíltszívű.
Az egy szem Túró Rudiját szeretné az egész kollektívával megosztani, de rövid osztás-szorzás után rájön, hogy ez úgysem fog sikerülni, ezért hogy ne fájdítsa a többiek szívét, elvonul a világ szeme elől, és ott minél hamarabb elfogyasztja az édességet.
Másnap, hogy jóvátegye irigységét, egy egész tálca süteményt visz be, és széles mosollyal az arcán végigkínálja a többieket. A kollégák nagyon örülnek a nem várt sütinek, dicsérik a jó fej csaj szociális érzékenységét, jószívűségét és nem utolsó sorban vitathatatlan tehetségét a sütés-főzéshez. A jó fej csaj dicséret és elismerés nélkül nem tud létezni, így miután a munkatársak ezt bőkezűen osztogatják, szárnyakat kap, és onnantól kezdve heti rendszerességgel hordja be a süteményes tálakat. A kollégák egy idő után a hét egy napján nem visznek tízórait. A jó fej csaj egy alkalommal aztán nem visz be süteményt. A munkatársak éhen maradnak, hőbörögni kezdenek, egy kicsit csalódottak. A jó fej csaj a halál faszára kívánja ezt a társaságot is, akik – nem érti, miért – el-vár-ják, hogy ő mindig süssön valamit. Pedig már nagyon elege van.
Egy hét mosolyszünet után a konfliktust rendezik, mert mindenki kedvence nem képes haragban lenni senkivel, pláne nem a szívének oly kedves kollégákkal. Meg a barátaival meg a szomszéd nénivel meg a Károly bácsival a másodikról meg a hentes Ödönnel, aki – mivel őt nagyon kedvelik a húsboltban is – mindig a legszebb sertéscombot adja és a gondosan letollazott csirkeszárnyakat.
Félreértés ne essék, nem véletlen, hogy őt ennyien szeretik: mindig hangosan és előre köszön az idős szomszédoknak, sőt, mosolyog is hozzá. Felviszi az emeletre a szatyrukat, közben elbeszélget velük. Megdicséri a zöldséges áruját, a hentes szakértelmét, ahogy a húst mesteri precizitással bontja fel.
A metrón, a buszon és a villamoson is mosolyog az emberekre - a világra úgy ámblokk, de a világ nem mindig mosolyog vissza rá. És ezt - meg kell vallania -, nagyon fájlalja. Szürkeség, fásultság és közöny az arcokon… De azért van ő, hogy feldobja a hangulatot: egy kedves pillantással, egy szívből jövő mosollyal. Talán az utazóközönség szíve is felolvad egyszer, ő nem adja fel.

A jó fej csaj annyira jó fej, hogy mindenkivel szót ért kortól, nemtől függetlenül. Adott esetben kitűnően eljátszik a kisgyerekekkel, együtt kergetik a labdát, ugróiskolázik velük, pesztrálja őket, mint egy kedves nagynéni.
A lázadó kamaszokkal divatról és zenéről beszélget, felveszi stílusukat, lazán viselkedik, olykor egy-egy vulgárisabb megnyilvánulást is engedélyez magának, mert tudja, a tizenévesek erre harapnak. Általában be is jön neki ez a hozzáállás, a fiatalok jó arcnak tartják, és még a háta mögött se beszélik ki, vagy csak ritkán.

A férfiak is rendre odavannak érte: végre egy nő, aki nem picsul, akivel nemcsak ruhákról, kencékről meg pletykákról lehet beszélgetni, hanem normális dolgokról is, mint autók, foci vagy italmárkák.
A jó fej csaj minden alkalmat megragad arra, hogy bizonyítsa, ő nem olyan, mint a többi nő. Egyedi és különleges, magával ragadó személyiség, aki mellett a férfiak azok lehetnek, akik: nem kell megjátszaniuk magukat, mert ő annyira jó fej, hogy úgy fogadja el őket, ahogy vannak. Ennek szellemében gyakran eljár sörözni velük, csak a pajtáskodás végett és mert tudja, emiatt is nagyot nő a haversrácok szemében. Elhülyéskedik, eldumálgat velük, olykor böfög is, mert ezzel kívánja demonstrálni teljes jogú tagságát a haveri körben.

Ám mindenki kedvenc barátosnéját is eléri általában a végzete: ha beleszeret az egyik haversrácba, onnantól kezdve neki lőttek: próbál egy kicsit taktikázni, bevetni női fegyvertárát, de teljesen hiába. Finoman adagolja a férfinak szóló szeretetmorzsákat, ráragyogtatja teljes fényét, legkedvesebb mosolyát, de a helyzet reménytelennek tűnik. A haver vagy észre sem veszi, hogy ez már nem jó fejség a nő részéről, hanem a világmindenségbe kikiáltani vágyott, de végül csendben elsóhajtott szerelem, vagy pedig levágja, mi a helyzet, de nem törődik vele. Minek rontana el egy ilyen nem mindennapi, szórakoztató és különleges barátságot egy ilyen nem mindennapi, szórakoztató és különleges nővel?

131 komment

Címkék: nők jó fej csaj


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr181743598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.10. 13:46:45

@Caddy:

Amikor legutóbb jelmezes buliban voltam, akkor kakaóscsigának öltöztem.:)

vincere 2010.02.10. 13:52:47

@HRita: na most már megnézem akkor, évek óta ott figyel a polcomon a bontatlan DVD

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.10. 13:59:42

@váj mí:

Sajnos nem készült.:)

Az volt a lényeg, hogy kartonpapírból építettem magamnak egy csigaházat, és a hátamra gumiztam, a fejemre meg ilyen kis rugós szemecskéket tettem. És attól volt kakaós, hogy a csigaházra kakaóreklámokat plakátoltam.

Caddy 2010.02.10. 14:09:12

@El Topo (Sgt. Elias): miért nem láttam én erről fotókat? :D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.10. 14:12:06

@Caddy:

Nincs róla képem.:) Majd megkérdezem az exnejem.

Erzsebet 2010.02.10. 14:27:52

Annak idején az átkosban a mozgalmi nők voltak ilyen típusok.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.10. 14:31:12

@vincere: Ha nem jön be neked a film, megveszem tőled a dvd-t :D ugyanis joglejárt, és nem igazán lehet már kapni :))

váj mí 2010.02.10. 14:33:40

@El Topo (Sgt. Elias): Affene :( .. De hátha az ex-ednek mégis van.. hacsak el nem égette az összes fotódat első felindulásból ;)

Caddy 2010.02.10. 14:46:25

@HRita: komolyan beszélsz? Imádom azt a filmet. :) plim-plim

Szalacsi_Dezső 2010.02.10. 14:54:29

Ez a Kriszta. Mármint nálunk a cégbe'.
Én csipázom, mongyuk, és kicsit hasonló az iszós típusokból a havercsajra is.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.10. 14:55:20

@váj mí:

Ha valakinél lehet ilyen fotó, akkor nála.
Vagy a kisebbik húgomnál.

Szalacsi_Dezső 2010.02.10. 14:56:19

@El Topo (Sgt. Elias): Én eccer rajzversenyen indultam egy üres lappal. Az volt a címe: Feldobott kő.
A tesitanár nézegette egy kicsinyég, aztán csak annyit mondott: Dezső b+, te is egy ilyen feldobott kő vagy, csak még nem kaptak el.

váj mí 2010.02.10. 14:56:51

@El Topo (Sgt. Elias): Akkor viszont végezz egy gyors közvélemény kutatást az érintett populáción. És ha megvan, akkor mutigyorsan :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.10. 15:05:41

@Caddy: Eggészen komolyan :) No plim-plim. Hú-hú :D

bajor gizella 2010.02.10. 16:56:08

ezek a lányok léteznek! ha párosul valami keresztén hites maszlaggal-refkó tanítóképző pl- akkor olyan isten nincs hogy ha kicsit kókadt vagy, meg ne próbálna egy kis jézusszeret kártyával, vagy egy bibliai idézettel vígasztalni.herót.
emellé még jön az hogy ők mindenkit bírnak, "mindenki miért mondod? tökjófej" és ha nekik kell valami, azért a sook sokk segítségért amit idáig adtak elvárják hogy rugass ki valakit csak hogy nekik melójuk legyen meg ilyenek.

Klárensz 2010.02.10. 16:59:36

háhá
Volt egy ilyen barátnőm. Tényleg hozzá tudott szólni fiús témákhoz is, de annak ellenére, hogy mennyit beszélt, nagyon ritkán lehetett vele érdemben beszélgetni. A legidegesítőbb tulajdonsága egyértelműen az volt, amit @El Topo (Sgt. Elias): is mondott. Alapvetően nagyon szórakoztató, de a hibáival együtt elviselhetetlen volt.

BTW szerintem ez eddig a legpontosabb poszt, amit írtál

Klárensz 2010.02.10. 17:16:49

Már sok éve ismerem és rendszeresen látom, nem ritkán összefutunk, beszélgetünk és felfigyeltem egy érdekes tendenciára, egyre okádékabb és szerencsétlenebb faszikkal jár (itt meg kell jegyeznem, hogy én voltam neki az első), mindez csak azért érdekes, mert amúgy nagyon jól néz ki.

kIára 2010.02.10. 17:35:49

Hogy én mennyire utálom ezt.
Különösen nagynénikben.
Ott fekszem, taknyom-nyálam egybefolyik, legszívesebben a Sátántangót nézném, és akkor bee...robbban, meg boolee van és csirió & kípszmájl.
És ezt bármikor előadja.
Még temetésen is. És ez a halálom; ha temetésen azt hiszi, hogy valakinek hangulatfelelősnek is kell lenni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.10. 17:37:52

@kIára:

Temetésen hangulatfelelős? Olyat még nem is láttam, baszod!:D
Olyat már igen, hogy egy kollégám kölcsönkérte a kamerámat, mikor még ritkaság volt, az apja temetésére. Mondjuk egy pillanatra megemeltem a szemöldökömet.

flea 2010.02.10. 17:47:09

"Maga?? Maga beszél?? Aki mások temetésére jár röhögni???"

kIára 2010.02.10. 19:21:11

@El Topo (Sgt. Elias):

Hát igen.
Meg undorító fényképezés a koporsó lehelyezése közben, meg utána az „aranyos emlékek” kuncogó-kacarászó felelevenítése. Mindez egy huszonéves rokon autóbalesete után. Jött hogy ott verjem tarkón egy lapáttal.

Vagy egy másik temetésen az átölelős, „ne bánkódj, rám mindig számíthatsz” vállveregetős búfelejtés.
Hiába, nagy partiarc volt lánykorában is.

Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.10. 19:45:55

@mlly_blm: ezek a legveszélyesebb energiavámpírok? A vámpír elszív, ezek csak esetenként zavaróak.
Inkább húsz ilyen legyen körülöttem, mint egy folyton nyígó.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.10. 20:07:44

@kIára:

De mi az úristent csinálnak azokkal a fényképekkel, meg videofelvétellel?
Néha előveszik és megnézegetik?
Én azt hittem temetésen legfeljebb az FBI fényképez, és ők sem mindegyiken.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.10. 20:53:34

Én is szoktam néha sütit vinni a munkahelyre. Legkönnyebb sikerélmény: tele van az iroda éhenkórász pasikkal és szingli (+kétbalkezes) csajokkal.
És ha jó kedvem van, szeretek sztorizgatni is. De utálom a kötelező jókedvet. Sőt, ha bajom van, hagyjon mindenki békén, én azt végig akarom szenvedni.

mlly_blm · http://mollyblooom.blogspot.com/ 2010.02.10. 21:18:37

@Kicsi Bernáthegyi: nem azt mondtam, hogy a nyivákolás jobb.

szerintem bizony egy csomó energiát elszív tőled az, aki megállás nélkül körülötted zsizseg és csicsereg és csacsog, próbálja kipuhatolni majd megváltoztatni a hangulatod, a programjaid, az életviteled, azaz folyamatosan belemászik a személyes teredbe.
én rosszul vagyok az ilyen emberektől, kifejezetten zavarnak.
(azt már csak súgva merem mondani, hogy ráadásul egyáltalán nem hiszek a hatalmas nagy és konstans jókedvüknek. az ilyen emberek csak állandó figyelmet akarnak és sokszor iszonyatosan magányosak)

Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.10. 22:20:56

@mlly_blm: értelek, de akkor nem egy altípusra gondoltunk. Én azokra gondoltam, akik képesek hangulatot teremteni, szinte húzzák az embert. Persze biztos, ahogy mások írták ezek egy része felszínes.
Olyannal én is összefutottam, aki mindenkinek belemászott a személyes terébe, és mindent tudni akart, szinte vájkált, akinek muszáj néha odadobni valami koncot, amin rágódhat, hogy menjen már a balfenékre.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.02.11. 00:54:40

Az uszodában farsangi bál lesz, jelmez kötelező. A programok között tréfás vízi vetélkedők. Ezt hogy? Váltódressz? Vagy royal flössként / Zorróként /Marie Antoinetteként kell teniszlasztit űzni a medencében?

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.02.11. 00:55:46

@Kicsi Bernáthegyi:
Majd a konc alapján elterjeszti rólam, milyen kicsinyes senkiházi vagyok, akinek irigyli a problémáit.

akf22 2010.02.11. 02:11:51

Hat en sem ismerek ilyen embert. Habar szerintem aki ilyen mindig jo fej ember, az picit lenezi a tobbieket. Mivel ugy erzi, hogy o mindent meg tud oldani, mindenkire hatassal van, tehat folejuk helyezi magat. Aminek a mellekhatasa az, hogy nincsen igazi baratai, akivel egyenrangu a viszonyuk...

Olyat ismerek, akinek rengeteg baratja van. Ra szoktam mondani, hogy rengeteg baratja van, de megsincsen egy baratja sem. Mivel olyan igazi baratja nincsen, akire barmikor szamithat, mert egyik "baratjara" sincsen ideje igazan, igy meg csak feluletes kapcsolatai vannak. Ez a tipus is ilyesmi...

Amugy, ha a ficko nem veszi eszre, hogy a csajszi koslat utana, akkor vak, vagy nem akar semmit kezdeni vele. Azert egy elkapott pillanat, mikor jobban a szemebe nez, vagy hasonlo helyzet annyira arulkodo, hogy aki megerdemli az eszre fogja venni. Ha nem veszi eszre, akkor ott ette meg a fene amugy is.

Ja es szerintem nem jo osszekeverni ezt a tipust azzal, aki empatikus. Akinek rossz kedve lesz, ha azt latja, hogy valakinek rossz a kedve. Szerintem fel lehet viditani a masikat, csak nem eszetlenul kell csinalni. Persze ehhez kell a masik minimalis nyitottsaga, en is szoktam probalkozni, de ehhez fontos, hogy vegyuk eszre a masik reakcioit, mert ha nem, akkor tenyleg csak az lesz, hogy a pokolra kivannak... Tehat fo a fokozatossag es a visszajelzesek eszlelese. Eloszor megertoen, komolyan, amig meg lesz az a bizalom, ami kell ahhoz hogy fel tudjuk viditani a masikat, igy aztan folyamatosan be lehet csempeszni valami ironiat, majd vidamsagot ezzel javitani a hangulatot...

En nem tudok sutit csinalni :(, igy nem is szoktam vinni :), de ha tudnek sem vinnek, hogy nezne mar ki, ha egy hapsi sutit visz be a munkatarsainak... Sajnos keves munkatarsam van, de fo gond, hogy egyik sem sutisutos :/. Lehet hogy az az igazi gond, hogy mind himnemu... :)

2010.02.11. 08:15:17

@mlly_blm: igen, ez valóban csak álca.
Némely ponton magamra ismertem, és tudom, hogy csak azért jópofizok gyakran, hogy ne lássák rajtam, hogy valójában nyomorultul érzem magam.

Sütit én is szoktam bevinni régebben, de miért: mert néha megkivántam valamit, és 1 adagot képtelen sütni az ember, ezért aztán a kisérletek eredményét mindig a kollégákkal etettem fel, de gyakran az ajándékba kapott édességet is bevittem, mert nem akartam magamnak hörcsögként felhalmozni.

vincere 2010.02.11. 11:01:13

@Krisztinca: ha valaki nem családos anyuka, attól még lehet nem-kétbalkezes és szerethet sütni! gimis korom óta sütök, hiába, vidéken nőttem fel, ott ez a természetes

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.11. 11:19:27

@vincere:

Elméletileg lehet, de valójában a szingli csajok nem szoktak sütni-főzni. És aki nem szokott, az nem is tud.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.11. 11:49:58

@El Topo (Sgt. Elias): Pedig én hányszor hallottam már, hogy "tudok főzni, csak nem szoktam" :D Bírom az ilyen teoretikus embereket, simán tudják, hogy a kádat milyen irányban és milyen intenzitással kell suvickolni, csak nem szokták. Mert hát a kultúra ott kezdődik ugye, hogy bejárónőt "tartunk".

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.11. 11:52:55

@HRita:

Aha, tudok én úszni, csak most hirtelen nem jut az eszembe.:)

flea 2010.02.11. 11:56:30

@El Topo (Sgt. Elias): Tudok helyesen írni, csak nem szoktam. :D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.11. 11:59:03

@flea:

Ja, az a másik priceless. Aki még lebasz, ha szóváteszed, hogy nem tud írni.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.11. 12:04:59

@El Topo (Sgt. Elias): Nem baj, Simon bá', majd kiment a te Ernesztined adott esetben :D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.11. 12:17:29

@vincere:

A jelenlévők természetesen mindig.:)

Ernoke 2010.02.11. 12:59:02

@HRita: egy egyszerűbb kaját bárki meg tud csinálni, viszont ha nincs, aki megegye, akkor minek? én egyedülállóként csak akkor főzök, ha van kinek (főleg fiúbarátok), de akkor állítólag elég jókat. egyébként utálok enni, szóval magamnak nem vagyok hajlandó időt pazarolni erre a baromságra.:D persze kérdés, mit jelent az, h "tud" főzni, bonyolultabb kajákat nem szoktam csinálni, de enni se, mert minek.

vincere 2010.02.11. 13:35:23

@Ernoke: én viszont egyszerűen imádok enni... ezért szívesen főzök-sütök magamnak is hétvégén, nem csak akkor, ha vendég van

vincere 2010.02.11. 13:38:01

@vincere: fú, ez visszaolvasva nagyon konyhatündéresen hangzik. azért ennyire nem vagyok...

IndaMuncher 2010.02.11. 13:41:59

A poszt vége szerintem fals, az ilyen nők épphogy sose lesznek szerelmesek, mert jól elvannak barátaikkal, alapvetően nem is keresnek komoly kapcsolatokat.

IndaMuncher 2010.02.11. 13:45:16

@flea: @F.house: Hoppsz most olvasom a kommenteket, akkor lehet mégis van ilyen.

Ernoke 2010.02.11. 13:46:14

@vincere: én is szeretnék imádni enni, de nem megy. ha kitalálnának egy tablettát, ami tartalmazna minden tápanyagot, akkor evés helyett áttérnék arra. vszeg éppen ezért sose leszek jó szakácsnő, de remélem van olyan, ami ezt ellensúlyozni bírja.:D

Ernoke 2010.02.11. 13:47:05

@F.house: aki jól elvan a barátaival, az nem keres komoly kapcsolatot?:D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.11. 13:57:24

@vincere: nem vagyok családos anyuka.. max majd egyszer. De nem azt írtam, hogy szingli (=kétbalkezes), hanem szingli (+kétbalkezes), tehát nemcsak szinglik (nincs kinek sütni, főzni), hanem nem is értenek hozzá. Ami nem baj, nem szégyen, csak erre írtam, hogy így könnyű piedesztálra emelkedni - elég hozzá 1 kg liszt, egy kis élesztő, tej... stb és 30 perc szabadidő.

IndaMuncher 2010.02.11. 14:03:12

@Ernoke: Na jó kifejtem, hogy értettem:
Úgyértem akiket eddig ismertem mind alapvetően haverkodóak voltak. És szerintem simán beérik egy-két alkalmi szexszel, minthogy hanyagolják a barátaikat egy komoly kapcs.miatt.

vincere 2010.02.11. 14:03:29

@Ernoke: nem irigyellek, mert számomra az evés nagyon fontos, és igazi élvezet...
mindenesetre neked akkor nem kell minden tavasszal fogyóznod :)

Ernoke 2010.02.11. 14:12:23

@F.house: hát aki a barátait hanyagolja a kapcsolata miatt, az nem sikeres ember szerintem.

@vincere: kárpótolom magam a teáimmal.:D

kIára 2010.02.11. 15:17:39

@Ernoke: Ugyanez :)

Én is utálok enni, de a sütés-főzést imádom. Kenyeret pl. évek óta magam sütök, mindig van legalább 6-8-féle lisztem és klára kenyerei legendásak. De a kenyéren kívül mindenféle keleties kajákat, halakat, kacsát, nyulat, bárányt készítek. De olyan hülye vagyok, hogy sokszor 3-4 órán keresztül főzök, aztán nem eszem egy falatot sem. Azért nem mellékes hogy az elégedett pasipoci szolgálatkész fütyit eredményez, úgyhogy nekem megéri.

Ernoke 2010.02.11. 15:39:50

@kIára: pasinak én is csinálok mindenfélét, ha van, de én kb. soha nem eszem belőle (a pasiból, igen!). mondjuk én csinálni is utálom, csak az motivál, h a másiknak elégedett legyen tőle a képe.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.11. 15:54:38

@Ernoke:

Mondjuk egyedül magamra én sem főzök, de ha van kinek, akkor bármikor, bármit. És én is eszem belőle.:) Szeretek enni is, csak egyszemélyes kaját nehéz csinálni, és nem is éri meg.
Kislábasnyi töltöttkáposztát csinálni elvileg lehetséges, gyakorlatilag ugyanannyi idő, meg ugyanannyi kosz van vele, mintha egy lövész szakasznak főztem volna.
Gyerekeknek ugye bármit megfőzök, más kérdés, hogy vagy megeszik, vagy nem.:D

Lili Marleen 2010.02.11. 16:17:46

Igeennnnnn!!!
Tokeletesen abrazoltad a kozvetlen kolleganomet akivel napi 5000 oran keresztul vagyok szo szerint osszezarva. Ha raerek, mindig elmondom magam mindenfele buvalbaszott hulye kurvanak aki nem tudja ertekelni egy ilyen nagyszeru emberi leny jelenletet.. Annyi csodalatos dolog van a vilagban, nemde? Peldaul ma is felkelt a nap (ami kulonos teljesitmeny), hogy a picsaba nem tudok ennek orulni?! :(

Erdekes egyebkent, hogy az optimizmus csak addig tart amig a vilag menete az o elvarasai iranyaba halad.. Viszont barmilyen elterest nagyon ugyesen tud korrigalni. Sokszor tunodom rajta hogy mit keres meg ebben a vanyadt pozicioban: ennyi agresszioval minimum a vilagbank igazgatotanacsaban volna a helye..:)

tête d'ange 2010.02.11. 17:37:02

Jaj borzalom ez a tipusu no, "ez a vilàg a létezo vilàgok legjobbika". Es unalmas is.
Sotlan, borstalan, kiszàmithato.

Szalacsi_Dezső 2010.02.11. 17:37:17

@Ernoke: de azér' néha egyél valamit, mer' akkor eccercsak "éhenhalol". Az meg ne'jóó, hanem ellenkezőleg.
:-D

FredYoong · http://fredyoong.wordpress.com/ 2010.02.11. 17:43:43

Fú, de nagyon ismerem ezt a típust! Egy mintapéldány egyszer percekig mesélte nekem, mi történt vele, miközben tudta, vagy legalább illett volna tudnia, hogy pont abban az időben pont ugyanaz történt velem is. A sztorik gyakran kezdődnek úgy, hogy "úúúú, mekkorát ééégtem!" Az optimizmus szerintem gyakran átcsap világfájdalomba, ilyenkor ugye elvárja, hogy mindenki őt vigasztalja, akkor is, ha mindenki más is épp ugyanabban a rossz helyzetben van.

Szalacsi_Dezső 2010.02.11. 17:47:56

@El Topo (Sgt. Elias): "Gyerekeknek ugye bármit megfőzök, más kérdés, hogy vagy megeszik, vagy nem.:D "
Ez olyan mint a viccben.
-Mi a választék?
-Krumplifőzelék.
-Na de mi a választék?
-Eszed vagy nem, b+!
Mongyuk nálunk én vagyok a válogatós, a gyerekek még a pudvás keresztfát is, ha éhesek. Hiába, az anyjuk nevelése. :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.11. 18:01:55

@FredYoong: "Az optimizmus szerintem gyakran átcsap világfájdalomba, ilyenkor ugye elvárja, hogy mindenki őt vigasztalja, akkor is, ha mindenki más is épp ugyanabban a rossz helyzetben van."

Igen, sőt, ha rosszkedvű, szinte elvárja, hogy más is az legyen, mert ha már ŐŐ is rossz passzban van, akkor bizonyára minden remény elveszett :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.11. 18:34:30

@Szalacsi Dezső:

Ja, nem így!:D
Van amikor azt sem eszik meg, amit kimondottan ők kértek!

sz.dorika.. (törölt) 2010.02.11. 19:35:54

Szombat este találkoztam egy ilyen csodabogárral egy karaoke bulin. Elkapta a mikrofont, becsukott szemmel, teljes átéléssel, a felfedezetlen gyöngyszem stílusával beénekelte magát a helyre.
Aztán valaki leöntötte egy pezsgővel a zeneforrást,ekkor mély csend ült a helyre, majd Ő, hogy a hangulatot megtartsa, tovább énekelt a mikrofonba, asztalról asztalra járt, néha egy karlendítéssel és mély szemezéssel invitált.

Zokogtam...mint ha országos cimboránk lennénk úgy rángatta a karomat,hogy ugyan menjek már vele átérezni a szombat estét.
Kibaszott kellemetlen emberek ezek, de még rajtam kívül 100 vadidegen embert hozott zavarba a közvetlen jófejkedésével.

sz.dorika.. (törölt) 2010.02.11. 19:42:48

Egyébként ez nem az a fajta csaj, aki ha egy pohárral iszik ,akkor két szóváltás után bárkit ölelget? "Nem ismerjük egymást,de kurva jó fej vagy! HA-HA-HA"
Ő a non-stop jófej. A társaság motorja. Jó...kezdem érteni ám.

milena 2010.02.11. 20:37:28

Van egy ilyen ismerősöm. Épp csak activity nincs nála.

Ernoke 2010.02.12. 09:12:44

@Szalacsi Dezső: sajnos kénytelen vagyok sokat enni, vigyáznom kell a súlyomra.

Szalacsi_Dezső 2010.02.12. 15:47:28

@Ernoke: Nekem is vigyáznom kell a súlyomra, hogy ne veszítsek belőle. :-)

kIára 2010.02.12. 20:46:16

@bajor gizella:

Nem tudom, hogy mennyire alfaj, vagy külön kaszt gyerekkorunk Cheerful Fairy-je, magyarul a Mosolytündér.
Tudjátok, az a kedves tőtike típus, aki egy mosolytól, vagy egy falat vaníliás-barackos sütitől hízik egy kilót, de sosem lesz kövér, még dundinak sem mondható (szimplán csak telt).
Megjelenés: jellemzően hosszú, sötét szoknya, színes zokni és bakancs. Előfordulási helye: gyerektáborok és a nagyobb általános iskolák napközijei. Már meg sem szólal, de már tudod, hogy sok elnyújtott, dallamos magánhangzóra és feleslegesen használt felkiáltójelekre számíthatsz. Mindezen túl egy olyan hang, ami ideális a mesék felolvasásához.
„Szeervu!usztokk! Gyeerkőcöök!” Ő az, aki elűzi Morci urat, Weöres Sándor összes mondókáját előadja síppal, dobbal, nádihegedűvel.
„Mit szólnátok egy jó kis kitalálósdihoz? Vagy inkább gyurmázzunk? Á, nem is! Napocskákat festünk az ujjacskáinkkal! Na? Naaa?!”
Ő az, aki szerint a nagy, augusztusi plöcsenő esőcseppek vidámak. Ha táborozás közben beborul az ég és 30+ kiskrapek duzzog, akkor előszedi „vidám arcokat akarok látni” varázsformulát. És persze csapjuk össze a mancsunkat. Vagy mit szólnátok egy kis versenyhez? A győztes kap egy fiínom sütikét!

Aztán persze ott vannak az elengedhetetlen kellékek, mit a novemberi estéken otthon varrt szivárványkígyó, vagy a pufi lila boldogságelefánt, vagy a pisztáciamagokból készült hurrá-nyaklánc. Ha nem ő készíti ezeket, akkor az univerzum egyik legmisztikusabb kézműves céhében állítják elő kizárólag tagságival rendelkezőknek, vagy nem tudom. Olyan nincs, hogy szomorúság, a kis gyufaáruslány meséje nála feketelistás.
Mindezen túl különleges képessége, hogy képes megnyugtatni a túlmozgásos gyerekeket, vagy képes szót érteni egy olyan "ördögfiókával" akinek a társas érintkezésről alkotott fogalma egyelőre kimerül a másik gyerek fejének ritmikus ütögetésében egy tűzoltókocsival.
___

Azt hiszem hogy a csapatépítős tréningek animátorai ennek a típusnak az update és/vagy lite verziói.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.13. 09:42:24

@kIára: Ez annyira tökéletes lett, hogy szinte önálló posztba kívánkozik :) Nem akarod esetleg megírni? A gyermekfoglalkoztató mosolytündér :D Hatalmas!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.13. 13:27:34

Készüljetek, mert holnap jó kis valentájnozás lesz egy poszt _erejéig_ :))

Szalacsi_Dezső 2010.02.13. 16:25:45

Na akkor biztos címlap lesz a klementájnos sztori.

venuswoman · http://sorozatdara.blog.hu 2010.02.13. 17:06:01

@HRita: jaj pont akartam kérdezni, h lesz-e! alig várom :)

hemill 2010.02.13. 18:01:23

a tipikus nyilas jegy tud ilyen lenni, ők azok akik mindent mindig jobban tudnak, kioktatnak...
viszont szeretem őket, mert tényleg képesek sokszor kirángatni a punnyadt hangulatból, de van amikor a legkevésbé sincs szükségem.
ezt álatlában hamar észreveszik és vagy alkalmazkodnak, vagy tovább állnak :)

kIára 2010.02.13. 21:07:37

@hemill:

Akkor én vagyok az atipikus nyilas vagy mi. A felsorolt dolgok fényévekre állnak tőlem.
De írj még az asztro-lányokról. Az öko-amazon az általában bak, a harcos feminista ált. skorpió, az igényes bölcsészlány ált. szűz, a lelki szemetesláda inkább vízöntő?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.13. 21:09:58

@kIára:

Az oroszlán jegyűeknek meg karácsony másnapján beszorul a jobb fülcimpájuk a lézernyomtatóba.

kIára 2010.02.13. 21:28:38

@HRita:

Ó, köszcsi.
Lehet hogy van még kraft a karakterben de ennél többet nemigazán tudnék kihozni belőle; de nyugodtan kiegészítheted, a kommentjeim nemhogy cc, de egyenesen gpl-licencesek :)

Talán még annyival lehet kiegészíteni, hogy majdnem mindegyikük nyakában ott fityeg a biztonsági, futballbíró-síp amit valóban képes bármikor bevetni (különösen ha a vidám csipet-csapat mosolygó süssfelnapozása átcsap kezelhetetlen pokoli tombolásba).
A legveszélyesebb, a katonatiszt génekkel rendelkező Mosolytündér, aki nem nyújtott magánhangzókban, hanem szótagolva beszél és egy, de bazinagy és félkövér felkiáltójelet használ.
Még annyit, hogy a Mosolytündér akkor a legaljasabb, amikor beveti a „szomorú leszek és ugye azt ti nem akarjátok” formulát. Nincs annál kétségbeejtőbb, amikor ötévesen arra kényszerülsz hogy felvidítsd a nénit.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.13. 23:45:47

@kIára: Akkor valószínűleg _kanyarítok_ belőle egy önálló posztot, és hivatkozok rád.

@venuswoman: Lesz, lesz :) Ilyen magas labdát nem lehet kihagyni :D

@hemill: Az asztrológia hálás téma. Arról egész regényt tudnék írni, csak akkora anyagot halmoztam fel belőle, hogy nem tudom, hogyan fogjak hozzá :D De lesz jövője, azt mindenkinek megígérhetem :)

Celtic 2010.02.15. 08:29:22

Ez aranyos kis post volt :) teljesen felvidultam tole, a kinti szurke egbolt ellenere is.

tabanyi 2010.02.16. 14:18:48

Szerintem a jó fej csajok bármennyire is közhelyesek és felszínesek tudnak lenni néha, tagadhatatlanul sokat segítenek a fiúknak (és ezáltal a nem jó fej csajoknak) azzal, hogy megtanítják őket, hogy ne görcsöljenek a lányok társaságában.
Köszönjük jó fej csaj!

hegyilany 2010.02.16. 15:10:38

@F.house: Hát ez szerintem hülyeség. Épp ők azok, akik (szegények) egy idő után nagyon vágynak rá, hogy ne jófejhaverként, hanem nőként tekintsenek rájuk, de addigra már nagyon nehezen megy a többieknek az átállás.

sorica123 (törölt) 2010.02.16. 16:27:22

@hegyilany: nekem az tetszene, ha nem akarnának választani ebből. A nő az ember. Nőnemű, annak összes járulékos tulajdonságával együtt, és a maga módján. De én ugyan nem szeretném azt se, hogy egy férfi mindent azzal intézzen el, hogy 'hölgyeknek mindig igaza van', és kizárólag az örökasszonyt lássa bennem, az embert nem.

hemill 2010.02.16. 19:26:44

@HRita: kíváncsian várom, h abból milyen írományt kerekítesz :)

ron · http://trebitsch.blog.hu 2010.02.16. 22:16:51

Ez (még és további 4) poszt egyetemi tananyaggá _avanzsált_ egy-egy stilisztikai (lásd www.lib.jgypk.u-szeged.hu/alknyelv/s.htm) elemzés _erejéig_. Gratula!

vincere 2010.02.16. 23:37:24

@ron: figyu, most vagy végighoaxolod az összes blogot, vagy tényleg így van ez, utóbbi esetben helyes linket rakj be légyszi

ron · http://trebitsch.blog.hu 2010.02.17. 07:20:55

@vincere: Tényleg így van, a link azért nem helyes, mert a záró zárójel is vmiért a link része lesz, anélkül OK: www.lib.jgypk.u-szeged.hu/alknyelv/s.htm

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.17. 10:07:31

@ron: Ezt most nem egészen vágom. Magyarázd meg, légy szíves :)

vincere 2010.02.17. 10:17:09

@ron: én se vágom. de most már kíváncsi vagyok!

flea 2010.02.17. 11:11:19

@ron: már hárman nem vágjuk... se a linkek között, se a hivatkozások között nem találom ezt a posztot (se a további 4 bármelyikét).

GAbica 2010.02.17. 11:47:04

@HRita: @vincere: @flea: az hagyján, de este benyomta ugyanezt a modorosra is. Én már akkor nem találtam....

vincere 2010.02.17. 11:58:03

@Gabica [almighty]: igen, azért írtam itt neki, h. valamit csináljon

ron · http://trebitsch.blog.hu 2010.02.17. 14:53:34

A szitu a következő: tartok egy fordítástechnika órát, ahol küldönböző stílusú szövegeket kell majd fordítani. A félév 2. órájára az volt a feladat, hogy a diákok készítsenek egy stilisztikai elemzést (ezért tettem be a stilisztika linket) egy általuk választott posztról (a Modoros Blogról vagy a Görbe Sminktükörről). És akkor ez lett: 1 ember választott a Modorosról, a többiek meg innen. Ezért írtam, h gratula.

vincere 2010.02.17. 16:21:56

@ron: én kíváncsi lennék! el lehet olvasni őket valahol? persze ehhez Ritának, meg gondolom a diákoknak is bele kellene egyezniük

ron · http://trebitsch.blog.hu 2010.02.17. 16:33:27

@vincere: Nem kértem be írásban, csak beszélgettünk. A lényeg az, hogy ezek a szövegek nagyon vegyes stílusúak, leginkább valószínűleg azért, mert írásban (ami önkéntelenül választékosabb) próbálják visszaadni a beszélt nyelv sajátosságait.
Azon néha vitatkoztunk, h bizonyos szövegekben egy alapvetően igényesen beszélő ember próbál jófejkedni a közbeszúrt szlengszavakkal -- vagy éppen egy köznapi stílusban beszélő illető próbál többnek látszani ilyen-olyan szakzsargon használatával (vagy esetleg ez az az eset, amikor az igényesebb nyelvhasználat felé húzza a szöveget az írott forma).

Thulea 2010.03.19. 09:13:36

Bloggernek: Szerintem nagyon jól írsz és nagyon jó megfigyelő vagy! Gratula!
Nem véletlenül választottam ez a bejegyzést, mert kíváncsi voltam, hogy hogyan fejted ki a "jófej" csaj típusát.
Végig hangosan nevettem, elsősorban a fantasztikus stílusért valamint a már említett és általam nagyra értékelt megfigyelőképességedért, másodsorban, mert rólam írtál és tényleg magamra ismertem. :-DDDD

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2010.04.03. 22:17:58

A poszt némelyik részében magamra ismertem,ajjajajj...:D
süti beállítások módosítása