HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.09.28. 12:40 HRita

KLISÉK&NYELVHASZNÁLAT: Barátnők egymás közt - Beszélgessünk a szerelemről!

- Szép napot a hölgyeknek! Mit hozhatok?

- Jaj, nem is tudom. Azt hiszem, kivételesen valami alkoholos jólesne. Egy pohár vörösbort legyen szíves.
- Én ananász dzsúszt kérek. Lacival az volt a kedvencünk.
- Kávét cukor és tej nélkül.
- Egy bögre zöldteát kérnék szárított hibiszkusszal.
- Milyent csapolt sörötök van, apukám? Pilsner játszik? Na, akkor egy olyat hozzál, légy oly tündér gyerek, egyelőre egy korsóval!
- Én egy kevés barackos krémlikőrt innék, csak a gyerkőcök meg ne tudják, hihi!

Edit, a tanácstalan:
Hű, csajszik, annyira köszi, hogy eljöttetek! Tök tanácstalan vagyok, és annyira nem tudom egyedül megoldani ezt a problémát, ami elemészt és felőrli az idegeimet!
Szóval, tudjátok, három éve vagyok együtt a Bazsival. Az elején minden olyan idilli volt, mint a mesében. De mostanra eljutottam oda, hogy nem érzek szerelmet iránta! Tisztelem és becsülöm, de már nem az igazi. Mintha valami végleg eltört volna bennem. Jaj, lányok, én úgy szeretnék megint úgy érezni, mint a régi szép időkben, amikor csak ő volt meg én, és nem létezett senki és semmi rajtunk kívül! Újra akarom élni azt a semmivel össze nem hasonlítható érzést, azt a bizsergést, amikor őt meglátva elakadt a lélegzetem, az egész lelkem őt kívánta, és egyszerűen nem tudtam betelni vele!
Bazsival ezt már – fájdalom – képtelen vagyok átélni, de még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy lemondjak a szerelemről. Nem tudom, hogy elhagyjam-e, olyan bonyi az egész, és egyáltalán nem rózsás a helyzet. Jaj, nagyon ki vagyok bukva. Érzelmileg teljesen elhanyagol, mellette nem érzem magamat nőnek. Virágot se kaptam tőle már vagy fél éve! Az önbecsülésem, az önbizalmam a padlón van. Néha úgy gondolom, jobb volna meghalni… Kérlek, segítsetek lányok, bennetek van az utolsó bizodalmam!

Mari, a nosztalgiázó:
Editkém, el ne hagyd azt a fiút, ha jót akarsz magadnak! Természetes ez, ahogy most érzel, minden kapcsolatban önkéntelenül előjön egy bizonyos idő után. Én ostoba voltam, nem hittem, hogy csak átmeneti állapot, és elhagytam a Lacit. Azóta is bánom, de már nem lehet visszacsinálni. Nem tudok továbblépni, nem tudom őt kiverni a fejemből. Hiányzik az érintése, az ölelése, minden porcikája. Egy éve az ő fogkeféjét használom, az ő pólójában alszom! Régen minden másabb volt. Most tél van és csend és hó és halál…

Zita, a racionális:
Ha engem kérdezel, a kémia két ember között maximálisan három évig működik, utána már ésszel szeretünk. Gondold végig a kérdéseket; nem, nem kell nekünk válaszolnod, elég csak magadnak: Rá tudnád-e bízni az életedet, magadat Bazsira? El tudnád-e képzelni vele a jövődet, szülnél-e neki gyermekeket?
Kezdetben rózsaszín ködön és szemüvegen át látjátok egymást és a világot. Aztán jönnek a szürke hétköznapok, a megszokás. Ez nem feltétlenül rossz! Igen, egyfelől monotonitás, de a mindennapok bizonyossága is. Hétköznapok, de olykor ünnepnapok is azzal a férfival, aki melletted áll, akire támaszkodhatsz, és akivel megoszthatod életed apró-cseprő dolgait.

Reni, az ezoterikus:
Edit, mi karmikus kapcsolatban állunk egymással, ezért őszintén elmondom neked a véleményem. Elég sok tapasztalatom van, és nem egy ember volt már hálás a tanácsaimért. A legfontosabb az, hogy ne üldözd a szerelmet. Jön az magától, ha szellemileg és lelkileg is fel vagy készülve rá. Tárd ki az ajtót, és engedd, hogy beáramoljanak a pozitív gondolatok. Ezáltal feltöltődik a csíd, és ezt mások is észre fogják venni. Lehet, hogy azon a bizonyos ajtón a szerelem is csakhamar bekopogtat majd. Tudom, hogy te rákként afféle otthonülő, családjának élő típus vagy, és hiperérzékeny az antennád. Te a szíveddel gondolkodsz, sohasem az eszeddel. És a Bazsi mi is? Ja, persze, ikrek. Hát tőle ne várj sokat. Ő mindent értelmi oldalról közelít meg. Intelligens, de rendkívül érzéketlen. Ha szerelmes szavakat suttogó férfira vágysz, őt elfelejtheted. A személyiségfejlődésed egy szakasza volt ő, de már nem vagytok egymásra pozitív hatással.
Holnap este a Hold az Uránusszal lép kapcsolatba, ez újdonságot hoz az életedbe; gyújts gyertyát, relaxálj és mélyülj el a gondolataidban. Kapcsold ki a külvilágot, és hívd segítségül az angyalaidat. Ha eléggé koncentrálsz, választ fogsz kapni minden kérdésedre.

Brigi, a szókimondó:
Ehh, a lobogó tűz hiányzik? Öntsél Mucuskám benzint a parázsra! Csipke tanga, szexmasszázs, fülledt erotika, pornó, csak hogy lássa, belevaló csaj vagy, és keményen rábaszna, ha hanyagolna téged a jövőben.
Ha még mindig kuka a faszi, repítsd nagy ívben! Elfogyasztasz még öt vagy hat pókot, aztán férjhez mész, ha annyira akarsz, és gyárthatod a bábukat ezerrel.
Ez a no-love agónia meg kurva gáz, édesem. Ne törd magad, minek a döglött galambot rugdosni? Pattintsd le, ha ennyire huzatos a gyerek. Én mondom neked, szarból nem lehet várat építeni!

Kati, a romantikus megállapodott:
Bocsi, hogy belevau, de szerintem nem múlik el a szerelem, csak később átnemesül szeretetté. De higgyétek el, újra és újra bele lehet szeretni a kedvesbe. A Patrikkal mi is olyanok vagyunk néha, mint a szerelmes kamaszok, turbékolunk, mint a galambok. Olykor kiveszünk egy-egy "szabadnapot", és csak egymással foglalkozunk. A gyerkőcöket elküldjük a nagyihoz, és randizunk, ahogy a szerelmünk kezdetén. Reggel becsempészünk egymás táskájába valami apró figyelmességet, kis csokit vagy fényképet magunkról. Aztán napközben szerelmes üziket írogatunk egymásnak: „Rád gondolok”, „Várom az estét”. Mire végre találkozunk, már alig bírunk magunkkal! Mi így tartjuk magas hőfokon a szerelmünket, közöttünk már elszakíthatatlan kötelék alakult ki.
Persze konfliktusok, hullámvölgyek mindig vannak, de ami nem öl meg, az megerősít. És ha szeretünk valakit, érte kompromisszumokra is képesek vagyunk.

- Hát akkor mi legyen, lányok?

- Jaj, az isten szerelmére, el ne hagyd!
- Editem, ezt neked kell eldöntened.
- Lépj túl a Bazsin, egy tüzes kos boldogabbá tudna tenni.
- Hányszor mondjam még, hogy lapát, Mucikám?
- Mindent meg lehet beszélni, de csak a szóból ért az ember. Avasd be őt az érzéseidbe, és meglátod, minden jobbra fordul!

- Rendben, akkor úgy lesz, ahogy tanácsoltátok… Köszi, csajok, tudtam, hogy rátok lehet számítani! Cserébe ezennel meghívlak titeket egy jó kis „együttsütögetésre” hozzám. Lemondani nem ér! Benne vagytok?

32 komment · 1 trackback

Címkék: szerelem barátnők


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr41410915

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Terhesség-megelőzés a csajok szemével – gumi, tabi, megszaki 2009.10.05. 20:39:14

Reni, az ezoterikus- Hát lányok ez egy nagyon szép film volt. Örülök neki, hogy Jessica végül megtartotta a babát, de én azért izgultam. Elég nagy felelőtlenség volt Paul részéről belevágni a szeretkezésbe minden előzetes megfontolás nélkül. Manapság í...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.09.28. 12:56:32

na ez kész:)) végignevettem. az hiányzott, hogy Brigi a szókimondó azzal fejezi be a mondokáját, hogy: lányok én megyek cigizni az erkélyre. Senki nem megy vele, csak Kati a romantikus megállapodott, de csak a friss levegő miatt. Aztán Kati is elszív egy cigit.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.28. 13:41:18

Borzasztó, még szerencse, hogy én nem vettem részt még ilyeneken :-D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.28. 14:18:33

@Mitya Ivanov: Brigiék nem utoljára tűntek fel a színen:) Valamikor talán még dohányozni is kimegy, de ez egy erkélymentes bár volt, ott nem jöhetett volna szóba a cigi :)

Mitya Ivanov 2009.09.28. 15:07:52

Ja, hogy ez bár. Én azthittem hogy Zita, a racionális lakása, ahol az ő férje, Papucs Péter felveszi a rendeléseket, felszolgál, majd felmegy hálószobába számítógépezni.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.28. 15:09:37

Nagyon jo, de az is megerne egy miset, hogy a "tanacsadonoknek" milyen egyeni szoc.problemaja van. Tovabb lehetn gorgetni a beszelgetes fonalat az alabbiak menten:

Mari, a nosztalgiazo: a mai napig zaklatja Lacit es annak uj baratnojet, aki immaron menyasszonya. Pszichologushoz jar, mert nem tudja kiheverni a szakitast (o nem ugy gondolta, csak meg akarta cincogtatni Lacit).

Zita, a racionalis: elso fiuja lett elete parja is. Ket gyerekuk van, tobb mar nem fer bele. Mindent mindig ugy csinal, ahogy az a nagy konyvben meg van irva (neha a szomszeddal kufircolnak, csak senki meg ne tudja).

Reni, az ezoterikus: nagyon ott van a szeren minden ilyen temaban elmeletben, de valojaban sosem volt meg pasija, eltekintve az asztrologia-oktatojat, azzal is csak 10 perces menet volt, mert nem volt osszhangban kettejuk auraja.

Brigi, a szokimondo: halalosan szerelmes a fonokebe, aki neha berantja neki, de utana szalad haza kis felesegehez. Altalaban minden pasi, akiert oda van, kapcarongykent banik vele - akinek meg o kellene, azzal nem banik kesztyus kezzel.

Kati, a romantikus megallapodott: szombat estenkent a kolykoket lepasszoljak a nagyihoz es apuval swinger klubba jarnak.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.28. 15:17:27

@Mitya Ivanov: @afromagyar: Mindegyik irány nagyon jó!
Nagyjából el is találtátok, ki merre hány óra, ezek szerint sikerült jellemzően bemutatkozniuk :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.28. 15:21:32

@HRita: Peeersze, hogy! Nekem mindegyik tipusbol van baratnom.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.28. 15:24:49

(Meg a nevek is majdnem egyeznek, egy-ketto fel van cserelve, de _no problemo_.)

Mitya Ivanov 2009.09.28. 15:37:50

engem érdekelne az is, hogy a felsorolt nőtipusok milyen férjjel rendelkezhetnek:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.28. 15:48:28

@Mitya Ivanov: Rendben, lesz olyan is, már akinek van férje/_párkapcsolata_ egyáltalán ;)

LEN 2009.09.28. 17:05:44

Szörrrnyű amikor egy nő azt mondja a másiknak hogy "csaj" vagy "csajszi". Én sosem mondom a haverjaimnak hogy "szevasztok pasik".
Amúgy meg a Reni féléktől Isten óvja férfitársaimat!!!! Mariból minél többet!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.28. 18:41:13

@LEN: persze, de a nők neveltetésükből és egymás felé támasztott elvárásukból is fakadóan hajlamosabbak a modoroskodásra.

Rebegő ajkak 2009.09.28. 19:08:27

Ez (is) betalált. Amikor a feleségemen kijön egyik-másik jellem, na akkor elkap "éngemet" a pánik :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.28. 19:33:54

@Rebegő ajkak: "Nem az orromért szeretnek éngemet a nők." :D
Jól értettem, hogy a Liliomfira vonatkozott az utalás? :)
@LEN: A Reni szerintem kevésbé veszélyes, mint a Mari. Ő nagyon durván fogja tolni ezt a kapcsolati krízis dolgot. Reni csak osztja az észt, de ártalmatlan, vagy te nem így látod? :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.28. 19:59:17

@Modor Tibi: Itt a fő baj inkább az, hogy míg a férfitársaságra van nem modoros kifejezés is (haverok, spanok, tagok, arcok), addig a nőkre egy sincs.
Na, barátnőim, megyünk moziba? Fellengzősen modoros.
Na, csajok/csajszik/barinőim ...
Picsásan modoros.
Na, lányok ...
Talán-talán, de ez sem az igazi.

Találjatok nekünk vállalható kifejezést azonos nemű társainkra, akikkel jó kapcsolatot ápolunk. :)

LEN 2009.09.28. 20:32:57

@HRita: Én továbbra is a Reniktől félek és inkább a Marikat tartom ártalmatlannak. Na jó, legyen egy kb 60%-os Mari. :))
A "lányok" pedig kifejezetten jó. Én megszavazom!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.28. 20:45:10

@LEN: De érted, a haverok 60 évesen is haverok maradnak, ám a nők már negyvenes éveikben sem annyira lányosak :)

sorica123 (törölt) 2009.09.28. 20:45:48

@Rebegő ajkak: ajjaj... vagy akárkin. És ráismer az ember, és horkan, és megfullad:)) nekem pl volt egy nénim, aki a Campus előtti teljes útszakaszt megbénítva gardírozta apukát, hogy hogy ne parkoljon. Ki is posztoltam első bátortalan Nyíregyi posztjaim egyikében:))

LEN 2009.09.28. 22:01:47

@HRita: Nyertél, nehéz a nők dolga! De neked még nem kell gondolkoznod a negyvenes éveiden. :)
Bár apum(52) sosem mondja hogy pár haverjával fröccsözött a Fehér Egérben, hanem rendőr Tibivel, meg a lángosos Laczó Sanyival. Úgyhogy haverok is csak max negyvenig vannak szvsz.

raoul_duke 2009.09.29. 00:00:43

@HRita: az "ötyézni" ige megvan?
Na annál még az is jobb lenne, ha idősebb nők spannak vagy a másik picsának szólítanák egymást szerintem.

Csórómajszter 2009.09.29. 09:37:02

"Bocsi, hogy belevau" ez ledobta a láncot:D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.29. 11:54:10

@raoul_duke: Kíváncsi lennék az etimológiájára ennek az ötyézninek. Nem hallottam eddig, de lecsekkoltam, és nem pont a barátnőkre mondják, inkább a csajszis programokra, ha jól értettem. Eléggé fájdalmas szó, büntet :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.29. 12:32:11

@HRita: OTYE = oreg tyukok egyesulete, vagy valami ilyesmi.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.29. 12:46:54

@afromagyar: Jé, köszi! Rá nem jöttem volna magamtól. De durva. Akkor 50 éves korig ez is kilőve :)

raoul_duke 2009.09.29. 14:13:13

Ja, valahogy így. Fú.

sorica123 (törölt) 2009.09.29. 14:16:06

@HRita: és nem kilőve. Hallottam én már harmincasokat is megindulni azzal, hogy mennek ötyézni...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.29. 14:24:52

@sorica123: Akkor vagy nem ismerték a jelentését, vagy még az átlagosnál is rosszabbak :)
Ez a nem tudom, mit jelent, de használom dolog nálam utoljára 8 éves koromban jött elő. Egy telefont szorongató lányos plakátra azt firkálta valaki, hogy "Somebody can fuck me." Jól hangzott meg angolul volt, persze én nem értettem. Kértem zsírkrétát (nem jön le!) anyámtól, és telefrikáltam vele az aszfaltot. Balatonon, a strand felé vezető forgalmas járdán.

sorica123 (törölt) 2009.09.29. 16:32:01

@HRita: höhö. Vagy van az a verzió, hogy öreg tyúkoknak érzik magukat, mert van egy gyerekük fejenként. Vagy egy férjük. Mindegy, elég idétlen elnevezés így is-úgy is. Nem vicces, nem önironikus.

IndaMuncher 2009.09.29. 18:08:00

Én alapvetően nehezebben látok át bizonyos dolgokat, ezért nagy-nagy hála a végén az összefoglaló párbeszédekért. :)

@afromagyar:
Ez nagyon rosszmájú, :) de nagyonis lehetséges, hogy ez van, mikor az emberek csak a szebbik felüket mutatják. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.29. 18:13:22

@F.house: Te nem nehezebben látsz át bizonyos dolgokat, te férfi vagy :) A magyarázat csupán ennyi ;)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.30. 09:36:20

Hidd el, nem a rosszmajusag beszel belolem, hanem a tapasztalat :).
Es nagyon is igaz az "alamuszi nyuszi nagyot ugrik" duma.
süti beállítások módosítása