HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.10.26. 09:00 HRita

KLISÉK&SZÉPSÉG: A szépségápoló nő - Alapvető kozmetikumok fontos randi előtt

Az igényes nő randi előtt hat órával elkezd készülődni, mert ő mindig ad magára - ez nála belső késztetés -, és mert nem jelenhet meg akárhogy ilyen jelentős eseményen (jelentős: végre egy férfi, aki egy hullámhosszon van vele, kedves, jó beszélgetőpartner és yachtja van az Adrián). Fontos az első benyomás, mert mi van, ha a férfi beleszagol a hajába? Vagy neadjisten felhívja a lakására (persze nem fog felmenni, mert neki tartása van, de ha mégis, valamilyen előre be nem kalkulált oknál fogva), ahol le kell vennie a cipőjét? Vagy megsimogatja a pofiját? Vagy meleg lesz a kávézóban, és le kell vennie a kardigánját? Vagy a lakásban, ahová nem fog felmenni, annyira meleg lesz, hogy még a melltartóját is kénytelen lesz levenni? Egy nő nem lehet eléggé alapos és felkészült ilyen helyzetekben, semmit nem bízhat a véletlenre. Persze nem a férfi miatt, hanem hogy a testi-lelki harmónia kiüljön az arcára, kisimítsa a vonásait és pozitív gondolatokkal árassza el az elméjét, ezáltal még inkább megszépüljön (belső szépség kivetülése!), melyet a környezete sem hagy szó nélkül. Meg beleizzadni a zokniba milyen kínos már!

Tervet kell készíteni a mindenképpen elvégzendő szépségápolási lépésekről, fel kell mérni az otthoni kínálatot, ki kell egészíteni a hiányzókat drogériába menés által, elolvasni a szépítőszerek tájékoztatóját, és a wichtige Anweisungent betartva alkalmazni őket.

Indulás előtt hat órával – beteszi az epilátor jégakkuját a fagyasztóba.

Indulás előtt öt órával – szőrtelenítés
Lábak: testradírral alaposan, mégis gyengéden végigmasszírozza virgácsait, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket, és hogy a nem egy kellemetlen pillanatot okozó szőrbenövést preventálja. Vízzel lemossa, puha törülközővel felitatja (nem dörzsöli!) a nedvességet, kiveszi a jégakkut a fagyiból, ráilleszti az epilátorra, és bekapcsolja a szerkezetet. Szőrnövekedéssel ellentétesen, a szőrtelenítendő felületre merőlegesen alkalmazza. Epilálás után pirosság elleni, szőrnövekedést késleltető, gyulladáscsökkentő testápolóval keni be futóműveit.
Hónalj: Hárompengéjű női borotvával lekapja a szörikéket, gyengéd összetevőket tartalmazó, hidratáló, bőrnyugtató dezodorral jutalmazza pengesokktól még mindig kába hónalját.
Bikinivonal: A borotvától kipattogzik, a gyantázást, epilálást ott nem bírja, ezért érzékeny bőrre ajánlott szőrtelenítő krémre fanyalodik virágillattal. A célszerszámmal (spatulával) felkeni a krémet, laza terpeszállásban türelmesen kivárja a hatóidő leteltét, majd finoman eltávolítja a paszta jóvoltából feloldott szőrt. A makacs szőrszálakat borotvával végigszántja, a kipattogzással most nem törődik. Majd holnap. Addig is körömvirágkenőcsöt ken az érintett felületre, hátha talán most nem. Sajnos mégis.

Indulás előtt négy órával – járulékos muszáj-apróságok
Arcradírozást hajt végre a ragyogó arcbőrért, mitesszer-eltávolító lapocskákat helyez orrára és az állára.
A szemkörnyékápoló szérumot a szemkörnyéki duzzanatok és apró szarkalábak eltüntetésére lágyan a bőrébe ütögeti, és várja a kifejtett hatást.
Feszesítő pakolással boldogítja kebleit, nem mintha szüksége volna rá, csak azért mégis.
Kézápolás gyanánt körömágybőr-táplálóval gondosan körbeecseteli a körmöket, kezét olivaolajjal dörzsöli be. Ez idő alatt a szoba közepén áll. Olvasni, netezni, mobilozni nem tud, mert csúszik a keze, tévét nézni meg azért nem, mert olivázás előtt elfelejtette bekapcsolni. Itt is várja a hatást, és hangolódik a naccerű programra. Közben sms-t kap, nem tudja megnézni. Pár perc múlva elfelejti.

Indulás előtt két órával – fürdés, hajmosás
A kádat teleengedi vízzel, olajgyöngyökkel gazdagított habot képez rajta, alámerül benne. Rücskösre ázik, ennek ellenére a bőre a tápláló olajnak hála megtelik élettel, energiával. A vizet leengedi. Még egyszer lezuhanyozik. Most tusfürdőt használ, erotikus illatút, amely azért különleges, mert elcsavarja a pasik fejét. A tusfürdőhasználatot kiegészíti nem szárítós szappannal az arcára, és savas ph-jú intim lemosó géllel nem az arcára.
Megtörülközik. A leázott testápoló-mennyiséget pótolja. Lábára ismét szőrnövekedést késleltetőt simít, testének többi tagjára cseppnyi önbarnítót tartalmazó-csillogós testápolót. Míg a lotion beszívódik, a lábápolást se hanyagolja el. Sarokra-talpra intenzív bőrkeményedést gátló, gazdag krémet ken, lábfrissítő krémet dolgoz bele, majd hogy ne érje szó a ház elejét, behintőporozza.
Arctonikkal végigpásztázza arcát, a felesleges faggyút eltünteti, a mitesszerekkel és patikkal sikerrel veszi fel a harcot. Kevert típusú bőrrel megáldott arcának T-vonalán bőrtisztító-mattító krémet alkalmaz, a többi részen könnyű hidratáló krémet.
Hajat mos kétszer samponnal, egyszer balzsammal. Hajvégápolót ken rá, leave-in hajkiegyenesítő krémet, dúsító hajhabot, majd megszárítja. Száradás után hajvédő sprayt fúj rá, kerámialapos, teflonnal kombinált hajkisimítóval megzabolázza rakoncátlan fürtjeit. Befújja tartást adó hajspray-vel, leheletnyi waxot ken rá, hogy ne repkedjenek a hajszálak. Gondolatnyi hajfény, és a séró frizura tökéletesen be van lőve.

Indulás előtt fél órával – sminkelés
Miután a hidratáló krém tökéletesen beszívódott, kezdődhet a szépség megkoronázása, az í-n a pont.
Bőrszínnel egyező korrektort visz fel a bőrhibák láthatatlanná tételéért, lifting hatású alapozóval teszi egyneművé bőrét, majd kőpúderrel mattítja azt. Az arcpirosítót körültekintően használja. Ügyel rá, hogy igazodjon arcformájához, bőre színéhez, és nem esik túlzásba, hiszen nem célja olyan ábrázattal tetszést kieszközölni, mintha megrázta volna a pofonfát.
A kétkomponensű szemhéjfestékkel trükkösen árnyékol és kiemel, optikailag nagyítja, majd tussal cicásítja szemeit. Extrán göndörítő, kurvára hosszabbító, klinikai tesztek által bizonyítottan 13-szor dúsabbá tevő*, vízhatlan szempillaspirállal teszi dögössé megjelenését.
Ajakkontúrral aprólékosan meghúzza szája vonalát, kicsit még csal is, de ez talán megbocsájtható ilyen VIP esetekben. A kissproof, ráncfeltöltő, gyöngyházfényű rúzs felvitele után megcsókolja a kozmetikai kendőt, egy újabb rétegben egyenletesen elsimítja az ajakszínezőt, majd ecsetes rúzsfixálóval tartóssá teszi.

Az indulás optimális időpontja után fél órával öltözni kezd, de nem aggódik, mert randin szokás késni egy kicsinyég. Legalább látja a férfi, hogy nem úgy teper utána, mintha nem lenne holnap.

A tükörbe nézve elégedetten sóhajt, és kulturálisan megállapítja, hogy „Be van fejezve a nagy mű, igen…”
Mielőtt behajítaná a mobilt rityijébe, egy pillantást vet rá. Sms Balage-tól, tényleg.

„Szívem Egyetlen Királynője! Bocsáss meg a te gáncs nélküli lovagodnak, de közbejött valami halasztást nem tűrő, fontos mítingje, holnap meg indul Münchenba, így kénytelen az ő hercegkisasszonyával való találkozást elhalasztani egy hónapocskával. Bocsi Kicsi :(”

Balage szívének egyetlen királynője percekig révetegen mered a kijelzőre, köpni-nyelni nem tud, lepereg előtte az élete.
Kiviharzik a lakásból, beveszi magát az első útjába kerülő mocskos, bűzös, füstös, rosszhírű búfelejtőbe, és kegyetlenül bebasz. Dolga végeztével kitántorog a kocsmából; csókálló rúzsa és dögös szempillaspirálja már a múlté, habos-waxos-fixált hajzuhataga zilált tincsekben csüng alá. Összehányja magát, oda az olajgyöngyökkel felturbózott, önbarnítós habtest is.
- Hazatalálsz, punáger?- kérdezi az egyik empatikus arc.
- Balage egy unszimpatikus fasz – feleli a nő, és rogyadozó léptekkel elindul az éjszakába felkutatni és kiherélni a Balázst.


*laboratóriumi körülmények között, műszempillán tesztelve, kétszeri áthúzás esetén

101 komment

Címkék: szépségápolás smink


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr171474541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.26. 09:51:16

Meg is érdemli.
Iszonyatosan hálás vagyok a sorsnak, hogy nem nőnek születtem. Engem az ötperces pofaborotválás is untat, de mondjuk azt azért bevállalom. Mégse nézzek ki hászidnak!
De egy hatórás kozmetikai eljárás közepén egészen biztosan felvágnám az ereimet a hárompengéjű nöi borotvával.

Ernoke 2009.10.26. 09:55:57

@El Topo (Sgt. Elias): általában bírom, h nő vagyok, de a szőrtelenítés az egyik ok, ami miatt néha szívesen lennék férfi...

LEN 2009.10.26. 09:58:44

Annyira tudtam, hogy az sms-nek jelentősége lesz a végén!!!! :-)

IndaMuncher 2009.10.26. 10:13:57

Azért én picit sajnáltam a csajt a posztban.
Tegnap barátnőm pl. pont arról értekezett, hogy a márkás szempillaspirál mennyivel tartósabb és kényelmesebb is felvinni mint a "piacit". :D
Valahol ezeket a problémákat meg tudom érteni, nálunk is vannak ilyen problémák, csak nők számára érdektelen eszközökkel. :)

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.26. 10:23:25

most komolyan nem bírtad (merted) leírni a punci szót?:)

GAbica 2009.10.26. 10:32:28

@Ernoke: nekem 20 perc bőven sok is szőrtelenítésre, és abban minden részem benne van. Lehet szidni a borotvát, de ha kétnaponta végigszántok vele, akkor sem több szőröm nem nő, és kipattogzani is csak akkor szokott, ha már csereszavatos a borotva. vagy ha veszek egy újfaját és rácseszek.

amúgy a húgom írta a posztot? :)))

nem tudom, néha én is úgy érzem, hogy hú se sokáig készültem, meg sminkeltem, de azért ha fél óránál többet töltenék a fürdőben felvágnám az ereim, az tuti. és ha fél óra, akkor tincsenként göndörítés is megvan, hogy tetszek annak, akinek tetszeni kell :D

GAbica 2009.10.26. 10:35:01

@Babette: nézd meg hova mutat a link...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.26. 10:48:42

@LEN: Azaz! Mindennek van jelentősége általában. Kivéve, ha nincs :)

@Babette: Én le merem írni, de a szépségápoló nő személyiségétől távol áll. Modorosan direkt kerüli a témát, érted. Persze mikor megszívatják, ő is bedurvul :)

LEN 2009.10.26. 11:04:30

@HRita: Balage? Ami megcsípi, az meg darage? Bocsánat, nem bírtam ki...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.26. 11:06:04

Szerintem ez is azért elég kínos taktikázás. Oké, hogy nem kentaurba toljuk, de azért hogy minden szart magunkra kenjünk, ha a férfi a tét... Kemény.
Érdekel a férfiak véleménye, hogy hihető-e ez a kurvára nagy igényesség (mármint hogy elhitessük veletek az első randikon, hogy takarítani is hajfénnyel szoktunk), vagy csak jót röhögtök rajtunk? :)

Ernoke 2009.10.26. 11:14:05

@Gabica [a legboldogabb]: hát nekem ált. 2-2,5 óra, mert a borotvától kegyetlenül pattogzok (a borosta meg csak pasiknak áll jól:D), az epilálás meg ilyen hosszú ideig tart.:S

Racsi · http://netfreak.blog.hu 2009.10.26. 11:27:42

@HRita: Az a nagyon csúnya, ha ilyen első randi után tök ellentétes formában jelenik meg (elaludt haj, reggeli tussolás után egész nap futkos nyáron a városban, aztán este a nyakadba ugrik), kicsit kiábrándító, hogy csak első(pár) alkalommal veszi rá magát az "igényességre". De szerencsére ez azért nem sűrűn esik meg :)

GAbica 2009.10.26. 11:33:01

@HRita: Nekem vannak korszakaim, mikor sminkelek, van mikor nem. Ha valaki szeret, úgyis fog látni így is, úgy is. Allergiaidőszakban meg úgyis kizárt, hogy fent maradjon bármi is.
Meg lehet fújolni, de én a természetesség híve vagyok, fél kiló cuccot akkor sem kenek magamra, ha muszáj.

@Ernoke: Keress egy jó borotvát, van amitől nem fogsz, csak persze az nem párszázas tétel. Amúgy inkább meghalok, mint epilálás, egyszer elég volt belőle, az is egy csíkon csak. Akkor már inkább gyantáztatni mentem el, ott legalább nem magamat kínzom. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.26. 11:34:27

Úgy látom, hogy ez inkább folyamat. Olyan, mint az elsárkányosodás, ami majdnem minden esetben bekövetkezik nálunk. Lehet, hogy még csak nem is az első pár alkalommal kezdjük az "igénytelenséget", hanem pár hónap vagy év múlva. Eleinte csak egyszer-egyszer nincs idő mondjuk olyan hajat beállítani, ami jól áll (most inkább csak összefogom, úgyis csak anyádékhoz megyünk), aztán egyre gyakrabban. Végül pedig marad otthonra a jól bevált tréningnadrág kitaposott papuccsal és kényelmes férfipólóval.
Persze azért a férfiaknak is van ebben szerepük :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.26. 11:41:00

@HRita:

Nyilván. Csak mondjuk a férfiak már az elején sem sok zsákbamacskát árulnak.
Egyébként meg akit szeret az ember, azt elaludt fejjel, meg kidörzsölt oral, meg akkor is szereti, amikor éppen belehalózik mondjuk a fehér telefonba.

terra incognita 2009.10.26. 11:51:35

lehet h vmelyik bnőm vagy? de az epilátor szerintem 2 nappal előbbi program - legalábbis érzékeny bőrűeknek:)
@HRita: írhatnál erről is. hátha kiderül, miért hiszik a nők, h pár hónap után már nem számít hogy néznek ki.

GAbica 2009.10.26. 12:06:03

@HRita: Az elsárkányosodás nem törvényszerű :P
Egyébként persze hogy az ember nem lehet minden nap minden percében a csúcson kinézetre. De én például imádom nézni álmos/nyűgös/beteg fejjel is, mert szeretem és még akkor is tetszik, és ettől az érzéseim nem fognak változni.

@terra incognita: Dehogynem számít. De egy együttélés során te hogy oldod meg, hogy sose legyél fáradt, beteg, kócos vagy mondjuk nagytakarításnál is csini ruciban vagy? Persze, hogy törekedni kell, hogy mindig szépnek lásson, és tetszél neki, de vannak kikerülhetetlen helyzetek, mikor nem vagy a toppon.

Boz Cordolla 2009.10.26. 12:07:48

Áldom a sorsot, hogy férfinak születtem.
@HRita: a férfiak nem azt látják ilyenkor, hogy milyen igényes a csaj, hanem hogy milyen jól néz ki (= demeg.)

terra incognita 2009.10.26. 12:23:56

@Gabica [a legboldogabb]: félreértettél:) az a lényeg, h nem törekszik rá, mert belekényelmesedik a kapcsolatba. felszed 10 kilót, félévente fest csak hajat, és mindenhol kinyúlt cuccokban jelenik meg, mert a zura így is szereti.

sorica123 (törölt) 2009.10.26. 12:28:56

Nemtom... szerintem hülye dolog vagy hatórás készülődés eredményeképp porcelánbabának, vagy nulla készülődés után mackógatyás, zsíros hajú hátébének lenni. Valami rossz beidegződés lehet, hogy ha valakinek 'tetszeni kell' akkor hapták, és ha már nem 'kell tetszeni', akkor le lehet menni felmosórongyba. Az kevés, hogy egy nő a randi alatt úgy csinál, mintha frankón mindig belülről tökéletes (= szép?) lenne, s ha például a világközepe krapek lemondja a jelenést, összeesik, mint a híg puding, ha leveszik róla a formát...

IndaMuncher 2009.10.26. 12:29:50

@Gabica [a legboldogabb]: Az utolsó mondatod pont összefoglalja.
Ennyi a lényeg. Azokat a helyzeteket meg bárki megérti.

terra incognita 2009.10.26. 12:33:01

@sorica123: egyetértek. de mijaza hátébé?

Erzsebet 2009.10.26. 12:37:57

@terra incognita: A hátébé, vagyis htb, a háztartásbeli foglalkozású nőt jelenti. Nekik a munkaruhájuk a melegítő gatya.Ők otthon tartózkodnak.

GAbica 2009.10.26. 12:41:28

@terra incognita: és ez általában együtt jár a sárkányosodással.
Még ha valami bánt és magam alatt vagyok, az sem tart pár óránál/napnál tovább (és akkor is max kis magamba zuhanás), mert elég jó önképpel rendelkezek, ismerem magam, amennyire lehetséges. de sárkányosodás.... inkább a halál :D

@F.house: köszi :) na azért tudnék olyat mondani a múltamból, aki nem. de nem véletlen tartozik oda.

terra incognita 2009.10.26. 12:52:31

@Gabica [a legboldogabb]: a hisztériázás (mi bajod? semmi.) meg az állandó követelőzés rosszabb mint a szőrös láb. sose akarok sárkány lenni:)

GAbica 2009.10.26. 13:05:59

@terra incognita: megbeszéltük :)

Volt egy barátnőm. Plázarajongó volt, néha elcipelt magával, menjünk moziba címszóval. De valahogy mindig odaértünk két órával hamrabb. Élete nagy problémái a melyik szempillaspirál előnyösebb és ez vagy ez a melltartó emeli ki jobban a bőre hamvasságát... amúgy hófehér bőre volt, az a sápadt-vérszegény fehér és két fehér melltartó közül kellett volna választanom, ami még egyfajta anyagból is volt. Ráböktem egyre, egyetértett velem :D
Lehet, én vagyok az antinő :))))

Ernoke 2009.10.26. 13:34:46

én azon is szoktam gondolkozni, h hülye vagyok én ezzel a folytonos kinézetparával, amikor nekem tökmindegy, h egy pasi mit vesz fel (na jó, rózsaszín inget fehér nadrággal vagy öltönyt ne), a borostát, a szőrt és a lájtos testszagot meg egyenesen szeretem...:D de igen, hülye vagyok, mernő.:D

Ernoke 2009.10.26. 13:35:30

@Gabica [a legboldogabb]: köszi, de én maradok annál, mert nekem meg a borotválás fáj.:D

GAbica 2009.10.26. 13:42:09

@Ernoke: kinek mi jön be :D

Amúgy nem kell folytonos kinézetpara. Kellene helyette egy jó önkép, kivül-belül. Tudom, mondani könnyű. De azt azért mindenki tudja, hogy amíg nem tudod elfogadni magad, másoknak sem fog menni. És akkor jöhetnek a mindenféle parák.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.26. 13:45:01

Albérletezős korszakomban ez szinte szóról szóra megtörtént a velem lakó csajszival. Csak a vasalás (meg a ruhaválasztás összes kínja és fontos szempontjai) maradt ki. Ő is mindig 6 órát készülődött, aztán a pasija vagy jött érte, ... néha meg nem.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.26. 13:46:15

Szerintem ide a punáger jobban illik... :-))) Ott én már ROTFL
Gratula, HhhRrrita!

aribeth 2009.10.26. 14:11:00

Nagyszerű lett, gratulálok. :-))

@Ernoke:
Ismerős helyzet. Az összes barátnőm negyedóra alatt röhögve lezavarja az epilálást, én meg órákig anyázok a gép felett. Újabban rászoktam az otthoni gyantázásra, rövidebb ideig tart és poénosabb. Van abban valami szánalmasan vicces, amikor a bőrre cseppenő tűzforró víztől felszisszen az ember, meg amikor a speciális bolti olajtól kezdve a kétszeri zuhanyzáson, a háztartási étolajon és sebbenzinen keresztül a reszelőig mindent bevet azért, hogy eltüntesse a megmaradt gyantanyomokat a bőréről. :-)

sorica123 (törölt) 2009.10.26. 14:18:12

@Ernoke: nem vagy hülye. Én úgy vagyok vele, hogy egy férfi ismerje annyira a testét, hogy mennyi időnként kell neki mosakodni, milyen illatszert bír el a bőre (valamiért ők allergiásabbak, mint a nők), mennyi időnként kell borotválkoznia, vagy, hogy jól áll-e neki az arcszőrzet (sok ember rendetlennek, fáradtnak néz ki tőle, vagy olyan ritka a szakálla, mintha piszkos lenne a képe). Ennyi. Aztán, hogy milyen a stílusa, van-e színérzéke, szeret-e ilyenekkel tökölni, az egyedi szocprob. Különben ha ezeket tudja egy férfi, akkor nagy baj nem lehet. Nekem például tetszik az a típus, amilyen én vagyok, csak fiú kiadásban - és annak bizony naponta kell borotválkoznia, fűnyíróval:)

aribeth 2009.10.26. 14:34:22

@sorica123:
Az. Egy köztes színvonalat kellene a zigényes nőnek belőnie, olyat, amit kisebb kilengésekkel tartani tud. Ennek a hat órás szenvedésnek nincs sok értelme. Megérte? Nem. Végigcsinálná hetente ötször? Majd ha fagy. Hát akkor?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.26. 14:45:29

"Vagy meleg lesz a kávézóban, és le kell vennie a kardigánját? "

Csak nem te is olvastad annak idejen a Szerelem iskolaja cimu felvilagosito konyvet???

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.26. 15:07:42

@afromagyar: Azta!!! Persze, Dr. Fritz Kahn! Alapmű nagyon! :)
Eszembe se jutott, de most, hogy mondod: "amit előzőleg tudatosan vett fel." :D

Ernoke 2009.10.26. 15:14:18

@sorica123: nahát, én is ilyen típus vagyok, ezért szeretem a szőröseket - nehogymár én szőrösebb legyek nála.:D
amúgyis szeretem a kicsit fésületlennek, fáradtnak tűnő férfiakat, borostával, ráncokkal, karikákkal - tudjátok, "akiket megviselt a Zélet".:D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.26. 15:16:10

@HRita: en azert nagyon kikaptam, mikor apam rajott, hogy olvasgatom tini koromban. Es pont ezen a hetvegen mondtam a legjobb baratnomnek ezt a kardiganos tortenetet.
(Na, vele ugy keszulodtunk bulizni szombat este, hogy kozben vodka-narancsot ittunk es sminkeltunk - volna az egyetlen, beragadt szemspiralommal :D).

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.26. 16:02:57

@Gabica [a legboldogabb]: "savas ph-jú intim lemosó géllel nem az arcára."

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.26. 16:03:42

@HRita: ez még nem derült ki számomra: ez a modorosblog párja, avgy görbetükör?

Mitya Ivanov 2009.10.26. 16:18:49

ehhez nagyon sokat nem tudok hozzátenni. szerencse hogy férfi vagyok

LyukasBogrács 2009.10.26. 16:24:39

Nekem sokkal rosszab emlekeim vannak tollaszkodasbol:

Beallitok idoben, talpig uriembernek oltozve, csokor viraggal a kezemben, otszor megnezve, hogy nalam vannak-e a szinhazjegyek. Nalam voltak.
O ajtot nyit egy szal torulkozoben, mit nyit, feltep es mar rohan is vissza, hogy mindjart elkeszul.
En csak ott allok a kuszobon, bamban bamulva magam ele, hogy akkor most mi van.
Vegul szomoruan megfordulok, halkan becsukom magam mogott az ajtot, es elvonulok.

A viragot es a jegyeket odaadom az elso szembejovo holgynek, aki persze meglepodik.
A telefonomat kikapcsolom es logo orral hazabuszozom.

terra incognita 2009.10.26. 16:52:23

@LyukasBogrács: asszem nem erről szólt a poszt:)
de hibásan cselekedtél. ha már úgyis ugrott a színház, akkor le kellett volna kapnod róla azt a törölközőt gyorsba:D

sorica123 (törölt) 2009.10.26. 17:05:17

@Ernoke: na, nekem volt olyan barátom, hogy három szál szakáll, négy bajusz:))) ilyen szöszke gyerek, ha elfelejtett borotválkozni, egész sajátosan meredezett a képén az a megszámlálható szőrzet:))

Klárensz 2009.10.26. 18:38:48

A késés randiról miért bevett szokás sok nőnél? 5 perces késés még nem gond, hálistennek csak egyszer futottam össze 10 percnél hosszabban késővel, de az nagyon rövid randi volt. A 20 perces késéssel együtt tartott 20 percig, mikor megláttam pont úgy éreztem magam, mint LyukasBogrács.

Amúgy ezt láttátok már?
flashy.posterous.com/bruno-bozzetto-femalemale

Erzsebet 2009.10.26. 20:29:34

Én is a Fritz Kahn könyvön világosítottam fel magamat. Apukámé volt, még háború előtti kiadás, "Nemi életünk" címen. A könyvszekrénye mélyén találtam és titokban olvastam egy nyári szünetben. Később a könyvesboltban mi is árultuk.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.26. 21:32:30

@Erzsebet: engem nagyon foglalkoztatott, hogy vajon egy parocska hogyan kezd neki az aktusnak. Es itt jon a kepbe a kardigan, szoval lanyok, ha nem tudjatok, hogy kell elojonni a farbaval: kardigant kell felvenni, amit majd levehettek a melegre hivatkozva. Ebbol allitolag minden kiderul es a pasi maris tettre kesz. Legalabbis ezt irtak...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.26. 21:34:10

Mondjuk nem sokkal ez utan a konyv utan talaltam egy sved pornoujsagot is a fiokban, ami kicsit mas megvilagitasba helyezte a dolgokat.
Azota is orlodom :D.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.26. 21:52:33

Hogy az is értse, aki neadjisten nem hallott a könyvről :)

"A nemi aktus előjátéka nem az ágyban kezdődik. Az asszony öltözködésével árulja e, hogy ma kívánja a férfit. Nem a mindennapi ruháját veszi fel, ékszert vagy egy szál virágot tűz ruhája kivágásába, s kebléből többet enged látni, mint máskor. Nemi vágyat fokozó ételeket tálal a férfinak, hogy érzékiségét ezzel is izgassa, majd lassan, nagyon lassan levetkőzik. Azt mondja: ’Az evéstől melegem lett’, és ledobja kardigánját, amit előzőleg tudatosan vett fel. Nyakát, vállát és meztelen karját teszi láthatóvá. Majdnem minden asszonyban van valami, ami különösen szép rajta. Egyiknek vonzó a nyaka és lágyan ívelt a válla, a másiknak klasszikusan formált a keble, a harmadiknak szép formás a lába. Okos öltözködéssel ezekre a látnivalókra irányítsa a nő a férfi tekintetét."
:D
A könyv először 1957-ben jelent meg. Nem lettem volna az _úriember_ nője. Nagyon keményen meghatározta, mit hogy kell csinálni :) Plusz szerinte kevés nő engedheti meg magának, hogy egészen levetkőzzön a férfi előtt, mert kevés nő annyira esztétikus :D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.26. 22:01:09

@HRita: Koszi :). Esetleg a sved pornoujsagbol is tudnal idezni? :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.26. 22:44:17

@afromagyar: Melyik szám? :D Hátha nálunk is csak elméletben dívott Doktor Kahn :) Megkeresem :D

aribeth 2009.10.26. 23:09:36

Látom, bennetek is mély nyomot hagytak Kahn úr bölcsességei. :D Ennél idegesítőbb felhomályosító könyvvel még nem találkoztam, nem érte meg a könyvszekrényről-kicsempészős-délután-visszajuttatós stratégiázásokat.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.26. 23:21:49

@Flashzee: Az kicsoda?

@aribeth: Jaj, nekem megérte! :) Tizenkét évesen az újdonság erejével hatott, olvastam, mintha kéne :D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.26. 23:24:33

@HRita: sajnos nem tudom, mert a cimlap le volt szakadva a sok forgatastol.

Az volt a masodik oldalon, hogy egy neni @^|^{} es akkor a bacsi meg {[#@|{[#@ es utana meg ket neni @{[{{´% egy masik bacsival :).

Igazabol egy b.szott nagy uborkara emlekszem, aminek nem sok resze latszott ki a ... onnan. Teljesen ki voltam akadva. Kardigan egyik non sem volt!!!

sorica123 (törölt) 2009.10.26. 23:35:40

@afromagyar: basszosz, s ha nem akarok semmit a pasitól, de kurvameleg van, akkor ott kapjak hőgutát...?
Uborka:)))) milyen célszerű egy ilyen uborka.

dzsíni 2009.10.27. 02:55:46

Ez az a szerelem iskolája, aminek narancssárga borítója van és azt írja, hogy a folyás olyan mint a nátha és nem lehet vele házasságot kezdeni mert megöli azt?

GAbica 2009.10.27. 07:42:28

@LyukasBogrács: nem, ő ettől érezte magát komoly nőnek. azóta eltelt több mint tíz év, már elmúltunk 30 évesek, de még mindig ezen a szinten mozog. Csak már nem velem, mert már mozi címszóval sem lehet plázanézegetésre csábítani :)

@HRita: ááááááááááááá. ez kimaradt. pedig milliónyi könyvet olvastam életemben. ezt most nem bánom :D

a Bloom 2009.10.27. 09:08:17

Hat ize... volt mar, hogy siman azt hittem, a nonek tenyleg csak melege volt. Uristen, csak nem lettem buza?

savethewhales 2009.10.27. 10:30:38

Most már értem azt a sok tégelyt a polcon.

Ebből a sok előkészületből tényleg csak annyi látszik, hogy de jól néz ki a nő, és demeg... szóval megéri.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.27. 10:35:44

@afromagyar: Nálunk sincs.

@dzsíni: Naná, hogy az! Meg a ráhangolódás a nemi aktusra: "Tegyünk be valami andalító zenét, az olasz dalokat!" Hát hogy ez mindenkiből ilyen nosztalgikus érzelmeket váltson ki :D

@a Bloom: Persze, az is megesik, csak ritkán ;)
Ha a nő karján egy pattanás éktelenkedik, akkor se veszi le a hosszúujjút, ha hőgutát kap :)

Első az esztétikum, utána az életösztön. Máskülönben miért vennének fel a nők 12 cm-es sarkú cipőt? Minden lépéssel megküzdenek, és legalább 15 fokban előredőlve másznak.

a Bloom 2009.10.27. 10:49:15

@HRita: Es ha tudnak, mennyire nem tetszik a magassarku... :)

a Bloom 2009.10.27. 10:52:03

@a Bloom: A, biztos velem van a baj. Nem szeretem a palacsintat sem. :D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.27. 13:48:28

@HRita:

Kinek hogyan...
Az én párzási késztetésemet kimondottan legátolják az olasz melódiák.

GAbica 2009.10.27. 14:34:31

@HRita: biztos velem van a baj :) de ha nemi aktus kezdete van, akkor a külvilág kikapcsol, aztán a francokat sem érdekel, ki nyekereg és mit, úgysem hallom :D

sorica123 (törölt) 2009.10.27. 15:10:49

@HRita: olasz dalok... hát tudja bokám, gondolom nem a Celentanóra gondoltál, attól nem andalodik, max táncra perdül vagy vihogni és ficeregni kezd a zember.
@Gabica [a legboldogabb]: ömm hajaj. Nekem egy a bajom. Hogy a fülemet nem tudom becsukni. Ez pl háttérben menő film esetén elég para... egyszer egy svéd film, a Picasso kalandjai ment a háttérben, kétszázadjára, úgyhogy nem nagyon néztük. Abban van egy jelenet, amikor a balettesek bekajálnak karfiolból, és az előadásra pont leér a karfiol hatóanyaga. Tro mbita harsog, dob pereg, meg amit el tudtok képzelni. Na, hallom a jelenet bevezető akkordjait, és rettegek: még tíz másodperc, és ha a fejem tetejére állok, akkor is röhögni fogok... És valóban, nyitóakkordok, ratata, röhögés, szipogós magyarázkodás. Szerencsére a srác kivételesen humoránál volt és nem vette magára.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.27. 15:19:36

@El Topo (Sgt. Elias): @Gabica [a legboldogabb]: @sorica123: Az olasz dalokat megint szó szerinti idézet volt Kahn doktortól :)

Nagyon jó a Picasso kalandjai :D Nem sokkal a karfiolos jelenet után meg utazik hajóval P., és felhangzik a hajókürt.
- Olga? :D

sorica123 (törölt) 2009.10.27. 15:42:58

@HRita: na ez a doktorka tudott valamit:))
Na igen, azóta ha karfiol készül, a családban valaki mindig bekérdez, hogy 'Bálljét...?', azaz balettozunk ma este, vagy mi van.

4TUN3 2009.10.27. 16:19:36

@HRita: korábbi kérdésedre válaszolva, hogy hiteles-e a férfiak szemében a nagy 'igényesség', amivel a hölgyek az elsö alkalommal készülödnek - hát nem az.
Ahogy a használtautó-kereskedök mondják: bármit el lehet adni, ha elég festéket és vaxot használsz elötte. Bármit ugyan, de nem bárkinek. Szubjektív a dolog, de nekem azok a hölgyek sokkal jobban bejönnek, akik el tudják hinni magukról, hogy piacképesek a tonnányi felesleges kence meg a többi szemfényvesztés nélkül is. A magam részéröl, ha eljutunk a randi megbeszéléséig, mindig valami kis outdoor programot szoktam javasolni (bicajozás, túra, esetleg ezekkel egybekötött piknik) ahol a természetes megjelenés/viselkedés alap. Aki ragaszkodik a pláza/cuki/étterem kombóhoz, az nálam felejtös.
Furcsa egy állat vagyok, nekem egy nö akkor 'jön be', ha a vonzerejét ilyenkor is tartani - ne adj' isten - növelni tudja. Nincs számomra vonzóbb, mint egy kipirult, kimelegedett, kissé kócos leányzó, aki még mindezen tortúra ellenére is jól érzi magát és nem nyafog fél óra után.
Még mielött valami tőröl metszett macsó képe alakulna ki rólam, azért elárulom, hogy férfi létemre én is szeretek néha órákig pepecselni a fürdöben: játszik a habfürdö, a sarokreszelö, a manikürkészlet, egy könyv (vagy az Office aktuális epizódja a kád végébe letámasztott laptopról), ha teljesen elborulok, akkor még egy pohár bort is viszek magammal a 'kiázás' erejéig. Söt néha még testápolót is használok fürdés után... :) De ezeket bevallottan a magam kedvéért csinálom, nem állítok rá olyan magyarázatot, hogy most valaki másnak kell megfelelnem.
Ja, és utána simán elmegyek a haverom épülö házához betonozni, ha kell. Eszembe sem jut, hogy most ezzel órák munkáját fogom tönkretenni.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.27. 20:03:02

@4TUN3: a természetességet adom, de azért azt a sarokreszelést megnézném :-)

sorica123 (törölt) 2009.10.27. 21:45:16

@Modor Tibi: mé neked kockaalakú a sarkad...? Ja, elfelejtettem, te a Modor Tibi vagy!! És különben se vevődik észre a zokniszandálban! Szót se szóltam:))

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.28. 06:28:20

@Modor Tibi: @HRita: Vagy a Tibi, vagy a HhhRrrita írjon lécci valami modoros olvasnivalót, újat, mert a Linuxost én nem váágomm, és jönnek az elvonási tünetek :-DD

GAbica 2009.10.28. 11:56:30

@sorica123: kezdjük ott, hogy a Picasso kalandjai alapmű :D
egyébként nem megfelelő társsal előfordult velem is, hogy a tévét figyeltem, de nem röhögtem, nagyobb az önuralmam. szerencsére az már a múlt :)))

vincere 2009.10.28. 12:03:19

a Bridget Jones naplójában is írnak erről a témáról:
"Being a woman is worse than being a farmer - there are so many areas to be cultivated and maintained: legs to be waxed, underarms shaved, eyebrows plucked, feet pumiced, skin exfoliated and moisturised, spots cleansed, roots dyed, eyelashes tinted, nails filed, cellulite massaged, stomach muscles exercised. The whole performance is so highly tuned that you only need to neglect it for a few days for the whole thing to go to seed. Sometimes I wonder what I would be like if left to revert to nature - with a full beard and handlebar moustache on each shin, Denis Healey eyebrows, face a graveyard of dead skin cells, spots erupting, long curly fingernails like Struwwelpeter, flabby body flobbering around. Ugh, ugh. Is it any wonder girls have no confidence?"
amióta először olvastam ezt, mindig eszembe jut a fürdőszobában töltött hosszú procedúrák alatt... mert ez a rendszer lényege, állandó szinten kell tartani bizonyos dolgokat (szőrtelenítés, fodrász, lábápolás, pedikűr, manikűr, stb.), mert ha valamit nem "kezelsz" időben, akkor már látható nyomai vannak. ez viszont sok időt, gondolkodást, szervezést igényel, nekem ebből szokott elegem lenni. 6 órát képtelen lennék a fürdőben tölteni, egy is sok :-)

Erzsebet 2009.10.28. 12:41:40

A szomszédlány töltött vasárnap délutánonként 6 órákat a fürdőszobában. Ő a munkahelyén akart szép lenni. Ugyanis az 50-es főnök bácsi szeretője volt. Bátyja dolgozott a cégnél. Együtt jártak szórakozni, egy bálon figyelt fel rá az idősebb úr. Semmi tudás nélkül felvették titkárnőnek. Annyi volt a dolga, hogy reprezentáljon. A frizurákat hétfő hajnalban készítették el. Egyszer a vonaton hallottam egy idősebb hölgytől, hogy vasárnap nem ér rá semmire. Egész napját kitölti a manikűr-pedikűr és frizura készítés. Én megbolondulnék az ilyen napi programtól.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.28. 13:42:16

Több ismerősömtől hallottam, hogy bár a nagymamája a lakáson belül is alig mozog, a fodrászhoz azért elmegy majdnem hetente :) Az én 87 éves nagymamám is épp most jött a fodrásztól, berakatta a haját. Mikor maga csavarja be, majd' leszakad a karja, mire végez, de ki nem hagyná. És jól teszi. Jó, hogy kilencvenhez közel is foglalkozik magával.
Napi szinten meg tényleg csak az engedheti meg magának ezt az egészet, aki státuszszimbólumként van jelen a férje/szeretője/akárkije mellett, de neki muszáj is, mert ha nem a szépségével foglalkozna, jönne egy másik helyette. Éles a küzdelem, az a jacht pedig sokat nyom a latban.
Bár sokszor nem is kell jacht. Elég az a tudat, hogy harminc felett a nők esélyei egyre romlanak. Nem véletlen talán, hogy a 30-40-es nők sokkal többet törődnek magukkal, és gyakran jobban is néznek ki, mint a 20-as korosztály.

Ernoke 2009.10.28. 14:36:08

@vincere: valóban kibaszott fárasztó, és ugye a 2 (azért mégse 6...) óra fürdőben annak a következménye, amikor egy darabig kevesebb időd van a szarságokra, és a hanyagság visszaüt.:S

Erzsebet 2009.10.28. 15:25:18

@HRita: A szomszád csajnak is 32 éves korára "lehanyatlott a címer". A hivatalból elküldték, nyugdíjba ment a főnök. Elment escortozni külföldre, onnan is hazajött, mer tizenéves orosz és lengyel csajok mentek ki. Most egy éjszakai üzletben dolgozik, egyszerűen néz ki, farmer, dzseki. Annak idején az egész ház írígyelte szépségéért, jó cuccaiért, mos t őt is elérte a végzet.

LyukasBogrács 2009.10.28. 15:56:52

@Erzsebet:
"Most egy éjszakai üzletben dolgozik"

bordelyhaz?

flea 2009.10.28. 17:19:09

Ebben a bejegyzésben az eszetlen jó, hogy már az sms érkeztekor lehet tudni, hogy mi [i]áll benne nagy vonalakban[/i], és mégis az utolsó szóig muszáj elolvasni. Mesteri, na.

Joni1 2009.10.28. 18:15:25

Én összezavarodom, ahányszor epilálnom kell. Ugyanaz az ördögi kör: azért csinálom, hogy tetszem nekik - azért tetszem nekik, mert nem vagyok szőrös mint ők, ezért csajnak látnak - ők nem bírnák ezt a tortúrát (párat már rávettem, sikítottak), tehát én, aki csinálom sokkal keményebb vagyok - keménynek lenni (ugyanúgy mint szőrösnek) férfias - ahhoz, hogy csajnak látszak, keményebbnek kell lennem, mint egy férfi. WTF? A legfájóbb kérdés, hogy miután ezt átgondoltam, miért nem mondtam inkább le a randit?

sorica123 (törölt) 2009.10.28. 19:11:15

@Joni1: nekem az a házilag gyártott magyarázatom, hogy rendetlenül néz ki a láb, stb azokkal a 'szöszökkel'. Kész. Hogy aztán ki nézi és ki tartja rendetlennek, az esetenként változó, de az első, aki elborzad, a szőrös testrész tulajdonosa.

Joni1 2009.10.28. 19:47:12

@sorica123: nem feltétlenül.. úgy képzelem, hogy ami eszébe jut az: 'jujj, ha valaki ezt látná, mit gondolna', nem: 'fujj, hát hogyan lehetek ilyen, magamhoz sem tudok érni!' gondolod, egy tisztán női társadalomban a szőr számít? az apácák epilálnak-e?

Erzsebet 2009.10.28. 20:31:39

@Lyukas Bogrács: Benzinkúti üzletnek mondja a család. Az escortozásra is azt mondták, hogy takarít és konyhán dolgozik. Csodálkoztunk, mert 32 éves létére semilyen házimunkát sem tudott elvégezni. Most ritkán látjuk.Műkörmökkel, hogy is lehetne.

sorica123 (törölt) 2009.10.28. 21:03:36

@Joni1: engem akkor se zavart, mikor volt. Van olyan fajta, ami nem tetszik, az enyém nem zavart. Aztán leszedtem, és megszoktam, hogy egyenes a vádlim körvonala, nó szösz, stb... úgyhogy most akkor ez a normális. És részben azért is kényelmetlen lenne visszanöveszteni, mert *koromfekete* lenne a lábam a többiek porcelánidomai mellett, részben meg most nem ez a módi, szabályosan hülyének nézik az embert, ha ennyit nem tesz meg.
@Erzsebet: már amekkora műkörmökkel. De régi fajta, ragasztott, hülye méretű és formájú műkörmökkel halál lehet... és aki olyat csináltat, deklarálja, hogy ő fel van mentve életből:)

Manfi (törölt) 2009.10.28. 22:03:57

@Erzsebet: 32-éves korára??? Nagyon korán leírta magát. Nyilván mert a szépséghez szükséges szőrgyomlálás mellett az agyát nem egyengelgette.

Szerintem a legjobb smink és ráncfelvarrás és botoxinjekció és stb, stb, stb az intelligencia, tudásvágy, vagy akárminek is nevezik. Na nem vagyok szőröstarisznyás-etnolány sem "lilabölcsész", aki szerint csak a belső számít: szőrtelenítek, testápolok, sportolok stb. De egy értelmes, élénken kíváncsi, csillogó, mosolygós 34 éves tekintet (a spirál azért legyen "minőségi" ;))sokkal bizalomgerjesztőbb, mint egy fiatal arc idősebbnek és tapasztaltabbnak sminkelt álarca.

Egyébként messziről nagyon mutatós, de a való életben számomra mindig is lárvaszerű hatást keltett az alapozás. Ha meg a korrektoron és alapozón és púderen keresztül is átüt a mitesszer vagy ne adj' isten gennyes pattanás, attól kifejezetten hidegrázást kapok nő létemre is.

Értem én, hogy az ápolt, finom, törékeny, hamvasbőrű, bél- és egyéb működés nélküli, éteri lényeken olyan nincs, hogy pattanás.
Én is utálom. De ha havonta egyszer előjön, még véletlenül sem jutna eszembe eltömíteni mindenféle finom porral. Ennyi erővel cementet is használhatnék . Alapos tisztítás után 1 nap alatt elhalványodik és el is felejtem.
Arról nem is beszélve, hogy a "kevert-típusú" bőrrel megáldott egyedeknél az orr melletti zsírosodó bőrrésznél feltúrósodó, második bőrt képző összetapadó és hámló alapozó-púderrétegnél nincs gusztustalanabb.

sorica123 (törölt) 2009.10.28. 22:28:44

@Manfi: egyesek szerint ilyen az igazinő, vagy annak a gyakorlati megvalósulása. Ugyanezek szerint igazi-igazinő meg csak a regényekben van:/ Nulla önismeret, ötezer babonás tévhit, életkor-, súly-, tetszésindex- és egyéb parák, és persze billenés a könnyebb ellenállás irányába. Miszerint addig bénázni, míg összegyűlik egy adag élettapasztalat, majd minderre rárakni egy vödör sminket meg manírt nehezéknek...
Alapozót akkor nem csak én nem tudom elképzelni, minek lemeszelni az egész arcot vele. Én szoktam pöttyenteni oda, ahol valami pattanásszerű akármi van, de ezzel kész. Hát nem én vagyok a hülye:)

aribeth 2009.10.29. 00:00:09

@Manfi:
"Arról nem is beszélve, hogy a "kevert-típusú" bőrrel megáldott egyedeknél az orr melletti zsírosodó bőrrésznél feltúrósodó, második bőrt képző összetapadó és hámló alapozó-púderrétegnél nincs gusztustalanabb."

Na, ez az egyik oka, hogy nem festem magam. A másik az, hogy falnak megyek, ha nem moshatok arcot másfél-két óránként. Felnézek azokra a nőkre, akik egész nap kibírják sminkben.

Ernoke 2009.10.29. 09:40:52

@sorica123: ha amúgy szép, ellenálló bőröd van, nem is kell neked. viszont a pórusokat, karikákat, foltokat frankón eltünteti, ezért nekem a smink azzal kezdődik (ritkán sminkelek). de ami a legfontosabb: megvédi az arcot a szennyeződésektől (nem tömít el, ez tévhit). 10 éve a kozmetikusom azt mondta, ne menjek ki az utcára alapozó nélkül, mert a városi szennyeződés kicsinálja a bőrömet. mostmár egy kicsit jobb, örülök, h nem kell mindig sminkelnem, de buliba akkor sem árt - nem mindegy, h a bőrödre ragad a sok füst, por és korom, vagy az alapozó felfogja. ez akkor látszik a legjobban, ha lemosod - szabályosan szürke bír lenni.:S

Ernoke 2009.10.29. 09:44:47

@Joni1: szerintem kényelmesebb szőrtelenül létezni, kevésbé büdösödik az ember nap végére, könnyebb tisztának maradni stb. de kurvára meg kell érte dolgozni, az tény.:D

2009.10.29. 10:06:26

Nekem ez megy a nélkül is hogy bárkivel randim lenne, öreg vagyok, és az élet elére haladtával egyre több időre van szükségem, hogy elviselhető emberi formám legyen.

A jó ebben az hogy legalább nem kell izgulni, hogy jön-e értem valaki, mert biztos hogy nem jön.

Erzsebet 2009.10.29. 10:11:43

Én mindig írígyeltem a sima lábú nőket. Léteznek olyanok is. Én már gimnazista korom óta gyantáztatom. Otthon szoktam hideg gyantacsíkokkal, nem egy kéjutazás, de van eredmény.

rizikofaktorka 2009.10.30. 12:57:09

Nekem hál'istennek ilyen esetekben, mindennel egybevéve, teljesen elég 1-1,5 óra... Egykori szobatársamra viszont ráismertem, de akkor sem tudtam volna ilyen részletesen leírni. Rita, Rita, honnan ennyi szépség-klisé-tudás?? Vigyázz, el ne áruld magad!:D

v1k · http://www.v1k.eu 2009.11.05. 23:49:24

ennyire szörnyűek lennénk, mi nők? :) bah%

Maestro 2009.11.14. 13:34:08

férfiként randi előtt lezuhanyzom, opcionálisan megborotválkozom, tiszta ruhát veszek, inget ,s dezodor+arcszesz kombó. ha sietek megvagyok 10 perc alatt.

lárvalányhaj 2009.11.14. 22:53:08

@Joni1:

ezen az alapon ahhoz is keményebbnek kell lenned, mint egy férfi, hogy tudj szülni egy gyereket. mos mér, szerinted hány pasi bírná kinyomni azt a nagy fejet azon a kis lukon? :D

btw szőrteleníteni részben a konvenciók miatt muszájtik, másrészt azért, mert tényleg sokkal higiénikusabb úgy. találkoztam már olyan szemigszőr leányzóval, akinek nagyon durva hónalj- + egyébszaga volt (Luxagú Elvira)
süti beállítások módosítása