HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.02.26. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Olvasói poszt – Az alsó-középosztálybeli díszfeleség

Temptation friss olvasója a blognak, szinte a semmiből tűnt elő, és rögtön küldött is egy figyelemreméltó posztot. Az általa leírt, gyakori nőtípus jellemzőire sebészi pontossággal tapint rá, és nem kíméli :)

A szülők elég jól kerestek a hetvenes-nyolcvanas években ahhoz, hogy az akkor még csak díszleány úgy érezze, ő bizony több másoknál. Ezért hát neki a Balaton nem a Riviéra, csak a tenger az igazi. Elkényeztetett, bár kívülállók nem tudják megérteni, mit találnak benne szerethetőnek a szülők, hiszen se nem szép, se nem kedves. Talán csak annyit, hogy az övék.
A díszleány leérettségizik, majd nekiáll férjvadászni, mert előrelátó: tudja, a papáék sem fognak örökké mindent a feneke alá rakni, így idejekorán biztosítani kell a következő szipolyozandó áldozatot. Ekkor már elviselhetően néz ki, és ha nagyon muszáj, tud kedves is lenni. Húszas évei elejére elejt egy jól manipulálható zsákmányt, aki ugyan nem gazdag, nem is egy George Clooney, de számára elmegy, és ami fő, elég jól tűri az affektálós semmittevését. A leendő díszfeleség vonzerejét növeli az a kis lakás, amit a szülők az ifjú párnak vesznek.
A díszfeleség az elején azért húzódik el a házimunkák elől, mert a férj még lelkes és idomítható. Idomodik is. Amíg a férj úgy érzi, együtt csinálnak minden házimunkát, addig a díszfeleség már biztosan tudja, hogy majd bolond lenne kis kezeit bármi ilyesmivel is illetni. Szül egy, majd néhány év múlva még egy gyereket, slussz, passz, teljesítette a tervet. Terhességei idején az összes irritáló nyavalygást előadja, mert hiszen ő egy mártír, hogy ennyi kényelmetlenséget vállal. Holott ez is csupán egy jól megtervezett folyamat része. A férjben már ott vannak elhintve a teljes háztartási és ügyintéző biorobotra jellemző kezdemények, de ha most kicsit is enged a szorításon, vége! Még öntudatra ébred és önállósodik. Többé nem főz, nem mos, nem takarít, nem fizet be csekket. Horribile dictu: nem teszi tisztába a gyereket!
A második gyerek után kicsinyelve a lakást a díszasszony kertes házat szeretne, bár ez komoly dilemmákat okoz. Hiszen az óvodai szülők hierarchiájában már olyan szépen felkapaszkodott az uborkafára: minden nagymenő szülő meghívja zsúrba a gyereket, ahol ő is egyenrangúként van számon tartva (legalábbis ezt hiszi). Új hely, új kihívások. Belevágnak. Mert a díszfeleség lételeme a sznobság, egyszerűen két gyerekhez már kell egy kertes ház az agglomerációban, és ki tudja, hátha még nincs kialakult helyi hierarchia. Ha nincs, majd ő kialakítja, ügyelve, hogy a csúcsán legyen; ha van, akkor is lenyomja majd a sok falusi suttyót.
A díszfeleség néha főz, de akkor is csak azért, hogy a levesleszűrés ürügyén hazarángathassa a férjét, aki a díszfeleség által mélyen lenézett szomszédasszonnyal cseveg önfeledten, mert végre valaki őrá is figyel.
Gyerekeivel passzív-megértő, a komolyabb problémák jelentkezéséig férjét kizárja az ő szentháromságukból. Meg van győződve róla, hogy a gyerekekkel mindent meg tud beszélni, ismeri a haverjaikat, néha úgy érzi, újra ő is hamvas tizenéves. A problémák megjelenésekor egy darabig mérsékelten próbálkozik, majd az addig kirekesztett férjtől várja a megoldást, mert „én feladtam”.
Addigra már mindent a férj csinál. Egyébként a férjjel hosszú évekig egy helyen dolgozik, mert a melót is ő szerzi neki, illetve kekk, kivagyi természetét is csak a férj miatt tűrik meg. Na meg féltékeny is. Nem, nem azért, mert annyira szereti! Azért, mert már oly régen az ő tulajdona, és nem tűri, hogy évek kemény munkáját valaki elvegye tőle.
A szexet a második gyerek után már mellőzi, de vendégségben mindig tüntetően kedves a férjhez, nem felejt el szexre utaló kétértelmű megjegyzéseket tenni, combját simogatni, vezetéknevét valamely kedveskedő toldalékkal kiegészítve használni.
Amikor már nem a férjjel együtt dolgozik, akkor leginkább nem is dolgozik. Rövid munkaviszonyait hosszú otthonlétek szakítják meg. Ilyenkor sem végez háztartási munkát, és nem jár vásárolni. Legalábbis élelmiszerboltba nem, mert amúgy a nagyáruházakban való shoppingolásra mindig futja erejéből. A családi bevétel csökkenését nem hajlandó elfogadni, neki akkor is kell a csizma, az új kabát, a nyári hacuka. A „miből” legyen a férj problémája. Nyaralni snassz a Balatonon, minimum az Adriára vágyik. Ha az nem megy, akkor inkább sehová, ami azért is jó, mert ezt fel lehet hánytorgatni. Igazi kötődést az állatai és növényei iránt mutat, az embereket igen rosszul tűri, kivéve, ha valamivel gazdagabbak vagy társadalmilag felette állnak.
A férj ugyan panaszkodik, de el mégsem hagyja; ha rákérdeznek, homályos magyarázatokat ad, mert ő még mindig azt hiszi, hogy a „szegény, elnyomott férj”-szereppel jól lehet csajozni.

Ebben a csalóka reményben öregszik meg a díszfeleség oldalán.

Köszi Temptation! A nyilvánosan combsimogatós résznél úgy bólogattam, mint a hetvenes évek autós bóvlikutyája menet közben.


 

A Kikvogymukon Szocio Pata is összehozott mára egy csámcsognivaló nyalánkságot: Plázacica 2300-ból. Az illusztrációval együtt teljes KO :)

93 komment

Címkék: nők házasság olvasói poszt díszfeleség


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr581790194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GAbica 2010.02.26. 09:09:16

Temptation - baszod, ilyen nőket ismerek. Az egyik egy barátnőm volt, akit próbáltam észre téríteni, meg a lelkére beszélni. Egy ideig. Utána megszakadt a kapcsolatunk.
Ez durván jó poszt lett!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.26. 09:18:38

Bazmeg, lehet hogy ezt a posztot tudtomon kívül mégis én írtam? Mi a fasz van itt?

saffron 2010.02.26. 09:22:22

És újabb olvasód jelentkezik...
Kimaradt az általában mindenre savanyú arckifejezéssel reagáló kissé butácska, de finnyogással jól leplezett arcberendezés, kábé mint aki folyamatosan tojássaláta szagot érez. Ezt az arcpózt olyan jól begyakorolta, hogy maga is elhiszi, eme csodás bájkifejezést botox-kezeléssel érte el, amivel májerkodhat a lenézett csőcselék anyukáknak az oviból hazamenet (mert az a szemét Géza már _megint_ nem ért rá a gyerekekért jönni a hülye melójától).

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.26. 09:29:51

@saffron:

Aha, aha!
"Most mehetek MEGINT ééééna gyerekért! (egyszer már tavaly is előfordult) Nem igaz, hogy ENNYIT nem tudsz segíteni!"

saffron 2010.02.26. 09:34:32

@El Topo (Sgt. Elias): jaja. És mindehhez lehetőleg csapkod is valamit (az igazsághoz hozzátartozik, hogy a spontaneitás nem az erőssége, ezért lehetőleg úgy alakítja a helyzetet, hogy addig nem mondja, amíg a keze ügyébe nem kerül valami csapkodnivaló, ami persze nem az Ő tulajdona, lehetőleg a férj vagy a gyerekek kallódó ruhája - már megint OLYAN rendetlenség van itt - esetleg a Géza sportújságja).

váj mí 2010.02.26. 09:49:14

@El Topo (Sgt. Elias): Exnej? ;)

Ilyet szerintem mindenki ismert. Nekem volt osztálytársam hozta ezt a típust (a '90-es évek elején kezdett kocsmavállakozásos szülők, minden az egyszem segge alá tolva). Ő mondjuk szeretett sütni, már gimiben is sütisreceptekkel nyomult, aztán férjhez ment, rögtön érettségi után az ő Sanyikájához, aki a nagy esemény után beleolvadt a kocsmavállalkozásba ...

GAbica 2010.02.26. 09:54:13

@váj mí: Mondjuk az eddigi sztorijai alapján én is simán Topo ex-feleségére asszociáltam :)

vincere 2010.02.26. 10:12:45

kiváló leírás :)
minden, ami én nem vagyok, szerencsére!!

vincere 2010.02.26. 10:14:10

@El Topo (Sgt. Elias): én is simán úgy olvastam végig, mintha a te exfeleségedről lenne szó...

Temptation 2010.02.26. 10:17:04

Nem tudtam, hogy El Topo exe is ezt a típust gyarapítja, a díszfeleség kategória egy példányát a közeli környeztemben, saját élőhelyén vizsgálom kb. 15 éve.

GAbica 2010.02.26. 10:18:20

@Temptation: Olvasd el a régi posztokhoz írt kommentjeit :)
Mennyire közeli egyébként?

váj mí 2010.02.26. 10:24:38

@Gabica [almighty]: Hááááát .. marhasanszos ;)

Temptation 2010.02.26. 10:26:10

@Gabica [almighty]: a legnaygobb fiam és az ő lányuk egy oviba jártak, aztán teljesen véletlenül később egy faluba költöztünk, azóta elég sokszor összejövünk, végül a legkisebb gyerekem keresztszülei lettek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.26. 10:31:11

Mondjuk én már nem öregszem meg egy díszfeleség mellett, ez legalább biztos.

GAbica 2010.02.26. 10:35:54

@Temptation: Értem. Már azt hittem közelebbi a kapcsolat.

Temptation 2010.02.26. 10:46:56

@Gabica [almighty]: Ez is elég. mert én nagyon rosszul tűröm a stílusát.

Temptation 2010.02.26. 10:47:47

@El Topo (Sgt. Elias): És milyen jól teszed, hogy nem!

Zazie a metrón 2010.02.26. 10:50:58

ez ugyanaz a típus, aki görögbe, törökbe meg olaszba jár (all inclusive vagy turistatelep utakra)? és aki a bécsi outletkörút után mindent lefikáz, ami magyar?

GAbica 2010.02.26. 10:52:55

@Temptation: Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy miért ők a keresztszülők. De nem teszem fel, mert az emberi kapcsolatok túl szövevényesek, biztos van ennek is másik oldala :)

Temptation 2010.02.26. 10:57:39

@Gabica [almighty]: végül is férjét szeretjük, és tudtuk, hogy neki jólesne.És ő tényleg jó keresztapu, a gyerek is imádja.A nő meg árukapcsolással került bele a dologba.

Jege 2010.02.26. 11:08:27

Egyetlen érdemi megjegyzést tudok ezen kiváló poszthoz fűzni. E kettő a következő három:
1. Bár taglalt létforma kivétel nélkül mindig az alsó középosztályban kezd, némelyik olyan szerencsésen fog férjet, hogy az a felsőig törekszik vele. Az ilyen nő azonban nem férjesül rögtön érettségi után; ad még néhány évet magának _személyes vonzereje magasabb szintű kidolgozására_. Például elvégzi a magyar-esztétika szakot, aztán körbeszopja Nyugat-Európát. Igen, a nyolcvanas években is.
2. Taglalt létforma távolról sem zúdít minden munkát a férj nyakába, á dehogy (meg közelről sem, ha-ha-ha). Rendkívül precíz, minden eshetőségre kitérő listája van arról, hogy melyik munkát kinek a nyakába kell zúdítani. A vendégek például a két gyerek hatáskörébe tartoznak, ahogy a bevásárlás, a vécé kidugítása, vagy a szomszéd kurva utáni kémkedés, mikor az éppen nem apával beszélget. A főzést azonban a létforma tényleg megtartja magának. Sajnos.
3. Botorság lenne csupán a férjet szipolyozni, ha egyéb forrás is akad a környéken. Kis szerencsével a létformának van egy vagy két ifjabb testvére, akik már a családi biznic fénykora után nevelődtek föl, így nincsenek annyira elkényeztetve. Köznapi szóhasználattal élve ez az öccs/húg a "kishülye" még harmincévesen is, akit át lehet hívni a város túlvégéről, mikor hirtelen valamiféle házimunka válik szükségessé, a családból pedig senki nem elérhető. Ugyanő az is, akit át lehet baszni az örökséggel kapcsolatban, teljesen nyilvánvaló módon, hisz' úgy a legegyszerűbb, oszt úgyse mer szólni.
Hasonlóan kis szerencsével a férj oldalán is akad egy jószándékú sógor(nő), aki meghitelezi a kertesházat, mikor _eljön az idő_. A jószándékú sogor(nő) csupán az inflációt számítja föl, a későbbiekben tehát nyugodtan össze lehet keverni az éves és havi kamatokat a többi családtag előtt, és mindörökre meg lehet gyűlölni a rohadt élősködő uzsorást.
4. A férj ezen a ponton már teljességgel bele van betonozva a _családi boldogság fenséges építményébe_. Ha akarna, se tudna kilépni, mert élete célt és irányt veszítene. Lehet, hogy szarra húzott föl várat (nem kérdezték, hová akar), de mit lehet kezdeni mosmár? Ha rájöttünk is, hogy szarra épül a vár, nem kezdjük kilapátolni alóla.

nyílméregbéka 2010.02.26. 11:20:49

Remek poszt! Én már annyit szapultam ezt a típust, hogy nincs is hozzáfűznivalóm.
Este majd visszaolvasok, hogy mit kommentelnek addigra a címlapról idetéved, besértődött feleségasszonyok. Gondolom, a legenyhébb a 'megkeseredett vénlány', 'savanyú-e a szőlő', 'önző karrierista szingli' és a 'biztos irigykecc!' lesz :-)

2010.02.26. 11:21:10

Van egy unokahugom, ő nem nyomja ennyire durván, de orvos férje mellett életében nem dolgozott.

Élte az vidéki úriasszonyok gondtalan életét, mind addig amíg a doktor úr az isten pénzét is fel nem tette a pirosra, a feketére, vagy a párosra vagy a páratlanra, nos akkor egy kicsit megrenccsentek. Ennek ellenér még mindig a férje dolgozik, holott elvileg már régen nyugdijban van,most épp külföldön, nyomja.

Nyelvet ő nem beszél, mondom neki, hogy iratkozzon be volkshochschlulera, ha már úgy sem csinál egész nap semmit.

- Jaj, ez a német úgy nem tetszik nekem, mégha angol lenne, vagy olasz.

Hát baszmeg ez Németország, nem fognak váltani a kedvedért.

Temptation 2010.02.26. 11:28:16

@nyílméregbéka: ezt megelőzendő:
1.nem vagyok vénlány
2.nem vagyok szingli és karrierista
3. nem irigykedem, mert én nem tudnék így vegetálni egy életen át :-)
Vagyok viszont:
1. házas
2.négy gyerek anyja
3. és marha pipa, hogy még becsüli is a férje, meg "meglepiket" készít neki.

baby bee (törölt) 2010.02.26. 11:40:23

ez komoly lett! a férj is jó, aki "ugyan panaszkodik, de el mégsem hagyja; ha rákérdeznek, homályos magyarázatokat ad, mert ő még mindig azt hiszi, hogy a „szegény, elnyomott férj”-szereppel jól lehet csajozni." Hát ilyet ismerek! A homályos magyarázat ilyesmi: "azért jó anya", "ő mindent megtesz", "nem tehet róla, hogy nem képes többre". úm. LOL.

Temptation 2010.02.26. 11:43:51

@baby bee: meg az, hogy : nem bírná ki , ő nem tud egyedül élni, depressziós lenne.

GAbica 2010.02.26. 11:50:42

@Temptation: Meg gondolj a gyerekekre... az ő boldogságuk minden felett, hogy viselnék már, ha nem lennénk együtt? Ez volt a barátnőm csodafegyvere...

baby bee (törölt) 2010.02.26. 11:56:15

@Temptation: ú igen, a gyerek, mint érv...kényelmes a szerető előtt, közben jó színben tüntetni fel magát...

Temptation 2010.02.26. 12:02:39

A hétvégén nem biztos hogy tudok jönni, de legkésőbb hétfőn visszajövök megnézni a hsz-eket.Jó hétvégét!

GAbica 2010.02.26. 12:02:39

@Temptation: Az biztos. És hány, de hány nő él ezzel a fegyverrel...

Temptation 2010.02.26. 12:07:50

Pedig a szakemberek is megmondták már rég, hogy a válás is jobb a gyereknek, int egy rossz házasság.

mici˙ 2010.02.26. 12:32:13

jaj, de ismerős a "node, bocsásson meg a világ! de azért ennyi nekem is jár" (ennyi=toronyóra lánccal) "nem igaz, hogy még erre sem vagy képes" illetve a gyereknek gügyögő "hát, látod apa megint milyen volt, nem hozott nekünk ezt vagy azt, pedig tudhatná..." szlogen.

Szalacsi_Dezső 2010.02.26. 12:43:00

Az ilyen nő piperekészletében a körömreszelő és egyéb dolgok mellett van egy csipesz is, amivel a f..szt fogja. :-)
Ezeket hívom én kelletlen hp-nek.

mocc 2010.02.26. 13:24:13

Azt bírom egyébként az ilyen picsákban, hogy szinte zéró élet és munkatapasztalattal, minimális műveltséggel is úgy tudják osztani az észt, mintha abból csak nekik jutott volna! Meg a rinyálás is megy, hogy milyen fáradt! Mi a faszomtól? Műkörömragsztgatás közben leesett a vérnyomásod?

2010.02.26. 13:41:09

Mindig megtlaálja a zsák a foltját.
Géza sem véletlenül vette el feleségül ezt a picsát, mert akibe eredetileg szerelmes volt annak szülei nem voltak ilyen jól eleresztve, inkább a diszfeleség lakással, mint egy másikkal évekig a mamánál vagy albiban.
Csak azt nem kalkulálta be, hogy mindennek ára van.

GAbica 2010.02.26. 13:46:58

@Frengi: Azért tegyük hozzá, hogy a díszfeleségek nagyon jól értenek a beetetéshez.
Bár az is simán elképzelhető szituáció amit te írsz.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.26. 13:58:02

Úgy látom, senki se zárta szívébe ezt a típust, nem is csodálom :) Az ilyen nő nagyon szépen elvárja a férjtől, hogy minél gyakrabban lepje meg valamivel. Először sálacska, utána cipőcske, azután pedig fehérarany láncocska gyémánt medálocskával. Úgy érzi, ez neki _jár_ feleség státuszából fakadóan.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2010.02.26. 15:15:40

ez nem az alsó-középosztálybeli nő, hanem a felkapaszkodott proli. lenézi a saját fajtáját (meg mindenki mást), mert saját magára emlékeztetik.
meg is érdemli, aki ilyet választ

2010.02.26. 16:18:06

@HRita: és meg is veszi neki, még legénykorában is.

@Gabica [almighty]: az nem véletlen, hogy ki kit választ, én a férjeket sem sajnálom annyira

Azért ha kiderül hogy valaki mégis rosszul választott, az a házasság nagyon rövid idő alatt végződig a bíróságon, és nem húzódik el évekig.

Ha mégis, akkor ott az van, hogy mind két fél megtalálja a maga számítását.

Erzsebet 2010.02.26. 16:52:34

Az én volt Zsuzsi barátnőm is ilyen. Apja jól kereső gyári munkás volt, anyja egyszerű tisztviselő. Egyedüli lányként mindent megkapott. A 70-es években olasz nyaralásra jártak. Udvarlói közül férjnek egy leendő mérnököt választott ki. Ez szegény fiú volt, de már igazgatóságig vitte. A szülőktől kaptak berendezett lakást. Nászút a Kanári-szigeteken volt. Nagy esküvőjük volt. A félzsidó pasival a város legnagyobb katolikus templomában házasodtak. Egymás után született a 3 gyerek. A csaj gyakorlatilag csak velük volt elfoglalva. A háztartási munkálatokba besegített a férj, majd a bejárónő. A férj minden terhet levett a neje válláról. Mindent megkapott. háztartási gépek, bunda. 5-en rendszeresen külföldön nyaraltak, utazgattak az országon belül is. Színházba, társasági eseményekre is gyakran eljutnak. Mit mondjak sokan voltunk az osztályban, jó, ha 10 jutott el erre a szintre. Barátságunkis megszakadt, mert egy irtó sznob liba lett. Nem művelt, de értelmiségi és újgazdag körökben mozog. Nem volt vallásos, de úgy 10 éve nagy katolikus lett.

Szalacsi_Dezső 2010.02.26. 17:46:29

Aztán az ilyen csaj csodálkozik, ha férjuram 50 évesen lecseréli két 25-ösre.
Vagy idejekorán meghal agyvérzésben, stroke-ban vagy infrastruktúrája lesz, mint az Antall kormánynak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.26. 19:07:49

kérdezném a szerzőt: ez a típus imádja-e annyira lebiggyesztett ajakkal, műmártír hanghordozással azt mondami mindenre, hogy nem baj?

"Egymagamnak kellett kivinnem a poharakat. Nem baj."
"Nincs egy normális ruhám. NEm baj"

és így tovább... őrjítő:)

2010.02.26. 19:40:01

@Szalacsi_Dezső: az ilyen nem olyan lecserélős fajta, max szeretője van, akit a már a fenti kommentekben írtakkal etet.

váj mí 2010.02.26. 19:50:49

@vészmadár (pica pica): Nem én lennék a posztíró, de igen, ez. És az a hangsúly! Anyááááám!

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.27. 07:44:12

Ijjjjjjjjjjjjjj, nem szóltatok, hogy lesz egy bejegyzés a ... sajnos nem mondhatom el, kimről, mert ki tudja, talán olvassa... Aki folyton panaszkodik, akinek nem láttam még egy boldog mosolyt az arcán, akinek még a szar se elég büdös.... közben meg beleült a tutiba, egyetlen feladata volt, hogy szüljön gyerekeket... Aki kénytelen-kelletlen megcsinálja ugyan a házimunkát, de azért jobb, ha ott van X rokon vidékről (400 km), és besegítenek nagytakarításkor (ablakmosás) pl. Mert amit ő takarít, amit ő mosogat, az azért mindig egy kicsit poros, mindig egy kicsit ragad... Akinek lételeme a szenvedés, de ha nem az (jobb napja van), akkor a minimum vegetálás... Iszonyat sótlan. (Vagy csak mindenkit utál, és otthon közben vidám, boldog, jókedvű, nevet, kacag, stb)

blur7 2010.02.27. 08:43:31

@Erzsebet: "Nem volt vallásos, de úgy 10 éve nagy katolikus lett." Soha sem késő megtérni.

totyizselé 2010.02.27. 10:45:36

Nos,miután eljutottam addig,hogy nem találok olvasatlan posztot,regisztráltam,hogy kifejezzem nagyrabecsülésemet:)
Szinte minden szavatok arany:)

Jelen posztnál pedig-nem első eset-éreztem,ahogy szépen fokozatosan megy fel bennem a pumpa:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.27. 13:09:21

@blur7: az biztos, de miért van az, hogy minden kurva és playboy akkor lesz erkölcscsősz, amikor már nem kell amúgy sem senkinek?:)

nyílméregbéka 2010.02.27. 13:29:38

Egy jó barátom unokatesója szóról szóra ez a kategória. Dekoratív a csaj, érettségi után nagyon okos vállalkozó férjet fogott (bár ha okos, mért őt vette el?); aztán gyerek, családi ház, második gyerek. Most válnak. Eleinte azt tippeltem, hogy a nő majd éhenhal, mivel künn az életben már 10 éve nem járt, majd azt tippeltem, hogy már van új áldozat, és majd az fogja eltartani őket a gyerekekkel, de aztán kiderült, hogy a (mégsem annyira) okos férjet még időben rávette, hogy a ház, a cég, a kocsi, tehát minden értékes dolog a kettejük nevére kerüljön.

2010.02.27. 15:32:06

@blur7: Az Isten bizonyára kedveli a neofita htbuzgóságot, én nem.

Erzsebet 2010.02.27. 16:23:09

Én nem látok kivetni valót, ha valaki később lesz vallásos. A mai világban ez természetes.

váj mí 2010.02.27. 17:59:35

@vészmadár (pica pica): Pont azért ;)

@Erzsebet: Lásd fent. Ez egyszerű, kicseszett álszentség.
Ja, ámen ...

GlaP 2010.02.27. 20:47:40

Naggggyon idevágó szám:

www.youtube.com/watch?v=UbMDHgvv-3s

"Vérszívó asszony,
Vérszívó asszony.
Tőle Isten óvjon!"

:)

suo tempore 2010.02.28. 13:20:58

gyenge lett

vagy ez nem vidéki fajta, ezért nem ismerem

SOPHIE 2010.02.28. 18:29:07

Házasságban élő nőkről posztot író nő.

Kiindulási pont: ő nem olyan, ő más.
Általában nem él házasságban, bár nagyon szeretne, ám az idő előrehaladtával ez egyre reménytelenebbnek látszik.
Értetlenül nézi, ahogy körülötte az összes hülye picsa férjhez megy, és egy idő után megfogalmazódik benne az alaptézis: csak a hülye picsákat veszik feleségül.

Tulajdonképpen a Béláról szeretne posztot írni, akivel évek óta együtt él, de a házasságig nem jutottak (még?) el.

(- talán majd.. majd a Béla is rájön, megérik rá.. Hiszen nagyon jól elvagyunk a Bélával, szeretjük egymást, havonta egyszer a szüleinél ebédelünk, az anyja is kedvel… Még nem akarja lekötni magát. A Béla. Még le kell tennie a szakvizsgáit. Nagyon sok a munka is a cégnél, este nyolcra ér haza minden nap… Egyébként is, minek az a papír? Gyereket 35 éves koromra tervezek, addig még van egy-két évem… A szex jó, persze.. Néha persze fáradt a Béla. De én megértem. És ti? Veletek mi van?
- Két hónapja szakítottunk a Sándorral. Emlékszel a szilveszteri buliban arra a szőke csajra, aki a Károlyékkal jött? Összejöttek, képzeld.
- Azzal a buta picsával? Hiszen ráadásul még kövér is!
- Ja. Teljesen rászívta magát az a nő, te még ilyet nem láttál, jövő hónapban eljegyzés, nyáron esküvő, de leszarom, nem érdekel. Ha neki egy ilyen hülye picsa kell, legyen boldog. Tudod, mit csinál a csaj? Fodrász, bazmeg. Naná, hogy ráugrott a Sándorra, lakás Budán, biztos állás, jó kocsi, végre kikerülhet az újpesti panelből, pedig odavaló, te is láttad, hogy nézett ki. Kültelki ribanc. Hát akkor legyenek boldogok.
- Ezt nem hiszem el, olyan jól megvoltatok egymással… Annyira illettetek egymáshoz…)

Alfajai:
elvált – egy hülye picsa miatt
házas – a kivétel, ami erősíti a szabályt, lásd kiindulási pont
magányos - a hülye picsák miatt

sorica123 (törölt) 2010.02.28. 22:33:59

@saffron: tojássaláta-szag:)))
@nyílméregbéka: dekoratív. Na ez bármennyire is azt jelenti, hogy valaki szép, felér egy becsületsértéssel:)
@SOPHIE: hát, nem tudom. Egyfelől van olyan, aki frankón irigy bármilyen gagyi házasságra, mert azok legalább házasok, de nem örök érvényű ez sem. Az itt vázolt helyzetek valószínűleg senkinek nem nagyon hiányoznak:)

Temptation 2010.03.01. 08:10:01

@vészmadár (pica pica): nem, ez nem az. Ez a tipus egyszerűen semmit nem csinál.Amikor szalonnasütés vagy grillezés van, akkor is távol helyezkedik el a tűztől, és nyafogva odaszól a férjének:
Tibus, sütnél nekem is...? És Tibus, az idióta barom süt neki is.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.01. 08:43:19

@Temptation:

Naaaaaaa, azért Tibus rendes csávó.:) Csak elkapta a gépszíj. És még biztos lökik hátulról is. Nem muszáj mindig a legerősebb kifejezést használni ami eszünkbe jut.

niyabinghi 2010.03.01. 09:30:11

Egyik alfaja az, amelyik azért szül második gyereket (az elsővel sem bír, nem szólna rá semmiért, mert ha kiejti, hogy "nem", még sérül a gyerek lelke), mert 3 év semmittevés (gyereknevelés, házimunka nem megy) után visszamegy dolgozni és vele mindenki bunkó. Szegényt együttes erővel utálja a főnöke és a kollégái. Max 3 hónap alatt megint terhes lesz, hathetesen már nem dolgozik, mert ő rosszul van mindig. Persze csak a házimunkát nem bírja, egész napokat képes végigplázázni -kujtorogni. Főzni alantas, nem neki való dolog (a gyerek a virsli-ropi-kifli szentháromságon kívül mást nem ismer) így hétvégén állandó program mindkét nagymama ebédileg, hétközben meg kajarendelés meg étterem, de a házon, amire 50 éves hitelt vettek fel, még van mit csinálni. Persze a panaszkodás megy, jaj, de nehéz, de dolgozni véletlen se kelljen.

F79 2010.03.01. 11:15:31

Felső középosztálybeliből is van ilyen. A Jogi Egyetemen junior változatban rengeteg található belőlük: jogász szülők, előmelegített szék papa irodájában, körömreszelő ezüstből odakészítve, dehát székhez kötve körmöt reszelni is unalmas, na meg milyen már hogy neki magának kell - okos vállalkozó férjhez leereszkedik ( aki örül, hogy jó házból való úrilányt adnak hozzá), és az első gyerek a wiwen már Benetton rugdalózóban ül anyci ölében ( persze otthonukban beállított boldogcsalád-képeken). Közös halmaz a modoros jogi egyetemisták egy részhalmazával, mint említettem: első évfolyamon már dr.használata, kiskosztüm, aktatáska (rosszabb esetben - ez a nem-felsőbbosztálybeli, inkább az első generációsokra jellemző: barna nylon nadrágkosztüm, HÖK-özés - na belőlük viszont ált lesz is valami pl képviselőasszony:-) önkormányzati), aztán római jog első féléven úgy b***szák ki félévismétlésre ahogy azt kell ( a nylonkosztümös rektorival átmegy)

Temptation 2010.03.01. 11:34:39

@El Topo (Sgt. Elias): Sorry, tényleg rendes csávó, sőt túl rendes. Azért barmoztam le szegényt, mert így hagyja magát behúzni a csőbe.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.01. 16:08:08

@Temptation:

Bárki lehet Tibus.:)
Én például nem is egyszer.:D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.01. 20:12:59

én tényleg azt nem értem, ez a nőtípus mit tesz le az asztalra, ami miatt a faszi nem hajtja el azonnal a retkesbe? hogy lesz ebből esküvő?

GAbica 2010.03.01. 20:26:03

@vészmadár (pica pica): Szerintem egyszerű: jó a demokorszak és ügyes manipulátor. Ugyanez megvan férfi kiadásban is, tapasztalatból mondom.

niyabinghi 2010.03.01. 22:36:24

@vészmadár (pica pica):
Főleg, ha se nem szép, se nem okos. Mondjuk a magához való esze megvan, azt meg már régen megmondták, hogy némely férfi mind hülye. (A jelenlévők mindig kivételek. :D ) De tényleg rejtély, hogy ezek mit tudnak olyan jól...

lárvalányhaj 2010.03.02. 18:13:44

@vészmadár (pica pica):

Meg kell találni a megfelelő madarat (no pun intended).
Vannak olyan pasik, akik lúzerek, magányosak, a csajok messze elkerülik őket, és örülnek, hogy egy ilyen bármilyen csaj jut nekik egyáltalán.

lárvalányhaj 2010.03.02. 18:21:33

@vészmadár (pica pica):

Meg sokszor a pasi azért van motiválva a maradásra, mert a csaj valamilyen szempontból társadalmi felemelkedést jelent (pénzes család, értelmiségi család, pénzes ÉS értelmiségi család stb.)
Természetesen éreztetve is van rendesen a pasival, hogy alsóbbrendű, konfliktushelyzetben rendszerint a fejéhez is van vágva, hogy csövesprolibugrisparaszt.

Ebben természetesen nemcsak a feleség jeleskedik, hanem az in-law család többi tagja is (természetesen az anyóssal az élen), akik konfliktushelyzetben a feleség mellé állnak, és közös erővel döngölik az agyagba a zifjúférjet.

lárvalányhaj 2010.03.02. 18:31:49

@SOPHIE:

én például házas vagyok, és annak ellenére szeretek köcsögségeket kommentelni az alsó-középosztálybeli díszfeleség alá.
Na?
Na??
NA??!!!

lárvalányhaj 2010.03.02. 18:38:16

Az még kimaradt a posztból, hogy jóllehet az AKODF karrierje nem pörög túlságosan, ez korántsem jelenti azt, hogy nem ambíciózus.
Ambícióit a férje karrierjének megtervezésében éli ki, a fő motiválóeszköz pedig a baszogatás. A férj pozíciója sohasem elég magas, a férj által hazahozott pénz mindig túl kevés, és a férjnek _kötelessége_ még több és több pénzt keresnie, mert a feleségnek új ruhacipőcsizma KELL.

SOPHIE 2010.03.03. 15:51:50

@lárvalányhaj:
Egészségedre:)
A következők miatt írtam a kommentet:
- általában antipatikusnak találom, ha valaki könyökből fikáz egy másik embert és megítéli őt. Ez a poszt pont erről szól. Minden típusnak van rossz és jó, szerethető és kinevethető vagy utálható tulajdonsága. Ebből az írásból csak egy dolog árad: a posztíró utálja a poszt alanyát. Ezért felületes és rossz írás.
- Alapjáratban irritál, ha egy nő más nőket fikáz egy posztban. Önmagát, ha kimondatlanul is, de különbnek tartva náluk
A blognak azok az írásai jók szerintem, amikben saját magán nevet a szerzője, pl a vásárlásos áséses sztori, az nagyon tetszett.:)
- Arrogáns az alsó-középosztály megjelölés a címben, és sok mindent elárul a szerzőjéről.
Izgatottan várom legközelebbi írását a saját osztályába tartozókról, akár saját magáról is, remélem, jókat lehet majd kacagni rajta:)
Na?
Na?!
Naugye:)

sorica123 (törölt) 2010.03.03. 17:48:24

@SOPHIE: mit naugye? Nézd meg, milyen posztok vannak, találsz olyat is, amit reklamálsz:)
Ez egy paródia. Van ilyen csaj, aki alsó-középosztálybeli *is*, elkényeztetett *is* és házsártos, mindent magának akaró liba *is*. Erről a hébe-hóba feltűnő típusról van szó. Nem az alsó-középosztályról, a házasokról vagy a nőkről, netán az akaratos, humortalan libákról.
A 'sajátosztályos' posztokért (ha már osztályharcolunk, _ugye_), bogarássz a blogban, van belőlük bőven.

Erzsebet 2010.03.03. 17:48:32

niyabinghi@ Az én barátnőmnek is büdös volt a házimunka, a 3 gyerek felfordította a lakást. Velük sem bírt. Házassága óta nem volt állásban. Azt a kevés időt is főleg táppénzen töltötte. Érettségi után protekcióval bekerült egy irodába. Ott gyakorlatilag azt csinált, amit akart.

sorica123 (törölt) 2010.03.03. 17:49:13

Ja, hogy az zavar, hogy egy epés, gunyoros csak 'ekézi' a többit? Bocs. Ez ilyen:)

Erzsebet 2010.03.03. 17:50:34

Ja és a gyerekeit nyáron befizette mindenféle táborokba. Büdös lett volna 3 hónapig a főzés és a felügyelet. Hét végén is a nagypapa élettársnője látta el az 5 tagú családot, vagy az apa főzött.

SOPHIE 2010.03.03. 20:59:40

@sorica123:
Ez nem gunyoros, főleg nem paródia, csak felületes utálkozás. Igen, kicsit zavar, és kár, hogy ilyen. Pár posztot olvastam csak a blogról eddig, azok nem ilyenek voltak.
Nem osztályharcról beszéltem, csak arrogáns lenézésről.:)
Nos, arról is lehetne remek posztot rittyenteni, hogy milyen nőtípusok írnak így, ilyet.
Mint említettem, kíváncsian várom:)

LyukasBogrács 2010.03.03. 23:49:47

Én még megtoldanám az iskolai tanulmányokkal:
érettségi után egyik főiskolából a másikba bukdácsol.
Apucianyuci külföldi ösztöndíjat hoz neki össze, ott tovább fiatalítja hazánk és a benne élő nők hírnevét.
Önkéntes munkára megy Dél-Afrikába, az út előtt az oltásokra panaszkodik, visszajövet után meg a szúnyogokra.
Végre valahára lediplomázik olyan szakból, amire a rokonság csak néz, hümmög, mert kérdezni nem mer.
Harminchat évesen is az anyjával él. Meg a férjével, meg a gyerekeivel.

GAbica 2010.03.04. 09:14:48

@SOPHIE: Pedig ez bizony hogy paródia. Aki ismer ilyen típusú nőt, az tudja. Akinek meg betalált a poszt, és nem tudja ezt feldolgozni, hát annak egészségére.
Amúgy ha ennyire várod, írd meg.

Jege 2010.03.04. 19:22:10

@SOPHIE:
"Általában antipatikusnak találom, ha valaki könyökből fikáz egy másik embert és megítéli őt."
"Alapjáratban irritál, ha egy nő más nőket fikáz egy posztban."

Tisztelettel kérdem, hogy az is irritálja-e Önt, ha egy nő a férfiakat, esetleg egy férfi a nőket fikázza. (A férfiak közti nézeteltérésekről nem kérdezem, az nem témája a blognak.)

Amennyiben válasza mindkét esetben igenlő, úgy Ön a demokrácia ellensége, ezen rendszer ugyanis éppen arról szól, hogy egymást fikázzuk. Gond persze nincs, jómagam is számos ellenségét ismerem a demokráciának, közelről. Közelebbről, mint gondolná.

Amennyiben azonban legalább egyik válasza nemleges, úgy Ön szexista.
Tagadni fölösleges. Akár úgy véli, a férfiak általánosságban rászolgáltak a fikázásra, akár pedig úgy, ilyen kicsinyes dolgok hozzájuk nem érnek fel, valamelyik nemet a másik fölé rendeli Ön.
Gond persze ezzel sincs, számtalan szexista állatot ismerek jómagam is. Közelebbről, mint gondolná.

SOPHIE 2010.03.05. 20:51:33

@Jege:
Aham.
A kérdése alapján ön egy seggfej. Ha másfajta kérdést tett volna fel, akkor balfasz lenne. Gond persze nincs ezzel, számtalan seggfejet és balfaszt ismerek, közelebbről, mint gondolná:)
Dehamárígymegszólított.
Teljesen természetesnek tartom bizonyos helyzetekben
(alkoholos italok nagy mennyiségű fogyasztása, pl.)
ha a nők hosszan taglalják, hogy minden férfi egy szemét állat, és a férfiak mély meggyőződéssel kijelentik, hogy minden nő egy büdös kurva.
Hovatovább -ez ugye a modorosblog- komoly beszélgetéseket folytathatnak nők pl. hülye picsákról, férfiak pedig mondjuk nyálas buzikról is.
Egészen más viszont, ha ezt a meggyőződésüket egy posztban, cikkben leírják és közzéteszik.
Az már egy másik műfaj. A leírt szó hatalma, stb, stb.
Nyilván nem ért egyet. Előfordul.:)

Valamint.
Ebből az írásból sugárzik az utálat és az arrogancia egy bizonyos emberrel kapcsolatban.
Ez az írás kevés.

Szövegelő · http://www.honlapszovegiras.hu 2010.03.05. 22:01:59

@LyukasBogrács: Ja. a Mama az naggyon fontos tényező! Amellett, hogy ellátja a háztartást, csajt kicsi korától oktatja, hogy kell a "férfival bánni". Rosszabb esetben megözvegyülö lányával összeköltözve kész a boszorkányklub.

Jege 2010.03.06. 01:01:49

@SOPHIE: Kedves Sophie, Ön kettőből nullaszor talált. Nem vagyok sem balfasz, sem pedig seggfej. Ha sikerült volna megmaradnia a középúton, úgy talált volna, faszfej ugyanis vagyok. Ön erre nyilván azt fogja mondani, számtalan faszfejet is közelről ismer, de hogy ezek összességében nem adnak ki akkora faszfejet, mint én egyedül, abban egész biztos vagyok.

Ami az írást illeti, abból valóban sugárzik az utálat és arrogancia egy bizonyos ember(?)típussal kapcsolatban. Ön azt mondja, az írott szó ereje nagyobb, és nem biztos, hogy a nyafogós, ingyenélő picsa minderre csakugyan rászolgált. Én ezzel csakugyan nem értek egyet, szerintem az írott szó hatalma puszta illúzió, a picsa viszont maradéktalanul rászolgált mindenre, ha már úgyis fényesre nyalják a valagát minden nap.
Ha pedig utálat is, a szerzőnak joga van utálkozni. Erre Ön azt fogja mondani, Önnek is joga van gyengének nevezni az írást.
Ez igaz.
Én speciel kurvára leszarom.
De hogy ne sajnálja Ön szegény, utálatnak örvendő AKDF-et annyira, biztosítom, hogy én meg Önt utálom, látatlanban is.
Miért?
Mert a nevét csupa nagybetűvel írja.
A nevüket csupa nagybetűvel írók pedig ugyanolyan primitív aljanép, mint a kreolos bőrűek, az ikszlábúak, a szemüvegesek, vagy azok, akik nem átallanak péntek délután fekete sapkát fölvenni.
Egyszóval, Ön megbaszhatja.

Kiváló tisztelettel, stb.

SOPHIE 2010.03.06. 08:40:05

@Jege: Kedves Jege,
megértem, hogy nehezen szembesül önnön balfaszságával, nehéz feldolgozni az ilyesmit, nyilván ezért próbálkozik a faszfej imázzsal ekkora kitartással. Talán, ha levágatná a kecskeszakállát...ki tudja? Az esetleg segíthet.

Szerintem az írásból egy emberrel kapcsolatban surágzik az utálat. A típust rosszul fogja meg, például az alsó-középosztály kitétel miatt, ez ugyanis ezzel a típussal kapcsolatban teljességgel irreleváns. Az egész szituáció/írás hamis, a poszt írója egyszerűen minden rosszat az alanyra húzott, ami szerinte egy nőben elviselhetetlen, vagy amit szerinte a férfiak elviselhetetlennek találnak egy nőben:)

Fáj, hogy utál.
Javíthat esetleg a kapcsolatunkon, ha elárulom Önnek, hogy csupán kénytelenségből voltam csupa nagybetűvel írni a nickemet, mert a normális írású már foglalt volt?
Reménykedem kedvező válaszában.:)

Jege 2010.03.06. 17:21:56

@SOPHIE: Kedves Sophie,
Fáj? Helyes. Azért csinálom.
Számtalan egyéb nevet választhatott volna a foglalt példány helyett, csak a fáradságot nem akarta venni hozzá; más szóval, ocsmány haszonlesésből állt a nagybetűs csürhe közé, ami érdemeit semmiképp nem növeli. Igaz, nem is csökkenti. Az ocsmány haszonlesés nem bűn.

A poszt nyilván egy, esetleg két-három embert vett alapul. Sok emberből nem lehet épkézláb írást összerakni, ahogy épkézláb társadalmat sem.
Az alsó-középosztály releváns lehet annyiban, hogy annak tagjai szignifikáns valószínűséggel verettek meg kisebbrendűségi érzéssel, valamint az ebből eredő röhejes kivagyisággal is.
Mindez persze általánosítás, akár túlzás - nézze csak meg a bemutatkozást, a blog túlzó, de ismerős formákról szól.

Minden egyebet illetően téved Ön, de a békesség kedvéért inkább nagyvonalúan átengedem Önnek az utolsó szót (számlát adok).
Ettől függetlenül, máskor is szívesen lecseszem a fejét, mondjuk privát üzenetben, csak ne értsen majd egyet azzal a poszttal se, jó?

SOPHIE 2010.03.06. 19:39:56

Nem választhattam volna más nevet, érdemeim pedig számosak.
No de most nem erről beszélgetünk.

"Az alsó-középosztály releváns lehet annyiban, hogy annak tagjai szignifikáns valószínűséggel verettek meg kisebbrendűségi érzéssel"
Nem értünk egyet. Kisebbségi érzést nagyon sok minden okozhat, de hát ezt tudja is jól, utalnék itt a már említett kecskeszakállra, ami ön megoldásnak választott erre a problémára.:)
Ami pedig a röhejes kivagyiságot illeti, nos az alsó-középosztályos kategorizálás a posztban ennek egyik gyönyörű példája:)

Nagyvonalúságát köszönöm.
Igazán sajnálom, hogy csevegésünket az én lecseszésemnek tekintette.
Én úgy látom, kifinomult bájjal döngöltem földbe az ön kevéssé cizellált kekeckedését.
Érdekes ez a különbözőség az értékelésben.:)

Miután csak egészen frenetikus írásoknál ragadtatom magam odáig, hogy bejelentkezzem egy "hátezpiszokjóvolt" kommentre, ezért szinte biztos, hogy beszélgetünk még egymással.

SOPHIE 2010.03.06. 19:41:37

@Jege:
Az előző komment erre válasz, természetesen.

Szövegelő · http://www.honlapszovegiras.hu 2010.03.08. 16:12:46

@SOPHIE: Drágám, te egy truccos kis troll vagy, de jól áll neked:)))

sorica123 (törölt) 2010.03.09. 16:05:35

@SOPHIE: kisebbrendűségi érzést sok minden okozhat. Például az újgazdagság is. Ez van.
Nem értem, mit kell még mindig 'cizelláltan' ezen rugózni, pláne földbe döngölni a másikat. Egyes csajok (nyilván fiúk is) akkor se hagyják abba a támadást, ha az áldozatot abszolút nem érdekli/már a padlón van.
Ahogy elnézem, itt inkább az előbbihez hasonló helyzet van: unjuk a tirádát. Megértettük, kétszázhússzor el lett magyarázva, hogy itt előfordul, hogy kimondott szívózós poszt kerül ki, ez egy ilyen blog. Kész.

gabcigirl 2010.03.30. 15:37:53

Egyvalami kimaradt: (latin eredetű ) idegen szavakkal való dobálódzás és sznobulás - méghozzá a szavak szisztematikus rosszul mondásával. Minek kapcsán a hölgy persze irtó műveltnek és felvilágosultnak is képzeli magát.

Pl: szuvenír joga, unszimpatikus, stb...stb...:)))
süti beállítások módosítása