HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.09.28. 09:00 HRita

STRATÉGIA: A frusztráció-generátor nő

07:00 Kicsit menjél arrébb, megint elfoglaltad az ágy háromnegyedét, egész éjszaka alig bírtam tőled aludni, és már megint horkoltál, hát nem igaz, hogy nem tudsz elmenni vele orvoshoz, vagymittudomén, mit csinálj, de szétrobban a fejem. Különben meg csipás a szemed, mossad ki, mert múltkor is nekem kellett szólnom, mit mondtak volna a kollégáid, ha meglátnak ilyen ápolatlanul. És jesszusom, mekkora a borostád, szerintem nem használod rendesen a braunt, pedig sokezer forintért vettem, és azért az legalább minőség. A botmixer, amit tőled kaptam karira, hát az kampec-dolóresz, de már egy hét után persze, pedig direkt kértem, hogy ne valami gagyit vegyél. Áh, mindegy.

07:30 Ugye most csak viccelsz? Ebben a szerelésben akarod kitenni a lábad a lakásból? Normális ember nem öltözik így. Komolyan, mint egy hajléktalan. Mennyi ideje vagyunk együtt? Nem, nem negyven éve, csak öt, és ne vágj már ilyen arcot, rossz rád nézni. Öt éve egyfolytában mondom neked, hogy ilyen szakadt, foltos vagy gagyi mintás pólót ne vegyél már fel emberek közé. Megszólnak. Jaj, dehogynem foglalkoznak vele. Múltkor is mindenki ÍÍÍgy nézett ránk, mikor te abban a förtelmes egyszínű szürke pólódban jelentél meg. Hát te, majd’ lesült a bőr a képemről. Én felveszem a jó szabású mango zakómat meg a csini ingblúzt, aztán égetem magam veled az utcán. Rémes. Azt az övet is le kéne cserélned. Egyrészt divatjamúlt, másrészt nem illik a nadrágodhoz, ami különben is úgy áll rajtad, mint tehénen a gatya. Legalább igazítsd meg, annyiszor kértelek már. Tuti, hogy megint elkésel, mindig elkésel. Én egyszerűen nem fogom fel, miért nem lehet időben elindulni. Figyeld meg, úgy kivágnak a munkahelyedről, hogy a lábad nem éri a földet, és akkor egy szót se szólhatsz, edd meg, amit főztél. Apropó, ne zabálj már össze-vissza odabent, épp a múltkor figyeltem meg, hogy tekintélyes sörhasra tettél szert. Az előző férjem például mindig testmozgott, nem is volt rajta egy deka felesleg se.

 

16:40 Hol csámborogtál? Tíz perce itthon kellene lenned! Annyi dolgunk volna, de te persze megint beültél egy sörre, mi? Nézd már meg, kiégett a villanykörte, egész nap nem láttam semmit.
És mi van, ha sütött a nap? Nem használhatom a villanykörtét? A közös lakásunkban? Irtózatos, ahogy terrorizálsz engem. Mi? Hogy éhes vagy? Terelj csak nyugodtan, úgyis mindig szőnyeg alá sepred a problémákat. Kezet azért mossál, ha nem sértelek meg vele.

17:00 Légy szíves és ne szürcsöld a levest, borzalmas hallgatni. Komolyan úgy érzem magam néha, mintha valami istállóban lennék a vályú mellett. Pörköltszaftos lett az állad, istenem. Töröljed már le. Tessék, lecseppent. Ezt akartad? Minden nap új terítő. Én ezt már nem bírom. Reggeltől estig főzök, mosok, takarítok, meg nem állok. Igazán felteregethetnél egyszer te is. Nem, nem mindig te teregetsz, tévedés. Például most is van egy adag a mosógépben, és hát nagyon nincs felteregetve. Jó, akkor csináld is meg.

17:20 Gyere már ide egy kicsit! Most nézd meg: a bugyit kifordítva raktad fel, a blúzomat meg alig ráztad ki. Abszolút gyűrött. Különben is, nem erre az oldalra kell rakni, hanem a másikra. Ezt is milliószor elmondtam már. Reménytelen.

17:50 Tedd már meg, hogy nem egész álló nap csak a tévét bámulod. Legalább hatszor kértelek már, hogy cseréld ki a villanykörtét. És ha jól látom, még mindig nem sikerült abszolválni ezt a rettenetesen komplexnek tűnő feladatot.
Hogyhogy nincs? Én nem tudom, miért nem lehet erre figyelni. Ha látod, hogy az utolsót csavarod be éppen, miért nem veszel másikat rögtön? A volt férjem mindig gondolt erre. Meg apám is. Ilyen katonás sorban állnak a szerszámai a kis különbejáratú barkács-sarkában. Példát vehetnél igazán a precizitásukról. Nálunk meg mióta csöpög már a csap meg mállik a vakolat, hát szégyellek elhívni bárkit is. Ne viccelj már, ilyen koszfészekbe? Nem úgy értem, minden kéthétben takarítok, te is tudod nagyon jól. De ha csak kritizálni tudsz, kár beszélgetnünk bármiről is.

18:30 Ugorjál már le egy natúr joghurtért, kell a diétámhoz. Egész nap meg nem álltam, ennyit igazán megtehetnél. De a vászontasit vidd, reklámszatyorba pakolni nagyon nem menő.

19:00 Jézusom, csak Kuala Lumpurban volt nyitva bolt? Hol voltál eddig? Jaj, ne csináld már, hogy képes voltál elmenni a messzebbibe, csak mert pár forinttal olcsóbb. Szörnyen spúr vagy. Te, már bocsánat, hogy megjegyzem, de ez nagyon nem az, amit kértem. Natúr joghurtnak natúr joghurt, de nem zsírszegény és nem probiotikus. Nem igaz, hogy ennyit se lehet rád bízni, kezdek nagyon elkeseredni. Muszáj mindig fájdalmat okoznod nekem?

19:34 Annyiszor mondtam már, hogy ne nézzük a Híradót, csupa erőszak meg agresszió van benne. Te ezt élvezed? A volt férjem ilyenkor elővett valami jó könyvet, felraktunk egy hangulatos musicalt, és nagyon értelmesen telt el az idő. Jaj, ne faggass! Tudod, hogy gyűlölök erről beszélni. Szemét volt, lelépett, ennyi.

20:00 Egyrészt ne legyél türelmetlen, másrészt pedig te is nyugodtan megcsinálhatod a vacsorádat egyszer. Egyél, amit akarsz, én meg nem vacsorázok semmit a hülye elbabrált joghurtod miatt. Mindegy, ne foglalkozz vele. Ha nem eszem, hát nem eszem, nem halok bele.
Ugye nem akarod az egész rúd kolbászt egyedül megenni? És nem jut eszedbe magadtól, hogy esetleg megkínálj. Megáll az ész, komolyan. Nem, most már nem kell, mondtam, hogy nem eszem semmit.

21:00 Megint kifröcskölted a vizet zuhanyzás közben, megint nem törölted fel. Az alsógatyád meg a szennyeskosárBA, nem pedig a tetejére való. A fogkrém kupakja meg csak dísz? Nem, nem dísz. Funkciója van neki, mégpedig az, hogy ne száradjon ki a fogkrém a tubusban. Nem igaz.

21:30 Úristen, de hideg van. A takaró alatt is majd’ megfagyok. Nem lehetne már végre befűteni? Mindenkinél meleg van, csak nálunk nincs. A volt férjemnél például mindig 24 fok volt a lakásban, és sose fáztunk. Mi az, hogy a fűtésszámla? Ha neked fontosabb pár nyomorult forintocska, mint én…
Nem akarsz hozni nekem valami vacsit? Úgy megéheztem, és nagyon fázom. Jó kis zsírban tocsogó rántottát, mi? Hát kösz nem. Még mindig tudatosan táplálkozom, ha nem tűnt volna fel. Abból a kolbászból hozzál inkább, ha még maradt, meg egy kis majonezet mellé.

22:00 Most miért húzódsz el? Nem kívánsz már? Ne mondd, hogy fáradt vagy; egész nap nem csináltál semmit. Undorító, érzéketlen seggfej vagy, még azt se vetted észre, hogy új hálóingem van. Legalább nyolc helyre bementem miatta, az egész napom vásárlással telt, és te rá se bagózol. A volt férjem bezzeg úgy vetette rám magát mindig, mint a kiéheztetett kakadu. Csak rám nézett, és már állt is a zászló. Nem volt menekvés, elkapott, letepert és…
Mi az, hogy fogjam be? Na, MOST betelt a pohár. Eddig tűrtem a baszogatásaidat, de ne hidd, hogy továbbra is szó nélkül elviselem a folyamatos egzecéroztatást. Nekem is van lelkem, érzéseim, de te direkt semmibe veszel. Holnap szeded a sátorfádat, és elmész.
Kit érdekel, hogy a te lakásod?
Na jó, beszéljünk higgadtan, felnőttek módjára. Most az egyszer még megbocsájtok... ez alkalommal még nem hagylak el. De nyomatékosan kérlek, ne forduljon elő többet, egyszerűen nem bírom már idegileg.
És vidd arrébb a könyököd, nyomja az oldalamat. 

102 komment

Címkék: frusztráció generátor


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr12327614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernoke 2010.09.28. 09:24:06

az ilyen lényekből nagyon sok van, én is ismerek párat.:( nem értem, a férfiak mit keresnek mellettük, nem hiszem el, h agglegényként rosszabb, mint ezek mellett. ráadásul általában kibaszott rondák is.
alapvetően sem támogatom a "nőt nem ütünk meg" elvet (azt gondolom, h sok nő többek között attól ilyen vérszívó szubhumán, h még soha nem kapott senkitől egy istenes nyaklevest), de az ilyeneknek egyenesen orvosilag utaltatnám ki a napi 2-szeri irgalmatlan helybenhagyást. csak az a baj, h ha megnyomorodik v meghal, ugyanúgy kell ülni érte, mintha embert öltél volna, az azért nem éri meg.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 09:28:09

Baszki, Rita! EZT honnan a geciből vetted?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 09:30:25

@Ernoke:
Én mondjuk még nem vertem nőt, meg szerintem nem is fogok, de nekem már a hétórási kismonológot se mondaná végig.

GAbica 2010.09.28. 09:45:45

Ez durva. Nagyon durva. És a kezet ökölbe szorító.

Ernoke 2010.09.28. 09:48:44

@El Topo (Sgt. Elias): nem is igazán a nőverést hirdetem (pláne nem az olyan fajtát, ahol azért kap szerencsétlen naponta, mert nem párhuzamosan állnak a szőnyeg rojtjai), hanem az egyenjogúságot. a férfi a verbális agresszióval szemben általában eszköztelen, meg kéne neki adni a lehetőséget, h a maga módján válaszolhasson rá. az ember jobban meggondolja, mit tesz, ha nem következmények nélküli a dolog.

Ernoke 2010.09.28. 09:50:22

@GAbica: bennem is komoly indulatokat keltett, azért írogatok itt ilyeneket.:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 09:52:02

@Ernoke:

Hátőőőő, a férfi abban az értelemben eszköztelen, hogy ilyen tirádát alighanem valóban nem tud visszaküldeni, de szerintem semmi sem frappánsabb annál, hogy "akkor menj és aludj anyádnál, az nem horkol!"
Nem pedig taknyántenyerelni a libát.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 09:56:22

@Ernoke:

Majd mindjárt írok vérnyúlnak, hogy te itten a nőverést propagálod. Megállj! Rádküldi az egész vácpáör kommandót!

pPanni 2010.09.28. 09:57:00

Jók ezek az önellentmondások... "egész nap mosok, főzök, takarítok" aztán meg a "minden kéthétbe takarítok" :)

Egész nap vásárol, de egy probiotikus joghurtot már nem tudott? :)

Huhh, remélem, nem leszek ilyen soha!!!

Ernoke 2010.09.28. 10:01:27

@El Topo (Sgt. Elias): már rég meg akartam kérdezni, h ez a vácpávör micsoda...?
amúgy ilyenkor lehet az a legjobb megoldás, ha szó nélkül feláll, összepakolja a nő cuccait, és kiszórja őket a folyosóra/utcára. ebből azért lehet érteni.:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 10:04:49

@Ernoke:

Hát, ez egy videó, kötelező végignézni, minden pillanata kincs.:)
index.hu/video/2010/04/07/a_no_nem_csak_nylonharisnya/

Ernoke 2010.09.28. 10:15:24

@El Topo (Sgt. Elias): most nem tudom megnézni, de remélem, estig nem felejtem el pótolni a hiányosságot.:)

GAbica 2010.09.28. 10:26:35

@Ernoke: dettó.
A vácpávörről meg ha lemaradtál, SOS pótold, nagyon jó feminista videó. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 10:29:10

@Ernoke:

Aztán majd olvasd el a nokert.hu kiváló feminista oldalon a harcos kiállást az inteligens Genossin mellett, és olyan flessed lesz, hogy attól kódulsz.:)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.09.28. 10:34:59

Jajjjj, gyönyörű. És az a legszebb, hogy szerintem indenki ismer ilyen típusokat :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.28. 10:55:27

@El Topo (Sgt. Elias): Tegnap séta közben, mikor a tájban gyönyörködtem, akkor jutott eszembe.

@GAbica: @Ernoke: Sejtettem, hogy dühösek lesztek :) ez a fajta játszmázás kurvára idegesítő, védekezni meg nem nagyon lehet ellene.

@Szigi.: Fene az ízlésedet :D de értem, hogy mondod :)

kumbernuss1234 2010.09.28. 10:56:36

Na ez megint nagyon jó lett :D
A hölgy kicsit emlékeztet az exemre...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 11:02:33

@HRita:

Lehet azt, csak be kell érni hozzá. Harminc körül ez csak született trógereknek megy. Igazi kérges negyven alatt nem nagyon terem.

Jege 2010.09.28. 11:21:17

@Ernoke: Az ilyen nőnek is vannak azért jó tulajdonságai. A teljesség igénye nélkül:
1. Finom pörköltet készít;
2. Képes minimum hetvenkét órát egy napba zsúfolni, az ember tehát háromszor olyan sokáig él, ha vele van - sőt, még annál is hosszabbnak tűnik;
3. Csupa jó dolgokat fog mesélni rólad a következő férjének - elmondja majd, mennyire férfias volt a stílusod, mennyire figyeltél az alakjára, és milyen erős, önálló, tiszteletreméltó, papucs nélküli személyiség voltál.

kIára 2010.09.28. 11:22:53

Nem mondhatom, hogy néhány pontjában nem ismertem magamra.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 11:29:20

@Jege:

A második pontban van valami.
Az ilyen vérszopó szivolákkal tulajdonképpen azért van együtt az ember (egy darabig), mert unatkozni azt nem lehet mellettük.
Nagyjából azzal az analógiával tudnám megmagyarázni, mint ahogy a katonák is hozzászoknak a frontélethez. Mindig készen kell állni, mindig reagálni kell, mindig van adrenalin utánpótlás.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.28. 11:40:18

@El Topo (Sgt. Elias): Újra megnéztem a videót, még mindig óriási. Egyrészt nosztalgikus, mert pont ott vártam vagy tíz percet valakire a Gödörnél, mikor ezek a porszívó-hajszárító cuccok ki voltak állítva, úgyhogy volt időm megnézni. Másrészt pedig a videó azért is remek, mert az első nyilatkozónak úgy mozog beszéd közben a szája, mint Predatornak.

@Jege: Főleg akkor szerencsés mindez, ha:
1. A férfi nem is szereti a pörköltet.
2. A napi hetvenkét órát végigpicsogja a nő, és naponta háromszor küld le natúr joghurtért, hogy helyette majd a kolbászt egye meg.
3. A következő férj kigyúrt, mérsékelten szimpatikus kopasz ukrán lesz, aki rajtad fogja leverni az őt ért sérelmeket.

flea 2010.09.28. 11:56:23

@El Topo (Sgt. Elias): te fél hétkor még lemennél joghurtért? Türelmes ember vagy. Én szerintem addig eleve haza se érnék. Bár jobban belegondolva valószínűleg már évekkel azelőtt kirúgnám a csajt páros lábbal, hogy idáig fajulnak a dolgok.

Azt nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet, aki ezt nem teszi meg, de kedves egészségére, az biztos. :)

Lúdtalp 2010.09.28. 12:01:10

Jujj ilyen csajom nekem is volt (hatalmas melle volt, még mielőtt valaki megkérdezné hogy miért).

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 12:03:36

@flea:

Félreértesz, én a reggel hét órásira mondtam, hogy azt sem mondaná nekem végig. Reggel nyolckor már anyukája vállán sírhatna.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 12:06:26

@HRita:

Helyes lány, mi? Nekem csak egyszer baszná így csípőre a kezét.

flea 2010.09.28. 12:13:37

@El Topo (Sgt. Elias): jaa, értem! Azt nekem végigmondhatná nyugodtan, tudod miért? Mert simán átaludnám. :D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 12:15:59

@flea:
Építettem már le nőt reggel, fél nyolckor.

schwesterke 2010.09.28. 12:19:34

Azért felmerül a kérdés, hogy miért hallgatja ez az ember már 5 éve nap mint nap ezt a litániát. Ilyen tényleg létezne?:O

flea 2010.09.28. 12:34:19

@El Topo (Sgt. Elias): (meg a többiek)
elmagyarázzátok, hogy ebben a videóban mi akkora nagy szám?

Oké, hülyeség, amit a csaj mond, meg valószínűleg az is, amit gondol. És? Itt ez a másik videó, itt sokkal nagyobb hülyeségeket mondanak emberek, és még jó kifogásuk sincs, hogy miért:
index.hu/video/2010/09/13/orban_feladta_a_lecket_a_kepviseloknek/

(Azt nem mondom, hogy bónuszként a csaj még jobban is néz ki, mert arra biztos jön a kommandó :))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 12:45:23

@flea:

Egyszerűen csak vicces.
A politikusok is viccesek.

4TUN3 2010.09.28. 12:51:43

Félelmetesen_Precíz_Írás

szerintem ez nem is kitaláció, hanem transcript, a szerencsétlen faszi rejtett mikrofonnal felvett egy napjáról... ;)

Rebelde 2010.09.28. 13:40:10

ernoke, úgy tűnik, hasonló környezetben szocializálódhattál, mert a nem támogatod a nőverést, de egy ilyennek lekevernél egy büdöset kb. annyira követi a logikai szálat, mint ennek a nőnek a nem eszem semmit, hozd be az a rúd kolbászt, egésznapfőzökmosok takarítok ebbe a koszfészekbe stb kiszólásai:)

Cs.M. 2010.09.28. 14:12:00

Az ilyen szitukban a fériember verbális eszköztára a legalapabbra és leghatásosabbra redukálódik ami emigyen hangzik: Elmészte a jókurvaanyádbabele deel!
London, Párizs, Nyújork!

treedog 2010.09.28. 14:29:44

a blogpostbeli elég reális kép, meg kell hagyni. Volt benne túlzás, de csak egy hangyányi. Valószínűleg ennek csak a fele hangzik el egy nap, de rendszeres programnak számít.

Én az a nagy birka vagyok, aki képes ezeket a sirámokat éveken át hallgatni, de ahogy értem be a korral eljutottam oda, hogy egy hét folyamatos lelkiterror után (ugye a lelkiterror a happy időszakot követi), a vacsora közepén felálltam - pedig akkor véletlenül épp nem mondott semmit a nő - és kimentem az ajtón, egy "tele van a tököm az állandó vinnyogásoddal, na szia" mondat elhangzása közben.

Ernoke 2010.09.28. 14:56:56

@Rebelde: aki megérdemli, annak használ egy pofon. nőként hidd el, tudom, miről beszélek, sokat szenvedtem az olyan nő"társaimtól", akik azt gondolták, minden terrort megengedhetnek maguknak, mert őket úgysem bántja senki. az egyenjogúság ellen van a "nőt nem ütünk meg" elv, és kész.

Jege 2010.09.28. 15:09:48

@El Topo (Sgt. Elias): Mindez rendben van, csak az a mérsékelten szerencsés dolog, ha az ember háborúként fogja fel a párkapcsolatot. Olyankor kerül néha bevetésre a nehéztüzérség, meg a harminc napon túl gyógyuló súlyos testi sértés.

@HRita: Ez mekkora ötlet! A harminc napon stb. nagyon jó móka, okkal, ok nélkül, mindig. Megyek exet verni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 15:32:35

@Jege: A háború mindig szerencsétlen dolog. Egészséges lelkű ember, ha egyszer már látott csatamezőt, nem kívánja többé látni. És mégis, mikor ott vagy a csata forgatagában, abban van valami kibaszott szép.

2010.09.28. 15:34:41

Azért az ilyen kapcsolathoz is 2 ember kell minimum.

Én próbáltam már így is, nem ment, meguntam, és nem szóltam, de egy idő után besokall az ember, akkor meg az van, hogy nem tudtam, hogy ez téged zavar, miért nem mondtad.

Nekem legutóbb az tett be, hogy amikor haza mentem (3 hónap után) megkértem takaritson ki előtte. Ok, igen.

Egy mumifikálódott egértetemet találtam szónyeg alatt, miután 3 napig csak büdös volt, pedig ő takarított.

Ezek után mindenkinek röhögve meséli a sztorit, pedig nekem egyáltalán nem volt nevetséges.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.28. 15:40:09

@treedog: Gondolom a nő nem értette, miért léptél le teljesen _váratlanul_. Az ilyen szituációk elpanaszolásából lesz a "Szemét volt, lelépett, ennyi."

@Jege: Melyik mondatomból/lexémámból/morfémámból/fonémámból szűrted le, hogy exet kell verni? (V.ö.: "Az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell.") Te jó ég :) És különben is: exnőidet akarod inzultálni vagy a nőd exeit? Kicsit emberbarátibban, ha javasolhatom. Inkább kergess pillangót az áldozattal és ne fordítva :)

Nadiposzi (törölt) 2010.09.28. 15:41:05

@El Topo (Sgt. Elias):
Meg az:
"Akko' hívd anyádat is, azt hányjatok együtt"
Egy ici-pici terror kell a férfi embernek, ha ez nem lenne, én pl. a melóból hazajövet lekúrnám a tatyóm, kinyitnám a söröm, oszt vakarnám a tököm, míg elém nem rakják a vacsorát.
De okos neveléssel elérte az asszony, hogy átöltözzek, kicseréljem az égőt, etc, és csak utána nyissam ki a sört.
Az viszont már oda van készítve. Valamit valamiért.

2010.09.28. 15:41:56

ja, és az a pasi aki botmixert vesz karácsonyra, az minden, de minden baszogatás megérdemel.

niyabinghi 2010.09.28. 15:56:21

Én csak azt nem értem, hogy jut el idáig egy kapcsolat. Mert nem hiszem, hogy van olyan pár, akiknél ez az első pillanattól kezdve így mennek a dolgok. Meg hogy kinek jó az, ha valaki ennyit alázza és fordítva. Esetleg nem az lenne a normális, hogy az első ilyen fikatúránál összepakolni és lelépni/kibaszni az idióta cuccait a hetedikről?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 16:23:28

@niyabinghi:

Ja, előtte szokott lenni egy rövid demóidőszak is.

udvari bolond 2010.09.28. 16:27:03

OMG OMG.

és süt a Nap.

vincere 2010.09.28. 19:59:48

Rita, ez extradurva lett, gratulálok :)
ezekért a posztokért érdemes volt várni ennyit!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.28. 21:47:54

Szomszédnőm ilyesféle, csak százszor agresszívebb a férjével. A tegnapi dumája ez volt, miután leüvöltötte a férjét (aki vallásos), hogy szarul takarít:

Könnyű neked, elmész a templomba, és meggyónod, hogy felbasztad a feleséged, de én meghalok, baszod!

huss 2010.09.28. 22:20:31

Ez nagyon ott van:) Kellene mellé egy pár, hogy a nő mit él meg.
Példa:
Na mi az drágám, ilyen sokáig dolgoztál?
(Igen édes, ahogy öt éve, mióta együtt élünk minden áldott nap)
and so on...:)

Celtic 2010.09.29. 07:27:06

@Ernoke: O, nem kell utni, eleg csunyan nezni (en tudok) es folyamatosan emelni a hangerot. Jaigen, es tuluvolteni.

Celtic 2010.09.29. 07:32:09

@schwesterke: Amiert azok a nok sem valnak el, akiket napotna vernek. Ezer oka lehet:
- kozos lakas
- bizonyos szempontbol megszokas
- felelem a valtozastol
- letbizonytalansag reme
- egyedullet reme
meg stb.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.09.29. 10:10:18

Ezt hogy lehet úgy megmutatni barátnőnek, hogy ne vegye magára, de tanuljon belőle?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.29. 10:35:52

@vincere: Köszönöm, az is volt a cél ;)

@Levéltáros: Álomszép lelki terroros játszmázás. Kitalálni se lehetne zseniálisabbat.

@huss: Nem rossz ötlet párhuzamba állítani, hogy mit mondunk és közben mit gondolunk mi, nők. --- [Baszod, jobbnál jobb ötleteket dobnak be az olvasók, miért nem jut magadtól eszedbe.]

@stivanleroy: Attól függ, hogy a barátnőd melyik szintjén áll az fg-ségnek. Valamennyire magára fogja venni, ahogy az itt kommentelő és olvasó nők nagy része (és én is). A Napilájkos posztot pedig köszönöm, meg is osztottam facebookon :))

kerikak 2010.09.29. 10:36:51

uh, ez de durva, aki ezt 5 évig elviseli meg is érdemli..

lárvalányhaj 2010.09.29. 11:21:09

@HRita:

Lenyűgöző, hogy milyen pontosan ismeri, és milyen biztos kézzel alkalmazza a főszereplő a teljes női repertoárt, a kontrolfríkeskedéstől az érzelmi zsaroláson át az exférjjel való hasonlítgatásig :D

lárvalányhaj 2010.09.29. 11:22:23

"A volt férjem ilyenkor elővett valami jó könyvet, felraktunk egy hangulatos musicalt, és nagyon értelmesen telt el az idő. Jaj, ne faggass! Tudod, hogy gyűlölök erről beszélni. Szemét volt, lelépett, ennyi."

Hangulatos musicalt, aha... szerintem már akkor is sejtette, hogy igazából a férfiak érdeklik, és valami feszes seggű olaszpasííííval pattant le végül.

lárvalányhaj 2010.09.29. 11:26:16

@Ernoke:

Értem, amit mondasz, de nehogy már a fizikai agresszió legyen az egyetlen adekvát válasz a frusztrációgenerálásra... Elég lenne, ha képesek lennének visszafogott, de határozott módon jelezni, hogy "eddig, és ne tovább". (Bár az ilyen pasikból nem is lesz papucs.)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.09.29. 11:46:31

@HRita: Én köszönöm, öröm ide járni :-)

flea 2010.09.29. 12:43:28

@HRita: "miért nem jut magadtól eszedbe"

Höhö, tipikus női önostorozás. Ahelyett, hogy észrevennéd, hogy az olvasóknak a poszttól egyáltalán nem függetlenül jutnak eszébe a jobbnál jobb ötletek.

flea 2010.09.29. 12:47:18

@stivanleroy: tudod, milyen gyorsan lehet regisztrálni egy emailcímet és onnan elküldeni a linket? Már persze ha képes vagy a "te küldted?" kérdésre kellő pókerarccal reagálni. ;)

(Ha a hölgyemény tudja, hogy mi az az IP-cím, akkor kicsit nehezebb a dolog. Ugyanis nem könnyű kimagyarázni, ha kiderül, hogy aki küldte az e-mailt, a küldéskor épp nálatok volt, vagy a munkahelyeden. ;))

lárvalányhaj 2010.09.29. 12:52:35

@flea:

olyan jó kis proxyhonlapok vannak manapság :)

flea 2010.09.29. 12:59:59

@lárvalányhaj: majdnem beleírtam, hogy be kell iktatni egy proxyt, de aztán gondoltam, minek részletezni :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.09.29. 13:15:17

@stivanleroy: Vagy küldd fel a barátnődet a divany.hu/ -ra, ott címlapon van még mindig a poszt (jobbra lefelé) :))

lárvalányhaj 2010.09.29. 13:22:29

Egyébként az ilyen viselkedésnek is megvan az oka. Nekem anyukám volt egy időben hajlamos az ilyesféle, állandó jelleggel történő baszogatásra, és jellemzően akkor nőtt a baszogatás/perc hányados, hogyha éppen ideges volt valami miatt. Ha például a munkahelyén beszólt neki egy ügyfél, akkor otthon mindjárt nagyobb volt a halom a mosogatóban, és a függöny is ferdébben állt :P

Persze egy bizonyos életkor után elvárható, hogy az ember a feszültségeit kicsit szofisztikáltabb módon próbálja megoldani.

Editke vagyok · http://editkevagyok.blog.hu/ 2010.09.29. 15:43:10

Remélem, Petyának ilyen asszony jut majd :D

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.09.29. 17:14:29

Kösz a tippeket, ennél költőibbnek szántam a kérdést :-)

Intizar 2010.09.29. 22:23:38

Hörrr-grrrahhh-uááááá! Überbrutál.
Ahogy a klásszikus mondja:
Vasvillát! vasvillát! Hadd szúrjam keresztül!

Intizar 2010.09.29. 22:27:54

@flea: Nem az a fő baj/vicc a nővel, hogy miket mond. Hanem ez a váccpáör-kiszólás. Ez akkora ciki, hogy én pirulok helyette.

Intizar 2010.09.29. 22:29:12

Szerb Antal írta bizonyos Moliere-vígjátékokról, hogy ökölbe szorult kézzel olvassa az ember, mert MÁR nem vicces. Hát ez is olyan. Akár a munkásököl: odabasz, ahova köll, de nagyon. Riszpekt.

flea 2010.09.30. 10:41:01

@Intizar: miért? Enélkül is sejthető, hogy angolul gondolkodik a témáról, tekintve, hogy ennek a fajta hülyeségnek - vagy nevezzük inkább túlzásnak - ilyen mértékű (és konzisztens!) elsajátítása csak nemzetközi környezetben lehetséges :)

A kiejtése meg teljesen rendben van. (A power meg magyarul olyan szavakat is lefed, ami nem tartozna ide. Pl. erő.)

Ismerek olyan lányt, aki (1) echte Coastal Southern akcentussal tolja az angolt, pedig sosem járt se ott, se máshol az USÁ-ban; (2) ennyi idő alatt legalább hússzor, és sokkal modorosabban szólta volna el magát angolul. Na AZ már gáz. De csak kicsit.

schwesterke 2010.09.30. 12:37:55

@Celtic: Jó-jó, értem én, de a posztban szereplőknél más a helyzet: itt a férfi tartja el és szolgálja ki a nőt, aki a másik cseszegetésén kívül semmire nem képes. Még szex sincs. Egyetlen indoka a pasinak az lehet, hogy tudja magáról mennyire béna: más nő szóba sem állna vele, fél, hogy egész életére egyedül maradna. Mondjuk ennél lehet, hogy az is jobb lenne.

blur7 2010.09.30. 13:49:50

@flea: Dorottya a CEU-n tanul valami gender studies-t angolul. A szakirodalom is angol nyelvű főként.

váj mí 2010.09.30. 14:40:28

@schwesterke: Jah, bizonyos kor után ha, a (férfi)ember még mindig facér, sok mindenre képes ;) Akár egy ilyen basztatógépet is elviselni, aki már nekem (nő létemre) a reggeli tirádát sem tudná végigmondani, mert üvöltve raknám ki a bejárati ajtó lépcsőházi oldalára.

váj mí 2010.09.30. 14:43:51

@lárvalányhaj: Nekem a "hangulatos musical - értelmesen telt az idő" páros böki a szemem ;)

flea 2010.09.30. 14:47:37

@váj mí: hát annál értelmesebb, ami így megy :D

váj mí 2010.09.30. 14:52:10

@flea: Igaz, relatív ;)
Mondd már, mi ez az utólogas pont, külön kommentben? Valami ezoterikus jelentősége van? Vajmi?

flea 2010.09.30. 15:02:52

@váj mí: jelentősége semmi, csak már eluntam begépelni, hogy "blogmotor kabbe", mikor csak a radaron látszik a kommentem, de itt nem.

Intizar 2010.09.30. 15:38:22

@flea: Én valamelyest tudok németül, nem annyira, hogy bárki németnek nézzen. Ha egy napig folyamatosan németül beszélek, akkor előfordul, hogy magyarul nem jut eszembe egy szó. De akkor azt mondom, jaj de ciki, hirtelen nem jut eszembe. És nem azt, hogy gottverdammt wie sagt man das auf Ungarisch.

flea 2010.09.30. 16:02:25

@Intizar: nagyon más egy napig, vagy akár egy hónapig használni egy idegen nyelvet, mint eleve az idegen nyelven megtanulni valamiről beszélni meg gondolkodni, és nem is tudni rendesen, hogy az magyarul hogy van. (*) Mikor idegen nyelven tanultam az egyetemen, a (magyar) csoporttársaim egy része annyira átkapcsolt, hogy még elkáromkodnia is úgy sikerült magát, ha magára öntötte a kávéját a szünetben. Egyébként ezek azok a csoporttársaim voltak, akik nálam sokkal jobban tudtak az adott nyelven - úgy látszik, az "átkapcsolás" ilyenkor könnyebben megtörténik.

Aztán hogy ennek a leányzónak azért csúszott ki angolul a száján a kérdés, mert jól tud angolul, vagy azért, mert tudat alatt hasonulni próbál azokhoz az angolul jól tudókhoz, akiknél tapasztalta ezt a jelenséget, azt ennyiből nyilván nem tudjuk megmondani. Ha tippelnem kéne, az előbbire tippelnék (a kiejtése miatt).

(*) Aztán olyan is van, hogy valami nem is fejezhető ki rendesen magyarul - ha hallottál már IT-sokat beszélgetni, tudod, mire gondolok. Persze nem pont a feminizmus emelkedett gondolataihoz szükséges ilyen szakszókincs ;)

2010.09.30. 17:09:01

@Intizar: nekem csak azok nem jutnak eszembe, amit itt tanultam meg és nem tudom mi az magyarul vagy otthon olyan nincs is.

Pl ilyen volt a Zuschlag, mivel otthon nem utaztam így sosem kellett zusclagot kérni gyorsvonatra, de itt igen.
egyébként most sem tudom mit jelent, talán pótdij vagy ilyesmi.

A baj akkor szokott lenni, ha az adott dolog magyarul sem jut eszembe, mint a mútkor az Estragon, hát kizárásos alapon vettem meg mert a többi fűszernek ismertem a nevét. Csak otthon jutott eszembe , hogy ez tárkony valójában.

Szalacsi_Dezső 2010.09.30. 18:19:44

ez olyan kikupálós lány 30 év múlva.
"17:20 Gyere már ide egy kicsit!" azt hittem itt már megenyhül és jöna kefélés, de aztán visszazuhantam a rögvalóságba.
Én mindig mondom: A hosszú kapcsolat (házasság) titka, a külön hálószoba.
Francia ágyban hogy lehet ketten aludni? Mert hogy az mindig kisebb, mint két normál ágy egymás mellé tolva. És nem lehet rendes lepedőt se kapni hozzá, mer vagy keskeny vagy lelóg.
Áhh. Szívlapát + a csaj. :-))

Szalacsi_Dezső 2010.09.30. 18:22:43

@Frengi: zu schlag= a locsolócsőhöz :-))

Intizar 2010.09.30. 18:28:51

@flea: Persze hogy átkapcsol az ember, ha nyelvi közegben van. Nem azt veszem zokon tőle, hogy hirtelenjében nem jutott eszébe egy kifejezés. Hanem szívesen csinálnék vele ellenpróbát: ha angol nyelvűek között vitézkedik, és véletlen egy angol kifejezést felejt el, akkor biztosan nem magyarul motyogja "magának", hogy ej hát ezt meg hogymonnyák angolul. És miért? mert a magyar nem "menő", az angol meg - legalábbis sanyarú itthoni sztenderdek szerint -az. Épp ez a ciki, úgy csinál a kis szerencsétlen, mint aki már magában is csak angolul bír gondolkozni. Másik ellenpróba: én, aki beismerten nem "anyanyelvi szinten" beszélem a németet, ha németek közt nem jut eszembe valami, akkor bizony szépen németül kérdezem meg. Magamban hangosan nem beszélek magyarul (pedig nekem tényleg az az anyanyelvem), legföljebb, ha egyedül vagyok.

2010.09.30. 20:53:07

@Intizar: Néztem a Poirot sorozatot. Ott a kis belga a kötőszókat gyakran franciául mondja. Nem hittem el, hogy ilyen van a valóságban, amíg én is bele nem estem. Ha nagyon belelendülök, én is gyakran mondok német szövegben ilyen, hogy de és hogy, néha egy basszameg is kicsúszik.

Ha kopognak az ajtón és elméláztam előtte valami filmen akkor tessék!

De fordítvan is megy a dolog. Kiszalad hirtelen egy-egy Doch, vagy Meine Güte.

A computeres kifejezéseket meg nem is ismerem magyarul, nem is lehet lefordítani, mert magyarul nem azt jelenti, de a némtek az angolt sem használják ott ahol a magyar igen, pl nincs Delet gomb, Enf(erner -eltávolítás van helyette)

az online bankos dolgok dettó, nem tudom mi a vervendungzweck magyarul.

A kérdést úgy oldottam meg, hogy sok mindent németül mondok otthonn is.Mivel a párom tanul németül így gyakorlásnak fogja fel.

Amúgy meg utálom magam érte. Mert csak oda kellene kicsit figyelni.

vincere 2010.09.30. 23:39:47

@Frengi: én sokszor németül káromkodok, pedig németül pont nem is tudok... kell egy kis változatosság, mert egyébként 3 nyelven kommunikálok nap mint nap :)

suo tempore 2010.10.01. 17:25:47

szerintem azért hülye, mert éhes, tele hassal nem pofázna ennyit

tapasztalat :DDD

Woofer · http://woof.blog.hu/ 2010.10.01. 18:41:49

Ilyeneket olvasva azért úgy örülök, hogy meleg vagyok.

suo tempore 2010.10.02. 18:08:50

az jutott még eszembe, hogy inkább ezerszer is ez a típus, mint a duzzogós

az egy ilyen joghurtos esettől napokig nem szól, csak tüntetőleg pofákat vág, és minden közeledést ellök, a szerencsétlen pasi meg esdekeljen, és találja ki, hogy mi baja...ezt a pofázós típust legalább le lehet kezelni, ha valaki nem végzetesen balfasz és veszi a fáradtságot,h helyre tegye, de a "királylány" típus az igazi szívás

de arról nem lehet posztot írni, mert mit lehet kifigurázni a folyamatos sértődött biggyesztésen?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.03. 08:53:21

@suo tempore:
Ú bazdmeg olyan igazad van, hogy összerándult tőle a gyomrom.

Azördögügyvédje 2010.10.03. 12:48:32

Szerintem meg Dorottyánál baromira kilóg a lóláb. Más az amikor valakinek tényleg nem jut eszébe egy kifejezés magyarul, és megint más amikor valaki szándékosan - IGENIS SZÁNDÉKOSAN - használ idegen akcentust, vagy úgy csinál mintha már nem is nagyon tudna ezen a műveletlen prosztóknak való magyar nyelven, ami mellesleg az illető anyanyelve.
Az világos hogy vannak szakkifejezések amiket nem lehet, vagy nem érdemes lefordítani, dzerintem a power nem ilyen szó, bár tény hogy feminizmusban nem vagyok szakértő

Intizar 2010.10.03. 21:43:55

@Azördögügyvédje: Én is erről beszélek. "Ügyesen" elrejtett menőzés, miszerint én már gondolkodni sem tudok ezen a provinciális szólásmódon.

Erzsebet 2010.10.04. 19:03:25

Nagyon sajnálom ezt a szegény pasit. A nő egész nap nyüszteti, mint egy kis sz@ros gyereket. Ez a pár nagyon egymásra lehet utalva. A csaj biztosan özvegy lehet, az ilyenek istenítik folyamatosan a volt párjukat. Sajnos nincs választék a facér férfiakban, így ezzel a nem hozzávalóval kell beérnie. Nehéz a saját ízlésére átformálni. Így élik le az életüket.

geodemus 2010.10.12. 13:19:47

Nekem is ilyen barátnőm volt :D:O

Nem kívánom senkinek sem XD

baby bee (törölt) 2010.10.13. 10:53:52

jajjajjajj :) ez nagyon brutál lett! ezentúl minden este főzök, szexelek, dicsérek, csak ilyen ne legyek!

Presszós Laci 2010.10.17. 10:24:50

Ez aztán egy, az életbe alaposan belefeszült pár lehet.

totyizselé 2010.10.26. 13:10:18

@El Topo (Sgt. Elias): húbazmeg, ez súlyosabb mint a poszt.
süti beállítások módosítása