HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.09.02. 11:25 HRita

REAKCIÓ: Ha az útjavító munkás befütyül

    Útjavító munkás az, aki utak mentén vagy a járdán feketére cserzett, csupasz felsőtesttel, lapáttal a kezében áll vagy ül, esetleg fekszik. Legleleményesebb fajtája reggel 8-kor feltűnés nélkül bemászik az árokba, délután 6-kor pedig feltűnés nélkül kimászik onnan. Közben alszik vagy Tunnel Rat-et játszik, de semmiképp sem dolgozik.
Természetszerű megnyilvánulása a hamvas 14 és érett szépasszony 50 közötti nők felé:
1. Helló-belló!
2. Helló-helló-helló!
3. Füttyszó ereszkedő, majd emelkedő dallammal
4. Füttyszó emelkedő, majd ereszkedő dallammal
5. Sunáználak!
6. Az előző öt pont bármilyen variációban.

Bár túl sokat nem érdemes beleképzelni ezekbe a mondatokba – a vulgáris tetszésnyilvánítás munkáséknál csak a réteghez tartozás egyfajta verbális kifejeződése -, de attól még nekünk, nőknek szólnak, ezért biztos, hogy valamiképpen reagálunk rájuk.

 A jégkirálynő a beszólást követően rájuk se néz, sőt, fensőbbségesen és méltóságteljesen elfordítja a fejét. Megigazítja a haját, az órájára pillant, és sietősre veszi a lépteit. Legközelebb mégis direkt megint arra megy.
Az idétlenül vihogók idétlenül vihognak. Jellemzően a tizenéves korosztály második feléből kerülnek ki. Ők azok, akik még nincsenek tisztában veszélyes (végzetes) női vonzerejükkel, s így nem tudják, hányadán álljanak a jelenséggel. A röhörészés már oviban és általánosban is bejött, itt is működni fog.
A szárnyakat kapó jó néven veszi a bókokat. Valószínűleg súlyfelesleggel küzd, pattanásos vagy 7 dioptriás szemüveget hord, de mivel arra jártában éppen mellkidobós felső van rajta, a munkások pedig csak ARRA koncentrálnak, a siker teljes. Általában elpirul, elmosolyodik, és lelassít, hogy minél tovább sütkérezhessen az elismerésben.
A bratyizóssal biztos, hogy történt valami jó aznap: fizuemelést kapott, összejött a legjobb barátnője pasijával, thai-masszázson vett részt. Jókedvében keblére ölelné a világot, ezért nemcsak visszamosolyog, de még köszön is, esetleg integet. A munkásemberek ezen úgy megdöbbennek, hogy zavarukat leplezendő elkezdenek dolgozni. De gyorsan rájönnek a tévedésre, és visszarendeződnek eredeti statikus pozíciójukba.

     A nő első dolga lesz otthon/randin a párjának elmesélni (felháborodva, röhincsélve, büszkén vagy boldogan), hogy egyszerűen nem tud úgy végigmenni a rakparton/Kazinczy utcán vagy bárhol, hogy utána ne füttyentenének. Még ha ribancosan öltözködne és kihívó lenne. De nem. Egyszerűen nem érti.

    Ennek üzenete metakommunikatíve: A személyes kisugárzásomnak, az arcomra írt intelligenciámnak és alakomnak hála olyan jó nő vagyok, hogy mindegyik ujjamra jutna legalább három pasi, úgyhogy becsülj meg.
Mondjuk kezdhetnéd azzal, hogy a koszos zoknit a szennyesbe, és nem az étkezőasztalra teszed.

    Az intelligens és szenzibilis férfi levágja a szituációt, és sűrű bólogatások közepette biztosítja a nőt afelől, hogy ő tényleg szép és különleges.

    De azért a büdös zoknit otthagyja…

 

16 komment

Címkék: útjavító munkás


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr161354993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IndaMuncher 2009.09.02. 11:43:13

"Az intelligens és szenzibilis férfi levágja a szituációt" Igy van, akinek meg büdös a zoknija, sikeres ember nem lehet.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.02. 11:56:37

Kérdés, hogy mit várnak ilyenkor a füttyögők meg az autóból dudálók.

Ilyenkor jobb lesz nekik? Nőt összeszedni így lehetetlen, főleg, hogy általában tovább is hajtanak.

A véleménynyilvánítás kényszere, kollektív tudattalan?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.02. 12:09:38

@Modor Tibi: Ez kb. olyan lehet náluk, mint a nők nagy részénél a babakocsiba bekukucskálás, babót meglátva elmosolyodás, egyem a harmatos lelked-beszólás.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.09.02. 12:28:42

Ez egy fokmérő. Majdnem minden nő után fütyülnek, 95%. Ugyanis ők azok, akik még a legyet is röptében... szeretnék ...
Ha nem, akkor sürgősen keresse fel fodrászát, kozmetikusát, dietetikusát, orvosát, plasztikai sebészét, vagy - ha ez mind reménytelen - rendeljen koporsót magának.

vényesssy 2009.09.02. 22:44:13

S még egy kategória:
Görcsös "elrejtem a nőiességem mert ijesztő" típus. Általában egyházi gimnázium vagy kisközösség tagja.A direkt és intenzív férfikívánság blokkolja és felháborítja. 16-20 év között lelhető fel. Általában sok udvaroltatás után szuperintenzív- viharos gyorsasággal veszíti el szüzességét, mely eseményt agresszív önutálat követ.
bocs...

Pernilla 2009.09.02. 22:58:05

múltkor a fehérvári pályaudvar mögött épp munkások mellett haladtam el, már vártam a fent említett 5 pont valamelyik variációját, úgyhogy rákészültem a "jégkirálynő"-re. de úgy látszik a csávót jobban megérintette a meggyes rétesem amit épp toltam az arcomba, mert egy hangos "jó étvágyat!"-tal kommentálta az elhaladásomat... döbbenet mik vannak "vidéken" :D

forumuser 2009.09.02. 23:19:58

Hehe. Egyszer azzal szólított le egy, hogy: "Szereted seggbe?"

Tromb 2009.09.03. 08:54:29

@Modor Tibi:
Szerintem ez legalább annyira szól a munkatársaknak, mint a nőnek.
Muszáj bizonygatni a férfiasságot a többi hím előtt. Mivel többről szó sem lehet, ezért legalább füttykoncerttel kell mindenki tudtára adni, hogy mekkora nagy potenciállal rendelkezik a fickó.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.03. 10:04:32

@Pernilla: Na, az ilyen jóságok belőlem kihozzák a bratyizóst :) Jó munkát, csak vége lesz egyszer a melónak stb. Efféle eredeti szövegekkel szoktam ilyenkor reagálni.

Pernilla 2009.09.03. 14:37:08

@HRita: én csak egy mosolygós (és döbbent) köszönömig jutottam, mondjuk nálam ez a maximum bratyizás :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.09.06. 11:13:24

@trollkotze: höhö, és szereted?:) mer' ez itt a lényeg, nem a filozófia:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.09.06. 11:16:43

@Tromb, Tibi: amúgy maximálisan egyetértek veletek, ez ilyen csordajellegű potenciafitogtatás, de azért elemzzük ki egyszer azt is, mit jelent, amikor egy férfi politikailag annyira überorrekt, hogy hajlandó a tietekhez hasonló kijelentéseket tenni (én is szoktam, szval magamra is vonatkozik)

Lunchtime 2009.09.08. 18:07:10

találkoztam egy argentin hölggyel, aki kifejezetten zokon veszi, hogy mifelénk nem tolakodnak az idegen férfiak keresetlen bókokkal, elismerő szavakkal, füttyjellel - szerinte az ilyesmi jót tesz önbecsülésének.

serjsoadfan · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.09.11. 12:22:29

@Lunchtime: Tökéletesen egyet értek! :)
Persze a bók és bók között is mérföldes különbség van. Mert amikor a piacon épp a pulóveremet veszem fel nem biztos, hogy jól esik, a beszólás, hogy "Hadd nézzem, hogy áll!"
Mondtam, hogy saját...., de mire kimondtam, addigra esett le, hogy nem a pulóveremre gondolt.

Erzsebet 2009.10.01. 15:01:29

Egy 50-es nőismerősöm a biztosító cég vezetője. Igen feltűnő jelenség. Hosszú, szőke hajat visel, férfizakója alatt haspólót, miniszoknyát, tűsarkút. Még az autókból is utána dudálnak. Ő boldog mosollyal fogadja, mint a királynő az alattvalóit.

Szalacsi_Dezső 2009.12.23. 14:11:19

"mellkidobós felső" ez nagyon ott volt, mert vizuális típus vagyok.
Modorosan: "Top felső". :-D
süti beállítások módosítása