HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.10.17. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Ötletgazdag nő kreatív hobbyval – első rész

    A kreatív hobbyval rendelkező nőnek már a megjelenésén is látszik, hogy nem sodródik az árral. Ruházata egyedi, eredeti, ötletgazdag. Ügyel rá, hogy csakis olyan ruhadarabokat, kiegészítőket hordjon, melyek biztosan nem jönnek vele szembe az utcán. Összeragasztott háztartási kekszből készült franciacsatot rak a hajába, száraztésztából fűzött láncot a nyakába.
    Emellett természetbarát, globalizációellenes és környezettudatos is. Ennek jegyében 100% biopamut ruhát visel, és ha csak teheti, természetes alapanyagokat használ; megunt ruháit flitterekkel, textilmatricákkal dobja fel, egy pár ötletes apró kiegészítővel akár egész ruhatárát kicseréli nem kevés pénzt megspórolva ezáltal; alkotói kedvét ugyanakkor semminek nem hajlandó alávetni: képes egy 5 centiméter átmérőjű zsugorka-képért vagy egy pár fülbevalónyi fimóért begyújtani a sütőt.
    Minden új technikát örömmel sajátít el, főleg a jól csengő idegen nevűeket. A kreatív hobbyval megáldott nő annyira naprakész, hogy már akkor tud mindent az adott technikáról, amikor más még szinte semmit vagy alig. Legkedvencebb elfoglaltságai közé tartozik a decoupage-olás, a scrapbooking, a quilling, a millefiori, a potpourri készítés, a zsugorkázás, a batikolás, sodronyos ékszerek alkotása, üvegfestés, gyertyaöntés, makramé nyaklánc készítése kenderzsinegből. Ha időközben el is terjed a technika magyar neve, ő akkor is az eredetit használja, hogy mutassa, ez nála nem csak afféle divathóbort, és már annyira régóta hódol ennek a szenvedélynek, hogy nem áll rá a szája a magyar megfelelőre. Nem tehet róla, így szokta meg.
    Sosem csinálja a dolgokat - ezt a kifejezést amúgy is kerüli, mert semmitmondó -, hanem alkotja, készíti, esetleg kivitelezi, mert benne megvan a kreatív technikák iránti művészi alázat. A hozzávalók és az eszközök minőségére éppen ezért háklis (szarból nem lehet várat építeni), így hobbyművész boltokban, művészellátókban szerzi be a szükséges alkatrészeket. Gyöngyfűző damilt véletlenül se horgászboltban vesz, bár ott negyedannyiba kerül - bennük nem bízik.
    Magától értetődően előfizetője a Praktika magazinnak, aminek hála újabb és újabb technikák boldog művelőjévé válik. Belekóstol a csuhésodrás rejtelmeibe, ellesi, hogyan lehet gyufás skatulyából robotot készíteni, fűszál és gyermekláncfű nedvével festett terítőn tálalja az ebédet, testét pedig bőrbarát ragasztóval rögzített metálfóliával díszíti.
    Büszke rá, hogy ilyen értelmes és hasznos elfoglaltságot talált magának, ami ugyan elég sok idejét elveszi, de megéri a fáradozást, mert a végeredmény önmagáért beszél. Nem szeret dicsekedni, de nem hallgathatja el, hogy mindazt, amit idáig tanult, autodidakta módon sajátította el. Könyvek, magazinok, topikok és internetes cikkek olvasása során. Az ipar- és képzőművészeti egyetem hallgatóit, az aranyműveseket, ötvösöket egy kicsit le is nézi, vagy legalábbis nem érti; neki nem volt szüksége tanulással töltött évekre, a sok rizsára, hogy idáig eljusson, mégis nagyságrendekkel sokrétűbb náluk. Ez a művészet!

Otthona
    A kreatív nőnek nem lakása, hanem otthona van, ahová jó visszatérni, amit egy-egy hangulatos aprósággal, egy vidám függönnyel vagy színes bordűrrel tesz barátságosabbá. Állandóan szépítget, újít, átrendez. A falakat maga festi valamilyen optimizmust sugárzó színre, az egyszínűséget pedig a kreatívmagazin-melléklet teknős és csikóhal alakú sablonjának felhasználásával töri meg.
Minden az ő keze munkáját dicséri: szalvétatartót készít csipkéből, ami eredeti funkcióját ugyan nem tudja betölteni, és esik szét, de azért kedves. Saját készítésű potpourri illata lengi be a szobákat, az ablakokon alkalomhoz passzoló üvegmatrica-képek sorakoznak. Hobbysarkát féltékenyen őrzi, a gyerekek és a férj elől elbarikádozza, de az egyik büdös kölök biztos, hogy rontópált játszik: miszlikbe tépi a quillinges papírkákat, kiönti a vízbázisú üvegfestéket, belekóstol a zöldalma illatú gyertyazselébe.

Családi élete
    A kreatív nő szeme előtt mindig a nemes cél, az alkotás öröme lebeg. Családi kirándulások alkalmával minden érdekesebb bizbaszt fölszed a földről: makkot, színes levelet, korhadt kérget, akár még üres madárfészket is. Nyáron a tengerparton vagy a Dunánál kavicsokat, kagylókat, csigákat gyűjt későbbi felhasználás céljából. Egy hónap múlva az összetöppedt faleveleket és a bűzlő kagylóhéjat kihajítja a kukába.

    Kreatív hobbyjába mindenáron be akarja vonni gyerekeit is, akik általában makacsul ellenállnak:

- Hozd ide kérlek, kicsim, a kúpos fogót, be kell hajlítanom a szerelőpálcikát. Tudod, ez a fülbevaló egyik alapja, erre fűzzük a gyöngyöt.
(A gyerek hozza a fogót.)
- Mondom a kúpos fogót és nem a lapos fogót, hát az teljesen másra való! Nem a stoppereket akarom rögzíteni a sodronyon, édesem!

    Elsős kisfiának eská tanulósarkot alakít ki triceratopszos témában, mert Ákoska pillanatnyilag a dinoszauruszokért rajong. Harmadikos lányának alternatív, batikolt anyagú sulibatyut varr tornazsák gyanánt, az uzsonnára csomagolt egyhangú párizsis zsemlét pedig vonzó látványelemekkel színesíti (parizer arc, olajbogyó szemek, snidling orr, ketchup száj, reszelt sajt haj), hátha így a gyerek nem veszi meg a kakaóscsigát a büfében. Dehogynem.
    Férjével harmonikus viszonyban van mindaddig, míg az nem korlátozza kedvtelésében, és nem akarja kidobatni vele a negyvenharmadik cicás dekupázs képet. Amennyiben a férfi fellázad, a nő egyből kiborul, mert nem érti meg őt a párja, és ami a legrosszabb, nem ismeri el tehetségét. Később persze kibékülnek, és a macskás képnek is jut hely közvetlenül a gipszöntött bohócfej alatt. A beköszöntött békesség örömére este romantikáznak egy jót: a kreatív nő beizzítja saját készítésű illatosított gyertyáit, magára ölti szexi kombinéját, melyre előzőleg egy aprócska pajzán kupidót festett. Kreatív, eredeti, ötletgazdag bujálkodásukat pedig a madárfészekben ülő karton gerlepár figyeli a nászágy fölött.

Folytatás itt.

60 komment · 1 trackback

Címkék: kreatív hobby


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr931455085

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NŐTÍPUSOK: Ötletgazdag nő kreatív hobbyval – második rész 2009.10.19. 10:30:04

Viselkedése ünnepekkor    A kreatív hobbyt űző nő az ünnepek közeledtével érzi igazán elemében magát. Ekkor mutathatja meg, mit is tud valójában. Kreativitása, eredeti gondolkodásmódja szárnyal, és senki sem állíthatja meg. Születésnapok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Bloom 2009.10.17. 09:43:55

Ismerem a tipust, de meglepo modon egeszen elviselhetonek talalom. Csak engem ne akarjon ravenni, hogy csatlakozzak. :)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.10.17. 09:54:34

munkambol adodoan ismerek ilyen szemelyeket

sorica123 (törölt) 2009.10.17. 11:20:01

Gratulálok. Tényleg ennyire képes az átlagnő...? Egyik verzió: kötelező körök+tévézés, másik: modoros, vénasszonyos hobbik, mint egyéniségprotézis... hurrá.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.17. 11:41:03

@sorica123: Sőt, még többre is :) Majd sasold, mit produkál ünnepek alkalmával :)

Mitya Ivanov 2009.10.17. 14:44:54

és tényleg.
Az a legrosszabb, amikor ez ötletgazdag-kreatív nő egy közepes nagyságú cégnél a fejébe veszi, hogy karácsonyra neki kell ajándékot készíteni mind a 23 dolgozónak. az komolyan mondom kínos, amkikor a karácsony előtti utolsó hétfői értekezleten belecsap a lecsóba, és a vászontáskáját a hátára véve az asztalnál ülőket megajándékozza egy kis aprósággal, amibe a szívét elelkét beleadta. Ez önmagában kínos, de nekem van szerencsém ezt már 11 éve végigcsinálni. És akkor mindenki mosolyog hozzá, jaj de rendes vagy, milyen ügyes vagy ésatöbbi. Maga az ajándék egy mézeskalács betlehemi csillag, rajta tojásfehérje -cukormáz csillag variációk és a címzett neve. végülis aranyos, de a helyzet immár nagyon kínos.
Szintén a ciki kategória, amikor a kreatív ötletgazdag+ezoterikus nő nyaralásából hazatérve mindenkinek hoz egty kis személyes ajándékot, ami legtöbbször egy kődarab. Hogy ki melyiket kapja, azt csak ő tudja eldönteni, valamilyen ezoterikus magyarázat kiséretében.

Mitya Ivanov 2009.10.17. 14:46:28

elnézést kettővel többször írtam le azt a szót hogy "kínos", de ha egyszer tényleg az:))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.17. 14:56:38

@Mitya Ivanov: Hű, hát ez nagyon jó :) Úgyis folytatom ezt a kreatív nőtípust, akkor beleírom a karácsony résznél az "apróságokklal traktálja" a munkatársakat dolgot, ha hozzájárulsz :)

A kínosságot meg nem lehet elégszer hangsúlyozni ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.17. 16:01:20

A kreatív nő akkor teljesedik ki, ha hobbija számára egy komplett lakás áll a rendelkezésére lehetőleg személyzettel, aki végrehajtja azokat a rimiremek dolgokat, amiket ő kiagyal. Az sem baj, ha a személyzet mindössze egytagú és a véletlenek öszejátszása folytán ez az egyszemély éppen a férje. Tudnék mesélni...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.17. 16:13:26

@El Topo (Sgt. Elias): Kíváncsi vagyok rá!
A blogot amúgy is ezért írom: hogy a mi játszmázásainkat minél több férfi felismerje, próbálja meg elkerülni, vagy tanulja meg kezelni.
A te történeted is érdekes lehet.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.17. 16:22:31

@HRita:

Na most csak egy picinyke, rövid példa:
-Nézd, Édes, milyen gyönyörű kis Tiffany lámpát vettem, már ki is néztem a helyét, ott a falon, vacsora előtt fel is szerelhetnéd.
-Nézd, én felszerelem, de világítani azt nem fog.
-Már miért ne világítana?
Mert ahhoz áram is kell, ott meg nincsen szerelődoboz. A szemközti falról tudnék neki áramot vinni, de ha kicsatornázom, az neked nem jó, mert csúnya. Ha MTL kábelt ragasztok a sarokba, az egyrészt nem tart ki egy évig se, másrészt az sem sokal szebb. Azt ugye nem szeretnéd, hogy a frissen festett lakásban hornyot véssek a vezetéknek a gőzölt betonba?
-Nem igaz, hogy egy ilyen apróságra sem lehet éged megkérni!!!!!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.17. 16:29:54

@El Topo (Sgt. Elias): Igen, ez durva, és nagyon jellemző. Csőlátás. Ő megbeszélte magával, hogy hova akarja, aztán ha nem megoldható, a másik a paraszt, mert nem segít. Ez is tipikus női játszma, egy férfin kívülálló problémát áthárítani a férfira, és lehetőleg lelkiismeret-furdalást előidézni benne :) Sokaknak sikerül is, de azért a tapasztaltabb férfi már nem megy bele ebbe a játszmába. Vagy elválik.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.17. 16:50:06

@HRita:

A magam részéről az utóbbi.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.17. 16:56:51

@El Topo (Sgt. Elias): Én híresen válás- és szakításpárti vagyok úgy értve, hogy szerintem teljesen fölösleges tovább erőltetni az együttélést, ha már nem megy. Vannak, akik 10 körömmel ragaszkodnak a másikhoz, pedig már egyiküknek sem jó, csak szenvednek. Persze nehéz eltalálni, hogy mikortól van a "nem megy együtt", és meddig tart a csak simán "problémás időszak", amit együtt is át lehet vészelni.

nyílméregbéka 2009.10.17. 17:18:27

Nem először kell azt írnom, hogy anyámról szól a poszt, de mégis így van :-D
Minden ünnepre (ahelyett hogy normális ember módjára 2.000.- Ft-ért valami kedves és egyben hasznos ajándékot venne 5 perc alatt) 7.000.- Ft hozzávalóból 3 heti munkával szerkeszt valami se nem praktikus, se nem értelmes, se nem különösebben szép cuccost, amely csak lóg a falon aztán, vagy áll a sarokba támasztva.
És akkor fáradt, hogy mennyit dolgozott, holott nem kérte senki.

@El Topo (Sgt. Elias): a leírt párbeszéd is szóról szóra anyámat idézi.
Lehet, hogy te vagy a faterom? ;-DD

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.17. 17:20:31

@nyílméregbéka:

Tudtommal az én srácaim nem blogolnak, egyrészt mert még a nagyobbik is csak üggyel-bajjal veti a betűket, másrészt itt ülnek mellettem és nem nyúlnak a géphez.:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.17. 17:35:41

@nyílméregbéka: Ez az! A karácsonyos résznél - természetesen - ez is elő fog jönni, hogy a spórolás és az eská jegyében kb. 2x annyit költ, mintha venne mindenkinek valami normális dolgot :)

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2009.10.17. 18:43:32

jó ezeket a posztokat olvasni, csak helyeselni és nevetni tudok közben. :)
szerintem jó dolog a hobby bolt és jó dolgok is vannak ott, de nekem fura, hogy a kreativitást előregyártott egységcsomagokban kínálják... mondjuk sikerélményt könnyebben ad a kevésbé ügyes embereknek.
amúgy egy hobby bolt is egyike a jó megfigyelőterepeknek - kész tanulmány ki milyen modoros vagy görbe-sminktükör kategóriába tartozik néha... :)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.17. 19:31:38

Én is voltam ilyen. Mindig is volt bennem egy hajlam, de többnyire elnyomom :-) De pl amikor megvettem az első picuri lakásomat, akkor "telealkottam" dekupázsos képekkel. Mivel nem volt pénzem festményekre... de legalább nem összevissza, hanem volt tematikája (nem, nem macskás) És harmonizált a lakással. Meg egyszer majd szeretnék egy scrapbook-ot. Mondjuk, majd a gyereke(i)mről. De sosem pakolnám tele hülyeséggel a lakást. Meg a párom nem is bírná. A Tiffany lámpás sztori is meg szokott lenni nálunk, csak én biztatom: tuti, hogy megoldom valahol. És megoldja. Vagy nem kérek lehetetlent..? Vagy ő egy zseni..? (Vagy könnyűszerkezetes a plafon, bárhol lehozza az áramot :-)

LEN 2009.10.17. 19:49:50

Az ilyet hívják úgy, hogy "elvont". És általában 42-es lába van.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.17. 20:18:03

@Krisztinca:

A könnyűszerkezetből bárhol lehozni két szál tyúkbelet az nem kunszt.
Gőzölt vasbetonba úgy tudod a vezetéket belevarázsolni, hogy van egy horonymarónak nevezett készüléked. Nagyjából 100.000 forintba kerül, plusz két darab tárcsa hozzá az még 40. Ezzel kimarod a nutot a falban, majd egy vésőgépel kiütögeted. A vésőgép mondjuk 30. Közben irdatlan por keletkezik, tehát az egész miskulancia üres lakásban használandó!

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.10.17. 22:40:44

Kurvajó a poszt :D

Van itt néhány dolog, amiről életemben nem hallottam (scrapbooking, a quilling, a millefiori, a zsugorkázás), de ezeknek utána tudok nézni, ha akarok (annyira viszont nem érdekelnek) :)
Azt viszont nem értem, hogy a következőt hogy érted: "testét pedig bőrbarát ragasztóval rögzített metálfóliával díszíti."
Kinek a testét? A sajátját bizti nem :)

Nem rosszak amúgy ezek a kreatív izék, csak nem szabad hagyni, hogy elhatalmasodjon az emberen.

A dekupázsolást eccer én is kipróbáltam, jó vót, oszt annyi elég is volt nekem, mondjuk az én lelki alkatommal még ez az egy alkalom is nagy szó :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.17. 22:48:36

@Juci RKC: Köszönöm :)
És hát dehogynem a saját testét festi a kreatív nő, tudod, mint a hennát :) kacskaringókat meg mintákat rajzol a karjára ragasztóval, vagy ha bevállalós partyn van jelenése, akkor a dekoltázsán, óvatosan rányomja a színjátszós metálfóliát, ecsettel lepöcköli a fölösleget, és kész is a remekmű :) Valószínűleg minden szempár rá fog szegeződni, amint pereg le róla a metálfólia. Húzza maga után a csíkot :D Mondjuk legalább ha elvész az erdőben az ötletgazdag nő, vissza tud találni, mert a madarak nem csipegetik fel a fémfóliát. Éj, de messzire kanyarodtam :D

LEN 2009.10.18. 09:08:04

@HRita: Megfigyeléssel jutottam erre.

@sorica123: Nem, de a világon minden ötödik ember az. Én a tesómra, Lillára gyanakszom. Amúgy miért?

rizikofaktorka 2009.10.18. 13:12:41

Nem kétséges, itt egyszer mindenki górcső alá kerül...
Van egy típus, amit ajánlani tudnék: öregmamák/papák, akik hetente egyszer bemennek a nagyvárosba, piacra, gyógyszerért, orvoshoz satöbbi és csodálkoznak, hogy nem férnek fel a buszra, mert hoppá, velük van tele, és a fiatalokat szidják. Óóójee, imádom őket.
Még mindig tetszik a poszt, azóta kedvenc.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.18. 13:39:57

@Eszterandusz: Ez nagyon jó téma! És ahogy észrevettem, inkább idős nénikre (=könyöklős banyatankos nyanyákra) igaz ez, a bácsik - mert férfiak és ezért gálánsabbak - csendben tűrnek inkább. Kösz a tippet, majd ők is sorra kerülnek :)

"Nem kétséges, itt egyszer mindenki górcső alá kerül... " - van, aki nem is egyszer, mint például én magam :)

Erzsebet 2009.10.18. 17:31:41

Van olyan, aki a hobbyjából nagyon jól megél. Exkluzív bizsuboltot tart fenn a főváros forgalmas pontján. Drágán ad el, mindenféle giccses bizsut, az áráért már arany ékszert is kapni. Én munkaszerűen űzöm a háziipart. Hobbyként látni sem akarom. Annyi év után belefásultam, szívesebben internetezek, olvasok, vagy sétálok. Ha szükség van rá megkötök egy-egy darabot. Vannak olyan tanárok, akik ajándékba a szülők által készített ruhadarabokat, lakásdíszítő tárgyakat kérnek.

nyílméregbéka 2009.10.18. 17:43:26

@Erzsebet: elvileg biztos meg lehet élni ebből... Anyámnak is volt ilyen elképzelése. De megmagyaráztuk neki, mennyi nyersanyag és mennyi energiaráfordítás kell hozzá, és akkor még nem biztos, hogy lesz rá kereslet (= válság), vagy ha mégis, hetente elad esetleg 3 db 1.000.- Ft-os bigyót. - Nem bizsuról van szó, az még menne.
@HRita: igen, kéne poszt a könyöklős nyugdíjasokról is. Toleránám őket, ha nem MINDIG, de tényleg mindig csúcsidőben lepnék el a várost - pl. a piacra mikor máskor indulnának, ha nem 7.30-kor??!
...De ezt inkább abbahagyom, mert máshol már rám ordítottak virtuálisan, hogy milyen tapintatlan vagyok.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.18. 19:00:12

@Erzsebet: Az is durva, mikor szmk-s anyukák összefognak, és kreatívan feldobják az osztálytermet: batikolt függöny, dekupázsolt virágcserepek, a napló borítója pedig patchworkkel készül. Vannak annyira elvadultak is, akik az összes székre ülőpárnát varrnak. Az ötletes falidíszekről, osztályképekből kirakott mosolygós fejről a parafatáblán nem is szólva :) Keményen bele tudnak lendülni, és akkor abba se hagyják.

@nyílméregbéka: Lesz ilyen poszt a közeljövőben, a cím már meg is van :) a könyöklős kifejezés bennem is _felvetődött_, még mielőtt írtad volna, nagyon jó :)

Erzsebet 2009.10.18. 20:12:26

@nyílméregbéka: A nyugdíjasok általában korán kelnek. Azért mennek piacra, mert később főzniük kell. Anyukám is nyugdíjas, egy pár éve még hetente járt piacra, reggel 7h-kor indult. Én is hülyeségnek tartom ezt, mert tele vannak csúcsidőben a buszok. a diákok és a dolgozók nem tudnak felférni. A nyugdíjasok is megvásárolhatnának a lakóhelyükön, nekik is kényelmesebb, mint a buszon tolongani.
@H Rita: Még az én iskolás koromban, a 70-es években is feladat volt a szülőknek a hímzett napló borító és a tanári asztal terítő. A termet a diákoknak kellett dekorálni.

lárvalányhaj 2009.10.18. 21:17:31

Az a gáz, hogy ezek közül a nők közül elég kevés olyan van, aki tényleg jópofa, egyedi és kreatív dolgokat csinál. A többségnél viszont a kreativitás kb. addig terjed, hogy megveszik a Házi Praktikát, és gyakorlatilag lemásolják az abban látható "kreatív ötleteket".
Ami még a halálom, amikor megveszik az olyan csináldmagad Van Gogh-képet, amin számokkal meg van jelölve, hogy hova milyen szín kerüljön. Így úgy fog kinézni a végére, mintha "igazi" festmény lenne, közben meg egy gramm kreativitás nem kell hozzá.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.18. 21:45:17

@lárvalányhaj: Én is így látom a dolgokat :) A Praktika eleinte még érdekes is volt, de mindent leírtak már évekkel ezelőtt, aminek értelme volt, így most már szinte csak izzadságszagú, lépésről lépésre lemásolandó ötleteket tesznek közzé, ami egyrészt sokszor gagyi, másrészt pedig nagyon erőltetett. Mint a metálfóliás testfestés. Na ne már :)
A holnapi posztban folytatásként csupa ilyen fölösleges tippel ismerkedhet meg a _nagyközönség_, ami nemcsak hogy ronda, de még használhatatlan is :)

A számos kifestők tényleg milyen gázak már! Eszembe se jutott, pedig általános iskolában egy osztálytársnőm kiscicás-pamutgombolyagos számos-kifestővel frenkizett, de már akkor se jött be :)

Pernilla 2009.10.18. 23:36:18

@HRita: ráadásul mind méregdrága alapanyagból készül, amiket még véletlenül se lehet másra használni. De ha még ahhoz is lusta vagy hogy elmenj megvenni az alapanyagokat, akkor megrendelheted postán a "csináld magad" csomagot többezerér'. Asszem a praktika magazin hanyatlása miatt is veszett ki belőlem minden kreativizmus kb. 17 évesen:) pedig jó úton haladtam a fent említett nőtípus felé - ehelyett most van egy tonna ezer éve (vagy soha) nem használt, kidobandó üvegfestékem, technokolom meg összegabalyodott fonalaim dobozokba szépen eltéve...:)

lárvalányhaj 2009.10.19. 02:33:50

Én szívesen lennék ötletgazdag nő kreatív hobbival, csak sajnos az időm kevés hozzá :( Szeretek rajzolni, a kézműves piszmogások is bejönnek, azt meg mindig sajnáltam, hogy az egyetemen már nincs rajz- és technikaóra :(

lárvalányhaj 2009.10.19. 02:35:34

@HRita:

Az egyik újgazdag ismerősöméknél direkte KREATÍVSZOBA van, ami kizárólag azt a célt szolgálja, hogy az asszonyka ott ragassza össze a kreatívboltban megvásárolt, gondosan megszámozott és összeszerelési folyamatábrával ellátott kreatívcsomagok egyes elemeit. Szédület.

lárvalányhaj 2009.10.19. 02:39:21

@HRita:

Komolyan, kétségbeejt, hogy az emberek ennyire droidok, hogy képtelenek kitalálni valami saját mintát a mázas köcsögükre, hanem ezt is valami újságból kell kimásolniuk.

Egyébként már azt sem értettem, amikor általánosban a kiscsajok hozták be a zsírpapírt kötegszámra, és KOPÍROZTÁK kifele a mikiegeret a könyvből, mintha kéne...

GAbica 2009.10.19. 08:41:51

Ilyenkor de örülök, hogy én minden kreatív tevékenységhez hatbalkezes vagyok :D
Iskolában felmentésem volt ének-, rajz-, és tecnikaórákon, a részvételem miatt megkaptam a kettest, amúgy csak csendben kellett elfoglalnom magam hozzá. Minden tanár csak egyszer nézte/hallgatta meg mit tudok, többé sosem :D
Életem fő kreatív alkotása a HEBO gipszmintából készült, használhatatlan váza volt, de már azt sem festettem ki, mert az nem sikerült volna :D

Egyébként többszáz nővel dolgozok egy épületben, és itt elég magas az ilyen típusú nők aránya. Vannak olyan munkahelyek, amik annyira kreatívan vannak feldíszítve, hogy az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen.

@Krisztinca: vagy egyszer majd csak csodálkozol....

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.19. 08:58:02

@El Topo (Sgt. Elias): tudooom... ezért írtam a végére a titkot (könnyűszerk.), hogy nehogy azt hidd, hogy rádtromfolok. De többek között ezért is vettünk nempanelt, hogy mindkettőnk ötletei (neki a technikai csodákhoz kellenek a konnektorok, nekem meg a lámpákhoz) megvalósulhassanak.
@Gabica [a legboldogabb]: vagy majd én azt tudom, hogy meddig mehetek el... :-) Nagyon türelmesen kivárom, hogy ráérjen, jókedve legyen, és akkor bedobom, de nyílt ellenállás esetén lemondok róla (egyszerűbb módszer egyébként az előre felvetés - ide gondoltam egy lámpát, mit szólsz hozzá), mint utólag hadakozni, hisztizni, megsértődni és visszakullogni a boltba, hogy bocsi, mégsem kell.

nagyaron86 2009.10.19. 09:52:08

HÁHH! Hobbibolt!!! Kopírozás!!!
tejóég
maga a kreatív-hobbibolt is megérne egy külön posztot... ha kicsi, fából készült katicára van szükségem, az első utam oda vezet. Asszem a múvészellátó és a hobbibolt közt is van átfedés, de az előbbiben olyat is lehet kapni, amire szükség van, persze elég drágán (jobb papírok, festő-rajzeszközök stb).
ja és kopírozás:
nézd már milyen képet pingált a gyerek! hát én ilyet sose tudnák. bár áltiban elég jól LEKOPÍROZTAM a donát kacsát!

GeeGee 2009.10.19. 10:01:16

@nyílméregbéka:
@El Topo (Sgt. Elias):

muhaha lehet h kozos az anyank es El Topo (Sgt. Elias) az apank? bar ugy tunik tagadja...:)egy mexikoi szappanopera van itt kibontakozoban...
amugy az en anyam is ilyen...

Ginger18 2009.10.19. 10:24:52

és az feltűnt már valakinek, hogy az ilyen nők általában kupisak is?

Ernoke 2009.10.19. 11:22:52

hát én bakker irigyelem őket a kreativitás hiánya (kifestőkönyvek!) ellenére is. az én kézügyességem kb. olyan, mint a t-rexnek lehetett. irigyelek minden olyan embert, akinek van belőle.:D

GAbica 2009.10.19. 13:23:26

@GeeGee: na és ha te tudnád, amit én tudok. :)

nyílméregbéka 2009.10.19. 19:32:38

@GeeGee: Tesó! :-D
@Ginger18: az én anyám 'kreatív', DE kupis, valóban. Még nálam is kupisabb, pedig az én lakásomban aztán van káosz.
Őszintén bevallom, hogy nekem már a kötés (!) is picit ebbe a fölösleges-kreatív kategóriába tartozik... Többezerért fonalat venni és 3 hétig kötni, fejteni, próbálni; ahelyett, hogy szintén ugyanannyi pénzért, 20 perc alatt vennél egy kész, profi pulcsit.
De anyámnak ezt már csak felnőttkoromban mertem megmondani :-D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.19. 19:42:03

@nyílméregbéka: A kötés az a nagymamáknak való. Abban a korban már megengedett, sőt, szinte kötelező :) Meg amit ők csinálnak, azért az tényleg "szeretet-gyanús", és nem a "megmutatom a világnak" hozzáállás.

70%-os árleszállításoknál olyan jó pulóvereket lehet _csípni_. A moher-kasmír-zsenília gombolyag árából hány pulóvert be lehet már újítani :)

Erzsebet 2009.10.19. 20:18:42

@HRita: a kötést annak idején az ált. suli 5.o-ban tanították gyakorlati foglalkozás órán. Külön volt óra a fiúknak és a lányoknak, ők mást tanultak. Nem árt fiatalon megtanulni. Nagymama korban már rossz a szem, remeg a kéz. Az alapanyag drága, de a kötött darab egyedi és nem megy ki a divatból. Ki lehet számítani, hogy megéri. Rövidárubolt fiatal eladónőjével találkoztam, aki semmi kézimunkához nem értett.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.10.19. 22:01:36

A kötés az nem azért jó, mert lesz egy pulcsid.
Én is csattogtattam a kötőtűket, amikor a kislányommal voltam terhes, és az uccsó hónapban akkora hasam volt már, hogy se felállni, se leülni nem bírtam vagy csak alig, és kellett valami, amit csinálok. Már mindent kiolvastam, amit akartam, számítógép előtt ülni nem bírtam, tévét nézni nem is nagyon akartam, és a kötögetéssel remekül elfoglaltam a kezemet és az agyamat. Tök szép dolgokat kötöttem, amiket utána alig használtunk, de nem baj, nem a cucc kellett nekem akkor, csak a kötés mint olyan.
Felteszem, a nagymamák is ilyen megfontolásból csattogtatják :)

GAbica 2009.10.20. 09:00:42

@GeeGee: ááá, az nem való a publikum fülének :D

Ernoke 2009.10.20. 09:58:12

utánanéztem ezeknek a technikáknak (nem ismertem őket ezelőtt), és egy csomóból biztosan szép és művészi dolgokat lehet csinálni (pl. patchwork - mikor láttam patchworkkel készült munkákat, leesett az állam, kurva jól néznek ki)- kár, h a bejegyzésben szereplő bigének egyáltalán semmi művészi tehetsége nincsen...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.20. 10:24:39

@Ernoke: Na, a patchwork az pont egy olyan technika, amit nem lehet kreatív egységcsomagban megkapni :) Ahhoz tényleg türelem, kézügyesség és kitartás kell. A kreatív hobbys nőnek egyik se az erőssége. Ő gyorsan akar valami teljesen használhatatlan (és sokszor nagyon ótvarul kinéző) dolgot, aztán mindenki essen hasra tőle.

Ernoke 2009.10.20. 12:07:37

@HRita: pontosan. lényeg, h ne kelljen vele hetekig nagy odafigyeléssel dolgozni, viszont mindenki ismerje el, h ő rendkívül táhátségás ember. vszeg olyan dologra nem is lenne képes, ami valódi energiabefektetést és kitartást igényel.

sorica123 (törölt) 2009.10.20. 14:42:54

@Gabica [a legboldogabb]: hát ennek a csajnak is felmentése van ezekből, csak nem tud róla. Nem annak kell örülni, hogy neked nem mennek ezek a dolgok, hanem, hogy nem vagy ilyen fárasztó.
@Ernoke: ez meg a másik. Hogy nem is olyan dolgokat csinál, amik használhatóak és 'igaziak', hanem szirszarokat. Én is kaptam már olyan dolgot, aminek egyedül azért nem örültem, mert nem a stílusom, hova a fenébe rakjam, miért kellett ilyen kreatívnak lenni, ha az ajándékozó maga se tudta, hogy mit csináljon??

flymazs (törölt) 2009.10.24. 20:25:35

Hát, irigylem én ezeket a nőket, nagyon ráérhetnek...

sorica123 (törölt) 2009.10.29. 15:20:15

@LEN: jaj, ezt nem is vettem észre. Mert a kínaiak zsugorították régebb mesterségesen a lábakat, mert mindenféle paráik voltak a nagy lábbal kapcsolatban. Az 'elvont' szó használatáért meg acélbetkós légycsapó ját nálam, kb az inkompetencia (=én ehhez nem értHETek) kifejezése és lebetonozása...

Mitya Ivanov 2009.12.17. 08:59:29

tgenap a kommengtemben említett ötletgazdag kreativ nő megibnt kitett magárt, mivel évzáró ebéd volt a cégnél. Azért a kreativitást ne vitte túlzásba, mert az alap, a mézeskalács maradt, viszont mostr nem betlehemi csillagot formázott belőle, hanem egy házikót. Azért átfutott az agyamon, hogy ez talán nem is karácsonyra készült, hanem az óvodai foglalkozás maradéka felturbózva. De nem, az ötletgazdag nő nem vetemedik ilyesmire. A mézeskalács házikók díszítése maradt tojáshab (vagy valami hasonló).
az átadási ceremónia megváltozott, mert nem akkor, amikor mindenki együtt volt, hanem akkor adta át, amikor mindenki elmenőben volt éppen. A kreatív nő mindenki után szaladt, hogy átadhassa azt a kis jelképes figyelmességet, amelynek megalkotása EGYEDÜL NEKI jutott az eszébe, és EGYEDÜL Ő NEM SZARTA LE ezt a jó kis összetartást és közösségformáló összejövetelt.
süti beállítások módosítása