HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.01.04. 09:00 HRita

Női viselkedésformák a bútoráruházban

A bútoráruházban grasszálni szuper csajos program, ha a barátnőnek szülinapja lesz, és meg kell lepni valami igazán hasznossal és egyben egyedivel. Ilyen esetekben először természetesen a távol-keleti kultúrát felvonultató kreatív boltok jönnek szóba, de a második tipp mindenképpen a butibolt.

- Hú, nézd milyen cuki ez a könyvtámasztó, fából van meg valami paci. Az Evelin szereti a lovakat, nem?
- De, valamikor lovagolt is asszem.
- Jó, akkor ez jó lesz, ennek biztos örülni fog, ugye?
- Persze, tök jó ajándék. És akkor én mit? Jaj, de szuper dolgok vannak itt! Lehet, hogy nem is veszek az Evelinnek semmit, hanem magamra költöm a pénzecskét, hehehe.
- Hehehe.
- Á, csak vicceltem, persze, hogy veszek neki, annyira jó barátnőnk… Hoppá, ez micsoda?
- Nem t’om. Valami dohányzóasztalra való izé. Fogalmam sincs, mi, de jól néz ki. Rá van írva, nem?
- Aha, valami dísztárgy. Van az Evelinnek dohányzóasztala?
- Mármint ilyen asztalkája a nappaliban? Múltkor még volt.
- Hát akkor ez jó lesz, nem? Majd tart benne valamit. Vagy ebben nem lehet? Mindegy, örülni fog neki szerintem.
- Aha, tutira.

Randevú a kedvessel:
A mozi kilőve, mert már minden normális filmet megnéztek, a Margit-szigethez hideg van, de mégis jó lenne kimozdulni otthonról. A bútoráruház egyértelmű választás, ha szerelmes találkáról van szó, mert abban lehet kézen fogva sétálni, a hőmérséklet is megfelelő és még tömeg sincs.
Az elvitathatatlanul kellemes és idilli körülményeknek köszönhetően a szerelmes lány romantikus hangulatba kerül. Átszellemült arccal nézi a komplett hálószoba-berendezéseket, gondolatban odakészíti az ágy mellé a mécseseket és a füstölőket, és ezt kissé pironkodva meg is osztja szerelmével.
A konyhabútoroknál újra biztosítja párját arról, hogy szeret és tud is főzni, majd villámkvíz keretében felsorolja kedvese kedvenc ételeit, amiket ilyen szép konyhában biztos mindig nagyon finomra el tudna készíteni.
A nappalikhoz érve a legtágasabb és legbarátságosabb mellett állnak meg, és a jövőt tervezgetik. Azon a kanapén ül majd a Roland, a széken pedig a Kriszti. Arra az asztalra pakolják majd a rágcsákat, de nem is, inkább a másikra, mert azon a társasjátékok lesznek majd. Activity, Catan, Monopoly. De jó is lesz.
Közben nagyokat és szerelmeseket sóhajt, és biztos benne, hogy majd egyszer nekik is ilyen szépjeik lesznek, mert őket az Isten is egymásnak teremtette, ez már kiderült a két hónap alatt.

Aztán egy újabb kép, és a friss szerelmesek helyét átveszi a már gömbölyödő pocakban manifesztálódó jövő az állapotos kismama és büszke kispapa személyében.
Itt már nincsenek se füstölők, se mécsesek, csak komoly és felelősségteljes döntések meg persze jó adag várakozásteljes készülődés. A leendő anyuka szeretettel simogatja hasát a babaágyak fölé hajolva, minden pozíciót végigkísérletezve kipróbálja a pelenkázóasztalt, majd az összes igényt, előnyt, hátrányt és veszélyt számba véve kiválasztják a legmegfelelőbbet.
Miután túl vannak a nehezén, a játékrészlegbe mennek, megsimizik az összes játékcicát, –kutyát és –bohócot, és végül a legédesebb, legpuhább darabra esik a választásuk.
A kismama érthető módon duplán boldog: a baba most is jó helyen van, de ha majd előbújik, akkor sem fog csalódni a kinti világban, melynek szériatartozéka a biztonságos, többfunkciós babaágy és a rózsaszín plüsshörcsög.

A házsártos háziasszony nehezen szánja rá magát, hogy új konyhabútort vegyen, mert a régit már úgy megszokta, annyira kézre állt minden, szinte egymáshoz nőttek. De egyszerűen kirohadt a kredenc oldala, muszáj újat venni. A házsártos háziasszony felméri a kínálatot és kíméletlenül kritizálja. Lehetőleg hangosan teszi, hogy az alkalmazottak is jól hallják, ezek nem konyhabútorok. Az igazi konyhabútorok strapabíróak, szebbek, jobbak, csak már nem gyártják őket. Sehol nem lehet kapni őket. Így ő kompromisszumra kényszerül, mert nem tehet mást. Főzni csak kell valahol, és a tányérokat is el kell pakolni valamibe. De majd kíváncsi lesz, mennyi ideig fogja bírni ez.
Miután jól kidühöngte magát, és lélekben elfogadta a megváltoztathatatlant, a pénztárhoz lépve látványosan elhűl a szekrény árát meglátva, és rosszallóan csóválja a fejét. Aztán otthon, miután felszerelte a szekrényt az ember, kipróbálja, nyitogatja, csukogatja, ismerkedik vele, becsmérli. De azért mikor senki se látja, jó alaposan letörölgeti, majd bútorápolóval gyengéden fényesre polírozza.

Az eredetileg céltudatos csak egyvalamiért ugrik be általában, tudja, mit akar. Lendületesen nekiindul, nem néz se jobbra-se balra, csak a cél lebeg a szeme előtt.
Kis idő elteltével visszavesz az iramból, mert ha már itt van… Kicsit lelassít, mert ezen a pár percen már igazán nem múlik semmi.
Aztán meglátja a nappalit a napsárga bőrfotellel. Megtetszik neki. Nézi. Utána meglátja a cseresznyefából készült konyhabútort. Az is megtetszik neki, azt is nézi. Ebben a szellemben tehát tovább bámészkodik, promenádozik; kipróbálja a székeket, beleül a fotelekbe.
Célirányos technikájának köszönhetően vesz szerencsebambuszt, szalvétatartót, ananász illatú gyertyát és plüss zsiráfot, csak azt nem, amiért jött: fali polcot. De ha jobban belegondol, arra igazából nem is volt szüksége.

A tájékozódóképességgel kevéssé megáldott, bizonytalan nő nem tudni, miért van ott: bámészkodik, nézgelődik láthatóan minden cél nélkül. Ezzel természetesen semmi probléma nincs, mert a legtöbb nő szereti álmai konyháját/nappaliját/hálószobáját fizikai megvalósulásában is tetten érni. Csakhogy ő eltéved. A tanácsolt haladási irányt mutató nyilak dacára is. Először úgy tesz, mintha csak nagyon nézné az egyik polcot. Körbepillantgat, fejben végigfuttatja a már jártam arra/még nem jártam arra alternatívákat, és miután úgy dönt, hogy arra még nem járt, elindul abba az irányba. De aztán megtorpan. Mégis úgy tűnik, mintha azt a széket már látta volna korábban is. Újra elbizonytalanodik, újabb támpontot keres. Nem talál. Letér a kijelölt útról, szlalomozik egy keveset, visszatér a kiindulópontra, harmadszorra. Ekkor feladja a harcot, már nem látja se a nappalikat, se a konyhákat, csak ki szeretne jutni élve. Utolsó reménysugárként egy határozottnak tűnő házaspárt kezd el követni nem túl feltűnően. Ahol ők megállnak, ő is szemrevételezi a tapétát, ha továbbmennek, ő is nekiindul. Amint meglátja a kasszasort, nagy kő esik le a szívéről, gyorsan magához veszi a keze ügyébe kerülő legolcsóbb akármit, kifizeti, majd sietve elhagyja az áruházat. A biztonság kedvéért metró helyett inkább busszal megy, azzal kevésbé téveszti el a menetirányt. Már így is sok volt a jóból egy napra, minek kockáztatni. 

62 komment

Címkék: nők bútoráruházban


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr891642891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GAbica 2010.01.04. 09:29:15

Ez megint hatalmas lett, gratula :)
Volt nekem egy pasi az életemben, az egyfolytában az ikeába cipelt engem. Mert tervezgessünk. Én meg mondtam, hogy kicsi szívem, mi az ágyat osztjuk meg, nem az életünket, de kitartó volt. Úgyhogy vicces túrákat tettünk, merthogy nem szeretek nézelődni, meg bóklászni, ő meg:
-De ez milyen jól mutatna a közös lakásunkban.
-De nem lesz közös lakásunk.
-De lesz, hát nem tökéletes ez az árnyalat?
-Menjünk már.
-De még nem jártunk a nappaliknál.
-Nem baj. Van még egy órám, lesz is valami, vagy itt szórakozzuk el az időt?
-Na jó, de még azért kifelé nézzük meg az edényeket.
Mondom, kitartó egy pasi volt az istenadta :)

Jim Raynor 2010.01.04. 09:41:39

".....és még tömeg sincs."

ha a tegezős skandináv áruházról beszélünk, akkor nincs a faszt. bakker, ott MINDIG annyian vannak, mintha ingyé' osztogatnák a bútorokat.....

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2010.01.04. 09:43:11

én az utolsó vagyok. meg az is, hogy tök egy tárgyat kell venni célirányosan, de valahogy mindig tíz dologgal több lesz a kasszánál.

Pernilla 2010.01.04. 10:36:31

@Jim Raynor: így van, a kajás résznél levő kilométeres sorokról nem is beszélve.
mert ugye normális ember csak azért jár az ikejába, hogy lekváros húsgombócot egyen, nemde? :)

Mitya Ivanov 2010.01.04. 10:36:43

hát. Én is szeretek az IKEÁBan grasszálni, igaz, a barátnőm is, így ez nem jelent súrlódási pontot életünkben. Sajnos mióta megláttam azokat szép simafehér étkészleteket és fiatalos csészéket, bögréket, azóta mondom anyámnak, hogy el kéne adni a semmire sem használható, mosogatógépbe nem való 100 éves aranyszélű virágmintás étkészletet levelsestállal, torta-állvánnyal, ami még az ő nagyszüleié volt. Erre szomorú lett.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.04. 10:45:54

Nálam ez úgy nézett ki, hogy múlt karácsony előtt bementem oda körülnézni. A többi már az utolsó típus :D Ja, és az az első kezem ügyébe kerülő valami, amit végül megvettem, szerencsebambusz volt :)) Kínos :D

flea 2010.01.04. 11:29:27

@Mitya Ivanov: az olyat nem szabad eladni, viszont használni sem, kivéve évente max. 2-3 alkalommal, sátoros ünnepekkor. És természetesen az a családtag tárolja, akinél a legnagyobb a négyzetméter / fő otthon...

Poszthoz: az a vicces, hogy (bútor- vagy egyéb áruházban) férfi létemre is mutatok egy csomó "eredetileg céltudatos" vonást, _amennyiben_ egy rakás dolgot megveszek, amit nem terveztem, amit meg igen, az lehet, hogy elmarad. Mondjuk így sem vettem még soha "szerencsebambuszt" (mi a franc az?), ananászillatú gyertyát, meg egyéb efféle extrém haszontalan holmit.

váj mí 2010.01.04. 14:22:17

@HRita: Mi a jóég a szerencsebambusz? Egyébként egy illatgyertya (ananászos, persze ..) nem lett volna olcsóbb? ;)

Engem nem vonzanak a bútoráruházak, a svéd meg különösen nem, ahol életemben kétszer voltam. Akkor sem saját elhatározásból. De azóta van egy narancssárga "family" esernyőm ;)

Asidotus 2010.01.04. 14:33:08

sajnos a házsártos háziasszonynak igaza van, a régi, lyánykorából való bútorok bizony tartósabbak voltak, mint a maiak.
Igen, léteznek olyan jó bútorok is, valódi keményfa deszkából, de azok háromszor annyiba kerülnek, mint a fűrészporból préselt+ragasztott társaik.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.04. 14:37:22

@váj mí: Hát kérlek ez :)
gyemantbogi.blogdns.com/wp-content/uploads/2006/09/szerencsebambusz.JPG
Az első képtalálat a _gugliban_, a szerencsebambusz közvetlenül a Vavyan Fable könyvek előtt látható :))

váj mí 2010.01.04. 14:57:03

@HRita: Höhh, úgy néz ki, mint egy randa zöld kígyótetem. Oszt mire jó ez?

aribeth 2010.01.04. 15:46:51

@Jim Raynor:
Pont ezt akartam mondani. Mindig, minden napszakban dugig van az áruház kézen fogva sétáló párocskákkal, az utat elbarikádozó ikerbabakocsikkal és keresztbe fordított tolókocsikkal.
Tavasszal átalakítottuk a teljes szobámat, ami heti kétszeri ikeázással járt, azóta tudom fejből az épület alaprajzát. Érdekes, hogy a régi (szintén tegezős) galériaágyam nyolc évig bírta a strapát, míg a vadonatúj könyvszekrényem, íróasztalom a puszta lehelettől is karcolódik, a komód fiókjáról pedig lejár az előlap. Úgyhogy azóta a házsártos-szidalmazó házinyanya és a céltudatos "csak jussak már ki - na jó, húsz mécses és két doboz még belefér" hibridje vagyok.

Egyébként az egész ikeázásban a bútorok összeszerelése a legjobb. Igaz, hogy ilyenkor kénytelen az ember szembesülni azzal, hogy mennyire sérülékeny anyagból készültek az alkatrészek, másrészt viszont legalább olyan élvezetes a folyamat, mint a gyerekkori maratoni legózások.

greggrant 2010.01.04. 16:43:55

anti-ikéja-fan vagyok, inkább végigjártam legutóbbi bútorvásárlásom alkalmával a teljes reitter f utcát, de hogy ne lenne tömeg?! Ilyenről még nem hallottam.
Kísértem már el oda exet; rémálom egy randihelyszín - egyik ágyat se lehet normálisan kipróbálni :)
semmitmondó, használhatatlan ajándékok vásárlására viszont el kell, hogy ismerjem, ideális helyszín.

flea 2010.01.04. 17:03:46

@HRita: lol, én ilyet már láttam! De gőzöm nincs, hogy hol a francban... :D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.04. 18:06:04

Az Ikea-randiról az jut eszembe, hogy velem már szakítottak Ikeában. Ekkora lúzer vagyok. Végül is, legalább nem sms-ben...
Nem számítottam arra, hogy édesdeden fogunk grasszálni a komplett hálószobák között, csak beugrottunk kajálni, de még húsgombócot se kaptam... :'-(
Na de mit veszített az a srác... hmmm. :-D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.04. 18:10:01

Egyébként, amikor új (közös) otthonunk lett (nem a szakítóssal persze, ez már egy másik pasi), kivettünk 1 nap szabikat a bútorvásárlásra. Irígy kolléganőmék leszóltak, hogy jajjmáá nem ilyenre kell szabit kivenni, hanem monacoi hosszúhétvégére. Anyád. Aztán később megtudták, milyen is az munkaidő után kiválasztani, sorbaállni, kifizetni, nagy cuccokat hazaszállítatni, maradékot bepakolni, otthon összeszerelni... Másnap pandaszemekkel jöttek be, hogy de milyen igazad van, hogy ti ezt nyugiban, napközben... Ugye, ugye...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.04. 18:14:53

@Krisztinca: "velem már szakítottak Ikeában" és "még húsgombócot se kaptam" :D Jahahajj :D Ezt sikerült úgy leírnod, hogy nem tudom eldönteni, sírjak-e vagy nevessek :))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.04. 18:16:12

@váj mí: Arra még nem jöttem rá, de féltő gonddal ápolom, mert növény :))

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.04. 18:20:43

@HRita: :-DDDDD na hát kábé ekkora tragédia... hogy én se tudom eldönteni, sírjak-e vagy nevessek :))

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.01.04. 19:02:29

Hat en meg olyan novel nem talalkoztam (hazsartos haziasszonnyal sem, pedig kicsit talan en is az vagyok), aki nem csabult volna el egy szep konyhabutortol, akar az Ikeaban is. (Majd jonnek mindjart a "hulye vagy te, h az Ikeaban veszel konyhabutort, az asztalos sokkal olcsobban/szebben megcsinalja - en meg azt mondom, az lehet, h szebben de hogy olcsobban nem, az tuti. Na de nem is ez a lenyeg.)
Viszont en rajottem, oregszem. Ahogy szerettem regen vasarolni, nezelodni, ugy utalom most a tomeget. Ugyhogy akkor menjek Ikeaba vagy egyeb butoraruhazba, mikor a hatam kozepet! (Meg ha celiranyosan megyek es eleg penz van a zsebemben.)

Kolorlokál 2010.01.04. 19:35:18

Ikea áruház,tömeg.
Előttem két normálisnak tűnő nő.
Az egyik a bámészkodásban nekimegy valaminek,visszapattan róla.
Erre a másik: Hű, baszmeg.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.04. 19:43:22

@frissi: Na, igen, érdekes reakció :D Én múltkor a plázában legalább nem bazmegoltam, hanem elnézést kértem a bolt elé kirakott próbababától, hogy nekimentem :))

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.04. 20:53:15

Ha meghallom, hogy IKEA-ba megyunk azonnal a duplajara ugrik fel a vernyomasom.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.01.04. 21:21:17

szégyen,de énis azért buszozok néha inkább,nem metrózok,mert eltévedek a föld alatt:D

eastwest 2010.01.04. 21:31:10

"és még tömeg sincs"?????
Kedves posztoló, hol tetszik élni???? Mert nem Mo-n, az biztos!

"A házsártos háziasszony nehezen szánja rá magát, hogy új konyhabútort vegyen, mert a régit már úgy megszokta, annyira kézre állt minden, szinte egymáshoz nőttek." WTF??? Anyámnál nincs házsártosabb asszony a föld kerekségén, mégis az Ikeában és a Kikában is állandóan a konyhabútorokat nézegeti, mert hogy szereti a régit, de milyen jó lenne egy új...
No offense, de ha már nőkről írsz, előtte összeismerkedhetnél néhánnyal :-P

c72 2010.01.04. 22:25:23

Én meg azt figyeltem meg, hogy az ilyen boltok kihozzák a sérelmeket. Nem egy (házas)párt hallottam már folyamatosan veszekedni "Mert te mindig..." kezdetű mondatokkal. Nyilván az új bútorokkal a szokásaikon is szeretnének változtatni az emberek.

c72 2010.01.04. 22:26:31

...pontosabban egymás szokásain...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.04. 23:15:36

@Krisztinca: jééééééé, velem is, és pont az étteremben (najó, kávézóban). Teljesen váratlan volt, derült égből villámcsapás mindkettőnknek, közös holmit nézegettünk, de valahogy kibújt a szög a zsákból és egyik percben még együtt, másikban már idegenként néztük egymást. Szürreális volt.

A poszton egyébként fuldokolva, térdet csapkodva, hasfájósra röhögtem magam, a két utolsó típus - hangulattól függően - annyira én vagyok :D

Jim Raynor 2010.01.04. 23:24:26

@Pernilla:

mondjuk én a sok hotdog + sok feketeáfonyalé vonalon szoktam mozogni, ha már egyszer..... :D

Jim Raynor 2010.01.04. 23:34:16

@aribeth:

na az meg a másik, az a sok babakocsi meg gyerek.....szerintem sok gyerek játszóteret még nem is látott, mert ha ki is viszik, akkor is csak az ikejába....

azt külön imádom az ikeás összeszerelési útmutatóban, hogy már az első ábra azt mutatja, hogy egyedül meg se próbáld, kisköcsög...:D a múltkor meg asszony vett ilyen papír tartódobozt vagy mi a rossebet, hát nem azt is szerelni kellett, basszameg?! egy papírdobozt :D

ami viszont minden férfiember számára a pokol hetedik bugyra, az a "piactér" elnevezésű rész, ami valójában egy óriás biszbaszraktár, márpedig a nők imádják az ilyen biszbaszokat EGYESÉVEL végignézni. én ott szoktam érezni, hogy csak jussak ki élve.... :D

pkrisko 2010.01.05. 00:58:31

Az Ikea maga a földi pokol!

virágelvtárs 2010.01.05. 01:27:33

Ezeken belül/kívül szeretem a határozatlan mütyürnézőt is (Talán az első kategória kicsit). Beteszi, továbbmegyvele, vizualizálja, kiveszi, nem ide, oda. Meg rájön, hogy az is, de nem. A gyertya kell, de nem, mégsem ez az illat. Jajj, mért nem jött el a pasim (csajom). Ez tényleg tetszik. (pénztárnál): nem, nemis, mert zöld, és hova tenném, ott a macska alszik, stb.

Öreg Sam 2010.01.05. 04:01:36

Textilosztály megvolt?
Az maga a borzalom-szerintem.
A volt nejem szerint viszont legalább egy teljes napon át kell fogdosni,simaogatni,szagolgatni a rongyokat,egyiket a másikhoz cipelni hasonlitgatni,merthát egy új lakást "fel kell öltöztetni"

Öreg Sam 2010.01.05. 04:02:57

Textilosztály megvolt?
Az maga a borzalom-szerintem.
A volt nejem szerint viszont legalább egy teljes napon át kell fogdosni,simaogatni,szagolgatni a rongyokat,egyiket a másikhoz cipelni hasonlitgatni,merthát egy új lakást "fel kell öltöztetni"

Kolorlokál 2010.01.05. 07:56:20

@HRita: Az is megér egy posztot ahogy a nők beszélnek, káromkodnak. Ez most a trendi?Engem ebben az lepett meg,hogy a bazmeg után simán továbbmentek egy szót sem szólva egymáshoz.

Más.Gyakran megyek az Ikeába mert nekem közel van és ha kell valami öt perc alatt megveszem.Szeretem a praktikus dolgokat meg imádok szerelni.Az öt perc csak akkor igaz ha nincs tele.
Azt végképp nem értem,hogy egyes családok miért ott sétálnak a csak bottal járó nagymamától a totyogó kisgyerekig.Vonulnak mint május elsején anno.
A legdurvább az volt mikor egy kb 90 éves bácsi aludt vagy (halott volt?) az egyik széken.
Aztán van a nyitásra váró nyugdíjas női kommandó. Ők ahogy kinyit az áruház berohannak a leértékelt részlegre és ott gyorsan rácsapnak vagy leülnek valamire és ott dekkolnak fél napot is.

blur7 2010.01.05. 08:42:21

@frissi: "Az is megér egy posztot ahogy a nők beszélnek, káromkodnak." Itt találsz néhány ilyet: uccaszoc.blog.hu/2010/01/01/csak_ezt_hagyta_el#comment-form

mama ottmarad 2010.01.05. 09:35:07

Stimmel! :)))) Én az utolsó vagyok. Pont egy órát bírok ki bármilyen áruházban, bevásárló központban. Addigra teljesen elveszítem a tájékozódó képességem maradékát is, és klausztrofóbikus futkosásba kezdek. A pénztár az oázist jelenti - megnyugszom, esetleg veszek is valamit az ott kiállított "kartársak-ezeket-ma-feltétlenül-eladjuk" cuccokból. Rémesek vagyunk!:D

váj mí 2010.01.05. 16:17:47

@HRita: Hádde, milyen randa egy növény! Lehet, hogy ezt mégse kéne ... ;)

váj mí 2010.01.05. 16:19:50

@afromagyar: Nem vagyok nő :( Sem a hiperek, sem más áruházak nem vonzanak, afrancessenbele ... :(

váj mí 2010.01.05. 16:25:46

@frissi: Ezt most nem egészen értem. Mármint a káromkodós hozzáfűznivalódat. Na most, az ember (legyen az férfi vagy nő) vagy káromkodik unzsenír, vagy nem. Ha nem, tök mindegy a neme, ha igen, akkor is. Szerintem ennek köze nincs a trendiséghez. Legfeljebb a választott káromkodásoknak ;)

Öt perc alatt te megveszel bármit az Ikeában? Nemár, már az is legalább 10 perc, amíg bemész, mozgólépcsőn fel, megfelelő osztályt megtalál, megfelelő áru kiválaszt ... legalábbis, ha az Örs vezér tériről beszélünk ...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.01.05. 17:05:42

@mama ottmarad: Akkor te pont 5,4545455-ször bírod tovább, mint az átlagférfiak, ha ÁSÉS-ék vásárlást még relatíve nyugodtan elviselő, bűvös 11 percét nézzük :D
Klausztrofóbia kevés pánikrohammal kiegészítve ismerős :))
@váj mí: Tényleg ronda, de egy év alatt a szívemhez nőtt :D meg egyben memento mori is, ha esetleg megint az ikeába akarnék menni :))

Mano Negra 2010.01.05. 18:28:30

@váj mí:

Pénztárnál kell bemenni, leértékelt áruk, aztán jöhet a többi... :-)

2010.01.05. 22:48:46

A legutolsóban magamra ismertem, az ikeában egyedül is eltévedek, - vagy ami még ennél is rosszabb, nem találok oda vissza ahhoz, amit már kinéztem magamnak arra az esetre , ha az emiért jöttem mégsem lenne. - de ha csemete, vagy férj is van velem, akkor őket is elveszetem.

A múlkor a fiammal voltam, elfáradtam már egy kicsikét, mondta hogy üljek bele a bevásárló kocsiba, sajnos rá hallgattam, de nem tudtam kimászni, a gyerek meg csak rodeozott velem, hiába kiabáltam hogy álljon meg, végül is egy polc mellé parkolt és akkor valhogy sikerült, addig meg csak sikoltoztam, hivtam a férjem, de ő is eltévedt, engem keresett. A karom napokig kék volt (feketenadáyltő nagyon jó rá).
Nem tudom látták e ezt kamerán, a vevők - nem voltak sokan, ez már a földszinti raktárban zajlott - igen, de nem röhögtek, biztos megijedtek, hogy bolondok vagyunk, esetleg be vagyunk rugva, vagy a kettő együtt.

(Én:53 év és 80 kg, a gyerek 22, ő nincs ugyan 80, de ellenben 196 magas)

dzsíni 2010.01.06. 00:24:09

@Frengi: hát ez vmi elképesztően vicces lehetett :D:D

nál 2010.01.06. 11:25:59

Férfi vagyok, utolsó előtti típus.
Főleg persze akkor, mikor el kell gondolni az anyagiak miatt azon, hogy tényleg szükségem van-e egy új, a réginél sokkal szebb szennyestartóra. Szerencsére most az évvégi prémiumból berendeztem a félig üres lakásom, szóval az elmúlt hetekben volt pár jó ikeázós napom.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.06. 13:49:42

Jó kis poszt.:) Azért nem nagyon tudok hozzátenni, mert IKEA-ba aztán végképp csak egyedül mentem-megyek. Szó sem lehet ott promenádozásról, meg biszbaszgyüjtögetésről. Bemegyek, megveszem, hazaviszem, összerakom, azt' kész.
Tájékozódni teljesen képtelen hölgyekről viszont lenne néhány sztorim, lehet hogy megírom, ha lesz végre saját gépem egyszer.

Szalacsi_Dezső 2010.01.06. 14:54:02

@HRita: "A legdurvább az volt mikor egy kb 90 éves bácsi aludt vagy (halott volt?) az egyik széken."
Na itt lefordultam a székről, amin aludtam, vagy meg voltam halva. :-D

Szalacsi_Dezső 2010.01.06. 14:55:09

@El Topo (Sgt. Elias): Miskolcon nem jutott gép?
Vagy leltárhiány vót belőle?

vincere 2010.01.06. 19:09:45

az eredetileg céltudatosban kicsit magamra ismertem :-)
én sokszor bejárok a boltokba felmérni a piacot, mielőtt megveszem végül a bútort, néha szerencsére elém ugrik egy kihagyhatatlan ajánlat, és meg tudom venni további mászkálás nélkül - így vettem ősszel ágyat :-)

a bútoráruház, mint randiprogram viszont nagyon súlyos, ugye a valóságban nincsenek ilyen emberek?!

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.06. 19:10:34

@El Topo (Sgt. Elias): term. epekedve várjuk.
El Topo Exei Összes I.
:-D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.06. 19:13:08

@El Topo (Sgt. Elias): ja, és 1 tájékozódni teljesen képtelen pasival élek együtt... Aki 6 évet élt Pesten, de az nem jön össze neki, hogy a Blaháról a Nagyvárad térre a Ferenc krt-Üllői felé ugyanúgy haza lehet menni, mint a 24-es villamossal a másik irányba. Neki ez már sok...

2010.01.07. 12:20:51

@afromagyar:
Egyszer mp3 lejtászóval a fejemen rohangáltam a dolgaimért az ikeában, és annyira belemerültem a gondolataimba és a zenébe, hogy észre sem vettem egy kismamát a lépcsön lefelé jönni, mikoözben és ugyanott mentem felfelé. Mivel én voltam a gyorsabb (és tényleg fel sem néztem), kénytelen volt odébbállni a mamzi, de azt a felháborodást, hogy mit képzelek én, hogy majd ő a kismama megmozdul miattam, mert én sietnék!!! És nem csak ő, az egész lépcsőző ikejja megölt engem a szemével, mert a mamzinak 2 lépés kellett tennie miattam balra...:D
Azóta ha meglátok ott egy kismamát, menekülök.:)

kicsibuta 2010.01.07. 18:05:36

Én is az utolsóelőtti típus vagyok. De nem csak bútoráruházban. :-)

kispista2 2010.01.25. 15:37:37

@Krisztinca: te sem tájékozódsz jobban, ha a 24-es villamossal akarsz a blahához e

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.24. 23:49:07

Én elég sokat grasszáltam az utóbbi években, előbb a szüleim építkeztek, aztán nekem lett lakásfelújítás.gondolkozom, eleinte csak párszor körülnézek mindben (IKEA itt nincs, JYSK van, Obi, Baumax meg pár noname izé), felírom a szimpi dolgok számát. És igaz, hogy bizonyos dolgokat nem vagy alig kapni, pl. régimódi, NAGY, kényelmes fotelt, amibe fel lehet kutyorodni olvasni. Sikerült találni, és utána eköré válogattam a szoba színeit meg berendezését :D

Jah, és aztán a csempe. Mozaikcsempe-mániás vagyok. Meg ne legyen csillogós semmi, mert az rideg, padló esetében pedig mindig úgy érzem, elcsúszom rajta. Ja, és RÉZ dolgokat nehéz szerezni, amik még össze is illenek. A régimódi bútorokhoz nem illik a modern krómszínű lámpa és más ilyesmik. Asztalra is valahogy véletlenül találtam egy rézlámpát, olyan a burája, mint egy kendős anyóka feje.

Régi álmom egy intarziás, 19. századi stílusú nappalibútor (meg egy gyarmati íróasztal, egzotikus fából... tintatartóval, hindu bálvány papírnehezékkel, titkos rekesszel).

Mea culpa, szeretem a keletikacat-boltokat, bár ritkán veszek valamit. Füstölőt, ékszert, kis dobozféléket, bútort nemigen. Csak egy fa dvd-tartóm van onnan, mert sehol nem lehett normálisat kapni. Csak cd-tartók léteznek...

nál 2010.08.26. 00:20:57

@Donna Anna:
A kutyorodni szóért kapsz egy hatalmas puszit.
Egyébként javaslom, nézz körül berendezés ügyben a Vaterán, réztárgy és antik bútor beszerzéséhez kiváló forrás.
süti beállítások módosítása