HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.03.18. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Olvasói poszt - A kisvárosi nagyot álmodó

Váj mí kolegina is ihletet kapott, így az alábbi posztot van szerencsém most leközölni.

Sanyarú sorsa úgy hozta, hogy egy kis vagy közepes városban, urambocsá’ faluban rakta le a gólya. Első 1,5-2 évtizedében nem is volt különösebb baja a földrajzi leosztással, viszont egy idő után kinyílt a virtuális világ. Számára is. Azóta fogalmazódtak meg benne mindenféle komplexusok, de pszichológust nem keres fel, mert az „milyen már”. Megszólná az egész mikroközösség.
Ennek a típusnak két főbb altípusát különböztethetjük meg.

1. A szaksulit/gimit végző, utána otthon (leginkább szolgáltatóiparban) elhelyezkedőt. Ő az, aki az 50 szavas angol/német tudásával a kasszában, a pult mögött, az „egy újabb kört kérek” rendelések szüneteiben a (jobbára külföldi/nyugati) fehérhercegről álmodik. A ló nem lényeges, hacsak nem modernkori paripa, amit lóerőben mérnek.

- Te, figyelj, Yvett, ez a vörös pasi már napok óta jön be ide nyitás után egy kávéra.
- Milyen vörös pasi?
- Hát ott a 3-as asztalnál. Ne mondd, hogy te még nem láttad?
- Hát, az én műszakom alatt még nem jött ide.
- Húúú, gondolod, hogy miattam jön?
- (Yvett, nagyon elkámpicsorodva): Háááát, lehet, bár nem hiszem
- Azt hallottam, hogy a Wunderbaum multi egyik német kisfőnöke. Vajon, mennyit kereshet? Biztos, van céges kocsija, ezeknek mindig van. Meg céges szabijuk mindenféle szigeteken.
- (Yvett, az irigységtől citromsárgán, hogy ő még nem látta eddig a potenciális áldozatot): Áááá, az csak a nagyfőnököknek van, az ilyen csicskák, mint ez még kocsit sem kapnak.
- Hát lehet, de azért én bevetem magam, próba-cseresznye!

És valóban beveti magát, amit a Wunderbaum multi német kisfőnöke általában (ha nem bálna-méretű bányarém az illető) hálásan is fogad. És bár van céges kocsija, és a „mindenféle” szigeteken történő nyaralásait is a cég fizeti ilyen-olyan formában, viszont családja is van otthon, minimum egy babócával és takaros, tüchtig asszonykával, akiket a világ minden kincséért sem hagyna el egy ilyen mindenre kapható kis tanyasi ribi miatt. A kiküldetési időtől függően hülyíti hősnőnket tartós kapcsolattal (és a vele járó anyagi támogatással), vagy akár válással, ha több mint egy évig tart a kelet-európai száműzetése. Aztán persze lejár a „száműzetés”, és a vörös lovag még a telefonszámát is megváltoztatja, nehogy a nyomára bukkanjanak. Hősnőnk pedig új madár után néz, rendületlen hittel (előbb persze telesírja az ágyneműjét a lelketlen Hans miatti fájdalmában). De ő akkor is megmutatja! Mindenkinek!

2. A kisvárosból származó főiskolát/egyetemet végzett/végző. Ő már nem elégszik meg pusztán annyival, mint az „otthon ragadt” ex-osztálytársa. Elvégre ő „értelmiségi” vagy legalábbis az lesz. Akárki meglássa. Elkerülve a fővárosba vagy nagyobb egyetemi központba, rögtön felméri a terepet. Az őshonos sznobkörökbe esélye sincs bekerülnie, mivel azok kihalásos alapon működnek. Maradnak a külföldiek. Persze a legtutibb, ha valami diplomata-csemetét sikerül megfűzni egy flancos afterpartyn, de ez azért viszonylag ritkán jön össze. Pláne az agrármérnöki vagy esztétika-néprajz szakról („nemzetközi kapcsolatokra kellett volna jelentkezni, afrancba!”).
Ám aki nagyon akar, annak ugye előbb-utóbb sikerül, legkésőbb az első év végén (akinek utána se, az válasszon olyan szakot, amiből meg is él).

- Szia Rodrigó! Múlt héten nem voltál a póker/roulett klubunkban (Ahova általában meghívják 1-2 koktélra a későbbi szopás reményében, de még életében nem játszott. 1 centes alapon sem). Mi történt?
- Tudod, apám hazarendelt, mert állítólag túl sokat költök.
- Nemár! Mégis mennyit buktál?
- Á, csak úgy 30 ezer körül. Nem is egy nap alatt ment el, hanem egy hét alatt. Nem értem, mit baszakszik velem?
- Fúúú, tényleg? 30 ezer forintért, ennyire kiakadni?
- Nem forint, euró!
- (Zavart nyögvenyelés): Nemááár, akkor is, micsoda smucigság ez? (Életében nem látott egyben 1000 eurónál nagyobb összeget. Semmilyen pénznemben.)
- Hát na, nekem mondod? Képzeld! Most már limitet tett a cardomra!
- (Menekülésre kész pozícióban): Fúúú, nem mondod?! És mennyit?
- Ááá, heti 15 ezer euróra csökkentette. Mekkora köcsög!
- Aaaaaz! Ezt nem lett volna joga megtenni! (Még mindig nem tud elképzelni 1000 eurónál nagyobb összeget egyben, de már képzeletben osztja, hogy ebből a 15 ezerből mire tudja levenni a csávót).

Ha mákja van, akkor Rodrigót megfogja magának arra az egy egyetemi évre. Ha még nagyobb mákja van (azaz extrém mélytorkos és anál is játszik), akkor akár egyetem végéig is lekötheti (bár ekkor is csak a „futottak még” kategóriában van számon tartva, elsőként.
Maximum).
Arra viszont, hogy Rodrigó feleségül vegye valaha is, nagyjából annyi az esélye, mint az „otthonragadt” ex-osztálytársnőnek Hansszal, a Wunderbaum multi német kisfőnökével.

Fájdalmasan precíz kis munka, számos frappánsan jellemző motívummal.
Köszi váj mí!
 

59 komment

Címkék: nők olvasói poszt kisvárosi csaj


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr391847753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2010.03.18. 10:20:03

"Ha még nagyobb mákja van (azaz extrém mélytorkos és anál is játszik), "
Mér gondolják a lányok mindig, hogy az ilyen "perverziókkal" lehet célt érni a férfiaknál? (micsoda női sovinizmus ez kérem)
Úgy értem, honnan jöttek erre rá? Csak nem a ráutaló magatartás alapján?
:-))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.18. 10:29:21

@Szalacsi_Dezső: "mér gondolják...?" (_sértettség érzése_) => "Honnan jöttek erre rá?" (_őszinte rácsodálkozás_).
A szög zsákból _való_ kibújásának esete gyönyörűen levezetve :D

IndaMuncher 2010.03.18. 10:34:24

A második típus majdnem pontosan a csajom húga, magyarokkal szerintem már csak sznobságból se jön össze.

váj mí 2010.03.18. 11:00:28

Höh! Némá', debüizéltem! Köszi, Rita :)

@Szalacsi_Dezső: A tapasztalati út lesz az ;)
Van egy khmm ... hát nevezzük ismerősnek ... szóval van ő, aki megtanulta kiakasztani az állkapcsát a cél érdekében. Esküszöm, rosszul lettem, amikor bemutatót tartott a technikájából. Brr! Rémálmomban sem, még egyszer ...

flea 2010.03.18. 11:23:53

Huhh.
Hát a "tanyasi ribi" kifejezés ott középtájon plasztikusabb cím lett volna. Kisvárosi nagyot álmodó - micsoda eufemizmus.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.18. 13:19:27

Jesszusom....
Ha most lennék ilyen 20 éves körül és ezeknek kéne csajoznom, kurva pánikban lennék.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.18. 15:30:32

Amúgy lájkolom a posztot, csak olyan rohadt beteg vagyok, hogy semmi normálisat ne várjatok ma tőlem.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.18. 18:40:15

A modoroson a második típust hívták asszem belső emigránsnak.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.18. 18:41:44

"de már képzeletben osztja, hogy ebből a 15 ezerből mire tudja levenni a csávót" - ez milyen jellegzetes tünet... s aztán jöhet a pofáraesés.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.03.18. 21:19:39

@váj mí: Elég perverznek tartom magam, de análhoz állkapcsot kiakasztani még nekem is durva. Azért kipróbálom, csak még gondolkozom, melyik részét csináljam az akciónak :)

fedélzeti kompót 2010.03.18. 21:25:59

@Levéltáros: ahhoz kell hogy élethű legyen az üvöltés. legalábbis így hallottam

recommented 2010.03.18. 22:11:14

Hát ez nem volt egy nagy eresztés... Ráadásul sablonos, szlengblogos, öncélú agymenés.

Szövegelő · http://www.honlapszovegiras.hu 2010.03.18. 22:29:23

Jellegzetes figurkák. Külsőre is van pár jegy, ami nem lett kidomborítva. Az elsőnél kritérium szerintem az extra tűsarok, még a pult alatt is, és a három-négy árnyalatú vasalt haj, nagy karika fülessel. Feltöltetett ajkak a kissé csorbácska fogsor felett.

Interlock (törölt) 2010.03.19. 00:08:13

Ha egy nőtől annyira futja, hogy besorolja a nőket két ilyen szerencsétlen kategóriába, gratulálok neki. Használhatná mondjuk olvasásra is azt a kinyílt virtuális világot, meg lenne lepődve, hányféle kategória van még. Szerencsére, teszem hozzá, mert így mi, nem is burkoltan szintén bekategorizált férfiak, legalább tudunk válogatni.
Váj mí koleginának a szegénységi bizonyítványába ezennel beírok egy csillagos ötöst :-)

Szemerédy Alajos 2010.03.19. 04:51:20

A második típusból több példányt is ismerek. Hihetetlen, mire képesek egy wellness-hétvégéért...

scsaba1 2010.03.19. 06:12:02

A legkirályabbak -mint mindig - a fanyalgó kommentek - akik esetleg találva érzik magukat, vagy valamelyik közeli családtagjukat.

Irónia kéremszépen, irónia...

Szalacsi_Dezső 2010.03.19. 07:14:53

@scsaba1: Tudom én, csak megjátszom magam. MNK. :-)

váj mí 2010.03.19. 07:44:47

@El Topo (Sgt. Elias): Elkapott a tavaszi influenza?

@Levéltáros:
Kezd elölről és felülről, mire hátra érnek, visszaakaszthatod ;)

@Mag Icus: Feltöltetett ajkak kisvárosban nemigen trendik, az majd csak akkor jön, ha nagyobb városba, esetleg fővárosba kerül. Akkor viszont rögtön a cicik után ;). A többi külső jegy viszont nagyjából stimmt. Bár olykor a fodrásza elcseszi a melírt ...

@scsaba1: Ugyan már kéremszépen, hozzátartoznak a tájhoz ;)

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.03.19. 07:57:11

Ez most remek volt így reggelre. Nagyon jól eltalált. Gratula érte!

váj mí 2010.03.19. 10:00:15

@El Topo (Sgt. Elias):
Szegény csöpögő fejed :( Jobbulást!

eastern sugar 2010.03.19. 11:17:35

@váj mí: én is ki tudom akasztani az állkapcsomat, de nem direkt, hanem mert az öcsém kiskoromban egyszer kirúgta. hogyismondjam, éles helyzetben néha kattog. :D

váj mí 2010.03.19. 12:38:19

@eastern sugar: Akkor már csak az időzítést kellene megtanulnod ;)
Jóvanna .. viccvóut! (tegyél le mindent a kezedből ;) ).

Szalacsi_Dezső 2010.03.19. 13:12:15

@eastern sugar: Pedig az baromira fájhat, ha kiakad, pláne amikor visszarakják, attól lehet állítólag nagyon bekakálni.
A posztbeli hölgyre visszatérve, akkor inkább az állkapocs kiakasztás mint a szájzár. :-)
vagy inkább hidat, ha szabadna kérnem. :-)

váj mí 2010.03.19. 14:21:56

@Szalacsi_Dezső: Ha elég lazák az izmaid, akkor egy reccsenésnél többet nem érzel .. az meg legfeljebb kellemetlen.
Egyik barátom válla játszik ilyeneket, ha hirtelen emel, egyszer kiment a helyéből, oszt megnyúlt az ínszalagja ...

Viszont abban egyetértek -nőneműként is-, hogy a New York elég kellemetlen lehet ;)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.19. 18:31:19

Na most honnan jött ide ennyi ismeretlen kommentelő? A világ végén tartózkodtam információs szupersztráda nélkül, csak nem címlap volt?

váj mí 2010.03.19. 19:02:15

@flea: Húúú, akkor azért kaptam a pofámra, hogy "nő létemre, ilyet"???? , mert ketrec volt?

váj mí 2010.03.19. 19:06:00

Hö meg akartam nézni, hogy tényleg-e, ketrec-e, volt-e .. de a bloghus címlapon a szokásos "Houston..."-os üzi fogadott .. yeyeye ;)

2010.03.20. 14:04:26

...és többnyire az első típusba tartozó hölgy az, aki a nyugati herceg helyett végül mindig a helyi menő, parasztpimpelt húszéves VW-nel furikázó élet császárait fogja meg magának lángoló szerelemmel. Pár hétre, amíg az ki nem vágja egy szomszéd krimó pultoscsaja miatt. Épp ezért heroikánk a kudarcok után soros pasijával három heti ismeretséget követően felcsináltatja magát, remélve, hogy ezzel magához köti a lovagot egy életre...

váj mí 2010.03.20. 14:33:38

@tff: Látom, ismered a milliőt .. ;)

bajor gizella 2010.03.20. 14:47:08

fura azért hogy van a külkeres-jogász-bgf-es falusi ribi akik a két utcával arrébb lévő közös albijukból is taxival érkeznek a jambe. előforduálsuk a morrisons az ennediken valamint a school club nevű internacionális fogásokra szakosodterráriumok egyike. csapatostul járnak, és trendinek gondolják. keyo-meyo cuccokba nyomulnak, és a hendijükön mindig van egy állatfigura.
de van bölcsész falusi ribi is. beküzdötte magát valahogy kiskunhalasról az egyetmre, ami már eleve nagy megerőltetés volt. innentől kezdve büszke rá hogy honnan jött, de az erasmuszos jörgenek-hansok-gregorijok hozzák lázba. ő nem pénzre hanem utazársa, kalandra élményre utazik, meg hogy a a facebukkon ne csak proli magyarok legyenek neki bejelölve.

2010.03.20. 15:18:16

@váj mí:
Volt szerencsém(?) eltölteni benne pár évtizedet, béijjbee. :) Nagyon királyság az írásod, érdeklődve várom a következőt.

2010.03.20. 15:22:56

@váj mí:

Ne meg a 2. típusú kislányok anyukái, azok külön kategóriák, odahaza nagyon büszkék arra, hogy a kislányuk "felkerült Pestre". Az már más kérdés, hogy a lányka hetente odafenn a nagyvárosban több faszt fog, mint ajtókilincset, de hát istenem.

váj mí 2010.03.20. 15:42:37

@bajor gizella:
Ajjaj .. naná, hogy van egy ilyen változat is a második típusnál. De az külön posztot érdemelne, és bevallom őszintén, annyira nem ismerem azt a típust, mivel én tényleg nk-polt végeztem, és csak a beszabadult, pénzéhes esztétika-bölcsész szakosokhoz volt szerencsém ;).

@tff:
Ááááá.. nincs nekem annyi élettapasztalatom (vagy letagadom ;) ), hogy állandó posztíró legyek ;9.
Ja, a mamák meg.. na azok egy külön kaszt :D. Nagyjából, mint a sablon amcsi filmekben a focis-baseballos-kosaras kertvárosi anyucik ;)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.21. 10:18:03

Mindenkitől _bocsi_, de csak keddre tudok beizzítani egy posztot, ám az ütni fog. Ugyanis szégyenletesen sok a munkám mostanában (és hullámok fej fölött összecsapása, plusz elhavazás).

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.21. 16:41:59

@HRita: észrevettem, hogy mióta emancipálódtatok, a "fáj a fejem" helyett a "sok a munkán" lett a népszerűbb:)

Armand Catalano 2010.03.21. 17:35:25

Az egyes típus legalább főzni tud. A kettes használhatatlan.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.21. 18:06:35

@HRita: erre mondaná egyszervolt csajom, hogy "akkor mi a fasznak tartalak":)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.21. 18:07:41

@eastern sugar: ezek az éles helyzetek mifélék is? leendő házastársadként kérdem (ha még ugye akarod, rövid eltűnésem ellenére:)

GAbica 2010.03.22. 07:39:00

@váj mí: izé... hm... hogy is mondjam... nem kell állkapcsot kiakasztani, ez buta közhiedelem :)

váj mí 2010.03.22. 08:26:17

@GAbica: Hát.. izé .. khm .. nekem spec eszembe sem jutna;) csak láttam egy ilyet élőben, oszt azóta kiráz a hideg ;)

GAbica 2010.03.22. 08:32:22

@váj mí: Jah, vágom már :)
Az ON részről lemaradtam, nem voltam gépnél egy ideig, de tetszik, lájkolom a posztodat :D

csokidrazsé 2010.03.22. 09:21:53

@Interlock: lehet, elkerülte a figyelmedet, hogy nem CSAK ebbe a kettőbe sorolta be a nőket, de az tuti, hogy ez a kettő is jelen van :P
@bajor gizella: ez nagyon ütött :) mély tiszteletem

alumi 2010.03.22. 14:11:29

Ilyen szopós macákat tőzspöstiek közt is találni dögivel.:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.22. 15:04:35

@El Topo (Sgt. Elias): Ó, te szegény, jobbulást, holnap úgyis jön egy vidám és üdítő poszt :)

@scsaba1: Persze fanyalgás mindig van, ha címlap is. Pl.: Ilyen típus márpedig _nincs_. Vagy: miért kell erre a két típusra osztani a nőket, vannak más fajták is! (szövegértelmezés, hm?)

flea 2010.03.22. 15:07:26

@HRita: szövegértelmezés? Már a címet nem sikerül...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.22. 15:18:59

@flea: Igen, ha az én tanítványaim lennének, megbuktatnám őket a _gecibe_ :))

váj mí 2010.03.22. 20:17:44

@csokidrazsé:
De .. mármint s@HRita: zerinte .. mert 2 bites ketrec-olvasó... ennyi ;)

váj mí 2010.03.22. 20:19:24

@váj mí: basszameg a blogmotor ... Ritának más akartam válaszolni ... erre nem beszúrta a dögje? :(
Szal ....
@HRita: Oszt ha a kollégáid lennének ... ?

Interlock (törölt) 2010.04.02. 17:36:21

@csokidrazsé: Nos, utólag, még ha valószínűleg nem is olvassa már senki: átnyálaztam a többi posztot, meg ezt is újra, és rájöttem magam is :-(
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés, ahogy egy tanárom mondta. A második állítás olykor téves...
Nem akartam bunkó lenni, bocsánatot kérek.

flea 2010.04.15. 16:26:29

@Interlock: nézmá, egy kultúrember. (Na, _ezt_ már tényleg senki nem olvassa.)

Rigor 2011.07.26. 17:23:18

Tv-ben volt vmi műsor amiben lányokat kérdeztek arról, mit néznek meg először egy pasin. Akadt köztük egy ismerős lány akivel egy suliba jártam.

Ő azt mondta hogy a cipőjét- hogy elég márkás-e.

Gondolom az első kérdés a hogy hívnak helyett, a milyen kocsid van:)
süti beállítások módosítása