HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.10.09. 07:00 HRita

STRATÉGIA: Nő a lelátón

   

    A meccsre járó férfiak drukkerként teljesen elvesztik a realitásérzéküket, az önkontrolljukat. Vétenek a jó ízlés és az udvariassági szabályok ellen. Nem kedvesek, nem gyengédek és a legkevésbé sem vonzóak. Sőt, szinte kiábrándítóak. Artikulálatlanul üvöltöznek, káromkodnak, hőbörögnek, dobolnak, kerepelnek, dudálnak, szotyit köpködnek – és jól érzik magukat.
A hervasztó összkép ellenére vannak nők, akik hozzácsapódva a szurkolótáborhoz (vagy annak egy tagjához), részt vesznek a mulatságban. Ez a jelenség – jobbára – két okra vezethető vissza:
1. Ha a férfi veti föl a nőnek a meccsre látogatás lehetőségét. Ezt hivatalosan azért teszi, hogy megismertesse a szeretett lányt az őt érdeklő dolgokkal, beavassa és egyenrangú partnerként kezelje (a stabil párkapcsolat egyik alapköveként). A cudar valóság igazából az, hogy hetente csak egyszer tudnak találkozni, a randevú napja meg épp a meccs időpontjával esik egybe. Ilyenkor a férfi választás elé kerül: vagy lemondja a találkát, és elmegy a meccsre, de akkor a kapcsolatnak minden bizonnyal vége (ezt azért nem akarja), vagy kitűnő szervezőkészségéről tanúságot téve nem mondja le a randevút, de a meccset se szkippeli. Ez azzal jár, hogy kénytelen a lányt magával vinni, de bízik benne, hogy döntését nem fogja megbánni.
A lány beleegyezik, mert nem akar cikinek tűnni, és mert ő más, mint a többi csaj: nyitottabb, bevállalósabb, érdeklődőbb.
2. Ha a férfi semmilyen körülmények között nem akarja magával vinni a nőt, de az mindenáron el akar menni a magáról kialakított kép helyességét alátámasztandó. Ő is más, mint a többi nő: nyitott a férfi kedvteléseire, sőt, neki mondhatni gyengéje a meccsre járás.

- Béci, miért nem viszel soha magaddal a meccsre? Tudod, hogy olyan ritkán vagyunk együtt, és tudod, mennyire rajongok a fociért!
- Hát nem is tudom, nem éreznéd jól magad. Ez nem nőknek való dolog…
- Ugyan, csak azért mondod ezt, mert szégyellsz a barátaid előtt! Bezzeg én a csajoknak mindig mesélek rólad, és már alig várják, hogy megismerhessenek!
- Már miért szégyellnélek? Jó nő vagy.
- Ahha, csak „jó”! Gondolom a páholyban vagy mi az, a kilátón van egy nálam még jobb nő, és annak a kedvéért jársz ki. Sokkal egyenesebb lenne, ha a szemembe mondanád, hogy megcsalsz! Nem fogok jelenetet rendezni.
- Jó. Akkor szombaton elmegyünk…

A meghívást követően a beleegyező/triumfáló nő készülődni kezd, és kérdésekkel bombázza szerelmét/a legyőzöttet: Kinek kell majd szurkolni? Miben illik menni? És te Bélus mit fogsz fölvenni?

- Hat nap múlva lesz a meccs, hát honnan a faszból tudjam?
- Egyrészt ne használj ilyen szavakat, másrészt gondoltam összeöltözhetnénk, hogy mindenki lássa, összetartozunk. Mi lenne, ha narancssárgába öltöznénk, az olyan jó szurkolós szín. Vagy te lehetnél zöldben, én meg fehérben, ha már úgyis a fradit biztatjuk. De persze lehet fordítva is. Most miért nézel így rám? Ha nem akarod, természetesen nem muszáj, de azért szerintem nem rossz ötlet.

A stadionhoz érve feltűnnek a nőnek az első furcsaságok: sört szorongató, durva arcú egyének csoportokba verődve, rendőri készültség, a bejáratnál pedig motozás. De mégis miért? Olyan megalázó, pedig ő semmi rosszat nem tett! Egy kicsit elszomorodik, és sértve érzi magát.
Miután elfoglalják helyüket a szektorban (különálló, kétszemélyes szigetet képezve a bunkó szurkolók óceánjához képest), és elkezdődik a meccs, a lány asszimilálódni próbál. A focihoz ugyan nem ért, és már az első percben elveszti a fonalat, de azért még nem adja fel, együtt szurkol kedvesével. Ehhez felveszi a rendíthetetlen-kurvára figyelek a játékra-ne szólj hozzám szurkolói arckifejezést (valami filmben látta), biztat, buzdít, felvonultatja és beveti egész káromkodási arzenálját (francba, szar), kliséket süt el (a labdára figyeljetek, fiúk!, hülye bíró!) vagy az ellenfelet szidja. És mivel a játékhoz még mindig nem tud érdemben hozzászólni, ezért az ellenfél külsejére tesz dehonesztáló megjegyzéseket:

- Hogy lehet ilyen hosszú hajjal játszani, hát nem is lát ki!
- Ki találta ki ezt az ocsmány színű mezt? Én föl nem venném, az biztos!
- Jellemző, hogy ennek meg mindig lecsúszik a zoknija!

A meccs huszadik percére minden ötletből kifogy, így a továbbiakban metakommunikációs jelekkel vesz részt a drukkolásban: meleg helyzeteknél visszafojtja a lélegzetét, szabálytalankodásnál a fejét ingatja, a „mieink” egy-egy szebb akciójánál elismerően biccent, tapsikol és elégedetten sóhajt.

A férfi eközben visszafogja magát, és csak diszkréten hőbörög. Nem küldi el a vaksi partjelzőt a jókurvaédesanyjapicsájába - legföljebb melegebb éghajlatra, és nem üvölt artikulálatlanul - csak jelzésértékűen.
De ahogy belemelegszik az eseményekbe, egyre inkább elfeledkezik önmagáról meg a barátnőjéről, és önkéntelenül is az ordítozó haverok felé tendál.
Az éber nő ezt persze nem veszi jó néven:

- Bélus, itt ne hagyj egyedül, gyere már vissza! Hát nem ezért jöttünk ide, hanem hogy együtt legyünk, nem?

Béci visszakullog focirajongó barátnőjéhez, a meccs hátralévő részében pedig szerencsétlen arcot vág, és vágyakozva tekintget a nő nélkül érkezett haverok felé. A spanok együttérző (De nagy fasz vagy, Bélám, hogy így becsicskultál…) vagy lesajnáló (Fasz vagy, Béla, hogy így becsicskultál!) pillantással válaszolnak Bélusnak.

Ezalatt a nő számára is kezd világossá válni, hogy neki nem annyira jó itt. Kínjában kényszercselekvésbe kezd: lábával egy halomba tereli a szétköpködött szotyihéjakat, kisimítja a fradi-sál gyűrődéseit, és azon gondolkodik, vajon milyen növényekkel lehetne beültetni a focipályát.
A meccs végét jelző sípszó hallatán fellélegzik, a férfinak meg a „Hát ez óriási volt!”-mondattal adja tudtára, hogy mennyire élvezte a meccs minden egyes pillanatát, és mennyire sajnálja, hogy véget ért.
Ekkor még azt hiszi, hogy a nehezén már túlvan: aktívan részt vett a szurkolásban, elviselte a tamtamozást, a Rod Stewart rekedtségű és Szintiboy tehetségű csapatinduló-kántálókat és a kereplést. De nem, a java még hátravan.

A vesztes vendégcsapat szurkolótábora a stadionból kilépve balhét kezdeményez, a hazaiak meg válaszolnak rá. Provokáció, erőszak, kiskés, brutalitás, könnygáz, összecsapás. Előkerülnek a rendőrök is, de most ők se azok a gavallérok, akik a múltkor útba igazították.
A lány próbál diplomatikusan dűlőre jutni, higgadtan megbeszélni a problémát, esetleg nőiességével hatni az ellenfelekre, de egyik sem működik. Csak a gyors távozás. Hálát ad az égnek, hogy az utolsó pillanatban mégis a surranóját vette fel, és nem a csini, de kényelmetlen törpesarkút, így most nagyobb eséllyel éli túl az atrocitást a még mindig szerencsétlen arcot vágó párja mellett spurizva. Aki persze mindenért hibás. Mert elcipelte a meccsre akarata ellenére, hagyta, hogy a fülébe ordítsanak és tülköljenek a baromarcúak, és most miatta még menekülnie is kell. Nem baj, érjenek csak haza, úgy le fogja cseszni a Bélát, hogy arról fog koldulni. De ő többet nem megy meccsre, az ziher.
Azért eközben már fogalmazza is a sztoriját, amivel másnap a barátnőit fogja elkápráztatni egy latte macchiato mellett. Nem fogja túldrámázni a történetet, de a szentenciózus zárlat biztos az lesz, hogy a férfiak hülyék. Mert hülyék: akaratosak, erőszakosak, nyersek és semmi beleérző-képességük nincs. Hogy esetleg jó lenne meghagyni egymás intim-szféráját, és nem mindenáron ráerőszakolni a másikra az akaratukat. Javíthatatlanok. Többet nem megy meccsre. De ha rajta múlik, a Bélus sem.

26 komment

Címkék: focimeccs


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr331437829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.09. 08:01:33

Hehe...
1986-óta nem járok meccsre, és akkoriban még nemigen volt csajom, de a jelenséget abszolúte ismerem, csak nem focival, hanem számtalan egyéb férfias elfoglaltsággal kapcsolatban.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.09. 08:54:46

Jeeeee, ilyen egy meccs noi szemmel?
Nincs az az isten, hogy engem oda valaki elcibaljon, plane nem mennek magamtol, hat nem orultem meg!

LEN 2009.10.09. 09:03:54

Na igen, a mi álmunk a fiunkat meccsre vinni, nem a csajunkat/feleségünket.

Mitya Ivanov 2009.10.09. 09:07:42

@afromagyar: pedig milyen sok ilyen lány van. Mint rendszeres meccsrejáró, iysmerek olyan lányokat is, akik a kemény maghoz is csatlakoznak. náluk valahogy ugyanígy kezdődhetett mint ahogy itt le van írva, csak bennük kevesebb a nőiesség, és ottmaradtak még azután is, hogy szakítottak azzal a sráccal, aki miatt először meccsre mentek. néha találnak hasonszőrűeket, mint ők maguk és akkor női szurkolói csoportot alakítanak, mint pl Mystical girls vagy sóstói hableányok. az ilyenek lányoktól aztán jobb ha távoltartja magát az ember. Ez olyan mint ha egy férfi baba-mama klubba járna

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.09. 09:10:52

@LEN: @Mitya Ivanov: Olyan szépeket írtok, hogy öröm olvasni :)

@afromagyar: Női szemmel, igen :) Lehet, hogy majd jönnek iggazi focirajongó lányok/nők, hogy ők igenis a játékért magáért mennek ki, de azt egyrészt nehezen hiszem, másrészt modoros :D

sorica123 (törölt) 2009.10.09. 09:16:34

@HRita: meccsre már nagyon kevés ember jár magáért a fociért. A férfiak nagy része sem szereti azt a majomházat, ami az utóbbi időben van ott. Amelyik meg még igen, egészségére! Különben a foci az egyik olyan pont, ahogy nem értem, hogy hogy van az, hogy egy nemi identitás abban nyilvánul meg, hogy valami *nem érdekel*...

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.10.09. 10:49:16

a focimeccsen legalabb belatod a palyat nem ugy mint a fomra 1-en
bar nem jarok meccsre, talan 2x voltam
a merkozesek szinvonala se uti meg a mercet, ill leveri, es arra sincs szuksegem, hogy utana engem is leverjenek.

TH 2009.10.09. 11:10:27

@HRita: épp akartam írni, hogy egy csomó lány szereti a focit, és ők a fociért mennek ki!!! ;)))))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.09. 13:14:10

@pingwin: Ez egyáltalán nem fociellenes cikk akart lenni, nekem nincs bajom a meccsekkel, csak akkor, ha neadjisten részt kell vennem rajtuk ;)

Amúgy pedig van jópár ismerősöm, akik azért még szeretnek meccsre járni, és nem tartják majomháznak, ami ott folyik :)

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.09. 13:44:32

@Mitya Ivanov:

Én ismerek olyan csajt, aki nagyobb focirajongó, mint az általam ismert faszik együttvéve, és mindemellett kb. ötven cipője van :) Asszem, az utóbbi nem épp maszkulin vonás :) (Bár én fasziból is ismertem olyat, akinek kb. 20 sportcipője volt.) Viselkedésében is elég nőies egyébként.

@sorica123:

Engem sok úgymond fiús dolog érdekel (technika, informatika, sokáig a matek és a természettudományok is), de a sportok valami miatt egyáltalán nem tudtak megérinteni. Talán még a foci a leginkább, bár ott sem értem, h miért mozgat ez meg ennyi embert.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.10.09. 14:21:30

@HRita: nem is gondoltam, hogy ellenes lenne.

ahogy egyik postod sem ellenes, hacsak nem az ellenesseg ellen.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.09. 14:30:27

@pingwin: Ez _beillik_ ars poeticának is :) Tetszik!

Pernilla 2009.10.09. 15:39:31

@HRita: én nagyon modorosan a játékért (is) szoktam kimenni, meg azt a hangulatot ami a b-középben van nem adnám sok mindenért:) lehet hogy majomház van, de nekem ebben is van élvezet, hogy azt látod, hogy annyi primitív azt se tudja, hogy ki játszik a pályán, de nekik úgyis a petárdadobálás és verekedés a feladatuk. feszültséglevezetésnek meg tök jó ordibálni ;)

sorica123 (törölt) 2009.10.09. 16:11:21

@Pernilla: na de te nem azért mész, mert a Szentséges Krapek is megy... hanem te mész, teljesen önhatalmúlag, mert csak.
Ez különbség.
Itt az a gáz, hogy a példában szereplő csaj kizárólag az együttlevés kedvéért megy, mert képtelen disztingválni, és kimondani, hogy neki, de frankón *neki* mi a saját élete.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.09. 20:46:36

@sorica123:

Bizony... meg még ami nagyon tipikus csajmentalitás, hogy azért megy el mindenhova a pasival, hogy a pasi nehogyvéletlenül felügyelet nélkül maradjon. Igen, adott esetben olyan helyre is, ahol biztosan szarul fogja érezni magát (focimeccs, a pasi osztálytalálkozója stb). Ezt a típust azonosították a modorosblogon anno "szivola"-ként.

Ab ovo Taigetosz 2009.10.10. 07:57:56

Engem ez a világ annyira taszított, hogy az első randin mindig megkérdeztem a pasit, hogy szereti-e a focit, szokott-e meccsre járni... Ha igen, akkor Taigetosz... :-)))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.10. 11:01:52

@Ab ovo Taigetosz: Ez meg a másik véglet. Én azért nem vagyok ennyire szigorú :) felőlem csinálja, járjon nyugodtan meccsre, csak ne erőltesse rám. És fordítva: a nő se erőltesse magát a férfira. Jó úgyse sülhet ki belőle. Majd ha a férfi könyörgi be magát egy jó kis shoppingtúrára a csajok közé, akkor vesse fel a nő a meccsre kilátogatást a szeretett férfi oldalán ;)

Pernilla 2009.10.10. 14:53:56

@Ab ovo Taigetosz: nálam inkább fordítva, "nem nézel meccset, buzi-e vagy?":D najó azért ez így nem igaz...

Ab ovo Taigetosz 2009.10.10. 17:53:25

@Pernilla: a NÉZÉS az más.. mármint tévében... de kijárni más.

Pernilla 2009.10.10. 19:22:00

@Ab ovo Taigetosz: ebben igazad van:)
Csak attól, még hogy kijár valaki meccsre nem feltétlenül futballhuligán. Vagyis kíváncsi vagyok, neked miért ennyire taszító egy olyan pasi, aki nem csak tévében nézi, hanem ki is jár meccsre?

Pernilla 2009.10.10. 19:27:15

@Pernilla: és gyakorlatilag ugyanazt csinálja meccsen mint a tv előtt: figyeli a játékot és üvölt ha gólt lő a csapata

Ab ovo Taigetosz 2009.10.11. 08:11:08

@Pernilla: mert nem is akarom találgatni, hogy csak üvölt-e, vagy a szurkolás hevében röpül a petárda vagy verekedik is. Hidd el, már a válaszból tudom, hogy kijár, végignézi a meccset, kiüvölti magát, aztán hazamegy, vagy az anyját is eladná egy BL-meccs jegyért. Az előző még elmegy, bár... Voltál már a Fradi pálya körül meccs idején? Sokszor járok arra, a Fradi pálya előtt kiválóan lehet parkolni, ha a buszpályaudvarra megyek, csak aznap ne legyen meccs. Vagy szerinted véletlenül van ott fekete felhőként 50-100 fekete ruhás "kommandós" (nem tudom, mi hivatalosan) teljes harci díszben? Láttam tömeget átfutni a szemben lévő félidő sörözőbe, hát a 3 sávnyi kocsisor inkább megállt, egy bátor Suzukisnak majdnem betörték a szélvédőjét, csak mert arrajárt. 4-en akartak nekiesni a kocsinak.. aztán a sör hívó szaga győzőtt. De totál be voltak gőzölve, és még el sem kezdődött a meccs. King Kongra emlékeztettek. Kell még magyaráznom...?

Pernilla 2009.10.11. 11:28:18

@Ab ovo Taigetosz: nem kell magyaráznod mi megy ott, szoktam fradimeccsre járni. Ettől függetlenül én is szánalmasnak tartom azt a réteget, aki ezt az ész nélküli rongálást csinálja, csak a normális szurkolókat próbáltam megvédeni. Bár aki a meccsen így viselkedik, annál más téren is probléma kell hogy legyen, nem hiszem, hogy kizárólag a focimeccs hozná ki belőle az agresszivitást. Szóval érted, ha te a válaszából tudod, hogy "hogy jár ki meccsre", ott már rég nem a focival van baj...
süti beállítások módosítása