HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2010.03.05. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: Olvasói poszt - A hideghegyi sportőrült

Jege, a - kommentjei alapján - cizellált verbális kifejezésgazdagság élenjárója küldte a mai posztot. Eddig leginkább csak a naon nőcis modoroskodásokról volt szó a blogon, de Jege posztja egy másik - talán még manírosabb - aspektusból szemléli a gyengébbik nemet: mikor a nő férfias sportot, életmódot választ, és rettenetesen komolyan is veszi magát.

Mint annyi dolog ezen a világon, a sportőrült nő is kétféle, mivel a férfiakkal ellentétben nincs akkora pofája, hogy sportnak nevezze a képernyő előtt ordítást.
Hogy a sportőrült nő mihez ért, azt fajtája válogatja. Egyikük bármihez érthet, csak őrületének tárgyához nem. A másik, melyről jelen értekezésünk szól, éppen ahhoz ért, vagyis mindenhez, aminek az oxigénhiányos állapotban történő szétfagyáshoz köze van. Az ő szakterületén a nemértés rövid úton darwini kiválasztódáshoz vezetne.
Egyébként a melegvízi sportőrült a gyakoribb változat: ezen fajta élettere a miskolctapolcai barlangfürdőtől a mediterrán-szubtrópusi tengerpartok napernyőiig terjed. Ízlésesen hiányos fürdőruhájával a permanens párzási időszak képzetét kelti, pedig van pasija, változó bicepsz-sörhas méretaránnyal, de mindig szoláriumbarnán, kovbojkalapban, aranylánccal. A nő ezzel szemben mentőmellényt hord, mivel dzsetszkízésnél az alapkövetelmény, és különben is, nehogy megfúljon, ha esetleg beleesne a vízbe. A mellényt csak strandröplabda közben, illetve csoportos étkezéseknél veszi le. Máshogy nem is tud étkezni, hisz' mindenhová falkában jár. A nyugszék és a hűtőláda helyett ő a napszemüveget és a szalmakalapot cipeli.

Nos, a hideghegyi sportőrült a fentieknek tökéletes ellentéte. Vizuális típus lévén a Nyájas Olvasó minden bizonnyal egy jetit lát éppen maga előtt, egyik lábán sítalppal, másikon gipsszel, fején piros sapkával, hátán vízhatlan zsákkal, nyakában rumoshordóval. A Nyájas Olvasó azonban hatalmasat téved, a nő ugyanis nem visel hordót, nem annyira szőrös, hamarabb kiássa magát a hóból, viszont nem él olyan gyakran nemi életet. Nem kívánunk azonban általánosítani, így már az elején leszögezzük: a Hideghegyi Nő is nő elsősorban, mániái csupán másodlagosak, és nem határozzák őt száz százalékig meg. Csak kilencvenig.
Most pedig általánosítsunk.
A Hideghegyi Nő diszfunkcionális családból származik, ahol legalább az egyik szülő tornatanár volt, és sohasem értette, hogyan jöhetett össze a dolog. Kivételt a mindkét szülő tornatanárságának ritka esete képez, ekkor ugyanis legkésőbb másfél év után elváltak, a gyereket pedig az öntudatos, szigorú nagymama nevelte föl, minek köszönhetően az apróság idejekorán átesett minden gyermekbetegségen, amilyen például az összes végtagban egyszerre fellépő szilánkos törés („sebaj, ebcsont beforr”), valamint előbb tanult meg bordásfalat mászni, mint járni. Utóbbival a mai napig vannak problémái, néha minden látható ok nélkül eltaknyol a sima talajon. Egyensúlyérzéke valahogy nem működik tökéletes hatékonysággal, ha nem fejjel lefelé lóg, és nem jut vér az agyába.
A HN fiatalabbnak érzi magát év szerinti koránál, ami nem csoda. Sőt, a nagymamát is odaképzeli maga mellé. Akkoriban kéthavonta egyszer nézett tévét, most is így tesz. A film kiválasztását ismerőseire bízza, mivel ő nincs képben az efféle léhaságokat tekintve; ha moziba mennek, lehetőség szerint minél kényelmetlenebbül helyezkedik el, mondjuk a székről félig lefolyva.
A HN alapvetően kritikus az elpuhult civilizáció minden áldásával szemben. Utálja a nagyvárost; csak azért lakik ott, mert máshol nem kapni síbotot, magnéziumport vagy térdig érő, vízhatlan kamáslit. Ezt leszámítva a nagyváros maga a halál, különösen nyáron. A HN bírja a meleget is – nincs dolog, amit ő ne bírna – de azért szó, ami szó, ettől az éghajlattól meg kell gebedni. Hála a globális felmelegedésnek, immár a tavasz és ősz is elviselhetetlen, a nő tehát ezen évszakok folyamán minden adandó alkalmat kihasznál a hegyek közé történő elvonulásra. Az otthon töltendő időt befogott orral és visszatartott lélegzettel vészeli át. Kivételes évszak a tél, ekkor ugyanis méginkább elvonul: sík terepen nem lehet csúszni, ugye. Szívfájdalma csak annyi, hogy az utóbbi években a sízés népszerű sporttá nőtte ki magát a sznobok körében, és szezon idején a felkapottabb helyek a nagyváros zsúfoltságát idézik. A HN egyszerűen nincs ekkora embermennyiségre trenírozva: a nagymama hétvégenként mindig kirándulni vitte, az iskolában a fal mellett ült, csak szünetekben focizott a fiúkkal néha-néha, akkor is csak azért, hogy jól lerúgja a fejüket.
Érthető, ha a srácok nem voltak elégedettek vele, ahogy az osztály vagánya egyszer hosszas tétovázás után a szemébe is merte mondani. A nő azóta kerüli a csapatjátékokat, hiszen neki ne tegyen szívességet senki, és különben is az egésznek az a lényege, hogy jól érezzük magunkat.
Az alfahím jelzőt a HN dühösen kéri ki magának: ő nem férfi, és ha az emancipáció bármit elért, akkor az az, hogy ne is kelljen férfinak lennie (az alfahímező barom nemiszervét nem szaggatja le, habár pontosan érezni, hogy megtehetné). Az általa, főként önmaga számára, de a bajtársiasság szellemében mások részére is hozzáférhető időpont közzétételével szervezett túrákon megjelenő falka tiszteletét, köszöni szépen, megérdemli így is, jóllehet magát a „falka” szót nem használja soha, az ugyanis bizalmaskodás. Vagy annak tűnhet. A hideghegyi férfi talán megengedheti magának, hogy jópofizzon, a nő viszont nem. Az ő dolga átvezetni ezeket a puhányokat a veszélyes útszakaszokon. Egyébként is folyton nyavalyognak, hogy fáj a vádlijuk, nyilall a lépük vagy palacsintává zúzta középagyukat egy kóbor sziklaomlás – nem fogja még biztatni is őket azzal, hogy beható társalgásba bonyolódik. Tán a falkavezéri státuszt is elveszítené a szemükben, feltéve, hogy az emancipáció mégse volt annyira sikeres.
A nyavalygók különben is tudják, mire kell egy ilyen útvonalon számítani. A HN kedvenc mondatbefejező szava a kategorikus bocs: mindig, minden esemény látható előre, ha tehát valakit valami készületlenül ér, az csak azért lehet, mert az illető lusta volt előrelátni. A HN egyébként is a „mindenki a saját szerencséjének kovácsa” c. elmélet híve. Fogalma sincs, mit akar a jövőjével kezdeni, de addig is takarékos: minden félretehető forintot félretesz, csak különösen indokolt esetben nyúl a perselytörő kalapácshoz, például ha egy pár új, gyönyörűséges bakanccsal találkozik az áutdórsopp kirakatában, a réginek meg amúgy is ereszt már a ragasztása. A koldusnak a HN öntudatosan nem ad egy fityinget sem („ha akarna, találna munkát”), a tömegközlekedés indokolhatatlan kedvezményeit azonban minden lehetséges módon igénybe veszi – a vonatjegyet is Budapest közigazgatási határától kéri Vácig, azért van bérlete neki (természetesen diák, ha az államilag finanszírozott egyetemi képzésben maradt még egy-két fölös, kihasználatlan féléve). Gazdasági összefüggésekkel általában nem sokat gondol, a politika nem érdekli, a miniszterelnök nevét nem tudja. Őt az ilyennel hagyják békiben. Semmiképp nem nevezné magát patriótának, már csak azért se, mert ezen szót nem ismeri, és mert Magyarországon nincsenek hegyek. Igazából soha nem is voltak: a francia Alpok, na az hegy.
A HN-nek mindene megvan, ami ebben az életben szükséges lehet. Három pár korcsolyája, fejlámpája a barlangászáshoz, ötszáz méter biztosítókötele, bicskából kipattintható jégcsákánya, réteges polárkabátja, távcsöves puskája, vállról indítható síliftje, vizeletdesztilláló készlete és a kiemelkedő képesség a fentiek használatához. Ezekre módfelett büszke is, de mások előtt nem henceg, részben veleszületett szerénysége okán, részben meg azért, mert annyit azok a mások nem érnek. Alapvetően semmi baja nincs az emberekkel (ha nem tömegben érkeznek), de be kell vallani, hogy kivétel nélkül mind nagyon puha; még egy bazalttömbnél is puhábbak.
Az undorító nagyvárosban biciklivel közlekedik, amit nem köt ki soha, úgyse merik ellopni. Ha mégis, majd kér egy másikat karácsonyra az őstől, aki tornatanár. Ő cserébe segít a családi ház kifestésében, mert abban van némi sziklamászás-fíling. Egész nap overállban tartózkodik, így este, kompenzáció gyanánt, muszáj dögösen kinéznie. Kétorás megfeszített munkával kellően diszkrétre húzza a szemfestéket, aztán megfelelő nyakláncot és fülbevalót keres. Utóbbiból csak fél párat talál végül, így a másik fülében nem lesz ékszer (úgyse mernek szólni, mert ha igen, jön a letéphetném-tekintet). Végül szolid nadrágkosztümbe ugrik, úgy indul barátaival a füstös csehóba. Szoknyát nem hord soha, egyrészt, mivel oda belátni, másrészt pedig megfázna benne. A láb köztudottan fázékony testrész, itt, a városban valahogy mindig náthás lesz (ő, nem a lába). Vicces már, csakugyan, pedig immúnis a betegségekre, a hegyek között semmi baja nem szokott lenni. Biztos a levegő miatt.
Barátai egyébiránt hozzá hasonló introvertált egyedek, akik a függetlenséget értékelik, egy bazalttömbnél is kevesebb törődést igényelnek, és nem olyan hájas disznók, mint az összes rokon, aki véletlenül nem tornatanár. Mélyebb kapcsolatra persze nem alkalmasak. A HN semmiképp nem zárkózik el a szerelemtől, de téved, aki azt hiszi, hogy önmagában a kapcsolatért kompromisszumokat fog magára kényszeríteni. A HN tudja, kinek fogja belső kincseit megmutatni, és amíg az nem jön el, türelmesen vár. Egyébként is van tennivalója elég, van mivel levezetnie fölös energiáit. Biológiai órával nem rendelkezik, illetve nem figyel rá. Anyai és jeti ösztöneit bármikor kiélheti azzal, hogy kisgyerekeknek tart síórát, amiért ráadásul busásan meg is fizetik. Most őszintén, kell neki saját? Nem kell. Ha jobban meggondolja, nem is rajong értük. Majd öt-tíz év múlva, ha a hegyeket megunta már.
Persze, mint tudjuk, a hegyek megunásához kevés egy élet. A szüléshez viszont sok. Öt-tíz-harminc évvel később a sziklák még mindig ugyanolyanok, csak ő nem az. Így alakult. Talán nem is baj. Csak a szabadságában korlátozta volna, ő pedig nem tudta volna így szeretetben fölnevelni, anélkül pedig torz életformák sülnek ki a dologból. Itthagyni szegény gyereket amúgy sem tisztességes dolog, mikor ő egy váratlanul előállt földrajzi helyzet sajnálatosan téves megítélésének folyományaként idő előtt megtér a Nagy Fehérségbe, s e méltatlan világban csak a jeges hegyoldalból kiálló törött hódeszka őrzi majd ittjártának nyomát.

Hát nem sokkal jobb hideg téli napokon lavinaomlás elszenvedése helyett fűtött szobában sznággizva a múlt évi maldívoki nyaralás képeit nézegetni? De.
Köszi Jege!

74 komment

Címkék: nők olvasói poszt hideghegyi sportőrült


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr771809441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2010.03.05. 09:19:48

Ismerek én ilyen lányt. Kerületi fekve nyomó bajnok. Idősebb kollégám mondta egyszer, hogy ő is szivesen nyomná fekve.
Természetesn a barátja kommandós. Kapcsolatuk se veled, se nélküled. Kommandós néha üti kicsit, de aztán békülőszex és minden oké, legalábbis a következő verésig. Kicsit sajnálom szegényt, mert egyébként nagyon dekoratív jelenség, pláne ha néha szoknyát is hordana, természetesen minit, de nem teszi.
"Ízlésesen hiányos fürdőruhájával a permanens párzási időszak képzetét kelti,"
Ez meg különösen szép képfestés, mert persze vizuális típus vagyok. :-))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.05. 09:20:21

A Hideghegyi tipusú nőt a legbelsőbb barátai is csak a teljes nevén emlegetik. Az a beceneve, hogy Mitulicszsuzsa.

GAbica 2010.03.05. 09:30:33

Az általam ismert ilyen nőknek általában van barátjuk, csak az rendőr, testépítő, hegymászó, minimum amatőr bajnok sportoló.
És igaza van @El Topo (Sgt. Elias): -nak, mi is teljes néven hívjuk őket.

Amúgy a HN és a gyerekek kapcsolata elég hogy is mondjam, távolságtartó.

Szalacsi_Dezső 2010.03.05. 09:36:47

@El Topo (Sgt. Elias): Ez nagyon találó, hogy a teljes nevén hívjuk őket, mert tényleg. Ez fel sem tünt korábban nekem, de nagyon így van.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.05. 09:49:48

@GAbica: @Szalacsi_Dezső:

Ugyehogyugye?:D
Na az egyik haveromank a nője volt ilyen sportlady.
A frászt hozta rám. Az úgy látszott rajta, hogy masszív csaj, de hogy ennyire, azt nem gondoltam. Éppen a Rómáson rángattam kifelé a vízből egy killboat-ot, amikor a nőci leszaladt a stégen, és KIVETTE A KEZEMBŐL a nyolcvan kilós hajót!!!! Nem segített, vagy ilyesmi, hanem ilyen türelmetlenül elmarta, én meg ott álltam, üres kézzel. És úgy fogta a dögnehéz járművet, mint egy aktatáskát, és még ott melegében elbeszélgtett velem kedvesen. És közben nem rakta le!
Na kiderült, hogy ő egyébként súlyemelő, és különben is a Zrínyire jár lövész szakirányon. Így asztalnál ülve, meg felöltözve nem volt annyira gyanús, mert az arca nőies volt egyébként, de ha valamit viccesnek talált, akkor úgy nevetett, hogy "Höhöhöhöhö!".
Egyszer találkoztunk az utcán, kérdeztem, hogy van, azt mondta, hogy már gyógyulgat, kérdeztem, mi baja volt, azt mondta, hogy a konditeremben véletlenül a hasára ejtett egy száz kilós súlyt, eltört pár bordája, de már jobban van.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.05. 10:14:29

Akiktől elhoztuk a kutyánkat, a beagle-t, az anyuci volt ilyen (meg amúgy _ámblokk_ az egész család...), valami küzdősport-mániások, de annyira távol áll tőlem, hogy a sportág nevét sem jegyeztem meg.
Emellett viszont a nő még kutyamániás is volt, a vadászkutyát megpróbálta asszimilálni a belvárosi lakásba, de nem igazán sikerült. Viszont akkora volt a szerelem, hogy szájoncsókolta (!) a kutyát!!! Már a liftben megbeszéltem az ebbel, hogy imádni fogom, de ezt felejtse el.. :) Azóta sem lehet ám pofamagasságba kerülni a kutyával (mondjuk elég kicsi...) mert betámad :D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.05. 10:22:46

@Krisztinca:
A beagle egy szörnyeteg! Egy barátnőmnek volt. És nem lehetett dugni tőle, mert ha bent volt a szobában akkor ő is akart, ha meg kizártam, akkor széttépte a cuccomat.

GAbica 2010.03.05. 10:23:50

@Krisztinca: Beagle... anyáméknak is az van, húgomtól örökölték. Azt az engedetlen, mocskos kis dögöt! De azért imádnivaló :)

mocc 2010.03.05. 10:31:32

Nem ismerek ilyen lányokat...körülöttem valahogy mindenki inkább kocsmázni jár... nem is értem...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.05. 10:39:58

@El Topo (Sgt. Elias): @GAbica: Nálunk nagyon jól érzi magát. Ott a kert, igaz ás néha lyukakat, meg semmi rághatót nem szabad elől hagyni, és boldogan szaladgál. Van 'kollégája', egy labrador-keverék.
Amíg nem "ismertük", áldozatául esett 2 db germensdorfi cseresznyefa-növendék (tövig lerágta!!!, majd kiásta a gyökereit is), kutyaház sarka már lekerekítve, 1 db cirokseprű, pad ülőkéjén lévő viaszosvászon + szivacs, kóbor papucs, etetőtálka :-)))
Azóta van kint 1 db fém etetőtálka, virágoskert elkerítve.
És imádnivaló, tényleg.

flea 2010.03.05. 10:50:03

"bicskából kipattintható jégcsákánya" áááááááá!!!!!!!

Ez a poszt egy remekmű. Amúgy nem az ilyen csajok szoktak maratonfutós meg ejtőernyős képeket rakni fel iwiwre? Vagy az csak egy "rokon fajta"?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.05. 11:07:12

@flea: Dehogynem az ilyenek. Plusz snowboardos fotót is, világítóan fehér fogsort felvillantva. És ők azok, akik ha hazaértek a síelésből (Ausztria, Franciaország), hihetetlen lelkesedéssel mesélnek az élményeikről, és már tervezik is a jövő évi programot fullra lebarnult arcocskával mínusz a síszemüveg helye.

Jege 2010.03.05. 11:20:56

@HRita: Jövő évi?! Talán jövő HETI!
Ki kell használni, amíg van hó, mert sajnos egyre kevesebb...

mocc 2010.03.05. 11:22:54

@Krisztinca: anyámék UV tacskószerűségei komplett katakombarendszert ástak az udvarba - a hosszútávú céljuk az volt, hogy a betonalap alatt kiássák magukat a végtelen szabadságba, a veteményeskertek vadregényes világába...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.05. 11:29:42

@mocc: a mi kutyánk meg utánaásott a vakondnak, nem tudom, meg akarta keresni?? :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.05. 11:36:37

@mocc:
Milyen az az UV tacskó? Csak ibolyántúli fényben látszik?:O

mocc 2010.03.05. 11:44:51

@El Topo (Sgt. Elias): Utcai Vegyes. Leginkább tacskóra hajaz méretei alapján, de a szerelem vak és nem pedigré alapján választ társat. A legtöbb általában zsemleszínű tacskószerű kutty, szerintem mondjuk ez a fajta már simán törzskönyvezhető lehetne falusi tacskó néven. De a te elképzelésed sem rossz :)

farkasokkal tancolo 2010.03.05. 11:53:42

"a gyereket pedig az öntudatos, szigorú nagymama nevelte föl, minek köszönhetően az apróság idejekorán átesett minden gyermekbetegségen, amilyen például az összes végtagban egyszerre fellépő szilánkos törés („sebaj, ebcsont beforr”), valamint előbb tanult meg bordásfalat mászni, mint járni."

Ez kééééész!!!! :-DDDDD

farkasokkal tancolo 2010.03.05. 11:55:05

Hideghegyi nőt egyébként nem ismerek, viszont megkérdezhetem, hogy mikor lesz poszt a testépítő mániás és fitnesszguru nőkről? :-)

Mert olyanokat igen...

mocc 2010.03.05. 11:59:05

@El Topo (Sgt. Elias): tájszólás faluról.. a természet leányai asszimilálódni próbálnak :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.05. 12:01:13

@farkasokkal tancolo: A fitneszgururól érintőlegesen már volt szó itt, a poszt végén:
gorbe-sminktukor.blog.hu/2009/09/21/szepseg_fogyokura_kotelezo_sorkatonai_szolgalat_noknek
De azért valóban érdemes lenne bővebben is kitérni rájuk :)

Testépítő nőt csak egyet ismertem, de az önmagában is eléggé lesokkolt :D

Szalacsi_Dezső 2010.03.05. 12:13:54

@Krisztinca: a beagle az a hosszú lógófülű, ami a "Kálámbónak" volt? Vagy az csak hasonlít?
Nekem ónémetjuhászom van, na attól nehéz megszabadulni, ha puszit akar adni, mert felteszi a két mellső lábát a nyakamba és konkrétan lesmárol. Bár nálunk csak a lányokkal teszi. A fiúknak pacsit ad.
@El Topo (Sgt. Elias): Viszont engem meg akart dugni, amikor kereket cseréltem (most két éves és tombolnak a hormonok). Guggoltam szépen, nekidöntött a kocsi oldalának és belengette a farát. Namost nehéz egy 50 kilós kutyát lelökni magadról, pláne ha kapaszkodik a mellső lábaival a nyakadba. :-)

vincere 2010.03.05. 12:17:47

nem semmi poszt, jól meg van írva!
ilyen vegytiszta HN-t nem ismerek, bár 1-2 keményvonalas túrázót igen, akit - velem ellentétben - nem rettent el a hó, a hideg és a sziklamászás.
én a hideget nagyon utálom, minden formájában, egyedül korizni szeretek.
túrázni csak tavasszal és ősszel

"vállról indítható sílift" :D

vincere 2010.03.05. 12:21:59

@farkasokkal tancolo: a fitnesszguru nőről (megspékelve a bioétkezéssel) én is olvasnék :) az tényleg egy terjedő jelenség

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.05. 12:22:24

@Szalacsi_Dezső: Neem, Columbónak basset houndja van, az az olyan szomorú szemű és szomorú fülű fajta :) a beagle-nek sokkal rövidebb a füle és mozgékonyabb is, kevésbé tűnik egy rakás szerencsétlenségnek :D

És hogy kapcsoljam ezt a kutya-dolgot a poszthoz (visszakanyarodás :D), a HSŐ utál minden háziállatot, mint ahogy a gyerekeket is csak biztonságos távolból szemléli.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.05. 12:22:48

@Szalacsi_Dezső:

Ilyen porszívó formájú, lógófülű, foltos kis dög. Engem nem akart megdugni, de eléggé be tud baszni egy romantikusnak induló dugásnál, mikor az ember megérez a seggében egy hideg kutyaorrot.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.05. 12:59:03

@Szalacsi_Dezső: a beagle: www.bestbullysticks.com/blog/wp-content/uploads/2008/12/beagle.jpg
@mocc: nálunk az UV az JSz - játszótéri szerelem.
Bocsánat, hogy offolok, de a tematikához más nem tudok hosszátenni.

2010.03.05. 13:02:28

Kicsit magamra ismertem.

A családom soha nem volt képes megérteni, hogy hogy van az, hogy lenyomok 30 km-t és ha haza jövök a fürdőszobáig is csak négykézláb tudok elmenni, nyögés és sóhajtozás közepette.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.05. 15:28:54

ismerek egy hasonló lányt, habár velem annak ellenére már majdnem barátságos, hogy a sport szót leírni sem tudom rendesen:)

de a vőlegénye is valóban tesitanár és amatőr snowboardbajnok:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.05. 15:30:14

amúgy a mániákusan sportoló csajokkal az a fő baj, hogy túl kemények lsznek (nem, nem lelkileg, az nem zavar, hanem a testük). Kell az ember kezének valami puha:)

Szalacsi_Dezső 2010.03.05. 17:27:55

@El Topo (Sgt. Elias): @Krisztinca: @HRita: Köszönöm, most már látom. Gyanús is volt, hogy a Columbóé nem olyan vagány eb, mint ez a beagle.
Egyszer olvastam egy kutya IQ sorrendet 100 kutyafajtából és ez a Basset hound volt a 100-ik. Most már értem, hogy a Columbo miért mondta mindig, hogy teljesen reménytelen a kutya.
Bocsi a sok offért.

nyílméregbéka 2010.03.05. 18:35:26

Én is inkább kutyakiképzőből ismerek ilyen típusú nőt. Egyetlen pillantásától sírva fakadnak a 80 kilós, ööö.... nagy fajta kutyák :-)
Van pasija is, egy másik kutyakiképző.

farkasokkal tancolo 2010.03.05. 20:47:33

Megy a spectrum adón ez a sorozat (nem tudom hányan láttátok), A póráz két végén a címe. Na itt van egy Viktória nevű kutyaszakértőnő, amúgy elég csinos, de úgy néz ki mint egy domina, és a legnagyobb kutya is összeszarja magát tőle... testhez simuló bőrcucc, szorosan hátrakötött haj, vizslató szemek... :-)

Szövegelő · http://www.honlapszovegiras.hu 2010.03.05. 22:16:27

A szomszédom egy ilyesféle. Túl az ötvenen mindent megmászott, átúszott, túlélt, végigjárt, megélt. Abszolút szingli. Kutyái is vannak persze. Egy kiadós agyvérzés után ugyanilyen vehemenciával az ezotéria felé fordult. Reikifokozatok, testenkívüliség, hipervegán, csakrajóga.Léböjttúra. Életmódtáborok aktivistája. Istenem, ez a szó magában is is röhej.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.05. 23:03:57

@Mag Icus: ezeket én kötelezően visszaíratnám általános iskolába, fizikaórára meg biológiára:)

2010.03.06. 17:08:10

@Mag Icus: Arany jelvényes, és Érdemes túrázó?
Jelvényszerző túrák?
Hanák Kolos?
Mátra bérc?
Hogy csak a legfontosabbakat említsem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.03.07. 10:02:09

Túrában a leggázosabb a teljesítménytúrázó... illetve bárki, aki akár csak egyszer is megemlíti, hogy túl lassan megyünk, nem érünk oda a tervezett időre vagy pláne szakaszokról beszél:)

vincere 2010.03.07. 16:12:26

@vészmadár (pica pica): akkor inkább vigyázva próbálok ellentmondani :)

imádok teljesítménytúrázni, nagyon sok ilyenen voltam. egy teljesítménytúrát, főleg 30 km fölött csak tudatosan csinálva lehet szintidőn belül teljesíteni.
most nagyon hiányzik ez egyébként

suo tempore 2010.03.07. 16:25:57

ez vmiolyasmi lehet, mint a rendőrakadémiában a nagymellű kiképzőcsaj

szerencsére ez a brutál fajta a környéken sincs, de szerintem a "motoros csaj" is hasonló típus lehet

vmi végletesen elcsúszhatott gyerekkorban, és vhol tudatalatt azt hiszi magáról,h férfi

jauzsi 2010.03.07. 17:39:49

hat ez a blog egesz egyszeruen zsenialis :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.07. 19:30:11

@vészmadár (pica pica):

Én szoktam túrázás közben szakaszokról beszélni.
"Első szakasz! Elővédbe!"

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.03.08. 10:23:10

@El Topo (Sgt. Elias): én meg azt szoktam kédezni, hogy melyik a kaja-szakasz :) Ja, és hogy messze vagyunk még...? Ott vagyunk már?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.08. 11:00:16

@Krisztinca:

Egyszer Hajagosra, vagy hova a francba másztunk fel, télen, derékig érő hóban, ott kérdezgette egy csaj folyton, hogy messze van-e még. Majdnem agyonütöttem, de végül csak otthagytam.:)

vincere 2010.03.08. 11:02:57

na mi van, semmi nőnapi poszt???

vincere 2010.03.08. 11:29:16

@GAbica: én nem tudok frappánsan írni. épp ezért olvasom a blogokat :)

Jege 2010.03.08. 11:56:51

@vincere: Volt valentinnapi, csak polálni kell belőle extra.

Egyébként boldog nőnapot minden kedves hölgy-, sztájliszt-, és bizonytalan hermafrodita-olvasónak.

vincere 2010.03.08. 11:59:44

@Jege: mondjuk a valentinnapi egyesített blogáradat nagyon durva volt, azóta se tudtam teljesen kiheverni...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.08. 12:11:39

@vincere: Húú, teljesen elfelejtettem, hogy ma nőnap van, pedig lehetett volna írni róla. Akkor jöttem rá, mikor a kollégák átnyújtották a primulát és a raffaellót. Na, majd jövőre megírom, ígérem :)
Most viszont meg kell locsolnom a növényt, és posztot is írok holnapra, elég zúzósnak ígérkezik :)

@Jege: Köszönjük, igazán nagyon jólesik, nem kellett volna, de tényleg.

vincere 2010.03.08. 12:19:19

@HRita: pedig a nőnapot férfiszemszögből anyázó posztot láttam már ma, kíváncsi lettem volna mindezt a görbe tükörből szemlélve, nő által elkövetve olvasni :)

nem baj, várjuk akkor a holnapit!

flea 2010.03.08. 12:24:37

@HRita: nahát, pedig milyen _hálás téma_ :)

GAbica 2010.03.08. 12:41:18

@HRita: Felcsigázol minket itt kora hajnalban :D

Jege 2010.03.08. 12:44:27

@HRita: Éljen, éljen! De hungarofóbia okvetlenül legyen benne, vagy ha az nem, legalább gumikalapács! Akarjuk végre azt a gyűlölködős posztot is! Gyűlölködős posztot a népnek, főleg így, nőnap környékén!

@vincere: Megoldást a deathmetál jelent. Ha jó volt a hippik ellen, a valentin-pszichózis tünetei ellen is jó lesz.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.08. 12:59:02

@vincere: @flea: Kiérzem a soraitokból az enyhe neheztelést, de mit csináljak, tényleg elfelejtettem a nemzetközi nőnapot :D

@GAbica: @Jege: Felcsigázás lesz benne, gumikalapács és gyűlölködés viszont nem. Nem kedvezhetek mindenkinek egyszerre :D

flea 2010.03.08. 13:05:29

@HRita: a legkevésbé sem neheztelek (főleg miután a nőnapot éppúgy, mint a körülötte fellépő parázs vitát, értelmetlen hülyeségnek tartom, bár ennek ellenére én is gyermeki lelkesedéssel tudok részt venni benne - mármint a vitában...) Tulajdonképp csak azért szólaltam meg, mert megörültem, hogy eszembe jutott egy remek modorosság. :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.08. 13:23:14

Akkor ha már itt vagytok, mondom nektek, hogy elindítottam Facebookon a Görbe sminktükör blog oldalát, ha van kedvetek, csatlakozzatok :)
Majd itt oldalra is kiteszem, csak egyelőre nem tudom, hogy kell.

GAbica 2010.03.08. 13:33:00

@HRita: simán, csak meg kell keresnem :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.08. 13:57:20

@GAbica: @vincere: Jaj, de örülök nektek :) És még ide oldalra is sikerült kiraknom.

GAbica 2010.03.08. 13:58:51

Nagyon ügyes vagy! :D

flea 2010.03.08. 14:05:43

@HRita: én majd akkor rajongok, amikor már népes a társaság... de lehet, hogy még akkor se. :) (Nem szeretném triviálisan összekötni az indás nickemet a valódi magammal.)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.08. 15:54:46

Én meg nem is vagyok rajta a fácsén. Úgyhogy ott nem is tudok rajongani.

Szövegelő · http://www.honlapszovegiras.hu 2010.03.08. 16:04:30

Teljesítményfóbiám van. Minél tikkadtabb magában, kifelé annál jobban teszi magát a hideghegyi. Ha mégis főnök lesz valahol, az isten mentsen meg tőle!
A nőnap meg cuki tonképpen, bár azóta jóval drágább, amióta védett lett a hóvirág és nem lehet kapni az aluljáróban. Tarolnak a holland hagymások.

vincere 2010.03.08. 22:41:14

@HRita: na szerintem egy nap alatt ez nem rossz eredmény :)
épp itt volt az ideje egyébként

csokidrazsé 2010.03.09. 16:19:14

@HRita: basszus, én maratonfutó vagyok, és ejtőernyős is, telitalálat :O és van kép az iwiwen róla (irulpirul szmájli)
meg van a kis szarosomról is egy köteg, mert azért mindemellett van életem, családom, pedig szeretek síelni is (ásom a gödröt, mi?)
könyveket olvasok meg zenét hallgatok meg vannak barátaim SŐT! barátnőim, akikkel sminkelve, szoknyában, magassarkúban járunk bulizni :D
viszont valóban ismerek én is olyan katona csajt, akivel meló után egy sör mellett beszélgettünk, majd elment még egy kört kérni, és rendesen odamasírozott karlangetve a pulthoz :D farmerban, pólóban, sportcipőben :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.03.09. 16:26:28

@csokidrazsé: Ugyan, felesleges irulnod-pirulnod :) Ahányszor én már magamat beleírtam posztokba, vörösebbnek kéne lennem, mint Csepel.

csokidrazsé 2010.03.09. 17:10:14

mellesleg rajongok
találjátok ki, melyik vagyok én, aztán lehet az iwiwes képeimen borzadni :D
vészmadár: bár kemény lennék! mondjuk a seggem legalább! az ejtőernyőzéshez nem kell ám hipersportosnak lenni, a gömbölyű pocak előnyös zuhanásnál :D

Tullututu 2010.03.11. 13:42:43

+minimum régésznek tanul ;-)
+csak sör uni kombót iszik (szigorúan üvegből)
+ desszertként kedvenc a löncshúskonzerv...

csokidrazsé 2010.03.11. 14:14:44

@Tullututu: tábortűzöm melegített löncshús, mert akkor cukin úszkál körülötte a zsír :)

Tullututu 2010.03.12. 12:03:38

@csokidrazsé: de a konzervet szigorúan 20 centis bicskával kinyitni! nem ám konzervnyitó meg ilyenek...;-)

flea 2010.03.12. 12:07:36

@Tullututu: bicskával? Kés lesz az, amire te gondolsz...

csokidrazsé 2010.03.12. 17:39:43

@flea: piroskiskeresztes svájci bicska, de csak a nagykést használja belőle, a többi csak mutogatni kell :)
süti beállítások módosítása