HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2009.09.21. 12:40 HRita

SZÉPSÉG: Fogyókúra – kötelező sorkatonai szolgálat nőknek

Sorozás (nyilvántartásba vétel, egészségügyi vizsgálat): Mintha mostanában nehezebben szednénk a lépcsőfokokat: szuszogva hörgés, a lélegzetvétel szakaszos, kapkodó. Valószínűleg front van már egy ideje vagy a levegő párás, mindegy, nem értjük.

Behívás: 38-as méretű kedvenc szoknya nem jön fel, ellenben elkezdünk vonzódni a zsákruha fazonokhoz meg az egybevarrott pólókhoz. Személyes kódszám őszinte barátnőtől: Látom, egy-két kiló felugrott rád, de kifejezetten jól áll! Személyes kódszám őszinte férfiismerőstől: Úristen, Betti, mennyit zabálsz, hogy így nézel ki?
Elképedés, köpni-nyelni nem tudás, de igazából már régóta sejtés, mentségek keresése, mentségek nem találása, elhatározás. A döntő.

Bevonulás
: Fogyókúrába kezdés.

Ráhangoló fogyis módszer a népszerű női portálról: te melyik vagy?

Kígyó-madár-nyuszi diéta

Naponta egyszer eszel, akár egy kígyó? Egész álló nap csipegetsz, nassolsz, mint egy kismadár, vagy a nagy rohanásban épp csak bekapsz itt-ott pár falatot, mint egy nyuszi? Próbáld optimalizálni az étkezésedet diétánk segítségével!

Kiknek ajánlható?
Azoknak, akik egészségtelen táplálkozási szokásaikon akarnak leginkább változtatni.
Azoknak, akik nem szigorú diétával, hanem életmód-változtatással szeretnének kilóiktól megszabadulni.

Mit érhetünk el vele?
Súlycsökkenést (kb. 2 kg hetente).
Kiegyensúlyozottságot, rendszerességet az étkezésünkben.

 

A módszer lényege
A diétás módszer három típust határoz meg, akiknek ez étkezési szokásai ugyan különbözőek, de a végeredmény mindegyiknél ugyanaz – a testsúlygyarapodás. Ezek:

 A kígyó
Naponta csak egyszer vagy kétszer eszik, de akkor pukkadásig. Nem nassol, csak egyszerűen nem tudja idejében abbahagyni az evést, ezért rendszeresen túleszi magát. Így ráadásul egy-egy étkezéssel túl sok energiát juttat a szervezetébe, amit az elraktároz. A nagy evések pedig megterhelik a gyomrát, amitől rendszeresen fáradtnak érzi magát. Ezért szokjon rá a rendszeres reggelizésre és vacsorázásra, de vigyázzon, hogy egész nap ne fogyasszon többet 1100 kalóriánál. Ne kapkodjon az evéssel, ne tömje tele magát! A teltség érzése az étkezés után 20 perccel jelentkezik.

A madár
Tulajdonképpen egész nap eszik. Egyszerre nem sokat, de szinte folyamatosan nassol. Próbáljon koncentráltan naponta ötször étkezni – azért az sem kevés! –, és az étkezések között ne nassoljon! Ne tartson otthon és a munkahelyén rágcsálnivalókat, és ne fogyasszon egy nap 1050 kalóriánál többet.

A nyuszi
Az egész napi rohanásban nincs ideje rendesen étkezni. Tulajdonképpen nem eszik sokat, de amit elfogyaszt – gyorsétteremben, látványpékségben, hidegbüfében –, annak a kalóriatartalma nagyon magas. Hogyha másképp nem megy, akkor csomagoljon magának ebédet, amelyet otthonról visz magával. De mindenképpen szokjon rá a napi háromszori étkezésre, amelynek az összes kalóriatartalma ugyanakkor nem több 1000-nél.

A diéta mindháromnak ugyanazt az étkezési rendet írja elő, aminek következményeként hetente két kilótól is megszabadulhatunk.

 

 

 A kérdéskör korántsem ennyire egyszerű, sokkal inkább árnyalt: Van, aki egyik nap nyuszi, másik nap meg már kígyó. Van, aki madárnak képzeli magát vagy annak nézik, de a körülmények ráébresztik, hogy mégis inkább nyuszi. És van olyan is, aki tehén vagy disznó.
A legnagyobb különbségek mégsem a hüllőségből, emlősségből és melegvérű gerincességből adódnak, hanem az eltökéltségből, kitartásból és a módszerek sokszínűségéből.

Az alibifogyózó mindig holnap kezdi. Ma még muszáj megennie a hűtőből a kolozsvári szalonnát és a háromsajtos pizzát vagy a sztrapacskát, mert különben megromlik, kidobni pedig vétek lenne. Éjjel 11-re mindent kieszik a hűtőből, egy falatot sem bírna legyűrni a torkán. Úgy alszik el, hogy másnaptól biztos bírni fogja a kiképzést, mert lám, most se éhes.
Ehhez képest reggel korgó gyomorral ébred, és kopog a szeme az éhségtől. A hűtő természetesen üres, ezért lerohan az ABC-be, vesz egy kiló fehér kenyeret, téliszalámit, teavajat és három darab rakott káposzta konzervet, mert a fogyi azért csak nem arról szól, hogy éhen halunk?! Az üdítő természetesen light kóla, hogy ne szaladjon el vele annyira a ló. Ezeket a nap folyamán böcsülettel elfogyasztja, estére meg már megint nem éhes. Majd holnap mindenképpen újrakezdi…

A rövidtávfutónak nincsenek nagyra törő tervei: ő szeretne jobban kinézni a randin, esküvőn, házassági évfordulón vagy osztálytalálkozón, ezért három nappal az esemény előtt elkezd nem-enni. Nem eszik se kiflit, se húst, se gyümölcsöt, semmit. Csak iszik, vizet. Először ioncseréltet akar, mert abban hátha még annyi kalória sincs, mint az ásványvízben, de aztán mégse veszi annyira szigorúan a diétát, bűnözik egy keveset, és marad a sima víznél.
A programra szédülve, harmatgyengén érkezik, kóvályog a feje, alig él, de legalább megszabadult 3 kilogramm súlyfeleslegtől.
- Ó, milyen jól festesz ebben a ruhában, de mondd csak, jól érzed magad?
- Persze, semmi bajom, de mikor eszünk már?
Twist Olivérként mindenből kér repetát, de ő jobbára kap is, így két nap múlva azon veszi észre magát, hogy a digitális személyi mérleg nyelve már megint ugyanott van, mint ahol kezdte, plusz egy kiló. Sag schon, fényképek úgyis csak az eseményen készültek, ott jól nézett ki, a svindli meg nem tűnt fel szinte senkinek.

A javíthatatlan visszaeső kísérletezik, tájékozódik, kipróbál, leadja, aztán mindig visszaszedi azokat a fránya kilókat. Őt mégis a remény élteti, és bízik abban, hogy most végre rálelt a számára optimális és hosszú távon hatékony módszerre.
Tudja, hogy egészségének megőrzése és az életminőség javítása nem marginális kérdések. Elmélyül a témában, az akaraterő nélküli és felkészületlen versenyzőket lenézi.
A nemes cél érdekében először virtuális sorstársakhoz fordul tanácsért: megnyitja a kedvelt női fórumon a 604. topikot fogyókúra témában:

Sziasztok!
Sajna kicsit a drasztika híve vagyok, mert három hónappal ezelőtt le sikerült adnom hét kilót három hét alatt, amit a rákövetkező három hónapban vissza is szedtem magamra. Joghurtot ettem és pár falatot csak akkor, tudom, talán nem volt a legokosabb és legegészségesebb. De most újra szeretném elkezdeni ésszerűbben, és ehhez a ti segítségeteket vagy támogatásotokat szeretném kérni. Narancsbőrös a fenekem és a combom, csípőm is nagy.
Szeretnék barátokat is találni itt...

 A segítség persze nem marad el: 

Jöhetek én is? Nekem marha sok leadnivalóm van. DE megelégszem azzal, ha a tavaszi farimat be tudom gombolni a hasimon.

Sziasztok! Nekem nem kell fogynom, de szívesen tudok tanácsot adni és segítséget.

Szia! Én megrendeltem a Seven optipomen masszás övet, szuper jó, pénteken kezdtem vele masszíroztatni. Fogyaszt, keményíti az izmokat, és eltüntetni a narancsbőrt. Automata és manuális fokozat is van rajta, többféle massz végez. A manuálisban 5 erősségi fokozat van benne. Az automatikát azt az öv csinálja. Hát nagyon jó erős, a WS teleshoptól rendeltem. Én leginkább a derekam - kisebb fokozaton - és a csípőn - teljes fokozaton - csinálom vele. De végig rázkódok, így aztán frankó.

Sziasztok! A kislányom 2,5 éves, a kisfiam 17 hónapos. Viszont éhes vagyok.

 A konkrét tanácsoknak és tippeknek köszönhetően a visszaeső először a drasztikus 2 hét alatt mínusz 6 kiló-módszerrel próbálkozik, amelynek második napján a következő ételeket (és csak azokat) eszi:

Reggeli: Feketekávé cukor és tej nélkül, 1 száraz zsemle.
Ebéd: 1 nagy steak (sertés vagy pulyka panírozatlanul) grillezve, saláta és valamilyen gyümölcs tetszőleges mennyiségben.
Vacsora: Főtt sonka mennyiségi korlátozás nélkül.

Ezt a fogyókúrát a negyedik napig bírja, de ekkor rájön, hogy neki még megvalósítatlan céljai vannak az életben, ebédre meg nem eszik 1 főtt tojást főtt répával VAGY nyersen citrommal. Így aztán újabb diéta után néz, és ezúttal nagy fába vágja a fejszéjét: a nagy sikerű, a betartható, a hatékony, az életmód változtató, a pocakbarát 90 naposba!

Amelynek során:

Fehérjenapot, keményítőnapot, szénhidrátnapot, gyümölcsnapot, fehérjenapot, keményítőnapot… tart.
90 napos barinőkre tesz szert, akik segítik, biztatják egymást (már csak 72 nap, ennyit már ki kell bírnunk!), receptet osztanak meg (Te, valami issteni a párolt pulykemell tojással és kecsegével, mostanában fehérjenapokon csak azt eszem!), kontrollálnak és kíméletlenül szelektálnak: aki gyümölcsnapon magába töm egy szelet pillesonkát, azt irgalmat nem ismerve és visszavonhatatlanul kiutálják.
Gasztrofóbbá válik. Egyetlen témája az étel, amit nem eszik meg, amit nem úgy kell elkészíteni, és amiről beszélni sem szabad. 

- Jesszumpepi, ez neked brassói? Szalonna meg disznóhús? Hát meg akarsz te ölni? Ha ilyen aljasul gyilkos kajával traktálsz, legalább gondolj a tudatosan táplálkozókra is! Olivaolajon kell mogyoróhagymát pirítani, a disznócombot meg felejtsd el, nem vagyunk mi ősemberek. Csirkemellfilé, na abból talán. Maximum!

 

A nyáltermelődése mindig riadókészültségben van napszaktól függetlenül, és a nyers krumplira is rögtön beindul.

Barátjával szakít/férjétől különköltözik, mert a disznó nemhogy támogatná súlyos elhatározását, még követelőzik is. Nehogy már harcsapaprikást (fehérjenap) túrós csuszával (fehérjenap ÉS szénhidrátnap) kelljen készítenie keményítőnapon!
Lead 15 kilót.
Két hónap múlva visszaszed 16 kilót.

Már megint nem érti. Aztán újra nekidurálja magát: kipróbálja a vércsoport-diétát, ő 0 Rh+-ként bátran ehet borjúhúst, nyulat, pontyot, heringet, fügét, ringlót és édesköményt, viszont messze el kell kerülnie a kacsát, a füstölt lazacot, az avokádót, a karfiolt és a sárgadinnyét.
A füstölt lazaccal nem lesz probléma, úgyse azt szokott nassolni a Szex és New York közben, de hogy karfiolt se? Borjúpörköltet meg evett pár éve valami falunapon a főzőversenyes fesztiválon, de az nagyon nem volt jó.
Akkor innentől kezdve kreatívan áll hozzá az életmódváltáshoz, maga keres kímélő recepteket: 4 tuti fogyis recept – hamburger helyett. Grillezett hal fokhagymás petrezselyemmel; Pulyka fajitas; Rakott padlizsán cukkinivel és paradicsomos rizzsel; Pulykahamburger. A javíthatatlan visszaeső sírni kezd.
Talán az asztrodiéta beválik, ha a csillagok állása is kedvező. Na de ott meg nem írják le, hogy mit ehet, csak azt, hogy hova hízik, azt meg már magától is tudja. Most akkor mi lesz? Bánatában endorfint szabadít fel a szervezetében, hogy jobb kedvre derüljön: elpusztít egy tábla marcipános csokit és kup(ic)ányi kókuszlikőrt iszik hozzá.

Leszerelés: Nem sokkal később feladja a küzdelmet. Sikertelenségéről okfeltáró beszélgetést folytat pszichológus végzettségű barátnőjével, aki azt tanácsolja neki, fogadja el magát, úgy, ahogy van. Erősítse személyes kisugárzását, hiszen a vonzerő belülről fakad. Próbálja ki magát telefonos ügyfélszolgálati munkakörben, vagy legyen állatvédő kutyamenhelyen, ahol önmagáért, a lényéért szeretik, és önzetlen hálával veszik körül a kis csahosok.

 A továbbszolgáló: Ha mégis sikerül tartósan leadnia a kilókat, hozzáértő dietetikus válik belőle, szélsőséges esetben fitneszkirálynő. Ő az, aki ránézésre megállapítja az ember testzsír százalékát és BMI-jét, aki mértékletességre int, de ugyanakkor tudja, hogy a drasztikus fogyókúra nem vezet eredményre. Térítő munkát végez: missziója a rántott velő és a súlyfelesleg eltörlése a föld színéről, a harmonikus egyensúly megteremtése test és lélek között, a mozgás szeretetének hirdetése és az általa kidolgozott wellness-program világhírűvé tétele. Végső célja a Földgolyó kockásítása, szálkássá tétele, és bár tudja, hogy addig még rengeteget kell tanulnia, elég erőt és elhivatottságot érez magában a feladatra, és véghez is viszi, hacsak rá nem zuhan időközben a bordásfal.

74 komment

Címkék: fogyókúra


A bejegyzés trackback címe:

https://gorbe-sminktukor.blog.hu/api/trackback/id/tr241396299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.21. 13:02:34

"megelégszem azzal, ha a tavaszi farimat be tudom gombolni a hasimon." - de jó ég...

Közhelyes tippem van minden fogyni vágyónak:
lehetőleg természetes alapanyagok, kevesebb zsír, nass-RÁGCSA felejtő, figyeljétek (számoljátok) a kalóriákat, és legalább pár hónap edzés kéne, hogy legyen mit szinten tartani.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 13:09:27

@Modor Tibi: Igen, a te tippjeidet direkt nem állítottam _pellengérre_. :) Lehet ésszel és normálisan is.

Asidotus 2009.09.21. 14:23:31

A nők ott vannak komoly gondban, hogy kislányként nincsenek a mozgás szeretetére nevelve. A lányok nem játszanak olyasmit, ami mozgással jár. Esetleg eljárnak sportolni, de azért lássuk be, a sport baromi unalmas egy gyerek számára, mikor játszani is lehetne. Míg a fiúk csavarognak, fociznak, stb. addig a lányok otthon ülnek, és babáznak. Nem könnyíti meg a dolgukat, hogy a nők alapvetően antiszociálisak, nem képesek elviselni más nők társaságát, csak egy nagyon-nagyon szűk barátnői kart (egy-két fő). Míg a fiúk meg lejárnak focizni a haverokkal.
Így marad a mardosó éhség, és az elmaradt játék után maradt hiányzó boldogságérzetet pótló édesség. Ördögi kör ez.

Gabi33 2009.09.21. 14:30:29

Nem beleférni a 38-as méretbe nem tragédia, és sokaknak nem is ezért kell fogyniuk. Én is a fogyókúrázók népes táborába tartozom. 29 éves koromig nemigen voltam több 60 kilonál. Akkor viszont elkezdtem hízni, és nem fogok okokat keresni, miért is. Amikor nem bírsz felkelni az ágyból és minden mozdulat fáj, nehezedre esik felhuzni a zoknidat és naponta felteszed magadnak a kérdést: meddig lehet még hízni, akkor bizony baj van!
2 éve fogyóztam. A leginkább szénhidrátot nem ettem. 15 kilót fogytam 3-4 hónap alatt, azután masfél év alatt 30-at híztam vissza! Akkor megtanultam, nincs olyan, hogy fogyókúra, valami nagyon elromlott és valamit nagyon meg kell változtatni. Örökre. Nem csak egy kúra erekéig. Most megint fogyni próbálok. 23 kilót adtam le. Nem sportoltam, próbálj sportolni, ha plusz 30 kilo van rajtad és mindened fáj... Nem alkalmaztam semmilyen népszerű diétát. Nem is divatból fogytam, hanem ez egészségem és a mozgékonyságom visszanyerése érdekében. Nem lettem térítő, aki akar fogyjon, aki nem akar, az meg ne.

Ernoke 2009.09.21. 14:31:17

"Erősítse személyes kisugárzását, hiszen a vonzerő belülről fakad."

jujdedurva. ebből lesznek a túlkompenzáló kövér nők, akik fórumokon orrba-szájba hirdetik, hogy a férfiak igenis _genetikailag_ a súlyos nőket szeretik, csak a fránya divat rákényszeríti őket a vékony nőkkel való dugásra...

indapasssucks 2009.09.21. 14:32:41

dolgozz többet, keményebben, és tovább.
Este maradj fent sokáig.

panda szemeid lesznek, és nem lesz súlyfelesleged :)

snuffi · http://mentolosmacska.sfblogs.net 2009.09.21. 14:33:32

mire ezt a faris-hasis mondatot dekódoltam, azt hittem, belepusztulok.

Ernoke 2009.09.21. 14:33:39

@Gabi33: akupunktúrát próbáltad már? akik kemény diéta és mozgás mellett mégis híznak (tényleg van ilyen!), azoknak használhat, anyagcsere-módosító hatása van, bár elég drága.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 14:36:07

@Ernoke: Pontosan. Meg ugyanezek a nők azok is, akik azt hirdetik, hogy a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Magukhoz hizlalják őket, hogy még véletlenül se kelljenek más nőnek, és felépítik a maguk birodalmát: a nem a külső számít, mi így is szeretjük egymást, a legnagyobb huncutkodásuk meg a chips az ágyban.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 14:37:01

@Nűnű: Érdekes, amiket írsz, és reálisnak tűnik. Durva.

Gabi33 2009.09.21. 14:38:47

@Ernoke: A fülcimpába szúrt tűkre gondolsz? Nálam nem vált be

Ernoke 2009.09.21. 14:42:03

@HRita: ebből a típusból azt utálom a legjobban, aki a testméretével egyenesen hivalkodik. dörgő hangon beszél, és mindenhová így fizikailag odateszi magát, szuszog, fújtat, nyomul. meg azzal dicsekszik, hogy mennyi kaját tud egyszerre megenni... vá.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 14:43:19

@Ernoke: Jaja, a női öblös, remélem lesz szó róla a Modoroson :)

Gabi33 2009.09.21. 14:44:12

@HRita: A férjem is azt vallja, hogy nagyban a gyomrán át vezet hozzá az út. És főzök is neki mindent, amit szeret. Valójában majdnem mindent szeret. Ő pont az ellentétem. Jó génekkel rendelkezik, nem hízik. Viszont ha néhány hétig az én diétás ételeimet eszi - mert éppen nem érek rá 2 fele főzni - akkor rettenetesen lefogy! Miközben én épp csak nem hízok! Ő még annyit se mozog, mint én. Itthon dolgozik, IT-s. Fel sem áll a foteléből egész nap

Gabi33 2009.09.21. 14:46:26

@Ernoke: Nem tudom elépzelni, hogy valaki a testméreteivel hivalkodjon, biztosan kevés elhízott embert ismerek. Amikor nálam 3 számjegyű súlyt mutatott a mérleg, még a tükörbe se néztem bele, sőt, kerültem nagy ívben a tükröket és szégyelltem emberek közé menni!

Miigeii 2009.09.21. 15:03:05

(őőő, rácponty túrós csuszával? Rácponty a vele sütött krumplival, és/vagy harcsapaprikás túrós csuszával. :) )

nudlee 2009.09.21. 15:04:37

@Gabi33:

Veled értek igazat, a "fújtat, szuszog, tolul" tevékenységek a nagy súly viselésének velejárói, amitől az emberek undorodnak.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2009.09.21. 15:15:06

"Barátjával szakít/férjétől különköltözik, mert a disznó nemhogy támogatná súlyos elhatározását, még követelőzik is. Nehogy már harcsapaprikást (fehérjenap) kelljen túrós csuszával (fehérjenap ÉS szénhidrátnap) csinálnia keményítőnapon!"

Mint pasi, azt mondom, ha épp ilyet akar a férj/barát enni, hát főzzön magának, de ne várja el a kedvesétől, hogy kiszolgálja.

Sir Nyű 2009.09.21. 15:17:33

@Gabi33: Sajnos az van, hogy a korral jar, raadasul 30 ev kornyeken (ez eleg tagan kell ertelmezni, +/- 5 ev siman), hogy az anyagscere sebessege megvaltozik, konkretan lelassul. Emiatt fogyozassal nem tudod tartani a sulyodat, csak ha keves energiat tomsz magadba vagy sokat egetsz el.
Mondjuk azt mondjak, hogy a sok sporttol is fuggo lehet az ember, de azert inkabb attol legyen, mint a csokoladetol...

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 15:19:37

@Nűnű: reálisnak tűnik, de ezesetben én nem Sorina vagyok, hanem Sorin:/ ez borzalmas...
@Ernoke: rém bosszantó, amikor valaki elvi kérdést csinál a súlyából. Ideologizál, leminősít. Ha ványadt: mennyivel kecsesbb, mint a sok hájas trotli. Ha kövér: de legalább nem egy béka... unalmas. Nem lehetne tényleg embernek lenni?? Például úgy, hogy az egyszeri nagydarab ember nem terpeszkedik, játssza az óriást (és óriás egót), hanem úgy viselkedik, ahogy amúgy is viselkedne. Vagy ugyanez visszafelé: a vékony ember nem hajszolja magát hájfóiába és nem zörög úgy fel-alá a világban, mint egy született, és azonnal a fejére is ejtett arisztokrata.

greggrant 2009.09.21. 15:23:21

A fogyókúra is olyan dolog, mint a foci, mindenki ért hozzá Magyarországon, de senki sem csinálja jól :D Látom a kedves kommentelők leírják azokat a módszereket is, amire a poszt nem tér ki, nagyon helyes :)

Egy dologban viszont vitatkoznék, mert a környezetemben a második bekezdés imígyen módosul: "Személyes kódszám őszinte férfiismerőstől: Látom, egy-két kiló felugrott rád, de kifejezetten jól áll! Személyes kódszám őszinte barátnőtől: Úristen, Betti, mennyit zabálsz, hogy így nézel ki?" Nade most tényleg, a nők egymás közt gerjesztik a fogyókúra iránti igényt :)

scsaba1 2009.09.21. 15:31:28

A legjobbak azok a negyvenes-ötvenes nők, akik meg akarnak felel a kapuzárás előtti pánikban szenvedő apuknak és drasztikus, önsanyargató diétába kezdenek, hogy versenyezni tudjanak azzal a két friss és ropogó huszonéves csajszival, akikre az apu éppen fel akarja váltani őket.

Az addig néhány kiló felesleggel, bőven a kívánatos MILF (baszni való anyukák, ha valaki nem tudná, hogy mit jelent) kategóriába eső nők valami rettenetes száraz kóróvá aszalják magukat néhány hónap megfeszített munkájával.

Mert a zsír az elsők között ugye a mellből távozik, majd az arcból, ami a jótékony zsírpárnácskák után csúnyán ráncosodik és beöregszik. Az addig telt és kézreálló mellek lógni kezdenek.
Ezt még megfejeli három naponta 10-15 perc szoláriummal, ami végképp befejezetté teszi a "művet". Fél év alatt az addig kívánatos, középkorú nő úgy néz ki, mintha egy auswitzi túlélőt kereszteztünk volna egy sárgásbarna bőrképpel.

Az elégtelen kalóriabevitel miatt állandóan ideges, piszkálódó, így a kopaszodó és pocakos -ám biztos egzisztenciával rendelkező - apu persze, hogy lelép a két huszonéves csitrivel...

georg 48 2009.09.21. 15:35:33

Na és mit szólnátok egy kis finom csülkös pacalpörkölthöz?
No nem olajjal / törjön le a keze, aki olajjal főz/, hanem fincsi zsírszalonnából kisütött zsírral készítve! Hozzá természetesen koviubi és persze egy kis fehérkenyér!!!
Jaj nekem!!!!

Bambano 2009.09.21. 15:51:31

@Gabi33: én meg nem szégyellek emberek közé menni, pedig már hajlítom a fényt. Ilyen előnyök vannak pl.:
- zsebes csókára elég csak csúnyán nézni a metró mozgólépcsőjén és máris feladja a kotorászási terveit
- ha meg akarnak verni a parkolóban, elég csak kicsit kihúzni magam meg kicsit egyenesbe tenni a vállam, rögtön két perc, hogy a vetett árnyékomból kimeneküljenek.
van előnye is a nagydarabságnak.

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 15:52:04

georg 48: Tudod, hagymaleves és rakott brokkoli volt a menzán, az imént ettem egy tál zabkását, de vizuális gyomor lévén már megint éhes lettem:)

forumuser 2009.09.21. 16:19:30

@Nűnű: Antiszociálisak? Hogyhogy? Oké, hogy én az vagyok, de az más :)
Csapatjátékra a nők is képesek, de tény, hogy valamiért nem divat, nem szokás, nem "lányos".

forumuser 2009.09.21. 16:25:46

Egyébként gondolkodtam már rajta, hogy írok valami női magazinnak egy cikket "Forradalmian új fogyókúrás tanácsok" címmel, és az lesz benne, hogy "emeld már fel a segged b'meg".

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 16:28:32

@trollkotze: 'Anők' nem képesek csapatjátékra, de egyebekben a nőnemű egyed is ugyanannyira sokféle ebből a szempontból, mint a hímnemű. Vannak a tipikusnak mondott körömollót a hátadba vágó Örökévák, akikkel valóban képtelenség együttműködni, és van még egy sor más típus is. Előbbiek sem okvetlenül 'gyárilag' ilyenek, hanem van egy ilyen szociálisan elfogadott szerep, amibe beletalálnak.

Gabi33 2009.09.21. 16:43:40

@Bambano: ez igaz. :-) 100 kg fölött kikerültek a bevásárlóközpontban. Most meg nekem jönnek! :-)

Gabi33 2009.09.21. 16:48:25

@Sir Nyű: szerencsére egyáltalán nem szeretem az édeset, de a sportolási lehetőségeim is korlátozottak (gerincbetegség miatt). Beletörődtem abba, hogy 30 éves korom után már nem leszek 60 kg (elég végignézni családunk tőlem idősebb nőtagjain), de nem szabad engedni teljesen a géneknek (jó kifogás, mindent rájuk lehet kenni), mert sajnos a magas vérnyomás és a cukorbetegség is genetikailag öröklődik a családunkban, és nem mindegy, hogy 30 vagy mondjuk 50 évesen jön elő. Még élni szeretnék :-)

félemelet 2009.09.21. 16:50:38

Én javasolnék egy mélyen spekulatív módszert: gimiben, amikor az energetikai rendszerekről van szó, kicsit hangsúlyoznám, hogy az, hogy egy rendszerben mennyi energia van, se nem pusztán azon múlik, hogy mennyi energiát viszel be egy rendszerbe, se nem pusztán azon, hogy mennyit veszel ki onnan, hanem e kettő mérlegén.

E módszer tüzetes vizsgálata lényegében elvezet trollkotze profán javaslatához: aki nem mozog eleget, az ugyan hogyan várja e mérleg - a testtömeg stabilitásának értelmében vett - nullszaldóját?

azallamenvagyok 2009.09.21. 17:02:48

ja, az alapvető életvitel: kibírni egy fél órát a megfelelő helyig, ahol ehetünk, és nem a buszon pöffeszkedve majszolni a fornettit, mint aki fél éve nem evett... alapvetően meg kell adni a módját az értkezésnek, napözben pici önuralmat gyakorolni, mozogni mellette, aztán kiderül, hogy ki milyen alkat, és mire hajlamos:)

félemelet 2009.09.21. 17:09:08

@Nűnű: a jelenség leírásában sok igazság van. Ellenben nem látom bizonyítottnak, hogy e jelenség valamiféle torzulás lenne, és nem pusztán az emberi - és női -természet normális része.

Úgy látom, hogy a fiúk focizásához hasonlatos természetes mozgásmennyiség elviekben a lányoknál is adott lehet - jellemző példaként lehetne említeni a táncolást a dizsiben, ahol meglátásom szerint a lányok sokkal inkább kitesznek magukért, vagy az sem az én fejemből kipattant vízió, amikor bakfis barátnők tánc- meg tornakoreográfiákat tanulnak be önnön gyönyörűségükre.

Azt is érdemes lehet megemlíteni, hogy az ember genetikai értelemben tíz- (vagy száz-) ezer évek óta lényegében állandó, és a faj kialakulásakor a zsírpárnák léte nem hogy hátrány, hanem kifejezetten előny lehetett a nők (anyák) számára. Ebben az értelemben szóba kerülhet, hogy a nők mozgáshoz való viszonyát felül kell írniuk magukban - már, ha elfogadják a mai testideálokat.
(Hozzáteszem, ezt rengeteg nő meg is teszi... jómagam nem érzem úgy, hogy a nők úgy általában túlsúlyosabbak lennének, mint a férfiak...)

félemelet 2009.09.21. 17:12:56

Még valami. Kb. fél éve olvastam valami "brit tudósok"-féle kisszínesben, hogy a gyermekkorukban túlsúlyos emberek ezt a keresztet többségükben már életük végéig cipelni kénytelenek. Intuitíve látok ebben valamiféle igazságot, és fontos irányelvnek fogadom el, hogy nem szabad hagyni a gyerkőket elhízni, és akkor később is kevesebb gond lesz ezzel.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2009.09.21. 17:17:03

Klasszikus írás:D imádom. Csak egy klasszikus dalszöveggel tudok rá reagálni:

Májusban, mikor a nők egy része
A tükörbe meredve azt veszi észre
Hogy a feneke valahogy a múlt nyár óta
Megnőtt, vagy csak az az idióta
Mosodás mosta a szoknyáját túlontúl
Forró vízben és ezért ezentúl
Vigyázni kell, hogy kinek adja
Be mosni a ruháit.
De persze a nagyja

A problémának ettől nem tűnik el
Hiszen a fenék-kérdésbe' dönteni kell,
Hogy fájó szívvel a molett butikból
Új ruhát kell venni vagy megint holnaptól
A sütit és a tésztát is el kell hagyni
A kakaós tejnek is sajnos annyi
És a nőknek, akik a butikot választják
Rendezzük a Nagy Fenekű Nők Napját.

Asidotus 2009.09.21. 17:23:16

@félemelet:
A nők a saját elképzeléseikhez képest túlsúlyosabbak, mint a férfiak. Egy nehezebb férfi simán ráfogja, hogy izmos :)

félemelet 2009.09.21. 17:49:24

@Nűnű: a nők és férfiak e szempontból vett jellemhibáihoz rendelt ítéletem összegzéséhez az általad használt "nehezebb" szót venném kölcsön. :-D

Sakic19 · http://sakic19.blog.hu 2009.09.21. 19:47:53

De most komolyan, kábé bármilyen testsúlynál el lehet kezdeni sportolni... A szobabiciklik elég teherbíróak, és nem kell cipelnie az embernek a saját súlyát (csak a konditeremig), ez pont jó kezdésnek. Aztán lehet menni úszni (már ha tud az ember), ahol még mindig nem a teljes súlyt viszi az alany, hanem csak egy hányadát, de már jóval intenzívebb. Aztán a végén már bármit lehet nagyjából művelin. Ez csak szerintem túl egyszerű? (ja, és enni meg annyit lehet emellett [figyelem: mellett, nem helyett], amennyi jól esik)

Ernoke 2009.09.21. 19:51:18

@sorica123: ezt nehéz megúszni, ha az embert egész kamaszkorában durván baszogatják a súlya miatt... tapasztalat.:S én csak mostanában, így 30 fele szoktam le arról, hogy a súlyommal foglalkozzak folyton...

Ernoke 2009.09.21. 19:55:39

@Nűnű: pedig férfiaknál sztem jóval nagyobb gáz a súlytöbblet, mint nőknél... hú de politikailag inkorrekt voltam most :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 20:17:11

@Ernoke: "pedig férfiaknál sztem jóval nagyobb gáz a súlytöbblet, mint nőknél..."
Ezt miből gondolod? Biológiailag talán igen, mert így is átlagosan rövidebb ideig élnek, mint a nők, és a súlyfelesleggel méginkább rontanak a helyzeten, de én úgy látom, hogy kövér férfi (sok pénzzel)+csinos lány működik, kövér lány (valami pozitívummal)+jó kiállású férfi már nem igazán.

Ernoke 2009.09.21. 20:18:37

@HRita: szimplán szubjektív, egy férfi nekem legyen szikár, azért mondtam, h nem pc:D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 20:26:39

@Sakic19: Ha valaki 130 kilóról indul nulla mozgással, az kábé 2 kutyaúszásban lehúzott hossz után kifullad, nem bírja a szíve. Ott előbb tényleg le kell dobni valamennyi fölösleget, és csak nagyon fokozatosan elkezdeni a mozgást. Biciklizés, úszás, mindkettő jó. Tehát szerintem bármilyen súlynál azért nem lehet elkezdeni sportolni, de értettem, hogy mit akartál vele mondani.

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 20:28:55

@Horasz: aranyos.
@Ernoke: ezdeszar. Az állandó elvárások. Mintha közük lenne ahhoz, hogy számszerűleg hány kiló vagy. Az van szerintem, hogy az embernek neki magának kell megtanulnia, hogy meddig egészséges a súlya, meddig 'bírja el magát', meddig látja arányosnak a testét. Ez függ a csontozattól, a testtömeg-indextől, ilyenektől. Volt osztálytársam, aki 90 kilónál kezdett iceregni, hogy most lead, mert nem bírja a térde. Addig hegyet mászott, fizikai munkát végzett, meg amit akarsz. Viszont olyan csontjai voltak, mint egy lónak. És közben jól nézett ki, csak kétakkorában, mint más. Van ilyen típus, kész. Az nagyon gáz, ha baszogatják vele az embert. Én pont ellenkező irányból kapok: 'szoktál te egyáltalán enni?' és társai. Slusszpoén: az étrendemtől az erre fogékonyak már gurulnának. Én meg magyarázkodhatok, hogy nem, nem elvből, nem vagyok anorexiás, csak nagyanyám is ilyen volt skész.

félemelet 2009.09.21. 20:44:34

@HRita:
cáfolok... a "kövér lány (valami pozitívummal)+jó kiállású férfi" egy eléggé közismert, nem fehér olló kategóriájú jelenség.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 20:53:37

@félemelet: fehér olló :D na, olyat is ritkán látni:) De különben tényleg, simán van ilyen is, olyan is, végülis tök mindegy, hogy milyen az eloszlás, ha működik...

IndaMuncher 2009.09.22. 10:09:23

@Ernoke: Az előbb mondtad, hogy leszoktál arról, hogy a súlyoddal foglalkozz. Nem kettős mérce ez egy kicsit? Pfff

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.09.22. 10:43:55

Az biztos, hogy ha egyszer gyerekem lesz, mindent megteszek, hogy MEGSZERESSE a sportot... és ne kényszerből, súlyleadás / megtartás érdekében, utálkozva csinálja, mint az anyja. A 90 napos diétáról meg egyszer és mindenkorra szokjanak le a nők. Lefordítanám: mindennapi reggeli: gyümölcs délig, ergó sav, sav, sav; fehérjenap: ez még istenes, keményítőnap: igazából szénhidrát, szénhidrát nap: szh, gyümölcsnap: szénhidrát + sav. Tehát a fogyókúra 40%-a sav, 40%-a szénhidrát, 20%-a fehérje. Sav = éhség. Plusz a nagytudásúak szerint ezzel a diétával csak izomból fogysz, zsírból kevésbé. &Google a jóbarátod.

paranoid T.R. marcipan 2009.09.22. 10:58:32

nekem a poszt nem a nagy túlsúllyal rendelkezőkről szólt, inkább azokról, akik minimális többlettel rendelkeznek. mondjuk az akaratgyengeség nem ennek a kérdése:)
vhol egyszer olvastam (gőzöm sincs hol), h a nagyon elhízott embereknek teljesen felborul a testképe, és általában messze nem látják magukat akkorának mint amekkorák, ami ellehetetleníti a fogyásukat.

Ernoke 2009.09.22. 13:23:56

@F.house: mivel a férfiak tapasztalataim szerint szeretik a vékony nőket, szerintem nem... nagydarab faszijuk legyen a nagydarab nőknek, nekem meg ne, ennyi.

Ernoke 2009.09.22. 13:25:49

@sorica123: tudod, h a kamaszok hogy működnek... ha más vagy, mint a többi, rögtön kapod a terrort. és ezen nehéz túllépni, én pl. évekig hízókúráztam gimi után, persze eredménytelenül. ma már leszarom, hány kiló vagyok, a "de sovány vagy édesem" megjegyzésektől függetlenül.

GeeGee 2009.09.22. 14:26:29

@félemelet: en is ismerek ilyen parokat
a csaj jokedelyu piknikus anyahajo, tenyleg jo fej DE kivetel nelkul mindegyik nadszalkarcsu volt mikor meg apuka belezugott, csak kesobb lett ilyen, lehet feszegetni h miert de ez teny.

sorica123 (törölt) 2009.09.22. 21:59:13

@Ernoke: hát persze. Én is baromi intoleráns környezetbe jártam suliba, ha nem ugyanaz a kínai farmer+top volt rajtad lenyalt csíkoshajjal, mint a harminc másikon, azt se tudták, milyen majomfajta vagy... nálunk nem a testsúly volt tehát a törzsanyag. Hanem azon a pofám leszakad, mikor felnőtt embereknél is előjön: nálam idősebb csaj jelentőségteljesen rám néz, s azt mondja: 'Szoktál te egyáltalán enni...? (biggyeszt)' Mi van...? Mamád jól van...? Na, így.

sorica123 (törölt) 2009.09.22. 22:01:40

Ja, a legszebb az, amikor ível a szivárvány, kezdi ott a beszélgetőpartner, hogy milyen szerencsés alkat vagy, folytatja, hogy nádszál (itt már kezdek morcos lenni, mert nem, még mindig ember vagyok), majd kifut arra, hogy egy ványadt béka vagy kb. Persze udvariasan, az előbbi szókép mellőzésével.

Ernoke 2009.09.23. 09:10:42

@sorica123: "szerencsés alkat"...:S esztétikailag persze h jobb, mint a kövérség, de sok hátránya is van. 15 kilónyi szatyrot pl. kurvanehezen tudok hazacipelni, mert ez a testsúlyom több mint harmada. folyamatosan oda kell figyelni az evésre, mert ha nem, rögtön fogyni kezdek. nem olyan kellemes dolog ez, ha jobban belegondolunk...

murmulya 2009.09.23. 17:21:14

@Sir Nyű: Lófaszt jár korral. Anyám 60 éves az idén és olyan alakja van, hogy ha kicsit feszesebb bőre lenne hozzá, sok 30-as cserélne vele.

murmulya 2009.09.23. 17:26:26

Egyébként a fogyókúrákban az a legjobb, hogy hamarosan hízókúrává válik. Egyszerűen működik a dolog. A szervezet kevesebb energiát/tápanyagot kap, ezért elkezd brutálisan raktározni, mert nem ez a megszokott nála. Az X napos fogyókúra után azt hiszi a kedves "páciens", hogy most már szabad enni, és ugyanannyi evéssel amivel fogyókúra előtt tartotta a stabil130 kilót, most 2 hónap alatt 150-re fog dagadni.

Én szültem két gyereket, tudom mit jelent nagy lógó hasat lefogyni ha nem is kockásra, de töklaposra. Kedves lányok, meg kéne mozdulni. Ennyi a titka.

sorica123 (törölt) 2009.09.23. 18:24:15

@Ernoke: én tudok cipelni, amúgy nem vagyok gyenge, épp ezért roggyan meg az agyam, mikor valaki beközli, hogy olyan kis törékeny vagyok. Teszi mindezt hátrabillentett fejjel, mert vaegy fejjel vagyok nagyobb nála. Próbálna meg összetörni...:/ Ami meg az esztétikát illeti: rendszertelen táplálkozás mellett előáll az, hogy felemelem a karom, és váll felé keskenyedik. Na akkor ügetek el szalonnáért és kaparászom a súlyzóim után á la izomtömegnövelés... amíg nem jöttem rá, hogy rendszeres kajára van szükségem, rettenetesen bosszantott.

2009.09.23. 20:53:35

@Krisztinca:
"Lefordítanám: mindennapi reggeli: gyümölcs délig, ergó sav"

Jó látni, h nem én vagyok a hülye. :) Amikor olvasom ezeket a _lúgosító_ csodadiétákat, h rengeteg gyümölcsöt (almát, narancsot) kell enni, én is elgondolkoztam azon, hogy ha egy savas közegbe újabb erős savakat juttatunk be, az hogyan fog eltolódni lúgos irányba? Már csak parasztlogikával átgondolva is...

2009.09.23. 20:57:39

Rita:
Szomorú voltam, hogy kimaradt a posztból az ájurvédikus megközelítése a diétának, pedig az veri trendi az egészségtudatos csajszik körében (én többek között jógázom, hagy ne írjak erről bővebben semmit, következő terepmunkaként javaslom a budapesti életmód-központok felkeresését számodra, ezt meg kell tapasztalnod :DD).

2009.09.23. 21:02:41

Amúgy még kötelező olvasmány lehet számodra:
www.azigaziszerelem.hu/hu/index.html

A blog, az mindent visz, belőlem gyakran csalt elő a hölgy stílusa hangos "Íííííííjjjjjbasszki" felkiáltásokat.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.24. 09:19:34

@tff: Hoppá, köszönöm a rengeteg tippet! Az életmódosat is, minden bizonnyal lesz szó róla ;) Az igazi szerelmes linked _mindenvivős_, érzem, hogy lesz még annak jövője :)

Ernoke 2009.09.24. 09:29:43

@tff: tapasztalatból tudom, hogy ha savas gyomorba gyümölcsöt tolsz, max. 2 óra múlva olyan órákig tartó kínban lesz részed, hogy megbánod, hogy megszülettél. megkeresném azt az okos embert, aki kitalálta ezt a faszságot...

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.09.24. 15:45:45

Kurvajó ez a blog, a mai nap egyetlen pozitívuma, hogy idetaláltam :)
Helló Hölgyeim.

2009.09.24. 18:59:39

Még annyit jegyeznék meg a posthoz, hogy az említett lájtkóla a kerék és a tűz mellett az emberiség egyik legnagyobb vívmánya. Zabáljon bár valaki totál egészségtelenül, de a kóla, amit vedel, na az lájt, mert tenni kell az egészségünkért. Ez alapvető.

sorica123 (törölt) 2009.09.24. 19:22:04

@Ernoke: kivéltel az alma - legalábbis az én belembe' -, mert az valahogy kitölti a teret. De azért az is csinál savat...

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2009.09.25. 11:28:03

:) A nyúl szinte egész nap eszik, madár, igen, az csipeget, a kígyó (pl. királypiton) meg hetente, de van hogy havonta...:)))

sorica123 (törölt) 2009.09.27. 13:37:39

Hát... asszem, én ember vagyok.... némi nyulas beütéssel (tudom billegetni az orrom és a füleim).

Királyhegyi Sport · http://kiralyhegyisport.hu/blog/ 2010.02.17. 20:48:34

Van esély a megoldásra!
S a bordásfalat sem kell hanyagolnod :-).

Idézhetek a blogodból?

Királyhegyi Sport · http://kiralyhegyisport.hu/blog/ 2010.02.21. 12:13:06

A továbbszolgáló: Ha mégis sikerül tartósan leadnia a kilókat, hozzáértő dietetikus válik belőle, szélsőséges esetben fitneszkirálynő. Ő az, aki ránézésre megállapítja az ember testzsír százalékát és BMI-jét, aki mértékletességre int, de ugyanakkor tudja, hogy a drasztikus fogyókúra nem vezet eredményre. Térítő munkát végez: missziója a rántott velő és a súlyfelesleg eltörlése a föld színéről, a harmonikus egyensúly megteremtése test és lélek között, a mozgás szeretetének hirdetése és az általa kidolgozott wellness-program világhírűvé tétele. Végső célja a Földgolyó kockásítása, szálkássá tétele, és bár tudja, hogy addig még rengeteget kell tanulnia, elég erőt és elhivatottságot érez magában a feladatra, és véghez is viszi, hacsak rá nem zuhan időközben a bordásfal.
A www.kiralyhegyisport.hu/blog oldalra. Gyüjtök mindent a bordásfalról!
László

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.21. 16:57:13

@Királyhegyi Sport: Persze, mehet a Creative Commonsnak megfelelően :)
süti beállítások módosítása