HTML

Görbe sminktükör

Kísérlet a női nem megítélésének árnyalására, azaz nagy szarban vagyunk, de mentem, ami menthető, ennél rosszabb már úgyse lehet.

Nőtípusok, játszmák, taktikázások, picsulások-picsogások túlzó, de ismerős formában.

Az ötleteket, kritikákat vagy akár teljes posztokat a gorbe.sminktukor kukac gmail.com-ra várom kíváncsi szeretettel :)

Az itt megjelenő minden tartalom Creative Commons: Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc alatt áll.

Gondolatbokrétáitok

Címkék

agytröszt diznicsaj (1) alkohol (1) anya (2) ápolónő (1) autóvezetés (2) a lelki szemetesláda (1) a nők és az alkohol (1) a test angyala (1) babaproject (1) baba mama (1) bandababa (1) barátnők (4) bevásárlás a férfival (1) bikiniszezon (1) bkv (1) bőbeszédű (1) búcsúzás (1) bulvár (1) bútoráruházban (1) crocs (1) csajbuli (1) csajszis dumcsik (1) család (1) családi program (1) csúnya lány (1) díszfeleség (1) domina (1) egészségügy (1) első randi (1) esküvő (1) evés (1) facebook (1) farsang (1) felhívás (1) feminista (1) feminizmus (1) focimeccs (2) fogamzásgátló tabletta (1) fogyókúra (1) főnök (1) fotók (1) frusztráció generátor (1) gyerektervezés (1) gyermekkönyv (1) halloween (1) házasság (2) házibuli (1) hellókarácsony (1) hello kitty (1) hétköznapok dívája (1) hideghegyi sportőrült (1) hipochonder öregasszony (1) hivatalnoknő (1) húsvét (1) jogsi (1) jó fej csaj (1) karácsony (4) kibeszélés (1) kikupálós lány (1) kismama (1) kisvárosi csaj (1) könyöklő néni (1) könyvajánló (1) környezettudatos nő (1) közveszélyes nők (1) kreatív hobby (2) kretén (1) kultúra (3) lakótelep (1) latinos műveltség (1) lecsekkolás (1) lecsúszott kamuvállalkozó (1) leggings (1) magyarázat (1) március 15. (1) meglepetés party (1) mlm (1) mosolytündér (1) mozi (1) műköröm (1) nem értem (1) néptáncos (1) női dráma (1) női önzetlenség (1) női önzőség (2) nők (28) növénykedvelő (1) nyilvános wc (1) olvasói poszt (13) olvasói statisztika (1) összetartozás demonstrálása (1) óvszer (1) panasz (1) parfüm (1) párkapcsolat (1) parti nagy lajos (1) pasizás (1) pocaklakó (1) politizálás (1) posztajánló (1) rámászás a férfira (1) slágerek (1) smink (1) sör (1) stlustanácsadó (1) strandolás (1) strassz (1) szépségápolás (1) szépségszalon (1) szerelem (6) szervezőzseni nő (1) szingli (1) szlengblog könyv (1) sznob pengeszáj (1) szobanövények (1) szülés (1) születésnap (1) szüzesség (1) tánc (1) társkeresés (1) telefonálás (2) terhesség megelőzés (1) természet leánya (1) teszvesz (1) tippek (2) tömegközlekedés (1) trendi (1) tudatlan tucatnő (1) tudományos fanatikus (1) tunika (1) udvarlás (1) új külső (1) utazás (1) útjavító munkás (1) ütős keresőkifejezések (1) valentin nap (1) vallás (1) vásárlás (1) vidéki csajtípusok (1) Címkefelhő

2011.12.22. 09:00 HRita

KULTÚRA&SZÓRAKOZÁS: Karácsonyi beköszöntő

Kedves Olvasó!

A karácsony mindig egy kicsit más, mint a többi ünnep. A hetek óta tartó sürgés-forgás, lótás-futás után megpihenünk, megállunk, körülnézünk egy pillanatra. Összegyűjtjük szeretteinket, s a fenséges halvacsora után gyermeki örömmel lépünk a gyönyörűen feldíszített, fenyőillatú karácsonyfához. Kutatva fürkésszük mieink arcát, vajon talál-e az ajándék, vajon tetszik-e neki? Nos, én is ugyanilyen izgalommal tárom Ön elé, kedves Olvasó az ajándékomat, ezt a meseországba kalauzoló karácsonyi történetet, s őszinte szívvel remélem, hogy ugyanakkora örömmel fogja olvasni, mint amilyen örömmel a mese született.

Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag újesztendőt kíván a Családfa magazin szerkesztőségének nevében:

Darabos Vanda
főszerkesztő

22 komment

Címkék: hellókarácsony


2011.12.20. 09:00 HRita

Női főnöktípusok - a munkamániás szétszórttól a kiglancolt hisztérikáig

A női főnök az egy szerencsés csillagegyüttállás, az egy ajándék. A női főnök empatikus, hozzáértő, és bármi történjen, a realitások talaján marad, nem veszti el a hidegvérét, képes racionálisan gondolkodni, tervezni, irányítani, vezetni.
A női főnök az mindig jó, de ha igazán szerencsések vagyunk, egyes – még empatikusabb, munkájában még kiemelkedőbb – alfajaiba is belefuthatunk.

A munkamániás szétszórt munkamániás és szétszórt. Ő az első, aki lenyomja a fotocellás ajtó kilincsét, majd ő is zárja utolsóként kulcsra. A feje mindig majd’ szétrobban, a kávéja mindig kihűl, a telefonja állandóan csörög az utolsó ítélet harsonáinak zajszintjén, a Für Elise techno-pop-rockosított változatával és a gregorián énekkar vokáljával. Ezt legalább meghallja. De nem hallja meg, mert mindig elhagyja. Három perc múlva megtalálja, addigra 19 nem fogadott hívása van, többek között a polgármestertől (szervezési ügy), a gazdasági vezetőtől (szervezési ügy), valamint a Gázművektől (be nem fizetett számlák szervezési ügy).

16 komment

Címkék: nők főnök


2011.07.14. 10:00 Jege

NŐTÍPUSOK: A költségvetési főnökasszony

A költségvetési főnökasszony tudja magáról, hogy nagyon rendbe’ van. Jól néz ki. Tiptop. Megnyerő, bizalomgerjesztő, és rendkívül fiatalos. Húsz évet ugyanúgy letagadhatna, mint a közbeszerzési partnerektől érkező mellékjövedelmet – hiába, a cérna és a szilikon nem öregszik. Szemüvege elegáns keretű, sima üveggel, hiszen csak az összhatáshoz kell. Haja fekete és tépett, mert az olyan trendi, vagy szőke és tupírozott, mert az annyira főnökös. Esetleg vörös és bondorított, mert az meg szexi – egy biztos, soha nem olyan, amilyet a tehetségtelen Mennyei Atya szokott teremteni.

Öltözéke is ennek megfelelő: tavasztól őszig kisszériás kiskosztüm, ősztől tavaszig bunda, lehetőleg valami kihalás szélén álló fajból, mert az drága. Ujjain finom, vékony arany- vagy platinagyűrűk tömege, egyik csuklón Swarovski-óra, a másikon két-három, színben és méretben alig különböző ezüst karkötő.

Cipője valószínűtlenül hegyes orrú és sarkú, pántos, rózsaszín bársonycsoda, amiben nem lehet járni, de ő tud, mert ő a főnök. Fehér lakkból is lehet ugyanilyen. Esetleg fekete szandál, de akkor meg a kabátka rózsaszín. Lazanapokon olykor a piros, cipzáras melegítőfelsőt is megengedi magának.

15 komment


2011.06.27. 09:00 HRita

NŐTÍPUSOK: A lecsúszott kamuvállalkozó

A lecsúszott kamuvállalkozó nő azt hiszi magáról, hogy nagyon rendbe’ van. Jól néz ki. Tiptop. Megnyerő és bizalomgerjesztő. Ezt szalmasárga tépett hajjal - melynek összhatását ’80-as évek stílusú frufruval egészíti ki -, csecsének szánt kék szemhéjpúderral, strasszal feldobott farmeringgel támasztja alá. És műanyag papuccsal, amelyből kikandikálnak karvalyszerű lábujjai, nem ritkán gombás lábkörmei.
Megjelenése természetes módon indikálja nikotintól eltorzult ráspolyhangját, amit szeret kiereszteni, mert azért van. És nevetni is szeret, ami leginkább illegális fakitermelésre emlékeztet zárlatos láncfűrésszel és olajozatlan fűkaszával.

15 komment

Címkék: nők lecsúszott kamuvállalkozó


2011.06.20. 09:00 Jege

SZÓRAKOZÁS&KULTÚRA: „Mindenki az önnön személyiségének kovácsa” - közönségtalálkozó a bestseller-írónő legújabb regénye kapcsán

Szipoj Ágnest senkinek nem kell bemutatni.

Szinte a tökéletes ismeretlenségből robbant be üstökös csillagként a hazai irodalmi élet fénylő egébe; azelőtt táncosként, masszőzként és eszkortként (luxuskurva, beképzelt sznoboknak – a szerk.) dolgozott, de 2005-től tudatosan készül írói pályájára. Első könyve, az Élvezet, 2007-ben hónapokig vezette az eladási listákat, milliós hasznot termelve. Két évvel később, 2009-ben jelent meg következő letehetetlen műve, a Gazdagság. Most pedig, a 2011-es esztendő elején, a Sikerkönyv jóvoltából ismét felejthetetlen géniusza a kortárs irodalomnak.

19 komment

Címkék: kultúra


2011.06.13. 09:00 HRita

MUSZÁJ ELMESÉLNEM!: Az impotens bevásárlókosár és a lemoshatatlan strassz

 Két egyenlány áll az élelmiszerbolt pénztárának futószalagja mellett. Illetve dehogyis egyenlányok, mindkettőnek megvan a saját egyénisége. Az egyiknek például rózsaszín alapon fehér betűkkel nyomott „Too Sexy” credo van a pólóján, a másiknak ugyanez fehér alapon rózsaszín felirattal. Az egyiknek a bal nagylábujjkörmén csillog a strassz, a másiknak a jobboldalin. A sötétbarna lófarkas fürtjeit magenta színű pánt zabolázza meg, a középbarna hajúét pink. Egyedül a tangapapucsban van egyezés, mert az mindkettőnek fehér.

37 komment

Címkék: nők strassz női önzőség


2011.06.06. 09:00 HRita

MAGAZINOK NYELVHASZNÁLATA&KLISÉK: Tippek, trükkök, hogy a bikiniszezonra csúcsformába lendülj!

A légkondi surrogása mennyei muzsika füleidnek? Legszívesebben beköltöznél a frigóba? Nincs mese, kérlelhetetlenül és visszavonhatatlanul megérkezett a nyár! Ez a friss gyümik, a balzsamos, tücsökciripelős éjszakák, a nagy pancsolások, a szenvedélyes, forró szerelmek és a lenge ruhák évszaka. De ugye neked sem mindegy, hogy a nyári szellőben fellibbenő szoknya mit mutat meg? Ha te a hamvas barackot szereted, de a tested zöldségese csak narancsot árul, olvasd el cikkünket, és garantáljuk, hogy egyetlen tüzes latin szerető sem fog tudni neked ellenállni!

29 komment

Címkék: nők tippek trendi bikiniszezon


2011.02.25. 18:06 HRita

Reakció

 Kedveseim,

 annyira köszi, hogy nem felejtettétek el a blogot, én se tettem. És nem is szűnik meg végleg - ahogy Brigi mondaná: - az kibaszottul fix, Mucuskáim. Az offlájnulás oka, hogy az életem több szempontból is 360 fokos fordulatot vett. Ilyenek figyeltek be, hogy diplomamunka abszolválása, új munkahely, el- és összeköltözés.

 Amit eddig tapasztaltam, azt megírtam. Amit pedig mostanában tapasztalok, azt is megírom - nem naponta, de permanens jelleggel és a megszokott stílusban.

 Addig is a legjobbakat,
HRita

20 komment


2010.12.09. 09:00 Jege

NŐTÍPUSOK&ÉLETMÓD: A nők és az evés

Fogyókúráról és annak tudósairól volt már szó e blog hasábjain. Kevéssé ismert tény, de egyes nők más körülmények között is szoktak táplálkozni.

 

1. Az alapos

Fenti állítás igazságtartalma leginkább az alapos nőnél vonható kétségbe.

Az alapos nő tisztában van vele, hogy a gyomor térfogata véges, nincs benne hely levegőnek, pláne, hogy attól böfögni kell, és az milyen égő. A kapacitás optimális kihasználtsága érdekében így mindent apró falatokban rágcsál el, legyen az alma, csirkecomb, pöffeteg, exkavátor, vagy diétás szacharóz. Az apró falatokban történő rágcsálás előnye, hogy minden apró falatokra lesz rágcsálva. Hátránya, hogy a többiek sokkal előbb befejezik az ebédet, bár a végére alkalmasint megéheznek újból.

Ha a nőt megkérdik, miért viselkedik így, jobb esetben nem tudja, így szokta meg.

20 komment

Címkék: evés nők


2010.12.02. 09:00 Jege

ANYATÍPUSOK&STRATÉGIA: Előzetes utódgondozás

Jege mostantól társszerzőm, úgyhogy nem fogom külön felvezetni. Riszpekt neki és köszönöm.

 

HRita

Szijjaszijja! Hát csak hazajöttél végre a te Mucusodhoz. Sok volt a munka? Jajj, szegénykém. Ülj le, hozom a vacsit. Isteni husilevest csináltunk, míg Apuka távol volt, igaz, Poászonka? Jólvanna, ne rugdalózz, még ki sem fejlődtek a pici lábacskáid. Hihihi.
Tessék? Ja, a leves. Igen, drágám. Mindjárt. Képzeld addig, mit találtunk ki ma. Úgy volt, hogy netezgettünk a délelőtt, hiszen azért szellemi igényeink vannak az izolációban is, szóval nézegettük a topikokat, mit mondanak a többi édesanyák, és akkor hirtelen megvilágosodtunk.

26 komment

Címkék: kismama nők pocaklakó


süti beállítások módosítása